|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
mam taką nadzieje -bawić się super i zjeść pysznego torcika bo ja to słodka dziewczyna jestem i uwielbiam słodkie....
|
|
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Ja wracam do książki i truskawek ze śmietaną i cukrem
Potem na obiad do rodziców, bo Tż znów w pracy. Ale pewnie jeszcze zajrzę zanim wyjdę ![]() Mpik82 Udanego wesela. Ja idę za półtora miesiąca, będę już niezłym wielorybem - koniec 8 miesiąca wtedy będzie
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja tez właśnie wcinam truskawki ze śmietana i cukrem
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry brzuchatki
Właśnie jem śniadanko, popijając kawką ![]() A za oknem ...szaro... ...deszczowo... ogólnie porażka ![]() kasienka1701, fajowy brzuchol ![]() Coraz większe, piękniejsze te brzuszki na zdjęciach są ![]() MisQa, współczuję tak wczesnych pobudek przez budzikota. Jak on przyśnie w trakcie dnia to też go budź A z mężem będzie dobrze kochana Cytat:
Tylko, że mój uwielbia jak na niego nogę zarzucę i sam się prosi I muszę leżeć taka rozkraczona ![]() Co do gwizdania w brzuchu - nie mam pojęcia. Ale na plecach już dawno nie śpię. To nie tyle szkodzi dziecku, co mamie, bo wtedy cały ciężar bobaska gniecie wszystkie organy. Może ci przeponę przygniótł i dlatego takie dźwięki słyszałaś ![]() A koszulka na Dzień Ojca świetna Mpik82, czarny pasuje do wszystkiego, więc nie masz się co martwić. A jeśli chodzi o znajomą... No, cóż... Wymówka lipna, a zachowanie - porażka. Ale skoro tak się zachowała i do tej pory nie przeprosiła czy coś, to nie warto mieć takiej "przyjaciółki" Idź, baw się dobrze i objadaj tym torcikiem
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan - często budzę tego szajbusa w dzień, to patrzy na mnie jak na durnia i zamyka oczy i potrafi spać na wisząco, u mnie na rękach
a TZ wie, że się przytulam, bo dziś obudził się, przyszedł do mnie i mówi, że tak fajnie mu się dzisiaj spało jak się przytuliłam...
|
#1836 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Jutro idę do lekarki to się zapytam czy powinnam już coś na nie stosować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pogoda... W nocy mi coś stopy pogryzło ![]() Już kolejny raz.Teraz mam bąbel koło bąbla.To raczej nie komar,bo żadnego nie widziałam,a poza tym ugtyzienia są inne niż po komarze...czyli jest w pokoju jakiś intruz Może pająk,ale kurde Tżta nic nie gryzie tylko mnie,więc nie kumam
|
|
#1838 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Ojca jest w środę
![]() ycnan Mój też się dopomina, więc nie mam wyjścia i też śpię rozkraczona Ja mam szerokie biodra, on jeszcze szersze, cudnie to musi z boku wyglądać jak zadzieram tak nogę ![]() kasienka1701 Ja mogę spać w każdej pozycji, nawet na brzuchu - chociaż już na plusie około 20 cm w pasie Nie tak całkiem na brzuchu, tak lekko na boku, ale jednak. Czytałam, że można spać na brzuchu jeśli kobiecie wygodnie, bo nie ma szans, żeby zgnieść malucha. Czasem się tylko małej nie podoba, że jej zmniejszam przestrzeń do zabawy i zaczyna kopać to się przewracam na bok ![]() MisQa To bardzo dobrze, że tak powiedział Znaczy, że też tego potrzebuje Wiem po moim, że on często sam czegoś chce/potrzebuje, ale jak jesteśmy pokłóceni to boi się zrobić pierwszy krok, bo boi się, że jeszcze bardziej mnie zrani, bo zrobi jakąś głupotę. Także uszy do góry, zawsze to jakaś poprawa Następnym razem jak położycie się spać to powiedz, żeby Cię przytulił i zobaczysz jaki będzie szczęśliwy Dziś mijają 23 miesiące z moim Tż Za miesiąc 2 rocznica Pierwszą spędziliśmy na dworcu w Olsztynie, w deszczu, jedząc zapiekanki Ja wiem, że to niewiele, niektóre mają tu już 11-letni staż (ukłon w stronę Eveliouses ), ale ja i tak się cieszę Mam wrażenie, jakbyśmy dopiero od wczoraj byli razem
Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-06-19 o 10:13 |
|
|
|
#1839 | |
|
Zadomowienie
|
Sobota a Wy szalejecie już z samego rana. Ja musiałam wstać o 9, bo przychodził wujek, który wymienia nam pawlacze w przedpokoju. I ledwo dałam radę, codziennie pobudka 5:40 więc w weekend lubię pospać.
Zaraz zmykam na zakupy. A później kawka i ciasto z truskawkami, które wczoraj upiekłam. Na obiad zrobię pizzę swojej roboty. Cytat:
23 czerwca .
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-06-19 o 10:21 |
|
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwa Tak, na allegro
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zapiekanki od Barona- super
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wolę z tej drugiej budy, nie od Barona
![]() Studiowałam w Olsztynie, ale przerwałam studia i mieszkam teraz u siebie w Kujawsko-Pomorskim na stałe W Olsztynie mieszkałam około 4 miesięcy
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zadomowienie
|
MisQa, no to super
Cytat:
...ja też ![]() A dwa lata, to nie dużo w porównaniu do niektórych (my jesteśmy razem 7 lat Zwłaszcza, że teraz łączy Was jeszcze ta mała istotka w Twoim brzuchu.
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.empik.com/szkola-przetrwa...0739,ksiazka-p Dalam mu juz wczesniej, jak wyjechal w delegacje, strasznie mu sie spodobala. Jest tak lekko i zabawnie napisana, mi samej sie ja super czytalo
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mojemu kupiłam chyba na Wielkanoc książkę "Pomocy! Jestem tatą". Bardzo mu się podobała
Ciekawe, czy się czegoś z niej nauczył ![]() Ja naprawdę mam mózg ospały w tej ciąży Czytam właśnie umowę kredytu, który Tż wziął we wrześniu i czytam w niej, że spłata w 36 ratach. I zaczęłam się cieszyć, że to tylko na półtora roku Minęło parę minut zanim sobie uświadomiłam, że rok ma 12, a nie 24 miesiące |
|
|
|
#1846 |
|
Rozeznanie
|
Napewno! Chociaż z jednej strony to może i lepiej, że nie jest taki ogromniasty, mniej się zmęczę
Chociaż i tak już miejscami sapie jak lokomotywa ![]() kasienka1701, słodki ten Twój bębenek - chyba się zakochałam A ja już jestem po egzaminach i jakby to powiedzieć: Mam wakacje!! Idę zajadać truskaweczki z cukrem i śmietanką. Mniam!
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo wygaduje glupoty, albo lapia mnie dziwne nastroje. Zwlaszcza odkad nie ma TZ z latwoscia placze ![]() Smutny moment w filmie - morze lez. Szczesliwy moment - znowu lzy. Uff. Jak tam u was dziewczyny z wyprawka? Ja juz zamowilam laktator Avent. Ciuszki mamy, moze dokupie troche spioszkow. W poniedzialek jade do Tesco kupic kosmetyki dla maluszka, zapakuje w jakis karton i do konca remontu poleza bezpiecznie. Obiecalam sobie, ze do konca lipca juz kupie wszystko. Podobno juz od 30 tygodnia trzeba byc spakowanym do szpitala. Ja chce rodzic w klinice, wiec praktycznie wszystko nam zapewnia (poza ciuchami dla mnie), ale co jesli tam nie bedzie miejsc i bede musiala jechac do szpitala? Wtedy musze miec wszystko. I mam problem jak sie spakowac... |
|
|
|
|
#1848 | |||
|
Zakorzenienie
|
niestety nie moj
![]() dra ycnan dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie moj maz moj maz tylko wskakiwal ale nie na glowke.. wiecie faceci sa jak dzieci.. jednemu do lba cos przyjdzie to nie ma zmiluj.. ja to przewidzialam juz wczesniej dlatego z miejsca tz powiedzialam ze zadnego skakania na glowke nie ma! i grzecznie poslochal![]() Klarissa ja tez dostalam sporo ciuszkow od tesciowej ale niektore to po njamlodszym bracie tz sa i maja z 16 lat widac ze to hmm niefajne jest ale wzielam.. przejrzelismy to z tz i odrazu polowe odlozylismy bo na bank w to dziecka nie ubierzemy czesc jest nowsza a czesc kupiona przez nas czy moja siostre wiec nie jest zle..Cytat:
|
|
|
#1849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zaczynam pakowano do poniedziałkowego wylotu |
||
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie stoi w miejscu. Zacznę bardziej w lipcu kupować. Mam już wszystkie ciuszki na początek, jeden polarowy kocyk i rożek. Wózek i łóżeczko wybrane, kupię we wrześniu. Resztę w lipcu mam zamiar. I co najważniejsze pokoik dla Dagi już gotowy, dziś uszyję i powieszę firankę i jutro cyknę zdjęcia.
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
tak piszecie o tych truskawkach... a ja dziś zrobiłam sernik na zimno z truskawkami i trochę zostało też zrobię ze śmietaną... a co
a teraz leżę i pachnę mąż wróci z pracy to pójdziemy na zapiekanki..mmm.. od wczoraj za mną "chodziły" i na karuzelę pójdziemy, ja nie , ale maż ze synkiem pewno szaleć będą. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Szczęśliwa czekam na zdjęcia pokoiku
|
#1852 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.. ale nie mam pojęcia co to mogło być![]() Cytat:
![]() Bior ę więc poduche między nogi i tak mi się dobrze spi...na boczku oczywiście...![]() Cytat:
A psiapsiułka to na ![]() zasługuje!!Wiem co czułaś bo moja też na wesele nie przyszła.... No i nie miała wymówki..popostu jej się nie chciało.. Dodam że widziałm ją później tylko 2 razy...ale nie tęsknie ![]() JA dopiero siadłam na dupsku od 7 rano ![]() ![]() A tu jeszcze czeka odkurzanie i mycie podłóg.. Domiś spi a ja zamiast to wykorzystać i wziąc sie do roboty to kompa włączyłam...no ale cięzarna może sobie troszke pofolgować.. W końcu już jedno piętro wysprzątłam, upiekłam placka z truskawkami (musiałm dwa razy biszkopta piec bo Domiś tak mamusi pomagał, że zakalac wyszedł ), ugotowałam ubiadek, posprzątała kuchnie..iestety dla mojej mamci to za mało..ciągle narzeka że się obijam... Strasznie jej Domiś przeszkadzo, bo lubi bawić się w kuchni garnkami, a ona boi się że jej mebelki poobija ![]() Ciągle powtarza że mam szanować bo :wy nie zmianicie, wy nie kupicie nowych!!"... czasem mam ochote sie wyprowadzić i choć jeden dzien mieć spokój, jeden dzien bez wymówek..bo ja nie pamiętam takiego spokojnego dnia..zawsze jakieś pretensje... Ona cieszy sie jak gdzies z tzet wyjezdzamy, bo "choc wtedy ma porządek w domu i nikt jej nie brudzi' Boje się jak to z dwójeczką będzie
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Koncert wczoraj okropny, ale dziś mój mężuś gra to będzie fajnie Weronisiu, bardzo ładne kolory ma ten wózek Klarissa, co to za lekarka, która nie dała ci leków na zapalenie pochwy! Szok! Dobrze, że już czujesz sie lepiej. Wózek bardzo ładny, a ty wyglądasz prześlicznie Mpik, udanej zabawy ! Mszu, bysie w ciąży niedługo się skończy Ilonko, ślicznie wyglądasz! Cieszę się, ze wu lekarza wszystko dobrze. Bordowa, a ja wczoraj cię wypatrywałam To dziś też będę. Mój mąż gra w Pryzmacie, czyli na początku będą łupać.Angelikaw, śliczne zdjęcia, wyglądasz kwitnąco MisQa, fajowskie zakupy - kotek do zagłaskania ![]() Kasienko, wcale nie taki duży ten twój będenek - bardzo kształtny ![]() Aaneczko, szkoda, ze nie mozecie się wyprowadzić, biedactwo. Nawet jak jest ciężko, to zawsze przynajmniej jest się u siebie i nikt nie narzeka nad uchem. A twoja mama za to niezadowolenie to powinna dostać ![]() Szczęśliwa, czekam na zdjęcie! Mój mąż chciał już jutro składać w końcu komodę dla Tymka, ale jeszcze do początku lipca poczekamy Sama nie mogę się doczekać Od rana mam uśmiech na buzi, bo dostałam pieniądze na wakacje z pracy i jest tego 4 razy więcej, niż się spodziewałam Jestem bardzo szczęśliwa. We wtorek chyba pójdę od razu kupić koszule do szpitala i potem do karmienia (są takie fajne w Pepco na ramiączkach i kosztują tylko 14,99, a do karmienia akurat, ale do domu nie do szpitala, bo za bardzo roznegliżowane ). I oglądam staniki do karmienia na all. W koncu jakas dobra wiadomość finansowa A mój mężuś dziś ma koncert, nie mogę sie doczekać Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-06-19 o 13:59 |
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi to super z tymi pieniązkami
![]() ech mówią, że kasa szczęścia nie daje.... ale bez niej też ciężko.... a ja zdrzemnęłam się trochę... odsypiam dzisiejszą pobudkę o świcie... a kto ze mną.... oszalały kocur wtulił nogi w brzusia i spał jak zabity ![]() jeju taki mi się dziś aptety włączył, że chyba wciągnę wszystko co jest w domu.... ciągle chodzę i coś mielę tym jęzorem i ciągle głodna
|
#1855 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dostałam od Siostry prezent. Łóżeczko dla mojego Franka wprawdzie spełni funkię dla niemowlaka ale bardzo mi się podoba A jak Franek będzie już siedział i zacznie się wspinac to kupie mu już taki dla małych dzieci co wy na to?
A tuz zdjęcia Aha mam jeszcze prośbę czy któraś dziewczyna może podesłać mi linka do tej pościeli co było kilkanaście elementów w komplecie |
|
|
|
#1856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A o pościel to o tą ci chodziło? http://www.allegro.pl/item1054788299...20_milpol.html ------------------------------------- Ja byłam dzisiaj na tych konsultacjach z fundacji O. Moro-Figurskiej i nie żałuję. Zrobiłam sobie za darmochę usg takie normalne tak, że widziałam moją maluszkę, która wg tego usg waży jakieś 915g (na 3d musiałabym czekać kilka godzin więc nie zostałam), pochodziłam po sklepach i kupiłam w końcu płaskie sandałki, dostałam masę próbek na kosmetyki do pielęgnacji dziecka i małe opakowania sudocremu (będą przydatne na wyjazdy). Oprócz tego porozmawiałam z położną ze szpitala, w którym zamierzam rodzić. Jutro jest drugi dzień - może ktoś ma ochotę się wybrać, polecam - Kraków centrum handlowe Plaza. Tak mi się przypomniało jeszcze, dla dziewczyn z Krakowa lub okolic: Byłam na dniach otwartych w szpitalach: 1. http://www.siemiradzki.pl/ 2. http://www.ujastek.pl/ Ja się zastanawiałam nad wyborem któregoś z nich. Na Siemiradzkiego poród raczej tradycyjny na plecach z nacinaniem i szyciem, ale refundowane jest znieczulenie podpajęczynówkowe (o ile stan zdrowia pozwala), sale są 4-osobowe, porodówka taka sobie, ładne łazienki, ale wspólne, na korytarzu. Płaci się 300 zł za poród rodzinny, 350 zł kosztuje szkoła rodzenia, pokój z łazienką 2-osobowy kosztuje 150 zł (jeśli ktoś nie chce 4-osobowej sali bez łazienki). Sala porodowa ma 4 stanowiska oddzielone niepełnymi ściankami. Odwiedziny w wyznaczonych godzinach. Położne wydawały się być miłe. Szpital Ujastek ma o wiele bardziej intymną atmosferę. Pokój przedporodowy, w którym jest się samej bądź z mężem, na badania nigdzie nie trzeba chodzić, pokój porodowy przystosowany dla jednej osoby, łazienka wewnątrz. Nie ma opłaty za poród rodzinny. Szkoła rodzenia kosztuje 250 zł. Jeśli ktoś chce i może to poród w wodzie koszt 500zł. Znieczulenie również refundowane. Sale są dwuosobowe z własną łazienką. Za dopłatą można mieć salę 1-osobową. Nie ma limitu odwiedzin (oprócz nocy). Położne również sprawiały wrażenie miłych.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-06-19 o 15:43 |
||||
|
|
|
#1857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewno zajrzę |
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
aaneczka1984 wiesz co mysle ze za bardzo sie forsujesz i przemeczasz to raz a dwa ja bym sie juz wyprowadzila.. po co ci takie meczenie sie? psychicznie sie dolujesz... i wiesz co jeszcze mi sie wydaje.. twoja mama cie wykorzystuje niezwracajac uwagi ze jestes w ciazy, nie pyta o ciebie o lekarza wiesz moze czemu? bo do tej pory jej niepowiedzialas - co z tego ze wie, domyslila sie dowiedziala od kogos ?przypadkiem.. teoretycznie nie wie od ciebie wiec co sie ma wysilac.. nie wiem nie bronie jej bo juz wczesniej bylo zle ale moze jedna drugiej robi na zlosc co? ty jej - nie mowiac - ona tobie nie pytajac i wymagajac... jak bylo w pierwszej ciazy tez to "ukrywalas" moze juz dawno sie nawarstwily te wasze problemy wlansie przez takie niedomowienia? niewtajemniczania.. moze ona jest zima dla ciebie bo ty nigdy jej nic nie mowialas i zbudowalyscie ogromny mur? moze wartobylo by tez popatrzec na siebie... ?
nie mysl ze cie krytykuje obrazam czy cos.. pisze to w dobrej wierze bo czasem lepiej cos uslyszec od kogos totalnie niezwiazanego.. a ja mam wlasnie wrazenie ze to nie jej wina a WASZA obie same jestescie sobie winne.. Cytat:
|
|
|
#1859 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale bardzo orginalne! ja mam zamówione turystyczne + dokupię porządny materacyk Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mnie w tym miesiącu powoli pieniądze się kończa, na szczęście zostały mi tylko drobne wydatki na lipiec dla Małego ![]() dziewczyny, czy zrobię bardzo źle jeśli już zacznę powoli prać w Loveli, prasować i układać na swoim miejscu ciuszki dla Filipka?? chyba się nie zakurzą bardzo przez te 2.5 miesiąca mam taka na to dziś ochotę poniżej przedstawiam 1/10 mojej kolekcji ![]()
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do szpitali to ja wybrałam Ujastek Chodzi mi o zaplecze neonatologi po porodzie. Zastanawiałam się nad Rydygierem ale jak coś się dzieje to wiozą z Rydygiera na Prokocim a w ujastku jest wszytko na miejscu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

wytańczyć i przede wszystkim najeść dobroci 

). Jutro idę do lekarki to się zapytam czy powinnam już coś na nie stosować.
Może pająk,ale kurde Tżta nic nie gryzie tylko mnie,więc nie kumam