|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Dla tych bardziej inteligentnych, którzy je czytają
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Przyczajenie
|
Ja przy pierwszym opakowaniu miałam plamienia, przy placebo brak okresu a przy drugim opakowaniu znów plamienia. O co cholera chodzi bo już nie wiem?????
|
|
|
|
#1264 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Wizażanki
Jak już wcześniej pisałam biorę pierwsze op. Yaz-u, pierwsza tabletkę wzięłam we wtorek o 22.45, w środę o 22 a wczoraj o 21.30 ( chcę brać o 21, ale z tego względu,że @ dostałam później niż o 21 pierwszą tabletkę też wzięłam później i tak codziennie schodzę o średnio pół godziny żeby nie było za dużej różnicy. Nie wiem zrobiłam dobrze ale ktoś mi tak doradził), ale przejdźmy do rzeczy dzisiaj wstaję rano i nie mam już @,czy to normalne?? jak dla mnie szok, bo zawsze miałam 6-7 dni, przez pierwsze dwa nie dałam rady podnieść się z łóżka, Ketonal i te sprawy a tu miłe zaskoczenie bo brzuch mnie tylko pobolewał, obeszło się na 2 tabletkach zwykłego Ibupromu pierwszego dnia i jednej kolejnego. Ogólnie jak narazie (wzięłam 3 tabletki różowe) jestem zadowolona, żadnych skutków ubocznych, wczoraj może ze 3 razy czułam ukłucie w prawym jajniku,ale to chyba nic złego
|
|
|
|
#1265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale tak jak zrobiłaś też jest ok. Co do okresu to często się zdarza, że już przy pierwszych tabletkach on zanika (niektórym dziewczynom już na drugi dzień). Nie musisz się martwić.
|
||
|
|
|
#1266 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
tak zupełnie przypadkiem znalazłam tutaj temat o tabletkach Yaz i mam taką wątpliwość, którą być może pomozecie mi rozwiać. Biorę Yaz od ponad roku i od 4 miesięcy źle się czuję: tyję z powietrza, ciągle boli mnie głowa, czuję się "spuchnięta", nie mogę spożywać alkoholu bo zaraz mi niedobrze. Postanowiłam odstawić Yaz i wczoraj w końcu po 2 miesiącach czekania w Lux Medzie(pozdrawiam:/) dostałam się do ginekologa. Opowiedziałam jej swoją historię, dała mi skierowania na wszystkie potrzebne badania, ale nie powiedziała jednej rzeczy, czy Yaz powinnam odstawić i dopiero iść na badania,( bo nie wiem czy to nie zaburzy poziomu hormonów) czy też nie jest to konieczne? |
|
|
|
#1267 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Kochane.
Mam pytanie... Biorę YAZ od roku i jestem zachwycona. Krwawienie z odstawienia zawsze na 3 białej, mało tego, można zegarek ustawiać. ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was drogie Kobietki
![]() Mam mały problem, otóż wzięłam 3 tabletki Yaz-u z pierwszego opakowania( to są moje pierwsze tabletki), rano @ już nie było a jakąś godzinę temu zauważyłam powrót, dodam że nie wygląda to na plamienie. Czy to normalne :confus ed:
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Też czasami tak mam. Z rana nic nie widać, a dopiero później pojawia się krwawienie
|
|
#1271 |
|
Raczkowanie
|
ehhh a już miałam nadzieję że plamienia mnie nie dopadną
no ale cóż, widocznie trzeba trochę pocierpieć
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Plamienie pojawia się zazwyczaj w tygodniu poprzedzającym zażywanie tabletek placebo i powinno ustąpić po dwóch, góra trzech opakowaniach
To co teraz masz to po prostu jeszcze krwawienie, nie plamienie ![]() przepraszam za błędy stylistyczne, jeśli takowe się pojawiły
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-06-18 o 18:19 |
|
|
|
#1273 |
|
Przyczajenie
|
kochane,jak sie bierze tabsy to mozna pic alkohol w duzzzych ilosciach??
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Alkoholu ogólnie nie powinno się pić w dużych ilościach, bo to już alkoholizm ;]
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli masz potem wymiotować to nie możesz pić.
Warto też pamiętać o tym, że niektore napoje mogą utrudniać wchłanianie się tabletki (słyszałam coś o soku grejpfrutowym)
|
#1276 |
|
Przyczajenie
|
ale chodziło o gruba impreze czyli to sporadyczne hehe a nie alkoholizm
)
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1278 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[wczoraj miałam plamienie]. Czy to jest 'normalne' ? To moje pierwsze opakowanie...
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
normalne.
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami jest tak, że plamienia i krwawienia nachodzą na siebie w czasie, a czasami jest tak, że tydzień przed okresem placebo masz plamienia, potem z dwa dni przerwy(powiedzmy) i krwawienie
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Oh jak dobrze,że jest taki wątek
![]() Dziewczyny mam pytanko. Niedlugo zaczne pierwsze opakowanie YAZu,tylko że niewiem kiedy mam to zrobić. wiem,że podczas pierwszego dnia cyklu. A co jeśli moje okresy zaczynają się takim brązowym plamieniem,boli mnie brzuch tak okresowo,ale dopiero jakos nastepnego dnia pojawia sie krew,?Mam to juz traktować jako okres i wziasc pierwszą tabletke? nie krzyczcie bo jestem nieobeznana w temacie
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie byłam w takiej sytuacji, ale ja mimo wszystko wzięłabym tabletkę wtedy, gdy zauważyłabym krwawienie, a następnie przez tydzień się zabezpieczała. Ale to ja tak myślę, może ktoś był w takiej sytuacji i odpowie mądrzej niż ja
|
|
|
#1284 |
|
Przyczajenie
|
No tak zapomniałam napisać najważniejszego
Próby wątrobowe, krzepliwość krwi, prolaktynę i coś jeszcze tylko nie mogę sobie przypomnieć co, a jestem z dala od domu i nie mam przy sobie skierowania. Głównie moje pytanie tyczy się tego czy tabletki nie zaburzą wyników prolaktyny.
Edytowane przez nirnaeth123 Czas edycji: 2010-06-21 o 09:31 |
|
|
|
#1285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiedziała, że lepiej wstrzymać się przez pierwsze 7 dni od współżycia, tak dla pewności. 8 dnia już można spokojnie się kochać Ewentualnie przez 7 dni zastosować dodatkowe zabezpieczenie, np. w postaci prezerwatyw. Ale u mnie na razie działanie antykoncepcyjne nie jest mi potrzebne, więc nie mam się czym przejmować Co do mojego samopoczucia... zażyłam już 6 tabletkę z pierwszego blistra i jedyne co poczułam, to leciutkie zawroty głowy i delikatne mdłości niedługo po zażyciu pigułki. Jednego dnia troszkę większe, innego mniejsze. Ale zazwyczaj po godzinie, dwóch przechodziło. Piersi mam troszkę mniej miękkie jak zwykle i to właściwie tyle... Ja miałam dużo problemów z PMS, nieregularnymi okresami, własne hormony też mi wariują, więc na razie mam je zapisane w celach leczniczych. Ale pełną ocenę tabletek Yaz wystawię po 1, albo dwóch czy trzech opakowaniach Mam nadzieję, że dzięki nim wreszcie będę się czuła normalnie
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem po pierwszym "okresie" i szczęśliwie tabletki mi go znacznie skróciły.Kiedyś męczyłam się z tygodniowymi okresami,a teraz 3-4 dni w koniec
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się męcze z okresem 7 dni i mam nadzieje,że to sie zmieni ![]() witch_18 , agnes89 , Diablica z Tasmanii dziekuję
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
Kochane wczoraj przyjęłam 5 tabletkę z mojego pierwszego opakowania, czuję się dobrze, nic mnie nie boli, żadnych nudności ani tym podobnych,tylko strasznie dużo naczytałam się o zakrzepicy
na ogół jestem straszną panikarą i często doszukuję się jakichś objawów itp. od kilku dni czuję jakieś bóle w lewej łydce i tak pod kolanem, tabletek wzięłam 5, ale tak teraz sobie myślę że jeszcze przed rozpoczęciem ich przyjmowania duuużo się naczytałam i już mi się wydawało że to palec mi drętwieje to ręka, to coś jeszcze![]() dzisiaj wstaję rano i zaczęłam oglądać swoje nogi, no i pod lewym kolanem znalazłam siną żyłkę, nie wygląda to na żylaka, nie jest wypukłe ani nic ale strasznie sie wystraszyłam. Przed rozpoczęciem brania tabsów nie miałam robionych żadnych badań, gin zapytał czy na nic nie choruję, czy nie mam problemów z nerkami, nie pytał o żadne choroby w rodzinie ani o nic. Strasznie się tym martwię, jutro lub pojutrze pójdę zrobić badania, tylko nie bardzo wiem jakie W laboratorium mam powiedzieć że chcę badania na krzepliwość krwi?? No i może któraś z Was orientuje się ile takie badania mogą kosztować w Białymstoku? Pójdę prywatnie bo na skierowanie nie ma czasu, wolę załatwić to jak najszybciej dla własnego spokoju.Wiem, że ten temat był już poruszany, ale błagam nie krzyczcie od razu, naprawdę nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i w ogóle. |
|
|
|
#1289 |
|
Raczkowanie
|
Hej, mam pytanie, które od wczoraj nie daje mi spokoju. Otóż wczoraj miałam wesele znajomych i niestety zapomniałam zabrać ze sobą opakowanie Yaz'u. Tabletki miała moja koleżanka, która była na tej imprezie ze mną, więc dała mi tabletkę ze swojego blistra.
Problem w tym, że ja powinnam wziąć wtedy 2 różową tabletkę, z początku opakowania, tymczasem koleżanka miała w blistrze dwie ostatnie różowe, czyli z końca, dalej białe. I teraz pytanie - czy tabletki różnią się składem i te, które są bliżej białych tabletek mają mniejsze działanie? Czy zabezpieczenie jest zachowane? jeszcze jedno pytanie - jakąś godzinę (może mniej) wcześniej wypiłam ok pół szklanki soku grejpfrutowego, a słyszałam, że zmniejsza wchłanianie się tabletek. Niestety, ten sok był rozwodniony i dopiero po chwili zorientowałam się, że to grejpfruit Dziękuję z góry za pomoc Przed chwilą przeczytałam w ulotce, że "z uwagi na różnice w składzie tabletek konieczne jest rozpoczęcie stosowania od pierwszej tabletki na górze po lewej stronie i następnie przyjmowanie tabletek kazdego dnia zgodnie z kierunkiem strzałek na blistrze" - to znaczy że jednak ma to spory wpływ? Edytowane przez Joslyn Czas edycji: 2010-06-20 o 10:33 |
|
|
|
#1290 |
|
Przyczajenie
|
pytanie.!
![]() wziełam wczoraj tabletke 15min wczesniej niz biore normalnie czyli o 18(normalnie) o 19 zaczełam pic alkohol,oczwywiscie nie wymiotowałam,wiec teraz moje pytanie czy tabletka działała? czy jest obnizona ochrona? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

dzisiaj wstaję rano i nie mam już @,czy to normalne?? jak dla mnie szok, bo zawsze miałam 6-7 dni, przez pierwsze dwa nie dałam rady podnieść się z łóżka, Ketonal i te sprawy a tu miłe zaskoczenie bo brzuch mnie tylko pobolewał, obeszło się na 2 tabletkach zwykłego Ibupromu pierwszego dnia i jednej kolejnego. Ogólnie jak narazie (wzięłam 3 tabletki różowe) jestem zadowolona, żadnych skutków ubocznych, wczoraj może ze 3 razy czułam ukłucie w prawym jajniku,ale to chyba nic złego

no ale cóż, widocznie trzeba trochę pocierpieć