ciągłe kłótnie w związku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 19:02   #1
madziaaa900
Raczkowanie

ciągłe kłótnie w związku

witam. mam 20 lat, za 2 miesiące z facetem będziemy mieć 2 lata bycia razem. poznaliśmy się i zaraz wiedzieliśmy, że będziemy ze sobą już zawsze. jest taki dobry, takiego faceta szuka się na przyszłe życie. jednak co chwile się kłócimy. jest bardzo wrażliwy. twierdzi, ze jest to wielka zaleta ale szczerze to jest to już trochę uciążliwe. kłócimy się o przeróżne rzeczy. i czasem kłótnia o pierdołę przeradza się w straszliwą kłótnię która trwa nawet cały dzień. dziwne, bo niby zawsze idzie wszystko na mnie że ja go przepraszam. kocham go i nic nie robię tak żeby go urazić. niektóre rzeczy dla mnie wydają się normalne jak na przykład coś powiem a jego to urazi, zaboli i nie potrafimy dojść do porozumienia długo. często mówię, że to nie ma sensu jak co chwile kłótnie, że może jakaś przerwa. co robić? nawet gdy powiem mu czasem, że radziłam się przyjaciółki i ona twierdzi tak jak ja to on się oburza, że ja cokolwiek mówię jej o naszych sprawach. przecież od tego ma się przyjaciółki!

madziaaa900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 19:13   #2
karolcia_kola
Raczkowanie

Dot.: ciągłe kłótnie w związku

byłam w podobnej sytuacji. ogromna, szalona miłość, ale też ciągłe kłótnie o zupełne bzdury. codziennie sobie obiecywałam, że tym razem załagodzę spór, bo są one bez sensu. raz się rozstaliśmy z tego powodu, potem wróciliśmy do siebie i miało być już dobrze. niestety na niewiele się to zdało. niedawno zdecydowaliśmy się zakończyć nasz ponad dwuletni związek, gdyż nasza miłość wypaliła się m.in. przez owe awantury. moim zdaniem taka sytuacja nie wróży nic dobrego. albo szybko weźmiecie się za naprawianie albo może być kiepsko. mój chłopak też miał być na całe życie, już prawie się zaręczaliśmy, ale rzeczywistość i codzienność bywają przykre. pozdrawiam
karolcia_kola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 19:14   #3
czarna1985
Raczkowanie

Może nie potrafi rozmawiać tak jak ty?? Albo nie jest gotowy na związek, w końcu związek nie polega na ciągłym "obrażaniu się" jeżeli nie nauczy się z tobą rozmawiać to nie wiem czy to ma dalszy sens i jakąś przyszłość...
Stary 2010-06-16, 19:19   #4
madziaaa900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Może nie potrafi rozmawiać tak jak ty?? Albo nie jest gotowy na związek, w końcu związek nie polega na ciągłym "obrażaniu się" jeżeli nie nauczy się z tobą rozmawiać to nie wiem czy to ma dalszy sens i jakąś przyszłość...

na poważny związek on jest od dawna gotowy. za 2 lata planuje budowe domu, bo ma działkę i takie różne. mówi że się nie obraża tylko skoro jest mu źle to nie będzie tego ukrywał.

Stary 2010-06-16, 19:19   #5
God Of War 20
Zakorzenienie

Oj moze byc wam bardzo ciezko, tez miałam takiego chłopaka z którym zaczełam coraz czesciej sie kłocic o byle rzeczy i zawsze bylo tak ze on upierał sie przy swoim, ja przy swoim tylko ze praktycznie zawsze ja ustepowałam no i co? i tak nic z tego nie wyszło mysle ze przerwa nic tu nie da faceci nie lubia jak sie gada z przyjaciółka o takich sprawach, dlatego lepiej nie mowic ze sie komus cokolwiek o tym mówiło no nie wiem co Ci poradzic, mysle ze taki zwiazek na przyszlosc nie ma szans
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 19:20   #6
madziaaa900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolcia_kola Pokaż wiadomość
byłam w podobnej sytuacji. ogromna, szalona miłość, ale też ciągłe kłótnie o zupełne bzdury. codziennie sobie obiecywałam, że tym razem załagodzę spór, bo są one bez sensu. raz się rozstaliśmy z tego powodu, potem wróciliśmy do siebie i miało być już dobrze. niestety na niewiele się to zdało. niedawno zdecydowaliśmy się zakończyć nasz ponad dwuletni związek, gdyż nasza miłość wypaliła się m.in. przez owe awantury. moim zdaniem taka sytuacja nie wróży nic dobrego. albo szybko weźmiecie się za naprawianie albo może być kiepsko. mój chłopak też miał być na całe życie, już prawie się zaręczaliśmy, ale rzeczywistość i codzienność bywają przykre. pozdrawiam
ja też ostatnio mam takie dziwne uczucia w środku. jak się widzimy to jest super, ale gdy tak siedzę sama i myśle o tym wszystkim to nie wiem co robić:/

Stary 2010-06-16, 19:21   #7
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaaa900 Pokaż wiadomość
na poważny związek on jest od dawna gotowy. za 2 lata planuje budowe domu, bo ma działkę i takie różne. mówi że się nie obraża tylko skoro jest mu źle to nie będzie tego ukrywał.
No tak, nawet czasem dobrze ze nie ukrywa tylko co to pomoze?
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 19:32   #8
madana
Zakorzenienie

Ale dobrego związku nie buduje się,bo ma się plac na budowę domu i tzw. poważne zamiary. Wybacz, ale komicznie brzmi "och, to taki dobry człowiek" w kontekście waszych ciągłych kłótni. Bo o ile nieporozumienia czy kłótnie są czyms naturalnym w związku, to CIĄGŁE tak długotrwałe "nawalanie" słowne, bo chłopczyka coś uraziła, a on taki wrażliwy- NIE SĄ już normalne.
W sumie jak sobie pomyślę, to z mężem pokłóciłam się chyba kilka miesięcy temu, na co dzień nie kłócimy się, bo i po co, skoro można pogadać, jeśli coś nie pasuje.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 19:33   #9
dianeczka0291
Raczkowanie

wiesz to, ze się burzy, że coś mówisz przyjaciółce się nie dziwie bo mój też tak robi. Lepiej im nie mówić, że mówisz cokolwiek przyjaciółce .
Ale tygodniowe kłótnie ?? :O i napisałaś, że o pierdoły. Dziwna sprawa. A co on na to jak proponujesz przerwy ?
dianeczka0291 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 19:45   #10
studi
Zakorzenienie

Cytat:
witam. mam 20 lat, za 2 miesiące z facetem będziemy mieć 2 lata bycia razem. poznaliśmy się i zaraz wiedzieliśmy, że będziemy ze sobą już zawsze. jest taki dobry, takiego faceta szuka się na przyszłe życie. jednak co chwile się kłócimy. jest bardzo wrażliwy. twierdzi, ze jest to wielka zaleta ale szczerze to jest to już trochę uciążliwe. kłócimy się o przeróżne rzeczy. i czasem kłótnia o pierdołę przeradza się w straszliwą kłótnię która trwa nawet cały dzień. dziwne, bo niby zawsze idzie wszystko na mnie że ja go przepraszam. kocham go i nic nie robię tak żeby go urazić. niektóre rzeczy dla mnie wydają się normalne jak na przykład coś powiem a jego to urazi, zaboli i nie potrafimy dojść do porozumienia długo. często mówię, że to nie ma sensu jak co chwile kłótnie, że może jakaś przerwa. co robić? nawet gdy powiem mu czasem, że radziłam się przyjaciółki i ona twierdzi tak jak ja to on się oburza, że ja cokolwiek mówię jej o naszych sprawach. przecież od tego ma się przyjaciółki!
nie wyobrażam sobie,żeby po kłótni z winy faceta poźniej go przepraszać-niby za co-za to,że jest dobry i wrażliwy...poza tym,chyba nie do końca jest z niego takie złotko, skoro kłótnie potrafią trwać cały dzień
Stary 2010-06-16, 19:58   #11
krooolewna
Zadomowienie

Podobnie było u mnie,związek się skończył.Spróbuj powalczyć,ale nie wiem czy to coś da.

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 19:59   #12
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
No to może jest gotowy materialnie... I dobrze że nie ukrywa tego że jest mu źle!! Chyba lepiej że ci o tym mówi niż miałby to ukrywać... Czyli kto z was doprowadza do tych kłótni?? On bo mu źle i wszczyna awantury zamiast z tobą rozmawiać, czy ty bo nie rozumiesz jak to możliwe że sprawiasz mu przykrość??
Stary 2010-06-16, 20:08   #13
insane_girl
Raczkowanie

jestem w podobnej sytuacji...a może już byłam?mam taką nadzieję tak samo były kłotnie o byle co, ciągłe zarzuty, czasem nawet za nic "tak po prostu"...z mojej strony były też wyrzuty i ciągłe wracanie do błedów przeszłości,o których kiedyś tam tu pisałam...ale około 2-3 tyg. temu usiedliśmy i zaczęliśmy szczerze ze sobą rozmawiać...czy jest sens być w związku w którym są ciągłe kłotnie...rozmawialiśmy nawet o rozstaniu...ale razem stwierdziliśmy że ani on beze mnie ani ja bez niego nie damy sobie rady...daliśmy sobie ostatnią szansę...ja opanowuję sie jak chcę coś powiedzieć co jest wyolbrzymieniem i zwykłym czepianiem się, z jego str. też widzę wielką poprawę...czuję się kochana.... dlatego Tobie też radzę porozmawiać,ale tak naprawdę szczerze i od serca....co Tobie nie pasuje,co jemu i jak to rozwiązać,.uwarzam że to jedyne wyjście, mi w każdym bądź razie duuużo pomogło,teraz jest (odpukać) cudownie.i niech tak już bedzie mam nadzieję że u Ciebie również tak się stanie pozdrawiam Cię ciepło i głowa do góry
Stary 2010-06-16, 20:12   #14
monilkaa
Zakorzenienie

U mnie to skończyło się rozstaniem. Dochodziły do tego inne czynniki też, ale jeśli szybko nie zaczniecie tego zmieniać, to niestety obawiam się, że uczucie się zwyczajnie wypali, bo każda, nawet najdrobniejsza taka kłótnia, ma negatywny wpływ na związek, mimo że pewnie tego nie zauważacie teraz. Good luck
Stary 2010-06-16, 20:12   #15
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia_kola Pokaż wiadomość
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 20:29   #16
madziaaa900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dianeczka0291 Pokaż wiadomość
Ale tygodniowe kłótnie ?? :O i napisałaś, że o pierdoły. Dziwna sprawa. A co on na to jak proponujesz przerwy ?
cało dniowe nie tygodniowe. a kłótnie są już od dawna. przez kilka pierwszych miesięcy było jak w bajce.. co robi jak proponuje? że jak tam chce, że zawsze ja wpadam na tak 'genialny' pomysł, że on nigdy tego nie zaproponował.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie,żeby po kłótni z winy faceta poźniej go przepraszać-niby za co-za to,że jest dobry i wrażliwy...poza tym,chyba nie do końca jest z niego takie złotko, skoro kłótnie potrafią trwać cały dzień
widocznie takie charaktery. ja przez ten cały dzień nie potrafie po prostu zrozumieć czemu o takie coś się czepia że tak powiem i nie potrafię ustąpić. w końcu tak przedstawi swoje racje, że go przepraszam. ale nie kochałabym go gdyby te kłótnie były za każdym razem przeze mnie ;//

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez insane_girl Pokaż wiadomość
jestem w podobnej sytuacji...a może już byłam?mam taką nadzieję tak samo były kłotnie o byle co, ciągłe zarzuty, czasem nawet za nic "tak po prostu"...z mojej strony były też wyrzuty i ciągłe wracanie do błedów przeszłości,o których kiedyś tam tu pisałam...ale około 2-3 tyg. temu usiedliśmy i zaczęliśmy szczerze ze sobą rozmawiać...czy jest sens być w związku w którym są ciągłe kłotnie...rozmawialiśmy nawet o rozstaniu...ale razem stwierdziliśmy że ani on beze mnie ani ja bez niego nie damy sobie rady...daliśmy sobie ostatnią szansę...ja opanowuję sie jak chcę coś powiedzieć co jest wyolbrzymieniem i zwykłym czepianiem się, z jego str. też widzę wielką poprawę...czuję się kochana.... dlatego Tobie też radzę porozmawiać,ale tak naprawdę szczerze i od serca....co Tobie nie pasuje,co jemu i jak to rozwiązać,.uwarzam że to jedyne wyjście, mi w każdym bądź razie duuużo pomogło,teraz jest (odpukać) cudownie.i niech tak już bedzie mam nadzieję że u Ciebie również tak się stanie pozdrawiam Cię ciepło i głowa do góry
to fajnie, że wam się ułożyło też bym chciała. gdy ja mówię, że nie wiem czy jest sens to on od razu tak się denerwuje bo nienawidzi takiego gadania. też się staram, zmieniłam dużo myślę. chciałabym żeby nie był aż tak wrażliwy. czy dobrze, że chce aby to zmienił? choć trochę..

Stary 2010-06-16, 21:17   #17
madana
Zakorzenienie

Dla mnie to nie wrażliwość, a czepialstwo i pieniactwo- znosi się, dopóki są klapki na oczach, z czasem spadają, bo chyba masochistką trzeba być, aby znosić całodniowe kłótnie, bo "chłopczyk jest wrażliwy".
Stary 2010-06-16, 21:44   #18
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Czy mogłabyś podać ze dwa przykłady by naświetlić sytuację ?
Ile lat ma Twój facet ?
Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 21:51   #19
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usunięte

Też tak miałam.. Kilka rozstań i powrotów... Z każdym powrotem "od teraz będzie już dobrze " .. Aż wreszcie skończyło sie raz na zawsze . Eh. Albo się 'uspokoicie' albo koniec...
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 21:58   #20
madziaaa900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Precious things Pokaż wiadomość
Czy mogłabyś podać ze dwa przykłady by naświetlić sytuację ?
Ile lat ma Twój facet ?
on ma 21 lat. tak dużo tych kłótni, że nie potrafię sobie przypomnieć ;/ ale np. wczoraj. mam małą czarną torebkę taką na spacer żeby portfel, telefon schować.. wczoraj powiedział że mu się nie podoba, że fajna byłaby taka kolorowa albo w kwiatki. ja mówie że w kwiatki to małe dzieci noszą i mi się ta podoba. w sumie gadałam z nim tak w żartach i z uśmiechem na twarzy i też powiedziałam że bd chodzić w tym co mi się podoba. już mina mu się zmieniła. pytam o co chodzi, co mu jest? dokuczałam mu itd żeby się uśmiechnął aż w końcu się pokłóciliśmy, bo go uraziłam... jedna wielka pierdoła.

Stary 2010-06-16, 21:59   #21
venturka
Raczkowanie

GG do venturka

Ponoć po dwóch latach bycia razem często są kryzysy... my jak zaczęliśmy się kłócić po ok.2 latach związku to skończyliśmy z czwartym, tak samo nieraz o byle co, ciężko przestać i obie strony muszą tego chcieć bo nic nie da jak tylko jedna osoba będzie się starała, a druga będzie dalej podtrzymywać kłótnie i się czepiać o byle co. Ale to wymaga naprawdę silnej woli, jeśli Wam zależy na sobie, warto się postarać...
venturka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 22:02   #22
madana
Zakorzenienie

Facet, który robi awanturę i obraża się o TAKIE sprawy, sam jest mega pierdołą. To, co piszesz o jego zachowaniu, jest tak dziecinne, tak głupie, że tłumaczą się w zakochaniu tylko te klapki na oczach, które ciągle jeszcze masz.
Dla mnie opisana sytuacja z torebką świadczy, że chłopczyk ma tendencję do narzucania swojego zdania, a potem wrażliwy misio się obraża, jest mega pierdołą.
Stary 2010-06-16, 22:03   #23
venturka
Raczkowanie

GG do venturka

Moim zdaniem to wina tego faceta, jak można się o takie rzeczy złościć, niedługo będziesz się bała cokolwiek powiedzieć, żeby czasem go nie urazić...
Przerabiałam podobną sytuację, mówiłam coś na żarty, a mój TŻ odbierał to jako złośliwość, po prostu zbyt dużo się od siebie nasłuchaliśmy i czasem nie może uwierzyć, że to co mówię to po prostu żart, a nie docinanie mu.
venturka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 22:11   #24
madziaaa900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez venturka Pokaż wiadomość
Ponoć po dwóch latach bycia razem często są kryzysy...
tak tylko u nas przez kilka pierwszych miesięcy było bez kłótni. a teraz są non stop ;/

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

może też błąd, że prawie codziennie się spotykamy. zawsze razem. jedynie jak on nie mógł się zobaczyć ze mną to poszłam gdzieś z koleżanką a tak to nie było jeszcze chyba dnia żebyśmy się tak po prostu nie spotkali. choć od jakiegoś czasu rzadziej bo on zaczął zaocznie studiować i od niedawna pracuje na zmiany. jednak trzeba przywyknąć do codziennych spotkań jeżeli planuje się wspólną przyszłość.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez venturka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to wina tego faceta, jak można się o takie rzeczy złościć, niedługo będziesz się bała cokolwiek powiedzieć, żeby czasem go nie urazić...
Przerabiałam podobną sytuację, mówiłam coś na żarty, a mój TŻ odbierał to jako złośliwość, po prostu zbyt dużo się od siebie nasłuchaliśmy i czasem nie może uwierzyć, że to co mówię to po prostu żart, a nie docinanie mu.
tak często się boję :/ albo gdy jesteśmy w sklepie z ciuchami i pokazuje mi coś co mi się cholernie nie podoba, jakąś staromodną, nie dla mnie rzecz i mówię że to jest straszne, albo że w takim czymś chodzi ktoś tam.. to też sie obraża. może faktycznie trzeba uszanować czyjeś zdanie ale taka jestem jak ktoś coś mi pokazuje a mi się to nie podoba. staram się to opanowywać bo widze jak się wkurza jak tak gadam.

Stary 2010-06-16, 22:12   #25
peach_passion
Zakorzenienie

wypowiem się tylko na temat 1. postu bo reszty nie czytałam. byłam w bardzo podobnej sytuacji. małe błahostki przeradzały się w awantury. i to wieeelkie awantury. zaczęło się to jakoś po 1,5 roku związku a skończyło po ok pół roku. teraz jesteśmy prawie 3 lata razem i nawet jak jest jakaś kłotnia to zaraz zapominamy o co i sami się z tego śmiejemy. może u was też to minie
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 22:27   #26
gringolada
Zadomowienie

nie no bez jaj. milosc miloscia ale masz prawo mowic i myslec to co Ci sie podoba a nie kulic uszy i sie zastanawiac czy zaraz go nie urazisz przypadkiem. kobieto facet to nie wyrocznia i nie daj sie podporzadkowac. i ze Twoja wina te kłotnie??? haha smieszny jest w takim razie. nie daj soba manipulowac jak Ci sie cos nie podoba to mow. powiedz ze masz dosc klotni. jak nie znajdziecie rozwiazania to nie ma sensu sie tak meczyc.
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 22:37   #27
madziaaa900
Raczkowanie

tak moim zdaniem każdy mówi to co myśli. może niekiedy bez przesady ale chyba można takie coś powiedzieć ;/ nigdy z nikim nie rozmawiałam na ten temat i postanowiłam, że nie bd mu tak mówić, że może jednak ja się mylę. ale widzę że nie tylko ja tak myślałam. on mówi że jest wrażliwy, że tego nie zmieni.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

ja z wieloma chłopakami kręciłam a on nigdy nie miał dziewczyny. ja jestem jego pierwszą dziewczyną bo nigdy się nimi jako tako nie interesował. może to też jest tym spowodowane że nigdy nie miał do czynienia ze związkiem. też jego mama mówiła, że gdy był mały z bratem bliźniakiem jak się kłócił to zawsze musiało być po jego stronie. zawsze trzeba było mojemu ustępować.

Stary 2010-06-16, 22:41   #28
SOCKI
Zakorzenienie

Rozmowa. To jedyne wyjście.
Następnym razem nie bierzesz wszystkiego na siebie (jeśli to nie jest Twoja wina) tylko bierzesz gościa za fraki sadzasz na kanapie i oznajmiasz SPOKOJNIE, że nie podoba ci się jego zachowanie, że chciałabyś uniknąć takich sytuacji na przyszłość. Pytaj do skutku na spokojnie co go konkretnie zabolało i wyjaśnij gdyby była potrzeba.

Poza tym..dajcie sobie odetchnąć. Codzienne spotkania...Wydaje mi się, że wam (jemu) brakuje przestrzeni. Wystarczy spojrzeć na jego reakcję dotyczącą twoich rozmów z koleżanką.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 10:19   #29
CytrynowaPannica
Zadomowienie

Porozmawiajcie ze sobą. Jeśli nie będzie chciał - nie zmuszaj, ale wytłumacz, że to do niczego nie prowadzi i takich sytuacji będzie więcej, jeśli czegoś ze sobą nie uzgodnicie.
Związek nie polega na matkowaniu sobie nawzajem. Każde z Was powinno czuć swobodę myślenia, słowa etc., a tak nie jest.
Ty go nie chcesz ranić, a on? Rani Cię swoim zachowaniem.
Przypomina mi trochę rozkapryszonego dzieciaka.
Twój Tż, MUSI zrozumieć, że są gusta i guściki, a o tych się nie dyskutuje. Owszem, może wyrazić swoje zdanie, ale w sposób taktowny. Nie może obrażać się i chodzić ze skwaszoną miną bo nie chcesz ubierać się w to, co mu się podoba. Widziały gały, co brały.
Obawiam się też, że Twój Tż widzi w sobie ideał. Tego, który nigdy nie rani, zawsze ma rację; ubiera się szykownie i odpowiednio do danej sytuacji, używa wyszukanych słów.
Zauważ, jemu mogą się nie podobać Twoje ciuchy, może je krytykować i wytykać Ci, co zmieniłby w Twoim ubiorze, ale kiedy Ty zwrócisz uwagę, że coś nie przypadło Ci do gustu, wybucha wielka afera. To nie jest zdrowe, wybacz... Jak najprędzej z nim o tym porozmawiaj. Bądź konsekwentna i nie daj się omamić. To, że Twój facet chce budować dom, nie znaczy, że jest gotów do poważnego związku.

Edytowane przez CytrynowaPannica
Czas edycji: 2010-06-17 o 10:21
CytrynowaPannica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 10:49   #30
La Monica
La Moderatoiure

Z własnego doświadczenia wiem, że kłótnie dobrze nie wróżą związkowi.
Z moim byłym dosyć ostro i często się kłóciliśmy. O pierdoły. Młoda byłam.
Były też rozmowy, przeprosiny z obu stron, odwyki, odpoczynki, zmiana byłego na "super-faceta" - nie da się. Nic to nie zmieniło. Albo się dotrzecie, dorośniecie, dojdziecie do sedna sprawy albo każdy pójdzie w swoja stronę.
To kwestia dopasowania charakterów, moim zdaniem. I wiek. Ja miałam wtedy 18 lat, teraz już wiedziałabym co zrobić, wtedy nie umiałam postępować właściwie gdy ktoś mnie przyciskał do ściany.
Pod każdym innym względem było zaje**cie ale co z tego jak żarliśmy się jak kot z psem, o wszystko. Ach, te temperamenty

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości