Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 08:25   #1831
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Mpik - ja myślę, że czarny żakiecik jak najbardziej pasuje do wszystkiego. My też jakiś czas temu szliśmy na wesele i nie bardzo miałam co narzucić, a deszcz padał więc wybór padł na czarny żakiet i było ok.

A co do tej koleżanki... heh... wymówki, by nie przyjśc na wesele to masakra jakaś.... ile my się nasłuchaliśmy takich głupot... aż szkoda czasem naprawdę
A na te laske nie zwracaj uwagi, masz się dobrze bawić wytańczyć i przede wszystkim najeść dobroci
dziekuje mam taką nadzieje -bawić się super i zjeść pysznego torcika bo ja to słodka dziewczyna jestem i uwielbiam słodkie....
Stary 2010-06-19, 08:45   #1832
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Ja wracam do książki i truskawek ze śmietaną i cukrem Potem na obiad do rodziców, bo Tż znów w pracy. Ale pewnie jeszcze zajrzę zanim wyjdę

Mpik82 Udanego wesela. Ja idę za półtora miesiąca, będę już niezłym wielorybem - koniec 8 miesiąca wtedy będzie
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 08:50   #1833
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hehe ja tez właśnie wcinam truskawki ze śmietana i cukrem

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 08:55   #1834
ycnan
Zadomowienie

Dzień dobry brzuchatki
Właśnie jem śniadanko, popijając kawką
A za oknem ...szaro... ...deszczowo... ogólnie porażka

kasienka1701, fajowy brzuchol

Coraz większe, piękniejsze te brzuszki na zdjęciach są

MisQa, współczuję tak wczesnych pobudek przez budzikota. Jak on przyśnie w trakcie dnia to też go budź
A z mężem będzie dobrze kochana Tylko czy on wie, że się do niego przytulasz, czy może śpi spokojnie?

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Mi też ta najlepiej Tyle, że mój Tż jest dość "pokaźnych rozmiarów", więc czasem mam trudność w zarzuceniu nogi na niego
Hehe, skąd ja to znam Tylko, że mój uwielbia jak na niego nogę zarzucę i sam się prosi I muszę leżeć taka rozkraczona
Co do gwizdania w brzuchu - nie mam pojęcia. Ale na plecach już dawno nie śpię. To nie tyle szkodzi dziecku, co mamie, bo wtedy cały ciężar bobaska gniecie wszystkie organy. Może ci przeponę przygniótł i dlatego takie dźwięki słyszałaś
A koszulka na Dzień Ojca świetna

Mpik82, czarny pasuje do wszystkiego, więc nie masz się co martwić.
A jeśli chodzi o znajomą... No, cóż... Wymówka lipna, a zachowanie - porażka. Ale skoro tak się zachowała i do tej pory nie przeprosiła czy coś, to nie warto mieć takiej "przyjaciółki"
Idź, baw się dobrze i objadaj tym torcikiem
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 09:04   #1835
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ycnan - często budzę tego szajbusa w dzień, to patrzy na mnie jak na durnia i zamyka oczy i potrafi spać na wisząco, u mnie na rękach

a TZ wie, że się przytulam, bo dziś obudził się, przyszedł do mnie i mówi, że tak fajnie mu się dzisiaj spało jak się przytuliłam...

Stary 2010-06-19, 09:34   #1836
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa dziekuje, trzymam kciuki za glukoze, ale ci fajnie z ciuszkami - ja mam duzao na 56 i 62 niewiele musze kupic ale jednak.. wiec ci zazdroszcze duzy wydatek z glowy fajny wozeczke no i mama;D
No ja też się cieszę, chociaż przyznaję, że nie wszystko mi się podoba, ale trudno "darowanemu koniowi... itd."

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Klarissa, wiele osob ma hemoroidy, a nawet nie wie ze je ma. Ja sie dowiedzialam, ze mam, jak dostalam zapalenia. Pisałam jaki czas temu. Nie moglam chodzic, siedziec, pieczenie i bol nie do zniesienia. Pomogł mi, jak reką odjąl, posterisan (maść+czopki). Dwa/trzy dni i zapomnialam, o swoim problemie. nawet mam wrazenie ze sie jakby pomniejszyly, albo w ogole zniknely, bo przeciez ginekolog mnie ogladal, i chyba by widzial ze cos jest nie-halo.
Właśnie mnie nie boli to, nawet bym o nim nie wiedziała gdyby nie przypadek, że go zobaczyłam w lusterku podczas depilacji... Ale będę pamiętać o metodach bo nie wkluczone, że on jeszcze zacznie boleć...

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
napisze leczenie Wam hemoroidów ;
LECZENIE:
-kremy-alantoina,tlenek bizmutu,galusan,tlenek cynku,
-preparaty znieczulające-tj.lignokaina,cynchokaina ,beznokaina,pramokaina,<m ogą złagodzić ból swędzenie>
-preparaty przeciwzapalne
-więcej błonnika i płynów
-lekarz może przepisać środki pęczniejące np.łupina nasienna babki jajowatej,otręby
-możesz także spróbować ciepłych kąpieli co złagodzi świąd,
-zimne okłady pokrusz troche lodu owiń w ściereczke i przyłóż na hemoroide na 10 minut

-SKUTECZNA METODA:UKRÓJ KAWAŁEK ZIEMNIAKA I UMIEŚĆ NAD HEMOROIDAMI ŚMIESZNIE BRZI ALE KOBIETĄ NIE KTÓRYM POMAGA

ZAPOBIEGANIE :
-picie płynów i spożywanie jedzenia bogate w błonnik
-ćwiczyć mięśnie miednicy
-nie czekaj z załatwieniem się
-ćwiczenia i spacery pomagają w zapobieganiu zaparć w jelitach

mam nadzieję że moje informacje się przydadzą
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
O to nieciekawie z tym zapaleniem.ja mam od jakiegoś czasu takie uczucie,jakbym miała spuchniętą niewymowną i szczególnie kiedy siedzę na kibelku to czuję coś nieprzyjemnego-taka jakaś obolała ta okolica ontymna,jakbym się gdzieś walnęła...Może ja też mam jakieś zapalenie,ale w sumie tydzień temu byłam na badnaiu i nic ginka nie mówiła,żeby było coś nie tak
Zapytaj może na następnej wizycie Mnie na początku bolało krocze, myślałam, że to mnie ta kość (spojenie łonowe) boli, a okazało się, że to zupełnie coś innego. Mam dopochwowo gynalgin i już mi powoli przechodzi, ale mam jeszcze 7 czopków do wzięcia...

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja nie mam, ale znam przypadki z rodziny.
Masz bolące i krwawiące? czy po-prostu są ale bezobjawowe? Zniknąć to one same nie znikną, mogą się schować do środka, wiem, że nie którzy je nawet "wpychają", żeby nie były na wierzchu.
Jak dają objawy to trzeba kupić jakiś specjalny preparat w aptece, który je osuszy i znieczuli i zaleczy.
Kiedy są paskudne tzn. uprzykrzają życie, to się je usuwa operacyjnie. miał taki zabieg mój dziadek.
Na razie bez objawów. Nie boli, nie swędzi, nie krwawi i nie piecze. Po prostu mam takiego "dzyndzelka" na pupie... (no nie wiem jak to nazwać inaczej ). Jutro idę do lekarki to się zapytam czy powinnam już coś na nie stosować.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
No mi wyszedł jeden () ponad miesiąc temu. Czułam przez jakieś 2 tygodnie, ale smarowałam maścią (mi w aptece pani poleciła analen) i juz od dawna nie czułam pieczenia ani bólu, ale to wystajace cos nadal jest. Takze póki co to nie jest to męczące ani drażniące.
Dobrze, że chociaż nas to nie boli...

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
teraz piszecie o hemoroidach, to zobaczymy co bedzie po porodzie Wtedy to sie podobno dopiero zaczyna...
na szczescie nie kazdego to dopadnie, ale zawsze zastanawia mnie czy da sie to tak w 100% usunac?
Przeczytałam, że u niektórych kobiet same znikają, a u niektórych nie...

Cytat:
Pochwalę się Wam co kupiłam Tżtowi na Dzień Ojca On co prawda o mnie zapomniał w Dzień Matki, ale to nie znaczy, że ja też mam być wredna

Chciałam kupić koszulkę "Będę tatą" czy coś takiego, ale tą by ponosił 3 miesiące, nawet nie, a ta, którą wzięłam, dłużej będzie się nadawała
Fajna koszulka , a kiedy w ogóle jest dzień taty?
Stary 2010-06-19, 09:57   #1837
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Położyłam się wczoraj spać na plecy i jak wypuszczałam powietrze przy oddychaniu to gwizdał mi brzuch
ja już nie mogę spać na plecach.Strasznie mi niewygodnie,brzuch uciska,i słabo się robi...Śpię tylko na lewym lub prawym boku,czasem tylko jak mi noga zdrętwieje to na chwilę kładę się prosto,ale to dosłownie minutka

Ale pogoda... W nocy mi coś stopy pogryzło Już kolejny raz.Teraz mam bąbel koło bąbla.To raczej nie komar,bo żadnego nie widziałam,a poza tym ugtyzienia są inne niż po komarze...czyli jest w pokoju jakiś intruz Może pająk,ale kurde Tżta nic nie gryzie tylko mnie,więc nie kumam

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:06   #1838
bordowa
Wtajemniczenie

Dzień Ojca jest w środę

ycnan Mój też się dopomina, więc nie mam wyjścia i też śpię rozkraczona Ja mam szerokie biodra, on jeszcze szersze, cudnie to musi z boku wyglądać jak zadzieram tak nogę

kasienka1701 Ja mogę spać w każdej pozycji, nawet na brzuchu - chociaż już na plusie około 20 cm w pasie Nie tak całkiem na brzuchu, tak lekko na boku, ale jednak. Czytałam, że można spać na brzuchu jeśli kobiecie wygodnie, bo nie ma szans, żeby zgnieść malucha. Czasem się tylko małej nie podoba, że jej zmniejszam przestrzeń do zabawy i zaczyna kopać to się przewracam na bok

MisQa To bardzo dobrze, że tak powiedział Znaczy, że też tego potrzebuje Wiem po moim, że on często sam czegoś chce/potrzebuje, ale jak jesteśmy pokłóceni to boi się zrobić pierwszy krok, bo boi się, że jeszcze bardziej mnie zrani, bo zrobi jakąś głupotę. Także uszy do góry, zawsze to jakaś poprawa Następnym razem jak położycie się spać to powiedz, żeby Cię przytulił i zobaczysz jaki będzie szczęśliwy

Dziś mijają 23 miesiące z moim Tż Za miesiąc 2 rocznica Pierwszą spędziliśmy na dworcu w Olsztynie, w deszczu, jedząc zapiekanki Ja wiem, że to niewiele, niektóre mają tu już 11-letni staż (ukłon w stronę Eveliouses ), ale ja i tak się cieszę Mam wrażenie, jakbyśmy dopiero od wczoraj byli razem

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-06-19 o 10:13
Stary 2010-06-19, 10:15   #1839
Szczęśliwa
Zadomowienie

Sobota a Wy szalejecie już z samego rana. Ja musiałam wstać o 9, bo przychodził wujek, który wymienia nam pawlacze w przedpokoju. I ledwo dałam radę, codziennie pobudka 5:40 więc w weekend lubię pospać.

Zaraz zmykam na zakupy.
A później kawka i ciasto z truskawkami, które wczoraj upiekłam.
Na obiad zrobię pizzę swojej roboty.

Cytat:
Chciałam kupić koszulkę "Będę tatą" czy coś takiego, ale tą by ponosił 3 miesiące, nawet nie, a ta, którą wzięłam, dłużej będzie się nadawała
Koszulka fajna, na allegro?

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Fajna koszulka , a kiedy w ogóle jest dzień taty?
23 czerwca .

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-06-19 o 10:21
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:18   #1840
bordowa
Wtajemniczenie

Szczęśliwa Tak, na allegro Razem z przesyłką wyniosło mnie to 40 zł
Stary 2010-06-19, 10:20   #1841
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Pierwszą spędziliśmy na dworcu w Olsztynie, w deszczu, jedząc zapiekanki
No właśnie ja tak kojarzę, że na początku jak zaczęłaś pisać na wątku to pisałaś, że jesteś z Olsztyna (czy mieszkasz w Olsztynie). A później patrzę, że już zmiana miasta. Była przeprowadzka, czy mi się coś pomieszało?

A zapiekanki od Barona- super

Stary 2010-06-19, 10:27   #1842
bordowa
Wtajemniczenie

Ja wolę z tej drugiej budy, nie od Barona
Studiowałam w Olsztynie, ale przerwałam studia i mieszkam teraz u siebie w Kujawsko-Pomorskim na stałe W Olsztynie mieszkałam około 4 miesięcy
Stary 2010-06-19, 10:33   #1843
ycnan
Zadomowienie

MisQa, no to super Jak napisała borodwa - znaczy, że tego potrzebuje i brakuje mu na codzień

Cytat:
ycnan Mój też się dopomina, więc nie mam wyjścia i też śpię rozkraczona Ja mam szerokie biodra, on jeszcze szersze, cudnie to musi z boku wyglądać jak zadzieram tak nogę
Zapewne wyglądasz jak żaba ...ja też

A dwa lata, to nie dużo w porównaniu do niektórych (my jesteśmy razem 7 lat ), ale też nie mało. Zresztą, nie ważne ile, ważne jak Zwłaszcza, że teraz łączy Was jeszcze ta mała istotka w Twoim brzuchu.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:42   #1844
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Pochwalę się Wam co kupiłam Tżtowi na Dzień Ojca On co prawda o mnie zapomniał w Dzień Matki, ale to nie znaczy, że ja też mam być wredna

Super, ja mojemu kupilam ksiazke "Szkola Przetrwania Dla Przyszlych Ojcow"
http://www.empik.com/szkola-przetrwa...0739,ksiazka-p
Dalam mu juz wczesniej, jak wyjechal w delegacje, strasznie mu sie spodobala. Jest tak lekko i zabawnie napisana, mi samej sie ja super czytalo
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:47   #1845
bordowa
Wtajemniczenie

Ja mojemu kupiłam chyba na Wielkanoc książkę "Pomocy! Jestem tatą". Bardzo mu się podobała Ciekawe, czy się czegoś z niej nauczył

Ja naprawdę mam mózg ospały w tej ciąży Czytam właśnie umowę kredytu, który Tż wziął we wrześniu i czytam w niej, że spłata w 36 ratach. I zaczęłam się cieszyć, że to tylko na półtora roku Minęło parę minut zanim sobie uświadomiłam, że rok ma 12, a nie 24 miesiące
Stary 2010-06-19, 11:24   #1846
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
tifio - zobaczysz, że i Twój brzusio wyskoczy nie wiadomo kiedy
Napewno! Chociaż z jednej strony to może i lepiej, że nie jest taki ogromniasty, mniej się zmęczę Chociaż i tak już miejscami sapie jak lokomotywa

kasienka1701, słodki ten Twój bębenek - chyba się zakochałam

A ja już jestem po egzaminach i jakby to powiedzieć: Mam wakacje!! Teraz będę mogła być z Wami na bieżąco - bynajmniej taki mam plan Idę zajadać truskaweczki z cukrem i śmietanką. Mniam!

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 11:46   #1847
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mojemu kupiłam chyba na Wielkanoc książkę "Pomocy! Jestem tatą". Bardzo mu się podobała Ciekawe, czy się czegoś z niej nauczył

Ja naprawdę mam mózg ospały w tej ciąży Czytam właśnie umowę kredytu, który Tż wziął we wrześniu i czytam w niej, że spłata w 36 ratach. I zaczęłam się cieszyć, że to tylko na półtora roku Minęło parę minut zanim sobie uświadomiłam, że rok ma 12, a nie 24 miesiące
OJ ja tez Albo wygaduje glupoty, albo lapia mnie dziwne nastroje. Zwlaszcza odkad nie ma TZ z latwoscia placze
Smutny moment w filmie - morze lez. Szczesliwy moment - znowu lzy.

Uff.
Jak tam u was dziewczyny z wyprawka?
Ja juz zamowilam laktator Avent. Ciuszki mamy, moze dokupie troche spioszkow. W poniedzialek jade do Tesco kupic kosmetyki dla maluszka, zapakuje w jakis karton i do konca remontu poleza bezpiecznie. Obiecalam sobie, ze do konca lipca juz kupie wszystko.

Podobno juz od 30 tygodnia trzeba byc spakowanym do szpitala. Ja chce rodzic w klinice, wiec praktycznie wszystko nam zapewnia (poza ciuchami dla mnie), ale co jesli tam nie bedzie miejsc i bede musiala jechac do szpitala? Wtedy musze miec wszystko. I mam problem jak sie spakowac...
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 12:11   #1848
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
martucha nie zły basenik
niestety nie moj

dra ycnan dziekuje

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
No a dla tych co mają watpliwości czy ich bębenki są małe czy duże daję dla porównania mój 27tc i 1dc
swietny brzuchol

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
no tak se myślałam,ze po drabince ale pewnie i tak bym miała problem hihihihi
ale fajowy ten basen,serio,już mi sie chce taki kupowac-a chyba juz 3 sezony tak myślę i myslę...
ale ten szaleniec co na główkę skacze to odważny jest,jeszcze napisz mi,że to Twój maż...
dzieki za fajną fotkę
nie nie moj maz moj maz tylko wskakiwal ale nie na glowke.. wiecie faceci sa jak dzieci.. jednemu do lba cos przyjdzie to nie ma zmiluj.. ja to przewidzialam juz wczesniej dlatego z miejsca tz powiedzialam ze zadnego skakania na glowke nie ma! i grzecznie poslochal

Klarissa ja tez dostalam sporo ciuszkow od tesciowej ale niektore to po njamlodszym bracie tz sa i maja z 16 lat widac ze to hmm niefajne jest ale wzielam.. przejrzelismy to z tz i odrazu polowe odlozylismy bo na bank w to dziecka nie ubierzemy czesc jest nowsza a czesc kupiona przez nas czy moja siostre wiec nie jest zle..

Cytat:
Podobno juz od 30 tygodnia trzeba byc spakowanym do szpitala. Ja chce rodzic w klinice, wiec praktycznie wszystko nam zapewnia (poza ciuchami dla mnie), ale co jesli tam nie bedzie miejsc i bede musiala jechac do szpitala? Wtedy musze miec wszystko. I mam problem jak sie spakowac...
mi lekarz powiedzial ze miesiac przed porodem ale wrazie w w 34-36 tygodniu ja sie jeszcze nie spakowalam ale na dniach to zrobie
Stary 2010-06-19, 12:39   #1849
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
mój Tż tez ma tą książkę i był bardzo z niej zadowolony

Cytat:
n

mi lekarz powiedzial ze miesiac przed porodem ale wrazie w w 34-36 tygodniu ja sie jeszcze nie spakowalam ale na dniach to zrobie
No ja też słyszałam o 34 tc ale wyjdzie w praniu kiedy się spakuje

Ja zaczynam pakowano do poniedziałkowego wylotu Dziś kupiłam walizke bo mieliśmy tylko jedna a do samolotu najlepiej walizka a nie jakiś plecak.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 12:40   #1850
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Studiowałam w Olsztynie, ale przerwałam studia i mieszkam teraz u siebie w Kujawsko-Pomorskim na stałe W Olsztynie mieszkałam około 4 miesięcy
Czyli dobrze pamiętam

Cytat:
Jak tam u was dziewczyny z wyprawka?
U mnie stoi w miejscu.
Zacznę bardziej w lipcu kupować.
Mam już wszystkie ciuszki na początek, jeden polarowy kocyk i rożek.
Wózek i łóżeczko wybrane, kupię we wrześniu.
Resztę w lipcu mam zamiar.

I co najważniejsze pokoik dla Dagi już gotowy, dziś uszyję i powieszę firankę i jutro cyknę zdjęcia.

Stary 2010-06-19, 12:49   #1851
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

tak piszecie o tych truskawkach... a ja dziś zrobiłam sernik na zimno z truskawkami i trochę zostało też zrobię ze śmietaną... a co

a teraz leżę i pachnę

mąż wróci z pracy to pójdziemy na zapiekanki..mmm.. od wczoraj za mną "chodziły" i na karuzelę pójdziemy, ja nie , ale maż ze synkiem pewno szaleć będą.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Szczęśliwa
czekam na zdjęcia pokoiku

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 13:02   #1852
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Położyłam się wczoraj spać na plecy i jak wypuszczałam powietrze przy oddychaniu to gwizdał mi brzuch Tak jak czasem w nosie gwiżdże tak mi brzuch się odzywał ... Co to było? Słyszałam, że jak się leży na plecach to może dojść do niedotlenienia, więc przerzuciłam się na bok i przestał się odzywać. Ale do tej pory się zastanawiam skąd te odgłosy?
Heh fajnie.. ale nie mam pojęcia co to mogło być

Cytat:
Mi też ta najlepiej Tyle, że mój Tż jest dość "pokaźnych rozmiarów", więc czasem mam trudność w zarzuceniu nogi na niego
No a mój to chudzina..(tylko ciągle na diecie bo twierdzi że grubas jest) ale lubi spać rozłozony na łózku i w dodatku odkryty..a ja lubie poprzykrywana kołdrą po czubek głowy..nie ma więc szans na zarzucanie nóg hihi...
Biorę więc poduche między nogi i tak mi się dobrze spi...na boczku oczywiście...

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Hello Mamusie
Witam przy kawce, mężuś spi
Idziemy dzis na weselicho, jest zimno a ja nie mam zadnego ladnego zakietu... mam tylko czarny i nie wiem czy sie nadaje do rozowej sukienki(taka rozowo-pomaranczowa) hm.. ubiore sie potem to sprawdze, ale jakos nie mam ochoty isc..
Bedzie tam moja kolezanka z ktora stracilam kontakt od czasu mojego wesela czyli lipca 2009.. taka moja przyjaciolka a wybrala wycieczke do Egiptu zamiast przyjsc do mnie na wesele..a wiedziala o nim jakies 9miesiecy i w jakos w maj,czerwiec, zadzownila, ze jednak na wycieczke leci, bo jej chloopak w tym czasie co my mamy wesele do pracy idzie i ona sama nie przyjdzie...
strasznie smutno mi się zrobiło- powiedzialam jej to, ze mnie rozczarowala, bo ślub to się ma RAZ w życiu a na wycieczke to mozna jezdzic zawsze... i ze bardzo mi zalezalo aby była ze mna w tym dniu, ale skoro wybrala co innego to pa... nio i jakos tak się skonczyla znajomość.... i dzis ją zobacze- jakos mi sie to nie usmiecha.
Udanej imprezki rzycze..ja ide na weselicho pod koniec sierpnia..czyli koniec 8 m-c buuu....mam nadzieje że upału nie będzie..

A psiapsiułka to na zasługuje!!
Wiem co czułaś bo moja też na wesele nie przyszła....
No i nie miała wymówki..popostu jej się nie chciało..
Dodam że widziałm ją później tylko 2 razy...ale nie tęsknie

JA dopiero siadłam na dupsku od 7 rano
A tu jeszcze czeka odkurzanie i mycie podłóg..
Domiś spi a ja zamiast to wykorzystać i wziąc sie do roboty to kompa włączyłam...no ale cięzarna może sobie troszke pofolgować..
W końcu już jedno piętro wysprzątłam, upiekłam placka z truskawkami (musiałm dwa razy biszkopta piec bo Domiś tak mamusi pomagał, że zakalac wyszedł), ugotowałam ubiadek, posprzątała kuchnie..
iestety dla mojej mamci to za mało..ciągle narzeka że się obijam...
Strasznie jej Domiś przeszkadzo, bo lubi bawić się w kuchni garnkami, a ona boi się że jej mebelki poobija
Ciągle powtarza że mam szanować bo :wy nie zmianicie, wy nie kupicie nowych!!"...
czasem mam ochote sie wyprowadzić i choć jeden dzien mieć spokój, jeden dzien bez wymówek..bo ja nie pamiętam takiego spokojnego dnia..zawsze jakieś pretensje...
Ona cieszy sie jak gdzies z tzet wyjezdzamy, bo "choc wtedy ma porządek w domu i nikt jej nie brudzi'
Boje się jak to z dwójeczką będzie
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 13:30   #1853
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć kochane
Koncert wczoraj okropny, ale dziś mój mężuś gra to będzie fajnie

Weronisiu, bardzo ładne kolory ma ten wózek

Klarissa, co to za lekarka, która nie dała ci leków na zapalenie pochwy! Szok! Dobrze, że już czujesz sie lepiej. Wózek bardzo ładny, a ty wyglądasz prześlicznie Co do hemoroidów, wciągająco na nie działa napar z kory dębu, trzeba z niego robić nasiadówki ( w ciąży w letniej wodzie). Naprawdę, rewelacyjny, tylko codziennie tak po 10 min. trzeba się poświęcić i siedzieć.

Mpik, udanej zabawy !

Mszu, bysie w ciąży niedługo się skończy Dobrze, ze czujesz się lepiej.

Ilonko, ślicznie wyglądasz! Cieszę się, ze wu lekarza wszystko dobrze.

Bordowa, a ja wczoraj cię wypatrywałam To dziś też będę. Mój mąż gra w Pryzmacie, czyli na początku będą łupać.

Angelikaw, śliczne zdjęcia, wyglądasz kwitnąco A jakie otoczenie cudne!

MisQa, fajowskie zakupy - kotek do zagłaskania

Kasienko, wcale nie taki duży ten twój będenek - bardzo kształtny Nam chyba wszystkim wydaje się, ze nasze brzuchy są w rzeczywistości większe, niż widzą je inni

Aaneczko, szkoda, ze nie mozecie się wyprowadzić, biedactwo. Nawet jak jest ciężko, to zawsze przynajmniej jest się u siebie i nikt nie narzeka nad uchem. A twoja mama za to niezadowolenie to powinna dostać

Szczęśliwa, czekam na zdjęcie! Mój mąż chciał już jutro składać w końcu komodę dla Tymka, ale jeszcze do początku lipca poczekamy Sama nie mogę się doczekać

Od rana mam uśmiech na buzi, bo dostałam pieniądze na wakacje z pracy i jest tego 4 razy więcej, niż się spodziewałam W tym momencie to jak pieniądze z nieba - dokończymy wyprawkę, kupimy potrzebne rzeczy dla P. i dla mnie, naprawimy przegub w aucie Jestem bardzo szczęśliwa. We wtorek chyba pójdę od razu kupić koszule do szpitala i potem do karmienia (są takie fajne w Pepco na ramiączkach i kosztują tylko 14,99, a do karmienia akurat, ale do domu nie do szpitala, bo za bardzo roznegliżowane ). I oglądam staniki do karmienia na all. W koncu jakas dobra wiadomość finansowa
A mój mężuś dziś ma koncert, nie mogę sie doczekać

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-06-19 o 13:59
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 14:02   #1854
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Pomi to super z tymi pieniązkami
ech mówią, że kasa szczęścia nie daje.... ale bez niej też ciężko....

a ja zdrzemnęłam się trochę... odsypiam dzisiejszą pobudkę o świcie... a kto ze mną.... oszalały kocur wtulił nogi w brzusia i spał jak zabity

jeju taki mi się dziś aptety włączył, że chyba wciągnę wszystko co jest w domu.... ciągle chodzę i coś mielę tym jęzorem i ciągle głodna

Stary 2010-06-19, 14:19   #1855
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny dostałam od Siostry prezent. Łóżeczko dla mojego Franka wprawdzie spełni funkię dla niemowlaka ale bardzo mi się podoba A jak Franek będzie już siedział i zacznie się wspinac to kupie mu już taki dla małych dzieci co wy na to?
A tuz zdjęcia
Aha mam jeszcze prośbę czy któraś dziewczyna może podesłać mi linka do tej pościeli co było kilkanaście elementów w komplecie
Stary 2010-06-19, 15:41   #1856
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Nie martw się, ja pojechałam dzisiaj do sklepu i po jakimś czasie zorientowałam się, że jadę zupełnie w przeciwną stronę. Na początku w ogóle mi to nie przeszkadzało, bo dobrze się jechało

Cytat:
Klarissa ja tez dostalam sporo ciuszkow od tesciowej ale niektore to po njamlodszym bracie tz sa i maja z 16 lat widac ze to hmm niefajne jest ale wzielam.. przejrzelismy to z tz i odrazu polowe odlozylismy bo na bank w to dziecka nie ubierzemy czesc jest nowsza a czesc kupiona przez nas czy moja siostre wiec nie jest zle..
No właśnie z darowanymi rzeczami to może być różnie pod względem podobania się..

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Klarissa, co to za lekarka, która nie dała ci leków na zapalenie pochwy! Szok! Dobrze, że już czujesz sie lepiej. Wózek bardzo ładny, a ty wyglądasz prześlicznie Co do hemoroidów, wciągająco na nie działa napar z kory dębu, trzeba z niego robić nasiadówki ( w ciąży w letniej wodzie). Naprawdę, rewelacyjny, tylko codziennie tak po 10 min. trzeba się poświęcić i siedzieć.
Czytałam, że w ciąży nie wolno nasiadówek... Już sama nie wiem co zrobić, doczekam do tego poniedziałku i zapytam lekarki, mam wizytę o 18.40

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam od Siostry prezent. Łóżeczko dla mojego Franka wprawdzie spełni funkię dla niemowlaka ale bardzo mi się podoba A jak Franek będzie już siedział i zacznie się wspinac to kupie mu już taki dla małych dzieci co wy na to?
A tuz zdjęcia
Aha mam jeszcze prośbę czy któraś dziewczyna może podesłać mi linka do tej pościeli co było kilkanaście elementów w komplecie
Fajne, chociaż to coś w rodzaju kołyski, tak?

A o pościel to o tą ci chodziło?
http://www.allegro.pl/item1054788299...20_milpol.html

-------------------------------------
Ja byłam dzisiaj na tych konsultacjach z fundacji O. Moro-Figurskiej i nie żałuję. Zrobiłam sobie za darmochę usg takie normalne tak, że widziałam moją maluszkę, która wg tego usg waży jakieś 915g (na 3d musiałabym czekać kilka godzin więc nie zostałam), pochodziłam po sklepach i kupiłam w końcu płaskie sandałki, dostałam masę próbek na kosmetyki do pielęgnacji dziecka i małe opakowania sudocremu (będą przydatne na wyjazdy). Oprócz tego porozmawiałam z położną ze szpitala, w którym zamierzam rodzić. Jutro jest drugi dzień - może ktoś ma ochotę się wybrać, polecam - Kraków centrum handlowe Plaza.

Tak mi się przypomniało jeszcze, dla dziewczyn z Krakowa lub okolic:
Byłam na dniach otwartych w szpitalach:
1. http://www.siemiradzki.pl/
2. http://www.ujastek.pl/

Ja się zastanawiałam nad wyborem któregoś z nich. Na Siemiradzkiego poród raczej tradycyjny na plecach z nacinaniem i szyciem, ale refundowane jest znieczulenie podpajęczynówkowe (o ile stan zdrowia pozwala), sale są 4-osobowe, porodówka taka sobie, ładne łazienki, ale wspólne, na korytarzu.

Płaci się 300 zł za poród rodzinny, 350 zł kosztuje szkoła rodzenia, pokój z łazienką 2-osobowy kosztuje 150 zł (jeśli ktoś nie chce 4-osobowej sali bez łazienki). Sala porodowa ma 4 stanowiska oddzielone niepełnymi ściankami. Odwiedziny w wyznaczonych godzinach. Położne wydawały się być miłe.

Szpital Ujastek ma o wiele bardziej intymną atmosferę. Pokój przedporodowy, w którym jest się samej bądź z mężem, na badania nigdzie nie trzeba chodzić, pokój porodowy przystosowany dla jednej osoby, łazienka wewnątrz. Nie ma opłaty za poród rodzinny. Szkoła rodzenia kosztuje 250 zł. Jeśli ktoś chce i może to poród w wodzie koszt 500zł. Znieczulenie również refundowane. Sale są dwuosobowe z własną łazienką. Za dopłatą można mieć salę 1-osobową. Nie ma limitu odwiedzin (oprócz nocy). Położne również sprawiały wrażenie miłych.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-19 o 15:43
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 15:54   #1857
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Zobacz sobie X-Landery... Ale nie wiem, gdzie w naszym mieście można obejrzeć, bo mi się nie udało znaleźć ;/
My zdecydowaliśmy się na TAKO JumperX 3w1 - do obejrzenia w CH po mleczarni, w sklepie Bebetti (wchodząc głównym wejściem prawie na koncu po lewej stronie za drogerią Natura, wchodząc od strony tylnego parkingu chyba 2 sklep po prawej).
dziękuję za informację
na pewno zajrzę

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:11   #1858
martucha84
Zakorzenienie

aaneczka1984 wiesz co mysle ze za bardzo sie forsujesz i przemeczasz to raz a dwa ja bym sie juz wyprowadzila.. po co ci takie meczenie sie? psychicznie sie dolujesz... i wiesz co jeszcze mi sie wydaje.. twoja mama cie wykorzystuje niezwracajac uwagi ze jestes w ciazy, nie pyta o ciebie o lekarza wiesz moze czemu? bo do tej pory jej niepowiedzialas - co z tego ze wie, domyslila sie dowiedziala od kogos ?przypadkiem.. teoretycznie nie wie od ciebie wiec co sie ma wysilac.. nie wiem nie bronie jej bo juz wczesniej bylo zle ale moze jedna drugiej robi na zlosc co? ty jej - nie mowiac - ona tobie nie pytajac i wymagajac... jak bylo w pierwszej ciazy tez to "ukrywalas" moze juz dawno sie nawarstwily te wasze problemy wlansie przez takie niedomowienia? niewtajemniczania.. moze ona jest zima dla ciebie bo ty nigdy jej nic nie mowialas i zbudowalyscie ogromny mur? moze wartobylo by tez popatrzec na siebie... ?
nie mysl ze cie krytykuje obrazam czy cos.. pisze to w dobrej wierze bo czasem lepiej cos uslyszec od kogos totalnie niezwiazanego.. a ja mam wlasnie wrazenie ze to nie jej wina a WASZA obie same jestescie sobie winne..

Cytat:
A tuz zdjęcia
bardzo ladny
Stary 2010-06-19, 16:14   #1859
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
A tuz zdjęcia
świetne, tylko maleńkie i pewnie długo się nim dzieciątko nie nacieszy ale bardzo orginalne! ja mam zamówione turystyczne + dokupię porządny materacyk

Cytat:

super pomysł !! na pewno z dumą będzie nosił

Cytat:
Dzień Ojca jest w środę

Dziś mijają 23 miesiące z moim Tż Za miesiąc 2 rocznica Pierwszą spędziliśmy na dworcu w Olsztynie, w deszczu, jedząc zapiekanki Ja wiem, że to niewiele, niektóre mają tu już 11-letni staż (ukłon w stronę Eveliouses ), ale ja i tak się cieszę Mam wrażenie, jakbyśmy dopiero od wczoraj byli razem
gratulacje, staż może nie jakiś długaśny, ale ważne, że jesteście szczęśliwi

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Od rana mam uśmiech na buzi, bo dostałam pieniądze na wakacje z pracy i jest tego 4 razy więcej, niż się spodziewałam W tym momencie to jak pieniądze z nieba - dokończymy wyprawkę, kupimy potrzebne rzeczy dla P. i dla mnie, naprawimy przegub w aucie Jestem bardzo szczęśliwa. We wtorek chyba pójdę od razu kupić koszule do szpitala i potem do karmienia (są takie fajne w Pepco na ramiączkach i kosztują tylko 14,99, a do karmienia akurat, ale do domu nie do szpitala, bo za bardzo roznegliżowane ). I oglądam staniki do karmienia na all. W koncu jakas dobra wiadomość finansowa
A mój mężuś dziś ma koncert, nie mogę sie doczekać
zazdroszczę mnie w tym miesiącu powoli pieniądze się kończa, na szczęście zostały mi tylko drobne wydatki na lipiec dla Małego koszule nocne dostałam od mamy na dzień dziecka a stanika do karmienia jakoś nie mam w planach kupować, a może powinnam

dziewczyny, czy zrobię bardzo źle jeśli już zacznę powoli prać w Loveli, prasować i układać na swoim miejscu ciuszki dla Filipka?? chyba się nie zakurzą bardzo przez te 2.5 miesiąca mam taka na to dziś ochotę poniżej przedstawiam 1/10 mojej kolekcji najwięcej mam pajacyków i body jak radziły doświadczone mamuśki, ale czasem trzeba będzie wystroić mojego królewicza, zwłaszcza, że jego narzeczona już od miesiąca jest na świecie
Stary 2010-06-19, 16:15   #1860
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Fajne, chociaż to coś w rodzaju kołyski, tak?

A o pościel to o tą ci chodziło?
http://www.allegro.pl/item1054788299...20_milpol.html

Tak mi się przypomniało jeszcze, dla dziewczyn z Krakowa lub okolic:
Byłam na dniach otwartych w szpitalach:
1. http://www.siemiradzki.pl/
2. http://www.ujastek.pl/
Nie to tak wygląda na zdjęciu ale to nie jest kołyska. Normalne łóżeczko tylko nie kwadratowe i nie regulowane wysokościowo.

Co do szpitali to ja wybrałam Ujastek Chodzi mi o zaplecze neonatologi po porodzie. Zastanawiałam się nad Rydygierem ale jak coś się dzieje to wiozą z Rydygiera na Prokocim a w ujastku jest wszytko na miejscu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości