|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() mój TŻ nie ma wyjścia, ja go nie zamierzam o nic pytać, dziecko jest wspólne, więc i opieka też. Jasne, że to ja mam mleczko, ale np. myć nie bede mogła po CC, wiec on to bedzie robił. A potem jak będzie dokarmianie to też przecież on może. No i te pierwsze kupki to nie śmierdzą, więc nie ma tragedii. I w czasie porodu MUSI być w szpitalu, będzie CC, więc go nie wpuszczą, ale MUSI być w sali obok i "pilnować" żeby nam Kuby nie podmienili ![]() kashha - PIĘKNA ta drewniana kolejka ![]() ![]() ![]() ![]() ja nie zajarzyłam (to pewnie przez ciążę ![]() zapomniałam jakoś o tych masłach kakaowych i sobie Ciebie wyobraziłam ze zwykłym masłem we włosach, proszę się ze mnie nie śmiać ![]() odebrałam telefonicznie wynik PACIORKOWCA ![]() ![]() TŻ stwierdził, że jakbym była bardziej pobożna to by się jakieś paciorki znalazły ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Hd boski brzusio, a ty jak z obrazka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki! Wyobraźcie sobie, że odłączyli mi neta
![]() ![]() Pokłóciłam się z mężem rano, wkurzył mnie łajza jedna. No nic pewnie szybko mi przejdzie. Maja mnie dziś przyjaciółki odwiedzić, bo ida na imprezę. Pewnie nie chcą żebym tak do końca poczuła się opuszczona ![]() Mały się strasznie rozpycha. Tyłeczek wypina. Co do brzucha, ja mam nisko od praktycznie samego początku. Więc chyba nie zauważę kiedy będzie nisko do porodu. hd pięknie wyglądasz, super sukienka. I widzę, że też nadal dajesz radę malować paznokcie u stóp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Basia, Marta, Dzidzia - dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- idę sie przewietrzyć z psiakiem. W parku widze codziennie wypudrowaną młodą lafiryndę. Siedzi na ławce całymi popołudniami, często z jakimiś facetami, dziecko na huśtawce albo z nią na ławce, do drzewa przywiązany psiak, który tak piszczy, że słychać go dwie uliczki dalej. I tak godzinami. Wieczorem widzę jak tylko biegają do sklepu po piwka. Zrobiona jest na maxa, nie żadna meliniara. Młoda, może nawet ładna (nie widać spod tej tapety) ... Znieczulica. Nasłałabym na nią jakieś służby ochrony zwirząt!!!! Może narobiliby jej obciachu wśród parkowych kupli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Takie lafiryndy to bym do pracy wysłała. Najbardziej mi szkoda dzieci i zwierzat, którymi tacy ludzie się "opiekują". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3277 |
Zadomowienie
|
Cześć!
spałam prawie 12 godzin!!! ![]() ![]() ![]() oczywiście musiałam jeszcze nadrobić te wszystkie strony naprodukowane od wieczora ![]() Hd - ślicznie wyglądasz ![]() Papeteria - ![]() Olakola - ![]() ![]() Anoxa - wszystko będzie ok, wiem, że się bardzo martwisz, ale niedługo już będziesz miała maleństwo przy sobie i wszystkie zmartwienia się skończą ![]() Karolcia - współczuję z powodu teścia... ![]()
#3278 |
Raczkowanie
|
Nie bylo mnie od wczoraj i nazbieralo sie az 10 stron .. juz nadrobilam,ale nie pamietam co komu chcialam odpisac
![]() Ja sobie rozglosilam muzyczke i plasam po kuchni przekrecajac nalesniki ![]() ![]() Tak (prawie) wszystkie piszecie ,ze chcialybyscie miec juz maluszki przy sobie . I mnie tez juz wzielo..szczegolnie po obejrzeniu tego filmiku o opiece nad dzieckiem . Marzeniem mojego zycia bylo miec prawdziwa ,kochaja sie ,dbajaca o siebie rodzine i tak bardzo sie ciesze ,ze zaraz bedziemy ja tworzyc ,niesamowite wyzwanie przed nami i tak strasznie mnie to ekscytuje i nastraja pozytywnie ![]() Jak ktos jeszcze chce link do filmiku to tak jak pisalam piszcie do mnie pw.
![]() |
#3279 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() przepraszam, że się śmieję, ale moja własna mama też mi skrytykowała ... ja nigdy nie robiłam szczawiowej (ale botwinke to tak) Cytat:
a przerwę od gotowania mam tylko jak jedziemy na wakacje ![]() ale w tym roku to niestety, no chyba że Kuba będzie aniołkiem i się gdzieś wybierzemy na tydzień np. w październiku ... ojj, tak bym do Hiszpanii pojechała ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zadomowienie
|
daje mojemu Kubusiowi codziennie posłuchać muzyczkę ze "słoneczka", taką pozytywkę, no i wtedy on fika koziołki
kurcze nie wiem, czy dobrze robię, bo nie jestem pewna czy fika z radości, czy się wkurza ... ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- poprosze o nr tel (na priva) do koleżanek, które będą prowadziły następny wątek, tak w razie w |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 |
Wtajemniczenie
|
No a mój Michaś to się właśnie uspokaja po pociągnieciu sznureczka w kaczuszce
![]() I twojemu to na pewno sie podoba, przeciez to bardzo przyjemna muzyczka! |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Na razie to chyba jest na pierwszym miejscu w sumie na razie żadne inne się nam nie podoba ![]() Ale mam muła dziewczyny, spać i się chce duszno i na dodatek obżarłam się strasznie ....
![]() |
#3284 |
Raczkowanie
|
Moj Szymek sie uspokaja jak mu puszczam muzyczke z karuzeli ,ale jak spiewam kolysanki to odrazu szaleje .. Czuje sie jakby mowil "Matka prosze Cie tylko nie spiewaj"
![]()
![]() |
#3285 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słyszałam o brodawkach,ale moja tak nie ma ![]() Cytat:
![]() Maleństwo kończy dzisiaj tydzień ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten czas leci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a czy Wy nosicie siatki? bo ja ogolnie nic nie nosze ale poszlam dzis do sklepu i potrzebowalam i soku i wody gazowanej i niegazowanej. bylo troche ciezko... zastanawiam sie w sklepie czy brac wszystko, ale nie chcialo mi sie drugi raz isc
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- ja tez ostatnio sie zastanawialam czy to, ze Ada sie kreci, to znaczy ze jej sie podoba czy nie? np zawsze jak sie klade na lewy bok w sypialni to ona sie zaczyna ruszac... to moze znaczyc ze lubi ta pozycje jak i odwrotnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Wtajemniczenie
|
A ja dostałam wanienkę w prezencie o taką http://www.allegro.pl/item1071970050...mi_poznan.html tą zieloną chociaz to z głowy. Dostałam tez te gabeczki na których można połozyc maluszka podczas kąpieli ale nie słyszałam pochlebnych opinii na ich temat (że niby bakterie się zbierają) i będę chyba podkładac po prostu pieluszke i już.
Agravko a nie prościej kogoś wysłac? gdzi etakie ciężary targać! Ja nosze owszem, ale same lekkie rzeczy. Ew, wrzucam do auta i już.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3290 |
Wtajemniczenie
|
mowie Ci ze strasznie chcialo mi sie pic a nie moglam sie zdecydowac, a TZ jeszcze w pracy. Nie nosilam daleko bo to byl osiedlowy sklepik
![]() dziewczyny jak to jest z paznokciami do porodu?chodzi o to zeby byly calkowicie czyste czy moze byc lakier bezbarwny? bo wybieram sie na pedicure i chcialabym sobie zelik polozyc,co Wy na to powiecie? jak jechalam ostatnio do szpitala zmylam wszystko... |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co może być od antybiotyku kurcze ?? ja tez rałam jakoś w lutym na zatoki doumox 1000 kurcze
![]() |
#3292 |
Zadomowienie
|
agravka ja targam siaty z ziemniakami ogórami itp. do samochodu i z auta do domu pewnie z 5 kg nieraz niosę. A co do paznokci też się zastanawiam czy bezbarwny może byc ale nie wiem właśnie.
#3293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do paznokci to nie wiem, ale ja zmyję lakier dla świętego spokoju. Gorzej jak zapomnę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Wtajemniczenie
|
No i pogoda się zepsuła
![]() Przez co ja jakaś przybita się zrobiłam, bo boli mnie głowa. Ugotowałam ten obiad i oczywiście tacie i bratu przeszkadzało, że w sosie koperkowym jest koperek... Nie mam już do nich siły. Biorę się za wyszywanie różyczek na maminej bluzce.
#3295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My juz lewy bok przerabialismy i niestety chocbym chciala dluzej na nim polezec (bo tak jest zalecane ![]() Ale sie ciesze dostalam dzis pieniazki na wakacje z mojej firmy i to jeszcze wiecej niz sie spodziewalam ! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem jak z paznokciami u nog.
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
Wrocilismy ze szpitala, z tescie nie najlepiej, jest nie przytomny, sparalizowany z prawej strony, ma duzy skrzep w mozgu, nie do operacji wiec tylko czekanie...bo z niego to tylko roslinka...Tz przejol sie naprawde, nawet nie wiedzialam ze az tak...nie wiem jak mu pomoc...ach raz to przezylismy to i drugi damy rade...ale nie lubie jak cierpi
![]() W moim szpitalu, nie ma z tym problemow, mozna miec zel czy inne rzeczy ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-06-18 o 16:39 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3298 |
Rozeznanie
|
Też tak słyszałam
#3299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Z jednej strony nie zycze nikomu smierci, ale z drugiej nie mam warunkow ani sily opiekowac sie wiecie jak taka osoba aprobuje, a przeciez bede miala malenstwo....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.