|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Ferrou jeszcze raz gratulacje
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
z tym podczytywaniem, to może np do końca lipca będzie forum dla wszystkich, a potem zamkniemy liste
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak tak
ale jakby ktos dzis mnie zapytal o szczegoly to bym co do sekundy mu powiedziala dziewczyny gdzie moge jeszcze wydrukowac zdjecie na plutnie ?? wymyslilam sobie ze Julka dla taty zrobi obrazek z ich wspolnym zdjeciem i chcialam zlozyc zamowienie w realu ale tam cos blad ciagle mi wyskakuje i nie moge czy jeszcze jakis market ma taka usluge foto ??
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie to nie przeszkadza niech czyta ja i tak nie mam nioc do ukrycia moge mu w twarz powiedziec i czesto to robie co o tym wszystkim mysle a najzabawniejsze ze te wszystkie sytuacje kiedys mnie zloscilya teraz mnie smiesza ostatnio coraz bardziej parskam smiechem
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
rossmann miał wydruki na płótnie
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- http://www.fotouslugi.pl/
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh, niby to dawno było bo aż 3 miesiące temu, ale ja nadal mam traumę porodową, wszystko pamiętam, nawet ten ból - krocze miałam źle zszyte bo mi jeden szew po 2 dniach poszedł, nawet tego nie poprawili, cholerstwo bolało że ciągle ryczałam. I dzisiaj jeszcze do Gina idę na 22.30 bo cos się dzieje A z tego co wiem, to niestety nie można zamknąć wątku. Każdy może wejść i czytać. Niestety nie jesteśmy anonimowi i trzeba jednak uważać na to co się mówi i co się wkleja (kiedyś czytałam że jakiś dziwny facet do kilku matek się przyczepił, dziwne privy i takie tam - niestety Złośliwiec mógł taką osobę tylko zbanować) |
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie wlaczylam tvp2 i tam jest program o porodach i az sie poplakalam a dzieci tam odrazu po porodzie wkladaja do wanienki z woda i one sie uspakajaja
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
włączyłam program, coś dla nas na czasie
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Linijki
![]() Cytat:
. A na quada to chyba za wcześnie niech chociaż do komuni poczeka![]() ![]() Cytat:
A po żelazie to faktycznie zaparcia. Olikwa bierze 3 razy dziennie po 3 krople. Na początku były problemy z zaparciami ale potem było już OK i nie miała zaparć. Ja podawałam Hemofer i on dość ciężki jest dla dzieci. Baobabek - Ty to i tak dość długo wytrzymałaś. Ja to chyba już pierwszego dnia bym wygarnełą facetowi. Duże ![]() dla Ciebie. Mam tylko nadzieje że TZ poprze Ciebie. I wynoście się z tamtąd jak najszybciej![]() Cytat:
![]() . Miło to o niej nie pisałaś . Chyba Cię nie lubi .My wczoraj byliśmy u ortopedy. Bioderka : "jak na wcześniaka to na 6". Kurcze jak ja nie cierpię tego określenia, wszyscy tylko mówią "Jak na wcześniatka to...". No ale trudno. A dzisiaj mieliśmy neurolog, logopedę, pediatrę i kontrolę krwii. Nie zdążyliśmy do rehabilitantki i muszę sie umówić na inny dzień. Ogólnie jest OK - oczywiście jak na wcześniaka. Tekst logopedy: "Jak ona ładnie pionizuje już język" - co by to nie znaczyło. Te maratony u lekarzy mnie wykańczają
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-06-17 o 17:15 |
|||
|
|
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
ale tu dziś cisza
my jednak mamy internet.. chodzi jak chodzi.. ale jest.. podczytuje was ale na pisanie mam mniej czasu... bo w końcu jestem na wakacjach ehh mamy wakacje z komarami... po powodzi masakra jakaś... dobrze że mamy moskitierę do wózka i do łóżeczka... pogoda nawet nam dopisuje... prababcia z Kaliną spaceruje... a my jesteśmy źli... bo mała sie do babci głośno śmieje a do nas nie;/ możemy się wygłupiać stroić miny a ta nic... a babcia tylko coś jej powie a ta w śmiech.. dziś byliśmy nad średnim jeziorkiem (domek mamy nad dużym ... myślałam że poleżymy dłużej na plaży ale wiało... i po godzinie zwinęliśmy się do domu... załączam zdj... tylko nie krzyczcie na mnie ze mała w kurtce.. a ja w krótkim rękawku... :P ja polara tylko do zdj ściągnęłam... a wiał naprawdę zimny wiatr
|
|
|
|
#3552 |
|
Raczkowanie
|
ale tu dziś cisza
my jednak mamy internet.. chodzi jak chodzi.. ale jest.. podczytuje was ale na pisanie mam mniej czasu... bo w końcu jestem na wakacjach ehh mamy wakacje z komarami... po powodzi masakra jakaś... dobrze że mamy moskitierę do wózka i do łóżeczka... pogoda nawet nam dopisuje... prababcia z Kaliną spaceruje... a my jesteśmy źli... bo mała sie do babci głośno śmieje a do nas nie;/ możemy się wygłupiać stroić miny a ta nic... a babcia tylko coś jej powie a ta w śmiech.. dziś byliśmy nad średnim jeziorkiem (domek mamy nad dużym ... myślałam że poleżymy dłużej na plaży ale wiało... i po godzinie zwinęliśmy się do domu... załączam zdj... tylko nie krzyczcie na mnie ze mała w kurtce.. a ja w krótkim rękawku... :P ja polara tylko do zdj ściągnęłam... a wiał naprawdę zimny wiatr
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Poradźcie proszę bo zgłupieję zaraz, ryczę jak głupia i nie wiem co robić... Michaś ciągle płacze i nie jest to taki płacz jak kiedyś ale jakby mu ktoś krzywdę robił... Nie płacze tylko jak wisi na cycku albo jakimś cudem zaśnie.. W konsekwencji je non stop ale tylko przez chwilę słychać jak połyka. W sumie ile tego mleka może się naprodukować jak przerwy są takie krótkie? No i zasypia przy cycku i nie da sobie zabrać Nie mam kiedy ściągnąć żeby sprawdzić ile tego mleka jest bo ciągle mam go na ręku
Ile to może trwać? Przed wizytą u lekarza karmiłam go co 3-4h i nie robił histerii ale niestety mało przybierał. Boję się że mimo ciągłego ssania pokarm się nie produkuje bo ja jestem zestresowana. Ciągle o tym myślę i się boję że głodzę własne dziecko. Wiem że powinnam być zrelaksowana ale jak jak siedzę z nim całymi dniami sama i nie mam chwili wytchnienia? Do tego mama przez tel mi dowalaCoraz częściej myślę o butli tzn żeby mu raz podać i mieć chwilę, żeby odpocząć, napełnić piersi, ściągnąć mleczko... Chciałabym jak najdłużej karmić piersią ale nie chcę żeby Michaś cierpiał
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie wrocilam ze spotkania z Aneczka
i jej mezem bardzo sympatyczne z nich osobki a Macius przekochany wytulilam go i wysciskalam<nie pytajac o pozwolenie hihi przepraszam chyba powinnam wpierw zapytac ale mam nadzieje ze nie jestes na mnie za to zla > i wiecie co w koncu tulilam dzieciatko kltore tez sie we mnie wtulalo bo moja Julka jak ja biore na rece to ona sie prostuje i nie chce glowy do mnie tulic a Macius sie wtulil mam nadzieje ze jeszcze nie raz sie spotkamy jakby co to zapraszam na kawusie albo na grilka jakiegos ![]() mykam kapac Julke bo i tak dzis dosc pozno
|
#3555 | |
|
Rozeznanie
|
Witam. Pogoda dziś○ u nas piękna i cały dzień spędziłyśmy z Lenką na dworze. Mam nadzieję, że krem zakupiony dla Lenki z faktorem 30 da radę bo trochę jej ręce wystawały na słońcu
![]() U nas nie ma komarów . Mam moskitierę. Ferrou gratulacje dla cioci Pop współczuję tych maratonów po specjalistach Baobabku bardzo dobrze zrobiłaś niech wie dziad stary co o nim myślisz.Lindsley spróbuj odciągnąć mleczko laktatoren najwięcej ile się da i podaj Michasiowi. Zobaczysz ile zjadł bo może on rzeczywiście jest głodny. Jak nie dasz rady swojego mleka ściągnąć to podaj mu jednorazowo mleko modyfikowane i zobacz ile zjadł. Uzywasz smoczka???? Czasami pomaga. Spróbuj podać mu smoczek i przytulić go tak do swojej piersi jakbyś go karmiła cycem. Moja Lenka do tej pory w taki sposób uspakaja się najszybciej ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() : pala:
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
co do prezentow ja w ogole nie jestem za tym zeby dziecko mialo quada, zazdroszcze wam laski spotkania i wiecie jaka jestem zla ? ide jutro zrobic awanture u fotografa bo wydrukowalam fotki zaplacilam 150 zl i co drugie spierrrr jakies paski czy kolory dziwne - albo niech poprawia albo odda kase i ide gdzie indziej a w niedziele mamy kolejna sesje nad stawem - fotograf sam zaproponowal
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia a czemu nie drukowal wam ten fotograf zdjec co wam je robil ??
aby zdjecia byly dobre jakosciowo na papierze to musi byc maszyna dobrze zsynchronizowana z aparatem by kolorki byly realne bo inaczej moze zdjecie wygladac na kompie a inaczej po druknieciu A JAK TAM MOJE OBIECANE ZDJECIE WASZEJ TROJECZKI ?? JA NADAL CZEKAM NA NIE a jestem ciekawa do kogo bardziej podobna Oliwka i chce porownac ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A darusia jak masz problem zeby je wstawic na neta prosze wyslij mi takie jedno na skype ja mama cie dodana do listy jelsi mnie nei amsz topaula82a
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
drcron aparat byl dobrze zsynchronizowany po prostu mu maszyna ***** i takie sa skutki, nie drukowal ten co robil bo on zaczyna dopiero i nie ma maszyny odpowiedniej ale tez byl swoje dzisiaj drukowac i to samo z jego zdjeciami takze wiesz... musze isc jutro do poprawki 150zl droga nie chodzi;/
zaraz ci jakies przesle
|
|
#3559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() we wrocku pewnie tez już masz zadzwoń do sklepu i spytaj numery tel znajdziesz w necie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i dobrze jak mu się nalezało że mu powiedziałaś co myślisz![]() Cytat:
Cytat:
Darusiaa - śliczne fotki pięknie wygladaliscie ale ta dziewczynka w sukieneczce ( co macie foto z dziećmi ) podbiła moje serce .. rewelacyjna mała A ja dzis u kolezanki byłam i znowu na zakupach dla siebie juz w sumie nie kupowałam ale dla kuzynki synka bo ona ma dalego na shoping więc zrobiłam zakupasy dla niej . mały dziś nie spał cały dzień i jeszcze wieczorem szalał .. ja nie wiem skąd on ma siłe
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
drcron dzięki za spotkanie było super
My dziś byliśmy u neurologa jestem załamana
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie ma objawy Maciuś??
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny po czym poznac to obnizone napiecie?
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Po kąpieli Michał się wydzierał jakby go ze skóry obdzierali... Tz go ubierał a ja robiłam mleko. 150ml. Dossał się jakby tydzień nie jadł ale wypił 60ml (wcześniej skończył cycka o 20.30) Odbiło mu się i zasnął... Za 1-1,5h zacznę odciągać mleczko. Mam nadzieję, że Michaś pośpi...
Obudził się i zjadł jeszcze 30ml, zasypia mi na ramieniu..
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Maciuś słabo podnosi główkę jak lezy na brzuszku<od kiedy kłade go systematycznie i tak jest lepiej> i do tego jak lekarka podciągleła go za rączki <leżącego na pleckach> to też nie podnosił główki tylko tak mu wisiała < przez chwilkę dosłownie> jeszcze go tam obracała stukała itp. itd i stwierdziła co stwierdziła a ja coś czułam cholera wiedziałam że coś jest nie tak
|
#3565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tymczasem basen , a jak nie masz gdzie komp się z nim w wannie pełno wody tak żeby miał po szyje . i baw się z nim w wodzie . Jak neurolog pociąga tak za rączki to dziecku ma prawo wisiec ta glówka do mniej wiecej 4 miesiąca . Szymek tez nie podnosił już po 4 miesiącu , bo miał tą asymetrie . Nie denerwuj się wszystko bedzie ok.
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- ania p Ty narazie ciuchy bo brudne wymieniasz, a mój nie dość że co chwilę cały uświniony a już stary koń, to jak się bawi autami i po pokoju śmiga, to nowe portki kilka dni i dziurawe, już normalnie się zastanawiam nad łatami, przecie takie portki to najtaniej 40 zł
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm Darusia nie wiem czy cos zdzialasz... my musielismy skorygowac monitor zeby zdjecia w labie dobrze wychodzily... tzn ustawic sie pod ich maszyne....zanim wybralismy dobry lab to byly proby robione chyba w 10 roznych....to i tak do obrobki zdjec kupilismy specjalny monitor (cena 1500zl - myslalam ze tezeta utluke jak zobaczylam jaka jest tego cena ale teraz widze ze jest tego wart) nie kazdy monitor mozna kalibrowac i wtedy kolory sa przeklamane,,, my mlodym wywolujemy zdjecia a jesli sami chca cos jeszcze wywolac to polecamy konkretny lab, bo w innych moze byc roznie....nawet czasami jest roznica w ostrosci zdj - zwlaszcza te marketowe laby maja kiepsko ustawione maszyny i pierdziela zdjecia...
Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2010-06-17 o 22:37 |
|
|
|
#3569 | |||
|
Rozeznanie
|
Współczuję, ja też nie cierpię lekarzy. Ale jak mus to mus, wszystko dla dobra dzieciaczka...
Cytat:
A co do ubierania to ja też raczej z tych co przedobrzają. Ale mój synek nie narzeka bo to zmarźlaczek ![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak teraz będzie spał... Ja bym nie poprzestała na jednym posiłku bo to za dużego poglądu co i jak Ci nie da. Musisz dać sobie czas na wyciszenie, produkcję mleczka, no i musisz zobaczyć jak najedzony Michaś się zachowuje (czy inaczej niż zwykle). Mam tylko nadzieję że Nan ctive mu nie zaszkodzi bo u nas przy dłuższym używaniu były zatwardzenia ( bo ma dużo żelaza). A z odciąganiem poczekaj jakieś 2,5 h. Niech się na spokojnie coś zbierze. A tyle Michaś powinien po modyfikowanym pospać. Trzymam za Was kciuki ![]() A mój Maluszek za to od tygodnia ma katar, czasem pokasłuje. W pon byliśmy u lekarza, oskrzela były czyste. Ale że nic się nie polepsza a zaraz weekend (czy Wasze dzieci też zawsze chorują w weekend kiedy nie można iść do lekarza?) to chyba pójdę jutro na kontrolę. Martwię się bo od wczoraj jest jakiś mocno marudny i niespokojny. Czy już pisałam że nie cierpię lekarzy??? Zawsze mi się wydaje że przesadzam i że moja wizyta jest nieuzasadniona...taka pokręcona jestem
Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2010-06-17 o 22:47 |
|||
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera - oglądałam Igora - jak go położę na brzuchu, to podnosi główkę (chociaż nie zawsze, ale podobno czasem może się dziecku nie chcieć), jak jest na rękach trzyma ją (nie dość stabilnie, bo czasem odgina się w tę i tamtą, więc mu leci), ale jak podciągam go za rączki, to nie daje rady. W poniedziałek idę do lekarza. Mam pietra, że dołączę do rehabilitowanych
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

ale jakby ktos dzis mnie zapytal o szczegoly to bym co do sekundy mu powiedziala
i nie moge czy jeszcze jakis market ma taka usluge foto ??

bo cos się dzieje 

Ile to może trwać? Przed wizytą u lekarza karmiłam go co 3-4h i nie robił histerii ale niestety mało przybierał. Boję się że mimo ciągłego ssania pokarm się nie produkuje bo ja jestem zestresowana. Ciągle o tym myślę i się boję że głodzę własne dziecko. Wiem że powinnam być zrelaksowana ale jak jak siedzę z nim całymi dniami sama i nie mam chwili wytchnienia? Do tego mama przez tel mi dowala

Zawsze mi się wydaje że przesadzam i że moja wizyta jest nieuzasadniona...taka pokręcona jestem