|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
A ja wcinam fasolkę właśnie i jednym okiem oglądam jeden z moich ulubionych filmów "Co gryzie Gilberta Grape'a".
Od czasu do czasu kłuje mnie gdzieś za spojeniem łonowym. Maluch chyba robi sobie miejsce ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Uwielbiam tę fasolkę - przepis mam od Mamy - jest prościutka, szybka i pyszna. Wizja wzdęcia nie jest w stanie mnie powstrzymać przed zjedzeniem jej
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja a jak robisz?
|
|
|
|
#1473 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które się wybierają na targi w W-wie mother&baby - czy mają być bezpłatne badania usg ?
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Podaję przepis na 2 osoby.
Potrzeba: 2 puszki fasoli w zalewie (zwykle biorę obie puszki białej, ale można dać jedną białą, jedną czerwoną dla urozmaicenia) laska dowolnej kiełbasy (np. wiejskiej, zwyczajnej itp) 1 nieduża cebula ok.1/2 szklanki bulionu z kostki ok. 2 łyżeczki przecieru pomidorowego (nie więcej niż pół tego malutkiego słoiczka) 2 ząbki czosnku trochę oleju pieprz (najlepszy świeżo mielony ), cząber, majeranekszczypta cukru Kiełbasę kroimy w niezbyt grube plasterki lub półplasterki, drobno siekamy cebulę. Kiełbaskę i cebulę podsmażamy kilka minut w dużym garnku na oleju. Dodajemy przecier pomidorowy, jeszcze kilka sekund podsmażamy i wlewamy bulion. Po chwili dodajemy odsączoną z zalewy, przepłukaną na sitku fasolę. Gotujemy, mieszając kilka minut. Dodajemy szczyptę cukru, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy jeszcze kilka minut. I już Podajemy najlepiej ze świeżą bułką z masłem
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-16 o 14:16 |
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam właśnie obiad, oglądam mecz Chile-Honduras ale coś się śpiąca robię
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja a taka po bretonsku na szybko
myslalam ze szparagowa. ![]() ja robie z jasia i mocze na noc, bo mi ta puszkowa nie smakuje. |
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja sie zastanawiam, może któraś wie jak to jest... bo jak mi8ałam USG w 10 tc +6 maleństwo miało 4 cm ale jak czytałam gdzieś powinno być wieksze coś jest nie tak ??
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
A mi smakuje
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Sanderinka, lekarz by Ci chyba powiedział, jakby coś było nie tak.
|
#1479 |
|
Raczkowanie
|
A ja w końcu mogłam sie zabrać za sprzatanie
potrzebne mi było to L4 ![]() Prócz tego upiekłam pierwszy raz w życiu czekoladowe wg nigelli mufinki, i teraz robie obiad udka się pieką, ziemniaczki młode gotują i jeszcze jakąs sałatkę muszę zrobić mąż powinien niebawem wrócić ![]() Niedawno dzidzia mnie chyba kopnęła nad pępkiem po lewej stronie kurde najlepsze jest to, ze wiem, ze to dziecko bo mniej wiecej juz znam wyczyny mojego organizmu, a po jakiejs chwili mysle sobie ehh moze mi sie wydawało
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Sanderinka bez obaw moje jak bylam na usg w 10tc (9t5d) miało tylko 2 cm a w 13tc (12t5d) miało juz 6,3cm
takze mysle ze u Ciebie wszystko jest jak najlepiej
|
#1481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja właśnie otrzymałam karton śpioszków. 16 sztuk ![]() Ja już chcę mieć mojego Pascalka i go ubierać! Zaraz zrobię jakąś foteczkę. |
||
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Już zrobiłam fotki moich dotychczasowych zbiorów. Jeszcze kilka ciuszków przyjdzie pocztą. Ale to co mam to już pokazuję
![]() Wychodzi na to, że na dzień dzisiejszy mam na rozmiar 56 i 62: -12 śpioszków welurowych -2 pajacyki welurowe -4 śpioszki/pajacyki/piżamki z bawełny -7 body z długim rękawem -8 body z krótkim rękawem -5 bluzeczek welurowych -2 bluzeczki bawełniane + 2 w drodze Śpiochów mam dość. Już nic nie kupuję. Body też mam dość. Dokupię jeszcze parę bluzeczek. |
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
pieeeekne. na ile to wsyatrczy?
w sensie jak szybko dziecko z tego wyrosnie? w ciagu miesiaca dwoch?
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia piękne te ubranka
strasznie się boje już kupować coś do dzidziusia, zazdroszczę wam zakupów ale jeszcze poczekam
|
|
|
|
#1485 |
|
BAN stały
|
hejka Babeczki
![]() U mnie nie za dobrze dlatego nie odzywalam sie nie mialam jak![]() wyladowalam 6 czerwca do Szpitala z kracajaca sie szyjka ![]() ![]() i tam lezalam do wczoraj.....ehhhh wypuscili mnie ale musze sie lezec![]() ![]() Nie wiem dlaczego przez 2 ciaze bylo oki a teraz....ehh ![]() Mam dolka wielkiego ![]() ![]() ile jeszcze do Grudnia a ja mam lezec MASKARA!!!! |
|
|
|
#1486 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jednak lepiej oko w oko cos zalatwiac. No i wyszlo na to ze dobrze mi wyliczyli bo zalozmy mialam miec 164h przepracowane a przepracowalam 112 a reszte bylam na zwolnieniu i tam jakos to obliczyla, juz teraz nie pamietam :/ ale wyszlo ze okCytat:
Cytat:
Ja kupilam tortelini w Biedronce (ale made in Italy )Cytat:
Teraz to naprawde sie martwie o swoja wyplate 3 tyg na zwolnieniu...Cytat:
- pompowane kola - gondola + spacerowka - mozna prac - duzy schowek tam na zakupy - przekladana raczka - amortyzatory - regulowana wysokosc raczki, co u mnie jest bardzo wazne - ladne kolory ![]() I wiecie co.. 220zl kosztowal. Zastanawiam sie czy jutro nie isc i nie kupic, bo to naprawde tanio, a wyprac material sobie moge to super.. Troche taki ciezkawy, ale ja w ogole nie przyzwyczajona do pchania wozka Mniej wiecej takich kolorow byl i to chyba ten model:: http://allegro.pl/item1074393884_woz...ok_mielec.html Dzis sie bede zastanawiac czy kupic czy nie bo to taniutko.. parasolke zawsze mozna dokupic czy cos a torba i fotelik nie sa mi potrzebne.. ed: IRYSOWA, znajdz plusy lezenia i odpoczywania Mozesz teraz chlonac wiedze, czytaj ksiazki Bo chyba mozesz wstawac w ogole? tzn no isc gdzies niedaleko jesli masz jakis parczek czy cos i siedziec wsrod drzew..
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-06-16 o 16:05 |
|||||
|
|
|
#1487 |
|
Zadomowienie
|
Irysowa trzymaj się
mam nadzieję że wkrótce będzie lepiej i będziesz mogła chodzić ![]() Weronisia śliczne te ubranka ja właśnie wróciłam z zakupów w Auchan i wyśledziłam pewną babkę między półkami z czadowym wozkiem strasznie mi się spodobał to krążyłam w koło niej żeby zapisac co to za model... no i mam: to był Vector Air - oglądałam na allegro i nie wygląda tak fajnie jak na żywo ![]() wstawiam link do przykładowego : http://www.allegro.pl/item1074996727...a_2xfolia.html właśnie ten pierwszy kolor (purpurowy) najbardziej mi się podoba, myślicie że chlopiec może takim jeździć? bo jeszcze nie znam płci..![]() ale jeszcze w sklepie go obadam a TZ jak usłyszał to już chcial jakiż używany licytować ![]() muszę znaleźć zaraz jakieś opinie na ten temat, ale już wiem że jest bardzo lekki tylko chyba ma małą gondolę do którego miesiąca dziecko będzie w gondoli?
|
#1488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozm. 56 dość szybko robi się za mały, w zależności jak długie urodzi się dziecko. Moje pierwsze miało 56, więc prawie nic z tego rozmiaru nie mogło nosić. A drugie urodziło się na 52 długie, więc te na 56 starczyły na ok. 3 tygodnie. Potem już tylko 62, które starcza do ok. 2 m-cy. od 3 m-ca potrzebne są przeważnie na 68. Z tym, że body warto kupić od razu większe, bo zawsze musi jeszcze być miejsce na pampers. Ja mam sporo na 56 i boję się, że nie zdążę ich małemu ubrać, bo będą za małe. Cytat:
Cytat:
Ja też musiałam leżeć całą ciążę do porodu i ciągle brać leki. Miałam krwotoki, skórcze, rozwarcie i inne historie. Nudziło mi się tylko na początku. Jak już wiesz, że musisz leżec zaopatrz się w kilka książek, albo w Playstation lub Nintendoo i sobie pograj To się tak wydaje, ale zleci szybko zobaczysz
|
|||
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weronisia, skad masz te "i love mum" i "i love dad"? chce takie!!!!! |
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie mogłam sie powstrzymać ![]() póki co nie odróżniam body od śpiochów ![]() Cytat:
też ostatnio lezałam w szpitalu ( coś z szyjką) i też musze leżec masakra mam tak pokłuty ty*** ze no spa mi nie pomagała na bole brzucha i dostawałam zastrzyki
|
|||
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Body, to są podkoszulki, które zapina się w kroczu na zatrzaski. Mogą być z krótkim lub długim rękawkiem. Dopiero na to zakładasz resztę ciuszków. body
Śpiochy to takie jakby spodenki na szelkach, zapinane nad ramionkami. Pod spód zakłada się bluzeczkę. śpiochy Pajacyki, to takie jakby śpiochy ale z rękawami, a więc są kompletne w całości. Pod spód nie dajesz bluzeczki, wystarczy body. pajacyk Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-16 o 16:37 |
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
malinka to jest ten leciutki vector ktorym jezdzilam po sklepie
![]() ![]() ![]() weronisia o widzisz nie pomyslalam o tym ze pampers wchodzi jeszcze ![]() A takich cienkich bawelnianych kaftanikow nie bedziesz kupowac? bo to jednak zima bedzie na cebulke trzeba ubierac
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wstyd ![]() Co sadzicie o tych wozkach? http://allegro.pl/item1070595094_woz...n_wroclaw.html vs http://allegro.pl/item1074393884_woz...ok_mielec.html W sumie moze nie ma sie co napalac na tamtego Abdora z komisu za 220zl. Czytalam ze sa ciezkie ok 16kilo, tylko troche nim pojezdzilam no to taki ciezki, ale dzis mialam przyjemnosc "jechac" Polakiem z malym dzieckiem i zakupami.. dosc ok, choc tez ciezko no ale nie jetem przyzwyczajona tak jak pisalam do pchania wozka, po za tym raczka byla na niedobrej dla mnie wysokosci.
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
anecka z tych dwoch zielony.
A jezdzilas nim gdzies u kogos? |
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam sporo body z długim rękawkiem, na to zakładam bluzeczkę welurową, a więc grubszą niż bawełna. To wystarcza w zupełności. A na wyjście z domu dodatkowo jakiś rozpinany sweterek i kombinezon. Anecka mi też ten zielony bardziej się podoba. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-16 o 16:47 |
|
|
|
|
#1497 |
|
BAN stały
|
dzieki dziewczyny
![]() jak bym to bylo moje 1 dziecko to zapewne byl lezala itp..a teraz to ciezko...wiecie 2 dzieci....i leze moge wstawac do wc jak narazie... Maskara....i te Wakacje przed nami maskara:
|
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
Weronisia piękne są te ciuszki
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() juz się nie mogę doczekac jak będę w sklepie szaleć ale chyba musze zabrać 2-letnią siostrzenicę
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia a widzisz bo ja niedouczona jak mozna dzieviaka ubrac to nie wiedzialam
No ale da rade takiemu maluchowi zalozyc body z dlugim rekawem? bo jednak kaftanik to rozlozyc mozna jak samolot i przynajmniej jedna reka latwo wchodzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

), cząber, majeranek![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
coś jest nie tak ??

A jednak lepiej oko w oko cos zalatwiac. No i wyszlo na to ze dobrze mi wyliczyli
mam nadzieję że wkrótce będzie lepiej i będziesz mogła chodzić
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm