|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
heeej
![]() ja niedawno wstałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zadomowienie
|
Irsin pewnie tydzień dwa i unormuje sie i bedzie kopciać co chwile
![]() ![]() ![]() Ja jestem dziś według mojego lekarza w 20t7d albo tez zaczełam juz 21t nie wiem jak to sie liczy ten ostatni dzień heh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1984 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zadomowienie
|
Ja jak mojej babci zawsze opowiadam o moich historiach w ciaży z moherowymi to zawsze kreci głową i mowi ze stare zapomniały chyba jak to one w ciązy byly
![]() A odkąd jestem w ciązy to mnustwo takich historii mi sie przydarzyło ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-19 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w którym tygodniu zaczyna się 6 miesiąc ciąży ??
#1987 |
Zakorzenienie
|
wkurza mnie moja mama tylko sie dowiedziała to ciagle dzwoni choć wczesniej dzwoniła raz na 2-3 tyg. ciagle pyta czy sie zdrowo odżywiam czy sie nie denerwuje i czy dbam o zeby bo sie psują...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
irsin mnie nie wydymaja nektarynki, nawet jak zjem 3 na raz
![]() Bylam dzis w tesco, polazlam do kasy pierwszenstwa - mamy je dwie z czego tylko jedna otwarta ciagle. I z mala ilosci aproduktow chodza tam kobiety z dziecmi etc. No ale przede mna i jedna babka z dzieckiem w wozku stanela babcinka. Nie miala za wiele, i male byly te produkty. Ale za to nie miala ClubKarty i chciala wyrobic i Paniw kasie jej wypisywala ![]() No ale moj maz stojac w kolejce glaskal moj wypiety beben ![]() ![]() ![]() ide robic leczo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak więc powodzenia w wychowywaniu teściowej - im wcześniej tym lepiej dla ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pierwszy raz poczułam ruchy, to następny raz dopiero po 2 tygodniach, a potem co 2-3 dni po troszku, że nawet nie byłam pewna czy to aby na pewno to. A potem się uregulowało i były to mocne kopniaki. I te kopniaki, wiercenie się, rozpychanie czuję całymi dniami o różnych porach. Najczęściej czuć ruchy gdy się położę lub usiądę. Gdy chodzę i coś robię, to nie wiem czy są ruchy, bo się na nich nie skupiam i raczej nie czuję. Ale wystarczy, że usiądę, żeby odpocząć, to się zaczyna! ![]() Najczęściej najmocniejsze kpy czuję z samego rana ok. 5 rano i o 7, gdy budzik dzwoni. Potem wieczorem przed spaniem gdy już siądę na kanapie przed TV. M25 najłatwiej liczyć miesiące według daty porodu. Ja mam datę na 31.10, więc każdy nowy miesiąc liczę od 31 każdego miesiąca ![]() A więc u mnie to będzie jakoś 23-24 tydzień gdy zacznę 6 m-c. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nooo moja to samo... pozory ZAWSZE mylą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja też chciała żebyśmy zamieszkali w jej mieszkaniu. miała pomysł, że ona sprzeda swoje, nam dołoży i kupimy większe. ale ja nie zareagowałam na jej propozycję, bo ona chciała jeszcze żebym ja swoje mieszkanie sprzedała. bardzo się wtedy zdenerwowałam i od tego momentu jej nie trawię. ale nic jej wtedy nie powiedziałam, bo byłam w szoku od tej propozycji. mieszkamy zatem u mnie. najpierw dziwiłam się, czemu ona tak nalega, żeby nam kupić mieszkanie, ale od jakiegoś czasu już zrozumiałam. Chodzi tutaj o to, że w moim mieszkaniu ona nie może mi grzebać w szafkach, a w swoim to przecież nie powiedziałabym jej: to mój dom, czemu się mama wtrąca, no nie? i takie one są właśnie cwane. chcą coś dać, byle by tylko się powtrącać. do kitu ta sytuacja. jeżeli mogę coś powiedzieć, to jak najszybciej weźcie kredyt na jakiekolwiek mieszkanie, wtedy ona nie będzie miała gruntu pod nogami i nie wejdzie Wam na głowę. To trudna sytuacja mieszkać w jej mieszkaniu. Była narzeczona moujego tźta powiedziała mi, że jak tylko się do niego przeprowadziła, to ona od razu zaczęła się wtrącać, więc z tymi mieszkaniami coś jest na rzeczy. A nie możesz powiedzieć, że właśnie wychodzisz? albo masz spotkanie za pół godziny i musisz się ubrać? znajdź jakiś sposób na nią. ja to nie znoszę takich osób. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jestem dziś taka przymulona, że szok. Chmurzyska wiszą na niebie i chyba dlatego chce mi się spać. Objadłam się gęstą pomidorówką i nie chcę mi się już robić nic. A jeszcze krokiety chcę zrobić.... chyba przysnę nad patelnią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Taki wiec moja nie dość, że nie ma najmniejszej ochoty nic dawać to rządzić by się chciała jak u siebie albo jeszcze bardziej - niedoczekanie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Rozeznanie
|
hej mamusie
![]() Witam po dłuższej przerwie. Postaram się nadrobić narazie nie jestem w stanie. Zdążyłam tylko zauważyć na forum nowe mamusie ![]() Ja niestety ostatni tydzień spędziłam znowu w szpitalu, gdyby nie moi bliscy to chyba straciłabym całkowicie nadzieję, że będzie dobrze. Niestety skurcze nie dają mi spokoju są coraz częstsze i silniejsze, strasznie boje się o moje maleństwo, muszę leżeć i mieć nadzieję, że będzie dobrze. Pozdrawiam
#1998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję tych bóli i skórczy, bo miałam to samo w pierwszej ciąży. Ciągle szpital i leżenie plackiem. Tabletki, zastrzyki. Krwotoki, bóle itp. Tak więc rozumiem jak bardzo się boisz. Nie będę ci pisać, że nie masz się stresować, bo i tak będziesz ![]() ![]() Tak więc główka do góry i nie smuć się za dużo, żeby dzidzi nie martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dziś jadłam ostatni samotny obiad, jutro wraca mój mąż ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2001 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wiem jak było z córką tż- teściowa od pierwszych dni dziecka przychodziła codzennie do małej :/ boje się że u mnie będzie tak samo, tym bardziej że teściowa ma autobus prosto z pracy pod nasz dom, a pracuje od 6-11, więc przed 12 będę miała ją na głowie. Dobrze że się z nią pokłuciłam, ona czeka aż ją przeproszę ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Moja mama pracuje w przedszkolu, wychowała 3 dzieci i 2 wnuków- więc w temacie jest na bieząco. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-19 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
wiecie co, ja jednak chyba nie mogę rozmawiać o tej teściowej, bo tylko się denerwuje i ciągle o niej myślę, jak jej nie znoszę i co jej powiem paskudnego następnym razem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem 9 lat po ślubie i nigdy do niej "mamo" nie powiedziałam i nie zamierzam ![]() Ja właśnie zjadłam obiadek - młode ziemniaczki, mizeria i kotlet z piersi kurczaka - chyba przesadziłam z iloscią bo ledwo się ruszam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Któraś z Was tu napisała, że chudzielcom brzuch wychodzi dopiero pod koniec.
Niekoniecznie ![]() ![]()
#2006 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i chyba mnie dziś rozsadzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Owszem miałam z nią spięcie megawielkie na początku, gdy byłam w ciąży z Oliwką. Wiadomo, jako młode małżeństwo kłóciliśmy się co rusz. Któregoś razu tak sie wściekłam, że aż wyprowadziłam się do moich rodziców. A wtedy moja teściowa przyjechała do mojego i męża mieszkania i wypytała sąsiadów, kogo bardziej słychać gdy się kłócimy ![]() Byłam wtedy w 4 m-cu ciąży i przestałam się do niej odzywać, nie odbierałam telefonów, nie chodziłam na obiady itp. Dopiero tydzień przed porodem mąż mnie uprosił, żeby zakopać topór wojenny, no i pojechałam z nim na obiad do teściów. Gadałyśmy jakby nigdy nic się nie stało. Wyściskała mnie itp. Taka odmiana, że szok. Tydzień późnej byłam już w szpitalu, a dzień po mnie mój mąż też wylądował na zakaźnym, więc nie miał mnie kto odebrać. Oczywiście moja teściowa od razu przyjechała po mnie i po Oliwkę, dała swoje ciuchy i buty, bo jakoś musiałam wyjść ze szpitala. Pojechaliśmy do mnie, zabrałam tylko najpotrzebniejsze rzeczy i zawieźli mnie do nich i opiekowali się mną i Oliwią tydzień czasu. Nie była na chodzie, bo byłam po cc i bardzo źle ze mna było. A więc teściowa skakała nade mną i się dwoiła, żeby wszystko było super. A więc zrehabilitowała się całkowicie i od tamtej pory jest idealnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
to ja w ramach ochładzania stosunków po tym, jak doradziła mi sprzedaż mojego domu i spłatę mojego również kredytu, na telefony oddzwaniam po kilku godzinach przepraszając solennie
![]() ![]() z tego, jak rozmawiam z dziewczynami, taki typ teściowej jest bardzo popularny i potrzeba kilku lat na dogranie stosunków. moja mama ze swoją teściową, a moją ukochaną babcią nie rozmawiały swojego czasu 2 lata. tak jak napisała bodajże Weronika to się zgadza: ja też zauważyłam, że moja już do mnie nie dzwoni, tylko dowiaduję się od tżta o jakichś pomysłach (tak jakby to jego były, ale ponieważ są absurdalne, to czuję po prostu, że to od niej pochodzą). czyli ona chce wpływać na mnie przez niego. nie wiem, czy mówiłam.. moja planuje się do nas wprowadzić po narodzinach dziecka. już się nie mogę doczekać jej miny, bo to jest mój/nasz dom. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | ||
Zakorzenienie
|
mmm właśnie wróciłam z tz byliśmy oglądać mieszkanie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() noooo ![]() Cytat:
no to dobrze myślałam ![]() łoooo juz 4 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
a ja sobie kupilam podgrzybki w zalewie
![]() ![]() od razu pol sloika wciagnelam. Maja duzo bialka wiec sa zdrowe ![]() juz sie nei moge doczekac swiezych w smietanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
wróciłam z usg genetycznego i jest wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiolkaslonko, mam nadzieję, że szpital zobaczysz ponownie dopiero w 9 miesiacu na porodówce ![]() ![]() A tesciowa to temat rzeka ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.