Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 21:49   #1531
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny.
Dzisiaj wróciłam ze szpitala z dzieciaczkiem wszystko ok w 24 tc ważył 733g. No i okazało sie że to nie dziewczynka a CHŁOPIEC !!! Czyli tak jak czułam od początku.
Tak troszeczke ciężko sie przyzwyczaic do takiej zmiany.
Trafiłam do szpitala z obrzekami ale na szczescie nie jest to zatrucie, w moczu wykryto liczne bakterie.
Po 2 dniach byłam lżejsza o 4 kg tyle było wody. Teraz cały czas musze kontrolowac wage i brac tabletki na odwodnienie.
Po pierwsze: dobrze, że to nie zatrucie. I że już ci lepiej.
Po drugie: Ale heca! Mam na myśli płeć Mam nadzieję, że mi się taka zmiana nie trafi, bo już prawie wszystko pokupowałam.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:51   #1532
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Butterfly hej!!!fajnie,ze już jestes i ze z maluchem wszystko dobrze
a ja zmykam na meczyk i fryty se zrobiłam takie chamskie na oleju bo mi sie chciało,mimo,ze mam takie beztłuszczowe hihihihhi buziaki i do juterka

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:53   #1533
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Butterfly hej!!!fajnie,ze już jestes i ze z maluchem wszystko dobrze
a ja zmykam na meczyk i fryty se zrobiłam takie chamskie na oleju bo mi sie chciało,mimo,ze mam takie beztłuszczowe hihihihhi buziaki i do juterka
A już myślałam, że tylko ja pożeram niezdrowe żarcie
Właśnie wciągnęłam 2 kawałki chleba z Nutellą
Stary 2010-06-16, 21:59   #1534
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Dziewczyny.
Dzisiaj wróciłam ze szpitala z dzieciaczkiem wszystko ok w 24 tc ważył 733g. No i okazało sie że to nie dziewczynka a CHŁOPIEC !!! Czyli tak jak czułam od początku.
Tak troszeczke ciężko sie przyzwyczaic do takiej zmiany.
Trafiłam do szpitala z obrzekami ale na szczescie nie jest to zatrucie, w moczu wykryto liczne bakterie.
Po 2 dniach byłam lżejsza o 4 kg tyle było wody. Teraz cały czas musze kontrolowac wage i brac tabletki na odwodnienie.

Ale heca
Dlatego ja boję się kupować różowe ciuszki.. .Zwłaszcza, że u mnie dziewczynka nie jest potwierdzona i to tylko przeczucie

Ale najważniejsze, że z Tobą i dzieckiem wszystko ok

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
ja na obiad zjadłam chleb obtoczony w jajku smazony na oleju... Tłuste, niezdrowe i zero wartości odżywczych.. Ale od mięsa mnie jakoś odrzuca ;/
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:08   #1535
ycnan
Zadomowienie

Butterfly83, nieźle z tą zmiana płci Ale z tego co widzę to na liście na pierwszej stronie massz chłopca wpisanego
Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
O żesz ty! Cały dzień za mną frytaski chodziły, ale "nie, nie zjem" (musiałabym iść na bazarki po ziemniaki, więc było łatwiej ). No i wytrzymałam, ZAPOMNIAŁAM, że mi się chce. A teraz... Ślinotok.... Eh... Nie będę Was czytać
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:26   #1536
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Butterfly83, nieźle z tą zmiana płci Ale z tego co widzę to na liście na pierwszej stronie massz chłopca wpisanego

O żesz ty! Cały dzień za mną frytaski chodziły, ale "nie, nie zjem" (musiałabym iść na bazarki po ziemniaki, więc było łatwiej ). No i wytrzymałam, ZAPOMNIAŁAM, że mi się chce. A teraz... Ślinotok.... Eh... Nie będę Was czytać
Nie chciało Ci się iść po ziemniaki?

No to ja ci powiem, że frytki też łażą za mną cały dzień. Mam mrożone w zamrażalniku, ale nie chciało mi się rozgrzewać piekarnika i czekać na te frytki

Teraz mnie zemdliło po nutelli.

Idę spać. Dobranoc dziewczyny.
Stary 2010-06-16, 22:36   #1537
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Gabi na tych Twoich "obronowych" to niewiele widac bo nie stoisz bokiem, w dodatku jestes w czerni. Ja to taki brzuch mialam przy kazdym wzdeciu, jak urodzisz to chyba skan aktu urodzin bedziesz musiala wrzucic zartuje... swoją droga zazdroszcze, bo chyba praktycznie nie musialas zmieniac garderoby...co?
na obronie to dziewczyny mi kazały bokiem wchodzić , żeby komisja coś dostrzegła taki maluisi też nie jest, 83cm a z garderobą to dosyć wcześnie musiałam przerzucić się na nieszczęsne spodnie na gumce bo brzuszek zaczynał się nisko. Jak stałam to było ok, ale przy siedzeniu zwykłe spodnie mnie uwierały tż się ze mnie nabijał, że brzucha nie ma a ja już w ciążówach łażę

Naked brzusio cudny no moja Mała to mi chyba na kręgosłupie siedzi następnym razem wstawię zdjęcie z wieczora po obżarstwie

Piszecie o tych wiaderkach...ja to bym się chyba trochę bała bo jak tu główkę trzymać ajj i maleństwo takie chyba padłabym ze strachu

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:38   #1538
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
mam kilka brązowych... Ale to chyba normalne,,,

a jak gatunkowo ten śpiworek? też chcę kupić podobny.,..

narobiłaś mi ochoty za botwinkę.. muszę kupić i ugotować

właśnie zjadłam 1/4 arbuza... leżał w lodówce od 3 dni i czekał
Jest bawełniany, a że nie widziałam innych tego typu to nie wiem czy jest super, ale wydaje mi się, że ok Kosztował 25 zł, więc niewiele.
Botwinkę - polecam! A arbuza też dziś po raz pierwszy w tym sezonie jadłam

Dobranoc!
Stary 2010-06-16, 22:54   #1539
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Suszilda, ale ty płacisz ubezpieczenie zdrowotne takie do kasy chorych. U nas to się nazywa Krankenkasse. Ty po prostu płacisz to Freiwillig. To nie ma nic wspólnego z ubezpieczeniem społecznym. A pieniądze na wyprawkę i inne dodatki nie mają nic wspólnego z Krankenkasse. Musisz być ubezpieczona np. przez urząd pracy albo pracodawcę. I wtedy możesz coś dostać.
A te składki, które płacisz są na wypadek choroby, że możesz sobie pójść do lekarza, albo do szpitala.
No tak masz racje dopytalam sie swojego Tz i tez mi tak powiedzial. Dzieki
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:55   #1540
gabisun
Zakorzenienie

Buterfly ale niespodzianka, ale ty chyba chciałaś bardziej chłopczyka? mam nadzieję, że moja Mała mi takiego numeru nie wywinie, bo Mały by musiał w różu chodzić

No i jest mój brzuchol, bez czerni sorry za smugi na lustrze

Stary 2010-06-16, 23:32   #1541
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Nie chciało Ci się iść po ziemniaki?

No to ja ci powiem, że frytki też łażą za mną cały dzień. Mam mrożone w zamrażalniku, ale nie chciało mi się rozgrzewać piekarnika i czekać na te frytki
Ano nie chciało mi się A bazarki mam za rogiem
Mrożonych nie jadam Próbowałam kilku firm, ale to nie to samo co takie domowe frytaski.

gabisun, fajny brzusio bardzo malutki jak na ten tydzień, ale skoro mała Kinga jest odpowiedniej wielkości, to tylko się cieszyć

A ja się pochwale, że wybraliśmy w końcu imię dla syncia. Wzbudza kontrowersje, zwłaszcza w moim domu rodzinnym ale przyzwyczają się niebawem
A imię to brzmi: ... BORYS
Mąż się zakochał, jak mu przeczytałam listę możliwych imion, a i synuś się wierci jak tylko usłyszy, więc chyba mu pasuje
Tak więc, Pomi, jak będziesz, to wpisz mi, proszę, na liście Borysa

A teraz spadam oglądać Helter Skelter na tywyny
Dobranoc kochane
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 06:05   #1542
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

gabisun - jaki słodki brzusio

Butterfly - o kurcze, to nieźle ale musiałaś mieć minę jak się dowiedziałaś

jej, ja wczoraj już o 20 odpadłam... zasnęłam jak niemowlę, tylko po północy wstałam tv wyłączyć, bo TZ-ta nie ma więc i nie ma komu wyłączyć jak ja zasnę

a dzisiaj znów do pracy i znów się nie chce ale przynajmniej ciepło dziś ma być

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 06:50   #1543
elenka1
Rozeznanie

Gabisun Twój brzusio jest strasznie fajny aaaa i za linka
Naked a Twój wielkiii i wygląda na chłopiecy, nic Ci chyba w boki nie poszło???? a usta... mozna pozazdrościć...
Weronisia nooo rzeczywiscie było do czego piszczec ciuszki boskie

Ja cos spac nie moge moja dzidzia tez bo cos leniwie boksuje od rana za to maz nadrabia za nas dwie, on mogłby spac codziennie do 11 jakby tylko mogl

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Cytat:

A ja się pochwale, że wybraliśmy w końcu imię dla syncia. Wzbudza kontrowersje, zwłaszcza w moim domu rodzinnym ale przyzwyczają się niebawem
A imię to brzmi: ... BORYS
Mąż się zakochał, jak mu przeczytałam listę możliwych imion, a i synuś się wierci jak tylko usłyszy, więc chyba mu pasuje
Tak więc, Pomi, jak będziesz, to wpisz mi, proszę, na liście Borysa

A teraz spadam oglądać Helter Skelter na tywyny
Dobranoc kochane
gratuluje wyboru imienia

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

a tak apropo ycan gdzie chcesz rodzic?

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 06:59   #1544
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Wilczku specjalnie dla Ciebie wklejam moją listę zakupów.
Super lista, bardzo się przyda bo ja jestem nie rozeznana w ogóle w tym temacie
Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Gabisun- dla porównania mój brzuszek również w 29 tyg
Piękny Brzusio, a ty jaka jedrna Nio tylko do schrupania
Przykro mi, że nie masz oparcia w ex.
Ja na swojego bardzo nie narzekam Okazywanie uczuć w jego wykonaniu co do malenstwa na razie jest male... ale on poprostu taki jest i raczej rzadko masuje brzusio, czy do niego gada. Ale wiem, ze się cieszy i to mi wystarczy
a ciebie TULE

Dra - bardzo mi przykro, ze nie masz wsparcia w rodzinie...
Masz racje, ze nie ważna religia, ważne jaki człowiek jest, ale czasem ciężko przekonać do tego innych..
A z doświadczenia wiem, że ci zagożali katolicy, co tak do kosciola biegają są złośliwymi ludźmi, którzy częściej czynią zło niz inni.. Takie moje przekonanie... dziwne, bo oni powinni bardziej się starac być dorbymi ludzmi, empatycznymi,wyrozumiałym i..

Buterfly - ale heca, ale ja nie chce zamiany moja niunia ma zostać niunią !!!hhehe

Cytat:
Ano nie chciało mi się A bazarki mam za rogiem
Mrożonych nie jadam Próbowałam kilku firm, ale to nie to samo co takie domowe frytaski.
Co do frytek, to ja najbardziej lubie karbowane ale z BIEDRONKI;-) są pyszne i tanie)) jadłam wiele różnych, ale te są REWELACYJNE i chyba 2,5 kg kosztuej 8zł))
Fajne imię- Borys, dla chłopaka z charakterem i widać jemu tez się podobaa to najważneijsze ehhe

wczoraj byłam na usg4d, i dalej mało co widać było buziunie.. lozysko na buzi, wiec słabo widać ale płeć znów potwierdził he - dziewuszka moja
Stary 2010-06-17, 08:21   #1545
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewuszki ja mam do Was pytanko?? Czy Wam się zrobiły na sutkach (brodawkach) takie czarne plamy nie wiem pieprzyki czy coś? Mi się zrobiło kilka i dziś jeden tak jakby naruszyłam wrrr dziwne
ja takie coś miałam, nie wiedziałam co to i starałam się przy tym nie gmerać- no i po kilku dniach zniknęło i nie ma nawet śladu. Tak sobie myślę, że to może takie mini-ranki się robią i na tym strupki? No bo skóra się przesusza, rozciąga...

Cytat:
Witam Dziewczyny.
hehe- czyli kolejna niespodzianka Ale najważniejsze, że z Tobą i maluchem wszystko w porządku

Cytat:

dlatego boję się kupować różowe ciuszki
i tam- niemowlakowi i tak wszystko jedno w jakim kolorze będzie mieć ubranka...mnie zresztą też nie robi to specjalnej różnicy. Większość kupiłam w "neutralnych" kolorkach, ale mam też trochę niebieskich, pojedyncze różowe- takie jak mi się podobały
zjadłam chleb obtoczony w jajku smazony na oleju... Tłuste, niezdrowe i zero wartości odżywczych.. Ale od mięsa mnie jakoś odrzuca ;/
jak ja lubię taki serek. Ale nie jest tak źle jeśli chodzi o wartości odżywcze: jajko- źródło białka i witamin (które pewnie szlag trafia podczas smażenia, ale to inna sprawa), olej- źródło NNKT (a jak wrzucisz chlebek na gorący tłuszcz to jajko od razu się zetnie; no a jak jeszcze potem lekko odsączysz na ręczniku papierowym to nie będzie aż takie tłuste). chlebek- ja lubię produkty pełnoziarniste- są dobrym źródłem węgli złożonych, błonnika, witamin i minerałów
Byle nie za często takie grzanki
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:25   #1546
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:

przepraszam .....

Stary 2010-06-17, 08:25   #1547
bordowa
Wtajemniczenie

kasienka1701 "Już" 2 rozstępy na piersi? Ja mam od kilku miesięcy na obu po kilkanaście, a może nawet i dwadzieścia kilka ... Mam 20 lat a wyglądać będę jak stara babcia

Pomidora, a o jakich miejscowościach myślisz? Tzn. chodzi mi o szpitale. Bo ja (jeśli zdążę dojechać ) to rodzę w Wąbrzeźnie.
A co do kasy, to widzę że sama nie jestem z tym problemem ... Tż pracuje na kontrakcie i dostaje coraz mniej dyżurów, w tym miesiącu od rodziców pożyczyliśmy już kilkaset złotych i to nadal mało ... Ja nie pracuję, dopóki nie pójdę do pracy to nie wiem jak damy radę.

ycnan, ja się nie zgadzam, że kobieta ma do wyboru pracę albo dziecko. Ja zamierzam pracować i nie uważam, żeby dziecko miało na tym ucierpieć. Moja mama pracuje od kiedy pamiętam, ale nigdy nie odczułam tego na sobie

gabisun, zaciekawiłaś mnie tym becikowym. Ja też nie pracuję, a tż ma działalność i prowadzi edwidencję, to szansa, że się załapiemy? Tylko, że my nie jesteśmy małżeństwem.
A co do brzucha. Ty masz 83 cm, ja mam około 110 Więc w porównaniu do mnie jest niewielki A zaczynam dziś 29 tydzień

aaneczka1984 Ja też na swojego narzekam ile się da, a tak naprawdę to się chłopak stara tylko nie zawsze mu wychodzi

Lecę zaraz do lekarza, zobaczymy jak tam moje bakterie w moczu, może w końcu ich nie będzie ... No i dowiem się ile znów przytyłam Ale mam lenia jakoś, chciałam już godzinę temu jechać i nie mogę podnieść tyłka A Tż znów na 36 h do pracy pojechał i zobaczymy się jutro późnym wieczorem ... Ale już się z powrotem dobrze dogadujemy i wszystko jest cacy więc przynajmniej nie mam powodów do zmartwień

Odkryłam parę dni temu, że moje piersi z rozmiaru B wskoczyły już w D Jak jeszcze urosną to ja się chyba uduszę ... Tak lubiłam moje małe zgrabne B ....

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-06-17 o 08:31
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:30   #1548
Eveliouses
Raczkowanie

Mpiczku ty masz te avatarki śliczniusieeeeee

Stary 2010-06-17, 08:31   #1549
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Witajcie mamusie
Pisałyście niedawno o wyprawce, mam tu link do porad położnej na ten temat
http://www.mamazone.pl/tv/film,3889,...noworodka.aspx
Jeśli chodzi o wiaderka do kąpieli to nie poleca ich na początku , bo dzidzia nie powinna mieć moczonego kikuta po pępowinie
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:36   #1550
dash
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny!!!
widzę, że u Was dużo się dzieje. Co do płci, to lekarka nam powiedziała, abyśmy nie byli na 100% nastawieni na dziewczynkę bo nigdy nic nie wiadomo... Mówiła o przypadku, gdy jej pacjentka była na różnych badaniach i wszędzie mówili jej , że dziewczynka a w 36 tyg lekarka patrzy... a tam siusiak!!! i mówi jej, że to chłopiec a ona, że już wszystko ma na różowo nieźle, co? ja co prawda mam na razie dwa ciuszki, jeden żółty, drugi różowy, ale mam zamiar kupować raczej neutralne kolorki. Nie mogę się doczekać zakupów dla dzieciaczka, ale mam egzaminy i obronę pracy i ledwo się wyrabiam. Do tego remont mieszkania- obyśmy skończyli do września
Weronisia ta Twoja lista zakupów jest super i tak dokładnie zrobiona, widać, że jesteś dobrze zorganizowaną mamą
Butterfly jak przeczytałam Twoją ostatnią wiadomość to najpierw zrozumiałam, że Ty już w domu z dzieciaczkiem i w takim szoku byłam, że Ty już po porodzie ale dobrze, że wszystko jest ok, trzymajcie się!!!
Lenka widzę, że Ty też na jakiejś filologii. Ja też mam te egzaminy. Pisemny za tydzień, ustny za dwa a obrona za trzy... Ale mogliby trochę inaczej patrzeć na ostatnim roku... wkurza mnie to strasznie. Nie martw się, we wrześniu zdasz na pewno
Dra oczywiście, że pamiętam o Tobie a nawet ostatnio myślałam co z Tobą, zdaje się, że jesteś na liście obok mnie Widzisz, tak to jest z rodziną... Czasami lepiej nic nie mówić, aby później się nie denerwować. Im mniej wiedzą, tym lepiej a i Ty nie będziesz się niepotrzebnie denerwować. Trzymaj się tam
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:40   #1551
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Cytat:
Cytat:
ja na obiad zjadłam chleb obtoczony w jajku smazony na oleju... Tłuste, niezdrowe i zero wartości odżywczych.. Ale od mięsa mnie jakoś odrzuca ;/
Ja niestety mam ostatnio ochotę na takie śmieciowe jedzenie, a od mięsa też mnie odrzuca i nawet ostatnio na warzywka nie mam apetytu

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Piszecie o tych wiaderkach...ja to bym się chyba trochę bała bo jak tu główkę trzymać ajj i maleństwo takie chyba padłabym ze strachu
No właśnie ja oglądałam kilka filmików na youotube i z jednej strony mnie przekonują, a z drugiej trochę się obawiam, ale moja koleżanka mówiła właśnie, że pierwsze kąpiele to stresik, ale w wanience miała większy niż w wiaderku
Fajny brzuszek , niewielki. Uspokajam się patrząc na Twój bębenek, bo mi każdy mówi, że mam mały jak na 6 m-c

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Co do frytek, to ja najbardziej lubie karbowane ale z BIEDRONKI;-) są pyszne i tanie)) jadłam wiele różnych, ale te są REWELACYJNE i chyba 2,5 kg kosztuej 8zł))
Ja też lubię fryty z Biedronki, ale te proste, chyba w kilogramowych opakowaniach

ycnan- ja znam pewnego przystojniaka o imieniu Borys Ma roczek i jest uroczy

Kurcze, tak mi się chce wciąż coś oglądać dla maluszka i kupować, kocyki, pieluchy, ciuszki, mebelki itd. Wczoraj oglądałam sofę do pokoiku dziecięcego. Chce taką mięciutką z dużymi miękkimi szczytkami, 2-osobową i rozkładaną i w końcu znalazłam w Wajnercie.
Na razie mój Tż uważa, że jest właściwie na to czas i że ja bym chciała wszystko na raz, a ja właśnie chcę te zakupy rozłożyć w czasie, bo na raz to wyjdzie kilka tysiaków. Często już mam coś zamówić, ale się powstrzymuję i tylko zapisuję namiar na sprzedawcę, tak było z naklejkami na ściany, wiaderkiem do kąpieli itd.
I takim sposobem nie mam żadnych akcesoriów dla bejbika, tylko ciuszki.
szukam też dywanu, ale wybór ładnych dywanów dziecięcych jest bardzo marny. Znalazłam dwa, ale troszkę za małe (110x160), a ceny wysokie bo 600-700 zł

Kupujecie elektr. nianię z monitorem oddechu? Ja chyba chcę taką, znalazłam tylko firmy Angelcare (podobno są polecane i dobre), ale nie wiem czy są też jakieś innych firm, bo Philips Avent nie ma niań monitorem oddechu.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-17 o 08:44
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:42   #1552
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:

Faktycznie wpisany jest chłopiec ale była wpisana dziewczynka.
Pomidora zmieniła płec mojemu dziecku i na liscie i w rzeczywistosci hehehe .
To nie jest tak ze kogos chciałam bardziej od początku czułam ze to chłopiec bedzie bo nawet tak wychodziło z dni płodnych (takie tam pierdoły) pózniej dowiedziałam sie ze to dziewczynka i szok .
Przyzwyczaiłam sie juz, miałam te wizje kiteczki sukieneczki dojrzewanie aż tu nagle chłopiec hehehe.
Ja jestem jedynaczka zawsze chciałam miec starszego brata zeby sie mna opiekował i przyprowadzał kumpli do domu hehehe a ja bym sobie któregos tam wybrała .
Czyli nastepnym razem bedzie dziewczynkai ona bedzie sobie chłopaków wybierać

Edytowane przez Butterfly83
Czas edycji: 2010-06-17 o 08:44
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:42   #1553
aaww
Raczkowanie

Uprzejmie proszę o dopisanie na liście, że będziemy miec synka!
Właściwie juz od 13 tygodnia na to się zanosiło, ale teraz to już nie ma najmniejszych wątpliowsci- będzie Janek !
Stary 2010-06-17, 08:42   #1554
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Butterfly - no widzę, że Was też mały zrobił w konia czyli sytuacja taka sama jak i u nas faktycznie na początku było ciężko się przestawić, ale teraz już jest to naturalne. Choć ja, nie wiem czemu, czuję, że ten chłopiec znów się może odmienić w dziewczynkę

póki co mały jest bardzooo aktywny, zwłaszcza wieczorem jak mąż ogląda te mecze Mundialowe ( ) i przekazuje brzuszkowi wszelkie wyniki teraz już się obudził i zjadł ze mną śniadanko, ale zaraz zabieram się do sprzątania, więc może go to znudzić i uśnie

w załączeniu fotka mojego brzuszka, zrobiona w niedzielę, czyli w 22 tygodniu 3 dniu

aaww - to gratulacje synka!!!

Majka232-
ja też mam mały brzuszek, w sumie w niektórych ubraniach to w ogóle nie widać, że jestem w ciąży! a we wtorek, tj.15.06 zaczęłam 6 miesiąc.....brzuszek urósł i to na pewno, bo w niektórych spódnicach już się nie dopinam i nie dopnę ale porażających rozmiarów nie ma

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-06-17 o 08:45
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:51   #1555
Butterfly83
Raczkowanie

Śmiac mi sie chce z tej sytuacji mój tata "chciał wnuczke " mąż syna. Moja mama jak sie chwali kolezance ze bedzie babcia to mówi ze" bedziemy mieli dziecko" koleżanki patrza na nia bo ona ma juz 60 lat pózniej dopiero dodaje ze córka jest w ciąży. Jak dowiedziałam sie ze to jednak chłopiec bedzie zadzwoniłam do mamy a ona przez tel"czyś ty oszalała" .
W maju bylismy na imprezie rodzinnej każdy sobie chlapnął drineczki oprocz mnie bo kierowca i w czasie powrotu w samochodzie trwała dyskusja czyje to dziecko mój mąż że jego dziadki że ich bo ja jestem ich córką to dziecko też jest ich.
Poprostu cyrk a ja stoje z boku i smiac mi sie z nich chce
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:52   #1556
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
Nika chciałąm właśnie wklejać linka, ale zauważyłam, że już mnie wyprzedziła angelikaw

Dzięki dziewczyny, już tez znajdłam bo było dalej w Waszych postach
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:53   #1557
Majka232
Zakorzenienie

aaww - gratuluję synka!

Butterfly - Tobie też gratuluję synka Nieźle z tą zmianą, ale to się dużo częściej zdarza, bo dziewczynka mogła coś schować, a jak już stwierdzi się, że chłopiec to rzadziej się to zdarza, ale się zdarza.

Kalex- Ładny brzucholek
Mój był chyba podobnych rozmiarów na samym początku 6 m-ca, chociaż miałam też wrażenie, że na początku 5 m-ca był większy, ale mój Tż mówi, że wymyślam teraz od 2 tyg. troszkę się powiększył i zaokrąglił

Weronisia- ładniutkie ciuszki dla maluszka! Nie wiem czy źle zobaczyłam, ale masz śpioszki nierozpinane w kroku?
Stary 2010-06-17, 08:55   #1558
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

też myślę, że teraz brzuszek będzie rósł, tym bardziej, że 2 kg na plusie już jest
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:24   #1559
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

gabisun, fajny brzusio bardzo malutki jak na ten tydzień, ale skoro mała Kinga jest odpowiedniej wielkości, to tylko się cieszyć
dziekuję a imię bardzo fajne wybraliście i najważniejsze że wam obojgu się podoba, a rodzinka nie ma wyjścia muszą się przyzwyczaić

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
gabisun - jaki słodki brzusio
dziękuję a ze spaniem to powiem ci tyle, śpij póki możesz, potem będziamy miały już gorzej

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Gabisun Twój brzusio jest strasznie fajny aaaa i za linka
dziekuję i nie ma sprawy

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

gabisun, zaciekawiłaś mnie tym becikowym. Ja też nie pracuję, a tż ma działalność i prowadzi edwidencję, to szansa, że się załapiemy? Tylko, że my nie jesteśmy małżeństwem.
A co do brzucha. Ty masz 83 cm, ja mam około 110 Więc w porównaniu do mnie jest niewielki A zaczynam dziś 29 tydzień
żeby dostać to drugie becikowe trzeba spełniać warunki takie jak do zasiłku rodzinnego, właśnie nie wiem czy ono przysługuje tylko małżenstwom czy nie. A planujecie niedługo ślub czy na razie nie? bo jest też kasa dla samotnej matki i wiem że niektórzy tak kombinują
A z firmą jest tak, że mój tż zatrudnia mnie od lipca jako współpracownika, opłaca mi 2 zusy, potem po porodzie mnie wyrejstrowuje i nic już nie płaci, a ja dostaję macierzyńskie przez 5 miesięcy dwa razy musi zapłacić po ok.850zł, ale opłaca się

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
No właśnie ja oglądałam kilka filmików na youotube i z jednej strony mnie przekonują, a z drugiej trochę się obawiam, ale moja koleżanka mówiła właśnie, że pierwsze kąpiele to stresik, ale w wanience miała większy niż w wiaderku
Fajny brzuszek , niewielki. Uspokajam się patrząc na Twój bębenek, bo mi każdy mówi, że mam mały
nie martw się małym brzuszkiem, najważniejsze żeby dzidzia się prawidłowo rozwijała ja jestem w połowie 7 miesiąca a i tak nieraz jak komuś nie powiem to nie zauważy ja tam go widzę

Mimo wszystko wolę wanienkę A niani nie kupuję, trzeba podchodzić do wszystkiego z rozsądkiem bo dużo jest zbędnych gadżetów. A rzeczy dla maluszków kosztują niemało, więc wolę się skupiać na tym co naprawdę jest potrzebne

Mpik ja też miałam 4D we wtorek, ale Mała tak się układała, że cały czas miała rączki przy buzi i było widać praktycznie tylko nosek, usta i czasami kawałek oczka. Duzo więcej było na 2D bokiem, wtedy ładnie ssała kciuk i otwierała buźkę

Stary 2010-06-17, 09:31   #1560
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Buterfly ale niespodzianka, ale ty chyba chciałaś bardziej chłopczyka? mam nadzieję, że moja Mała mi takiego numeru nie wywinie, bo Mały by musiał w różu chodzić

No i jest mój brzuchol, bez czerni sorry za smugi na lustrze
jak na 30 tydzień to mały brzusio, słodki

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez aaww Pokaż wiadomość
Uprzejmie proszę o dopisanie na liście, że będziemy miec synka!
Właściwie juz od 13 tygodnia na to się zanosiło, ale teraz to już nie ma najmniejszych wątpliowsci- będzie Janek !
Wielkie gratulacje!!! ;]

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości