Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 10:08   #3181
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

witam was serdecznie
co tam słychać ???? wczoraj nie mogłam być z wami bo miałam duzo roboty ale dzisiaj juz jestem ale nadrobić was to nie nadrobie choć bym chciała
dzisiaj jade do hurtowni z artykułami dzieciecymi i kupie brakujące rzeczy
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:10   #3182
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

karolcia
nie robilam zdjec, od tego sprzedawcy
http://www.allegro.pl/item1064031951...dowy_0_13.html
Stary 2010-06-18, 10:26   #3183
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odpisuję od razu po 2 strony, bo co wyjątkowo dużo cytatów mi wychodzi :P.
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Podczytują mamy późniejsze, zeby wiedziec co nas czeka
Tylko nie wyganiajcie
pozdrowienia
Jakie znowu wyganiajcie? Ale jak widzisz- niewiele się dzieje...

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
a tak na serio to ja mojemu TŻtowi na dzień chłopaka kupiłam POWERBALL - taka niby kulka do kręcenia w ręce, oryginalna kosztuje ok 140 a podróbka to od chyba 30zł na allegro. Polecił mi kolega i mojego TŻta to kręci ( a koledzy w pracy mu wyrywali podobno). To taki gadżet, ale faceci to gadżeciaże, na 100% mu się spodoba
Mój eks tym ćwiczył "nadgarstek"

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Nie mam na imię Jesuuu
Ja mówię o Tobie jako o całokształcie.. jak masz takie delikatne prążki to nic i się nie liczy :P Ja to mam takie gruuubaśne krechy jak nie wiem co, az są krwią podbiegnięte, jeszcze kilka dni i przez tę połyskującą bliznę zobaczę własne bebeszki bo tak się rozszerzają
Jak to rozszerzają? Twój brzunio jeszcze się powiększa???

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
żabka pewnie ze mozesz dołaczyc do klubu dzidzia a ty tez 115
A jak powiem, że 114,5 to mnie nie przyjmiesz??

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
A do popicia mleko Ale jadłam tak od zawsze także to nie ciążowa zachcianka Tak samo nie umiem zjeść samego pomidora z solą - u mnie w domu jadło się je maczając w cukrze (dopiero w gimnazjum nauczyłam się je jeść np. w sałatkach )
Jak mój tata. Jadł naleśnika na słodko i zagryzał potem kiełbasą (ja zresztą też tak teraz robię).

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość

Powiem wam że troche sie martwie tym że mama bedzie mi narzucać swoje zdanie względem naszego maleństwa ,ale ja jestem uparta i mam nadzieje że sama sobie poradze no tatuś zadeklarował że będzie kąpał córcie ale przewijać nie chce bo mówi że nie zniesie tego smrodku :P
a WASI zadeklarowali pomoc przy przewijaniu?
Moja Mama powiedziała, że nie jest już pierwszego zdrowia i świeżości (co za....ma dopiero 53 lata i już takie głupoty wygaduje) i nie wie czy da radę mi w ogóle POMÓC!!! Za to Mama Ł. już się wtrąca, że zły kolor wanienki kupiłam... Grrrrr....

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Cześć Basiu . Pewnie znów dziś albo jutro wybywasz?
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witajcie! ja wstalam niedawno, nadrobilam Was, zjadlam sniadanko i zaraz sie zbieram po wyniki badan, potem moze kupie jakies spioszki albo pajace dla mojej niusi bo stwierdzilam ze chyba jednak ma za malo...
Hahaha...ale ruszyłam kołowrotek . Ja też muszę dokupić, ale zamówię z netu .

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Wczoraj miałam skurcz brzucha, jedne, krótki i bardzo bolesny, tż się baaardzo przestraszył Dziś od rana pisze mi smsy jak się czuję, a ja do niego, "nie martw się, jak urodzę to napiszę Ci smsa że masz synka albo córeczkę "

Chyba dzidzia się obróciła, bo czuję ten brzuch tak nisko i uciska mi na szyjkę jakby, czasem tak dziwnie kłuje przy samym wyjściu.
Też miałam wczoraj taki skurcz, w chwili kiedy położna chciała badać tętno Małej. A ona mi jeszcze wsadziła palec w brzuch,żeby sprawdzić gdzie dziecię- myślałam, że z tej kozetki to już mnie nie podniosą, tak mi się słabo zrobiło.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:27   #3184
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

usg jeszcze nie mialam za to mialam wiele innych przeboi rano na ktg wyszly mi skurcze ale nie bardzo silne z tym ze regularne po jakichs dwuch godzinach zaczelo mi sie robic duszno slabo i mialam wrazenie ze dretwieje mi noga poszlam do poloznej a ona mi mowi ze przenosza mnie na patologie ciazy i ze tam sprawdza tutaj potraktowali mnie jak kretynke powiedzieli ze jestem poddenerwowana i to dlatego i ze mam sie polozyc teraz czuje ze mam skurcze ze az bola mnie plecy i brzuch mieli mi powtorzyc ktg ale powiedziala ze jak na dole mi nie powtorzyli to ona tez nie bedzie robila tak wiec siedze i czekam na usg i mam juz dosyc wyplakalam sie teraz mi troche przeszlo jestem juz spokojniejsza

i zamowilismy wozek http://allegro.pl/item1084569427_woz..._10_grati.html kolor olympic
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:30   #3185
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
karolcia
nie robilam zdjec, od tego sprzedawcy
http://www.allegro.pl/item1064031951...dowy_0_13.html
Ja nie mam tylko budy na fotelik

Wlasnie dowiedzialam sie ze moj tesciu alkoholik, mial wylew krwi do mozgu i ze jest nie przytomny i nie ma szan na przezycie, dobrze ze zadzwonilam do szpitala bo nie wiedzieli ze mial raka itd.

Jeszcze musze Tz to powiedziec

anoxa
- sliczny wozek, i spokojnie czekaj
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-06-18 o 10:36
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:33   #3186
itakasia
Zakorzenienie

anoxa
sliczny wozek, i nie placz kochana, zaraz usg i dowiesz sie cos wiecej. trzymam mocno kciuki
Stary 2010-06-18, 10:34   #3187
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa!!
Jakoś tak ostatnio wszystko w miarę się uspokoiło, unormowało i ja się chyba też spokojniejsza zrobiłam...
Chcę żeby Wojtek miał we mnie maximum wsparcia, opieki i wszystkiego co będzie potrzebował, a nie rozmemłaną, zajętą swoimi problemami matkę... hehe wymyśliłam sobie Nobla w dziedzinie Macierzyństwo dostać
Brawo!!!

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
bidulka
Nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze. A wózeczek śliczny.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 10:35   #3188
itakasia
Zakorzenienie

karolcia
strasznie mi przykro, wiem ze macie sredni kontakt ale to jednak tata twojego tz. trzymajcie sie
Stary 2010-06-18, 10:35   #3189
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Hej kobitki
Ja dziś od rana w biegu, odwiozłam małą do przedszkola, potem badanie krwi, potem targ do domku na śniadanie a teraz zabieram sie za mycie okna, mąż zdjął mi firanki, zaproponował też że umyje mi to okno ...ale ja na to - nie dziękuję Poszedł kosić trawę na ogródek a jak wróci to zawiesi czyste firany.

agravka pytałaś wczoraj o te wkładki laktacyjne.Chyba zależy indywidualnie od tego kto ile ma mleka, widzisz Basia pisała że na noc nie używa a ja nie mogłam spać bez wkładek bo mi mleko wyciekało, zreszta jak pamiętam to dość mocno mi się lało przy karmieniu to wtedy nawet wkładki nic nie dawały tylko podkładałam pieluchę tetrową, np lewą piersią karmiłam a z prawej lało się strumieniem.Bywało nawet że zamiast wkładek po prostu wkładałam do biustonosza pieluchę, ale to chyba zależy już od każdej z nas.

Cytat:

Chyba dzidzia się obróciła, bo czuję ten brzuch tak nisko i uciska mi na szyjkę jakby, czasem tak dziwnie kłuje przy samym wyjściu.
Ja od przedwczoraj tak mam, kłuje mnie tak na dole jakby szyjka albo jeszcze bliżej "wyjścia"

anoxa na pewno wszystko będzie dobrze, wszystkie jesteśmy z Tobą !!!
Brak słów na ta naszą opiekę zdrowotną :/

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-06-18 o 10:40
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:36   #3190
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja nie mam tylko budy na fotelik

Wlasnie dowiedzialam sie ze moj tesciu alkoholik, mial wylew krwi do mozgu i ze jest nie przytomny i nie ma szan na przezycie, dobrze ze zadzwonilam do szpitala bo nie wiedzieli ze mial raka itd.

Jeszcze musze Tz to powiedziec
o matko strasznie mi przykro
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:39   #3191
Limeta
Raczkowanie

Matko, dziewczyny, wątek ledwo stworzony a już się powoli kończy. Pędzicie jak szalone.

Anoxa, też miałam kupić identyczny wóznio, też olympic. Cudny jest Ale niestety, jakoże nie ma do niego adapterów do fotelika maxi cosi, na czym mi najbardziej zależy, wiec muszę z niego zrezygnować. Aaaa, słyszałamteż, że mastrasznie niskie oparcie spacerówki, przez co krócej niby posłuży. Dlatego wezmę chyba jedo fyn, ale nie wiem jaki kolor...
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:40   #3192
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
karolcia
strasznie mi przykro, wiem ze macie sredni kontakt ale to jednak tata twojego tz. trzymajcie sie
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
o matko strasznie mi przykro
Nio wiem wlasnie, zobaczymy co i jak...zawsze cos...

Moze sie zwolni troszke z pracy...zobaczymy
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:42   #3193
Limeta
Raczkowanie

karolcia, przykro mi z powodu teścia.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:42   #3194
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry, u mnie dzisiaj ciepło, ale deszczowo.
hd widzę, że jesteś taki sam facet jak ja jeżeli chodzi o zakupy, ja nie cierpię chodzić i przebierać, najlepiej jakby na wieszaku wisiało już to co chcę
alguien piszesz o karmieniu dokładnie to co mówili u mnie na SR dobrze, że się sprawdza. A ja mam pytanie do Ciebie troszkę inne. Czy jak Twoja córcia śpi to nakrywasz ją kołderką czy na razie w rożku?

Byłam dzisiaj na badaniach i najgorsze jest to, że za każdym razem coraz bardziej mnie boli jak kują, dziwne.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:42   #3195
itakasia
Zakorzenienie

jusdan
nie mam pojecia od czego zalezy ten wyciek mleka, ja za pierwszym razem uzywalam wkladek bardzo dlugo, za drugim prawie wcale mi nie cieklo a karmilam prawie poltora roku i mialam sporo mleka. moja kuzynka pierwszego dziecka prawie nie karmila bo byla bardzo mloda i nie miala wsparcia. drugie karmila ale nie potrzebowala wkladek a teraz przy trzecim zyc bez wkladek nie moze dziwactwo, nie da sie przewidziec jak bedzie
Stary 2010-06-18, 10:44   #3196
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Dziewczyny o myślicie o imieniu Sara
Była wśród moich typów, ale dość często nadawane w dzisiejszych czasach imię, jak patrzyłam na statystyki, więc odrzuciliśmy.

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Najważniejszy jest instynkt. Fizjoterapeuta na SR cały czas powtarzał, że "trzeba się bardzo postarać aby uszkodzić takie maleństwo, że ma tyle barier ochronnych... Natura jest mądra"
Mam koleżankę po medycynie, to też mówiła, że jak mieli zajęcia z maluchami, to lekarze im powtarzali, że dziecko nie tak łatwo zepsuć jak się wydaje
Cytat:
............ niestety stluklam przy tym miske, rozleciala sie na drobne kawalki, a ze to bylam taka gruba mocna miska to jeden odprysk skaleczyl mi dosc mocno stope. oczywiscie sie poryczalam ze zlosci. kiedy to sie skonczy
Prędzej niż później . Jeszcze tylko kilka dni/tygodni

Cytat:
Ja mam w poniedziałek egzamin i ten cały tydzień zabierałam się za naukę, ale na zabieraniu się skonczyło, dzis po prostu MUSZĘ ja tez uciekam
Do nauki!!!! Sio!!!
Mnie zostało jedno zaliczenie, ale facet z przerostem ambicji wymyślił sobie, że odbędzie się w sesji, bo on nie będzie ustalał terminu podczas wykładu. Burak jeden. Dobrze, że akurat w ten sam weekend Ł. też musi być w Łodzi i jest druga tura wyborów.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

usg jeszcze nie mialam za to mialam wiele innych przeboi rano na ktg wyszly mi skurcze ale nie bardzo silne z tym ze regularne po jakichs dwuch godzinach zaczelo mi sie robic duszno slabo i mialam wrazenie ze dretwieje mi noga poszlam do poloznej a ona mi mowi ze przenosza mnie na patologie ciazy i ze tam sprawdza tutaj potraktowali mnie jak kretynke powiedzieli ze jestem poddenerwowana i to dlatego i ze mam sie polozyc teraz czuje ze mam skurcze ze az bola mnie plecy i brzuch mieli mi powtorzyc ktg ale powiedziala ze jak na dole mi nie powtorzyli to ona tez nie bedzie robila tak wiec siedze i czekam na usg i mam juz dosyc wyplakalam sie teraz mi troche przeszlo jestem juz spokojniejsza
Jak często w ciągu dnia masz ktg?
Ogólnie trochę przesada z tym lekceważeniem . A te skurcze to kto wie, czy nie wywołałaś sobie nerwami porodu?

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ech... Bardzo mi przykro.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-06-18, 10:52   #3197
justynacz80
Rozeznanie

Karolcia, bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że Tż jakoś w miarę to przyjmie... Jakby nie było to ojciec.
Anoxa, bardzo mi się podobają kolory z serii ecoline Jaki wybrałaś? Czekam na wieści z usg.
Itakasia podziwiam, niezła jesteś, dwójka dzieci w domu, trzecie w brzuszku, a Ty do 11 godziny już prawie całą imprezę przygotowałaś. Ech, żebym ja taka obrotna i robotna była... A tak swoją drogą to mogłybyśmy kiedyś pójść na kawę- zanim się rozpakujesz
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:54   #3198
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą to mogłybyśmy kiedyś pójść na kawę- zanim się rozpakujesz
bardzo chetnie, w jakiej czesci miasta mieszkasz?
Stary 2010-06-18, 10:55   #3199
justynacz80
Rozeznanie

Mieszkam na Bydgoskim, ale mogę się przemieścić
Stary 2010-06-18, 10:57   #3200
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Ja na pewno wiem, że P. będzie mnie wspierał w opiece nad maluszkiem. Nie sądzę by miał problem z przewijaniem

Mamy są nieocenioną pomocą Ja na pewno z pomocy mojej mamy będę korzystała ale też będę broniła swojego i TŻ zdania jeśli będzie ono różne od zdania mamy. Natomiast na pewno Jej zawsze wysłucham i dopiero zadecyduję...
no moj maz powiedzial ze nie zostawi mnie z tym wszystkim samej, ale cos czuje ze z przewijaniem moglby miec problem hehe, wystarczy ze widze jak sprzata kuwete kota do dziecka to by sie chyba musial ubrac w OP1

a co do pomocy ze strony mamy... moja zaproponowala mi zebym rodzila w rodzinnym miescie i posiedziala u nich dopoki nie dojde do siebie po porodzie. mamuska jest pielegniarka, wiec bede czula sie bezpieczniej a tym bardziej ze ma cale wakacje wolne, dopiero we wrzesniu idzie do pracy wiec bede ja miala 24h na dobe. ale tez juz jej powiedzialam ze nie dam sobie narzucac jej zdania, ona ewentualnie moze sluzyc mi dobra rada. no a dodatkowym plusem jest dom z ogrodem (a nie mieszkanie bez balkonu) no i morze

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Matko, dziewczyny, wątek ledwo stworzony a już się powoli kończy. Pędzicie jak szalone.

Anoxa, też miałam kupić identyczny wóznio, też olympic. Cudny jest Ale niestety, jakoże nie ma do niego adapterów do fotelika maxi cosi, na czym mi najbardziej zależy, wiec muszę z niego zrezygnować. Aaaa, słyszałamteż, że mastrasznie niskie oparcie spacerówki, przez co krócej niby posłuży. Dlatego wezmę chyba jedo fyn, ale nie wiem jaki kolor...
w tym linku ktory podala anoxa odnosnie wozka, jest napisane ze sa adaptery do maxi cosi.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 10:59   #3201
itakasia
Zakorzenienie

pasuje ci przed poludniem? wtedy dzieci jeszcze w szkole przyszly tydzien? i gdzie?
Stary 2010-06-18, 11:00   #3202
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
a WASI zadeklarowali pomoc przy przewijaniu?
Cytat:
mi nikt nie musi nic deklarowac dzidzia jest wspólna, to obowiązki też bedzie napewno kąpał bo w SR szkolenie przeszedł , przewijać bedziemy pewnie na zmiane , odpada mu karmienie a tak poza tym to nie przypominam sobie abym pytała go o zdanie czy idzie ze mna na porodówkę po prostu od początku zakładałam że tak bedzie aż ostatnio się zreflektowałam i zapytałąm jakie ma zdanie na ten temat ale powiedział że chce być
U mnie to samo Identyko.
Co do opieki nad małym to tż utrzymuje, że będzie wstawał w nocy ale jakoś cięzko mi w to uwierzyć, przecież to taki śpioch
A co do kupek to już ma trening.. jak moja kota nawali do kuwetki to leci i na świeżo zbiera coby się oswoić ze smrodkiem
A jest okrutny.. dziecko w życiu chyba nie wyprodukuje takiej bomby aromatycznej xD
Cytat:
tez myslalam o niezawsze
ja mam siostry 13 i 15 lat młodsze i nie wiele pamietam z opieki nad maluszkiem a A. tez mnie zaskoczyl na SR jak dobrze sobie poradził z kąpielą
Ponoć faceci dobrze kąpią bo mają duuuże dłonie i to im ułatwia Nam tak położna mówiła wczoraj na SR.
Cytat:
zanim sie ususzy to urodze
mam kilka zielarskich to skocze zobacze co tam oferuja, choc to napewno nie to samo co z twojej plantacji
Można zakupić w aptece zwykłej.
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Jak to rozszerzają? Twój brzunio jeszcze się powiększa???
No tak mi sie wydaje choć nie mierzyłam ostatnio obwodu.
Majówki pisały, że własnie w 9 miesiącu wywala najbardziej - przynajmniej u większości.
W ogóle to tż stwierdził, że brzuch mi nieco opadł w dół.. a ja czułam przecie jak mały wciska się głową "gdzieś" bo miałam kłucie jakby mi szpilą zasadził w maciczkę

Co do dziwnego jedzenia to ja np kopytka jadłam zawsze polane tłuszczykiem z podsmażoną kiełbasą w kostkę i posypane .. cukrem
Ojciec placki ziemniaczane też z cukrem, i ja z cukrem, mama ze solą

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:01   #3203
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Juz w rodzince a dokładnie u kuzynów mamy 2 maluszków z tego roku wydaje mi sie ze ogólnie jest duzo dzieci na ten rok będzie masakra w przszłości z przedszkolem dla dziecka.
a u nas brata Tżta synek ma prawie 5 miesiecy a siostry Tżta synek 3 miesiace a niedługo Tż bedzie tata
same chopoki beda z jednego roku od jednego rodzenstwa
Cytat:
jak byłam rok temu w Zakopcu to były tam różne fajne drewniane zabawki- pociągi, samochody, laleczki... I wszystko tanie jak barszcz... W tym roku niestety nie pojadę, ale za rok kto wie
tez byłam w sierpniu kupilismy fajne drewniane kredki dla chrzesnicy tzta
wiolek pod koniec juz sa czesciej wiyty ja od 35tc mam chodzic co dwa tyg.
wyniki po poludniu , ale cos mnie poszczypuje dzisiaj
co do reklamacji juz mi napisali by odeslac a oni zwroca koszty..tylko zadnych konkretow wiec zapytalam czy mam sie spodziewac wymiany czy zwrotu wszystkich kosztow....
za egz. ja juz mam praktycznie spokoj tzn zajecia mam do konca czerwca ale zostaly mi jeszcze dwie pracownie, ale ocen juz mam dosc aby mi mogli wystawic, fizykoterapia mam 2 i 4 wiec jak jednego nie zalicze to tez bedzie mial z czego wystawic, najwyzej mi zanizy, a z kosmetologii mam tylko 5 ale powiedziala ze jak nie bede mogla zaliczyc to bym indeks zostawila w sekretariacie to cos wpisze
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A jak powiem, że 114,5 to mnie nie przyjmiesz??
no dobra załapałaś się
Cytat:
dzis po prostu MUSZĘ ja tez uciekam
ucz się
anoxa kochana
karolcia współczucia z powodu teścia
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na badaniach i najgorsze jest to, że za każdym razem coraz bardziej mnie boli jak kują, dziwne.
hehe bo juz to klucie to dla nas normalka

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:07   #3204
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny... czy dziś jest jakieś kościołowe święto ??!!
Bo te stare kuciapy (sąsiadki) mają tv włączone albo radia na całą parę i słyszę u siebie.. "ooo paaanieeee, to ty na mnie spojrzałeś, twoje ustaaaa dziś wyrzekły me imieeee, swoją barkęee pozostawiam na brzeguu..."
Zara im zapodam jakiegoś.. Marilyna Mansona

Stary 2010-06-18, 11:07   #3205
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
pasuje ci przed poludniem? wtedy dzieci jeszcze w szkole przyszly tydzien? i gdzie?
Pasuje
Gdzie... najlepiej gdzieś, gdzie można zaparkować, bo nie mogę za bardzo chodzić ztą szyjką. Jakoś nic mi nie przychodzi do głowy... Na Mickiewicza jest bardzo dobra kawa włoska Illy, ale nie sprawdzałam ja jest w środku. Może wyciągnę tam Tż dzisiaj to sprawdzę i dam znać. Ja jestem wolna w przyszłym tygodniu do południa każdego dnia, więc się dostosuję
Stary 2010-06-18, 11:07   #3206
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to samo Identyko.
Co do opieki nad małym to tż utrzymuje, że będzie wstawał w nocy ale jakoś cięzko mi w to uwierzyć, przecież to taki śpioch
Ponoć faceci dobrze kąpią bo mają duuuże dłonie i to im ułatwia Nam tak położna mówiła wczoraj na SR.
Majówki pisały, że własnie w 9 miesiącu wywala najbardziej - przynajmniej u większości.
W ogóle to tż stwierdził, że brzuch mi nieco opadł w dół.. a ja czułam przecie jak mały wciska się głową "gdzieś" bo miałam kłucie jakby mi szpilą zasadził w maciczkę
rosnie rosnie ja tez mam wrazenie ze te rozstepy sie poszerzaja zreszta czuje....a brzuch tez mi sie wydaje ze jest troszke nizej , mój tez spioch a jak bylo na SR opowiadaj tu, spodnie nie strzelily

Stary 2010-06-18, 11:10   #3207
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja wróciłam już... kupiłam prezent na chrzciny, przynajmniej jego część. Wkurza mnie to wszystko, bo sytuacja tutaj jest bardziej skomplikowana. Wiola wiedziała, że mamy ciężką sytuację finansową, że Komunia, że wesele, że narodziny, że u Damiana tak kiepsko z kasą itd... i wymyślili sobie, że będize chrzestnym. Praktycznie na sam koniec przyszli z proszeniem, nie poinformowali go o spotkaniu z rodzicami i chrzestnymi, tzn napisala pozno wieczorem na dzień przed... i ogolnie ich podejscie do wielu rzeczy. Nie ważne...

W kazdym bądź razie kupiłam dla Błażejka srebrny łańcuszek z medalikiem, do tego książke w grubej oprawie, bardzo kolorową, zdobioną: Opowiedz mi Jezu i do tego dokupię chyba jeszcze jakąś zabawkę dla malucha... powiedziałam, że będzie symbolicznie i jest symbolicznie... wkurza mnie teraz jakie jest parcie na kasę!

W ciuchaczu byłam, kupiłam Łucji szlafroczek, sobie spodnie od piżamy i Łucji bluzeczkę.

A co do wyjazdu, to akurat nie wyjeżdzamy... zostajemy. Pisałam chyba już, że teraz co najmniej tydzięń w domu

Co robicie na obiadek?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:12   #3208
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
A moja Mała cały czas tą głowę w piersi moje wciska .
Bardzo będę zaskoczona, jeśli się obróci przed tym 32 tygodniem.

Dziewczyny, ja po domu, mimo rozmiaru chodzę bez stanika- jakbym Wam teraz pokazała jak wygląda moja koszulka, to byście uwierzyły, że wkładki MOGĄ się przydać

. Witaj Kochanie

Stary 2010-06-18, 11:12   #3209
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
rosnie rosnie ja tez mam wrazenie ze te rozstepy sie poszerzaja zreszta czuje....a brzuch tez mi sie wydaje ze jest troszke nizej , mój tez spioch a jak bylo na SR opowiadaj tu, spodnie nie strzelily
Nie strzeliły.. ale ja jako "najstarsza" ciążą robiłam za model.. musiałam kocie grzbiety wyczyniać i pokazywała babka na mnie czego mają NIE robić te, które jeszcze nie mają zielonego światła do porodu (czyli przed ukończeniem 36 tygodnia)... czyli ja skakałam na piłce -góra-dół - one mogły jedynie kulać się na boki.. tak jakby siedząc na piłce kulały dupką kółka... ja mogłam robić takie jakby przysiady (jak do parcia w pozycji kucznej prawie.. albo jakbym miała srać na dworze w pozycji najbardziej wyprostowanej xD ) a one robiły wykroki
No i były lekcje masażu to tż tak mi wygniotolił plecy, jak nigdy xD

Co do brzucha to ja tez okropnie czuję jak mi się skóra naciąga.. takie jakby szczypanie/pieczenie, cholerka wie co ale czuć czuć

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-06-18 o 11:13
Stary 2010-06-18, 11:12   #3210
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Bo te stare kuciapy (sąsiadki) mają tv włączone albo radia na całą parę ...
Zara im zapodam jakiegoś.. Marilyna Mansona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości