|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 12 !! :)
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
jesli mówicie o torbie zebra to przeciez na nią nie było żadnego kodu, chyba, że chodziło ci o kosmetyczke, wtedy masz rację.
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
czy te nawilżające szminki z K09 ze strony 21 mają próbki?? bo nie mogę znaleźć w formularzu
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
czyli mam płacić do Zusu 700zł składki bo zarabiam 40zł na tym? (oczywiście przy moim zamówieniu 200zł)
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
faktycznie paranoja...ja dopłacam bardzo często do avonu i jeszcze musze od tego podatek płacić. Szkoda żę miła pani która u mnie była nie powiedziała mi tego. A ile z was ma swoją działalność gospodarczą założoną w takim razie?
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
a skąd US może wiedzieć czy my to sprzedajemy?
może ktoś lubi zamówić kosmetyki za 1000zł dla siebie?
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie składam zamówień na 1000zł-przy takich i większych to chyba już ciężko uwierzyć, że ktoś zamawia tylko dla siebie. No jeszcze zależy ile zarabia. Edytowane przez taka jedna Czas edycji: 2010-06-16 o 22:41 |
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie. przecież nikt mi nie może udowodnić że dla siebie nie kupuję albo że oddałam siostrze/przyjaciółce itd.
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ewciak0508;20024597
A z kłodami nie przesadzam. Praca konsultantki miała być łatwa i przyjemna. Moim zdaniem Avon nie pozwala na to w całości. Są ciągle jakieś problemy- zajęte linie, niedziałająca strona, braki itp. Wiem, że to naprawdę małostkowe i nieistotne sprawy, ale dosyć skutecznie utrudniają pracę.[/QUOTE] dla mnie odpowiedź jest jedna - zrezygnuj skoro tak Ci źle i ciężko. Avon to nie przymus |
|
|
|
#912 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale nowe firmy mają ulgę przez 2 lata, osoby pracujące mogą płacić samo zdrowotne.Chyba, że zmieści się w kwocie wolnej od podatku. Cytat:
Cytat:
Oczywiście zarabiasz odpowiednio więcej i wystarcza Ci na mieszkanie, jedzenie, ubranie, transport itp. Gdybym była żoną prezesa wielkiej spółki i mąż zarabiałby olbrzymie pieniądze, mogłabym wydawać tysiące na swoje przyjemności i pies z kulawą nogą nie zainteresowałby się tym A skąd taką kwotę ma studentka, bezrobotna, gospodyni domowa, uczennica, ekspedientka itd.Cytat:
![]() Cytat:
Widzi faktury. Na fakturze są Twoje dane, Avon jest kontrolowany jak każda firma i US ma wgląd w wystawiane faktury. Każda osoba, której dasz katalog i sprzedasz produkty z zyskiem, może Cię "podkablować" do US.
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co się nie wlicza do promocji z kosmetyczką? Chodzi mi głównie o Eternal i Tomorrow za 40 zł.
|
|
#915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie będzie wnikał, czy akurat ten konkretny krem jest dla Ciebie, czy dla klientki, potraktuje fakturę jako całość.
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj złożyłam zamowienie ale poźniej chciałam wycofać 1 produkt. napisałam o tym do obsługi klienta. w jakim czasie mi to zmienią? dodam że nie mam jeszcze wystawionej faktury.
|
#917 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
najlepiej zadzwonić, wtedy od razu masz potwierdzone domowienie i sie nie denerwujesz. |
|
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
myszka1706 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co jest napisane w HT "nie zapomnij zamówić wybranej kosmetyczki w katalogu 10!" wynika,że te kosmetyczki możemy zamówić dopiero w następnym katalogu..... poza tym przy obecnym katalogu ani w HT ani w formularzu zamówień nie widzę żadnego numeru na te kosmetyczki ZEBRA
|
|
|
|
|
#920 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
no to wszystko jasne, bo już się przestraszyłam, że czegoś nie doczytałam
|
|
|
|
#922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro ktoś kupuje np. kosmetyki za 1000zł - a nigdzie nie pracuje - to US pyta - skąd miałaś na to pieniądze ? Jak wiadomo w Avonie jest b.dużo studentów, osób bezrobotnych i im byłoby trudno udowodnić, że mają tyle pieniędzy, by kupować kosmetyki za 500-1000zł. Jest to spore ryzyko. Pamiętać należy, że nie tylko "życzliwa klientka" może donieść, ale także sam US robi kontrole w Avonie i może zrobić tzw. kontrolę krzyżową, czyli sprawdzić, czy Pani/Pan XY zarejestrował fakturę w swojej firmie. US szuka wtedy po numerze NIP albo PESEL w swoich danych zarejestrowanej firmy, jeśli jej nie znajduje to od razu z urzędu wszczyna postępowanie i wzywa podatnika do siebie celem złożenia wyjaśnień. Jeśli zaś podatnik ma firmę to też sprawdzane jest, czy jest to firma, w ewidencji której wpisywane są faktury z Avonu, czy też jest to inna działalność dodatkowa. Gdy ktoś ma natomiast umowę o pracę (czyli gdzieś pracuje) to zawsze ma podstawy, by powiedzieć, że stać go na zakupy w Avonie. Gorzej, gdy otrzymuje pobory 1500zł, a wydaje w Avonie tyle samo - wówczas nikt nie uwierzy, że żyje powietrzem. Od strony przepisów i zasad jak widzicie w wielkim skrócie wygląda to trochę inaczej niż mówią Wam Liderzy/OMS czy sam Avon. Gdyby o tym uprzedzali to wiele osób, by zastanawiało się, czy ryzykować. Edytowane przez krystell Czas edycji: 2010-06-17 o 09:34 |
|
|
|
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam poinformować wszystkich, korzystających z opcji zamawiania poprzez e-katalog, że linki z mailii wysłane do klientek z katalogu 9, są identyczne jak w katalogu 8 (sprawdziłam na 3 przykładach)
Niestety możliwość zamawiania pojawia się za późno i niewielu z nas (szczególnie tym z dnia A), uda się z tego skorzystać w pierwszym terminie ![]() Dzisiaj też odkryłam, że mając złożone (ale nie wysłane) zamówienie na dostawę kurierem, dopisując ww. sposób przysłane zamówienie od klientki, mam je na dostawę regularną i system nie pozwala na żaden manewr, poza usunięciem i wklepaniem tego na nowo
|
|
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
a czy któraś z was widziała może już internetową ofertę specjalną do K09??
|
|
|
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#926 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jaką macie opinię o biżuterii i torebkach Avon?
Nigdy nie zamawiałam jeszcze nic takiego i nie wiem jak jest z jakością. Domyślam się że pewnie zależy to od produktu. Wiem że biżuteria nie zawiera niklu i zdarza się ze jest posrebrzana, pozłacana. A jak jest z trwałością? Macie jakieś skargi od klientek? Czy coś możecie polecić w katalogu 09,10,11? |
|
|
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
jest już nowa internetowa oferta specjalna
|
|
|
|
#928 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#930 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem czemu u mnie ciagle stara
moze ktos wstawi na katalogowy?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

moze ktos wstawi na katalogowy?