Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 12:23   #1921
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Witam w niedzielę.
U nas wczoraj zakończył się remont, teraz mam jeszcze sporo sprzątania- a tak mi się nie chce.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Wszystkim remontującym się - powodzenia U mnie dziś zakończył się remont łazienek i jest zgrzyt... facet zażądał więcej niż się umawialismy (bo niespodzianki były). Wszystko rozumiem, ale 30% więcej?
Cenę negocjuj. Jeśli wyszły sprawy dodatkowe to powinien w trakcie o tym informować. tzn. powiedzieć, że dodatkowo trzeba zrobić to i to, co będzie kosztowało tyle i tyle.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

!! IDŹCIE, BRZUCHATKI, NA WYBORY !!
Idziemy nigdy nie opuszczamy żadnych wyborów.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja te sie pochwale brzuszkiem ciekawa jestem czy on faktycznie maly na 25 tydz czy mi sie tak tylko wydaje
Fajny i spory brzuszek.

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Jadę w poniedziałek do kuzynki do Niemiec nad jeziorko blisko Zossen, 300 km.
Życzę miłego pobytu i spokojnej trasy

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
a moj gin powiedzial ze nie da rady zmierzyc bo jest juz za duze...dziwne...no ale nie bede sie klocic...
Bo teraz nie mierzy się już długości całego bejbika, tylko poszczególne jego elementy - obwód brzuszka, obwód głowy, długość kości ramieniowej i udowej.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja się zaziębiłam - tzn. z gardłem mam coś nie tak. Zachrypłam, ledwo mówię i strasznie brzydko kaszlę.
Kuruj się kuruj. Poleż dzisiaj, zeby się z tego nie rozwinęło jakieś gorsze dziadostwo. Nadal chodzisz do pracy?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wkrótce znajdę swój sposób na zgagę...
Mojemu mężowi pomaga na zgagę zimne mleko- prosto z lodówki.
Spróbuj też migdałów.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:37   #1922
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Mojemu mężowi pomaga na zgagę zimne mleko- prosto z lodówki.
Spróbuj też migdałów.
no mleko właśnie spowodowało u mnie odruch wymiotny.
A migdałów nie miałam w domu. Zresztą nie lubię ich... ale spróbuję następnym razem
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:39   #1923
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Lisica1 w pewnym momencie ciąży już ciężko dzieciątko zmierzyć, za to się je waży

Klarissa płucz sobie gardło roztworem z soli

Ray brzuś rozmiarowo adekwatny do tc myślę

ycnan ja już swój głos oddałam

Mój sposób na zgagę to też zimne mleko- pomaga od razu i na długo

u nas znów cudna pogoda, jadę z kumpelą pospacerowac na łonie natury
miłego dnia dziewczyny!
Stary 2010-06-20, 12:42   #1924
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
A migdałów nie miałam w domu. Zresztą nie lubię ich... ale spróbuję następnym razem
Angelikaw, spróbuj zimnej coli. Wiem, że to za zdrowe nie jest - ja piję ją właśnie tylko w ciąży, kiedy dopada mnie zgaga. Zarówno w pierwszej jak i w drugiej tylko cola ratowała mnie przed nią. A miałam przeokropną. Zwłaszcza pod koniec 1 ciąży, jak już brzuch był wysoko.
Stary 2010-06-20, 12:49   #1925
dra
Zakorzenienie

witajcie
tu znów dużo napisane
ja jestem zła jak nie wiem miałam mały remoncik zrobić,ale sama przecież nie zrobie,bo nie mam tyle sił już,a tż wiecznie w pracy od rana do nocy nawet niedziele i tak moge liczyc na pomoc,ze z remonciki nici,a pozniej to juz dlugo sie nic nie zrobi mam tego dość,bo nawet nikogo o pomoc nie moge poprosić,bo kazdy wielce zajety

mi na zgage zimne mleko pomaga,ale każdemu co innego moze pomóc np ja po koli większej zgagi dostawałam ,że szok

ja właśnie też zastanawiam już się powolutku nad pranie i prasowaniem ciuszków(czekam jeszcze za paczkami od koleżanek-aby wiedziec co juz mam a co dokupić) i bym chciała powolutku już to robić,bo później będzie ciężko,a liczyć na pomoc mogę zapomnieć muszę liczyć tylko na siebie,ale nie wiem czy nie za wcześnie czy czy mogą leżeć tak już ciuszki ??

pozdrawiam
Stary 2010-06-20, 12:53   #1926
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Angelikaw, spróbuj zimnej coli. Wiem, że to za zdrowe nie jest - ja piję ją właśnie tylko w ciąży, kiedy dopada mnie zgaga. Zarówno w pierwszej jak i w drugiej tylko cola ratowała mnie przed nią. A miałam przeokropną. Zwłaszcza pod koniec 1 ciąży, jak już brzuch był wysoko.
ja po coli mam jeszcze większą...

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
ja właśnie też zastanawiam już się powolutku nad pranie i prasowaniem ciuszków(czekam jeszcze za paczkami od koleżanek-aby wiedziec co juz mam a co dokupić) i bym chciała powolutku już to robić,bo później będzie ciężko,a liczyć na pomoc mogę zapomnieć muszę liczyć tylko na siebie,ale nie wiem czy nie za wcześnie czy czy mogą leżeć tak już ciuszki ??
uważam, ze wcale nie jest za wcześnie...
Stary 2010-06-20, 12:58   #1927
Majka232
Zakorzenienie

Cześć
Kurcze nie mam czasu nadrobić , bo wczoraj byliśmy na urodzinach mamci, a dziś zaraz przychodzą do nas znajomi, ale przynajmniej się przywitam

Kilka razy były tu wklejane linki do tej haftowanej pościeli. Jest ona bardzo ładna, ale ja nie potrzebuję np. baldachimu ani tego "organizera" z przegródkami na łóżeczko. Potrzebna mi pościel i ochraniacz, ewentualnie przy pierwszym komplecie wypełnienie - podusia i kołderka, a 2 komplety na zmianę tylko poszewki na podusię i kołderkę +ochraniacz. Nie wiecie czy te haftowane pościele są bez baldachimu i innych dupereli?

Ps. Obowiązek obywatelski spełniony
Stary 2010-06-20, 13:12   #1928
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewuszki dwa dni mnie nie byłou was, no ale koniec roku się zbliża (szkolnego) i ja zawalona papierami jestem. Dobrze,ze do pracy nie chodzę tylko mi wszystko do domku podrzucają
Odwiedziłam wczoraj też moją szwagierkę i z 3 godzinki u niej posiedziałam....dziewczyn y po tym czasie myślałam,że padnę tak mi się nagle brzuch zaczął napinać. Dopiero jak wróciłam dodomku i się położyłam to zaczęło po chwili przechodzić. I z tąd moje pytanie do dziewczyn z podobnym problemem....brzuszki wam twardnieją tylko jak chodzicie czy też jak siedzicie? Kurcze ja chyba rzeczywiście musiałabym tylko leżeć Na szczęście jutro mam wizytę u ginki i mam nadzieję,że powie,ze mimo wszystko jest ok,albo da mi jakieś konkretniejsze leki,a nie tylko nospe.

Ray ja też jestem w 25tc i mam dużo mniejszy brzuszek,a do chudzinek nie należę, już się stresuję czy rzeczywiście wszystko jest ok.

A co do remoncików u mnie właśnie trwa i obawiam się,ze będzie trwał cały lipiec bo mój tż tak z "doskoku" coś porobi bo cały czas w pracy siedzi

szokoladko dobrze,że się odezwałaś i że już lepiej z tobą,ale nie wiem czy na twoim miejscu wybierałabym się w tak długą podróż samochodem.

No nic lece was nadrabiać
Stary 2010-06-20, 13:13   #1929
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Ray, brzuszek cudny i wcale nie za mały na 25 tydzień

szokoladka74, cieszę się, że już lepiej i współczuję poniedziałkowej podróży. Zwłaszcza, że ma teraz padać non stop.

bordowa, mąż przystojny i "misiowaty" - całkiem jak mój
Fajnie, że zaczynacie już przygotowywać pokój dla małej.
Ja muszę wyeksmitować komputer męża z pokoju, bo zajmuje miejsce na łóżeczko Ale już niebawem Za dwa tygodnie kupujemy łóżeczko i wtedy już będę mogła szykować miejsce dla syncia

Butterfly83, no to TŻ chyba zachwycony takim biustem
Ja mam już, chyba, małe D (miesiąc temu kupiłam staniczek C i już jest za mały ) - maż się cieszy, a mi ciążą
A "najlepsze" jest jak siadam (w domciu, bez stanika) - piersi dotykają mi sterczącego brzuszka Dziwne uczucie...

Ja kiedyś też tak zrobiłam przebierałam sie zdjęłam stanik a akurat leciał program o jakiś plemieniach w afryce i tam były takie kobiety którym biust konczył sie na brzuchu i mój TŻ tak patrzy na telewizor zaraz na mnie (ja bez tego stanika) zaczął sie śmiać i powiedział że wyglądam jak te kobiety z Mozambi

Edytowane przez Butterfly83
Czas edycji: 2010-06-20 o 13:16
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 13:28   #1930
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
brzuszki wam twardnieją tylko jak chodzicie czy też jak siedzicie?

Ray ja też jestem w 25tc i mam dużo mniejszy brzuszek,a do chudzinek nie należę, już się stresuję czy rzeczywiście wszystko jest ok.
zalezy... od dłuższego siedzenia też potrafi stwardnieć...

a wielkością brzuszka się nie przejmuj. Ważne, by dziecko było prawidłowych rozmiarów Moja znajoma miała w 9tym m-cu brzuch mniejszy niż ja teraz w 6tym, a urodziła prawie 4kg dziecko
Stary 2010-06-20, 13:45   #1931
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
zalezy... od dłuższego siedzenia też potrafi stwardnieć...

a wielkością brzuszka się nie przejmuj. Ważne, by dziecko było prawidłowych rozmiarów Moja znajoma miała w 9tym m-cu brzuch mniejszy niż ja teraz w 6tym, a urodziła prawie 4kg dziecko

no podobno dzidzia duża już ma prawie kilogram więc z mała wszystko ok, tylko gdzie ona mi się mieści to nie mam pojęcia
a z brzuszkiem mnie uspokoiłaś bo właśnie jak dłuzej siedze to robi sie nieciekawie echh byle do połowy września a potem to już mi wszystko jedno
Stary 2010-06-20, 14:01   #1932
szokoladka74
Raczkowanie

Cellaris dla ciebie duża za całokształt

Skurcze nie tylko pojawiają się po wysiłku, ale też mogą powodować je wzdęcia (!), złe ułożenie płodu ( kładziesz się na inny boczek i czekasz aż przesunie się dzidzia, to wtedy mija), uciskiem na ważne narządy, żyły, stresem ( smutkiem też) , urazem ( uderzony brzuszek, nawet lekko czasem tak reaguje) , brakiem magnezu, ect.
Przyczyn bez liku. No-spa to lek doraźny i działa na mięśnie gładkie, więc nie leczy przyczyny, co na dłuższą metę maskuje prawdziwy powód.
Wiadomo,trzeba do lekarza, ale leżenie też swoje robi, bo jak mówił mój- te leki nie pozwalają na normalny tryb życia, tylko podtrzymują ciążę przy oszczędnym.
Więc oszczędzaj się kochana jeszcze tylko 2 miesiące z hakiem

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 15:13   #1933
Astorianka
Raczkowanie

To była ciężka noc, rano postanowiłam, że spróbuję porozmawiać z mamą i przekonać ją żeby płacił i rozmawiał tata (bo mama bała się powiedzieć tacie o wszystkim i chciała płacić). Po przemyśleniu wszystkiego doszłam do wniosku, że facet chce nas skroić - bo na początku sam mówił, że dlatego daje przedział cenowy bo jak trafią się niespodzianki, to żeby potem nie było nieprzyjemnego obudzenia przy płaceniu. I właśnie w tym przedziale było ponad 10%... dodatkowo.
A on teraz chce jeszcze 30% ponad ten górny przedział i te 10% dodatkowo. Umowa była ustna (to był błąd)... I rozumiem gdyby np przyszedł i powiedział - OK zrobię to czy tamto ale zapłacicie państwo x=-drożej. A takich rozmów nie było.
Cały czas słyszałam że ten przedział jest aktualny.

Powtarzał to kilka razy. A teraz jak przyszło co do czego to rozmawia z mamą (wiadomo kobieta), która w ogóle wczoraj była w kiepskim stanie (chora) i która jest z natury łagodnym "zawodnikiem". Tata jak usłyszał to zaczął się śmiac i stwierdził, że po pierwsze chce wiedzieć skąd ta różnica i porozmawia sobie grzecznie z panem i tyle. Mam nadzieję, że będzie OK. Denerwuję się nawet nie samym faktem, że znowu ktoś próbuje nas przerobić, ale tym, że mama tak strasznie się tym denerwuje i przeżywa. A tata to mocny zawodnik i na pewno nie da się przerobić...

W każdym razie dzięki za dobrze rady

Dzisiaj dzień spacerowy - poszłam na 4 godzinny spacer wśród łąk, pól aż do niemieckiej miejscowości. Psica była najszczęśliwszym psem na świecie, bo mogła sobie brykać ile wlezie. Mama - bo miała czas ochłonąć i zastanowić się co dalej, ja bo lubię spacerować. Fakt, teraz nogi to mi z tyłka odpadają, ale było fajnie, słonecznie i cieplutko

Od środy rzucam się w wir zakupów dla dziecka YUPPIE!!! JUż nie mogę się doczekać
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 15:27   #1934
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Cellaris dla ciebie duża za całokształt

Skurcze nie tylko pojawiają się po wysiłku, ale też mogą powodować je wzdęcia (!), złe ułożenie płodu ( kładziesz się na inny boczek i czekasz aż przesunie się dzidzia, to wtedy mija), uciskiem na ważne narządy, żyły, stresem ( smutkiem też) , urazem ( uderzony brzuszek, nawet lekko czasem tak reaguje) , brakiem magnezu, ect.
Przyczyn bez liku. No-spa to lek doraźny i działa na mięśnie gładkie, więc nie leczy przyczyny, co na dłuższą metę maskuje prawdziwy powód.
Wiadomo,trzeba do lekarza, ale leżenie też swoje robi, bo jak mówił mój- te leki nie pozwalają na normalny tryb życia, tylko podtrzymują ciążę przy oszczędnym.
Więc oszczędzaj się kochana jeszcze tylko 2 miesiące z hakiem
Dzięki kochana u mnie to chyba wszystko na raz składa się na te skurcze. Mała szaleje, wzdęcia mnie łapią,a na dodatek magnezu brać nie mogę No nic zobaczymy czy mi jutro coś konkretnego moja ginka zapisze na te skurcze póki co leżę,ale już mnie od tego krzyże bolą
Stary 2010-06-20, 15:34   #1935
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ten mój magnez to właśnie magnez + wit. B6
ja od chyba 2 m-cy biorę magne B6 - i jakoś nikt- ani lekarz, ani farmaceuta nie mówili, żeby tego nie brać. Ale zauważyłam, że na wielu różnych preparatach napisane, żeby nie zażywać w ciąży, albo tylko po konsultacji z lekarzem- dotyczy to także tych leków i parafarmaceutyków, które lekarz pozwolił mi brać- wydaje mi się, że często na tych ulotkach piszą tak tylko "na wszelki wypadek"
Cytat:
Mam nadzieję, że wkrótce znajdę swój sposób na zgagę...
potwierdzam to, co już napisały dziewczyny:
- zimne, najlepiej nieprzegotowane mleko (oczywiście pasteryzowane)- choć pisałaś, że to ci nie służy
-napoje typu cola

No a ja się coś przeziębiłam i od piątku czuję się niespecjalnie. Wczoraj miałam 37,5 , ale na szczęście temperatura już spadła. Teraz tylko kicham, prycham no i znowu zawalone zatoki. Zobaczymy, może jakoś samo przejdzie.

Na jutro wzięłam dzień urlopu- idę na obronę pracy doktorskiej koleżanki no a wcześniej pewnie zajdę do smyka i 5-10-15 zobaczyć czy nie ma przecenionych jakichś rzeczy, które by mi się przydały
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 16:06   #1936
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Tak wiem, ale Ty napiłaś się mleka ciepłego. Wiele osób ma odruch wymiotny od ciepłego mleka (nawet bez ciąży) a na zimne tak nie reagują. Spróbuj zimne i wcale nie trzeba go dużo wystarczą 2-3 duże łyki

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

No a ja się coś przeziębiłam i od piątku czuję się niespecjalnie. Wczoraj miałam 37,5 , ale na szczęście temperatura już spadła. Teraz tylko kicham, prycham no i znowu zawalone zatoki. Zobaczymy, może jakoś samo przejdzie.
No to niefajnie, chyba ta pogoda to powoduje. Jednego dnia ciepło, drugiego deszcz i wilgoć. Skoki temperatur itp.
Kuruj się na domowo: miód, cytryna i czosnek.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 16:52   #1937
gabisun
Zakorzenienie

Witam! nie wiem jak wy, ale ja już głos oddałam z mężem w jednej kabinie
Ray ja bym nawet napisała, że całkiem spory brzusio śliczny

Widzę, że remontowy szał, u mnie na razie skończyło się na małym przemeblowaniu wczoraj

Eveliouses pisałaś o Alladynkach, ja zakupiłam sobie takie do kolana i bardzo fajnie spisują się

Moje piersi na szczęście przestały rosnąć, z B mam teraz C, łatwiej im będzie pokonać grawitację

Ycnan mój brzuch też zaprzyjaźnił się z piersiami jak nie mam stanika to się dotykają, śmieszne uczucie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:22   #1938
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Dziewczyny wytłumaczcie mi co to jest ten twardniejący brzuch?? cały, czy tylko w którymś miejscu? Ja jeszcze chyba tego nie doświadczyłam, bo mój jest cały czas taki napięty i twardy od początku Ale mogę go spokojnie ugniatać więc nie wiem o czym piszecie z tym twadnieniem. Ogólnie jak za długo siedzę to mnie plecy bolą, a chodzić bym mogła godzinami Codziennie robię co najmniej z 10 km i świetnie sie czuję, oprócz tego, że wieczorem jestem padnięta

A co do piersi to moje mimo że podrosły z A na B to jeszcze nie wiszą i nie stykają się z brzuchem kwestia czasu heh
Stary 2010-06-20, 17:55   #1939
Ewcia811211
Raczkowanie

hej kobietki
i po wekendzie, odwiozlam mojego tz na pociag i znowu prawie tydzien sama, eh
ale bylismy ze spontanu w kinie i szczerze wam moge zaproponowac wlasnie na ten czas gdy oczekujemy naszego malenstwa filmik: Plan B z Jenifer Lopez. super komedia, goraco wam polecam, moj sie nasmial co niemiara i co pochwila na mnie zerkal i potem stwierdzil ze wypisz wymaluj jakby mnie tam widzial z moimi nastrojami w ciazy, hehe, no i mial racje :/.
a dzis bylismy po obiadku na godzinym spacerku i tak fajno...uwielbiam spacery, szkoda ze tak krotko i te chwile musza sie szybko konczyc, eee nie lubie neidziel, bo moj wyjezdza do pracy a za tydiZen mamy 2 rocznice slubu i tak bym chciala choc na moment nad morze pojechac...
zdradze wam, ze dla mojego tz wymyslilam maly prezencik u kumpeli zamowilam srebrn lancuszek ze sw.jozefem fajny pomysl? w sumie bez okazji ale nadal czekam za tym.oczywiscie nic nie podejrzewa, hehe, lubie sprawiac takie niespodzianki. po moim kryzysie, powiedzmy, troche przegadalismy. musialam przekrecic do tesciowej bo ma wyczucie i od 3 dni tel a ja nie odbieralam bo jak kryzys to nie mam checi z nikim, ale przyjela i ok choc glupio mi jakos.
kazdy zadaje pytanie:jak sie czujesz?, jak ja nie jestem do czegos takeigo nauczona, masakra.nie lubie zwracac na siebie uwagi.wrrr

Nika Pn- oki , bede czekac na info co do tej poloznej, mam nadzieje ze moze sie cos uda
Anelikaw- a ty jestes z Poznania? jak tak, to wiem ze w Luboniu na Wojska Polskiego maja te wozki JEdo. no a my sobie taki wlasnie sprawilismy, spakowany w kartoniku sobie czeka...
i tak wogole ladnie brzuszki
jak ja tu swoj umieszcze to bedzie sukces :/

w koncu sie pokazaly dobre arbuzy , wczoraj w auchanie po 1,49 i takie fajne soczyste, pychota
buziaczki
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:56   #1940
ycnan
Zadomowienie

Jak zwykle cześć cytatów wcięło

Wszystkim chorym/przeziębionym współczuję Jeśli nie przechodzi, czy się pogarsza, to jak najbardziej przejdźcie się do internisty.

Ciuszki dla dzieci jak najbardziej możemy już prać/prasować. Jeśli mają czekac w komodzie czy szafie, to się nie zakurzą przez ten czas.

Majka232, ta pościel na pewno jest w mniejszym zestawie. Kliknij na "pokaż inne przedmioty sprzedającego" i tam poszukaj.

cellaris, nie znam się na twardniejącym brzuszku, ale skoro jutro masz wizytę, to zapytaj gin i będziesz spokojna

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś też tak zrobiłam przebierałam sie zdjęłam stanik a akurat leciał program o jakiś plemieniach w afryce i tam były takie kobiety którym biust konczył sie na brzuchu i mój TŻ tak patrzy na telewizor zaraz na mnie (ja bez tego stanika) zaczął sie śmiać i powiedział że wyglądam jak te kobiety z Mozambi
Jakby mój tak powiedział to by zaraz w czachę dostał za głupie teksty Chyba, że o młode mu chodziło - one mają jeszcze całkiem całkiem te piersi

Astorianka, nie denerwuj się kosztem remontu. Po pierwsze, jak już było napisane, facet powinien był zapytać, co ma robić, w trakcie remontu! Po drugie, skoro tata ma z nim rozmawiać, to tym bardziej możesz być spokojna.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
A co do piersi to moje mimo że podrosły z A na B to jeszcze nie wiszą i nie stykają się z brzuchem kwestia czasu heh
Nie no, z moich też jeszcze nie zrobiły się zwisy tylko są już na tyle duże i ciężkie, że jak siądę, to czuję je na brzuchu.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:58   #1941
Ray
Zakorzenienie

dzieki dziewczyn
w tej sukience to nawet mniejszy sie wydaje teraz chodze w getrach i w bluzce i jak patrze w lusto sie zastanwiam skad ten brzuch mi sie doczepil 2 tyg temu go nie bylo moge sobie talerz postawic z jedzeniem

zgage tez mam i nic nie pomaga ale wiem ze mozna mleczko na A... jakies pic to chyba sobie kupie w aptece.

ja dzis bylam w tesco i ogladalam ciuszki pierwszy raz hehehe.. ale ja juz mam wszystko wiec nic do kupienia nie mialam achhh...

co do prania ciuszkow to nie wiem, mi sie to za wczesnie wydaje, tzn ja jakos mam odczucie ze jak one leza 2 mc czy 3 w tej szafce to jeszcze sie jakos tam kurz dostanie i ogolnie tak nie wietrzone sa itp. ja ciuszki pralam i prasowalam tak max mc przed nawet chyba 3 tyg przed

naked twardniejsacy brzuch to tak jak by ci napinal miesien, jak dotkasz brzucha to o taki normalnie lejacy jest jak tluszcz, a twardy jest taki jak bys miala mocniej napompowana pilke,, najczesciej czuc w dole brzucha takie napiecie..

ja poszukuje kogos kto mogl by mi odsprzedac pas ortopedyczny echhh... bo 12o zl nowy echhh... a jak dluzej musze pochodzic to miednica mi siada.... wrrrr

ja czekam sobie bo zareaz jade po meza na lotnisko
Stary 2010-06-20, 18:22   #1942
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wytłumaczcie mi co to jest ten twardniejący brzuch?? cały, czy tylko w którymś miejscu? Ja jeszcze chyba tego nie doświadczyłam, bo mój jest cały czas taki napięty i twardy od początku Ale mogę go spokojnie ugniatać więc nie wiem o czym piszecie z tym twadnieniem. Ogólnie jak za długo siedzę to mnie plecy bolą, a chodzić bym mogła godzinami Codziennie robię co najmniej z 10 km i świetnie sie czuję, oprócz tego, że wieczorem jestem padnięta

ale my nie piszemy o zwisaniu a o stykaniu brzucha z cycami dla mnie to nowość, że przy schylaniu brzuch dotyka piersi np. przy myciu zębów pewnie po karmieniu to będą sobie leżeć niżej ale nie dam się będę walczyc odpowiednim stanikiem żeby miały się na baczności

A to twardnienie brzucha to robi on się taki twardy jak skała i takie dziwne uczucie ja miałam wczoraj, ale to dlatego że poszalałam przy przemeblowaniu, tż mnie odganiał jak tylko się dało, ale i tak coś mnie zmęczyło

Ycnan nio ja mam już ciuszki poprane dużo tego było i nie wyobrażam sobie jakbym miała to robić w 9 miesiącu z większum brzucholem, za blisko do deski do prasowania to bym nie podeszła

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:42   #1943
cellaris
Rozeznanie

naked dziewczyny już fajnie wyjaśniły o co chodzi z tym brzuchem. To właśnie takie uczucie jakby ci ktoś mięśnie ciągnął w dół. Ja czasem mem tak jakby cały brzuch mi ciągnęło nie tylko jego dolną część Przechodzi jak się kładę praktycznie od razu. I brzuch jest taki twardy njak piłka. Ale skoro możesz tyle kilometrów zrobić pieszo to na pewno nie masz z tym problemów, nic tylko się cieszyć
Stary 2010-06-20, 18:44   #1944
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

HEj

Ja skończyłam pakowanie i jutro wakacje

Piszecie o cycochach moje z B zrobiły się D Właśnie wychodział z pod prysznica a Tz mówi "Boże jakie Ty masz banie"

U mnie jest 4 kg na plusie a jutro zaczynam 24tc więc chyba nie jest tak strasznie. Dzidzia waży 650g cycki pewnie też swoje no i reszta tłuszczyk.

Dziewuszki jak u was ze sprawami sypialnianymi? Mój TZ się boi że krzywdę dziecku zrobi i muszę mu długo tłumaczyć że wszytko jest ok
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:54   #1945
dra
Zakorzenienie

a z ciuszkami nie wyobrazam sobie w ostatnich tyg prac i prasowac,ja tam sie pytałam czy nie za wczesnie,ale wezme sie za to w lipcu,bo najpierw remont,może bym zostawiła na sieripien,ale jak ja nie popiore nie wyprasuje to nikt za mnie nie zrobi,a tez nie wiadomo jak bede sie czuc,bo juz ciezko mi

ale wy na cycuszki narzekekacie,a ja co mam powiedziec z D zrobiły mi się G i czuję się jak dojna krowa,a swoje tez warza,bo bez stnika ciężkie balony jak nie wiem i mam co dzwigac

Ilona mój tż miał na poczatku tak do 17czy 18tyg ze nie bo krzwde zrobi,ale teraz juz oki,wie,ze nic mu nie robi
Stary 2010-06-20, 19:14   #1946
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
Ilona mój tż miał na poczatku tak do 17czy 18tyg ze nie bo krzwde zrobi,ale teraz juz oki,wie,ze nic mu nie robi
Hehe, to u mnie właśnie odwrotnie. Było super, dopóki mi brzuch nie zaczał konkretnie rosnąć. I tak od mniej więcej 20-22tc częstotliwość zbliżeń się drastycznie zmienjszyła. Ostatnio mąż się przyznał, że teraz ten brzuszek zawadza i on się boi, że zgniecie synka czy coś Przytulać też się boi więc tylko delikatnie mnie obejmuje...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:28   #1947
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

no a wcześniej pewnie zajdę do smyka i 5-10-15 zobaczyć czy nie ma przecenionych jakichś rzeczy, które by mi się przydały

koniecznie zdaj relację

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:30   #1948
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Tak wiem, ale Ty napiłaś się mleka ciepłego. Wiele osób ma odruch wymiotny od ciepłego mleka (nawet bez ciąży) a na zimne tak nie reagują. Spróbuj zimne i wcale nie trzeba go dużo wystarczą 2-3 duże łyki
ja wogóle nie przepadam za mlekiem ze sklepu, bo zawsze boli mnie po nim żołądek... Najlepsze jest mleko prosto od krowy, ale nie znam nikogo, od kogo mogłabym kupić...
a zimne mleko? bleee - już wolę wypić gorące.

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
hej kobietki
i po wekendzie, odwiozlam mojego tz na pociag i znowu prawie tydzien sama, eh
nie martw się, tydzień szybko minie

Cytat:
zdradze wam, ze dla mojego tz wymyslilam maly prezencik u kumpeli zamowilam srebrn lancuszek ze sw.jozefem fajny pomysl?

hmmm zależy, co kto lubi...
ja nie lubię łańcuszków (ani innej biżuterii - oprócz obrączki) u mężczyzn.

Cytat:
Anelikaw- a ty jestes z Poznania? jak tak, to wiem ze w Luboniu na Wojska Polskiego maja te wozki JEdo. no a my sobie taki wlasnie sprawilismy, spakowany w kartoniku sobie czeka...
nie.. Zupełnie nie te rejony Radomsko jest między Łodzią a Częstochową/Katowicami.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
ale Ci dobrze

Cytat:
Dziewuszki jak u was ze sprawami sypialnianymi? Mój TZ się boi że krzywdę dziecku zrobi i muszę mu długo tłumaczyć że wszytko jest ok
ech... szkoda gadać
Stary 2010-06-20, 20:00   #1949
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
HEj

Piszecie o cycochach moje z B zrobiły się D Właśnie wychodział z pod prysznica a Tz mówi "Boże jakie Ty masz banie"

U mnie jest 4 kg na plusie a jutro zaczynam 24tc więc chyba nie jest tak strasznie. Dzidzia waży 650g cycki pewnie też swoje no i reszta tłuszczyk.

co do łóżka , to tża nie ma ale jak przyjezdza to jest sex codziennie i to nawet po 2-3 razy ale ja mam problemy z dojściem na 20 razy doszłam 3 razy i jeszcze z pomocą oliwki , bo jest sucha!!! wrrrr... jest to dla mnie ciężkie bo uwielbiam sex i zawsze dochodziłam, tż był załąmany że nie mogę dojść jedynie oliwka i miałam kryzys z tego powodu,nigdy nie mieliśmy problemów łóżkowych, mam nadzieję że po ciąży unormuje się tam na dole i będzie mokro haha też myśle o dziecku jest brzuszek i to nie jest to co kiedyś.....ale damy rade już wymyślam nowe sposoby jak wróci <zakochana>

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:03   #1950
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wytłumaczcie mi co to jest ten twardniejący brzuch??
u mnie robi się twardy albo cały, albo tylko w okolicy pępka, czasem z jednej, czasem z dwóch stron- mięśnie się napinają i jak dotykam brzuch to mam wrażenie, że jest twardy jak kamień' po ok 2 min skurcz przechodzi, no i niestety powtarza się często- myślę, że jakieś 20-30 razy w ciągu doby. No ale moja lekara mówi, że póki co mam tylko brać cały czas no-spę (niby mi się szyjka trochę skróciła, ale póki co nic się nie pogarsza i jest zamknięta, więc ok)

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
koniecznie zdaj relację
mam taki zamiar
I może jak się wreszcie zbiorę to zrobię fotki moich dotychczasowych zakupów
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości