MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 21:58   #811
kees26
Rozeznanie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Kropka - oby Wam się sprawdził ten Bebilon Comfort. Ja podaję małej zwykły Bebilon i ona super się na nim chowa .
Uwazaj jednak, abyś poprzez dokarmianie nie miała problemów z mlekiem - u mnie podanie pierwszej butelki Bebilonu okazało się być początkiem końca mojej laktacji. Dziś odciągam zaledwie 60 ml raz na 2 dni z obu piersi i chyba wogóle już przestanę dawać małej moje mleko, bo zawsze jak jej podam to moje odciągnięte to ona potem płacze A raczej wciąż na dietę uważam, więc nie wiem, co jest przyczyną....

Djerba - ależ śliczna ta Twoja córcia!

Cate - Twój synek jest przeuroczy!

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
a jeszcze mam przypomnialo mi sie... pytanie do wszystkich:
jakie polecacie kosmetyki dla dzidkow???? orocz oilatum bo slyszalam ze rewelka
Zgadzam się - oilatum jest rewelacyjne , ale już go raczej nie kupię, bo starczył mi na zaledwie 2 tygodnie Ponieważ moja córcia miała na początku bardzo suchą skórkę, która się wręcz łuszczyła, pediatra poradziła zakupić atoperal baby - kupiliśmy emulsję do natłuszczania ciała i płyn do kąpieli - okazało się, że jest to seria 2 x droższa aniżeli olitatum i jak mi się skończy to przechodzę na hippa lub niveę, bo mała ma już skórkę bezproblemową.

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Nadia potrafi zjeść i ponad 200 ml i zdarza się to coraz częściej. Czasem mam obawy czy się nie przeżre mały łakomczuch. Iga zjada mniej, 100-120, czasem 150 ml. W ciągu dnia jak nie śpią jedzą co 3-3,5 godziny, jeśli śpią co 4-4,5. W nocy Nadia potrafi spać czasem 8 godzin, Iga budzi się po ok. 5.
O kurcze, Nadia to faktycznie ma apetyt
Ja właśnie boję się, żeby mała się nie "utuczyła" na tym modyfikowanym, a wydaje mi się, ze te 120 ml szybko przestanie jej wystarczać....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20004977]Ja staram się jak najmniej używać: coś do wody, miałam z Perfecta baby nie uczulało i chyba wrócę do tego, teraz mamy nivea, ale rezygnuję (mała ma masę potówek i lekarka kazała odstawić nivea), sudocrem do pupci, krem rossmanna przeciwsłoneczny. I tyle - niczego więcej nie używam.[/QUOTE]

O kurcze, a ja właśnie po skończeniu serii atoperal baby chciałam się na niveę przerzucić...

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Hej kochane.. Ja tylko na chwilkę..
Jesteśmy w szpitalu. Ten sutek powiększony to ropień. Wczoraj o 21 Blanka miała nacięcie. Opróznili te paskudztwo. Juz jest dobrze.. Całe szczęście ja mogę być z nią cały czas, mamy swój pokój więc jest dobrze. Wczoraj pierwszy raz słyszałam jak moje dziecko płacze.. i nawet nie mogłam jej poprzytulać, bo nie mogłam jej karmić a jak miałam ją na rękach od razu nadstawiała dziubka dopiero o 3 mogłam przystawić ją do piersi. Nie wiem kiedy wyjdziemy.. myśle że w czwartek lub piątek.. nie mam pojęcia..
Bidulki, trzymajcie się dzielnie kochane
Najważniejsze, że już po wszystkim

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Kruszynka przed kąpielą
Śliczna!

Araczki - Twoja Malwinka cudna , jej fryzura wymiata

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Szymek zjada obecnie 120-140 ml, czasem 150 (ale najczęściej 120) 6 razy/dobę, czyli co 4 godz Tak mniej więcej jak zalecają w tych tabelach na opakowaniach mleka. W nocy sam się budzi i mnie oczywście co mniej więcej 4 godz. w dzień jak śpi też sam budzi się na karmienie, rzadko się zdarza, że muszę go wybudzać. Zaprogramował się
.
No to podobnie jak moja Lenka - ale do 150 jeszcze nie doszła.
A wlaśnie - pytanie z gatunku głupkowatych - jak właściwie się liczy te ml - jeśli robię ze 120 ml wody i sypię 4 miarki tzn, ze mała zjada te 120 ml czy tyle ile wychodzi po wymieszaniu?
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:35   #812
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
Tymczasem wklejam z dzisiejszej kapieli, bo mine zrobil nieprzecietna
Wycielam co nieco dziewczyny , coby Was nie gorszyc
Minka świetna
Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
No to podobnie jak moja Lenka - ale do 150 jeszcze nie doszła.
A wlaśnie - pytanie z gatunku głupkowatych - jak właściwie się liczy te ml - jeśli robię ze 120 ml wody i sypię 4 miarki tzn, ze mała zjada te 120 ml czy tyle ile wychodzi po wymieszaniu?
Na opakowaniu masz napisane, że 90ml wody + 3 łyżki proszku dają 100ml mleka wiec liczyć powinno się wg miarki na butelce chyba, ja już nie liczę ile mały zjada, orientacyjnie tylko ile butelek wypija ale widzę że je i przybiera to stwierdziłam, że nie ma takiej potrzeby

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 09:07   #813
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

O kurcze, a ja właśnie po skończeniu serii atoperal baby chciałam się na niveę przerzucić...

Niestety, o ile dorosła nivea jest ok, to już naczytałam się, że dziecięca lubi uczulać Ale to naprawdę od dziecka zależy - np. Agatki nie uczula Hipp, a synka koleżanki bardzo.

A ja po potówkach chyba przejdę na tę serię Perfecta Baby - mieliśmy na 1 miesiąc płyn do kąpieli, nic się nie działo. A wiele artykułów mają
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 10:48   #814
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A my dziś po pierwszej domowej kąpieli (pierwszy raz kąpałam ją jeszcze w szpitalu). I dziś dopiero Dorotce odpadł pępęk (a jej sentymentalna mama wszystkie pamiątki skrupulatnie zbiera). A jutro rodzinna wyprawa po wózek
No to gratki za pępuszek

Cytat:
lea35 no to gratulujemy pierwszej wentylacji

Cudny jest
Luiza też tak często rączki trzyma.

W nocy co 2 godziny karmienie. Mam nadzieję, że to tylko taki jednorazowy wybryk

U nas Nivea nie uczula. Małą kąpałam w płynie z oliwką Nutri Sensitive. Byłam zadowolona. Miałam próbkę i się skończyła. Teraz Luizę po kąpieli oliwkuję.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:10   #815
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka - oby Wam się sprawdził ten Bebilon Comfort. Ja podaję małej zwykły Bebilon i ona super się na nim chowa .
Uwazaj jednak, abyś poprzez dokarmianie nie miała problemów z mlekiem - u mnie podanie pierwszej butelki Bebilonu okazało się być początkiem końca mojej laktacji. Dziś odciągam zaledwie 60 ml raz na 2 dni z obu piersi i chyba wogóle już przestanę dawać małej moje mleko, bo zawsze jak jej podam to moje odciągnięte to ona potem płacze A raczej wciąż na dietę uważam, więc nie wiem, co jest przyczyną....
Ano właśnie...
Ja dziś znowu mam cyrk od 5 rano, bóle brzucha do 9 i to koszmarne. Na moim mleku. Naprawdę zaczynam sądzić, że to wina tego nocnego, tłustego...

Z laktacją problemów nie mam, bo gdy podaję Bebilon to swoje odciągam. Przepełniają mi się i bolą koszmarnie.

Idziemy na spacer, bo mały się obudził po godzince snu i już zaczyna coś kwękać...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:16   #816
Dilayla
Zadomowienie

witajcie
dawno nas nie było...a wiec 7 czerwca przyszła do nas p.pediatra i skierowała na rtg ...podejrzenie ze cos z oddechem się dzieje no i fakt ze mały za bardzo zółty...i coż okazało sie ze ma śródmiąższowe zapalenie płuc i bilirubine powyżej 14!! zostaliśmy na oddziale,wczoraj wyszliśmy,podobno jest ok,za 2 tyg kontrola ale zamierzam isc znacznie szybciej do swojego lekarza....nawet nie mam czasu poczytac co tu się działo...mały w szpitalu jak anioł,nie wiem czy to leki czy coś innego,ale ledwo do domu wjechalismy i się zaczeło,od 3 do 7 praktycznie nie spałam bo on tylko ,cyc i kwękanie no i przebieranie.do 8:30 lekka drzemka i znowu to samo,dopiero teraz zasypia ale jakoś niespokojnie,już zaczynam się denerwować...co mu moze tak bardzo nie pasować w domu???i tak mineły nam dwa i pół tyg zamiast śmigać na spacerki to szpital..pozatym cały oddział zajęty,mnóstwo chorych dzieci...duża część dokładnie na to samo co mój,a lekarze nie potrafia odpowiedzieć skąd to zapaleniepodłamać się mozna...
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:23   #817
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
witajcie
dawno nas nie było...a wiec 7 czerwca przyszła do nas p.pediatra i skierowała na rtg ...podejrzenie ze cos z oddechem się dzieje no i fakt ze mały za bardzo zółty...i coż okazało sie ze ma śródmiąższowe zapalenie płuc i bilirubine powyżej 14!! zostaliśmy na oddziale,wczoraj wyszliśmy,podobno jest ok,za 2 tyg kontrola ale zamierzam isc znacznie szybciej do swojego lekarza....nawet nie mam czasu poczytac co tu się działo...mały w szpitalu jak anioł,nie wiem czy to leki czy coś innego,ale ledwo do domu wjechalismy i się zaczeło,od 3 do 7 praktycznie nie spałam bo on tylko ,cyc i kwękanie no i przebieranie.do 8:30 lekka drzemka i znowu to samo,dopiero teraz zasypia ale jakoś niespokojnie,już zaczynam się denerwować...co mu moze tak bardzo nie pasować w domu???i tak mineły nam dwa i pół tyg zamiast śmigać na spacerki to szpital..pozatym cały oddział zajęty,mnóstwo chorych dzieci...duża część dokładnie na to samo co mój,a lekarze nie potrafia odpowiedzieć skąd to zapaleniepodłamać się mozna...
nie martw sie...ja mysle ze to nie wina domku, tylko tego rozlegulowania.Maluszek niespokojny po prostu jak troche spedzil w szpitalu, teraz w domku...musi sie przyzwyczaic i bedzie dobrze

a ja wlasnie szukalam muzyczki dla dzieci na youtube i zgadnijcie przy czym maly w koncu zasnal...przy mozarcie dla dzieci masakra;] a ja nigdy nie bylam zwolenniczka...

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-06-16 o 11:29
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:22   #818
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19988950]...

Kobiety po cc jak długo kleiłyście opatrunek na ranę? [/QUOTE]
mi zdjęli już wieczorem tego samego dnia, cc miałam rano. a następnego dnia pod prysznic i szarym mydłem myłam. świetnie się goi, szwy wczoraj zdjęte, nic już prawie nie ciągnie, czasem coś w środku tylko...
Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
...
witaj mała jest śliczna
dla mnie poród to tez nie była pestka, wiec nie jestes sama przeżyłam, ale lekko nie było nie wiem czy kiedys bede miała ochote to powtórzyc - juz na porodówce powiedziałam o tym mojemu mężowi
...
no, ja tam moge mieć drugie dziecko... jak wynajdą sposób, żeby faceci mogli w ciąży chodzić i rodzić, małża się zatrudni

Cytat:
Hej kochane.. Ja tylko na chwilkę..
Jesteśmy w szpitalu. Ten sutek powiększony to ropień. Wczoraj o 21 Blanka miała nacięcie. Opróznili te paskudztwo. Juz jest dobrze.. Całe szczęście ja mogę być z nią cały czas, mamy swój pokój więc jest dobrze. Wczoraj pierwszy raz słyszałam jak moje dziecko płacze.. i nawet nie mogłam jej poprzytulać, bo nie mogłam jej karmić a jak miałam ją na rękach od razu nadstawiała dziubka dopiero o 3 mogłam przystawić ją do piersi. Nie wiem kiedy wyjdziemy.. myśle że w czwartek lub piątek.. nie mam pojęcia..
szybkiego powrotu do zdrowia i do domku.
Cytat:
...
Kruszynka przed kąpielą
cudowności
Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
...

johnson jest dobry dla mnie ale faktycznie dla dzidka moze juz nie hmmm....
...
najlepiej spróbuj sama. my mamy chusteczki johnsona i są jak dla mnie bardzo fajne. a sama też lubię ich kosmetyki. za to mnie do szału doprowadza nivea (uczula) to i dla małej się nie odważę kupić. to kwestia baaardzo indywidualna.
Cytat:
...
faktycznie minka nieprzeciętna...

a nas właśnie nawiedziła położna. fajna babka, może wpadać jakby co, powiedziała, że w sumie są trzy wizyty i wszystkie umawiane, nalotów z zaskoczenia nie robi. jakaś taka rozsądna mi się wydała, bez skrajności w różnych tematach

iii... jeszcze się pochwalę, że wczoraj zaliczyliśmy pierwszy rodzinny spacerek, półgodzinny. a mała spała jak zabita, obok budowa, kosiarki, robotnicy docieplający blok... co tam, nie ma jak sen na świeżym powietrzu
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:59   #819
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie
Ale Was przygoda spotkała, ech...
Ale już wszystko dobrze i to najważniejsze.
oby tak dalej...

Stary 2010-06-16, 14:28   #820
Edzia400
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny ja znów blado zółta chodze i bardzo zdenerwowana boje sie jak nie wiem odebrałam wyniki moczu małej i troche sie boje bo w osadzie wyszły nabłonki płaskie i okragłe i leukocyty w polu widzenia 1-2 ja juz mam dosyc szpitali a jeszcze tu takie cos dziewczyny miała z was juz któras badany mocz dzieciaczkow i z jakimi wynikami bardzo sie boje jutro ze znów bedzie cos zle

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:19   #821
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
witajcie
kochana, najważniejsze, że juz jesteście w domu.
ale przeżyć współczuję.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2002484 1]mi zdjęli już wieczorem tego samego dnia, cc miałam rano. a następnego dnia pod prysznic i szarym mydłem myłam. świetnie się goi, szwy wczoraj zdjęte, nic już prawie nie ciągnie, czasem coś w środku tylko...

iii... jeszcze się pochwalę, że wczoraj zaliczyliśmy pierwszy rodzinny spacerek, półgodzinny. a mała spała jak zabita, obok budowa, kosiarki, robotnicy docieplający blok... co tam, nie ma jak sen na świeżym powietrzu [/QUOTE]
to mnie pocieszyłaś, że już Cię nie ciągnie nic. Ja szwy jadę zdjąć dopiero w przyszły wtorek- to będzie dwa tygodnie po cesarce- tak mi zalecili w szpitalu. A teraz tak myślę, czy to nie za późno, czy one za bardzo mi nie wrosną?

za pierwszy spacer.
Ja dziś idę poza podwórko- o 17:00 pójdę z Tymkiem Maksia z przedszkola odebrać.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny ja znów blado zółta chodze i bardzo zdenerwowana boje sie jak nie wiem odebrałam wyniki moczu małej i troche sie boje bo w osadzie wyszły nabłonki płaskie i okragłe i leukocyty w polu widzenia 1-2 ja juz mam dosyc szpitali a jeszcze tu takie cos dziewczyny miała z was juz któras badany mocz dzieciaczkow i z jakimi wynikami bardzo sie boje jutro ze znów bedzie cos zle
mam nadzieję, że to nic groźnego, i że zaraz wpadnie specjalistka kropka Cie uspokoi.

Kupiłam chustę- Bebelulu, model Lulu, używkę w kolorze zielonym.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:23   #822
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Gratuluje Wam Dziewczyny Slicznych maluszków

Hanjah słodziutka masz córunie
Stary 2010-06-16, 15:35   #823
kardashi
Zakorzenienie

Hej, Dziękuje Kochane za kciuki
Dziś wyjeli Blance sączek i ma się goić. Dostaje drugi dzien antybiotyki, a ma dostawać przez 6. I jeżeli po tych 6 dniach cycuszek bedzie się ładnie goił bedziemy mogly wyjść. Także liczę na wyjście w poniedziałek lub wtorek..

Ale muszę się pochwalic iż jestem dumna jak paw bo moja córeczka waży już 3800 z groszami

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-06-16 o 15:37
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:38   #824
Konto usunięte

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2002484 1]mi zdjęli już wieczorem tego samego dnia, cc miałam rano. a następnego dnia pod prysznic i szarym mydłem myłam. świetnie się goi, szwy wczoraj zdjęte, nic już prawie nie ciągnie, czasem coś w środku tylko...

iii... jeszcze się pochwalę, że wczoraj zaliczyliśmy pierwszy rodzinny spacerek, półgodzinny. a mała spała jak zabita, obok budowa, kosiarki, robotnicy docieplający blok... co tam, nie ma jak sen na świeżym powietrzu [/QUOTE]

No to super, że goi się super

Nasza też na hałasy odporna

Cytat:
Ale 1-2 leuko w polu widzenia to norma przecież? Tak samo, jak obecność nabłonków? Nie panikuj, jest dobrze

Z Internetu:
10. Badanie osadu moczu:
* nabłonki. Są to złuszczone komórki nabłonka płaskiego lub komórki nabłonkowe pochodzące z nerek i dróg moczowych, których obecność nie ma istotnego znaczenia rozpoznawczego.
* krwinki białe, czyli leukocyty. Zdrowe dziecko wydala w moczu w ciągu doby od 1,5 do 4 milionów leukocytów, co przy rutynowym badaniu osadu moczu odpowiada obecności 1-4 leukocytów w polu widzenia pod mikroskopem. Stwierdzenie większej ich liczby nosi miano leukocyturii, tj. zwiększonego wydalania krwinek białych. Najczęściej jest następstwem ostrych i przewlekłych zakażeń układu moczowego. Po stwierdzeniu znacznej ilości leukocytów dla potwierdzenia istnienia zakażenia konieczne jest wykonanie posiewu moczu i wyhodowanie w pracowni bakteriologicznej bakterii odpowiedzialnej za zapalenie.
* krwinki czerwone, czyli erytrocyty. W moczu dzieci zdrowych mogą być wydalane erytrocyty w liczbie nie przekraczającej 3 milionów na dobę, co odpowiada obecności 1-2 krwinek czerwonych w polu widzenia w badaniu ogólnym moczu. Źródłem krwinkomoczu lub krwiomoczu może być uszkodzenie zarówno nerek jak i dolnych pięter układu moczowego.
* wałeczki. Tą dziwną nazwą określa się białkowe odlewy fragmentów nerki lub kompleksy komórkowe. Nnajczęściej świadczą o poważnej chorobie nerek. W prawidłowym moczu może występować niewielka liczba wałeczków szklistych, zwłaszcza po wysiłku fizycznym.
* składniki mineralne. W prawidłowym moczu kwaśnym mogą występować niewielkie ilości kryształów kwasu moczowego, moczanów wapnia i szczawianów wapnia.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20029238]

to mnie pocieszyłaś, że już Cię nie ciągnie nic. Ja szwy jadę zdjąć dopiero w przyszły wtorek- to będzie dwa tygodnie po cesarce- tak mi zalecili w szpitalu. A teraz tak myślę, czy to nie za późno, czy one za bardzo mi nie wrosną?

Kupiłam chustę- Bebelulu, model Lulu, używkę w kolorze zielonym. [/QUOTE]

Niestety mogą wrosnąć, koleżance tak się stało, nieprzyjemne potem przy wyciąganiu.

A mnie chusta dzisiaj przyszła - jest mięciutka!

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Kropuś, może ta twoja w czymś dziwnym uprana, że jak pisałaś - twarda jest? Nasza naprawdę mięciuteńka Jeszcze młoda nie leżała w niej, bo śpi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:10   #825
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20029238]

Kupiłam chustę- Bebelulu, model Lulu, używkę w kolorze zielonym. [/QUOTE]
Gratki.

Daj znać jak potestujesz.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20029701]

Kropuś, może ta twoja w czymś dziwnym uprana, że jak pisałaś - twarda jest? Nasza naprawdę mięciuteńka Jeszcze młoda nie leżała w niej, bo śpi.[/QUOTE]
Ja pisałam, że twarda? Musiała mieć zaćmienie jakieś, albo coś mi się pofyrtało. Nie jest twarda, jest długa i niewygodna. Tzn. jak ja ją uskuteczniam to taka jest, bo na filmie na taką nie wygląda.

Obcykaj i napisz jak testy.

Stary 2010-06-16, 16:29   #826
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
witajcie
Tak jak emerald napisała, pewnie za parę dni w domku będzie lepiej. Trzymam kciuki

Luizka skończyła dzisiaj 2 miesiące

Luiza

Stary 2010-06-16, 16:50   #827
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak emerald napisała, pewnie za parę dni w domku będzie lepiej. Trzymam kciuki

Gratulacje.

My dziś mamy miesiąc.
Tatuś przywiózł nam mini tort.

Stary 2010-06-16, 17:00   #828
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Ja robiłam małemu badania, lekarka stwierdziła że coś tam jest nie tak i kazała zrobić posiew, na szczęście ten już wyszedł dobrze Nic się nie martw
Cytat:

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

My dziś mamy miesiąc.
Gratuluję

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:02   #829
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Gratulacje.

My dziś mamy miesiąc.
Dziękuję i również gratuluję
Miłej imprezki

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Gratuluję
Dziękuję

Luiza

Stary 2010-06-16, 17:14   #830
Konto usunięte

Cytat:
Dziś wyjeli Blance sączek i ma się goić. Dostaje drugi dzien antybiotyki, a ma dostawać przez 6. I jeżeli po tych 6 dniach cycuszek bedzie się ładnie goił bedziemy mogly wyjść. Także liczę na wyjście w poniedziałek lub wtorek..

Ale muszę się pochwalic iż jestem dumna jak paw bo moja córeczka waży już 3800 z groszami
No to obyście wyszły w poniedziałek
Gratuluję!

Cytat:

Ja pisałam, że twarda? Musiała mieć zaćmienie jakieś, albo coś mi się pofyrtało. Nie jest twarda, jest długa i niewygodna. Tzn. jak ja ją uskuteczniam to taka jest, bo na filmie na taką nie wygląda.

Obcykaj i napisz jak testy.
No kurde, byłam pewna, że ty pisałaś że chusta twarda i aż się wtedy zdziwiłam Ale nie upieram się, mogło mi się walnąć

Gratuluję miesiąca

Cytat:

I znów gratulacje

Agutka śpi, małż na zakupach a ja też usnęłam, półtorej godziny spałam.
Stary 2010-06-16, 17:19   #831
kropka75
Zakorzenienie

Mam pytanko do mamuś piersiowych...

Czy Wasze dzieciska też jedzą z obu piersi przy jednym posiłku?
Mój do wczoraj jadł z jednej. Potem dość szybko był głodny i szamał z drugiej. Teraz coś mu się odmieniło i od razu demonstruje niezadowolenie, dałam drugą i zszamał... Przy jednym posiłku opróżnił obie.

Też tak macie?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20032122]

Agutka śpi, małż na zakupach a ja też usnęłam, półtorej godziny spałam.[/QUOTE]
Ale Ci zazdroszczę...

Ja położyłam małego o 14ej w nadziei, że da mi zmrużyć oko na godzinę... Zasnął po godzinie marudzenia, na 20 minut... Obudził się i od razu płacz... Zdążyłam obrać mięso do zupy. Gotowałam przy jego akompaniamencie...

Teraz zjadł i trochę ucichł. Ale nie śpi dalej.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-06-16 o 17:20
Stary 2010-06-16, 17:21   #832
Konto usunięte

Kropko różnie, czasem tylko z 1 zje i ma dość, czasem 2 wydoi Czasem z 1, a za 20 minut jeszcze chce dojeść.
Stary 2010-06-16, 17:26   #833
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Moja je z jednej. Czasami się zdarza, że chce po 20-30 min. jeszcze.

Luiza

Stary 2010-06-16, 17:30   #834
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20032313]Kropko różnie, czasem tylko z 1 zje i ma dość, czasem 2 wydoi Czasem z 1, a za 20 minut jeszcze chce dojeść.[/QUOTE]

Cytat:
Moja je z jednej. Czasami się zdarza, że chce po 20-30 min. jeszcze.
Ano właśnie.
Daniel często dojada... Nie kwękał po pierwszej i nie przyszło mi do głowy, że nie je do pełna. Teraz widzę, że jedna mu mało. Chyba starcza mu tylko w nocy, bo przy tej jednej zasypia na koniec.

Co to będzie jak dzieci podrosną i będą jadły nie 100, a 200ml?

Stary 2010-06-16, 17:45   #835
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Ano właśnie.
Daniel często dojada... Nie kwękał po pierwszej i nie przyszło mi do głowy, że nie je do pełna. Teraz widzę, że jedna mu mało. Chyba starcza mu tylko w nocy, bo przy tej jednej zasypia na koniec.

Może piersi będą więcej produkować?
Będziemy już niedługo podawać zupki, itp. Już nie mogę się doczekać
I jeszcze na jedną rzecz czekam - żebym mogła robić kitusie i wpinać spineczki we włoski

Luiza

Stary 2010-06-16, 17:52   #836
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Może piersi będą więcej produkować?
Będziemy już niedługo podawać zupki, itp. Już nie mogę się doczekać
I jeszcze na jedną rzecz czekam - żebym mogła robić kitusie i wpinać spineczki we włoski
I gdzie to się zmieści?

Niedługo? Podobno przy karmieniu piersią to po pół roku...

He he... dobrze, że mnie takie zakupy ominą.

Stary 2010-06-16, 19:24   #837
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

A my po dwóch dniach wiszenia na cycu non stop wreszcie wracamy do życia. Wczoraj płakałam razem z małą przez pół dnia. Miałam już jej dość. Non stop chciała cyca i prawie w ogóle nie spała tylko na spacerku przez godzinę. Nie wiedziałam co się dzieje. Na szczęście dzisiaj jest lepiej i mała śpi ładnie.

A co do położnej to nasza jest na urlopie więc na razie tylko wizytę pediatryczną przeszłyśmy. Położna wraca dopiero za tydzień i wtedy ma przyjść tylko nie wiem po co po czterech tygodniach. Poprostu polska służba zdrowia
Cytat:

Mój do wczoraj jadł z jednej. Potem dość szybko był głodny i szamał z drugiej. Teraz coś mu się odmieniło i od razu demonstruje niezadowolenie, dałam drugą i zszamał... Przy jednym posiłku opróżnił obie.

Też tak macie?

-
Moja różnie ale np. jak je z prawej piersi to zawsze z lewej dojada a na odwrót to już nie chce.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:30   #838
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

ładnie Ci córcia przybiera.
trzymam kciuki, że najpóźniej we wtorek wyjdziecie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20029701]
Niestety mogą wrosnąć, koleżance tak się stało, nieprzyjemne potem przy wyciąganiu.
[/QUOTE]
toś mnie nie pocieszyła. chyba już w piątek pojadę do gina, bo jutro nie przyjmuje.

Cytat:

Cytat:
My dziś mamy miesiąc.

ale ten czas zapyla.
My dopiero mamy za sobą tydzień.

Cytat:

różnie bywa.

Cytat:
Ano właśnie.

zaczniemy wprowadzać stałe posiłki- deserki, zupki, kaszki, to cycek już nie będzie jedynym źródłem pokarmu.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:38   #839
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20029238]...
...[/QUOTE]
ojej, a powiedzieli czemu tak późno? dziwne...

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
...

A co do położnej to nasza jest na urlopie więc na razie tylko wizytę pediatryczną przeszłyśmy. Położna wraca dopiero za tydzień i wtedy ma przyjść tylko nie wiem po co po czterech tygodniach. Poprostu polska służba zdrowia

Moja różnie ale np. jak je z prawej piersi to zawsze z lewej dojada a na odwrót to już nie chce.
jak to? to nie była u Was zaraz po Waszym powrocie do domu? faktycznie po czterech tygodniach mogłaby sobie darować zawracanie wam gitary...

a moja mała dała dzisiaj na spacerze popis umiejętności... po 40 minutach rozdarła się tak że szok. no to do domu. a że miałam jakieś 5 minut to biegusiem. a po drodze chodnik... stary, dziurawy z wystającymi kamieniami. w połowie "biegu" po tym chodniku mała była ululana i grzeczniutka.

a potem maraton... amciu, kupka, ryk. cyc, kupka, ryk... w koncu dałam jej cyca na leżąco i tak razem sobie zasnęłyśmy...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 20:42   #840
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
I gdzie to się zmieści?

Niedługo? Podobno przy karmieniu piersią to po pół roku...

He he... dobrze, że mnie takie zakupy ominą.
Cycki powiększą swoją objętość

Ten czas tak zapyla, że zaraz minie te pół roku

Luiza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości