Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 13:54   #1471
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

A ja wcinam fasolkę właśnie i jednym okiem oglądam jeden z moich ulubionych filmów "Co gryzie Gilberta Grape'a".
Od czasu do czasu kłuje mnie gdzieś za spojeniem łonowym. Maluch chyba robi sobie miejsce

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Uwielbiam tę fasolkę - przepis mam od Mamy - jest prościutka, szybka i pyszna. Wizja wzdęcia nie jest w stanie mnie powstrzymać przed zjedzeniem jej

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:02   #1472
kliwia
Zakorzenienie

kretencja a jak robisz?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:14   #1473
Vcelka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, które się wybierają na targi w W-wie mother&baby - czy mają być bezpłatne badania usg ?

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:14   #1474
kretencja
Zakorzenienie

Podaję przepis na 2 osoby.
Potrzeba:
2 puszki fasoli w zalewie (zwykle biorę obie puszki białej, ale można dać jedną białą, jedną czerwoną dla urozmaicenia)
laska dowolnej kiełbasy (np. wiejskiej, zwyczajnej itp)
1 nieduża cebula
ok.1/2 szklanki bulionu z kostki
ok. 2 łyżeczki przecieru pomidorowego (nie więcej niż pół tego malutkiego słoiczka)
2 ząbki czosnku
trochę oleju
pieprz (najlepszy świeżo mielony ), cząber, majeranek
szczypta cukru

Kiełbasę kroimy w niezbyt grube plasterki lub półplasterki, drobno siekamy cebulę. Kiełbaskę i cebulę podsmażamy kilka minut w dużym garnku na oleju. Dodajemy przecier pomidorowy, jeszcze kilka sekund podsmażamy i wlewamy bulion. Po chwili dodajemy odsączoną z zalewy, przepłukaną na sitku fasolę. Gotujemy, mieszając kilka minut. Dodajemy szczyptę cukru, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy jeszcze kilka minut. I już Podajemy najlepiej ze świeżą bułką z masłem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-06-16 o 14:16
Stary 2010-06-16, 14:14   #1475
Aliszcze
Zakorzenienie

zjadłam właśnie obiad, oglądam mecz Chile-Honduras ale coś się śpiąca robię

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:23   #1476
kliwia
Zakorzenienie

kretencja a taka po bretonsku na szybko myslalam ze szparagowa.
ja robie z jasia i mocze na noc, bo mi ta puszkowa nie smakuje.
Stary 2010-06-16, 14:34   #1477
sanderinka
Zakorzenienie

hej
ja sie zastanawiam, może któraś wie jak to jest... bo jak mi8ałam USG w 10 tc +6 maleństwo miało 4 cm ale jak czytałam gdzieś powinno być wieksze coś jest nie tak ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:36   #1478
kretencja
Zakorzenienie

A mi smakuje

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Sanderinka, lekarz by Ci chyba powiedział, jakby coś było nie tak.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-16, 14:42   #1479
malgosiak25
Raczkowanie

A ja w końcu mogłam sie zabrać za sprzatanie potrzebne mi było to L4

Prócz tego upiekłam pierwszy raz w życiu czekoladowe wg nigelli mufinki, i teraz robie obiad udka się pieką, ziemniaczki młode gotują i jeszcze jakąs sałatkę muszę zrobić mąż powinien niebawem wrócić

Niedawno dzidzia mnie chyba kopnęła nad pępkiem po lewej stronie kurde najlepsze jest to, ze wiem, ze to dziecko bo mniej wiecej juz znam wyczyny mojego organizmu, a po jakiejs chwili mysle sobie ehh moze mi sie wydawało
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:46   #1480
Ishka
Zadomowienie

Sanderinka bez obaw moje jak bylam na usg w 10tc (9t5d) miało tylko 2 cm a w 13tc (12t5d) miało juz 6,3cm takze mysle ze u Ciebie wszystko jest jak najlepiej
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:11   #1481
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
u mnie we wszystkich wrózbach tych chinskich wychodzi dziewczynka heh a ja od poczatku czułam ze ma byc chlopak i jest
A mi we wszystkich wróżbach łącznie z chińskim wychodzi chłopak i jest chłopak, poprzednia dwójka też się zgadza No ale to raczej tylko zabawa

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa

Popłynęły chyba od was jakieś dobre fluidy, bo czuję się rewelacyjnie. Rano zapowiadało się na to co od 2 tygodni czuję, a teraz dostałam takiego kopa, że mogłabym góry przenosić
No to super, że ci już lepiej, bo wiem co to znaczy ból głowy i wiem jak się czułaś. Oby ci przeszło na dobre.

A ja właśnie otrzymałam karton śpioszków. 16 sztuk Są tak śliczne i słodkie, że aż się wzruszyłam. Niech nikt mi nie mówi, że chłopca nie da się słodko ubrać
Ja już chcę mieć mojego Pascalka i go ubierać!
Zaraz zrobię jakąś foteczkę.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:38   #1482
Weronisia
Zakorzenienie

Już zrobiłam fotki moich dotychczasowych zbiorów. Jeszcze kilka ciuszków przyjdzie pocztą. Ale to co mam to już pokazuję

Wychodzi na to, że na dzień dzisiejszy mam na rozmiar 56 i 62:
-12 śpioszków welurowych
-2 pajacyki welurowe
-4 śpioszki/pajacyki/piżamki z bawełny
-7 body z długim rękawem
-8 body z krótkim rękawem
-5 bluzeczek welurowych
-2 bluzeczki bawełniane + 2 w drodze

Śpiochów mam dość. Już nic nie kupuję.
Body też mam dość.
Dokupię jeszcze parę bluzeczek.
Stary 2010-06-16, 15:46   #1483
kliwia
Zakorzenienie

pieeeekne. na ile to wsyatrczy? w sensie jak szybko dziecko z tego wyrosnie? w ciagu miesiaca dwoch?
Stary 2010-06-16, 15:50   #1484
kootekk
Zakorzenienie

Weronisia piękne te ubranka kurde ostatnio oglądałam na allegro są paki używanych (wyglądających jak nowe) ciuszków dla chłopców, piękne te ubranka, większość z firmy NEXT, już chciałam licytować ale się jeszcze powstrzymałam strasznie się boje już kupować coś do dzidziusia, zazdroszczę wam zakupów ale jeszcze poczekam

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:53   #1485
Irysowa
BAN stały

hejka Babeczki

U mnie nie za dobrze dlatego nie odzywalam sie nie mialam jak

wyladowalam 6 czerwca do Szpitala z kracajaca sie szyjka i tam lezalam do wczoraj.....ehhhh wypuscili mnie ale musze sie lezec

Nie wiem dlaczego przez 2 ciaze bylo oki a teraz....ehh

Mam dolka wielkiego

ile jeszcze do Grudnia a ja mam lezec MASKARA!!!!
Irysowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:58   #1486
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anecka to nie wykjasnilas tamtej wyplaty
na pewno nie powinnas dostac mniej. zwlaszcza tyle.
Wyjasnilam, tzn bylam u innej ksiegowej ktorej zaplacilam za to, poniewaz moje kadry ze 400km ode mnie A jednak lepiej oko w oko cos zalatwiac. No i wyszlo na to ze dobrze mi wyliczyli bo zalozmy mialam miec 164h przepracowane a przepracowalam 112 a reszte bylam na zwolnieniu i tam jakos to obliczyla, juz teraz nie pamietam :/ ale wyszlo ze ok

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Anecka, zasiłek chorobowy obliczany jest z ostatnich 12 miesięcy. jeżeli np przez 10 miesięcy zarabiałaś 1500 a potem podwyżka była np do 1700 no to niestety możesz mniej dostawać niz przez te ostatnie 2 miesiące, bo do obliczenia stawki wziete jest 10 razy 1500. Nie chcę tu rozpisywać jak się oblicza chorobówkę, bo zanudzac nie chcę, ale bywają takie przypadki.
Poza tym jeśli jest się na zwolnieniu L-4 cały miesiac no to raz miesiac ma 30 dni raz 31 i w miesiacu, który ma 31 dni dostanie się trochę wiecej pieniedzy. Najmniej oczywiscie w lutym się dostanie, bo wtedy stawka za dzień razy 28 dni (ewentualnie 29). Jednakw arto przejsć się do kadr by wyjaśnić Jeśli uważasz, ze za mało dostałąś to warto się spytać, czasem moga przeoczyć kod B na L-4 i zapłacą 80% a nie 100%, oczywiście takie pomyłki się bez problemu wyrównuje
No ja w ogole pracuje od czerwca 2009, najpierw na 3/4 etatu a od pazdziernika przeszlam na caly etat..

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
powiedz ze w szpitalu ci wystawili i mowili,ze masz je kontynuowac i lekarz prowadzacy ma Ci wypisywac nastepne

Gdzie si ekupuje te tortellini?
Chyba tak powiem.

Ja kupilam tortelini w Biedronce (ale made in Italy )

Cytat:
dostajesz 80 wyplaty bo masz krotkie zwolnienia, pewnie gdybys dostala od razu miesieczne to 100 procent daliby Ci bo jestes w ciazy itd.
No i to jest wlasnie dziwne, niewazne ile dni, skoro mam ciazowe to powinno byc 100% Teraz to naprawde sie martwie o swoja wyplate 3 tyg na zwolnieniu...

Cytat:
Witam wszystkie kobietki

Anecka Ja bym powiedziała bez skrupółów że ja wylądowałaś w szpitalu to lekarze sie dziwili czemu jeszcze nie masz L4 i że dostałaś zalecenie że po skończeniu tego L4 Twoj lekarz ma Ci je przedłużyć. A jak Ci nie da to lekarz ogolny napewno Ci wypisze także nie martw sie.
Co do wózka ja kupowałam przez all i umowilam sie z babka czy moglabym najpierw zobaczyc bo było bliziutko zobaczylam pojezdziłam nim no i od razu kupiłam u niej w domu i na jej kompa weszlam i kupiałm na all heh W moim przypadku było tak że porpostu musiala kupic spacerowke mniejsza (taką typu parasolka) bo jej dzidziol mial juz 7 miesięcy a ona musiala dreptać z tym wózkiem po wąskich schodach w starej kamiennicy gdzie mieszka Może w Twoim przypadku tez tak jest albo poprostu komuś w aucie sie nie mieści albo cięzko wchodzi i tez Ci ludzie co sprzedają postanowili kupic mniejsza spacerówke. Duzo osob tak robi wlasnie ja sie nie martwie bo mam w wiezowcu 2 windy takze luzik

a to byc moze z tym wozkiem tak jest, dzis bylam w komisie wlasnie i patrzylam na wozki i jeden byl super, byl to ABDOR albo ABDAR nie wiem tylko jaki model, ALE:
- pompowane kola
- gondola + spacerowka
- mozna prac
- duzy schowek tam na zakupy
- przekladana raczka
- amortyzatory
- regulowana wysokosc raczki, co u mnie jest bardzo wazne
- ladne kolory

I wiecie co.. 220zl kosztowal. Zastanawiam sie czy jutro nie isc i nie kupic, bo to naprawde tanio, a wyprac material sobie moge to super..
Troche taki ciezkawy, ale ja w ogole nie przyzwyczajona do pchania wozka

Mniej wiecej takich kolorow byl i to chyba ten model:: http://allegro.pl/item1074393884_woz...ok_mielec.html

Dzis sie bede zastanawiac czy kupic czy nie bo to taniutko.. parasolke zawsze mozna dokupic czy cos a torba i fotelik nie sa mi potrzebne..

ed:

IRYSOWA, znajdz plusy lezenia i odpoczywania Mozesz teraz chlonac wiedze, czytaj ksiazki Bo chyba mozesz wstawac w ogole? tzn no isc gdzies niedaleko jesli masz jakis parczek czy cos i siedziec wsrod drzew..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-06-16 o 16:05
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:09   #1487
mallinka
Zadomowienie

Irysowa trzymaj się mam nadzieję że wkrótce będzie lepiej i będziesz mogła chodzić

Weronisia śliczne te ubranka zakochałam sie

ja właśnie wróciłam z zakupów w Auchan i wyśledziłam pewną babkę między półkami z czadowym wozkiem strasznie mi się spodobał to krążyłam w koło niej żeby zapisac co to za model... no i mam: to był Vector Air - oglądałam na allegro i nie wygląda tak fajnie jak na żywo

wstawiam link do przykładowego : http://www.allegro.pl/item1074996727...a_2xfolia.html

właśnie ten pierwszy kolor (purpurowy) najbardziej mi się podoba, myślicie że chlopiec może takim jeździć? bo jeszcze nie znam płci..

ale jeszcze w sklepie go obadam a TZ jak usłyszał to już chcial jakiż używany licytować
muszę znaleźć zaraz jakieś opinie na ten temat, ale już wiem że jest bardzo lekki tylko chyba ma małą gondolę
do którego miesiąca dziecko będzie w gondoli?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:12   #1488
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
pieeeekne. na ile to wsyatrczy? w sensie jak szybko dziecko z tego wyrosnie? w ciagu miesiaca dwoch?
Kliwia ja mam te wszystkie ciuszki na rozmiar 56 i 62.
Rozm. 56 dość szybko robi się za mały, w zależności jak długie urodzi się dziecko.
Moje pierwsze miało 56, więc prawie nic z tego rozmiaru nie mogło nosić.
A drugie urodziło się na 52 długie, więc te na 56 starczyły na ok. 3 tygodnie.
Potem już tylko 62, które starcza do ok. 2 m-cy. od 3 m-ca potrzebne są przeważnie na 68.
Z tym, że body warto kupić od razu większe, bo zawsze musi jeszcze być miejsce na pampers.
Ja mam sporo na 56 i boję się, że nie zdążę ich małemu ubrać, bo będą za małe.

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
Weronisia piękne te ubranka kurde ostatnio oglądałam na allegro są paki używanych (wyglądających jak nowe) ciuszków dla chłopców, piękne te ubranka, większość z firmy NEXT, już chciałam licytować ale się jeszcze powstrzymałam strasznie się boje już kupować coś do dzidziusia, zazdroszczę wam zakupów ale jeszcze poczekam
Kootekk te ciuszki z moich zdjęć są w większości używane, kupione na Ebay. Ja kupiłam tylko parę nowych, którym nie mogłam się oprzeć. Reszta to używki, które są w super stanie! Jak nówki! i kupione za grosze.
Cytat:
Napisane przez Irysowa Pokaż wiadomość
hejka Babeczki

wyladowalam 6 czerwca do Szpitala z kracajaca sie szyjka i tam lezalam do wczoraj.....ehhhh wypuscili mnie ale musze sie lezec

Mam dolka wielkiego

Irysowa nie przejmuj się tak.
Ja też musiałam leżeć całą ciążę do porodu i ciągle brać leki. Miałam krwotoki, skórcze, rozwarcie i inne historie. Nudziło mi się tylko na początku.
Jak już wiesz, że musisz leżec zaopatrz się w kilka książek, albo w Playstation lub Nintendoo i sobie pograj
To się tak wydaje, ale zleci szybko zobaczysz I nie masz się co dołować. Grunt to pozytywne nastawienie
Stary 2010-06-16, 16:18   #1489
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A mi we wszystkich wróżbach łącznie z chińskim wychodzi chłopak i jest chłopak, poprzednia dwójka też się zgadza No ale to raczej tylko zabawa

No to super, że ci już lepiej, bo wiem co to znaczy ból głowy i wiem jak się czułaś. Oby ci przeszło na dobre.

A ja właśnie otrzymałam karton śpioszków. 16 sztuk Są tak śliczne i słodkie, że aż się wzruszyłam. Niech nikt mi nie mówi, że chłopca nie da się słodko ubrać
Ja już chcę mieć mojego Pascalka i go ubierać!
Zaraz zrobię jakąś foteczkę.

weronisia, skad masz te "i love mum" i "i love dad"?
chce takie!!!!!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:26   #1490
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
weronisia, skad masz te "i love mum" i "i love dad"?
chce takie!!!!!
Mam je z H&M, u was na pewno też są Są zapakowane 3 sztuki w jednej paczuszce.
1x I love mum
1x I love dad
1x w paseczki

U nas po 10 euro, więc u was pewnie koło 40 zł.
Stary 2010-06-16, 16:28   #1491
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Sanderinka bez obaw moje jak bylam na usg w 10tc (9t5d) miało tylko 2 cm a w 13tc (12t5d) miało juz 6,3cm takze mysle ze u Ciebie wszystko jest jak najlepiej
uspokoiłaś mnie bo zastanawiałam sie czy to normalne ze takie malutkie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
ja juz sobie bodziaki kupiłam nie mogłam sie powstrzymać
póki co nie odróżniam body od śpiochów

Cytat:
Napisane przez Irysowa Pokaż wiadomość
hejka Babeczki

Mam dolka wielkiego

doskonale rozumiem też ostatnio lezałam w szpitalu ( coś z szyjką) i też musze leżec masakra mam tak pokłuty ty*** ze no spa mi nie pomagała na bole brzucha i dostawałam zastrzyki

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:34   #1492
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
póki co nie odróżniam body od śpiochów
Body, to są podkoszulki, które zapina się w kroczu na zatrzaski. Mogą być z krótkim lub długim rękawkiem. Dopiero na to zakładasz resztę ciuszków. body

Śpiochy to takie jakby spodenki na szelkach, zapinane nad ramionkami. Pod spód zakłada się bluzeczkę. śpiochy

Pajacyki, to takie jakby śpiochy ale z rękawami, a więc są kompletne w całości. Pod spód nie dajesz bluzeczki, wystarczy body. pajacyk

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-06-16 o 16:37
Stary 2010-06-16, 16:40   #1493
kliwia
Zakorzenienie

malinka to jest ten leciutki vector ktorym jezdzilam po sklepie

weronisia o widzisz nie pomyslalam o tym ze pampers wchodzi jeszcze
A takich cienkich bawelnianych kaftanikow nie bedziesz kupowac? bo to jednak zima bedzie na cebulke trzeba ubierac
Stary 2010-06-16, 16:42   #1494
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Body, to są podkoszulki, które zapina się w kroczu na zatrzaski. Mogą być z krótkim lub długim rękawkiem. Dopiero na to zakładasz resztę ciuszków. body

Śpiochy to takie jakby spodenki na szelkach, zapinane nad ramionkami. Pod spód zakłada się bluzeczkę. śpiochy

Pajacyki, to takie jakby śpiochy ale z rękawami, a więc są kompletne w całości. Pod spód nie dajesz bluzeczki, wystarczy body. pajacyk
O w koncu tez zaczne rozrozniac ale wstyd

Co sadzicie o tych wozkach?
http://allegro.pl/item1070595094_woz...n_wroclaw.html
vs
http://allegro.pl/item1074393884_woz...ok_mielec.html

W sumie moze nie ma sie co napalac na tamtego Abdora z komisu za 220zl.
Czytalam ze sa ciezkie ok 16kilo, tylko troche nim pojezdzilam no to taki ciezki, ale dzis mialam przyjemnosc "jechac" Polakiem z malym dzieckiem i zakupami.. dosc ok, choc tez ciezko no ale nie jetem przyzwyczajona tak jak pisalam do pchania wozka, po za tym raczka byla na niedobrej dla mnie wysokosci.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:45   #1495
kliwia
Zakorzenienie

anecka z tych dwoch zielony.
A jezdzilas nim gdzies u kogos?
Stary 2010-06-16, 16:46   #1496
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
weronisia o widzisz nie pomyslalam o tym ze pampers wchodzi jeszcze
A takich cienkich bawelnianych kaftanikow nie bedziesz kupowac? bo to jednak zima bedzie na cebulke trzeba ubierac
Kaftaników nie kupuję, bo mam body. Kaftanik jest zamiast body. Nie cierpię kaftaników, bo wyłażą ze śpiochów i się okręcają wokół dziecka.
Mam sporo body z długim rękawkiem, na to zakładam bluzeczkę welurową, a więc grubszą niż bawełna. To wystarcza w zupełności. A na wyjście z domu dodatkowo jakiś rozpinany sweterek i kombinezon.

Anecka mi też ten zielony bardziej się podoba.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-06-16 o 16:47
Stary 2010-06-16, 16:48   #1497
Irysowa
BAN stały

dzieki dziewczyny

jak bym to bylo moje 1 dziecko to zapewne byl lezala itp..a teraz to ciezko...wiecie 2 dzieci....i leze moge wstawac do wc jak narazie...
Maskara....i te Wakacje przed nami maskara:
Irysowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:49   #1498
vikicullen
Zadomowienie

Weronisia piękne są te ciuszki

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:49   #1499
mallinka
Zadomowienie

jak dla mnie to wydają się za ciężkie? ale nie wiem, trzeba się przejechać
juz się nie mogę doczekac jak będę w sklepie szaleć ale chyba musze zabrać 2-letnią siostrzenicę

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:49   #1500
kliwia
Zakorzenienie

weronisia a widzisz bo ja niedouczona jak mozna dzieviaka ubrac to nie wiedzialam No ale da rade takiemu maluchowi zalozyc body z dlugim rekawem? bo jednak kaftanik to rozlozyc mozna jak samolot i przynajmniej jedna reka latwo wchodzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości