wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 08:39   #4801
zuzaneczka
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No to podwójne gratulacje!!

Pokaż tort
https://wizaz.pl/akcje/10lat/tort.php
a jak klikniesz przy moim torcie pokaż przepis to przeniesie na smaczny i tam są szczegóły produkcji

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Ja też mam co pisać - wczoraj dostałam pozytywną decyzję banku w sprawie kredytu mieszkaniowego. Teraz sie zacznie!
na ile lat? i ile w końcu wzięliście kasy?

kurcze jak ja się cieszę, że mamy to za sobą, w sumie spłaciliśmy w 4 lata taki 20letni, ale kwota nie była zawrotna bo kupowaliśmy mieszkanie przed tymi szalonymi podwyżkami. Tak czy tak wreszcie cały metraż nasz a nie na spółe z bakiem

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ i zazdroszczę!!!!

To w końcu wygrał czy miejsce drugie??

Ja w każdym razie uważam że powinnaś wygrać[COLOR="Silver"]
może źle się wyraziłam: napisałam wygrał bo został wybrany z wielu ale ja mam miejsce drugie i nawet nagroda mi bardziej pasuje bo kawoszem nie jestem

a z tortu jestem dumna bo wyszedł rewelacyjny (chodzi mi o środek) - najlepszy jaki do tej pory zrobiłam,
po szybkiej zmianie dekoracji był naszym 4 rocznicowym tortem

Asiuk no to ciekawe czy będzie dwójeczka czy nie w sumie miałabyś z głowy dylemat kiedy i czy decydować się na kolejne dzieciątko

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.

Edytowane przez zuzaneczka
Czas edycji: 2010-06-17 o 08:41
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:41   #4802
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No to podwójne gratulacje!!

Pokaż tort
Zuza, już znalazłam...piękny tort...i extra przepis na masę piankową...muszę koniecznie wyprobować...świetna

L_V, powodzenia w walce z procedurami bankowymi....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:46   #4803
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość

kurcze jak ja się cieszę, że mamy to za sobą, w sumie spłaciliśmy w 4 lata taki 20letni, ale kwota nie była zawrotna bo kupowaliśmy mieszkanie przed tymi szalonymi podwyżkami. Tak czy tak wreszcie cały metraż nasz a nie na spółe z bakiem
może źle się wyraziłam: napisałam wygrał bo został wybrany z wielu ale ja mam miejsce drugie i nawet nagroda mi bardziej pasuje bo kawoszem nie jestem

a z tortu jestem dumna bo wyszedł rewelacyjny (chodzi mi o środek) - najlepszy jaki do tej pory zrobiłam,
po szybkiej zmianie dekoracji był naszym 4 rocznicowym tortem

Asiuk no to ciekawe czy będzie dwójeczka czy nie w sumie miałabyś z głowy dylemat kiedy i czy decydować się na kolejne dzieciątko
Niezły wynik w 4 lata spłacić kredyt taki wzięty na lat 20. Fajnie że mogliście tak szybko to zrobić...my tak czy siak całość bez odsetek możemy spłacić po 5 latach dopiero....poza tym póki złotówka się nie umocni mieszkania nie sprzedamy bo wyjdziemy na tym mega niekorzystnie

Jaka nagroda z II miejsce była??
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:47   #4804
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

a dziś mam co napisać

po pierwsze spłaciliśmy kredyt mieszkaniowy do końca i jesteśmy w pełni na swoim

a po drugie jestem w szoku; mój tort wygrał w wizażowym konkursie na jubileuszowe słodkości - miejsce drugie
wiem nieładnie się chwalić, ale jestem zaskoczona i uchachana że hej

Gratuluję
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:48   #4805
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Zuza, już znalazłam...piękny tort...i extra przepis na masę piankową...muszę koniecznie wyprobować...świetna

dzięki, bawi mnie takie robienie dekoracji i ćwiczę przy każdej okazji bo chcę czarować fajne torty na urodziny synka

Cytat:
Niezły wynik w 4 lata spłacić kredyt taki wzięty na lat 20. Fajnie że mogliście tak szybko to zrobić...my tak czy siak całość bez odsetek możemy spłacić po 5 latach dopiero....poza tym póki złotówka się nie umocni mieszkania nie sprzedamy bo wyjdziemy na tym mega niekorzystnie

Jaka nagroda z II miejsce była??
zestaw sztućców Gerlacha na 6 osób

Stary 2010-06-17, 08:53   #4806
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, bawi mnie takie robienie dekoracji i ćwiczę przy każdej okazji bo chcę czarować fajne torty na urodziny synka

zestaw sztućców Gerlacha na 6 osób
Też wolałabym sztućce

Ja podziwiam bo taka misterna robota jest zdecydowanie nie na moje nerwy.
Poza tym pieczenie słodkości nie należy do moich ulubionych czynności bo nie znoszę odmierzać, wymierzać i trzymać się ściśle przepisu.
Stary 2010-06-17, 08:59   #4807
miskowa
Zakorzenienie

ja się bez bicia przyznaję, że nie umiem piec i dobrze mi z tym.

Właśnie, Zuza, miałam pytać.
Kupiłam kokilki do muffinek i chcę zaszaleć w weekend, bo mam gości. Jaki jest twój najbardziej sprawdzony przepis? Wiem, że robiłaś nie raz już. Na smacznym też są jakieś twoje przepisy ale chodzi mi o taki najlepszy sprawdzony. Podasz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 09:07   #4808
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka.

Raczej nie przywiązuję do tego uwagi...no chyba że okazja szczegolna typu wesele a mam odkryte stopy to wtedy ten sam kolor.. Ja mam ZAWSZE pomalowane paznokcie u stóp...nie ważne czy zima czy lato.
U mnie dokładnie tak samo, lato cyz zima, pedicure musi być.

Cytat:

Ale jak to ?...kawałek zwykłego sznurka po prostu?? Czego to ludzie nie wymyślą
Sznurka, rzemyka, nitka - cokolwiek. Naprawę, widze to na kazdym, kobieta czy facet. Stąd moje dociekania.

Cytat:
L_V GRATULACJE.
Co teraz się zacznie??
Papiery, dokumenty, notariusz, dweleoper, zmiana dokumentów osobistych, sądy, hipoteki no i urządzanie mieszkania - przecież mam stan deweloperski (czytaj: nie ma NIC w środku).

Cytat:
na ile lat? i ile w końcu wzięliście kasy?
W tym banku akurat będzie to na 30 lat, ale za 2 tyg mamy dostać decyzję z kolejnego - na 35. Musimy się umówić z nasza Panią doreadcą i porozmawiac co ona o tym sądzi.

Cytat:

Przyda się!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:11   #4809
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość

Właśnie, Zuza, miałam pytać.
Kupiłam kokilki do muffinek i chcę zaszaleć w weekend, bo mam gości. Jaki jest twój najbardziej sprawdzony przepis? Wiem, że robiłaś nie raz już. Na smacznym też są jakieś twoje przepisy ale chodzi mi o taki najlepszy sprawdzony. Podasz?
no to ten na klasyczne:
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=670

możesz dodać ulubiony aromat, rodzynki albo kandyzowane skórki
albo do części ciasta dosypać kakao i będziesz mieć i ciemne i jasne

najlepsze są świeże, ale robi się je szybko więc bez problemu zrobisz przed przyjściem gości

Stary 2010-06-17, 09:12   #4810
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Papiery, dokumenty, notariusz, dweleoper, zmiana dokumentów osobistych, sądy, hipoteki no i urządzanie mieszkania - przecież mam stan deweloperski (czytaj: nie ma NIC w środku).
To już same przyjemności..najważnie jsze że kredyt jest- największy stres za Wami.

Teraz co prawda trochę się nabiegacie- ale w szczytnym celu- w celu spokojnego pożycia małżeńskiego.
Stary 2010-06-17, 09:21   #4811
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:

W tym banku akurat będzie to na 30 lat, ale za 2 tyg mamy dostać decyzję z kolejnego - na 35. Musimy się umówić z nasza Panią doreadcą i porozmawiac co ona o tym sądzi.
urządzanie należy jednak do przyjemniejszych rzeczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 09:23   #4812
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
2,5 tyg.dasz radę
Nie mam wyjścia

TŻ też jakoś musi to znieść. Nawet wiem, co czasem zdarza mu się z tego powodu robić, gdy mnie nie ma

Cytat:
Cześć...już czwartek, znaczy, że do weekendu coraz bliżej
Ja też odliczam Zwłaszcza, że jutro wraca TŻ

Cytat:
Oj, ja mam ten sam problem
I niestety obudziłam się z problemem, o którym już kiedyś pisałąm: znowu moja ósemka zaczyna rosnąć
Mi też rosną na raty, ale jakoś nigdy mnie nie boli aż tak, żeby czymś smarować czy łykać tablety. Obawiam się w ogóle, że górne rosną mi w poprzek Ale ciii, nienawidzę tematu dentysty i póki co nic z nimi nie będę robić.

Cytat:
cześć

a dziś mam co napisać

po pierwsze spłaciliśmy kredyt mieszkaniowy do końca i jesteśmy w pełni na swoim

a po drugie jestem w szoku; mój tort wygrał w wizażowym konkursie na jubileuszowe słodkości - miejsce drugie
Świetnie, że z kredytem tak fajnie wszystko wyszło!

Gratuluję nagrody i talentu!

Cytat:
Ja też mam co pisać - wczoraj dostałam pozytywną decyzję banku w sprawie kredytu mieszkaniowego. Teraz sie zacznie!
Super! Czyli wszystko idzie do przodu.

Cytat:
Uwielbiam mocne kolory u stópek....aczkolwiek ostatnio kupiłam pastelowy żółty i miętowy Inglota i to będą moje kolory lata
U rąk zawsze mam mleczny (ostatnio frencz bo nauczyłam się robić)
Tylko na duże i ważne imprezy maluję ostrym kolorem

Generalnie stopy u mnie są najważniejsze..moczone, ścierane, kremowane i pazury zawsze pomalowane

Ale by był numer jakby to były bliźniaki

Cieszę się że wszystko OK
Zazdroszczę mobilizacji do dbania o stopy. Ja je traktuję trochę po macoszemu. Zresztą z używaniem kosmetyków zawsze u mnie bywa różnie. Pilingi robię raz na ruski czas, maseczki jeszcze rzadziej.

A propos frenczu, odkryłam świetny sposób - szwagierka kupiła mi w Sephorze takie naklejki Nail Patch - jest to lakier, ale w formie takiej folii. Na początku byłam przerażona, że sobie z tym nie poradzę, ale bardzo łatwo się to robi, trzeba tylko trochę cierpliwości. Trzyma mi się to od zeszłego piątku Świetna rzecz, naprawdę polecam.
A ty, Haniu, jak robisz frencz?

Dzięki. No, byłyby jaja z tymi bliźniakami

Cytat:
https://wizaz.pl/akcje/10lat/tort.php
a jak klikniesz przy moim torcie pokaż przepis to przeniesie na smaczny i tam są szczegóły produkcji

Piękny tort! I jaka fajna dekoracja

Niby tak - miałabym od razu dwójkę, ale jednak fajnie mieć dzieci w różnym wieku (tak sądzę), no i kwestia finansowa jednak jest tutaj ważna - pal licho ubranka, bo to najczęściej się dostaje, ale np. pampersy!

Cytat:
Ja nigdy nie próbowałam, oprócz świątecznych ciasteczek (razem z TŻ) Nawet babki nie zrobiłam. Mam zamrożony ser na sernik, muszę coś z niego ukulać.

Dziś się w miarę wyspałam - jest postęp
Właśnie zajadam sałatkę z makaronu - kokardek, smażonej cukinii, papryki konserwowej, dymki i fety

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:38   #4813
miskowa
Zakorzenienie

dzięki Zuza, przepis wydrukowałam, będę próbować.

a powiedz jeszcze, jakbym chciała coś do nich dodać, np. owoce czy nutellę, to jak narzucę na wierzch, to będzie ok, czy jakoś muszę do środka raczej?

Edytowane przez miskowa
Czas edycji: 2010-06-17 o 09:44
Stary 2010-06-17, 09:40   #4814
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Niby tak - miałabym od razu dwójkę, ale jednak fajnie mieć dzieci w różnym wieku (tak sądzę), no i kwestia finansowa jednak jest tutaj ważna - pal licho ubranka, bo to najczęściej się dostaje, ale np. pampersy!
ubranka może się i dostaje ale nie zawsze trafione a pampersy to fakt największy wydatek, ale i tak myślałam że więcej tego idzie

Stary 2010-06-17, 09:41   #4815
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Nie mam wyjścia

TŻ też jakoś musi to znieść. Nawet wiem, co czasem zdarza mu się z tego powodu robić, gdy mnie nie ma Ja też odliczam Zwłaszcza, że jutro wraca TŻ

Mój się raz przyznał do ręcznych robótek - cały tydzień przed ślubem mieszkaliśmy oddzielnie- ja u swoich rodziców on u swoich...nie było jak, kiedy i gdzie i chlopak nie wytrzymał
..a teraz cholera bez problemu tydzien wytrzymuje

Mój też jutro wraca
Co prawda wyjechał dziś rano- ale ja czuję sie jakby już tydzien go nie było Masakra jest ze mną

Pojechał sobie do Sopotu...cholernie szkoda że nie mogłam z nim śmignąć.
Ale po pierwsze - kasę musi przywieźć, a nie wydać jej na moje bilety, a po drugie nie dostałabym urlopu teraz

Ale jest plus...bo na weekend będzie w domku
Cytat:

Zazdroszczę mobilizacji do dbania o stopy. Ja je traktuję trochę po macoszemu. Zresztą z używaniem kosmetyków zawsze u mnie bywa różnie. Pilingi robię raz na ruski czas, maseczki jeszcze rzadziej.

A propos frenczu, odkryłam świetny sposób - szwagierka kupiła mi w Sephorze takie naklejki Nail Patch - jest to lakier, ale w formie takiej folii. Na początku byłam przerażona, że sobie z tym nie poradzę, ale bardzo łatwo się to robi, trzeba tylko trochę cierpliwości. Trzyma mi się to od zeszłego piątku Świetna rzecz, naprawdę polecam.
A ty, Haniu, jak robisz frencz?
Ja po pierwsze lubię o nie dbać po drugie muszę- dla mojego męża kobieta z zaniedbanymi stopami przestaje być kobietą

Frencz robię normalnie...znaczy kupiłam naturalny lakier i biały lakier inglota. Maluję naturalnym, robię kreski białym (bez żadnych pasków- tak po prostu) i maluję znowu naturalnym

Cytat:
Dziś się w miarę wyspałam - jest postęp
Właśnie zajadam sałatkę z makaronu - kokardek, smażonej cukinii, papryki konserwowej, dymki i fety
...aaa pycha. Dziś sobie zrobię!!

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-06-17 o 09:43

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 10:34   #4816
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć.

Cytat:
cześć

a dziś mam co napisać

Zuza podwójne gratulacje

Cytat:
Dzien dobry!

Gratuluję L_V

Cytat:
Współczuję...nienawidzę Metallici L_V
Na szczęście już po koncercie było głośno poza tym jak zwykle dojazd do domu sparaliżowany.
Stary 2010-06-17, 10:37   #4817
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
ubranka może się i dostaje ale nie zawsze trafione a pampersy to fakt największy wydatek, ale i tak myślałam że więcej tego idzie
Moja mama często kupuje ubranka mojej siostrzenicy w lumpkach Z tym że to są zawsze fajne rzeczy, jej się chce grzebać i szukać. Więc pod tym względem można dziecko ubrać fajnie i tanio

Cytat:

Mój się raz przyznał do ręcznych robótek - cały tydzień przed ślubem mieszkaliśmy oddzielnie- ja u swoich rodziców on u swoich...nie było jak, kiedy i gdzie i chlopak nie wytrzymał
..a teraz cholera bez problemu tydzien wytrzymuje

Ja po pierwsze lubię o nie dbać po drugie muszę- dla mojego męża kobieta z zaniedbanymi stopami przestaje być kobietą

Frencz robię normalnie...znaczy kupiłam naturalny lakier i biały lakier inglota. Maluję naturalnym, robię kreski białym (bez żadnych pasków- tak po prostu) i maluję znowu naturalnym

...aaa pycha. Dziś sobie zrobię!!
Mój sobie czasem pomaga w ten sposób

Jakie zabiegi robisz na stopy? Ja przeważnie lekko szoruję niezbyt ostrym pumeksem i smaruję kremem, z Neutrogeny lub z Evy, z lnem na popękane pięty. Ostatnio kupiłam sobie fajny płyn do usuwania skórek, polecany na Wizażu, jednak w stopach usuwanie skórek idzie opornie.

Sałatka jest pyszna!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:52   #4818
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie zabiegi robisz na stopy? Ja przeważnie lekko szoruję niezbyt ostrym pumeksem i smaruję kremem, z Neutrogeny lub z Evy, z lnem na popękane pięty. Ostatnio kupiłam sobie fajny płyn do usuwania skórek, polecany na Wizażu, jednak w stopach usuwanie skórek idzie opornie.

Sałatka jest pyszna!
Na szczęście mam bardzo grzeczne stópki..nie rogowacieją, nie mają tendencji do wysychania i innych okropności..tak na prawdę wystarczy że codziennie lekko wytarkuję i nasmaruję kremem do stóp (mam aktualnie avonu).
Poza tym raz na tydzień moczenie, usuwanie skórek patyczkiem (u stóp to wystarczy - po moczeniu same schodzą bez obcinania) gruba warstwa kremu folia i skarpetki.
No i raz na jakis czas krem z mocznikiem.
Poza tym rewelacyjny jest tonik z BU ten 10% - normalnie rozpuszcza stary naskórek.
Stary 2010-06-17, 11:05   #4819
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście mam bardzo grzeczne stópki..nie rogowacieją, nie mają tendencji do wysychania i innych okropności..tak na prawdę wystarczy że codziennie lekko wytarkuję i nasmaruję kremem do stóp (mam aktualnie avonu).
Poza tym raz na tydzień moczenie, usuwanie skórek patyczkiem (u stóp to wystarczy - po moczeniu same schodzą bez obcinania) gruba warstwa kremu folia i skarpetki.
Poza tym rewelacyjny jest tonik z BU ten 10% - normalnie rozpuszcza stary naskórek.

to muszę przyznać, że faktycznie się stopami zajmujesz. Ja jestem w tej kwestii bardzo leniwa. Nie mam tez problemów z narastaniem skóry, rogowaceniem czy odciskami (chyba dlatego, że nie chodzę na obcasach), ale nie chce mi się codziennie smarować, ścierać i zawsze mieć pomalowane pazury. Zastanawiam się, czy nie iść do kosmetyczki i nie zrobić sobie żelu na lato na stopach. Miałabym spokój na dłuższy czas a zimą może by mi doszły do siebie pazury
Stary 2010-06-17, 11:07   #4820
ButterBear
Zakorzenienie

Ja się ostatnio wzięłam intenstywnie za swoje stópska...
Strasznie nie lubię mieć zaniedbanych...lubię pomalowane pazurki

Co robicie na obiad dziś?
Ja chyba zrobię putanescę...jutro do rodziców na obiad, w sobotę wesele...a w niedzielę chyba zrobię mega grzeszny kaloryczny obiad...aż wstyd pisać co

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:21   #4821
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
to muszę przyznać, że faktycznie się stopami zajmujesz. Ja jestem w tej kwestii bardzo leniwa. Nie mam tez problemów z narastaniem skóry, rogowaceniem czy odciskami (chyba dlatego, że nie chodzę na obcasach), ale nie chce mi się codziennie smarować, ścierać i zawsze mieć pomalowane pazury. Zastanawiam się, czy nie iść do kosmetyczki i nie zrobić sobie żelu na lato na stopach. Miałabym spokój na dłuższy czas a zimą może by mi doszły do siebie pazury
Ja to na prawdę lubię robić...od zawsze. Dużo gorzej z systematycznością dbania o twarz. Miałam czas wkrętki- kiedy to grzeczniutko robiłam peeling 2 razy w tygodniu nakładałam maseczki itp. Teraz jak zrobię raz na miesiąc to jest sukces.

A to niedobrze bo latka lecą- skóra się starzeje

Cytat:
Ja się ostatnio wzięłam intenstywnie za swoje stópska...
Strasznie nie lubię mieć zaniedbanych...lubię pomalowane pazurki

Co robicie na obiad dziś?
Ja chyba zrobię putanescę...jutro do rodziców na obiad, w sobotę wesele...a w niedzielę chyba zrobię mega grzeszny kaloryczny obiad...aż wstyd pisać co
Ja dziś warzywa na patelnie bo sama jestem

Co zrobisz??? ja mam ochotę na golonę pieczoną w piwie
Stary 2010-06-17, 11:21   #4822
novocaine870
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Dla mnie te płyny micelarne to przereklamowana sprawa, używam tylko do demakijażu oczu, natomiast bardzo polecam Ci to cudo !

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...cia-twarzy.htm
a ja lubię płyn micelarny z ziaji - wykorzystałam już chyba z 10 buteleczek
Cytat:
Te moje były w zestawie: 4 kolory w jednym pudełeczku...za 9,90zł..więc decyzja nie była trudna
rozglądałam się za lakierami w h&m i tego zestawu nie widziałam - jakie są kolory?

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
tez mnie ostatnio naszło na jakis mocny kolor paznokci.

Malujecie zawsze u rak u nóg na ten sam kolor??
Różnie - u stóp prawie zawsze maluję na czerwono, a u rąk - ostatnio różowy/ czerwony. Mam też granatowy, ale jeszcze nie wykorzystałam

Cytat:
cześć

a dziś mam co napisać

Świetna wiadomość Gratuluję!

Podziwiam - mi by się nie chciało bawić z dekoracją

Cytat:
Dzien dobry!

Gratuluję

Cytat:
Ale Ci dobrze- moje są jakieś oporne. Wcześniej używałam tarki metalowej, teraz już od jakiegoś czasu używam takiej z jakby papierem ściernym:P używam kremu z mocznikiem i NIC. Daleko im do ideału, ale znowu tragicznie jakoś nie jest. Muszę w końcu zamówić ten tonik z BU

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:28   #4823
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
Ale Ci dobrze- moje są jakieś oporne. Wcześniej używałam tarki metalowej, teraz już od jakiegoś czasu używam takiej z jakby papierem ściernym:P używam kremu z mocznikiem i NIC. Daleko im do ideału, ale znowu tragicznie jakoś nie jest. Muszę w końcu zamówić ten tonik z BU
tarka metalowa to zło
Takie ostre mechaniczne ścieranie powoduje tylko większe problemy...bo nowy naskórek jest coraz twardszy.

Ja używam tylko tej z drobnego papieru ściernego

Ważne żeby co tydzień stopy porządnie wymoczyć (ja moczę w mydełku jakie mam akurat do rąk- ale oczywiście sole lepsze) po czym nasmarować kremem, nałożyć folię, skarpety i lulu. Rano stópki jak u niemowlaczka

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 11:29   #4824
miskowa
Zakorzenienie

u mnie dziś obiadu nie będzie. Jutro kumpela na weekend do nas przyjeżdża, więc dziś będziemy trochę ogarniać i jedziemy na zakupy alkoholowo-jedzeniowe. Ale nie wiem jeszcze, co zrobię na weekend, nie mam weny
Stary 2010-06-17, 11:34   #4825
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie

przepraszam, ze sie wtrace, ale.....

Cytat:
tarka metalowa to zło
Takie ostre mechaniczne ścieranie powoduje tylko większe problemy...bo nowy naskórek jest coraz twardszy.

Ja używam tylko tej z drobnego papieru ściernego

Ważne żeby co tydzień stopy porządnie wymoczyć (ja moczę w mydełku jakie mam akurat do rąk- ale oczywiście sole lepsze) po czym nasmarować kremem, nałożyć folię, skarpety i lulu. Rano stópki jak u niemowlaczka
akurat dzis mialam zamiar poszperac na forum na temat dbania o stopy bo ostatnio strasznie zaczely mi sie wysuszac nigdy tego nie mialam a teraz sucha skora nawet na palcach i weszlam sobie z ciekawosci na Wasz watek zobaczyc co tam u Was a tu hania o stopkach
haniu pomoz jakich kremow najlepiej uzywac?
tarka mtalowa zla - a taka w kamieniu?
a po tym moczeniu to w folie taka aluminiowa zawijac? i jaki krem do tego?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:59   #4826
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witajcie

przepraszam, ze sie wtrace, ale.....

akurat dzis mialam zamiar poszperac na forum na temat dbania o stopy bo ostatnio strasznie zaczely mi sie wysuszac nigdy tego nie mialam a teraz sucha skora nawet na palcach i weszlam sobie z ciekawosci na Wasz watek zobaczyc co tam u Was a tu hania o stopkach
haniu pomoz jakich kremow najlepiej uzywac?
tarka mtalowa zla - a taka w kamieniu?
a po tym moczeniu to w folie taka aluminiowa zawijac? i jaki krem do tego?
Widzisz jak się z tematem wstrzeliłam
Co do zwykłych kremów do stóp, takich do codziennego stosowania...tu ekspertem nie jestem kupuję co mi w ręce wpadnie. Teraz mam z avonu i jest OK. Na pewno świetne są Scholla np ten nawilżająco - odżywczy http://www.scholl.com.pl/index.php/s...4732,109,2,11/
Ważne żeby natłuszczać i nawilżać. Jak nie ma kremu do stóp nakładam po prostu zwykły nawilżający np ziaji
Jak masz duże problemy z przesuszeniem koniecznie codziennie kremuj i lekko ścieraj. Ja używam tylko drobnoziarnistych powierzchni tarek. Scholla jest rewelacyjna http://www.apteka.gda.pl/scholl-tarka-stop-p-563.html
Ta gruboziarnista strona dobra przy dużych zrogowaceniach naskórka.
Jak już namoczysz i pościerasz - 3 razy w tygodniu nałóż dużą warstwę kremu, zalóż folię taką "reklamówkową" ja zakładam woreczki śniadaniowe albo okręcam stopy folią spożywczą, albo zużywam jednorazówki foliowe- na to skarpetki i lulu. Koniecznie trzeba calą noc w tym spać.

Kremy z mocznikiem to podstawa w walce ze złuszczaniem twardego , starego naskórka.
Tańszy i mniej silny to np Hesceral - ma 10% stężenie.

A duży kaliber to Xerial 50 lub słabszy Xerial 30 http://www.domzdrowia.pl/36856,svr-x...em-100-ml.html
Nie ma szans żeby stopy po nim nie stały sie gładziutkie.
Xerial + nawilżanie = sukces
Najlepiej zainwestować i go kupić. 4 razy w tygodniu nawilżać i 3 razy złuszczać xerialem.

Super są kwasy w dość wysokim stężeniu..tak jak właśnie tonic z Biochemi Urody ten 10% Pnięknie złuszcza

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-06-17 o 12:03
Stary 2010-06-17, 12:30   #4827
novocaine870
Rozeznanie

Haniu ale ta tarka, którą pokazałaś jest metalowa. Mam ją nadal, ale już nie używam. Mam teraz tarkę z powierzchnią jak papier ścierny z rossmana za 4 zł

Jutro owinę stopy folią
Ten xerial wydaje mi sie, że byłby dla mnie zbawienny, ale ta cena Sprawię sobie w sierpniu, bo nie będę miała raty za studia

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 12:35   #4828
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu ale ta tarka, którą pokazałaś jest metalowa. Mam ją nadal, ale już nie używam. Mam teraz tarkę z powierzchnią jak papier ścierny z rossmana za 4 zł

Jutro owinę stopy folią
Ten xerial wydaje mi sie, że byłby dla mnie zbawienny, ale ta cena Sprawię sobie w sierpniu, bo nie będę miała raty za studia

to kup sobie inny krem z mocznikiem, zamiennie, będzie miał podobne działanie
Stary 2010-06-17, 12:41   #4829
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Jutro owinę stopy folią
O kurcze...ja myślałam że to ta co ja mam...ja mam taką niemetalową...o takiej powierzchni jak z Rossmana za 4 zł
(od siostry dostałam tą scholla bo do tej pory tej rossmanowskiej używałam)

Kup sobie maść hesceral za 10 zł w aptece.

EDIT.
dziwne bo przeszukałam net i nie widzę tej którą ja mam. ma taki sam kształt ale nie jest metalową tarką ....

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-06-17 o 13:17
Stary 2010-06-17, 12:50   #4830
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:
to kup sobie inny krem z mocznikiem, zamiennie, będzie miał podobne działanie
Teraz mam ten :https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...zone-piety.htm jest ok, ale bez rewelacji.
Nie mam pojęcia od czego mam taki zgrubiały naskórek

Cytat:
O kurcze...ja myślałam że to ta co ja mam...ja mam taką niemetalową...o takiej powierzchni jak z Rossmana za 4 zł
(od siostry dostałam tą scholla bo do tej pory tej rossmanowskiej używałam)

Kup sobie maść hesceral za 10 zł w aptece.
Wiem o którą Ci chodzi
Chciałam już kiedyś kupić tą maść, ale jak byłam w aptece to nie było, a potem sobie o niej zapomniałam

Idę robić sernik na zimno

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości