|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG, częśc XIX.
Stoję w oknie, opuszkami palców śledzę wędrówkę deszczu po szybie, szukam odbicia w kropli... nadaremnie. Jestem tylko ja - zimno-palca, i... świat, który wieje chłodem. Bajka o miłości,czy prawdziwa .?
|
|
#3782 |
|
Przyczajenie
|
była jak wonny kwiat. delikatna, pachnąca.
- zrobił to ! - ale, co?! - zdradził mnie. - o k***a. a myślałam że wreszcie Cię pocałował. - słuchaj, musimy pogadać. - o czym? - o nas. - przeciez jest okey. - ach... tak. zapomniałam . był dla niej kimś więcej niż ' mój ' . traktowała go, jak brata. opiekuńczy i wyrozumiały. to było 10 lat temu. a teraz? uh, teraz jest inaczej. Ojej! wiedziałam. ale jak jest? oh, jest dużo lepiej. i te dzieciaczki, takie podobne do nich... ![]() |
|
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dotarło do mnie , że zmarnowałam swoje 10 minut... Przy Tobie.
Analizuję.. Każdą rozmowę , każdy gest , każde słowo , każdy ruch jaki wykonałam w twoją stronę by zrozumieć.. Co zrobiłam nie tak. Szczęściem jest czasami niewidzenie wszystkiego.. |
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
Miasto przepełnione tymi którzy stresują się by być szczęśliwymi, tańczącymi, którzy chcą zatracić się od zmartwień i siedzącymi na ławkach zastanawiającymi się co zrobili nie tak. Doszły mnie pewne pogłoski, że Oni mają tupet mówić na siebie `przyjaciele `. Od pewnego czasu wszystkie lakiery leżą w ostatniej półce mojego biurka, ubrania, które były tymi cudownymi stały się zwykłymi porozcinanymi na drobne strzępy szmatami, a dodatki, którymi zachwycały się miliony spoczęły na dnie kominka. Wszystko stało się bez znaczenia, bo jeśli ktoś Ci powie, że Cię kocha tylko wtedy jak będziesz wyglądać seksownie to cóż, zwykły frajer z Niego. Szacunek u mnie zdobędziesz sobie kiedy zobaczysz mnie w powyciąganych dresach z kokiem na głowie i buzią umazaną od czekolady i powiesz jeszcze, że wyglądam ślicznie i chcesz ze mną iść na spacer. Gorzej niż frajer, bardziej pusty niż ken. - Zrobię wszystko by Ci było dobrze - Czekaj, czekaj, ale ja nie chcę się z Tobą Pier^%dolić... - Dobry wieczór urocza damo - Witam zakłamanego chu**&ja - Czyżby mała prowokacja? Chwyć moją rękę i chodźmy na spacer na słońce. Nie obawiaj się, że się spalimy Twoje lodowate serce zneutralizuje gorąco, które wytwarza słońce.
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2010-06-18 o 15:49 |
|
|
|
#3785 |
|
Przyczajenie
|
A Ty z daleka, bo tak lepiej..
I w razie czego, nie tracisz nic.. `Chciałbym żyć, lecz to boli. Odpuszczę sobie, tak wolę.` `Może trudno w to uwierzyć, lecz naprawdę kochać chciałam. Dziś i tak to już nie ważne, ale... może nie umiałam? ` Obalam stereotypy, poszerzam horyzonty. ![]() Każdy bezsens ma swój sens bo bez sensu nie ma sensu ... _________________________ _________________________ _______ Hej wszystkim. Jestem tu nowa..Myślę, że na coś się przydam .. ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
#3786 |
|
Rozeznanie
|
gdzie są moje: absorbeed i z innej bajki ?
Marzyła, by każdego dnia układać z gwiazd ich własne niebo.
Posłuchaj wiatru. On zawsze opowiada historię nieszczęśliwych miłości.
|
#3787 |
|
Rozeznanie
|
' ''love me, love me, kiss me, Kiss m eee e.. '' - zabrzmiał sygnał sms, ustawiony na jego kontakt. Tak dawno nie odzywała się ta melodia.. Podbiegła do telefonu i przejęta czytała wiadomość „skarbie ;* jestem na naszej ławce możesz przyjść ? to pilne ;*" pełna radości założyła swoją ulubioną bluzę, założyła trampki i wybiegła z domu w stronę parku. Kiedy doszła na miejsce on już był. Miał jej ulubioną turkusową koszulkę , podobną do jego słodkich oczu.. radosna podbiegała i rzuciła mu się na szyje „dlaczego się tak długo nie odzywałeś? Ja tęskniłam " spuszczając wzrok wydukała „słuchaj mała. Kiedyś ci obiecałam, że zorbie to jak się spotkamy. Ja chce ci powiedzieć, że poznałem lepsza dziewczynę. Ty nie jesteś mnie warta. Żaden cię Ne chce i ja też.. jesteś taka naiwna dawałaś się nabierać na wszystkie zagrywki jak 5-letnie dziecko.." nie czekając na dalsze słowa wybuchnęła płaczem i zaczęła biec przed siebie.
Odwróciła się jeszcze na chwilę by na niego spojrzeć.. miała nadzieje, ze ją zatrzyma.. że powie, ze to głupi żart, albo jest 1 kwietnia jak wtedy .. ale nie on zadowolony poszedł w stronę jakiś dziewczyn. A jej.. zawalił się świat. Wszystko zaczęło wracać. Te wszystkie kłamstwa padające z jego ust. To były tylko głupie wypociny ? to uczucie.. to nie było uczucie. On traktował ją jedynie jako zdobycz, zabawkę która może mu się do czegoś przydać. Poszła do najbliższego sklepu, kupiła leki na koniec jej świata.. na złamane serce .. czyli paczkę chusteczek, fajki i wino - czerwone jak jej krew.. jak serce które kocha tego palanta.. Poszła na plac zabaw. Miejsce beztroskiego czasu. Usiadła na karuzeli, pijąc wino i paląc papierosa klęła na cały świat. Nie było już sensu dla którego miałaby żyć . wszystko straciło sens. Nawet niebo płakało razem z nią. Wielkimi smutnymi łzami .. Pragnęła śmierci . chciała być tam.. wiedziała, że w niebie byłoby jej lepiej, więc po co ma się tu męczyć ? Po co walczyć o to szczęście, którego i tak nigdy nie zdobędzie, po co ? Zaczęła krzyczeć, że miłość jest do dupy tylko niszczy życie, że chce do Boga .. nie chce tu być. „la lalaala.." - usłyszała jakiś głos. Była to mała dziewczynka, o zimnych oczach i delikatnej twarzy.. z tej twarzy można byłoby wyczytać pełną radość życia, beztroskę. To czego brakowało jej .. Dziewczynka idąc w stronę huśtawki przewróciła się i stłukła kolano, zaczęła lecieć jej krew. Lecz ona nie uroniła nawet kropli łzy .. Tylko wstała podeszła do zapłakanej dziewczyny i powiedziała, że nie warto płakać .. bo łzy SA bardzo cenne i trzeba wiedzieć kiedy można je uronić a to tylko można w ważnych momentach, a kiedy się upadnie to się zawsze wstanie, a rana ? rana zawsze się zagoi tylko trzeba trochę poczekać. 'wiem, że długie, przepraszam, ale mnie osobiście bardzo spodobał się ten tekst i chciałam się nim z wami podzielić. ; )
|
#3788 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kochaaanie <3 brak weny. _________________ Best revenge? Smile, be happy, never let, them know is hurt
/ najlepsza zemsta? uśmiechaj się, bądź szczęśliwa i nie pozwalaj żeby widział Twój ból/ They always say time changes things, but you actually have to change them yourself /oni mówią,że czas zmienia rzeczy,ale właściwie musisz je zmienić sam/ I may be bad but I'm great at it / może jestem zła ale jestem w tym świetna/ |
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
mijam was jak gdyby nigdy nic ... bo przecież oficjalnie to my się nie znamy . a ona ... ścisnęła mocno twoją dłoń ... zupełnie, jakby wiedziała, że poprzednią noc spędziłeś ze mną . +cornels - och dziękuję ![]() patrysiowa_ - straaaasznie dziękuję <3 też Cię kocham ryba ![]() <3happyend , LoveYourEyes , xxgroszek07xx - okradłam
Edytowane przez limitowanaa Czas edycji: 2010-06-18 o 16:04 |
|
|
|
#3790 |
|
Raczkowanie
|
czas szybko mija, gdy na Ciebie patrzę
Pijani nie winem, lecz uczuciami Czekam, bo powiedziałeś "jeszcze do Ciebie wrócę"
_________________________ ___________ |
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
'Twoja obecność warunkiem mojego szczęścia'
|
|
#3792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wspaniała. <3
kc. ![]() patrysiowa_ - dzięks. ![]() miło mi, że ktoś docenia. _________ chcę, żeby świat zazdrościł nam miłości. chcę, żeby zazdrościł mi Ciebie. była jedną z tych szczęśliwych z pozoru.
|
|
|
#3793 |
|
Rozeznanie
|
limitowanaa- limit uwielbiania ciebie nigdy się nie wyczerpie
Jeśli płonący wyraz moich oczu jest słońcem, twoje wahanie jest jak półksiężyc Owszem, miała wspomnienia, ale wspomnień nie można dotknąć, poczuć ani przytulić
Nigdy nie były dokładnie takie jak tamta chwila, a z biegiem czasu nieubłaganie bledły To było narysowane na nocnym niebie - gwiezdny zarys naszej historii nasze serca wciąż tęsknią do tej iluzji Krok po kroku, spotkałam cię i zaczęliśmy tańczyć, zapominając o czasie Kłamliwy, niemoralny księżyc świecił, studząc moje pożądanie, obejmując swoje przeznaczenie, krzyknął 'Czemu ty jesteś Magdą?' Jeśli nawet obietnice miłości nie są pewną rzeczą to nie mam już niczego do stracenia Edytowane przez grise Czas edycji: 2010-06-18 o 16:38 |
|
|
|
#3794 |
|
Rozeznanie
|
desiree01 , neversaynever - okradłam : )
Patku ! Dziękuję, rybkoooo ; **** A absorbeed ma problemy z netem ; / Życie jest jak żarówka - przepalona raz nie zaświeci więcej Miłość – jeśli twoja zaczęła się i kończy łóżkiem Wyrzuć przez okno do szafy albo pod łóżko. Trzeba żyĆ. Nie wiedziałam, że te słowa są tak cholernie poważne. To taki czas, w którym daje się radę ... 'Kilka zmęczonych twarzy, pełnych nadzieji, Że znajdą miłośĆ pośród pyłu i kamieni... '
|
#3795 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo ; * ____________ nie odważysz się ? zabrakło ci jaj, żeby to powiedzieć ? bolało, boli i będzie boleć. zgubiłam się. wśród ludzi, których kochałam ? |
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
powiedziała 'spróbujmy', dostała nieprzespane noce.
walka z losem, ile dla mnie znaczy? oceń ! gorzkie dni, w jej oczach stoją łzy. pamięć przerzuca chwile, jak projektor slajdy. teraz inny nastrój skłania, mogę Ci się zwierzyć. zrozumiałam. sama nie jestem w stanie życia przeżyć.
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3798 |
|
Raczkowanie
|
za usłyszenie od ciebie kilku pewnych słów, oddałabym najlepszą parę szpilek. oficjalnie informuję, że wyczerpał się mój limit cierpliwości na dziś. proszę mnie już nie irytować, inaczej poprzegryzam kable od komputera. rozzłoszczona rzuciłam szklanką o ścianę, a odłamki szkła utknęły mi w sercu.
|
#3799 |
|
Raczkowanie
|
Poproszę filiżankę miłości z trzema
łyżeczkami szczęścia. Kocham Cie za każdym razem, gdy przechodzę obok Ciebie wdychając Twój słodki zapach. Kocham Cie także wtedy, gdy widzę jak grasz w piłkę z kumplami. I czasami mam wrażenie że to już nie miłość tylko obsesja, ale wtedy zjawiasz się i mówisz coś do mnie tym swoim zniewalającym głosem i już jestem Twoja. Przez cały dzień oglądałam Disney'a tylko po to by po prawic sobie humor. Niestety popadłam w jeszcze większą chandrę bo w ich bajkach zawsze miłość jest odwzajemniona, a nie tak jak w rzeczywistości, gdzie wszyscy deptany swoje uczucia. - Masz coś na twarzy. -Zauważyłeś? To mój nowy podkład. -Nie, nie o to mi chodzi. -A więc o co? -Chyba o ten niecodzienny uśmiech i o oczy przepełnione miłością. Zostanę Twoją księżniczką już na zawsze i nic tego nie zmieni.
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" Edytowane przez kreskowa Czas edycji: 2010-06-18 o 17:45 |
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje, za wszystkie pochwały ..
------------- I jesteś tak cholernie doskonały, że przy Tobie czuję się taka niepoukładana, chaotyczna. Dlaczego nie chciała z nim być? .. Chciała, lecz chciała też czegoś więcej. Żeby jakoś okazał, że naprawdę ona i tylko ona. Ile ja nocy przepłakałam ? Bóg jeden wie. pozwól mi zyć nadzieją, i nie odpisuj na mojego smsa .. To było to, przed czym uciekała. Już nigdy więcej obojętności. Nigdy więcej. Chciała mu powiedzieć o tym czasie, spędzonym bez niego, ale z myślami o nim, o pomyłce, o czekaniu .. Skoro jesteś, to możemy spróbować, a co... Życie nam obojgu dało popalić .. Czuła się bezpieczna i uwięziona w jego silnej ręce, i niepotrzebne były słowa. |
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Błękit twoich oczu odbija się na twych bladych policzkach. Lubię gdy pytasz czy chcę tymbarka. Ocean pod zasłoną rzęs. Tylko twoje czarujące spojrzenie jeden gest, już nawet nie potrzebne są słowa. A te twoje tak niebieskie oczy jak głębia oceanu wciągają mnie. Tak, masz w nich wir, który ciągnie mnie na samo dno. Rozpływam się w nim. dziękuje za pochwały
Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2010-06-18 o 18:29 |
|
|
|
#3802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gówienka ? ten opis jest zaje*isty i już widnieje na moim opisie <3 i dziękuje za miłe słowa i że zauważyłaś przyjaźń ? kochana, w moim słowniku nie ma już tego słowa. wczorajszego dnia mi z tamtąd uciekło i nie ma ochoty tam wrócić. a ja bardzo się z tego powodu cieszę. 'czuje wielką pustkę gdy Cię przy mnie nie ma, to nie są złudzenia ani żadna ściema. ♥ ' specjaliści, cholerni zdawcy serc i magistrowie w dziedzinie miłości, którzy nigdy nie kochali a chcą uczyć o tym innych. dzisiaj jest dniem, w którym o was zapomnę. kiedyś byłam silną, mocną dziewczyną, 'kiedyś', 'byłam' uwielbiam czas przeszły. opuszkami palców dotknął jej ust, ona mimowolnie uśmiechnęła się. miała ochotę wykrzyczeć całemu światu, że miało być inaczej! że miała być kochana i szczęśliwa! że miała ..
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
uciec, by zapomnieć o rzeczywistości
zagłuszyć upływ czasu szyderczym uśmiechem
|
|
#3804 |
|
Raczkowanie
|
Ukradnęłam wiele opisów z wizażowych opisowych wątków, więc dorzucę też coś od siebie
![]() Obmyslasz kazdy gest Na wypadek, by Nikt nie odgadl kim naprawde jestes nie bój się bać, gdy chcesz to płacz, idź szukać wiatru w polu bądź pewny, że kiedyś Ci się przypomnę ![]() liczę bąbelki w niegazowanej wodzie ;o Człowiek musi być chyba czymś więcej niż tylko maszyną? A rok później wciąż czekała na smsa z odpowiedzią od niego... -Kocham Cię. -Chyba powinieneś iść do domu i położyć się. -Dlaczego tak uważasz? -Bredzisz. Najwyraźniej masz gorączkę. -Owszem, jestem chory, ale to inny rodzaj choroby. Jestem chory z miłości. Do Ciebie.
"Skoro i tak skończę w piekle, to mogę po drodze zaszaleć" "- A to dopiero.- Mruknął Edward.- Lew zakochał się w jagnięciu. - Biedne, głupie jagnię.- Westchnęłam. - Chory na umyśle, lew masochista." |
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
"So you think you can tell, Heaven from hell, A smile from a veil, Do you think you can tell? " [Więc sądzisz, że potrafisz odróżnić Niebo od Piekła? Uśmiech od maski? Czy naprawdę myślisz, że potrafisz?]
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Za wszelką cenę chciałam go dotykać, całować, przytulać, szeptać do ucha...
|
#3807 |
|
Raczkowanie
|
poszukaj mnie! po kątach
zakamarkach zanim posprzątasz pozamiatasz. czy wyrzekasz się siebie samej, swoich myśli, duszy swojej? wyrzekam się. to zło. nie ma wymówek, usprawiedliwień. to zło wielkie jak ocean, gorzkie, kanciaste. to przestępstwo, kiedy odchodzisz. okna moich oczu zachlapane deszczem dreszczem zamykane na wieki wieków, amen. para stóp niepewnych, co ścieżki zmienia, zbacza z drogi, błądzi, nie wraca nigdy. to pamięć, ten wiatr zimowy. Wieczność? miejsce w kącie pustego pokoju w twojej głowie. mam palce napiete u rąk jak postronki naciągnięte dookoła głowy i tak dalej. i myśli twoje, co chodzą mi po głowie w cienkiej bluzce bez stanika. gdzie sie zapodział mój świat? na krawędzi obłędu. wspomnienia na guziki, guzików pięć. a tylko jeden guzik to całkiem inny świat. moje ręce jeszcze śpią, cicho sza. słowa dziobate wydziobują mi zdrowe rozsądki spod skorupy. twoje słowa. noce żarłoczne, co w całosci połykają czas na sen, czas na niemyslenie.
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
w dzisiejszym świecie nie ma miejsca na szczerą miłość. EDIT: abunee abunee abunee!
Edytowane przez Mrs Unfabulous Czas edycji: 2010-06-18 o 19:15 |
|
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
ua, w końcu upragniony koniec.
powracam do Was po miesiącu (albo więcej ) męczącej nauki.dziękuję tym, które mimo wszystko pamiętają. + otojest, caroline060 - bezkonkurencyjne. <3 --- dni zawsze są piękniejsze niż noce. noce nigdy takie nie będą. nigdy. gdy ma się kilkadziesiąt "nigdy", to następne jedno nie robi żadnego wrażenia. tylko jedno robi. jedyne NIGDY, jakiego sobie nie może wyobrazić. tego, że on mógłby już nigdy więcej nie przyjść do niej wieczorem. w prawdzie nie można zmienić przeszłości, ale można zmienić wspomnienia. chcę kłócić z tobą się o stronę łóżka, o to kto dziś gasi światło. ♥ nigdy nie byłam bardziej dumna, jak wtedy, gdy powiedział: tak, to ona. to o niej tak często wam opowiadam. tak czysto teoretycznie, podobasz mi się. podał mi dłoń. dłoń pianisty z zadziwiająco długimi palcami. delikatność i rozkosz w jednym. z nutką miłości. chciałabym być kobietą twojego życia, tylko to. dzięki za zrobienie ze mnie worka po ziemniakach, pustego i dziurawego, naprawdę dzięki. obdarowujesz mnie czymś więcej. czymś więcej niż croissant i latte macchiato, czymś więcej niż szarlotka mojej mamy. ♥
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam za niewielką przerwę talenciary ) moje niebo jest brązowe, niczym twoje oczy. dla nas nawet skutki uboczne miłości teraz nie istnieją. miłość jest za droga, nienawiść zbyt tania. i nawet jeśli moje nogi będą odpadały i odmawiały posłuszeństwa, a ty zadzwonisz z prośbą o krótki spacer, wybiegnę z domu niczym strzała, by móc spotkać cię i chodzić całą noc po mieście za rękę. "i nie mów jej, że zapomnieć ma. rozumiem ją, rozumiem jej świat."
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jestem tu nowa..

. Kocham <3 

) męczącej nauki.