|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Cytat:
To właśnie nazywa się*zemsta ![]() Krolik mnie marchewką karmi...i to w płynie. W każdym razie nafta lepsza dla mnie niż olej organiczny. Skład Kingi R. wstawialam kiedyś do analizowego. |
|
|
|
|
#20162 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana nie komplementuj mnie tak bo płonę żywym rumieniem ... torba mi spłonie
![]() i bardzo proszę Cytat:
) wiec powinnam być przyzwyczajona do smrodku![]() a z nadbudowywaniem - myślę że podobnie jak z parafiną - usuwanie jej szamponem z SLS powinno rozwiązać problem. Nafta ma cząsteczki krótsze niż parafina, ale nakładasz ją w czystej postaci i nie miesza się z wodą oczywiście, stąd problemy ze zmyciem. Ale z nadbudowywaniem nie powinno być problemu, chociaż wiem że aqrat Ty rzadko używasz SLSowca, hmmm .... a używasz ciągle tej nafty czy ze względu na odruch w. zrezygnowałaś z niej? jak już pogłaszczesz to powiedz ![]() Lavendo - zemsta ma smak słodki jak miód ... albo jak nafta Edit: a ja kinię chyba analizowałam
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-06-17 o 15:55 |
|
|
|
|
#20163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze za bardzo się wkręciłam w tej oleje mineralne...caly wątek jakiś przerobiłam nawet http://www.laboratoriumurody.pl/foru...ania,t886.html ... |
|
|
|
|
#20164 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanko w związku z kwaśnymi płukankami
![]() Jak niektóre wiedzą (np. Siostrze to już 4 literki trułam dawno)- przymeirzam się do płukania włosów czymś kwaśnym- np. octem jabłkowym ![]() Mam kubeczek na pół litra wody i chyba z tego bym korzystała...chyba że lepiej jest np. płukac większą ilością tej płukanki- np. z butelki 1,5 litrowej ![]() Jak radzicie? ![]() No i przede wszystkim jakie proporcje oraz czy po takiej płukance mam włosy jeszcze spłukać zimną wodą czy już zostawić takie "naoctowane"? ![]() Czas też na pierwsze wrażenia p oodżywce od Rybiorka ![]() Włoski są suuuper Poukładały się w grube, zbite loki- nie mam też puchu (choć to zauważyłam już wcześniej ). Nie mówiąc o tym, że są odbite od nasady mimo że ten produkt jest bardzo odżywczy Naprawdę jestem zadowolona ![]() Nie próbowałam jeszcze kombinacji obu kosmetyków od Rybiorka, ale moze się skuszę...gorzej jak uzyskam wymarzone afro, potem kosmetyki się skończą i będzie płacz i zgrzytanie zębów
|
#20165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pięknie! ![]() na następnej ustawce Cię odpytam
|
|
#20166 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ta z rumiencem rowniez ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() zarzucilam drukawanie- mam troche czasu na wizaz ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- to bede podsylac tylko swinka sie nie wysluguj ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
nastepnym razem podeslij mu odpowiednie linki
|
|||
|
|
|
#20167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do plukanek ja robie tak jak znalazlam na necie, bardzo dlugi artykul jak hodowac dlugie wlosy, artykul przeznaczony dla wszystkich ale fajne rzeczy tam byly, przepis na plukanek byl taki 1/2 szklanki octu 1 1/2 szklanki zimnej wody jak widac razem daje to 500ml, i ja tak stosuje, tam pisalo ze odzywke mozna po tym nalozyc albo i nie bo zapach i tak szybko znika, potwierdzam
|
|
#20168 |
|
Zakorzenienie
|
agison co to za maska, bo nie moge znalezc?
|
#20169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy się spłukuje ją czy nie to zależy od PH, jeśli jest niskie najlepiej po 15 minutach spłukać. Ale nie powiem ile trzeba dać octu na litro wody dla konkretnego PH, bo nie mierzyłam PH dla octu ![]() Możesz napisać co to za produkty od Rybiorka? Bo odżywka od Rybiorka niewiele mi mówi
|
|
|
|
|
#20170 |
|
Zakorzenienie
|
Syrenko- jak wrócę do domu i siądę do kompa to podam nazwy, oki?
Bo w pracy niestety pod ręką nie posiadam ![]() Rybiorek- to dużo tego octu...ja dam troszeczkę mniej A spłukujesz potem włoski wodą jeszcze? Bo o zapach się nei martwię- odżywka b/s, mieszanka stylizacyjna i kokos powinny zniwelować zapaszek Gorzej jak wzmocnią
|
#20171 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ocet z tego co wiem wysusza...ja daje lyzke octu na 1l wody kiedys skarzylam sie ze jak troche zmoklam po drodze do domu to wlosy smierdzialy octem- teraz wiem ze wtedy dalam za duzo octu do plukanki ![]() a ta co podalas to ja by, splukala po 15 min
|
|
|
|
|
#20172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z doświadczenia z cytryną wiem, że trzeba uważać na ilość, zwłaszcza jeśli płukankę stosuje się codziennie. Bo przy duże ilości przez pierwsze dni włosy kręcą się znakomicie, są świetnie zdefiniowane i zbite, ale potem zaczynają się prostować. Na chwilę obecną ustaliłam dla mnie optymalną ilość 7,5ml cytryny na 1 litr wody. |
|
|
|
|
#20173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ten ocet to stosuje raz na tydzien, jak sie chodzi na basen prawie codziennie (znow!
Odzywka ode mnie to Peach Kernel Milk Glycerin Free z Darcy's Botanicals Drugie to Coffee-Cocount Curl Creme Lite (ta 'ciensza' wersja)
|
#20174 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#20175 |
|
Zakorzenienie
|
nie dopatrzylam sie suchosci, na zdjeciu dla mnie nie widac, a na tym 'przeswietlonym' gdzie widac pojedyncze wloski widac jakie masz zdrowe wloski
|
#20176 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek a Agison ma odzywke od Ciebie? bo juz sie zamotalam
![]() a juz doczytalam ze nie w takim razie czekam na odp od Agison co za cuda ma
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-06-17 o 18:42 |
|
|
|
#20177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze spiralkami czy bez bardzo fajne masz kręciołki Kallos prócz tego, że ma proteiny zdaje się mocno wygładzać włosy, może to dlatego? Kiedyś po nim też miałam słabszy skręt. Parafina nadbudowuje się w tym sensie, że trudno ją zmyć odżywką wiec po jakimś czasie może obciążyć włosy. |
|
|
|
|
#20178 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() według mnie ładnie wyglądają Cytat:
Cytat:
Sama do płukanek przymierzałam się jak pies do jeża
|
|
#20179 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mi się prostowały (po ok. siedmiu dniach) odstawiałam na dzień płukankę a potem zmniejszałam ilość cytryny aż ustaliłam ilość która póki co nie czyni szkód.
|
|
|
|
#20180 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
nie wiedzialam ze kinga rusin ma jakas firme
|
#20181 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolcia - to dokładnie ta maska
|
#20182 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20056339]
to bede podsylac tylko swinka sie nie wysluguj ![]() --[/QUOTE] co chcesz mi podesłać świnka ma swoje zajęcie tańcuje non stop ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Baaaardzo ładne kręciołki i tak się kręcą od samej góry
|
#20183 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#20184 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Może być trwalsza. Wylejemy z TŻem z betonu Cytat:
Chodza mi też po głowie różne myśli o wpływie na zdrowie... W końcu wielu producentów podkreśla, że produkt nie zawiera pochodnych ropy naftowej. Sama nie wiem, co o tym dokładnie myśleć. Opinie są sprzeczne. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale oczyścić z chloru trzeba Evidriell rzeczywiście nieco jak nie Twoje (ale tylko nieco ), ale i tak cudowne, zdrowe... Cytat:
Pewnie lawendowy psikacz... Dziś wzmacniam cebulki Oprócz Natur Vital jest keratyna i ekstrakt wzmacniający włosy. Dołożyłam też wcierkę na Palomie z ekstraktem. Ech, niech przestaną wypadać
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-06-17 o 20:21 |
||||||
|
|
|
#20185 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przepis to znalazlam przypadkiem, autorka artykulu wlosy proste do pasa ale artykul super, w artykule byla wzmianka o silikonach, myciu odzywka, delikatnosci dla wlosow itp czy ktos probowal utrwalacza z wody, miodu i lyzki octu owocowego ktory wstawilam do receptur? ja jutro zamierzam zrobic i zobaczyc czy zadziala
|
|
#20187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jutro się tak wypłuczę Nie zakodowałam nic o płukankach, muszę poszperać o dobroczynnym działaniach,mimo wszystko jutro im funduje cytruski thx loczki masz boskie Kinia jest very eko,pewnie dlatego
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#20188 |
|
Zakorzenienie
|
Evidriell, piękne masz włoski i jaki skręt
![]() dziewczyny ja przez Was zbankrutuje, poszłam do Super-Pharmy i oczywiście kupiłam tego Waxa plus pełno innych rzeczy, bo takie promocje były, że nie można było się nie skusić w każdym razie jestem mile zaskoczona, bo nie wiedziałam, że teraz w Waxach są czepki i próbki jedwabiu/serum wzmacniającego. |
|
|
|
#20189 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny rozczarowałam się
![]() Tak chciałam maskę Yes to carrotts, patrze na skład a tam dimethicone. A taki miała piękny skład ... Jak oni mogli mi to zrobić? ![]() A już się napaliłam.
|
#20190 |
|
Zakorzenienie
|
spisałam na szybko wstępną listę mazidłową.Proszę dorzućcie swoje propozycję:
-NMF -kwas hialuronowy.Nie wiem czym różni się żel ![]() -gliceryna -aloes -hydromanil -sorbitol -keratyna -pantenol -niacynamid a co do odżywiania jest takim "must have"?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

więc nie ma co uchylać, bo wszystko lepiej wiecie.
nastepnym razem podeslij mu odpowiednie linki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)