Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 17:35   #1501
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
No dziewczyny cieszę się, ze moja lista wyprawkowa się wam przyda
No i cieszę się, że ciuszki się wam podobają, bo ja też jestem zachwycona.
Na prawdę nie spodziewałam się, że będą aż tak piękne. Nawet wahalam się czy je licytować, bo na zdjęciach kiepsko było widać. A tu takie miłe zaskoczenie.
Teraz będę kupować na rozm. 68, bo tych mniejszych mam dość.

Malwinka ja będę kupować smoczek z Aventu silikonowy ortodontyczny.
Dla młodego miałam wcześniej z firmy NUK, takie normalne. Jak mu zmieniłam na silikonowe, to nie chciał, bo są twardsze.

Co prawda ja chcę jak najdłużej karmić tylko piersią, ale smoczki-uspokajacze będę używać od początku.
A do picia będę dawać herbatki dopiero jak zaistnieje taka potrzeba i wtedy będę również używać smoczków Aventu silikonowych ortodontycznych.
wyprawka świetna SZALEJESZ kochana

co do smoczków dzięki za porade czyli smoczki do butelek i do ,,żucia,, najlepsze z AVentu będe miała to na uwadze narazie kupić po 1szt żeby zobaczyć czy podpasują dzidzi.

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:37   #1502
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Co do szpitala, to ja tez sie zastanawiam nad tym gdzie rodzic.
A wczoraj ogladalam prywatna klinike.
Oj jeśli u nas mnie w mieście była taka klinika to też bym się skusiła

Cytat:
Dziewczyny właśnie przed chwilą przyszedł karton ze śpioszkami dla Pascalka. Normalnie się wzruszyłam, jakie to słodziusie jest Ja i córka aż piszczałyśmy przeglądając te maleństwa.
Ale cudeńka Śliczne są

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:43   #1503
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
wyprawka świetna SZALEJESZ kochana

co do smoczków dzięki za porade czyli smoczki do butelek i do ,,żucia,, najlepsze z AVentu będe miała to na uwadze narazie kupić po 1szt żeby zobaczyć czy podpasują dzidzi.
No, szaleję ale obiecuję sobie, że się uspokoję

A co do smoczków, to ja nie twierdzę, że Avent ma najlepsze. Ja akurat takie kupuję, bo czytałam rózne dobre opinie ogólnie o produktach Avent i chcę się nastawić na jedną konkretną firmę. A więc jeśli butelki Avent, to i te uspokajacze chcę Avent.

Choć powiem ci, że z córką miałam wielki problem, bo nie chciała żadnego. Wypróbowałam wszystkie dostępne smoczki na rynku i wypłuwała każdego z odruchem wymiotnym. Ale ja jej za późno próbowałam dać smoczka. Moja mama mówiła po co smoczek, będzie wada zgryzu itp. I nie dawałam. A potem reakcja córki była taka, że nie chciała żadnego.

Synowi dałam smoczka już w szpitalu po porodzie i był to akurat NUK, ale nie silikonowy. I tak mu zostało, że uwielbiał mieć zatkaną buźkę A ze smoczkiem chodził do 10 m-cy, a więc wcale nie tak długo.
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ale cudeńka Śliczne są

Idę coś zjeść, bo mi burczy. No i muszę poleżeć, bo nerka już nie daje mi usiedzieć
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:52   #1504
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Gabisun- dla porównania mój brzuszek również w 29 tyg

Weronisiu ciuszki cudne no i Tobie również wielkie dzięki za listę wyprawkową. Nie ma to jak wesprzec sie opinią doświadczonej mamy.

Też mam już mnóstwo ciuszków, ale ja na tym punkcie to zawsze miałam halo i wiem, że mój mały będzie strojony i koniec
Stary 2010-06-16, 17:57   #1505
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez wilczek Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie Wizażanki! To ja - podobno nieśmiała przyjaciółka Niki - nie wierzcie jej, wcale taka nieśmiała nie jestem
Jeśli pozwolicie, dołączę do Waszego grona
Witaj serdecznie
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:09   #1506
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Gabisun- dla porównania mój brzuszek również w 29 tyg

Weronisiu ciuszki cudne no i Tobie również wielkie dzięki za listę wyprawkową. Nie ma to jak wesprzec sie opinią doświadczonej mamy.

Też mam już mnóstwo ciuszków, ale ja na tym punkcie to zawsze miałam halo i wiem, że mój mały będzie strojony i koniec
śliczny brzusio

a co do ubranek mam to samo;] chodz jeszcze nic nie kupiłam,ale jak zaczne to będzie przekichane hahahahahah

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:16   #1507
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewuszki ja mam do Was pytanko?? Czy Wam się zrobiły na sutkach (brodawkach) takie czarne plamy nie wiem pieprzyki czy coś? Mi się zrobiło kilka i dziś jeden tak jakby naruszyłam wrrr dziwne

Tak poza tym już jestem domu z TZ Jutro mam glukoze bleee a w patek wizyta
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:29   #1508
Eveliouses
Raczkowanie

ale był pięknyyyyyyyyy mecz Hiszpani ze Szwajcarią i brawa dla Szwajcarów-wygrali z Mistrzami hrhehehe
a pozaty zrobiłam sobie 0,5 l soczku z marchewek bo mi sąsiedzi donoszą codziennie owoce i warzywka_miodzio ludzie normalnie

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:31   #1509
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Moja gin też przepisala mi te tabletki i zapisała by brac je 2razy dziennie czyli jedna rano i druga wieczorem najlepiej tez przed posiłkiem bo niektore składniki przyjmowane podczas jedzenia upośledzaja wchłanianie żelaza.
Dzięki za informację Chyba do badań w nast.tyg. pozostanę przy 1 tabl. i zobaczymy jak wyjdzie morfologia. Przed chwilka zjadłam zupkę z botwinki, w końcu buraczki to żelazo i kupiłam na jutro surówkę z buraków

Dzięki dziewczyny za opinie dot. śpiworka. Kupiłam dziś ten niebieski w 5-10-15. Wzięłam rozm.74 bo był tylko trochę dłuższy od 68, a jak okaże się mega-za-duży to kupię mniejszy. Kupiłam też ciepłą czapeczkę, pani mi wybrała najmniejsza, bo ja nic nie rozumiem z tych rozm. czapek

Kupiłam też ksiażki o wychowaniu i pielęgnacji niemowląt: "Zaklinaczka dzieci" i "Język niemowląt" (Tracy Hogg) oraz "Pierwszy rok życia dziecka" (mam już "W oczekiwaniu na dziecko" z tej serii). Koleżanka mi pożyczy "Co niecoo rozwoju zdiecka" z płytą CD Zawitkowskiego - podobno super ksiażka + film instruktażowy, bardzo przydatne w pierwszych m-cach życia niemowlaka.

Popytałam też koleżankę o to wiaderko do kąpieli i ona używała go od 8 dnia życia dziecka i bardzo chwali, bo w wanience mały płakał, a w iaderku juz nie i bardzo pomagało na kolki. Kąpała go gdy mocno płakał z bólu brzuszka i mu przechodziło,a potem bez problemu robił kupkę. Chyba kupimy takie wiaderko Tummy Tub

Idę nadrobić co napisałyście od rana - chyba z 4 strony
Stary 2010-06-16, 18:31   #1510
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Gabi na tych Twoich "obronowych" to niewiele widac bo nie stoisz bokiem, w dodatku jestes w czerni. Ja to taki brzuch mialam przy kazdym wzdeciu, jak urodzisz to chyba skan aktu urodzin bedziesz musiala wrzucic zartuje... swoją droga zazdroszcze, bo chyba praktycznie nie musialas zmieniac garderoby...co?

naked21... no ty przynajmniej nie oszukujesz

Weronisia... jeeeeeejjj .... piekne ubranka... dostrzeglam w nich swój nieszczesny komplet H&M (I<serce>MY DAD)

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-06-16, 18:34   #1511
fem
Raczkowanie

naked ale ty masz fajny brzuchol

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:37   #1512
Eveliouses
Raczkowanie

no no no naked -brzusio fajniutki taki duży a ty laska,widać,że figurowa !!

Stary 2010-06-16, 18:39   #1513
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

dzięki dziewczyny, ja też go polubiłam, tylko tak się zastanawiam jak ja będę we wrześniu wyglądać
Stary 2010-06-16, 18:43   #1514
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Weronisia... jeeeeeejjj .... piekne ubranka... dostrzeglam w nich swój nieszczesny komplet H&M (I<serce>MY DAD)
A czemu nieszczęsny?
Stary 2010-06-16, 19:02   #1515
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Weronisia - super ciuszki
a co do męża... hmm...to bez komentarza, bo na tych chłopów to czasem brak słow....

odebrałam wyniki
z morfologoia ogólnie oki, tylko leukocytów trochę ponad norme mam...
a glukoza... najpierw 66, po godzienie 96, a po 2 godz 94

jej zmęczona jestem dziś jak nie wiem co... tyle kilometrów narobiłam jak nigdy idę chyba spać

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:03   #1516
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
A czemu nieszczęsny?
... bo mi mąż o niego burę zrobił , ze dopiero w polowie ciązy jestem, poza tym chyba wiemy(!) , ze moja kuzynka ma cos nam dac... wiec wrzucilam go gleboko do szafy i nie mam go ochoty wiecej ogladac...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-06-16, 19:11   #1517
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
... bo mi mąż o niego burę zrobił , ze dopiero w polowie ciązy jestem, poza tym chyba wiemy(!) , ze moja kuzynka ma cos nam dac... wiec wrzucilam go gleboko do szafy i nie mam go ochoty wiecej ogladac...
No wiesz! ... Nie przejmuj się mężem, oni wszyscy są inni
Wytłumacz mu, że wiesz, że dostaniesz ciuszki, ale są pewne rzeczy, którym za chiny ludowe nie idzie się oprzeć. Pokusa jest zbyt silna. W końcu nie kupujesz tego tony!

Ehh.... za facetami, to nie nadąży....

A ja właśnie kupiłam płyn do prania i do płukania i już się część ciuszków Pascalka pierze. Wszystkie się nie zmieściły.
Mam tylko nadzieję, że te ciemne nie zafarbują tych jasnych, ale nastawiłam na 30 stopni tylko.
Stary 2010-06-16, 19:17   #1518
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

ciekawe to wiaderko Tummy Tub tylko z tego co widzę- troszkę ciasnawe i nie potrafie sobie wyobrazić jak wetknąć tam jeszcze ręce zeby umyc bobaska

ach dziewczyny tak tu czasem podczytuję jak narzekacie na swoich TŻ-ów wiem jak to jest, pomarudzić czasem trzeba zwłaszcza w naszym stanie , ale powiem Wam, że i tak zazdroszczę, bo ja nie mam na kogo psioczyć ale też nikt mi brzucha nie całuje i nie tuli

zmykam z przyjaciółką na spacerek, bo pogoda u nas cudna! słonko cały dzień ale nie gorąco
Stary 2010-06-16, 19:24   #1519
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
ciekawe to wiaderko Tummy Tub tylko z tego co widzę- troszkę ciasnawe i nie potrafie sobie wyobrazić jak wetknąć tam jeszcze ręce zeby umyc bobaska

ach dziewczyny tak tu czasem podczytuję jak narzekacie na swoich TŻ-ów wiem jak to jest, pomarudzić czasem trzeba zwłaszcza w naszym stanie , ale powiem Wam, że i tak zazdroszczę, bo ja nie mam na kogo psioczyć ale też nikt mi brzucha nie całuje i nie tuli

zmykam z przyjaciółką na spacerek, bo pogoda u nas cudna! słonko cały dzień ale nie gorąco
ojoj no to kochana CAŁUSEK prosto w BRZUSZEK

Stary 2010-06-16, 20:26   #1520
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
No wiem, bo urodziłam pierwsze w Polsce i wiem, że na nic nie można było liczyć.

Ja jeszcze dostanę na wyprawkę jakieś 500 euro i na wózek i mebelki
Potem przez rok po 300 euro m-cznie + 180 m-cznie. Po roku tylko 180, a więc będzie skromniej.

Tu dbają o matki z dziećmi
Witam. Mam do ciebie kilka pytan jesli mozna
Ja obecnie i na stale w sumie mieszkam w Austrii, mam tutaj zameldowanie tymczasowe (3mc bo takie najpierw daja) i teraz bede sie meldowac na stale. Ubezpieczam sie samowolnie placac 90€ miesiecznie, jako ze z moim Tz nie jestesmy po slubie nie otrzymuje jego ubezpieczenia a sama nie pracuje. Czy naleza mi sie jakies dochody jako na przyszla matke, czy tak jak Ty dostalas dofinansowanie na odziez?? Czy po urodzeniu doataje sie wogole jakies becikowe? Duzo czytalam ale jakos nic nie rozumien z tego co oni pisza a poradzic sie nie mam kogo...Tz tez nie zorientowany w tej kwesti a ze pracuje do pozna to nawet nie mamy kiedy sie dopytac. Dodam jeszcze ze Tz jest austriakiem. Widze ze mieszkasz w Niemczech a z przepisami i tymi wszystkimi *******ami jest podobnie wiec pytam dziekuje z gory za odp
Stary 2010-06-16, 20:40   #1521
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Na dokładkę pojechałam dzisiaj na egzamin ustny (druga część tego pisemnego co miałam w poniedziałek) i nie dopuścili mnie do egzaminu, bo tamten oblałam.. tak czułam Zabrakło mi 3 punkty I we wrześniu poprawka.
To może dzięki temu wczorajsza przeprawa z promotorem mniej boli? Bo i tak z obrony byłyby nici co?

Cytat:
Co do szpitala, to ja tez sie zastanawiam nad tym gdzie rodzic.
No to masz dylemat, kasa niewielka ale czy ta klinika ma dobre opinie wśród ludzi? I jak u nich z sprzętem?

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
a myslałycie moze o tym zeby rodzic w prywatnej klinice która ma podpisany kontrakt z NFZ.
U nas taka jest ale nie cieszy się zbyt dobrą opinią, niestety. No i często są właśnie problemy ze sprzętem np. do ratowania życia niemowląt. Są piękne sale, wyposażenie super, ale jak dzieje się coś złego to i tak transportują do innego szpitala.

Cytat:
Już zrobiłam fotki moich dotychczasowych zbiorów. Jeszcze kilka ciuszków przyjdzie pocztą. Ale to co mam to już pokazuję
Ciuszki super- całkiem w moim stylu.

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
w końcu wracam jestem już na zwolnieniu i będę już na bieżąco,mam nadzieje,że ktoś mnie tu jeszcze pamięta
Witaj Czyli odpoczywasz? A co powiedzieli na L4 w pracy?
Co do rodziny i ich wtrącania się, to nieciekawie. Ale myślę, że i tak będziecie mieli problem z ochrzczeniem bez ślubu.

Cytat:
Tylko nei wiem czy nam sie oplaca, bo w cene jest wliczone wszystko dla tatusia, a przeciez TZ przez najblizszych kilka miesiecy bedzie w delegacji, wiec mozliwe, ze nie bedzie przy porodzie...
Jak nie TŻ to może ktoś inny będzie z Tobą? Mama albo przyjaciółka? samemu to trochę smutno, bo prawie każdy jest z kimś.

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
starsznie bolą mnie pachwiny, tak mocno, zę ledwo jestem w stanie chodzić, dzisiaj apogeum dosłownie, nawet nie doszłam do sklepu po chleb i chłopcy dopychają siepłątkami kukurydzianymi :/
Codziennie masz ten ból czy to tylko dzisiaj? Od czego właściwie bolą pachwiny, bo już o tym słyszałam- rozluźniają się kości czy co?
Odpoczywaj jak najwięcej.

Cytat:
- dla porównania mój brzuszek również w 29 tyg
Wow sporawy i taki okrąglutki

Cytat:
ale powiem Wam, że i tak zazdroszczę, bo ja nie mam na kogo psioczyć ale też nikt mi brzucha nie całuje i nie tuli
Czyli ze strony Twojego exa żadnych zmian? Brzuszek Go nie rusza? Nie interesuje się nadal?
Szkoda....

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 20:50   #1522
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość

dra witaj po przerwie... nikt cię tu nie zapomniał...
a z rodzinką to nie za ciekawie, jak chca za wszelką cenę wychowywać twoje dziecko po swojemu... nie rozumiem takich ludzi przecież to jest wasza sprawa w jakiej wierze wychowacie dziecko... przecież mamy swobodę w wybieraniu religii... nie rozumiem tego zacofania... (przepraszam za sformułowanie)
miło,że ktoś pamięta
ja sama ich nie rozumiem,a sami używają argumentów takich:
-wstyd rodzinie przyniosę
- że od zawsze,w rodzinie tylko byli katolicy jak ja bym mogła to przerwać
-zrobię im przykrość
- i że dzieci będą się śmiać i gadać

dla mnie to chore,bo nikomu wstydu nie przyniose jest wolnosć i wychowam jak chcę u nas są różne religie,ale nie każdy akceptuje
ja im przykrosc robie nie wiem,to oni mi robią nie zgadzając się z moim zdaniem
a tak jak dziecko wychowam wiadomo na poczatku by byla komentarze od innych,ale będę próbiowac tak wychować,aby tymi wyzywkami się nie przejmował

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
WITAJ pewnie,że pamiętamy
oj szkoda,ze siorka nie chce zrozumieć,że Wam przydałoby się więcej miejsca,ale co zrobić.Wkurzają mnie tacy ludzie bo to taki "pies ogrodnika"sorry za porównanie,ale sama nie korzysta ale siostrze z maluszkiem nie da ...bebook
a co do relacji rodzinnych to różnie jest i to u każdego,niema cudów kochana,w każdej rodzinie raz lepiej raz gorzej i nie uwierzę jak mi ktoś mówi,że u nich zawsze sielanka-nie ma takiej opcji.Każdy ma gorszy,lepszy dzień,humor,nastrój,pozat ym choroby też zmieniają ludzi a nie każdy chce czy może o tym mówić.Oj już też troszkę w życiu widziałam i przeszłam(broń boze nie narzekam)ale wiem,że to bywa bardzo różnie.Naprawdę.
A Wy się kochacie i macie największe szczeście pod Twoim serduchem i widzę z tego co piszesz,ze wiesz co jest w zyciu najwazniejsze i powiem Ci,ze ja juz milion razy przekonałam się,ze wlasnie ludzie jak ja to nazywam po przejściach(nie zawsze mieli kolorowo)są najfajniejsii życzliwi i w takim gronie wlasnie ostatnio odnalazłam przyjaciółke-dziewczyna dostała od zycia troszke po dupie i niewazne dla niej czym jeżdżę,jak sie ubieram i czy mam nowy TV Sony(bo często takimi kategoriami oceniamy ludzi)bo lubi mnie taką jaką jestem i uwielbiamy spędzać razem czas,plotkowac o pierdołach lub o waznych rzeczach-nazywa mnie siostrą a jej rodzice ostatnio zadzwonili do mnie i pytali jak sie czuje bo dowiedzieli sie o ciaży i nie moge do nich mówic pan,pani tylko dziadek Feliks i babcia Halka aż sie człowiekowi ciepło na sercu robi...przypominam ,ze spotykamy sie z nią od jakiegos pół roku...szok,naprawde są jeszcze dobrzy ludzie na świecie i jak macie swoje wartości w życiu,czyli poprostu jesteście dobrymi ludzmi to dla mnie nie wazne czy katolik,ewangelik,jehowa czy ateista.Ja to zawsze mówię,niech se ma zielone włosy i chodzi na rękach-dopóki mi krzywdy nie robi czemu mam go źle oceniać??
Więc podziwiam Cię,że mimo wszystko cenisz uczucie jakie jest miedzy Wami,że jestes szczesliwa z tego co masz-bo tak własnie nalezy isc przez zycie

siory też nie rozumiem ja to mówię tak pies kiełbasy nie ruszy,ale drugiemu nie da
no szkoda,ze nie chce oddać,ja jaj tłumaczyłąm,że nawet jakby przyjechała na 2 tyg czy więcej(zazwyczaj to wpada na 2 góra 3 dni) to wersalka będzie nie wyniosę na pewno by miała gdzie spać,ale nie i koniec,bo ciężko tak w jednym pokoju być z malutkim dzieckiem i przyjmowac gosci,a jak sie urodzi to sił nie bede miala sprzatac to bym miala 2 pokoik a tu nie będzie,wiec jak ktos przyjdzie powiem stac nie ma miejsca na siedzenie

tak nie u każdego sielanka jest zawsze jakieś są problemy,ja za swoja rodzina nie przepadam od strony ojca,bo od mamy to są bardzo fajni ludzie,ale od taty koszmar
byłam też niedawno u babci na imieninach nie najlepiej sie cuzłąm,ale mowie ide to po tym stwierdziłąm,ze nie chce tej rodziny znać taką mi przykrość wtedy zrobili zegrali się w kupke i najazd totalny na mnie,aż nerwy mi puściły do tego wszystkiego zaczeli najeżdżać na tż(bo też go zbytnio nie akceptują,bo nie chce przychodzić do nich,ja go nie zmuszam nie to nie i wtedy,że to on mnie nabuntował,że nie chce chodzic do ksocioła,że taka sie stałam,tylko byłam taka od zawsze tylko sie zmienilam,bo z dzieciaka wyroslam w dorosła wiec troche tez inaczej myślałam,a że z tż zapoznałam majac 16 lat to już scenariusz se wymiślili,że jego wina i że to na pewno on nie chce ochrzcić dziecka i nie rozumieją ze to nasze wspólne zdanie,a nie jego,ale nie przegadasz.Do tego nawet o jego styl ubierania jak można ubierać się na sportowo,ale każdy chodzi jak chce a nie tylko pod krawatem no bez przesady.A i że mnie też odciąga od nich to już myslałam,ze padne,bo ja sama nie chce chodzic,bo rodzina głupia nie musza sie uczepić)

własnie ja też mam takie zdanie,ze ludzie po przejściach są dla siebie życzliwi i dobrzy,a ludzi dobrych jest bardzo mało oj za mało
ale tak jak piszesz ludzie to patrza kategoriami....

dla mnie też nie ważne czy ktoś katolik czy buddysta czy świadek jehowy czy ateista jak nic nie robi złego to jest tak jak inni ludzie

ale mojej rodzinie się nie wytłumaczy ostatnio brat przyszedł do mnie pewnie rodzice przysłąli,a ma 11 lat to wszytsko jeszcze powie,ze nie chce żebym miała dziecka jehowca,bo ma być katolik i już,bo wszyscy sa
i tu dało mi dużo do myślenia po pierwsze jestem wierząca,ale nie wyznaje żadnej religii,a po 2 własnie jak ucza rodzice podejscia do innych religii moi mojego brata,że jehowca będę miała a nawet jak bym przesżła do śiwadkó jehowy to po co zaraz nie kulturalnie wyzywac od jehowitów,to też ludzie jak my,ale widać jak ale rodzice ucza od mlodych lat "kulturki" ja też tak byłam wychowana traktowałąm jako wrogów ich,ale gdy dorosłam troche kurde to tacy sami ludzie nic złego nie robia,maja po prostu swoją religię,a ja myślłąm,ze to zli ludzie
gdzie kultura nie wiem??

ważne,że ja czy tż mamy oparcie w sobie,czasem jest nie zgoda,ale to też normalne,że czekamy na upragnione dzieciatko teraz liczymy sie my,a inni niech gadaja co chca mnie to nie rusza,ale fakt jest człwiekowi tak jakoś przykro
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

dra, pamiętamy, pamiętamy Fajnie, że już na zwolnieniu. Odpoczniesz.
Col do sytuacji w rodzinie - nie masz ciekawie. Nie ma to jak wtrącanie się rodzinki w sprawy wychowania dziecka, a już tym bardziej religię Nikt Was nie może zmusić do ochrzczenia dziecka, ale też nie wiem, czy byście znaleźli księdza, który ochrzci dziecko niekatolików bez ślubu kościelnego (bo rozumiem, że takowego nie macie?).
no nie bede latac,ale musze remoncik pokoju zrobic i musze nadzorowac,bo przeciez ja nie bede robic,po tych deszczach troche mnie podmyło stara budowa domu bez piwnicu i zamiast woda wsiakac w ziemie stala mi pod pokojem i wilgoc i podłoga poszła tzn jak juz cieplo to drewienko sie rozszerzylo i podłoga hyc do góry,musze teraz wybólic na nowa podłogę i konkretnie ja zrobić,a nie ta to na odpierdziel zrobiona byle jak
my to nawet ślubu nie mamy,bo takie życie wybrliśmy moze kiedys nie wiem,ale teraz nie chcemy i to wspólna decyzja,ale rodzinka swoje gdera,ze to tż nie chce znó przeciwko jemu,a to my oboje tak i nie moga patrzec ze bez slubu,ze znow dzieci beda sie smiac,ze ja inne nazwisko a dziecko inne

Cytat:
cudny brzunio

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewuszki ja mam do Was pytanko?? Czy Wam się zrobiły na sutkach (brodawkach) takie czarne plamy nie wiem pieprzyki czy coś? Mi się zrobiło kilka i dziś jeden tak jakby naruszyłam wrrr dziwne

Tak poza tym już jestem domu z TZ Jutro mam glukoze bleee a w patek wizyta
nie mi nic takiego nie wyskoczylo nie pomoge
ja też jutro glukoza bleee

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Witaj Czyli odpoczywasz? A co powiedzieli na L4 w pracy?
Co do rodziny i ich wtrącania się, to nieciekawie. Ale myślę, że i tak będziecie mieli problem z ochrzczeniem bez ślubu.

.
z szefem sie nawet nie widziałam,tylko z moja opiekunka i nie za ciekawie,ale z ta co siedziałam dziewczyna mówi siedz juz do konca upały ida ona jedyna ok,ale fakt ja tez musze cos nie cos porobic a kiedy zrobie jak teraz nie zaczne,a jak nie dopilnuje to nic nie bede miec,a po 2 tez upaly jak te kilka dni byly to strasznie sie meczylam a szczególnie wracac z pracy autem 30km koszmar tak juz slabo sie robilo,ze szok wiec tez wole w upaly nie ryzykowac a 30km jednak to troche jest dojazdu
co do chcrztu to ja im powiedzialam nawet jak bym dla siwetego spokoju ochrzcila to nikt nie ochrzci to kazali sie nie martwic oni to zalatwia,ale ja zamierzm dziecko wychowac tak ja mam poglad a nie ich,bo wtedy skrzywdze dziecko,ze wychowuje inaczeja sama inaczej robie eh
Stary 2010-06-16, 20:53   #1523
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
Witam. Mam do ciebie kilka pytan jesli mozna
Ja obecnie i na stale w sumie mieszkam w Austrii, mam tutaj zameldowanie tymczasowe (3mc bo takie najpierw daja) i teraz bede sie meldowac na stale. Ubezpieczam sie samowolnie placac 90€ miesiecznie, jako ze z moim Tz nie jestesmy po slubie nie otrzymuje jego ubezpieczenia a sama nie pracuje. Czy naleza mi sie jakies dochody jako na przyszla matke, czy tak jak Ty dostalas dofinansowanie na odziez?? Czy po urodzeniu doataje sie wogole jakies becikowe? Duzo czytalam ale jakos nic nie rozumien z tego co oni pisza a poradzic sie nie mam kogo...Tz tez nie zorientowany w tej kwesti a ze pracuje do pozna to nawet nie mamy kiedy sie dopytac. Dodam jeszcze ze Tz jest austriakiem. Widze ze mieszkasz w Niemczech a z przepisami i tymi wszystkimi *******ami jest podobnie wiec pytam dziekuje z gory za odp
No ja tam nie wiem czy Austria ma takie przepisy jak Niemcy
Poza tym żeby dostać te wszystkie dodatki, to nie wystarczy być zameldowanym. Bo tak, to każdy by sobie przyjechał tutaj dzieci rodzić
Wymogiem jest pochodzenie niemieckie, lub ślub Niemcem. Ja mam ślub z Niemcem, bo mój mąż ma papiery niemieckie. Ja dostałam prawo stałego pobytu i wszelkie prawa obywatela niemieckiego i tylko dlatego to wszystko od Niemców dostaję.
Jeśli nie jesteś żoną Niemca/Austriaka albo nie masz pochodzenia, to nic nie dostaniesz. Przynajmniej tak jest w Niemczech.

Jeśli natomiast spełniasz te wszystkie wymagania, to w trakcie ciąży dostaje się będąc na zasiłku dodatki na ciążę, a potem kasę na wyprawkę. Jeśli pracujesz to nic takiego nie dostaniesz. To jest tylko dla tych na zasiłku.
Dla pracujących jest tylko zasiłek wychowawczy.

Ale w Austrii może być zupełnie inaczej.
Stary 2010-06-16, 20:53   #1524
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

dra współczuję sytuacji w rodzinie, w naszym stanie przecież tak ważne jest wsparcie bliskich i dobre słowo. A wychowanie niech zostawią rodzicom czyli Wam musisz się zdystansować i starać jak najmniej przejmować takim gadaniem, chcoć wiem, że ciężko. A mówiłaś im, że sprawiają Ci przykrość?? Że dziękujesz za rady i wskazówki dot wychowania, religii, ale macie swoje poglądy i prosisz żeby to uszanowali.. Możliwe, że oni traktuję Cię nadal jak dziecko, któremu trzeba doradzić, wręcz pokierować bo ONI wiedzą lepiej.

Trzymaj się kochana i nie denerwuj. Jak się urodzi maleństwo, sytuacja powinna się zmienić, atmosfera ocieplić, a kiedyś będziecie z siebie dumni, że się nie daliście i zrobiliście po swojemu
Stary 2010-06-16, 21:11   #1525
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
No ja tam nie wiem czy Austria ma takie przepisy jak Niemcy
Poza tym żeby dostać te wszystkie dodatki, to nie wystarczy być zameldowanym. Bo tak, to każdy by sobie przyjechał tutaj dzieci rodzić
Wymogiem jest pochodzenie niemieckie, lub ślub Niemcem. Ja mam ślub z Niemcem, bo mój mąż ma papiery niemieckie. Ja dostałam prawo stałego pobytu i wszelkie prawa obywatela niemieckiego i tylko dlatego to wszystko od Niemców dostaję.
Jeśli nie jesteś żoną Niemca/Austriaka albo nie masz pochodzenia, to nic nie dostaniesz. Przynajmniej tak jest w Niemczech.

Jeśli natomiast spełniasz te wszystkie wymagania, to w trakcie ciąży dostaje się będąc na zasiłku dodatki na ciążę, a potem kasę na wyprawkę. Jeśli pracujesz to nic takiego nie dostaniesz. To jest tylko dla tych na zasiłku.
Dla pracujących jest tylko zasiłek wychowawczy.

Ale w Austrii może być zupełnie inaczej.
Aha czyli tak to wyglada. Z tego co czytalam to opisywali ze jest calkiem podobnie wiec ,,kto pyta nie bladzi,, wyczytalam ze jesli oplacasz ubezpieszenie czyli skladki sa odprowadzane na dane panstwo to juz stajesz sie obywatelem, bo ogolnie Austria ma zemkniety rynek pracy wiec praca legalna nie dla kazdego z czym wiaze sie takze brak ubezpieczenia i automatycznie brak skladek. Uff ja sama nie wiem, strasznie ciemna jestem w tych sprawach az wstyd sie przyznac dzieki za odp
Stary 2010-06-16, 21:14   #1526
dra
Zakorzenienie

Cytat:
dra współczuję sytuacji w rodzinie, w naszym stanie przecież tak ważne jest wsparcie bliskich i dobre słowo. A wychowanie niech zostawią rodzicom czyli Wam musisz się zdystansować i starać jak najmniej przejmować takim gadaniem, chcoć wiem, że ciężko. A mówiłaś im, że sprawiają Ci przykrość?? Że dziękujesz za rady i wskazówki dot wychowania, religii, ale macie swoje poglądy i prosisz żeby to uszanowali.. Możliwe, że oni traktuję Cię nadal jak dziecko, któremu trzeba doradzić, wręcz pokierować bo ONI wiedzą lepiej.

Trzymaj się kochana i nie denerwuj. Jak się urodzi maleństwo, sytuacja powinna się zmienić, atmosfera ocieplić, a kiedyś będziecie z siebie dumni, że się nie daliście i zrobiliście po swojemu
straram się olewać bo zdrowie maluszka najważniejsze,ale wtedy jak na mnie naskoczyli to nerwy puściły,ale tak to stram się nie myśleć i nie denerwować
ja nie miałam słowa wtedy chodz krzykłam,ze robia mi gadaniem przykrość,ale nie chceli słuchać,bo oni mieli tylko i wyłącznie głos to co ja powiedziałam to nie ważne

a tu masz racje traktują mnie jak dziecko,sama od dawna to widziałam
nikt nie wie,zepierwsza ciaze poronilam (tylko rodzice) a o druga ze ponad 2 lata sie starałam nikt o tym nie wie,bo rodzinka nie za bardzo akceptuje mojego tż i mysleli,ze jeszcze sobie zmienie taka kupa czasu ale jeszcze glupio mysleli
i jedna z ciotek gadala,ze witaminy trzeba brac,ze usg trzeba miec robione i inne rzeczy to byłam przerażona,ze zrobili ze mnie nie wiem jakas nienormalna malolate co o niczym nie wie-dla nich to wpadka,dla mnie 2 lata walki

trudne to wszystko,ale ja będę trwać przy swoim i zawsze powtarzam w trójeczke damy rade przejsc
Stary 2010-06-16, 21:14   #1527
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
mam kilka brązowych... Ale to chyba normalne,,,

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za opinie dot. śpiworka. Kupiłam dziś ten niebieski w 5-10-15. Wzięłam rozm.74 bo był tylko trochę dłuższy od 68, a jak okaże się mega-za-duży to kupię mniejszy. Kupiłam też ciepłą czapeczkę, pani mi wybrała najmniejsza, bo ja nic nie rozumiem z tych rozm. czapek
a jak gatunkowo ten śpiworek? też chcę kupić podobny.,..

narobiłaś mi ochoty za botwinkę.. muszę kupić i ugotować

właśnie zjadłam 1/4 arbuza... leżał w lodówce od 3 dni i czekał
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:27   #1528
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

Buziole dla Ciebie i brzuszka
Napewno Co teraz cięzko..
Ja na swojego ciągle narzekam ale tak naprawde nie jest taki zły..stara się chłopina hehe...choć czasem kiepsko mu wychodzi

Z tego co widza to lassencja z ciebie....a jakie masz słodkie usta!! ZAwsze o takich marzyłam...ja mam dwie wąskie krechy

Ja niedawno z truskawek wróciłam....
Zeszło mi 2,5 godzinki z tym zbieraniem, ale ze spora pomocą teściowej..
Ide spać bo zdycham hihi
Dobrej nocki kochane....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:31   #1529
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
Aha czyli tak to wyglada. Z tego co czytalam to opisywali ze jest calkiem podobnie wiec ,,kto pyta nie bladzi,, wyczytalam ze jesli oplacasz ubezpieszenie czyli skladki sa odprowadzane na dane panstwo to juz stajesz sie obywatelem, bo ogolnie Austria ma zemkniety rynek pracy wiec praca legalna nie dla kazdego z czym wiaze sie takze brak ubezpieczenia i automatycznie brak skladek. Uff ja sama nie wiem, strasznie ciemna jestem w tych sprawach az wstyd sie przyznac dzieki za odp
Suszilda, ale ty płacisz ubezpieczenie zdrowotne takie do kasy chorych. U nas to się nazywa Krankenkasse. Ty po prostu płacisz to Freiwillig. To nie ma nic wspólnego z ubezpieczeniem społecznym. A pieniądze na wyprawkę i inne dodatki nie mają nic wspólnego z Krankenkasse. Musisz być ubezpieczona np. przez urząd pracy albo pracodawcę. I wtedy możesz coś dostać.
A te składki, które płacisz są na wypadek choroby, że możesz sobie pójść do lekarza, albo do szpitala.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-06-16 o 21:32
Stary 2010-06-16, 21:42   #1530
Butterfly83
Raczkowanie

Witam Dziewczyny.
Dzisiaj wróciłam ze szpitala z dzieciaczkiem wszystko ok w 24 tc ważył 733g. No i okazało sie że to nie dziewczynka a CHŁOPIEC !!! Czyli tak jak czułam od początku.
Tak troszeczke ciężko sie przyzwyczaic do takiej zmiany.
Trafiłam do szpitala z obrzekami ale na szczescie nie jest to zatrucie, w moczu wykryto liczne bakterie.
Po 2 dniach byłam lżejsza o 4 kg tyle było wody. Teraz cały czas musze kontrolowac wage i brac tabletki na odwodnienie.
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości