![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy
A czy któraś z was była w Dębkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Mam takie pytanie na szybciocha, szczególnie do dziewczyn które mieszkają gdzieś w okolicach Kołobrzegu. Wiecie może czy coś ciekawego będzie się działo w tym mieście lub okolicach na początku czerwca 3-13? Jakieś imprezy, koncerty. Potrzebuję takich informacji ponieważ chciałabym się tam zatrzymać w drodze do Dźwirzyna gdzie spędzę weekend w 5* hotelu ![]() Podpowiedzcie coś dziewczynki, ładnie proszę ![]() A i powiedzcie lepiej zatrzymać się w centrum czy na obrzeżach?
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
A ja zastanawiam się nad Łebą, Mielnem, a Władysławowem. Co wybrałybyście na moim miejscu?
W Mielnie byłam w tamtym roku, no i bardzo mi się podobało, nie wiem czy w tym znowu tam pojechać, czy lepiej zobaczyć coś nowego?;>
![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mielno -uwielbiam,ale to z powodu sentymentu osobistego ![]() ![]() Za to nie lubię weekednów w Mielnie za dresiarsko -dyskotekowy klimat. Wtedy zwiewam w miesca oddalone od centrum. Władysławowo -niczym mnie nie zauroczyło,niczym nie zraziło. Tak jakoś nijako. Naszło mnie,więc wstawię kilka fotek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za oddzew! A więc Mielno oczywiście zgadzam się super miejscowość, tylko np. w deszczowy dzień, no to nie ma za bardzo gdzie się wybrać, nic tego typu do zwiedzania, albo ja się nie orientuję? Prócz tej latarni w Gąskach, o której wspomniałaś. Ja to jestem klubowiczka, więc dyskoteki jak najbardziej na tak, i to nic że 'dresiarskie'!
![]() Tylko właśnie chciałam zobaczyć może inne nadmorskie miasto i waham się które, chociaż jak narazie szukam noclegów tylko w Mielnie. ![]()
![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
![]()
w lebie tez jest duzo dyskotek i we wladyslawowie tez i to nie tylko disco-polowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
niedaleko Mielna,w Dobrzycy sa piękne ogordy Hortulus
![]() a co do Leby ,to oprócz wydm warto wybrać się do latarni Stilo i poźniej niedalko na dziką plażę z której widać wrak frachtowca duńskiego ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2010-05-25 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
A ja na takie spokojniejsze wakacje nad morzem polecę Świbno
![]() Sama mieszkam w Gdańsku i ostatnio "odkryłam" tą miejscowość Miejsce w którym Wisła wpada do Morza widok po prostu niesamowity! Bardzo fajna plaża i Las. Blisko do Wyspy Sobieszewskiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Ja za miesaiąc jadę do Karwi, niedaleko Jastrzebiej Góry. Uważam że miejscowosć ma swój klimat i turystycznie położona jest w bardzo ciekawym miejscu. Jeżdżę tam co roku i zawsze mam coś nowego do obejrzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
astro-loszka
|
Cytat:
Raz wybraliśmy się a rowerową wycieczkę z Kątów Rybackich na drugi brzeg Wisły(promem), na Wyspę Sobieszewską. Było super, widoki niezapomniane, odwiedziliśmy nasza ulubioną tawernę w lesie niedaleko plaży, tylko zasiedzieliśmy się i ledwo zdążyliśmy na prom. Wracaliśmy po ciemku. Ale w tym roku też jedziemy do Kątów i też pewnie wypuścimy się rowerami na drug brzeg Wisły
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Od strony Mikoszewa na końcu tego takiego cypla wchodzącego już w morze jest takie fajne samotne drzewko Super to wygląda
![]() Co do bursztynów to fakt przedwczoraj też udało nam się zebrać trochę bursztynów. Mała rzecz a cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Ja byłam już w każdej miejscowości nad Bałtykiem przez 20lat ale najbardziej podoba mi sie w Niechorzu i w tym roku zamierzamy się również tam wybrać z chłopakiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wybieram się z TŻ'tem do Gdańska. Planujemy mieszkać w akademiku Uczelni Medycznej. I tu pierwsze pytanie do Was: czy macie jakieś opinie nt.akademika? Sami jesteśmy studentami i nie chcemy płacić wysokiej kasy za nocleg a nie potrzebujemy luksusów. Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek inf. nt. tego aka. ![]() I jeśli wiecie to czy możecie mi powiedzieć, jak najlepiej dojechać stamtąd nad morze i gdzie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
astro-loszka
|
My z TŻ parę razy stacjonowaliśmy w Trójmieście w akademikach, ale akurat nie UM. Byliśmy w akademiku Akademii Morskiej w Gdyni - warunki super, tylko do morza daleko(lokalizacja - przy Stoczni Gdyńskiej), no z zewnątrz nie za ciekawie - wysokie bloczyska z wielkiej płyty. Ale mieliśmy do dyspozycji taki apartament, coś w rodzaju kawalerki, z kuchnią i łazienką. Największym wzięciem, jesli chodzi o Gdynię, cieszy się akademik AM położony przy samym bulwarze ( i tym samym bliziutko morza), ale on ma największe obłożenie w sezonie, trzeba jakoś dużo wczesniej rezerwować miejsca.
Jeśli chodzi o Gdańsk, to przez ostatnich kilka lat stacjonowaliśmy w pokojach gościnnych przy Wydziale Psychologii UG. W ciągu roku były one przeznaczone dla wykładowców i pracowników naukowych, zamiejscowych, ale w okresie wakacji czy wszelkich "długich weekendów" można było tam spokojnie korzystać z noclegów. Warunki świetne, ceny przystępne, lokalizacja - Gdańsk Jelitkowo, niedaleko deptaka (często chodziliśmy sobie stamtąd do Sopotu na piechotę na spacerek). Tylko, że mieli to w ostatnim czasie zlikwidować, a szkoda, bo to była świetna baza wypadowa. Nasz kolega korzystał z noclegu w akademiku Politechniki Gdańskiej, w Gdańsku-Wrzeszczu, i też sobie chwalił. Jestem bardzo ciekawa waszych opinii nt. noclegów w akademikach i domach studenckich w Trójmieście.
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
gaga87 podbijam Twoją prośbę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bede strasznie wdzieczna. Wybieram sie w lipcu z mama i corka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Ostatnie kilka lat spędziłam nad Bałtykiem-Kołobrzeg, Krynica Morska, Dźwirzyno, w zeszłym roku Międzyzdroje a w tym jedziemy do Rewala.
Najbardziej spodobały mi się Międzyzdroje ![]() Zobaczymy co nas czeka w Rewalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam maila odnośnie aka na Politechnice, to kobieta mi powiedziała: 80 zł za dobę! ![]() ![]() Przecież to się w głowie nie mieści.. Za taką cenę to my możemy iść do hotelu.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem co mówię, bo już 3 raz jedziemy w okresie wakacyjnym do Łeby, ale nas to jakoś nie odstrasza. No i w tym roku jedziemy w 7 osób, w tym właśnie z 4 miesięcznym maluszkiem ![]() Co prawda maluszek nie mój, ale zapytam z ciekawości - jak Wasz znosił nadmorski wypad? We wrześniu pewnie pogoda już mniej dokuczliwa była? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Trzeba wykupić.
![]() tutaj o mikroreklamie: https://wizaz.pl/mikroreklama/
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() już załatwione, tylko problem z transportem - pociąg boje sie, że będzie "przeludnienie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
astro-loszka
|
Cytat:
My w Jelitkowie (Wydział Psychologii UG) płaciliśmy 60 zł/os., (2 osobowy pokój z łazienką) w AM w Gdyni chyba 70zł/os., ale mieliśmy do dyspozycji cały apartament. Nasz kolega w aka Polibudy chyba płacił ok. 70zł, ale to było kilka lat temu, więc do tej pory ceny mogły wzrosnąć. Teraz zwykle zatrzymujemy się u koleżanki w Gdyni, lub w pensjonaciku na Wzgórzu Św. Maksymiliana - do morza blisko i ceny 50-70 zł/os. Ale tęsknie za akademikami, szkoda, że Jelitkowo już nie funkcjonuje ![]()
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny... Weszłam sobie z nudów na ten wątek i zachciało mi się jechac nad morze... =/ Generalnie to w tym roku zaplanowaliśmy z TŻ jechać do Zakopanego, bo naczytałam się, że pogoda w te wakacje ma nie rozpieszczać... Ale teraz obudziła sie we mnie moja leniwa strona osobowości
![]() Kiedy w ogóle wybieracie się na wakacje nad morzem? Bo ja planuje swój wypoczynke na połowę sierpnia... Wiecie może jaką zpowiadaja pogodę na lato? Bo w internecie wszędzie piszą co innego =( Pozdrawiam =)
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
Szukam towarzyszki na wypad w sierpniu na parę dni nad morze, jakieś chętne?
![]() ![]() Piszcie najlepiej na gadu3467100, ewentualnie prywatne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Nie chce zakladac nowego watku wiec zapytam was tutaj.Jade w tym roku z moim Tz do kolobrzegu bo jego znajomi maja tam mieszkanie i w zwiazku z tym co byscie radzily tam zobaczyc?Ja zawsze jezdzilam do sopotu i jestem sceptycznie nastawiona do kolobrzgu wiec moze polecicie jakies fajne miejsca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Dziekuję uprzejmie =) już przeczytałam wiadomość =)
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
Kilka razy byłam w Karwi w domu Oskar. Byłam bardzo zadowolona. Zdecydowanie jest czysto i pokoje przestronne. Polecam.
http://www.oskar.wczasowicz.pl/ Później w zwiazku z tym, że mam psa, musiałam zmienić lokal i wybrałam przez net to: http://www.izba.afr2.pl/helena.htm Małe pokoje (przynajmniej ja na takie trafiłam. Poza tym straszny zgiełk od rana (piekarnia na przeciwko) do óźnej nocy (tuż przy wejsciu na plażę). Ja nie polecam. A w tym roku mamy zaklepany pokój w "Izba u Jędrusia" No mam nadzieję że będzie fajnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.