|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Marlenko ja odkupiłam taką chustę uzywaną : http://pl.lennylamb.com/products/sho...is---rozmiar-l
Carol nie robilam tej fosfatazy, a po co sie ją robi?Aspat i alat masz super, więc cholestaza wykluczona, ekstra!!! ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Carol wlaśnie doczytałam, że ta fosfataza to tez wskaźnik na wykluczenie cholestazy ![]() Mi się wydaje, że twoj wynik jest ok, bo miesci sie w normie.
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zaczela meczyc zgaga
![]() Nigdy wczesniej nie mialam, ostatnie pare dni tylko w nocy jak przekrecalam sie na bok, a dzisiaj caly dzien |
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Irsin po takich ilościach lodów masz prawo mieć zgagę
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Cytat:
A dziś troszkę posprzątalam i znowu rwa nie daje mi żyć. Carol ja też mam problem z prasowaniem i innymi czynnościami. Ale ja dopiero jestem w połowie
|
||
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakich ilosciach, jakich ilosciach? ![]() dzisiaj nie zjadlam ani lyzeczki! |
|
|
|
|
#816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gosieńko jest na granicy normy, ale już doczytałam, ze w 3 trymestrze ma prawo być dużo wyższa ta fosfataza, więc sie nie martwię, aspat i alat są super i bardzo się cieszę, jak mnie bedzie swędziec to już nie będę myśleć, ze to cholestaza. Karolinko wiem jak to jest, ja tez dam mojemu jak będzie chciał cycolić za dużo ale teraz te smoczki sa fajne, ja mam TT ortodontyczny więc wada zgryzu nei grozi, a może sobie ozreciez pociumkac jakiś czas, mnie wkurza jak taie wielkie 2-3 latki latakja jeszcze ze smokami, na to nie pozwolę![]() Weronisiu współczuję tych bóli, oby Cie bardziej nie męczył ten krzyż, ehh zawsze coś nam się przypęta. Irsin wiem co to zgaga ![]() A ja mam fazę tez na lody ale lody ze słodyczy sa najmniejkaloryczne i porcyjka dziennie to pikuś
|
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
DZiewczynki a ja mam inny problem
po tych moich ostatnich jazdach normalnie boje sie wsiasc za kierownice jakas porazka normanie tz mi mowi zebym sie przelalama i ze to dlatego, ze ostatnio nie jezdzilo mi sie najlepiej, ale jak tylko pojade donrze to odrazu nasatwienie mi sie zmieni..wiem to tylko jak tu sie przemoc?? zeby nie panikowac? a jechac?
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#818 |
|
Wtajemniczenie
|
Irsin zjadłam za ciebie lody dzisiaj
Wogle lody to przebój całej mojej ciaży A zgagę to mam po wszystkim, więc to chyba raczej przyczyna uciskania na żoładek.
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
Wogóle to wiecie co? caly dzien dzisiaj boli mnie brzuchol jak na @ a synek był bardzo niegrzeczny. Teraz sie uspokoił ale brzuch nadal ćmi. MOże cós tam sie dzieje
![]() carol to super ze wyniki są w porządku! kamien z serca prawda? |
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczko, musisz jakoś sie przemóc, powiem Ci, ze ja jak 2 razy rozwaliłam swoje autko na poczatku, to panicznie bałam sie jakiegokolwiek manewru, jeszcze jakies 3 lata temu tramwaj mnei przeorał, bo facet leciał ze mną na czołowkę idiota, wymusił pierwszeństwo i miałam 2 wyjścia,przeorac bok auta i czołówka więc wybrałam tramwaj
, na szczęście były tylko ryski na boku, no ale zmierzam do tego, ze tez się bardzo bałam jeździć potem, ale trzeba usiąśc za kierownicą bo jak sobie pozwolisz na to, ze sie boisz, to nigdy dobrze się nie bedziesz czuła za kółkiem.Gosiu ja tez wciełam wielkie lody i mus z posiomek do tego, oj skończy się niedługo to słodkie obżarstwo ![]() Linka no nono mnie to sie wydaje, ze przepowiadacze Ci się zaczynają konkretne, mnie znowu krzyz nawala, chyba zaczniemy się sypać a mały mój tez taki łobuz i mnie wszystko boli jak się wiercioli, krzyż też i to od magicznej wizyty wtorkowej a nie mówię już o szyjce jak tam głoweczką uderza.Masz rację, kamień z serca, jak czytałam jakie Anoxa miała wyniki to sie przeraziłam.
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Linka to czego Ci życzyć? Chcesz już rodzić?
![]() A ja dziś nie zjadłąm żadnych lodów, bo wszystkie już wczoraj zjadłam a dziś postanowiłąm, że nie kupię nowych. Nie zjadłam też żadnego pieczywa. Tylko musli na chudym mleku, a teraz warzywa na parze z piersiami kurczaka w przyprawach i 1 activię. Jak na razie jestem z siebie dumna Ale nie wiem czy wygram z tymi zachciankami.Muszę częściej wchodzić na wagę i patrzeć w lustro ![]() Idę poleżeć, bo znowu nera się odezwała, jędza jedna.... |
|
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
hej jestem po wizycie i wiecie co?
pytalam co z tym ze dzidzia jest ponoc za mala itd,i jak zaczely liczyc i gin i polozna to wyszlo na to ze jest wszystko zgodnie z data z pierwszego usg a ponoc ono daje najbardziej prawdopodobna date porodu niz nastepne usg! wiec junior zdrowy jak najbardziej prawidlowa waga,dlugosc itp. aaa i wreszcie tyje,zaszalalam i az....700g przytylam w miesiac! SAS jesli bedziesz sie bala to nigdy sie nie nauczysz jezdzic...im dluzej bedzie zastoju tym trudniej bedzie ci wskoczyc za kolko.ja jezdze sama badz z corcia codziennie,a z mezem jego autem sporadycznie,jesli juz to on prowadzi,ja tylko jak on jest procentach moj tato tez ma firme jednoosobowa tylko ze w niemczech,nieweim jak to wychodzi ale popytam, za lodami to ja eee,nie przepadam ,ale znow bylam truskawek nazbierac,i juz 2 miseczki z cukrem wcielam chyba musze isc bo mala wpadla z placzem,ide ustawic jej kolezanke...
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
Miałam dzisiaj zrobić więcej, ale od rana jestem na mega obrotach i po obiadku ..poszłam spać
![]() ![]() ![]() ![]() , ha ha ha ale ze mnie pracownik... spałyśmy z Wikulką 1,5 godz. Teraz chłodniej to poszłyśmy na spacerek, wskoczyłyśmy do sklepu po owoce....Jeśli chodzi o lody, to ja je też uwielbiam, ale niestety w ciąży nie mogę.. za to wcinam mrożone truskaweczki ![]() Carol, Linka - oj coś widzę, że te małe urwisy chcą już się pokazać ciociom wizażowym nie chcą już męczyć swoich kochanych mamuś.. - Sas - musisz kochana się przemóc, bo jak teraz nie będziesz jeździła to potem już w ogóle... Ja też zaraz na początku jak miałam prawko, przetarłam samochód leciutko wjeżdżając w naszą bramę (cała murowana, cholernie wąska) , uszkodzenia były praktycznie niewielkie ale ja się strasznie przestraszyłam , rzuciłam prawko do szuflady i powiedziałam, że nie będę jeździła... Ale mój kochany Tż na to nie pozwolił, wyciągnął prawko, wsadził mnie za kółko i dzięki niemu jeżdżę.. teraz wiem, że to była bardzo mądra i słuszna decyzja, jestem mu za to ogromnie wdzięczna... Teraz jeżdżę i jestem szczęśliwa Tż w pracy, biorę samochód i jadę , a tak... Szerokiej drogi kochana!!Monia - no to super , że dzidzia zdrowa.. a data 1 listopada się nie przejmuj... może dzidzia wybierze inny dzień... Idę poskładać pranie i na dzisiaj koniec.. nienawidzę tej czynności .. ale ba... jak trzeba, to trzeba.... Odezwę się jutro... no więc kochane miłej, spokojnej nocki... bez zbędnych atrakcji Buziaczki
|
#824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie porcja to jakies 500 ml albo z 3-4 galki ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
to ja az taka nie bylam grzeczna bo zjadlam S: obwarzanka /polowa z bialym serem, polowa z zoltym i pomidorem/ II S: miseczka truskawek z jogurtem O: mlode ziemniaczki, pomidor, salata, 3 paluszki P: miseczka mleka z muesli oraz miseczka truskawek polowe z tego wysikalam, a po wczorajszych sliwkach chyba druga polowe co innego
|
|||
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
Melduje że ja dalej w duopacku...
W pon obudzilam sie totalnie chora ostre zapalenie gardła, antybiotyk na 5 dni...i dopiero dziś wyszlam z domku- a za oknem przepiekna pogoda.... w sumie to dobrze ze kubus jeszcze poczekal, bo w strasznym stanie byłam.... ale teraz chyba zaczne czarowac co by sie pośpieszylo moje słoneczko ![]() Słuchajcie..mam normalnie syndrom odstawienia od netu Nie zdaze was doczytac , bo jestem u znajomego na chwile, wiec nie ma szans...mam nadzieje ze u was wszystko oki, i jak tylko bede miala net, obiecuje was doczytac!!! Buziolki kochane Gdybym urodzila przed tym jak bede miala neta, to napisze do kasi!!!
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki nie rozpisujcie się tak bo nadążyć nie można!!! ja ostatnio ciągle do tyłu jestem.... cały dzień dzisiaj zajęty, jutro mnie czeka łażenie po bankach.... no i z kicią na zdjęcie szwów, ale obiecuję jutro więcej powizażować!
dobrej nocki kochane |
|
|
|
#827 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Wam wszystkim!
zgadzam się z dziewczynami nie pędźcie tak szybko, bo nie można Was nadgonić no ale ja tutaj niestety zaglądam dość rzadko bo wolę korzystać z pięknej pogody więc prawie w ogóle nie włączam kompa, no ale do rzeczy. Wyobraźcie sobie że cały ten miesiąc tzn cykl który niedługo się kończy w ogóle nie myślałam o dziecku, o tym żeby wreszcie się udało. Miałam głowę zajętą innymi sprawami, a jak było bliżej tego wesela na którym byliśmy to już w ogóle zapomniałam że staramy się o dziecko, i cieszę się że się tak wyłączyłam mentalnie bo do spodziewanej @ niecały tydzień a ja nic nie czuję tzn jak na razie żadnych objawów przedokresowych jakie zwykle miewam, a kochaliśmy się kilka razy chociaż nie jestem pewna czy w płodne dni, czy czasem nie za późno, ale ostatnie dwa cykle miałam nieco poprzesuwane więc już sama nie wiem kiedy mam owu w każdym razie to był bardzo spontaniczny seks w tym miesiącu, bez żadnego planowania bez liczenia, mierzenia czy czegokolwiek, i dopiero dzisiaj zdałam sobie sprawę że już niedługo termin na @ tak mi zleciał ten cykl. w ogóle na weselu gadaliśmy z kuzynem mojego męża(z tym co pisałam że bardzo go polubiłam) no i on opowiada że tak w zasadzie to w całej rodzinie są same dziewczynki i że nie ma kto przedłużyć nazwiska a ja mu na to że nie ma się martwić bo u nas(u mnie i męża) na bank będzie synuś pierwszy mam trochę dziwne objawy, ale kurcze chyba za wcześnie na takie, chociaż już sama nie wiem. Od dwóch dni czuję się bardziej zmęczona(ale to może być efekt wczesnego wstawania), czuję się tak jakbym miała dostać grypę, po śniadaniu miewam mdłości choć nigdy ich nie miałam, poza tym tak jak pisałam żadnych objawów przed @, piersi nie bolą, brzuch też nie rwie, no ale teraz pozostaje mi tylko czekać co się wydarzy, choć nie powiem że bardzo kusiło mnie żeby kupić sobie test![]() dobra kończe bo za dużo napisałam haha
|
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
witam przyszłe mamusie
ja również spodziewam sie maleństwa właściwie córeczki KASI jestem w 33tyg termin mam na 21 sierpnia 2010 mam 25latproszę o dopisanie do listy
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
wow jaka cisz od rana,
zazwyczaj o tej porze was doczytuje a tu pusto... co jest? u nas pogoda zapowiada sie dzis na piekna,mam ochote troche popracowac ale jak to wyjdzie w praktyce... mala w szkole choc chyba choroba jakas ja bierze,gardzielko boli,pewnie lodow za duzo, WIKIMI witam w nasym gronie
|
|
#830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gosiaro fajnie wyglada ta chusta. Muszę poszperać na allegro. |
||
|
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
no wiec snaidanko wreszcie zjadlam,junior nakarmiony,czas sie ruszyc ale jakos.....no wlasnie....
co Was tak malo dzisiaj?czyzby cos zaczynalo u Was|? mamusie lipcowe?czerwcowe? hallo....
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Hej słonka!!!!!
![]() Ja od wczoraj kiepsko sie czuje, tzn brzuch mnie w nocy pobolewał okresowo, cały ranek, nie mocno, ale tak dziwnie i dalej tak mnie ćmi na dodatek zgaga i Filip naciska znowu bardzo mocno na szyjke, ze aż sycze z bółu, brzuś sie spina, ehh powiem Wam, ze jestem już tak zmęczona, ze nie wiem, już bym chciała go mieć na zewnatrz i te dusznosci nocne mnie mega wkurzają. Ale Wam marudzę wybaczcie![]() She kochana wyganiaj malucha czekamy na zdjęcia z niecierpliwością![]() Kasieńko ja ostatnio tez coś drzemię w ciągu dnia, w pozycji pół siedzącej, bo inaczej się nie da ![]() Wikimi witaj u nas gratuluję dzidziulki w brzuszku!!! Juz Ci niedużo zostało![]() Monia kochana, ja nie chciałam urodzic Oli właśnie 01 listopada i udało się, urodziła się 09 jak mój sp dziadziuś i super, ze wszystko jest w porządku!!!!!!!! Niepotrzebnie sie martwiłaś! Ja mam 4 dni rozbieżności miedzy 1 usg a terminem z om ale Filuś jest znowu większy o 2 tygodnie każde dziecko jest inne i nei ma co się martwić, my też rozwijałyśmy się każda inaczej![]() Irsin no to szlaejesz kochana hehheh ja bym tyle nei zjadła na raz Rinoa no super wieśći trzymam bardzo mocnokciuki żebyś była zafasolkowana!!! My tez nie planowaliśmy, nie liczyliśmy i zapomnielismy, nawet powiem Ci ja byłam pewna, ze sie nie udało, bo @ po odstawieniu tabsów, to były skąpe jak plamienia a sie udało oby u Ciebie było tak samo!!!!!!!!!!!!
|
#833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstałam jak zwykle o 7 rano, bo dzieci do szkoły chodzą. Potem poleciałam do pracki na chwilkę. A teraz zdycham. Jestem taka słaba, że brak opisu. Nie wiem co się dzieje. Tak nagle, robi mi się słabo, ciemno, w głowie się kręci.... Rano świeciło słoneczko na czystym, bezchmurnym niebie, a teraz jest całe zachmurzone i się ochłodziło... może zmiana ciśnienia tak na mnie działa?... Jestem umówiona z kumpelą na 12.00, ale chyba nie dam rady.... nie mogę włóczyć nogami, nawet ręce mam oklapnięte. Dziś chyba będę tylko odpoczywać. Poodkurzam tylko mieszkanie, i nawet nic nie gotuję ani nie pojadę na zakupy... Mężuś wraca dziś wieczorkiem, ale nic nie szykuję, bo nie mam siły. A o 13.30 całe Niemcy zasiądą przed telewizorami. Ja oczywiście też Mój syn będzie w świetlicy i już piszczał, żebym go zwolniła, bo chce przyjść na mecz. No ale wczoraj jeden nauczyciel obiecał, że przywlecze wielką plazmę i wszystkie dzieci, które są w świetlicy będą oglądać mecz ![]() No a dziś spałam ładnie, Pascalek znowu mnie budził ok. 5 rano mocnymi kopniakami, ale udało mi się znowu zasnąć. A obudziłam się z potwornym bólem rwy kulszowej ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
A może Fiiluś już się szykuje do wyjścia? Skoro masz takie pobolewanie? Wiesz, jakbyś teraz poszalała z mężem to by się to rozwinęło szybciej |
||
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez myslalam o chuscie, ale zastanawiam sie czy warto - do ktorego miesiaca nosi sie w niej malucha? Ja rodze pod koniec pazdziernika i nie wiem czy bede z niej korzystala - na spacery na pewno nie bo w sniegu, w kurtce i z dzieckiem w chuscie to nie dam rady ![]() a w maju np to juz bedzie maly klocuszek wiec nie wiem
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chusty nie kupię.
Miałam dla moich dzieci nosidełko. Oliwia była leciutka, więc jakoś szło. Ale Thomas to był klocek i nie nie byłam w stanie go nosić w tym nosiedłe już jak miał 2 m-ce. A tym razem dziecko urodzi się późną jesienią. Nie będę więc nosić go w nosidle, a do wiosny to też już kloc będzie.... |
|
|
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tydzien temu bylam u lekarza i maluch sie ruszal wiec jest ok, ale mysle,ze jesli jeszcze z tydzien nie poczuje to pojde sie dowiedziec co jest grane ![]() Mialam zla noc, polozylam sie spac i nagle wstalam jak poparzona bo zaczelo smierdziec strasznie jakas spalenizna- przestraszylam sie bo myslalam,ze to w domu- okazalo sie,ze na osiedlu ktos cos palil (?) o prawie 1 w nocy. Caly pokoj mialam smierdzacy, nie dalo sie oddychac - bolal mnie nos i sluzowka piekla ![]() Znajde tego dupka ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#837 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpoczywaj dzis slonce dopoczywaj!!! a ja 3mam po cichutku kciuki za meza mam nadzieje, ze ten weekend bedzie duzooo duzoo lepszy i nie bedziesz plakusiac a jak juz to tylko ze szczesciaCytat:
nio to Karolcia wiesz pofigluj troche z męzem![]() i "pospiesz" Filusia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z reszta mowi, ze ja dobrze jezdze tylko cos sie ze mna dzieje w penwych momentac i on nie moze zrozumiec czemu mi to tak wychodzi i co z tym zrobiec- hehe biedaczek...nio zobaczymy jak to bedzie dalej z ta jazdaa ja musze sie uczyc znowu ehhh juz mam dosyc ale niestety jeszcze przede mna jednozaliczenie i tezn duzy egz na koniec ehh
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||||||
|
|
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ehhh musimy jakoś dać rade, w ko ncu znowu będziemy lekkie jak pióreczka i pozbędziemy sie tych wstretnych bóli wszystkich.Dziękuję za otuchę mówię Ci, mam serdecznie dość tych dolegliwości, mam nadzieję, ze Filus ajk mówisz sie szykuje do wyjścia Mnie się nawet nie chce poszaleć z mężem, ehhh za ciężka jestem i boli wszystko jak tu szlaeć![]() Irsin a to zwracam honor, to ja więcej jem w ciągu dnia A tego gada smierdizucha ubij
|
|
#839 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki...
![]() U mnie nocka naprawdę spokojna, poszłam spać o 24.00, a obudziłam się dopiero o 4.00, Kubuś tak fikał,że szok.. poszłam siusiu i spałam dalej do 7.00.. no cud!!!!! Tż wstawał w nocy do małej, bo coś marudziła, a mi dał pospać a z racji tego , że idzie na popołudniu, spał sobie prawie do 11.00.. wyrównało się ![]() a ja dzisiaj miałam plany na wielkie porządki w Wiktorii pokoju... kupiliśmy takie fajne pudła na kółkach, no ale coś dzisiaj gorzej się czuję.. taka słaba jestem, nogi mnie strasznie bolą, kręgosłup.. więc chyba przełożę to na jutro... Weronisiu - odpoczywaj kochana!!!!! miłego kibicowania ![]() Karolinko - współczuję nocki, oj bidulko Ty już się wycierpisz.. niech ten Filuś już wyskakuje i sobie odpoczniesz... może te bóle to pierwsze objawy zbliżającego się porodu... Trzymaj się kochana ![]() A u nas ciepluchno, wręcz upał.. siedzimy z mała w domku, obiecałam jej wyjście na plac zabaw, ale to chyba dopiero jak się popołudniu trochę ochłodzi... Zmykam robić obiadek... od 2 dni chodzą za mną placuszki ziemniaczane, dzisiaj już ziemniaczki obrałam.. idę działać.. niestety Tż nielubi , no więc dla niego ziemniaczki , pulpeciki, surówka, a dla rety placuszki...
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- odebrałam prawko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

tak się ciesze, ze goi sie pięknie, no to zmartwienie z głowy na szczęście!!!!!

"Jeśli czegoś naprawdę gorąco pragniesz,wszystko sprzyja potajemnie Twoim pragnieniom"
Buziaczki