Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 14:48   #1621
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
kurcze tak oglądam tą łubinową i już chce tam rodzić,bo też mam nadzieję,że będzie dobrze z maluszkiem
Martucha a to pierwsze co musiałabym zrobić to umówić się z którymś lekarzem na wizytę,tak?możesz któregoś polecić?sorry,że Cię tak męcze ale wiesz,ponoć kto pyta nie błądzi z góry dzięki
dzwonisz do niego i sie umawiasz na wizyte tyle..(nr sa na stronie) i ty decydujesz czy to jedna wizyta tylko w celu szpitala czy do konca ma cie juz prowadzic.. kazdy lekarz od nich powie ci co i jak tam wyglada.. mnie prowadzi dr Koza jestem zadowolona (na slaskich mamach jest nas kilka ktore do niego chodza i wszytkie sa zadowolne, no i sporo - wiekosc udzielajacych sie bedzie tam rodzila..) on przyjmuje na mariackiej bierze 130, ale jest jeszcze dr slonicz tez na mariackiej i tez dziewyczyny go polecaja on bierze mniej, moja kumpela chodzila do slęczki - bezposrednio w szpitalu ale on juz bierze 200 ale tez byla zadowolona
z tym ze moj dr jest teraz na urlopie bedzie w okolicach 28 dostepny tzn w tym tyg jeszcze jest ale w przyszlym go nie ma..

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
dziwne nastawienie, przecież najważniejszy jest |Twój komfort. jakbyś musiała za to słono zapłacić, to mogliby się dziwić, ale i tak maja guzik do wtrącania się, bo widocznie byłoby Cię na to stać.
dlatego tez nie kumam ich komentarzy.. a co do szpitala to ciesze sie ze coraz czesciej jest to norma...
mam nadzieje ze juz niedlugo w kazdym polskim szpitalu tak bedzie
ciesze sie ze po wizycie ok

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
martucha84, współczuje, że musisz wysłuchiwać takich komentarzy... Rodzisz gdzie chcesz, a jak za darmo, to jasne, że lepsze warunki wybierasz i koniec.
dokaldnie tak no ale niektorzy chyba tego nierozumieja..

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Wogóle nie rozumiem jaki oni mają problem? Poród za darmo w normalnych warunkach. Super Nie patrz na nich, mogli decydować o swoich porodach kiedy był ich czas.
ale mialas dzien - glukoza rzadzi
i tez sie zgadzam.. mogli decydowac no ale zawsze tak jest jak ktos cos zawali to potem w jak najgorszym swietle stara sie przedstawic wszytsko inne byle by tylko inny nie mial lepiej..
Stary 2010-06-17, 14:57   #1622
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Martuś dziękuję za wyczerpujące info i fajnie,że ceny podałaśbuuuzik

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 15:15   #1623
NIKaP-n
BAN stały

dziękuję Kochane spadam na obiadka
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:09   #1624
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Nadrobię za chwilkę, na razie prosto od lekarza, miałąm usg, porzadne, 2d, ale 20 minutowe, wsyztsko dokładnie pomierzone i dziewczynka już na 100 % potwierdzona jestem przeszczesliwa pomiary są idealne z wiekiem ciazy Tak bardzo się ciesze, ze potwierdziła sie córeczka i jest zdrowa Waży w 22tyg i 4 dniu 542 g
Stary 2010-06-17, 16:11   #1625
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

oj, wróciłam z pracy a tu tyle nasmarowane, jak zwykle zresztą

laseczki, też macie takie zawroty głowy?? rano to normalnie chodnik mi sprzed nóg ucieka.... w dzień trochę lepiej, ale ciągle są... od ponad 2 tygodni mnie męczą już, a gin nic na to nie powiedział

martucha - zazdroszczę tego szpitala... u mnie co prawda są prywatne, ale to koszt conajmniej 1000 zł, a na chwilę obecną mnie nie stać na taki wydatek

nie piszcie już o tych frytach
ja mam chęć na sałatkę krabową muszę krabiki tylko kupić i ogórka

TZ dziś wraca...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:16   #1626
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ycnan - tak siedem kilo na minusie było teraz dwa na plusie, także nawet na zero nie wyszłam jeszcze ale ja dwa i pół miesiąca to zdychałam, prawie nic nie jadłam i non stop wymiotowałam, nawet ślina z żółcią, jak już nie było czym ten okres był masakryczny i dobrze, że już minął
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:17   #1627
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
a co do imienia moja mama jakoś nie moze się przełamać do Karolinki... Pytała się mnie ostatnio, czy to pewne, ze wybieramy takie imię. Więc odparłam, że TAK - jesli będzie dziewczynka, to właśnie Karolinka, innej opcji nie ma. Ewentualnie możemy się zastanowić nad Przemkiem dla chłopca.. Mina jej zrzedła
No cóż.. miała już swoje 3 szanse na wybór imion dla swoich dzieci
Hehe, dokładnie. Też to mamie mówię Że swoje 3 szanse miała

Szczęśliwa, troszkę bez sensu, że musiałaś na pierwszy wynik czekać zanim wypiłaś glukozę. Jakby dali od razy to być godzinę mniej tam siedziała.

NIKaP-n, fajnie, że u Ciebie dobrze. A to przedostatnie zwolnienie... może przerażać Hehe, coraz bliżej
Co do golenia, to ja ostatnio próbuję na ślepo-macanego Szukam gdzie jeszcze jest szorstko i tam śmigam maszynką. Gorzej jak się niebawem zatnę gdzie nie trzeba

dra, jeśli chodzi o płeć, to ja przestawiłam się na chłopca, bo widziałam dżądra i sisiora na własne oczy, ale naczytałam się o mamusiach, które mieli zdjęcie sisiorka, a przy porodzie ...zonk... dziewczynka Więc jestem pewna na 99% że to synuś
Jeśli chodzi o wymiary w brzuszku, to aż pobiegłam zmierzyć 90cm w najszerszym miejscu (odrobinę poniżej pępka), a na wysokości pępka 89cm. Przed ciążą miałam 60+ (suknie ślubną mam 61cm w talii ) ...Ciekawe czy wrócę do swoich wymiarów po porodzie...

czarnaelizabeth, super ^^ bardzo się ciesze. Po 3 synach przyszła w końcu pora na córeczkę.

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-06-17 o 16:18
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:22   #1628
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
uwielbiam shaorme..
ale wokle ta w sphinksie podawaną choć z kleopatry tez jest oki
No akurat do Kleoparty mam 3 kroki z domu,więc przy takiej chcicy było mi wszystko jedno

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
U mnie ok, serducho małego wali jak szalone, lekarz mówi, że to bardzo dobrze, że synuś stale fika i kopie non stop

Lekarz mnie wyjątkowo zaskoczył na plus, mówię do niego, że golenie w miejscach intymnych to już dla mnie udręka, a on, żeby się w ogóle takimi rzeczami nie martwić i tylko uśmiechać więc będę od dzisiaj uśmiechniętą szczotą
Super,że z Synem wszystko ok,a z tą szczotą na bobrze to dobra jesteś Sama jestem ciekawa jak się bedę golić pod koniec ciąży...

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Nadrobię za chwilkę, na razie prosto od lekarza, miałąm usg, porzadne, 2d, ale 20 minutowe, wsyztsko dokładnie pomierzone i dziewczynka już na 100 % potwierdzona jestem przeszczesliwa pomiary są idealne z wiekiem ciazy Tak bardzo się ciesze, ze potwierdziła sie córeczka i jest zdrowa Waży w 22tyg i 4 dniu 542 g
Wyobrażam sobie jaka musisz być szczęśliwa Gratuluję i cieszę się z tobą upragnioną córeczką

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:27   #1629
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluje córci

Ja może za trzecim razem doczekam się upragnionej córki, bo więcej dzieciątek nie planuje

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
oj, wróciłam z pracy a tu tyle nasmarowane, jak zwykle zresztą

laseczki, też macie takie zawroty głowy?? rano to normalnie chodnik mi sprzed nóg ucieka.... w dzień trochę lepiej, ale ciągle są... od ponad 2 tygodni mnie męczą już, a gin nic na to nie powiedział

...
ja zawory głowy mialam przy dłuzszym staniu..np w kościele..
Tam to 15 min nie wytrzymywałam
Ale teraz mi przeszło i jest oki

Ja tez wam zazdroszcze tych prywatnych szpotali..u mnie nie ma takowego....sa tylko publiczne z brzydkimi salami w kolorze bialym i zieloną albo białą pościela.. Najgorsze sa łóżka..jak dla mnie strasznie niewygodne... Jak mi przyszło z Domikiem tydzien tam leżec to bardziej mi dokuczał ból kręgosłupa niz rana po cesarce...

Nakładek na sutasy nie mialam z Domisiem, ale teraz może kupie... pamiętam ten ból podczas przystawiania..
Nie mialam krwawienia z sutków, ale pierwsze swa tygodnie były koszmarem a nie przyjemnościa....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:46   #1630
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję córeczki

Ależ musisz się cieszyć!

A ja dziś postanowiłam walczyć z ochota na frytki Weszłam dziś na wagę i mam 8 kg na plusie!
Nika i Kalex, nie mam pojęcia jak mogłyście nie przytyć? Pozazdrościć tylko.

Dziś kupiłam masę warzyw i ugotowałam na parze, podsmażyłam z przyprawami i piersiami z kurczaka.
Nie zjadłam dziś nic nie dozwolonego i niezdrowego. Zero chleba i nutelli.

Ciekawe jak długo wytrzymam
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:49   #1631
Ewcia811211
Raczkowanie

nika Pn-"Ta położna jest rewelacyjna i ona przyjmuje porody tam, gdzie my rodzimy, więc nast. razem zagadam Ja, czy by mi prywatnie nie potowarzyszyła."
słuchaj Nika, bo z tego co pamietam chcesz jak ja w sw.rodzinie rodzic? a podalabys mi namiary na ta polozna na priv lub tutaj? kurcze bo ja znow aby w doskoku jestem u mamy.
wjechalam przywiezc jej truskawki i umylam sobie autko. od wczoraj jakos mam kryzysa, nie chce mi sie z nikim gadac nawet z moim tz jestem sklocona niewiadomo o co i na co. mial dzis zjechac do domu to do jutra zostaja bo robota, eh a mielismy plany by wyskoczyc nad morze i dupa((. jestem ogolnie rozdrazniona, hormony? mam dosc wszystkeigo, ciaza juz mi sie tez dluzy...eh, bredze.
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 16:59   #1632
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
to po chlopcach bedziesz miala odmiane fajnie ze dziewczynka...do 4 razy sztuka

martucha84- o tym szpitalu w Katowicach co linka podajesz moja kuzynka rodzila i byla baaardzo zadowolona.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-17 o 17:03
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 18:47   #1633
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
laseczki, też macie takie zawroty głowy??
nie, raczej nie miewam...

------
ugotowałam botwinkę, do tego obrałam (właściwie oskrobałam) malutkie ziemniaczki, które podałam osobno (z okrasą). Szkoda, że mój mąż nie przepada za zupami - zwłaszcza jarzynowymi ;/ Jego strata ;D
Na kolację zrobię sobie surówkę z marchewki.

Trzeba troszkę przystopować z niezdrowymi tuczącymi potrawami i słodyczami, bo już min. 5kg na plusie jestem (wg ost. wizyty tydzień temu).
Poza tym spodnie, które muszą mi starczyć do końca ciąży, ciut opięte się robią w bioderkach

No i znów gotuję kompot, garnek 5l starcza nam na max. 2 dni

---

Tez Wam zazdroszczę tych super szpitali... u nas w Radomsku jest obskurnie

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

artykuł o tym, jak sobie radzić z upałem w trakcie ciąży:

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,7201.html
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:02   #1634
gabisun
Zakorzenienie

Nikuś super, że wszystko ok a ginka to masz rozbrajającego
Czarna gratuluję dziewczynki 4kg wow ja mam już dzisiaj 6kg na plusie
Abz no to ulga z tą glukozą, fajnie, że wszystko dobrze
Szczęśliwa no wiedziałam że ktoś zauważy różnicę dzięki i tak na żywo brzuchol jest większy niż na zdjęciach wychodzi ale to musicie mi uwierzyć na słowo
Kalex no nieźle schudłaś, ja przez 6 tygodni zdychałam, ale schudłam tylko 2 kg to nadrabiaj teraz kochana, bo maluszek musi coś jeść
Dra dla mnie to 83cm i tak duzo, mój brzuch sprzed ciąży to taki przyrośnięty do kręgosłupa był a teraz schylić się nie mogę bo mnie gniecie

Dzisiaj odebrałam wyniki przed wizytą i hemoglobinka, hematokryt i krwinki poszły w dół mam przepisane żelazo do tego bakteryjki się przypałętały mam wypić jakieś coś z apteki to by było zbyt piękne jakbym się uchowała do końca ciąży z dobrymi wynikami za to szyjka trzyma jak żelazo i dłuuugaśna serducho też bije jak szalone

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:05   #1635
Astorianka
Raczkowanie

Co za dzień

Po pierwsze mam sporo do czytania grafomanki jedne przyjemnie przynajmniej będzie.

Po drugie byłam dziś zobaczyć Jedo Fyn na żywo. Facet sprzedający tak mnie zakręcił, że zgłupiałam. Twierdzi, że powinnam brać wózek typu Roan Marita albo Mutsy Urban niż jedo. Ten Roan to jakaś kobyła jest... ale kilka rzeczy facet mądrze mówił. I zgłupiałam do reszty. Wiem, ze nic nie wiem. Potem poszliśmy oglądać foteliki do samochodu i znowu nic nie wiem. I zakręciłam się jeszcze bardziej... I wiem, ze naprawdę, naprawdę nic nie wiem. Jedo mi się podoba wizualnie... sprzedawca twierdzi, że skrętne koła to naprawdę tylko bajer, który powoduje większy ból rąk i mniejszą stabilnośc całości i co ja mam zrobić

Dzisiaj świętuję z mężem 5 rocznicę bycia razem No i wreszcie udało się kupić laptopa za sensowną cenę więc nie muszę się bać, ze jak stacjonarny padnie to ja razem z nim... Ufff to czytam dalej
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:21   #1636
fem
Raczkowanie

witajcie...

narobiłyście mi sma ka na fryty okropne jesteście

czarnaelizabeth gratuluję upragnionej córeczki

Astorianka życzę najlepszych chwil z okazji rocznicy

a ja dzisiaj już byłam na lodach z mcdonalda (śniły mi się w nocy) nie mogłam się powstrzymać, a naprzeciwko stał sobie taki lumpex i wołał mnie, żeby do niego wejść... i kurde weszłam i zakupiłam kolejne ciuszki dla maleństwa, jakbym mogła to bym wszystko wykupiła co mi się spodobało, ale bardzo dobrze, że była ze mną moja kochana przyjaciółka i hamowała mnie...

moje zdobycze: (i zaplątane zdięcie Kitki)

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:23   #1637
cellaris
Rozeznanie

czarnaelizabeth gratuluję córusi

Ja dzisiaj odwiedziłam pzyjaciółkę,która ma 3 miesięczną córeczkę i wróciłam obładowana małymi ciuszkami z których jej młoda już wyrosła. Właśnie zdałam sobie sprawę,ze już mam chyba wszystkie możliwe ciuszki dla maleństwa , przewijak, fotelik samochodowy i wózek, pokoik "się robi" więc jeszcze tylko łóżeczko, pościel i wanienka, no i z grubsza jesteśmy gotowi

Fem co moja Figa robi w twojej szafie ??? Ciuszki super a szlafroczek to już kapitalny.

A tak wogóle nie wiecie co z szokoladką???? Po tym poście o bólach szyjki już się nie odezwała. Zaczynam się martwić

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-06-17 o 19:26
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:27   #1638
malwina1204
Rozeznanie

Ja po wizycie superrrrrrrrr ze mną wszystko ok z moim dzidziusiem również bardzo się wiercił i doktor nie mógł potwierdzić,że to chłopczyk jestem szczęściwa moje dziecko waży 495g

chciała bym Wam przedstawić mojego SKARBKA !

cała buźka

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 19:46   #1639
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

fem : ciuszki extra, kurczę ja tez bym kupowała i kupowała

malwina1204: cudowne maleństwo uwielbiam fotki 3d
Stary 2010-06-17, 19:53   #1640
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Co za dzień

Po pierwsze mam sporo do czytania grafomanki jedne przyjemnie przynajmniej będzie.

Dzisiaj świętuję z mężem 5 rocznicę bycia razem No i wreszcie udało się kupić laptopa za sensowną cenę więc nie muszę się bać, ze jak stacjonarny padnie to ja razem z nim... Ufff to czytam dalej
GRATULACJE .My dopiero we wrzesniu bedziemy obchodzić 11 rocznicę
Zyczę oby dalej Wam się dobrze żyło

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

HA HA HA ale masakraaa z tymi frytkami!!!i to wszystko przeze mnie hihihihihihhi ale diobołek ze mnie

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
witajcie...

narobiłyście mi sma ka na fryty okropne jesteście

czarnaelizabeth gratuluję upragnionej córeczki

Astorianka życzę najlepszych chwil z okazji rocznicy

a ja dzisiaj już byłam na lodach z mcdonalda (śniły mi się w nocy) nie mogłam się powstrzymać, a naprzeciwko stał sobie taki lumpex i wołał mnie, żeby do niego wejść... i kurde weszłam i zakupiłam kolejne ciuszki dla maleństwa, jakbym mogła to bym wszystko wykupiła co mi się spodobało, ale bardzo dobrze, że była ze mną moja kochana przyjaciółka i hamowała mnie...

moje zdobycze: (i zaplątane zdięcie Kitki)

fajne nabytki a kicia superrrkowaa z tymi lodami to teraz ty przegięłas.Lody z maka z polewą czekoladową to moje ULUBIONEE lody i co teraz jak u nas nie ma w pobliżu maka,tylko trzeba 30 min autkiem śmigać???mam nadzieje,że czujesz sie choć troszkę winna, tak jak ja tej nagonki z frytkami

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 20:00   #1641
malwina1204
Rozeznanie

malwina1204: cudowne maleństwo uwielbiam fotki 3d[/QUOTE]

dziękuję

Stary 2010-06-17, 20:07   #1642
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

teraz już brzuch nadrabia gabaryty, także jest ok a mały najwięcej bryka w brzuszku po arbuzie, a że ja uwielbiam arbuzy to wierci się jak po nich jak szalony

malwina1204 - piękny zdjęcie ja też już nie mogę się doczekać mojego USG 4d
Stary 2010-06-17, 20:10   #1643
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
teraz już brzuch nadrabia gabaryty, także jest ok a mały najwięcej bryka w brzuszku po arbuzie, a że ja uwielbiam arbuzy to wierci się jak po nich jak szalony

malwina1204 - piękny zdjęcie ja też już nie mogę się doczekać mojego USG 4d
dziękuje

Stary 2010-06-17, 20:14   #1644
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aaneczka1984 - ja znam osobiście przypadek, że z chłopca zrobiła się w dniu porodu dziewczynka
Stary 2010-06-17, 20:22   #1645
angelikaw
Zakorzenienie

malwina1204 Cieszę się, że wszystko ok
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 20:22   #1646
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
wsyztsko dokładnie pomierzone i [COLOR=plum]dziewczynka [COLOR=black] już na 100 % potwierdzona jestem przeszczesliwa pomiary są idealne z wiekiem ciazy
Super Gratuluję córki, ale musicie być szczęśliwi
byłaś prywatnie czy poszukałaś lekarza na kasę chorych?

Cytat:

laseczki, też macie takie zawroty głowy??
Ja nie mam miewałam w pierwszym trymetrze.

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
jestem ogolnie rozdrazniona, hormony? mam dosc wszystkeigo, ciaza juz mi sie tez dluzy...eh, bredze.
Na pewno hormony będzie lepiej, już przecież bliżej niż dalej. Lada chwila maluszek będzie z Tobą.

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj już byłam na lodach z mcdonalda (śniły mi się w nocy) nie mogłam się powstrzymać, a naprzeciwko stał sobie taki lumpex i wołał mnie, żeby do niego wejść...
lody z mcdonalda no i narobiłaś mi smaka.

Ja w przeciwieństwie do innych frytki zjadłam tak jak postanowiłam w pracy i to z keczupem tylko zamiast kiełbaski zjadłam rybkę.

Wyniki glukozy dobre, na czczo 87, po 1 godzinie 115, po 2 godzinach 105.

No i poprawiły się wszystkie wyniki z krwi. Hemoglobina, hematokryt wzrosły i są już ładnie w normach. Sorbifer pomaga.

Mam pytanie: czy ewentualne bakterie w moczu wychodzą w zwykłym badaniu ogólnym moczu czy trzeba robić jakieś inne badanie?

Pytam bo u mnie nigdy nie wyszły żadne bakterie, a tyle z Was ma takie problemy i nie wiem czy robię wystarczające badania.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 20:30   #1647
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

wychodzą w badaniu ogólnym

ja też ich nie mam w ogóle moje wyniki są (póki co....) zadziwiająco dobre, nawet podczas tego nieszczęsnego I trymestru były po prostu rewelacyjne na ostatniej wizycie to się mnie gin pytał jaką czekoladę dałam paniom z laboratorium, że mi takie wyniki wpisały
Stary 2010-06-17, 20:31   #1648
kaska1980
Rozeznanie

Witajcie kochane
Ja dziś też juz po wizycie. Miałam usg połówkowe. Kacperek nadal jest Kacperkiem tak więc myślę że tak zostanie do końca. Siusiorek mu urósł od ostatniego razu więc nie ma raczej mowy o pomyłce. Malutki jest zdrowy, waży 432 g, wszystko ma w normie. Filmiki w 3 D wyszły super. Mały się wiercił i spał więc pod koniec badania głowę schował za łożysko i odwrócił się pleckami i dupką do nas. A tak go prosiłam aby był grzeczny.

Wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluszków.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 20:36   #1649
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

kaska1980 - wizyta widzę, że naprawdę udana rewelacyjne zdjęcia z USG!!!! aż żałuję, że moje 4d dopiero w połowie lipca
Stary 2010-06-17, 20:41   #1650
malwina1204
Rozeznanie

kaska super zdjecia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości