Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 16:16   #1861
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
tak piszecie o tych truskawkach... a ja dziś zrobiłam sernik na zimno z truskawkami i trochę zostało też zrobię ze śmietaną... a co
no niech cię...ale bym wszamała teraz czekam aż mi mężyk czekoladę przywiezie

Pomi no to miła niespodzianka, kaska pewnie spadła Ci jak z nieba
Kasienka fajny malutki brzunio a te 4kg to chyba tylko w brzuszku siedzi
Martucha ale bym wskoczyła do takiego basenu tylko nie wiem czy na dno bym nie poszła

Wczoraj się cały dzień leniłam, to dzisiaj muszę nadrobić porządki pełną parą.

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:20   #1862
fem
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ale pogoda... W nocy mi coś stopy pogryzło Już kolejny raz.Teraz mam bąbel koło bąbla.To raczej nie komar,bo żadnego nie widziałam,a poza tym ugtyzienia są inne niż po komarze...czyli jest w pokoju jakiś intruz Może pająk,ale kurde Tżta nic nie gryzie tylko mnie,więc nie kumam
a macie kota, albo inne zwierzę futerkowe??
bo mnie pogryzły kiedyś pchły, które mój kotek złapał... i nie wiedziałąm co tak mnie gryzie i zauważyłam, że takie malutkie czarne robaczki skaczą mi po nodze... swędziało jak cholera i pogryzione miałąm przede wszystkim nogi... kupilismy jej obrożę na pchły i poskutkowało albo koleżanka miała pluskwy w mące i przedostały się do łóżka w którym spali, ale wszyscy byli pogryzieni i musieli powymieniać wszystkie meble, dywany itp, a najlepsze bo wtedy ich synek miał z półtora roczku ale naszczęście jego nie pogryzły...
także sprawdź co to może być, albo idź do lekarza z tymi pokąszeniami skoro nie wiesz co to...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:26   #1863
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Zobacz sobie X-Landery... Ale nie wiem, gdzie w naszym mieście można obejrzeć, bo mi się nie udało znaleźć ;/
My zdecydowaliśmy się na TAKO JumperX 3w1 - do obejrzenia w CH po mleczarni, w sklepie Bebetti (wchodząc głównym wejściem prawie na koncu po lewej stronie za drogerią Natura, wchodząc od strony tylnego parkingu chyba 2 sklep po prawej).
Wozki Tako sa swietne, my niestety nie mozemy sobie teraz na niego pozwolic, poki TZ w delegacji, a ja jego na 3 pietro nie wniose .
I jestem skazana na Espiro.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 17:28   #1864
Eveliouses
Raczkowanie

Bordowa i własnie o to chodzi,zeby każdą rocznicę obchodzić tak samo radośnie,nieważne czy druga czy 11 !!!Dzięki za ukłonik hehehe i super udanej miłosnej rocznicy

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

a dziś wreszcie troche spokojubo ekipy dachowców niema,choć to fajne chłopaki i wczoraj wieczorem zaprosiłam moją Izulkę i zrobiliśmy sobie wspólnego grillka,ale przynajmniej od rana troche wolnego,bo nie stukają mi w balkon i"można 4 kawy zamówić?'' hehe uwielbiam ich!!bedą w poniedziałek,jak tylko słonko będzie.
A pobudke to w sumie i tak mielismy po 6 (!!!!)środek nocy dla mnie,bo Izulek mój miał dziś grilować w jakims sklepie i promowac wyroby firmy w której pracuje.Wczoraj jezdziła cały dzien za grilami i wreszcie pod wieczór kupili takiego jak chcieli bo same małe były wszędzie.A rano???deszcz jak z cebra i Izula dzwoni,zeby jej pożyczyc naszego 7-letniego grilka elektrycznego bo ta kierowniczka sklepu jak usłyszała,ze ona nie przyjedzie bo pada i nie rozpali na dworze grila w deszczu-to ją zrypała jak trza! no to pewnie,że pozyczymy!!hihi no i o 6 ,30 w deszczu mylismy go na szybko i wogóle śmiesznie było
ale czego sie nie robi dla przyjaciółki,kochanej zresztą bardzopospaliśmy jeszcze do 11,śniadanko,spacerek z psem i ja znowu spaaaać-odespać te pobudki dachowców,robienia kawy itp
a teraz zjadłam arbuzika i czekam na obiadek bo G ma wolne i robi mi wymarzoną od tygodnia RYBKĘ!!!mniaaam już się śmaży i pachnie.Ja dziś tylko ziemniaki obrałam-bo mi się chciało
czuję się jak nad morzem jak pachnie tak rybką.idę przygotować sztućce na balkoniku,bo własnie słonko ładnie świeci,wiaterek wieje i tzreba korzystać.Buziol

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 17:41   #1865
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Od rana mam uśmiech na buzi, bo dostałam pieniądze na wakacje z pracy i jest tego 4 razy więcej, niż się spodziewałam
A mój mężuś dziś ma koncert, nie mogę sie doczekać
Fajnie dostać kaskę z zaskoczenia

Miłej zabawy na koncercie.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam od Siostry prezent. Łóżeczko dla mojego Franka wprawdzie spełni funkię dla niemowlaka ale bardzo mi się podoba
Fajne, posłuży nie za długo bo jak mały zacznie sama siadać, to zrobi się niebezpieczne. Ale na kilka miesięcy się przyda.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
poniżej przedstawiam 1/10 mojej kolekcji
Fajne te ciuszki.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 17:46   #1866
bordowa
Wtajemniczenie

Pomidora Nie wypatrzysz mnie, bo Tż w pracy siedzi i dopiero około 21 będziemy, o ile w ogóle ... Więc Twojego męża nie posłucham Ale gdybym była to w okolicach namiotu pierwszej pomocy ale pewnie normalnie ubrana Ale i tak będzie mnie z tym brzuchem widać

Klarissa Ja bym wybrała Ujastek Z opisu bardziej mi się podoba.

Eveliouses Dobra z Ciebie przyjaciółka Nie każdy by dla kogoś wyszorował grilla o 6 rano

Wróciłam właśnie od rodziców. Mama kupiła mi fajny komplecik - body, spodenki takie ze stópkami i śliniaczek do tego - wszystko w różu A co tam, kilka słodkich komplecików mogę mieć No i babcia dała mi 200 zł na zakupy dla małej Ratuje mi życie, my teraz żyjemy od wypłaty do wypłaty, więc takie 200 zł to dla nas naprawdę dużo No i wątróbkę mama na obiad zrobiła i jeszcze mi na zapas zapakowała, co by mi hemoglobinka wzrosła
Za 2,5 godziny Tż wraca i w końcu będziemy mogli poświętować
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 18:02   #1867
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
aaneczka1984 wiesz co mysle ze za bardzo sie forsujesz i przemeczasz to raz a dwa ja bym sie juz wyprowadzila.. po co ci takie meczenie sie? psychicznie sie dolujesz... i wiesz co jeszcze mi sie wydaje.. twoja mama cie wykorzystuje niezwracajac uwagi ze jestes w ciazy, nie pyta o ciebie o lekarza wiesz moze czemu? bo do tej pory jej niepowiedzialas - co z tego ze wie, domyslila sie dowiedziala od kogos ?przypadkiem.. teoretycznie nie wie od ciebie wiec co sie ma wysilac.. nie wiem nie bronie jej bo juz wczesniej bylo zle ale moze jedna drugiej robi na zlosc co? ty jej - nie mowiac - ona tobie nie pytajac i wymagajac... jak bylo w pierwszej ciazy tez to "ukrywalas" moze juz dawno sie nawarstwily te wasze problemy wlansie przez takie niedomowienia? niewtajemniczania.. moze ona jest zima dla ciebie bo ty nigdy jej nic nie mowialas i zbudowalyscie ogromny mur? moze wartobylo by tez popatrzec na siebie... ?
nie mysl ze cie krytykuje obrazam czy cos.. pisze to w dobrej wierze bo czasem lepiej cos uslyszec od kogos totalnie niezwiazanego.. a ja mam wlasnie wrazenie ze to nie jej wina a WASZA obie same jestescie sobie winne..
Może w tym co piszesz cos jet..ale ten mór to mama zbudowała a nie ja..
Tak wychowała czworo dzieci, że zadne z nich z nią o prywatnych sprawach nie rozmawia i nikt z niczego nie spowiada...
NIgdy nie rozmawiałą z nami o osobistych sprawach..wszystko jest tematem tabu..W domu kazdy rozmawia z nia na "domowe" tematy...
Wogóle cała rodzina taka skryta jest...
U tża jest inaczej..czasem jak teść coś palnie to az się rumienie:brzydal :
Ale tam o wszystkim się rozmawia, a u nas tylko praca, dom, sprzątanie itd itp...
Nawet o istnieniu okresu z "brawo girl" się dowiedziałam a nie od własnej matki..
Ja chce wychowac swoje dzieci inaczej....chce z nimi o wszystkim rozmawiać,,,mam nadziej ze mi sie to uda
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 18:10   #1868
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Eveliouses Dobra z Ciebie przyjaciółka Nie każdy by dla kogoś wyszorował grilla o 6 rano

Wróciłam właśnie od rodziców. Mama kupiła mi fajny komplecik - body, spodenki takie ze stópkami i śliniaczek do tego - wszystko w różu A co tam, kilka słodkich komplecików mogę mieć No i babcia dała mi 200 zł na zakupy dla małej Ratuje mi życie, my teraz żyjemy od wypłaty do wypłaty, więc takie 200 zł to dla nas naprawdę dużo No i wątróbkę mama na obiad zrobiła i jeszcze mi na zapas zapakowała, co by mi hemoglobinka wzrosła
Za 2,5 godziny Tż wraca i w końcu będziemy mogli poświętować
dziękuję

ale niespodzianki od mamy i babci Cię spotkały-i super,no i szacun wielki za lubienie wątróbki(ja nie mogę bleeee nietety)ale zdrowa jest więc szamaj

Stary 2010-06-19, 18:14   #1869
bordowa
Wtajemniczenie

Ja przed ciążą nawet bym nie tknęła wątróbki, teraz mi się gust zmienił I bardzo dobrze, bo skądś te witaminki trzeba brać
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 18:16   #1870
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Fajne, posłuży nie za długo bo jak mały zacznie sama siadać, to zrobi się niebezpieczne. Ale na kilka miesięcy się przyda.
No mam tego świadomość. Ale mam tez takie zwykłe łóżeczko tzn sąsiadka się zaoferowała bo stoi u niej w piwnicy nie używane. Wiec po tych kilku miesiącach będzie wymiana

Mam do was pytanko. A takie łózko od jakiego wieku można stosować?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69847510

Bo są barierki ochronne np.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30099293
I ja bym najchętniej jak najszybciej zastosowała takie łóżeczko ale nie wiem czy można

Jak myślicie?

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-06-19 o 18:17
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 18:28   #1871
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
No mam tego świadomość. Ale mam tez takie zwykłe łóżeczko tzn sąsiadka się zaoferowała bo stoi u niej w piwnicy nie używane. Wiec po tych kilku miesiącach będzie wymiana

I ja bym najchętniej jak najszybciej zastosowała takie łóżeczko ale nie wiem czy można

Jak myślicie?
Mojej kolezanki corka pod koniec lipca konczy 2 latka i juz daaaawna spi w normalnym lozku
Wczesniej miala tylko kolyske (ktora my od nich dostajemy ) ale ona jest malutka i starcza tylko dopoki dziecko nie zacznie samo siadac, bo pozniej juz moze wyleciec. Pozniej lozeczka innego nie mieli, wiec podejrzewam, ze od 5-6 miesiaca juz ja w lozku kladli.
Stary 2010-06-19, 18:31   #1872
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

[QUOTE=Szczęśliwa;20102769]F
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Mojej kolezanki corka pod koniec lipca konczy 2 latka i juz daaaawna spi w normalnym lozku
Wczesniej miala tylko kolyske (ktora my od nich dostajemy ) ale ona jest malutka i starcza tylko dopoki dziecko nie zacznie samo siadac, bo pozniej juz moze wyleciec. Pozniej lozeczka innego nie mieli, wiec podejrzewam, ze od 5-6 miesiaca juz ja w lozku kladli.
No właśnie ja zamierzam używać tego wiklinowego kosza do momentu aż nie zacznie mały siadać a potem to kupimy chyba takie łóżeczko regulowane i kupimy boki ochronne. Więc mamy podobna sytuację bo my tez dostaliśmy kosz wiklinowy w prezencie
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 18:36   #1873
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie ja zamierzam używać tego wiklinowego kosza do momentu aż nie zacznie mały siadać a potem to kupimy chyba takie łóżeczko regulowane i kupimy boki ochronne. Więc mamy podobna sytuację bo my tez dostaliśmy kosz wiklinowy w prezencie
My bedziemy pozniej kupowac takie zwykle lozko, bo dziecko bedziemy klasc w lozeczku turystycznym (jak bedzie u dziadkow), no a u nas bedziemy tego lozeczka uzywac jak wyrosnie z kolyski.
Ale i tak uwazam, ze dobrze zainwestowac w lozko Tez chcemy w miare wczesnie je wprowadzic
Stary 2010-06-19, 19:09   #1874
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Jak tam u was dziewczyny z wyprawka?
Ja właśnie powoli kompletować. Do tej pory miałam pojedyncze ciuszki, a teraz już powoli sterta rośnie Oprócz ciuszków mam tylko kocyk polarowy. Czekam teraz do pierwszego i idziemy kupić łóżeczko i materacyk, a w sierpniu najprawdopodobniej wózek już zamówimy.
Całą resztę kupować będę już po obronie, czyli w lipcu.

IlonaN2, łóżeczko naprawdę super Szkoda tylko, że dzieciaczek z niego szybko wyrośnie.

Pomidora, super, że tyle kaski Wam się trafiło Domyślam się, jaka jesteś dziś szczęśliwa

Klarissa, tylko pozazdrościć takiej akcji w mieście.

naked21, nie sądzę, żeby było za wcześnie na pranie ciuszków. Przecież schowasz do szafki a nie zostawisz na wierzchu.
A ciuszki śliczne. Zwłaszcza dresik Supermana

bordowa, fajnie, że babcia rzuciła kaską Rozumiem doskonale, jak bardzo może się takie 200zł przydać

Ja właśnie wróciłam od rodziców. Byłam z mamą w tesco, żeby kupić jakieś ciuszki dla Boryska Wybierałam chyba ze 40 minut (swoja droga zdecydowanie więcej jest ładnych ubranek dla dziewczynek ), no i w końcu wybrałam przecudny "zestaw" trzech body - jeden z napisem mały potworek mamusi cacuszko i jeszcze 2x śpioszki z krótkimi nogawkami (dziwne rozmiary i dość szerokie, ale dzidziuś dorośnie do nich ). W wyniku pewnych nieprzyjemnych zdarzeń dostałam gigantyczną zniżkę na body i zapłaciłam za nie grosze

A z niemiłych rzeczy, to dowiedziałam się, że mi obronę przesunęli z 26 czerwca na 3 lipca Eh... trudno...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 19:42   #1875
Eveliouses
Raczkowanie

szukam wygodnych i fajnych spodni na lato i tak myślę o ALLADYNKACH...co sądzicie?chyba urosną razem z brzuszkiem a wy oprócz spódnic i sukienek to jakie spodnie macie?najbardziej lubię dresowe i bawełniane.

Stary 2010-06-19, 19:58   #1876
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
szukam wygodnych i fajnych spodni na lato i tak myślę o ALLADYNKACH...co sądzicie?chyba urosną razem z brzuszkiem a wy oprócz spódnic i sukienek to jakie spodnie macie?najbardziej lubię dresowe i bawełniane.
Na mnie juz zadne spodnie sprzed ciazy nie pasuja, nawet te, ktore byly sporo za duze
Nosze tylko spodnie dresowe albo sukienki
Stary 2010-06-19, 19:59   #1877
Limeta
Raczkowanie

Heja.

Odnośnie HEMOROIDÓW - moja ginka przepisała mi leki ziołowe - czopki Hemorol i maść Aesculan. Pomagają.

Czy u Was też pojawił się syndrom wicia gniazda? Ja wczoraj pomyłam prawie wszystkie okna w mieszkaniu, a dziś zrobiłam mega porządki w szafie. Mam do wywalenia 3 kartony i 2 wielkie reklamówki wszelakiego "badziewia".
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:04   #1878
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Eveliouses jeśli dobrze wyglądasz i czujesz się w alladynkach, to czemu nie ja w takich spodniach wyglądałabym jak taki mały pączek Noszę w domu czy na spacerach dresy, jak jest ciepło legginsy, no i mam jeszcze ciążowe dżiny i ogrodniczki, w które już ledwo się mieszczę

Limeta
co do hemoroidów to jak narazie nie wiem co to takiego a z wiciem gniazna to najchętniej już wszystko bym miała naszykowane i gotowe po to, żeby za kilka dni znów rozgrzebać i układać, szykować na nowo
Stary 2010-06-19, 20:08   #1879
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Na mnie juz zadne spodnie sprzed ciazy nie pasuja, nawet te, ktore byly sporo za duze
Nosze tylko spodnie dresowe albo sukienki
hm no własnie mam podobnie i buszuje po allegro
a w domku tylko dresiaki ,zresztą na wyjścia też albo sukienki,tuniki lub spódnice na gumcei boksereczka do tego,ale nękają mnie te alladynki....kurcze no niewiem...chyba kupię

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

naked ty i mały pączek???widziałam kawałek Twojej zgrabnej figurki na fotce ale ok,nie sprzeczam sie z ciężarną
własnie nie miałam nigdy takich spodni i niewiem czy będę dobrze wyglądac,cholibka może wezmę na próbę jakies tanie i w razie co to po domku będą...

Stary 2010-06-19, 20:09   #1880
Butterfly83
Raczkowanie

Dzisiaj z TŻtem wybralismy imę dla naszego synusia (mam nadzieje że już nim zostanie ) bardziej to był mój pomysł ale TŻ sie zgodził.
Wiec zgodnie z powiedzeniem "wyskoczył jak Filip z konopi" będzie Filip.
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:20   #1881
Eveliouses
Raczkowanie

Butterfly FILIP-fajnie bo oryginalnie i niespotykane mi sie podoba

Stary 2010-06-19, 20:31   #1882
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:
Jak lekarz powiedział że jednak chłopiec (a miała byc dzieczynka) zaraz sobie pomyslałam Filip
Stary 2010-06-19, 20:41   #1883
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

Jak myślicie?
Domis śpi w swoimdorosłym łóżeczku od tygodnia..
Ale mały ma 1,5 roku...
Nie wiem kiedy jest odpowiedni moment na zmoane łózeczka na łózko..u nas ten moment wybrało zycie..czyli nowy lokator
Myśle że ok roczku..no sama nie wiem
POprostu chodzi o to bt dziecko umiało w takim łózku spać i żeby nie spadało...
Domik nie spadł ani raz..ale tez ma takie rególowane w długości łózezko i boczki ochronne....
dodaje fote choć juz kiedyś pokazywałam...

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Dzisiaj z TŻtem wybralismy imę dla naszego synusia (mam nadzieje że już nim zostanie ) bardziej to był mój pomysł ale TŻ sie zgodził.
Śliczne imię..w sumie to znam tylko jednego Filipka więc pewno i nie oklepane jest
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:50   #1884
Butterfly83
Raczkowanie

Już mnie kusi żeby coś kupic maleństwu. Wcześniej nie odczuwałam takiej potrzeby a teraz coraz częsciej o tym myśle i zatrzymuje sie w sklepach z akcesoriami dla dzieciaczków
Stary 2010-06-19, 20:59   #1885
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Eveliouses jestem malutka, więc dobrze wyglądam tylko w dopasowanych ciuchach a alladynki+ brzuch bardzo by mnie zaokrągliły

Butterfly83 doskonały wybór ja od momentu kiedy wiem, że jestem w ciązy, czyli 14.01, znałam juz imiona dla chłopczyka wlasnie Filip, dla dziewczynki Emilka no i bedzie Filip, dopiero drugi na liście u Pomi
a co do kupowania- to nie żałuj sobie to są jedne z przyjemniejszych chwil w ciąży. Ja to albo kupuje, albo oglądam na okrągło.
Stary 2010-06-19, 21:00   #1886
Butterfly83
Raczkowanie

A wy dziewczyny dużo już macie ciuszków ?
Stary 2010-06-19, 21:03   #1887
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Dziewczyny dostałam od Siostry prezent. Łóżeczko dla mojego Franka wprawdzie spełni funkię dla niemowlaka ale bardzo mi się podoba A jak Franek będzie już siedział i zacznie się wspinac to kupie mu już taki dla małych dzieci co wy na to?
A tuz zdjęcia
Aha mam jeszcze prośbę czy któraś dziewczyna może podesłać mi linka do tej pościeli co było kilkanaście elementów w komplecie
Ja kiedys podawalam linka ale nie wiem czy o ta chodzi
http://allegro.pl/item1081971010_mam...20_szyfon.html
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:06   #1888
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję wyboru imienia
Cytat:
Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Śliczne imię..w sumie to znam tylko jednego Filipka więc pewno i nie oklepane jest
Dwie znajome, które rodziły niedawno (maj/czerwiec) dały tak na imię swoim synkom Na watkach maj/czerwiec, czy lipiec/sierpień też kilkoro się znajdzie (wiem, bo przeglądałam ).
Też brałam to imię pod uwagę, ale właśnie coraz więcej tych Filipków i odpadło. Poza tym na osiedlu był Filip, który miał nieciekawe nazwisko (siusiakowe ) i mi się tylko z nim kojarzy
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:17   #1889
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Heja.

Odnośnie HEMOROIDÓW - moja ginka przepisała mi leki ziołowe - czopki Hemorol i maść Aesculan. Pomagają.

Czy u Was też pojawił się syndrom wicia gniazda? Ja wczoraj pomyłam prawie wszystkie okna w mieszkaniu, a dziś zrobiłam mega porządki w szafie. Mam do wywalenia 3 kartony i 2 wielkie reklamówki wszelakiego "badziewia".
Oj i to jeszcze jak! Ciagle sprzatam, a rzeczy dla dziecka to juz w ogole. Ciagle je przekladam, segreguje. Raz segregowalam rozmiarami (56, 62, 68), pozniej olalam rozmiary i postanowilam segregowac rodezajami (spioszki, body, pajace itd.). Ciagle wyciagam jakies rzeczy dla malucha, ogladam... Scieram kurze, odkurzam...
Cytat:
A wy dziewczyny dużo już macie ciuszków ?
Ciuszkow mamy... bardzo duzo Kilka workow. Czesc z nich dostalismy. Ale sami teraz troche dokupujemy. Bo mamy sporo kaftanikow i pajacow, a oboje wolimy jednak bodziaki...
No i duza czesc tych, ktore mamy to 56 (ktore dostalismy), a wiadomo, ze sie nie oplaca, bo dziecko baaardzo szybko wyrosnie. I sami dokupilismy sporo ciuszkow r. 62. Mozna je zakladac od poczatku (tylko np. podwinac rekawki). Malemu dziecku to jest obojetne, a dla nas oszczednosc duza.
Stary 2010-06-19, 21:17   #1890
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy zrobię bardzo źle jeśli już zacznę powoli prać w Loveli, prasować i układać na swoim miejscu ciuszki dla Filipka?? chyba się nie zakurzą bardzo przez te 2.5 miesiąca mam taka na to dziś ochotę poniżej przedstawiam 1/10 mojej kolekcji najwięcej mam pajacyków i body jak radziły doświadczone mamuśki, ale czasem trzeba będzie wystroić mojego królewicza, zwłaszcza, że jego narzeczona już od miesiąca jest na świecie
Ja zamierzam właśnie teraz po remoncie powoli prać, prasować i składać ubranka dla Natalki Z tym, że zamiast proszku Lovella zamierzam wyprać w proszku Dzidziuś bo jest o połowę tańszy Nie sądzę żeby się jakiś kurz w szafie miał na ciuszkach osadzać, bez przesady.

Cytat:
Nie to tak wygląda na zdjęciu ale to nie jest kołyska. Normalne łóżeczko tylko nie kwadratowe i nie regulowane wysokościowo.

Co do szpitali to ja wybrałam Ujastek Chodzi mi o zaplecze neonatologi po porodzie. Zastanawiałam się nad Rydygierem ale jak coś się dzieje to wiozą z Rydygiera na Prokocim a w ujastku jest wszytko na miejscu
Ja też już się zdecydowałam na Ujastek. Taniej, intymniej niż na Siemiradzkiego, trochę kiepski mam dojazd, ale położna mówiła, że spokojnie zdążę

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Klarissa Ja bym wybrała Ujastek Z opisu bardziej mi się podoba.
W ogóle jakieś takie pozytywniejsze wrażenie na mnie zrobił

Cytat:

Jak myślicie?
Coś w tym stylu jak łóżeczko, które pokazałaś bratowa kupiła teraz mojej bratanicy - mała ma 3 lata i do tej pory spała cały czas w małym łóżeczku. Chyba nie ma ku temu reguły. Mój młodszy brat miał roczek jak został eksmitowany z sypialni rodziców, a ja spałam z rodzicami jeszcze chodząc do zerówki Także wszystko zależy od dziecka i możliwości rodziców.

Cytat:
Ja mam 2 pary spodni - jedne wielkie dżinsy ciążowe z regulowanym pasem i jedne białe lniane spodnie. To niestety wszystko. Ale ja mam nisko brzuch i mnie spodnie gniotą więc noszę głównie sukienki.

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Heja.

Ja kupiłam w aptece maść AVENOC bo mi teściowa powiedziała, że z hemoroidami to nie ma na co czekać, trzeba od razu jakieś leczenie zastosować, a w poniedziałek zapytam lekarza czy coś więcej można (np. czopki).

Cytat:

Ja od jutra zaczynam remont a po remoncie to już wszystko będzie szykowane na przyjęcie Dzidki pod nasz dach Wczoraj moja koleżanka urodziła córeczkę, widziałam dzisiaj zdjęcia - jakie słodkie to maleństwo.

Jak ja już bym chciała żeby był wrzesień...
Po raz pierwszy w życiu w ogóle mi nie zależy na tym, żeby było lato...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości