|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!
Cytat:
co najwyżej takie z 3/4 rękawkiem
|
|
#4382 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że są różne gusta, dlatego się nie przejmuję Twoją opinią chociaż jesteś szczera.---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
tylko zastanawiam się nad długością rękawa ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
No więc zastanawiałam się nad bolerkiem gładkim z satyny plus warstwa gładkiej organtyny na przód i plecy, a rękawki długie, 3/4, czy krótkie z samej organtyny. bez koronki, czy innych aplikacji Czy takie bolerko to przesada? moim zdaniem byłoby całkiem skromne i dobrze współgrało z suknią, która jest z satyny i organtyny A w związku z tym, że pobieramy się we wrześniu, nie chcę ryzykować i szyć cieniutkie bolerko z samej organtyny.
|
|||
|
|
|
#4383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
kampasiula a Ty masz suknie "z golfeam" zakladasz jakies bolerko do tego?
|
|
|
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
ja mam ślub w lipcu i nie zakładam żadnego bolerka
przynajmniej jeden problem z głowy
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
a ja coraz bardziej patrze na swoja suknie i nie wiem co mam wymyslec zeby nie bylo bardzo zdobnie
wbrew pozorom ona nie jest taka swieciaca jak na zdjeciu jak myslicie bedzie do niej pasowac taka biżu(http://www.dodomi.pl/?komplety-slubne,16 NUMER 107 ) i zwykłe satynowe bolerko i zwykły krótki welon z tiulu.Nie chce przesadzis z dodatkami
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy zakłądalabym do niej taki wiszący naszyjnik... Jak ta góra jest bardzo zdobiona to sie zastanów ![]() Mam do Was pytanie - czy ta suknia nie jest "przebrana"? Na początku chciałam coś skromniejszego, ale pojechałam z rodzicami i tak wyszło... Nie wiem czy nie jest tego wszystkiego za dużo... Kurcze, zaliczka wpłacona a mnie teraz ciągle wątpliwości dręczą...
|
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem mogło by być bolerko z rekawkiem takie jak wstawiła wyżej z takij koronki jak na dole sukni lub górze gorsetu, wyglądało by jak całość. Tylko nie wiem czy nie było by za dużo ![]() Natomiast zawsze można zrobić z tego materiału z którego jest suknia zrobiona (ten gładki) wtedy będzie mniej rzucająco się w oczy. Moim zdaniem bolerko powinno być tak dopasowane by wyglądało przodu jak rękawek sukni, inaczej to nie podoba mi się jak to wygląda. Mam nadzieję że krawcowa zrobi mi tj na zdjęciu (to właśnie z jej pracowni to foto pochodzi), bo inaczej to nie wiem co zrobię, a wiem że z gołymi ramionami do kościoła nie wlezę i już ![]() W przypadku zimna skołuję jakiś kożuszek czy ładną etolę, ale to już przed ślubem, najpewniej kupię jakiś biały "ciciuś" i pobiegnę uszyć ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
![]() Jest piękna, w sam raz jeśli chodzi o zdobienia, z resztą wypowiadałam się już na jej temat, jak ostatnio ją wrzucałaś
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tych pierwszych kokarda jest zbyt bufiasta, ale są ładne
|
|
#4390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja wybrałam identyczną sukienkę i ślub też w październiku
|
|
|
|
|
#4391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Wiadomo, że jeśli PM ma suknie bardzo bogatą, strojną, to rękawiczki to masaakra. Dziewczyny podstawowa zasada jesli suknia strojna drapowana, z falbanami etc... to zachowujemy umiar w reszcie- fryzurze, dodatkach, bizuterii... A mnie zauroczyły te rękawiczki Piękny image np. na cywilny slub
|
|
#4392 |
|
Rozeznanie
|
bardzo ładna sukienka , cudowny!!!! bukiet, ale akurat w tej stylizacji rękawiczki mi się nie podobaja. I buty
Pasuje tam coś ciemniejszego , ale nie takiego moim zdaniem |
|
|
|
#4393 |
|
Raczkowanie
|
witam ponownie
Dawno mnie nie bylo na forum ale to dlatego ze do naszego slubu zostalo tylko 10 dni i kupe rzeczy jeszcze do zalatwienia.w ostatniej chwili zmienilam bukiet slubny ( jednak beda to storczyki)tyle ze bukiet bedzie troche mniejszy niz na zdjeciu srednica 20-25 i fryzure tylko zastanawiam sie czy tak jak jest na zdjeciu z kwiatkiem czy moze jakas inna ozdoba.Niby czerwiec ale jednak zdecydowalam sie na bolerko bo nie wiadomo co bedzie z ta pogoda (bedzie krociutkie z krotkim rekawkiem z gladkiej satyny w kolorze diamont white zeby sie nie gryzlo z suknia). w srode probny makijaz jeju jak ja juz sie zaczynam stresowacEdytowane przez kaamii Czas edycji: 2010-06-17 o 12:11 |
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
bukiet bardzo łądny,a mniejszy będzie jeszcze fajniejszy. Fryzurka fajna i jestem na pewno za kwioatkiem we włosach! Storczyk az się prosi u Ciebie. Nie ma to jak naturalna ozdoba a storczyki trzymają się super. Nic się nie stresuj, będzie dobrze
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I nie stresuj sie wszystko bedzie ok
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już kiedyś pokazywałam moją suknię ale ciekawa jestem co powiecie na mój zestaw
( we włosach będę mieć kwiat taki jak w bukiecie)
|
|
|
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko bardzo ładne i pasuje. Bukiet przecudny!!! Tylko fryzurkę bym zrobiła mniej złożoną. Masz trochę bajernych ozdob postaci plisowania na sukni, kolorowego bukietu, ciekawej biżuterii Fryzura moze być bez kombinacji.Może taki zwykły banan, skoro chcesz fryzurę taką bardziej " w górę? Mogłabyś zamist storczyka, pięknego samego w sobie, nawiązać we fryzurce do bukietu i zrobic sobie malutki kolorowy stroik kwiatkowy np. hjedne kwiatek z tych w bikiecie i coś zielonego . Będzie bardzo ładnie.
|
|
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
mi sie fryzurka podoba ale fakt moze za dużo wszystkiego
więc jeśli chodzi o biżuterie ja raczej obstawiałabym tylko kolczyki i bransoletkę bez naszyjnika.
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do fryzury to właśnie wydała mi się taka w miarę prosta, zobaczymy co moja fryzjerka jeszcze wymyśli. A co do kwiatów we włosach na pewno będą nawiązywać do bukietu
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziekuje
oj mam taka nadzieje ze wszystko bedzie tak jak powinno byc. W sobote odbieram suknie wiec moze ta chwila radosci pozwoli chociaz na chwile zapomneic o stresie.
|
|
|
|
#4402 |
|
Raczkowanie
|
Estee wyglądasz fenomenalnie w tej sukni!! Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem. Ja się Wam też pochwalę (pronovias magia - wzór troszkę przerobiona bo szyta u krawcowej)
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ty też wygladalaś prześlicznie, fryzurka super
|
|
#4405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). A krawcowa jest po prostu mistrzynią w swoim fachu. Tak uszyła suknię, że prawie nie było widać mojego brzuszka (a byłam w 6 miesiącu) choć nawet mi na tym nie zależało i wydawało mi się, że ten model jeszcze bardziej go uwydatni a tu proszę P.S. hehe nie śmiejcie się z moich butków (dopiero teraz je tam zauważyłam :P) ale miałam już przebrane bo w obcasach strasznie bolały mnie nogi :P
![]() Edytowane przez xxxKiNiUsxxx Czas edycji: 2010-06-17 o 14:13 |
|
|
|
|
#4406 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krawcowa faktycznie świetnie szyje, suknia pięknie wykończona. uroczo podkreśla brzuszek ![]() Mi za materiały wyszło póki co 320 zł (muślin, sztywnik, atłas, podszewka i materiał na welon). Do tego dochodzi szycie, myślę że masz 500 zł. Bolerek itp. mieć nie będę bo suknia ma zwiewne rękawki. A welon szyję sobie sama
|
|
|
|
|
#4408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak wogole to bardzo ładna i niech cie nie dręczy-dobrze wybralas!![]() Cytat:
pewnie z tego materialu co bedzie gładka czesc sukni uszyje bolerko.Mi sie takie koronkowe bardzo podobaja ale z moją suknia bedzie tworzyc efekt choinki heheCytat:
to juz niedługo bukiecik bardzo ladny, ogolnie lubie storczyki fryzurka tez ladna, lecz nie w moim stylu bo nie lubie koków![]() Cytat:
ladna sukienka i buty, fryzurka ok, z bizuterii radze zalozyc albo wisiorek albo bransoletke bardziej bym obstawiala za bransoletka a bukiet poprostu cudny ja bede miec w bardziej stonowanym kolorze, ale Twoj jest naprawde piękny
|
|
#4409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem, marudna jestem Chciałabym być pewna, ze to Ta
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie te buciki mi troszkę nie pasowały ![]() Ale wyglądałaś ładnie i nie martw się, widać brzuszek ![]() No przynajmniej ja zwróciłam na to od razu uwagę ![]() Gratulacje
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

wg mnie 2 jest najgorsze. Widać że chcesz mieć dużo ozdób na sobie- uważaj żebyś nie przesadziła, bo twój gust sugeruje że nie daleko Ci do tego.

bo zepsujesz już całkowicie cały efekt.

myślałam o takich bukiecikach, co wy na to?