![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Dla tych bardziej inteligentnych, którzy je czytają
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Przyczajenie
|
Ja przy pierwszym opakowaniu miałam plamienia, przy placebo brak okresu a przy drugim opakowaniu znów plamienia. O co cholera chodzi bo już nie wiem?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Wizażanki
![]() Jak już wcześniej pisałam biorę pierwsze op. Yaz-u, pierwsza tabletkę wzięłam we wtorek o 22.45, w środę o 22 a wczoraj o 21.30 ( chcę brać o 21, ale z tego względu,że @ dostałam później niż o 21 pierwszą tabletkę też wzięłam później i tak codziennie schodzę o średnio pół godziny żeby nie było za dużej różnicy. Nie wiem zrobiłam dobrze ale ktoś mi tak doradził), ale przejdźmy do rzeczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Przyczajenie
|
Witam,
tak zupełnie przypadkiem znalazłam tutaj temat o tabletkach Yaz i mam taką wątpliwość, którą być może pomozecie mi rozwiać. Biorę Yaz od ponad roku i od 4 miesięcy źle się czuję: tyję z powietrza, ciągle boli mnie głowa, czuję się "spuchnięta", nie mogę spożywać alkoholu bo zaraz mi niedobrze. Postanowiłam odstawić Yaz i wczoraj w końcu po 2 miesiącach czekania w Lux Medzie(pozdrawiam:/) dostałam się do ginekologa. Opowiedziałam jej swoją historię, dała mi skierowania na wszystkie potrzebne badania, ale nie powiedziała jednej rzeczy, czy Yaz powinnam odstawić i dopiero iść na badania,( bo nie wiem czy to nie zaburzy poziomu hormonów) czy też nie jest to konieczne? |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Przyczajenie
|
Witajcie Kochane.
Mam pytanie... Biorę YAZ od roku i jestem zachwycona. Krwawienie z odstawienia zawsze na 3 białej, mało tego, można zegarek ustawiać. ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
Witam Was drogie Kobietki
![]() Mam mały problem, otóż wzięłam 3 tabletki Yaz-u z pierwszego opakowania( to są moje pierwsze tabletki), rano @ już nie było a jakąś godzinę temu zauważyłam powrót, dodam że nie wygląda to na plamienie. Czy to normalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
Też czasami tak mam. Z rana nic nie widać, a dopiero później pojawia się krwawienie
![]()
![]() |
#1271 |
Raczkowanie
|
ehhh a już miałam nadzieję że plamienia mnie nie dopadną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
Plamienie pojawia się zazwyczaj w tygodniu poprzedzającym zażywanie tabletek placebo i powinno ustąpić po dwóch, góra trzech opakowaniach
To co teraz masz to po prostu jeszcze krwawienie, nie plamienie ![]() przepraszam za błędy stylistyczne, jeśli takowe się pojawiły ![]()
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-06-18 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Przyczajenie
|
kochane,jak sie bierze tabsy to mozna pic alkohol w duzzzych ilosciach??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
Alkoholu ogólnie nie powinno się pić w dużych ilościach, bo to już alkoholizm ;]
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Raczkowanie
|
Jeśli masz potem wymiotować to nie możesz pić.
Warto też pamiętać o tym, że niektore napoje mogą utrudniać wchłanianie się tabletki (słyszałam coś o soku grejpfrutowym)
#1276 |
Przyczajenie
|
ale chodziło o gruba impreze czyli to sporadyczne hehe a nie alkoholizm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1278 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
normalne.
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Raczkowanie
|
Oh jak dobrze,że jest taki wątek
![]() Dziewczyny mam pytanko. Niedlugo zaczne pierwsze opakowanie YAZu,tylko że niewiem kiedy mam to zrobić. wiem,że podczas pierwszego dnia cyklu. A co jeśli moje okresy zaczynają się takim brązowym plamieniem,boli mnie brzuch tak okresowo,ale dopiero jakos nastepnego dnia pojawia sie krew,?Mam to juz traktować jako okres i wziasc pierwszą tabletke? nie krzyczcie bo jestem nieobeznana w temacie ![]()
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie byłam w takiej sytuacji, ale ja mimo wszystko wzięłabym tabletkę wtedy, gdy zauważyłabym krwawienie, a następnie przez tydzień się zabezpieczała. Ale to ja tak myślę, może ktoś był w takiej sytuacji i odpowie mądrzej niż ja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Przyczajenie
|
No tak zapomniałam napisać najważniejszego
![]() Edytowane przez nirnaeth123 Czas edycji: 2010-06-21 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do mojego samopoczucia... zażyłam już 6 tabletkę z pierwszego blistra i jedyne co poczułam, to leciutkie zawroty głowy i delikatne mdłości niedługo po zażyciu pigułki. Jednego dnia troszkę większe, innego mniejsze. Ale zazwyczaj po godzinie, dwóch przechodziło. Piersi mam troszkę mniej miękkie jak zwykle i to właściwie tyle... Ja miałam dużo problemów z PMS, nieregularnymi okresami, własne hormony też mi wariują, więc na razie mam je zapisane w celach leczniczych. Ale pełną ocenę tabletek Yaz wystawię po 1, albo dwóch czy trzech opakowaniach ![]() Mam nadzieję, że dzięki nim wreszcie będę się czuła normalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem po pierwszym "okresie" i szczęśliwie tabletki mi go znacznie skróciły.Kiedyś męczyłam się z tygodniowymi okresami,a teraz 3-4 dni w koniec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się męcze z okresem 7 dni i mam nadzieje,że to sie zmieni ![]() witch_18 , agnes89 , Diablica z Tasmanii dziekuję ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
Kochane wczoraj przyjęłam 5 tabletkę z mojego pierwszego opakowania, czuję się dobrze, nic mnie nie boli, żadnych nudności ani tym podobnych,tylko strasznie dużo naczytałam się o zakrzepicy
![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, że ten temat był już poruszany, ale błagam nie krzyczcie od razu, naprawdę nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i w ogóle. |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
Hej, mam pytanie, które od wczoraj nie daje mi spokoju. Otóż wczoraj miałam wesele znajomych i niestety zapomniałam zabrać ze sobą opakowanie Yaz'u. Tabletki miała moja koleżanka, która była na tej imprezie ze mną, więc dała mi tabletkę ze swojego blistra.
Problem w tym, że ja powinnam wziąć wtedy 2 różową tabletkę, z początku opakowania, tymczasem koleżanka miała w blistrze dwie ostatnie różowe, czyli z końca, dalej białe. I teraz pytanie - czy tabletki różnią się składem i te, które są bliżej białych tabletek mają mniejsze działanie? Czy zabezpieczenie jest zachowane? jeszcze jedno pytanie - jakąś godzinę (może mniej) wcześniej wypiłam ok pół szklanki soku grejpfrutowego, a słyszałam, że zmniejsza wchłanianie się tabletek. Niestety, ten sok był rozwodniony i dopiero po chwili zorientowałam się, że to grejpfruit ![]() Dziękuję z góry za pomoc Przed chwilą przeczytałam w ulotce, że "z uwagi na różnice w składzie tabletek konieczne jest rozpoczęcie stosowania od pierwszej tabletki na górze po lewej stronie i następnie przyjmowanie tabletek kazdego dnia zgodnie z kierunkiem strzałek na blistrze" - to znaczy że jednak ma to spory wpływ? Edytowane przez Joslyn Czas edycji: 2010-06-20 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Przyczajenie
|
pytanie.!
![]() wziełam wczoraj tabletke 15min wczesniej niz biore normalnie czyli o 18(normalnie) o 19 zaczełam pic alkohol,oczwywiscie nie wymiotowałam,wiec teraz moje pytanie czy tabletka działała? czy jest obnizona ochrona? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.