Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy cz. IV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 21:08   #211
Pfannkuchen
Raczkowanie

Dot.: Czy w Lublinie jest sklep C&A?

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
nie kaze ci sprawdzac na stronach CH alena stronach firmowych danych firm lub wysylac do nich maila zamiast zasmiecac forum .Gdyby kazdy pytal o kazdy sklep to bylby tu jeszcze wieszy balagan.

To nie nie uprzejmosc ale dobra rada na przyszlosc.

http://www.google.pl/search?q=centru...ient=firefox-a

lublin to nie nowy jork zeby trzeba tygodni aby zwiedzic wszytskie centra handlowe.

Trudno. Widzisz, nie po twojej myśli coś się stało Po to ktoś zrobił to forum - żeby się pytać.
To ja ci dam dobrą radę - nie rób off topa w moim temacie... :P

Pfannkuchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:22   #212
silver dream
Raczkowanie

[QUOTE=monik.a;20034747]A możecie mi ogolnikowo wymienić jakie większe centra handlowe ( z odzieżą) znajdują się w Lublinie?
Wybieram sie tam na studia, jesli wszystko dobrze pójdzie oczywiscie i chcialabym wiedziec.
Polecacie tez jakies fajne knajpki na studencka kieszen?
Z gory dziekuje [/QUOTE

Plaza wymieniona juz, wiec z reszty to polecam Galerię Orkana (troche sklepow sie powtarza, ale ciuchy w nich nie zawsze te same) no i Olimp (duzo sklepow-butikow, ale z bardziej znanych to oprócz Reserved, KappAhl nie za wiele.. A co do knajpek - to jest ich wiele ... na studencką kieszeń i nie
P. S tez ubolewam nad brakiem u nas np. Bershki, stradivariusa , terranowej, new yorkera....

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

nie wiem czy moge tu o to zapytac, ale... gdzie w lublinie jest teraz sklep Villa? kiedys byla w pałacu parysow ale chyba go zlikwidowali? tak?
silver dream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:49   #213
anoska
Zakorzenienie

Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy cz. IV

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
lakiery ados'a na 100% dostaniesz w markecie NOVA przy bazarku. sama kupowalam. albo w kiosku na nadbystrzyckiej przy przystanku pozytywistow (po stronie lidla).
ale gdzie w novej? bo jak ja ostatnio tam zaszłam to same sklepy z ubraniami jakimiś tam i nigdzie czegoś kosmetycznego nie widziałam, albo ślepa jestem...

sss87
Sesja
dziękuję za odpowiedzi

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2010-06-16 o 21:50
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:05   #214
silver dream
Raczkowanie

Gdzie w Lublinie jest teraz sklep Villa? kiedys byl w pałacu parysow ale chyba go zlikwidowali? tak?
silver dream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:31   #215
Pfannkuchen
Raczkowanie

W Gdańsku jest taki duży sklep z akcesoriami, multimediami, książkami, czasopismami i kawiarnią. Bardzo mi się podobał! Siedziałam tam na pufie i mogłam sobie bez płacenia przejrzeć gazety. Tylko kurczę nie pamiętam tej nazwy... Jak kojarzycie to mnie olśnijcie!

Stary 2010-06-16, 23:24   #216
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Budowa felicity jest wstrzymana. Jak jeszcze kontynuowano prace to i tak jej powierzchnia została okrojona. Z tego co się orientuje to nie wiadomo kiedy prace będą wznowione.
Myślę, że Lublin jeszcze długo będzie musiał poczekać na Ch z prawdziwego zdarzenia.
W centrum mają powstać Arkady czy jakoś tak. Zaczęli nawet karczować krzaki

Ale nie uwierze dopóki nie zobaczę że budynek stoi. U nas jak zwykle dużo się mówi a mało robi

Już lotnisko mieliśmy mieć

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 23:38   #217
lenor
Zadomowienie

W Lublinie oprócz Top Secret, Mango i może Carry zakupów nie udało mi się zrobić... W galerii Olimp mnie śmieszą nic nie mówiące nazwy sklepików z cenami drogich marek no i z rzeczami, które można kupic wszędzie.
Na wyprzedaży w Krakowie można po cenach lumpexowych kupić fajne ciuchy a w Lublinie płakać się chce. Właściwie się tak zastanawiam dlaczego nie ma tu większych sklepów. Lublin nie jest az taki mały... skoro sklepy z wysokimi cenami się utrzymują to czemu np Bershka albo C&A nie?
Co do knajpek, restauracji to sytuacja jest lepsza, ceny są niższe niż w innych miastach. Właściciele dostosowują się do wymagań studentów, bo to głównie oni są grupą rozwijającą lubelską gastronomię.
Lubie kilka miejsc, w tym restauracje z shishami, całkiem klimatyczne miejsce...
Wsumie miasto mnie zawiodło kompletnie, przynajmniej to co studiuje daje mi satysfakcje...
lenor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 00:33   #218
Pfannkuchen
Raczkowanie

lenor, a kto się zajmuje sprowadzaniem sklepów do danego miejsca? może można kogoś chociaż poprosić...

a skoro mówisz o tych sklepikach w galerii olimp, które są no name i mają drogie rzeczy, to dziwię się, jak one jeszcze funkcjonują i czy nikt nie widzi, że to się nie opłaca...

Edytowane przez Pfannkuchen
Czas edycji: 2010-06-17 o 00:35
Stary 2010-06-17, 00:57   #219
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Tu nawet nie chodzi o to czy dane ubrania by się sprzedawały u nas czy też nie. Gdzieś czytałam artykuł że np Zara ( ale też inne sklepy inditexu) są za "ekskluzywne" na ścianę wschodnią. Nie ma się co oszukiwać Lublin jest biedny, nie rozwija się, więc i zainteresowanie nami małe.

Stary 2010-06-17, 02:01   #220
lenor
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
W centrum mają powstać Arkady czy jakoś tak. Zaczęli nawet karczować krzaki

Ale nie uwierze dopóki nie zobaczę że budynek stoi. U nas jak zwykle dużo się mówi a mało robi

Już lotnisko mieliśmy mieć
czemu kojarzy mi się to wszystko z "teatrem w budowie" ( tym obok KULu)
lenor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:05   #221
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silver dream Pokaż wiadomość
nie wiem czy moge tu o to zapytac, ale... gdzie w lublinie jest teraz sklep Villa? kiedys byla w pałacu parysow ale chyba go zlikwidowali? tak?
Zapytaj tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=438354

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Pfannkuchen Pokaż wiadomość
W Gdańsku jest taki duży sklep z akcesoriami, multimediami, książkami, czasopismami i kawiarnią. Bardzo mi się podobał! Siedziałam tam na pufie i mogłam sobie bez płacenia przejrzeć gazety. Tylko kurczę nie pamiętam tej nazwy... Jak kojarzycie to mnie olśnijcie!
Empik? I dziewczyno przestan z tym Gdanskiem. Jedziesz do Lbn nie do Gdanska. Przyjedziesz, zobaczysz co i jak, a nie pytasz o każdy jeden sklep i rozwodzisz sie co to w ogole za miasto ten Lublin, ze nawet tego i tego tu nie ma. Ale jest co innego. My, Lublinianki z golymi (za przeproszeniem) dupami nie chodzimy.
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:25   #222
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
ale gdzie w novej? bo jak ja ostatnio tam zaszłam to same sklepy z ubraniami jakimiś tam i nigdzie czegoś kosmetycznego nie widziałam, albo ślepa jestem...
Wchodzisz normalnie do marketu, idziesz pod dzial z miechem i wlasnie na przeciwko jest taka duza gablota z kosmetykami ados to nie jest jakis oddzielny sklepik, tylko kawaleczek marketu

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

a gdzie "migusiem" zrobie i odbiore foto do dyplomu? tylko zebym nie musiala daleko z LSM jechac. zawsze robilam w 'robi' w leclercu, ale tam jakos powoli to idzie i jakas poza zawsze nieciekawa na tej fotce. a moze to ja jestem taka niefotogeniczna

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2010-06-17 o 07:48
Stary 2010-06-17, 10:36   #223
Pfannkuchen
Raczkowanie

Cytat:
Empik? I dziewczyno przestan z tym Gdanskiem. Jedziesz do Lbn nie do Gdanska. Przyjedziesz, zobaczysz co i jak, a nie pytasz o każdy jeden sklep i rozwodzisz sie co to w ogole za miasto ten Lublin, ze nawet tego i tego tu nie ma. Ale jest co innego. My, Lublinianki z golymi (za przeproszeniem) dupami nie chodzimy.
Po pierwsze - wcale się nie rozwodzę "co to jest za miasto". Jak byłam mała to w nim mieszkałam i dobrze się tu czułam. Teraz przyjeżdżając tu jestem bardzo dobrze nastawiona i szczęśliwa.
Po drugie - byłam na wakacjach rok temu w Gdańsku, a skoro i Gdańsk i Lublin są miastami polskimi, to zakładam że sklepy są podobne. Ja mieszkam w Niemczech i tu są zupełnie inne butiki i tak dalej. A mnie się właśnie bardziej podobają te, co są w Polsce. U mnie nie ma Empiku, Stradivarius, NewLook, CCC... Ceny też mi się bardziej podobają.
Dlatego, skoro mam okazję raz na rok się pojawić w Polsce, chcę sobie skorzystać i tanio zrobić duże zakupy na parę miesięcy.
Mam nadzieję, że to jest zrozumiałe i nie chciałabym więcej idiotycznych komentarzy takich jak ten powyżej. :<

Stary 2010-06-17, 10:51   #224
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Łączę wątki.

Czy ja wiem, czy komentarz "idiotyczny"... Jedziesz do Lublina, który wcale nie jest wielkim miastem, a piszesz ciągle o Gdańsku. Sensu tu za wiele nie ma, bo jak już się przekonałaś oferta sklepowa zależy od miasta, a nie od tego, że to jeden kraj Więc grzeczniej troszkę może...

No niestety, w Lublinie wielu sieciówek nie znajdziesz. Nawet mama mojego TŻta, mieszkająca na lubelszczyźnie, na zakupy nie jeździ do Lublina, tylko do Warszawy - choć ma o wiele dalej. Takie życie, jeśli chcesz "poziomu" oferty sklepów z Gdańska, to musisz się wybrać do Gdańska, Warszawy, Wrocławia, Krakowa, Poznania, Łodzi - któregoś z tych największych miast.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-06-17 o 12:04
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:54   #225
Pfannkuchen
Raczkowanie

Dobrze, to możecie zamknąć temat, skoro uważacie że to ja jestem "niegrzeczna". Myślałam, że na forum zostanie mi udzielona pomoc w kulturalny sposób, a wy ciągle wypominacie mi mój pobyt w Gdańsku. Nie będę tego już nawet komentować, bo nie ma sensu.

Stary 2010-06-17, 11:00   #226
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
a gdzie "migusiem" zrobie i odbiore foto do dyplomu? tylko zebym nie musiala daleko z LSM jechac. zawsze robilam w 'robi' w leclercu, ale tam jakos powoli to idzie i jakas poza zawsze nieciekawa na tej fotce. a moze to ja jestem taka niefotogeniczna
Na Krakowskim w tzw. pocieniach - drukują od razu , robisz i masz

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:21   #227
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Dobrze, to możecie zamknąć temat, skoro uważacie że to ja jestem "niegrzeczna". Myślałam, że na forum zostanie mi udzielona pomoc w kulturalny sposób, a wy ciągle wypominacie mi mój pobyt w Gdańsku. Nie będę tego już nawet komentować, bo nie ma sensu.
Jeżeli mogę Ci coś doradzić, to jedź do Gdańska znajdziesz tam sklepy które Cię interesują

Stary 2010-06-17, 12:03   #228
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Udzielono Ci pomocy, nikt nie "wypomina" pobytu w Gdańsku - to Ty sama go wciąż przywołujesz, nie przyjmując za bardzo do wiadomości, że Gdańsk to nie Lublin.

Dodatkowo nie bierzesz pod uwagę, że lublinianki mogą poczuć się urażone gdy będziesz wybuchać zdumieniem, że przecież w Gdańsku jest, to myślałam, że w Lublinie też (w domyśle - kurczę, ten Lublin to chyba jednak jakaś dziura). Chciałabyś przychylności, ale sama na siebie ściągasz jej brak pisząc w taki sposób.

W Niemczech też w każdym mieście są identyczne sklepy, niezależnie czy to stolica, duże miasto, czy miasto średnie? Niezależnie w jakim regionie, bardziej czy mniej rozwiniętym, przemysłowym czy rolniczym?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:58   #229
karoolaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny jak wyglada sytuacja w Galerii Orkana jesli chodzi o wyprzedaze ?Warto sie dzis tam wybrac ?
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:15   #230
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Na Krakowskim w tzw. pocieniach - drukują od razu , robisz i masz
Dziekuje Ale polazlam juz gdzies na Narutowicza (spieszno mi bylo i juz o 10 wybieglam z domu). Czekalam poltorej godziny na foto :/ No ale w Plazie wyprzedaze i takie tam bylo co zrobic z czasem I nawet ze zdjecia jestem zadowolona
Stary 2010-06-17, 13:23   #231
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Dziewczynyyy.. to jaki nick ma na allegro sprzedawca u ktorego jest odbior osobisty w lbn? i najlepiej jakby to było w okolicach dr mecz maj bo coś kiedyś o tym była mowa
Bo mi sie juz podklad kończy
Stary 2010-06-17, 13:55   #232
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Dziewczynyyy.. to jaki nick ma na allegro sprzedawca u ktorego jest odbior osobisty w lbn? i najlepiej jakby to było w okolicach dr mecz maj bo coś kiedyś o tym była mowa
http://allegro.pl/sklep/1775837_ezebra
ze 2 razy kupowałam u nich. A nie to nie ten , zaraz znajde
mam:
http://allegro.pl/sklep/2876392_quan...kowe_kosmetyki
to chyba już ten

O, i jakby ktoś chciał to naklejki na brodawki są w Cubusie, bo pytałam ale już wiem i może komuś się przyda informacja

Edytowane przez gsk
Czas edycji: 2010-06-17 o 13:58
gsk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 13:56   #233
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
pclobo? a sklep na allegro QUANTA? chyba mozna odebrac na Wrońskiej.

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2010-06-17 o 13:57
Stary 2010-06-17, 15:09   #234
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

hm... dzięki za odp ale wrońska chyba troche daleko.. tzn nie mam tam połączenia autobusowego musialabym na piechote zasuwać :P Coś kiedyś tłumaczylam komuś jak dojśćdo jednego sprzedawcy w okolicach sulisławickiej.... chyba na tetmajera to bylo...
Stary 2010-06-17, 15:52   #235
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
hm... dzięki za odp ale wrońska chyba troche daleko.. tzn nie mam tam połączenia autobusowego musialabym na piechote zasuwać :P Coś kiedyś tłumaczylam komuś jak dojśćdo jednego sprzedawcy w okolicach sulisławickiej.... chyba na tetmajera to bylo...
myślałam że chcesz gdzieś w okolicy męczenników majdanka. toż wrońska to boczna dr męcz maj no ale 'męczenników' długa że hej to też zależy jak komu pasuje
Stary 2010-06-17, 17:35   #236
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
myślałam że chcesz gdzieś w okolicy męczenników majdanka. toż wrońska to boczna dr męcz maj no ale 'męczenników' długa że hej to też zależy jak komu pasuje
no tak ale ja mieszkam tutaj niedaleko majdanka przy długiej, nie mam samochodu i musialabym tam cwałować na piechotę a i tak nic ciekawego nie zauważyłam...

I mowiąc o dr mecz maj mialam na mysli tego sprzedawce na tetmajera.. tak mi sie wydaje ze temajera.. kiedyś jakiejs wizazance rysowałam mapkę jak tam dojść no i jestem ciekawa co to za sprzedawca..
Stary 2010-06-17, 17:43   #237
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
no tak ale ja mieszkam tutaj niedaleko majdanka przy długiej, nie mam samochodu i musialabym tam cwałować na piechotę a i tak nic ciekawego nie zauważyłam...

I mowiąc o dr mecz maj mialam na mysli tego sprzedawce na tetmajera.. tak mi sie wydaje ze temajera.. kiedyś jakiejs wizazance rysowałam mapkę jak tam dojść no i jestem ciekawa co to za sprzedawca..
To ci z Tetmajera, przenieśli się widać na Wrońską, miałam ich w ulubionych
http://moda.allegro.pl/my_page.php?uid=2876392

Edit: coś mi się pomyliło w taki razie...

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2010-06-17 o 17:48
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 17:45   #238
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Cyska chyba mi rysowałaś tę mapkę
a sprzedawca to quantapc, właśnie sprawdziłam w swoich komentarzach.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 17:50   #239
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Cyska chyba mi rysowałaś tę mapkę
a sprzedawca to quantapc, właśnie sprawdziłam w swoich komentarzach.

Kurczę juz sie trochę pogubilam, quanta, quantapc, pclobo to wszystko jest teraz na wrońskiej tak ? O bo quantapc ma revlona o ktrego mi chodzi no to może sie wybiorę Dzięki !!

nie no Layla dobrze mowisz, jakos nie dodarlam nigdy do tej opcji gdzie jest adres siedziby no i widzę że wszędzie wrońska.

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2010-06-17 o 17:53
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:16   #240
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę juz sie trochę pogubilam, quanta, quantapc, pclobo to wszystko jest teraz na wrońskiej tak ? O bo quantapc ma revlona o ktrego mi chodzi no to może sie wybiorę Dzięki !!

nie no Layla dobrze mowisz, jakos nie dodarlam nigdy do tej opcji gdzie jest adres siedziby no i widzę że wszędzie wrońska.
No to kochana spacerek Ale dla podkladu Revlon'a warto
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości