|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
Wydaje się fajną sprawą. Miałaś to kiedys Weronisia, czy po raz pierwszy będziesz używać?nota bene.....dodałam już tą stronę z tym pojemnikiem do ulubionych
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-06-17 o 10:09 |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy jeszcze nie wiecie jak śmierdzą zużyte pieluchy ale z każdym miesiącem jest coraz gorzej, a już nie mówię jaki jest smród, gdy dziecko przestaje być karmione piersią I niech nikt tu nie mówi, że smród własnego dziecka to nie smród. Fakt, że matka jest przyzwyczajona i nie czuje tego aż tak jak obcy, ale smród jest. A co dopiero gdy wyrzucone do kosza pampersy leżą tam np. 2 dni (no bo kosz jeszcze nie był pełny) to dopiero jest jazda! Smród w całym domu! ![]() Oczywiście się wycfaniłam i zawijałam każdego zużytego pampersa w stare siateczki po zakupach, w jakieś woreczki itp. Ale i tak troche czuć. A takie wiadro pochłania te smrody i zawija automatycznie każdą pieluchę. Kupuje się specjalny wkłady, które zabijają smród i pakują. Jedna znajoma w końcu przestała kupować wkłady i wrzucała pieluchy jak do kosza i też był mniejszy smród niż w normalnym koszu, bo ten jest bardzo szczelny widocznie. Ale współczuję temu, kto potem musiał wynosić te 28 pieluch, które się tam mieszczą! ![]() Wkłady są bardzo drogie. Ale ja tym razem postanowiłam mieć to wiadro, bo wiem jaki jest smród bez wiadra, a szczególnie gdy jest ciasne mieszkanie
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
dziewczyny, ja dla dzidziolka nie mam jeszcze nic ( no dobra, komodę). Jak będzie grzeczne i pokaże na najbliższym USG, co tam ma między nogami, to w nagrodę coś dostanie.Z muzyki słucham głównie reggae, więc małe słucha tego samego. Niech się przyzwyczaja
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że śluzówki w nosie są tak spuchnięte, że nie mam już dziurek i mnie to dusi. Zwilżam nos wodą morską i wtedy wysmarkuję właśnie krew ![]() No też myślę, że tak musi być i już. Nigdy wcześniej tak nie miałam.... A ja dziś nie chcę tyle jeść. Wypiłam szklankę wody z cytryną i małą miseczkę musli na mleku 1,5%. Już jestem głodna a obiecałam sobie, że od dziś będzie dieta!Muszę częściej patrzeć w lustro, to odechce mi się jeść. Mam tak okrągłą twarz, jak księżyc w pełni
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-17 o 10:20 |
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez od dzisiaj stopuje z jedzeniem ![]() nie bedzie juz tyle lodow, o nie! Za szybko przybieram na wadze niestety i musze sie troche ograniczyc bo dalam sobie za duze przyzwolenie na wżeranie. |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo lodów. Pytałaś czy zjem pół litra lodów. Sprawdziłam opakowanie. Tam jest 900 ml ! Ja to potrafię zjeść sama! Koniec. Już nie kupuję lodów. Chleb mam taki, którego nie lubię, więc też mnie nie będzie kusił. Idę zaraz do pracy i po powrocie kupię dużo sałaty i innej zieleniny i będę królikiem ![]() No może skuszę się na frytki.... bo łażą za mną od kilku dni. Ale za to na mięso nie mam ochoty. Może zjem w to miejsce tuńczyka albo jajko... Czemu ja chcę jeść to co tuczy? Przytyłam już 8 kg!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
A propos pojemnika na zużyte pieluchy,ja mam i szczerze polecam. Ni ejest to najtańsze rozwiązanie (wkłady kosztują sporo),ale zmysł estetyczny i nasz nos na tym spro zyskuje. Ja ostatnio słucham zespołu Coma w pierwszej ciąży tez tak miałam ) i mam nadzieję,że gust muzyczny moje dzieci będą miały po mnie , niestety jak narazie Milenka tańcuje przy dance i Justinie Biberze ![]() Co do krwi z nosa,mam to samo,ciągke zatkany nos i zaschnięta krew. kretencja ja kocham Eddiego Vedera i Pearl jam Weronisia ja też jestem już jak księżyc w pełni. Widzę,że i z wyprawką dla malucha jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie. Tyle,że ja jeszcze nie zanm płci,więc kupuję rzeczy unisex. Ja przytyłam narazie 4kg. |
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie! Ja muszę się w końcu ubrać! Siedzę i piszę! A ja muszę w końcu poijechać do pracy! Jak teraz nie wyłączę kompa, to koniec.
Odezwę się po południu Tylko proszę mi tu nie pisać za dużo. Max 2 strony
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
ursull, coma
Ja zaluje np. ze nie bede mogla w sierpniu posluchac Papa Roach na woodstocku i 30 Secons to Mars w Krakowie ![]() U nas w miescie tez sie zmienilo, nie ma przegladu kapel rockowych. Zawsze na koniec jakas "gwiazda" wystepowala. Ostatnio Hunter i Acid Drinkers. Ishka, dzieki jak zwykle na opinie, czyli mam patrzec raczej na gondole usztywniana.. czyli utwierdzam sie w przekonaniu ze kupie tego Adbora co widzialam ![]() Jej ja ciagle kicham, juz mam dosc.
|
#1631 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie masakrycznie bolą plecy od wczoraj, nie mogę chodzić, siedzieć, jak po ciężkim trudach uda mi się polożyć to leżę na jednym boku do skutku, bo nie daję rady się przekręcić. Każdy ruch sprawia mi ból, że mam łzy w oczach - już nie mam siły
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, nie znam najnowszej płyty. Ja z Pearl Jam słabo stoję, słucham właściwie tylko ścieżki Veddera z filmu "Into the wild"
Anecka, ja kicham po kilkanaście razy dziennie. Testy alergiczne skórne NIC nie wykazały, z krwi tylko niewielką prawdopodobnie na roztocza. Wykańcza mnie to. Za tydzień idę do alergologa, zobaczymy, co mi poradzi... A powinnam też się wreszcie wybrać do dentysty, bo wiem, że prawie na pewno będzie coś do łatania, a ostatni raz byłam w październiku Ale jakoś nie mogę się zmobilizować Aha, oglądałam wczoraj chusty do noszenia na stronie Bebelulu i zastanawiam się, czy zdecydować się na model Lulu czy Hamalu. Używała któraś z Was tych chust? Lulu jest bardziej praktyczna, z grubszego materiału, ale wizualnie nie bardzo mi się podoba. Hamalu piękna, ale bardziej gniotąca się, no i mojemu mężowi się nie podoba, a on też będzie nosił... Więc mam dylemat...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-17 o 10:50 |
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki ja tez lece bo za chwile mam wychodzic a mam jeszcze mokre włosy ehh hehee
![]() mam nadzieje ze za duzo nie naskrobiecie ![]() ![]() Anecka twarda gondola wydaje mi sie wygodniejsza i cieplejsza na zime ale to zalezy kto co lubi niektore mamy wolą np miekką ja jednak wole twardą heh ![]() Ok lece tymczasem dziewczyny do popoludnia heh
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję Dziewczyny, oficjalnie zaczęłam sezon na czereśnie wcinam pierwszą porcję, nie sprawdzam nawet czy są robale
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie lubię czereśni.
Ani wiśni, śliwek, porzeczek agrestu, malin... Chyba powinnam się urodzić w krajach tropikalnych, bo "moje" owoce to banan, ananas, kiwi, grapefruit, mandarynka...
|
#1636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
)))A ja dzisiaj radosnym krokiem wkroczyła w 14 tydzień ciąży ![]() ![]() To już chyba drugi trymestr, prawda? Czy to jeszcze 3 miesiąc czy już 4? Jak liczycie?
|
|
|
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do ortopedy idę 28 czerwca.Ja już nie daję rady
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Agatkia, moim zdaniem początek 14tc to właśnie początek II trymestru
No, ja nie mam już dylematu co do trymestrów, bo mnie już 16 tydzień idzie
|
#1640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Starsi, głusi ludzie, więc tv? radio? na maksa. Myślałam że oszaleję Wogóle ludzie mnie śmiesznie odbierają- każdy myśli że taka święta, bo w kościele siedzi- mit jak nie wiem co
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
ja finiszuję 1 trymestr, jestem w 13 tc
idę umyć głowę, bo wyglądam jak nieboskie stworzenie
|
#1642 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tak przegladam opinie o roznych szpitalach i poloznych i glupieje. Tak rozbiezne sa opinie. Chyba jednak wybiore uni klinikum praktycznie pod domem. Najpierw umowie sie na wizyte i obejrze sobie sale. Ahh i szukam poloznej ale tez jakos nie jestem przekonana.
Nie wyspalam sie i teraz marudze ![]() Weronisia, twoja polozna juz u ciebie byla? ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-17 o 12:05 |
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehehe to prawie jak u mnie Ja też mieszkam w bloku, gdzie mieszkaja sami starsi ludzie.. nad saba mam sasiadow, ktorzy regulalnie budza mnie po 6 rano swoim głośnym zachowaniem, szuraniem, tłuczeniem, stukaniem... ojej i kto wie czym jeszcze. Tak jakby cierpieli na niedsłuch ;-) Sąsiadka obok (wdowa) znowu często płacze, nikt nie wie dlaczego.. nie da sie tego słuchac. Dziewczyny wczoraj pisałam, że jeszcze nic nie mam dla dzidziusia a dzisiaj dostałam dwie reklamówki cudnych ubranek dla dziewczynki od koleżanki, która ma dwie córeczki Będę miała zajęcie wieczorem Zachwycam się widokiem takich maleńkich rzeczy..
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny ja tez chce czeresnie a u mnie w miescie nie widzialam jeszcze w sprzedazy na bazarach.
Wlasnie gotuje makaron i sos mam z biedronki (kocham ten sos ASPIRO do spaghetti).. juz glodna jestem, az mi burczy w brzuchu ![]() Wiecie co wlasnie awizo zobaczylam w skrzynce i sie boje co to, bo na zaden list nie czekam.. i odchodze troche od zmyslow ze to wynik cytologii.. ZŁY. Nie wytrzymam chyba do 18stej zeby isc odebrac. Strasznie sie martwie.
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
poszłam na zakupy obiadowe i ... kupiłam kolejną książkę Beaty Pawlikowskiej. ciekawe,czy mężowi będzie smakowała
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, przed chwilą jelitka opróżniłam
i brzuszka prawie nie widać ![]() A w ogóle czytam i czytam o tym chustowaniu i coraz głupsza jestem. Myślałam, że ta Lulu jest dobra dla noworodka, bo w pozycji półleżącej go utrzymuje (to jest taka "torba" na dziecko jakby). A na forach o chustowaniu właśnie piszą, że nie, że najkorzystniejsza jest taka klasyczna chusta, w której dziecko najczęściej się nosi nie na leżąco wcale, ale w pionie, w pozycji "żabki" (podobno to dobre dla bioder) i tylko główkę dodatkowym "omotaniem" się podtrzymuje, jeśli jeszcze nie umie jej trzymać... No i kurde nie wiem... A bardzo bym chciała w chuście nosić.
|
#1647 |
|
Rozeznanie
|
Hej...
Pogoda piękna. A co do pękających naczynek w nosie to też tak mam. A o kichaniu to nawet nie wspomnę. Ja też jeszcze nic nie mam. Jak dowiem się do będzie to zaczynam polowania. Przesyłam zdjęcie mojego Brzusia
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
A jeśli chodzi o wózki to w oko wpadł mi taki :
http://www.allegro.pl/item1077207372...dukacyjna.html TŻtowi też się podoba. I kolor oczywiście zielony. Bo to mój ulubiony
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
w piątek zaczynamy 14 tc.Możecie mi powiedzieć czy będąc w ciąży nie wolno chodzić na wysokim obcasie . Założyłam dzisiaj nowe koturny które mają 9 cm korek. Mama z babcią jak to zobaczyły to na mnie naskoczyły "że mi nie wolno jak mogę ??" to ja im na złość że kupię sobie takie 12 cm. Muszę was uprzedzić że jak mi ktoś coś mówi co mi nie pasuje to ja zawsze robie po swojemu. Tak samo czy nie można robić krzywych min bo dziecku tak zostanie ?? Tak samo jak przeklnę nieraz to mama mnie upomina że dzieci będą klneły jak szewc ??? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Wydaje się fajną sprawą. Miałaś to kiedys Weronisia, czy po raz pierwszy będziesz używać?

ale z każdym miesiącem jest coraz gorzej, a już nie mówię jaki jest smród, gdy dziecko przestaje być karmione piersią
I niech nikt tu nie mówi, że smród własnego dziecka to nie smród. Fakt, że matka jest przyzwyczajona i nie czuje tego aż tak jak obcy, ale smród jest. A co dopiero gdy wyrzucone do kosza pampersy leżą tam np. 2 dni (no bo kosz jeszcze nie był pełny) to dopiero jest jazda! Smród w całym domu! 
a obiecałam sobie, że od dziś będzie dieta!