|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
P
1. 2 spore racuchy z cukrem pudrem, czekolada do smarowania, orzechami i syropem wisniowym, smazone na masle - rożek cytrynowy 2. kanapka z maslem, szynka wieprzowa, serem bialym i parmezanem, pomidorem, sosem babrecue(?), 2 lyzki zasmazanej kapusty - gainer 3. zupa pomidorowa z makaronem, udko smazone z bula tarta, miska kapusty jw; placek serowo-truskawkowy z galaretka 4. kasza manna z truskawkami, cukrem, orzechami, gainer 5. miska salatki (salata, pomidor, parmezan, rzodkiewka, szczypiorek, sos vinegrette), smazona kielbasa, chleba z maslem, keczup i musztarda -gainer chyba to za malo bo waga stoi nadal ;/ |
|
|
|
#3182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
j.w
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chipsy lubisz, wcinaj tez (co tam, że niezdrowo, przecież to P )kakao pij na tłustym mleczku, zagryzaj biszkoptami/herbatnikami I owoców więcej
|
|
|
#3184 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój błąd. Jeszcze raz przepraszam ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Wczorejsze Utrzymanie ![]() Śn: 2 kromki chleba razowego pełnoziarnistego (po 50-60g każda) z masłem, rzodkiewkami i szczypiorem, duży pomidor, 2 jajka na twardo z łyżeczką majonezu i szczypiorkiem, kawa zbożowa Przekąska: micha (300-400g) truskawek Obiad: spory mięsny gołąbek (mielone dr., cebula, jajo) gotowany w sosie pomidorowym (pomidory, czosnek, cebula, przyprawy), 1/2 woreczka kaszy gryczanej z chochelką tegóż sosu, sałatka z pęczka splasterkowanych rzodkiewek ze szczypiorkiem, solą, pieprzem i łyżką śmietany 18% długi spacer Podwieczorek: serek homogenizowany waniliowy TSM 180g z łyżką orzechów włoskich i pestek dyni + wkrojone czereśnie, 2 morele (świeże), herbatka malinowa Kolacja: talerzyk sałatki (sałata, feta, oliwki ciemne, pomidorki koktajlowe, bazylia, ogórek, jogurt), 2 kromki razowego pełnoziarnistego (te po 50-60g) z masłem, wędzonym łososiem, musztardą i ogórkiem kiszonym, herbatka zielona z cytryną i proszę o ocenkę
|
||
|
|
|
#3185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie (choć prawdopodobnie powinnam troszkę przytyć - 50.5kg/172cm, ale narazie się nie potrafię przełamać
ŚNIADANIE (7.00) - dwie kromki chleba pełnoziarnistego (takie gdzieś po 30,35g) jedna z sałatą, Turkiem szczypiorkowym i pomidorem, druga z sałatą, plastrem drobiowej szynki i pomidorem + truskawkowa Jogobella (125g) + herbata bc II ŚNIADANIE (11.30) - kilka, spoorych truskawek wymieszanych z Activią truskawkową (125g) OBIAD (15:00) - sporo młodych ziemniaków (dokładnie nie liczyłam,ale było ich dużo :P) i pół kostki twarożku <33 KOLACJA (20:00) - dwie kromki chleba jak na śniadanie I jak? Dobry to jest jadłospis na utrzymanie? Za dużo czegoś? Prosiłabym o ocenkę |
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
proszę,oceńcie to... |
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
+ masło na kanapki, orzechy do II śniadania
|
|
#3191 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja
szklanka wody z cytryną 20 minut biegania I jajecznica z 3 jajek, 3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów owsianych, do tego pomidor i kawałek ogórka II sałatka z 60g tuńczyka, paru liści sałaty, pomidora i 3 łyżek jogurtu naturalnego III 140g pieczonego filetu z dorsza, 2 pomidory, pół czerwonej papryki, pół cebuli, 4 łyżki kaszy gryczanej, jogurt naturalny 180g z 5 łyżeczkami otrębów owsianych, szklanka mleka 1,5% IV sałatka z 60g tuńczyka, paru liści sałaty, papryki V 125g twarogu (chudego albo półtłustego), łyżeczka oliwy z oliwek, ogórek ktoś się pokusi o ocenę? |
|
|
|
#3192 |
|
Raczkowanie
|
R
śniadanie - makrela wędzona, pół pomidorka i ogórka 2 śniadanie - serek homogenizowany + banan obiad - salatka z gotowanego kurczaka i warzyw (pomidor, ogórek, sałata, cebulka) podwieczorek - galaretka z truskawkami kolacja - 2 gotowane jajka, druga połowa pomidorka Mam nadzieję że się poprawiłam i ślicznie proszę o ocenę. Planuję zjeść to jutro. Orzechów nienawidzę
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
zakręcone U
woda z cytryną Ś - bułka wieloziarnista [wytostowana podczas testowania nowego tostera i pozbawiona części niejadalnych czyt. kawałek przypalonej skórki] z serem Hochland Tost i ketchupemIIŚ - lu go kakaowe 50 g, ok. 50 g pistacji, podczas robienia sałatki: ogórek korniszony, 2 piętki chleba żytniego na naturalnym miodzie jakieś 0,4 kg czereśni dość późny i grillowy O - pół bagietki z pieczarkami, cebulą w sosie by ciocia, który smakował jak ketchup; miseczka gyrosa(gdyby nie ten majonez to by była w miarę--pierwszy raz jadłam) na zagrychę kromka chleba żytniego j.w. z kawałkiem piersi kuraka i sosem j.w. D - Bambino waniliowe K - bułka wieloziarnista: 1 z serkiem tost do smarowania, chrzanem, ogórkiem, rzodkiewkami, sałatą; 2 z masłem i pomidorem jeszcze gdzieś się kiwi przewinęło, nie pamiętam gdzie... + zielona herbata, gumy do żucia, duuużo wody + okropne mdłości i uczucie "niedobrzości" od kilku dni, nie wiem co jest
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-06-18 o 17:06 |
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co to sa WEGLOWODANY ZLOZONE I NNKT? ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
po co to mleko w obiedzie jeszcze? tylko lyzeczka oliwy? troche malo tych tluszczy nie jadasz owocow?
|
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaraz się popłaczę ![]() CZY JA JESTEM NIEWIDOCZNA???
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3196 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mleka nie było w planach ale się skusiłam, bo je uwielbiam ![]() nie wiedziałam, że tłuszczy ma być więcej do IV posiłku dołożyłam jeszcze około 55 truskawek... wiem, że przegięłam ale uwielbiam je!a do V pomidora i 3 kotlety sojowe na sucho... ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Napisane przez Irish lady 28 utrzymanie
proszę,oceńcie to... brakuje mi NNKT, ziemniaki zastąpiłabym kaszą albo ryżem i dałabym więcej warzyw, ale ogólnie nie jest źle ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez Maliness Czas edycji: 2010-06-18 o 18:21 |
||
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
Jesteś pewna, że jest to dla ciebie UTRZYMANIE? Jeszcze niedawno pisałaś, że ważysz 53kg, potem 52kg, a teraz już 50kg? Na utrzymaniu, jak sam nazwa wskazuje, trzyma się wagę, a nie chudnie. W innym wątku pisałaś, że bardzo dużo schudłaś, a teraz nie potrafisz już normalnie jeść. Może jednak czas pomyśleć o psychologu? Bo z tych 50kg niedługo zrobi się 49kg i tak dalej. Nawet nie zauważysz, kiedy anoreksja złapie cię w swoje sidła, z których naprawdę ciężko będzie się uwolnić. Powiedź komuś, że masz problem.
A co to jadłospis to taki sobie. Śniadanie malutkie, drugiego śniadania w sumie brak, obiad taki dziwny (ziemniaki i twaróg?) i również mały, podwieczorku brak, kolacja jedynie znośna. Proszę weź się za siebie, nim będzie za późno. |
|
|
|
#3198 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
najgorsze jest to ze po sniadaniu jestem tak napchana ze juz bym mogla nic nie jesc;/ 2 kanapki to strasznie duzo, a jeszcze jak pije gainera to juz calkiem ruszac sie nie moge ;/ nie wiem co sie dzieje |
||
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#3200 |
|
Raczkowanie
|
Moje zakręcone piątkowe U pt. Zaliczanie
![]() Śn. Owsianka: Danio jagodowe 140 g + 5 łych owsianych, kiwi. Herbata 1,5 Wf, na którym mało co robiłam:P II Śn. Ciabatta 70g z serem żółtym, pomidorem i ogórasem. Obiad:fuuuura makaronu dweujajecznego + mnóstwo rosołu drobiowego, Big udziec z indyka Deser:pół grejfruta Podw. ok.75 g żelków, baton fitness czekoladowy ze skórką pomarańczową(o dziwo pyszny ), kawa Prima z mlekiem i miodem.z 10 min rowerem, ok. 2,5 h pielenia i zbierania truskaw ![]() Kol. 2 jajka na miękko, pomidor, ogórek, kajzerka. Herbata zielona. Dojdzie jeszcze z 0,5 kg truskawek mojej babci I jak?
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu nie jesz masła? a i no. Zaliczyłaś? ![]()
|
|
|
#3202 | |
|
Rozeznanie
|
to może ja, żebyś wiedziała o co kaman
![]() Cytat:
o, nie lubisz orzechów. to w takim razie próbuj z tymiolejami. a pestek jakichs nie lubisz też? banan tylko - spróbuj jabłek , truskawek, czereśni, nektarynek, moreli-teraz sezon. obeznaj się ze zdrowymi węglami. uchh nudziło mi się
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
moje U:
I: owsianka- 4ł. płatków górskich na 2 szkl. mleczka 2%, z łyżeczką otrąb pszennych, jabłkiem, cynamonem i łyżeczką rodzynek + herbata zielona II: kanapka z 2 wielgachnych krom razowego, pełnoziarnistego (każda chyba po ok. 70g. ) z masłem, makrelą wędzoną, rzodkiewką i sałatą lodowądługi spacer po mieście III: batonik kit-kat IV: frytki pieczone w piekarniku, jajko sadzone i dużo (ZA) dużo ogórków małosolnych (chyba z 10 ich wpadło ) + herbata zielonaV: ciemna bułka obklejona słonecznikiem z serkiem homo nat. 150g + herbata zielona i jak? ostatnio chodzę mega przepełniona i sama nie wiem dlaczego
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
podziwiam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
a po trenigu zjedz jakies wegle i bialko.
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
nareszcie dotarło?
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3207 | |
|
Rozeznanie
|
wiem, wiem...napisałam "ZA" dużo, bo później męczył mnie okropny ból brzucha i m.in dlatego nie dodawałam już warzywek do kolacji
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-06-18 o 19:58 |
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3209 |
|
Raczkowanie
|
czy ktoś mi powie jak dużo mam zmienić?
śniadanie : bułeczka ziarnista + 2 plasterki sera żółtego+2 plasterki szynki drobiowej+plasterki pomidora obiad : mała pojedyncza piers z kurczaka usmażona na małej ilośći masła przyprawiona przyprawą gyros + warzywka na parze podiwczorek: lody 75g czekoladowo-waniliowe,pyszne![]() kolacja :bułeczka zytnia+ dwa jajka na twardo+plasterek szynki z indyka+plasterki pomidora proszę bardzo o jakąkolwiek opinie bardzo zależy mi na zdrowym i racjonalnym odżywianiu i z góry dziękuję
|
|
|
|
#3210 | |
|
Raczkowanie
|
cieszę się
A do truskawek na przekąskę nie bardzo jogurt pasuje i dziękuję za ocenkę ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
reszta j.w.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

, 2 lyzki zasmazanej kapusty jak kanapka podwójna to ok, i j.w jakis owoc![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Czy mogłybyście coś mi doradzić? Co tu np jest nie tak? Wykreślenie kawy odpada 

) z masłem, makrelą wędzoną, rzodkiewką i sałatą lodową
) + herbata zielona
a na kajzerke może jakiś serek ew. szyneczka jeżeli nie pościsz w piątki