Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 10:05   #2041
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
nie no chyba w zatruciu ciążowym się nie tyje? ja to mam już dosyc wszystkiego, non stop mnie mdli - właściwie to rano i wieczorem. mam dosyć jedzenia na siłę tych okropnych sucharków. na dodatek budzę sie w nocy albo jeszcze lepiej jak dzisiaj o 5 rano i już nie mogę spać. nawet gdybym mogła, to nigdy nie chciałabym mieć np. 8 dzieci, jak niektórzy, to byłoby zwalone życie tak się czuć przez 8 lat z rzędu. przykro mi, ale ja nie jestem jakoś szczęśliwa. czuję się źle.
z tego co wiem, puchnie sie i przybiera na wadze - to nei takie zwykle zatrucie jedzeniowe.
Mozna je rozpoznac po puchnieciu, szybkim przytyciu w krotkim czasie i chyba bialku w moczu.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Używacie już jakiś kremów zapobiegawczo na rozstępy?
Eucerin - Oliwka do ciała dla ciężarnych
Mustela - krem przeciwko rozstępom oraz krem do pielęgnacji biustu
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:05   #2042
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
tak, tak - ale ja sie boje zeby to nie bylo jakies zatrucie ciazowe
irsin, wygooglałam sobie to zatrucie ciążowe i wychodzi na to, że przy zatruciu jest bardzo wysokie ciśnienie, białko w moczu no i obrzęki. Samo tycie o niczym nie świadczy. Zresztą same obrzęki też nie. Jesli masz aparat do ciśnienia to staraj się mierzyć regularnie.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:06   #2043
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziekuje dziewcyzny za rady ;*

Jutro jade do tesciowej ona jest neonatolozka i zna sie troche bardziej niz ja na tym wiec bedziemy obserwowac mnie i maluszka
Stary 2010-06-20, 10:39   #2044
sereniti
Zakorzenienie

hej dziewczęta wreszcie się doczekałam!!! wczoraj wieczorem leżałam z tżtem i oglądaliśmy tv a tu nagle takie nieśmiałe kopniaczki!!! !!! najpierw 3 małe potem trochę mocniejsze jakby szuranie i znów kopnięcie. tż cały wieczór trzymał łapę na brzuchu i co chwila stukał palcem - na pytanie co robi powiedział ze może mu odpowie
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:52   #2045
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
hej dziewczęta wreszcie się doczekałam!!! wczoraj wieczorem leżałam z tżtem i oglądaliśmy tv a tu nagle takie nieśmiałe kopniaczki!!! !!! najpierw 3 małe potem trochę mocniejsze jakby szuranie i znów kopnięcie. tż cały wieczór trzymał łapę na brzuchu i co chwila stukał palcem - na pytanie co robi powiedział ze może mu odpowie
super na pewno niezapomniane uczucie

Stary 2010-06-20, 11:05   #2046
bela14
Rozeznanie

uchhhhhhhhhh nareszcie was nadrobiłam dwa dni mi zajeło.
moja dzidzia jakoś tak delikatnie sie ruszała przez dwa dni.że
musiałam sie az wsłuchiwać czy to na pewno ruchy i to pewna
nie byłam,nie zle sie wystraszyłam.ale teraz juz fika i czuje
ja dobrze.ale żeby nie było za dobrze odczuwam takie
pojedyncze ale dośc mocne ukłucia albo w dole brzucha albo
w okolicach pępka co to ma być?
ale jeszcze 9dni i połówkowe to sie wypytam.
nie moge sie doczekać i ciekawi mnie płec malca choc
mowiono,że chyba facet to jednak mam cicha nadziejke na dziewuszkę.
no ale jak potwierdza faceta to tez super juz nawet mówię do
brzucha Szymonku.

Gratuluje wszystkim pierwszych ruchów
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:07   #2047
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

gratuluje

fajne uczucie prawda?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 11:33   #2048
kretencja
Zakorzenienie

Sereniti, gratuluję U mnie dziś pełne 16 tygodni, więc może już lada dzień też to poczuję

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:48   #2049
sanderinka
Zakorzenienie

czesc
ja niedawno wstałam tż jedzie do mamy na wieś mi sie nie chce
aleee dużo piszecie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Kotek i Sanderinka - tż będzie miał poważną operację na kręgosłup-wiedzieliśmy o tym tylko myśleliśmy, że najbliższy termin to przyszły rok albo dwa lata a lekarz jak zobaczył te wszystkie wyniki to stwierdził, że to jak najszybciej ma być
(przecież w naszej służbie zdrowia nigdy nie ma pieniędzy żeby tak szybo a tu się znalazły i jesteśmy w szoku i kompletnie nie przygotowani) i ten strach co będzie potem, czy się uda, czy potem będzi mógł wrócić do pracy-którą uwielbia i która była jego marzeniem.... chce mi się płakać jak o tym myślę ciągle się tym denerwuje a jak skończe to zaczynam się martwić o dzidzie i tak w kółko :/

Ja mam dokładnie to samo u mnie już widać brzuch ale też chodzę w luźnych ubraniach (tak koło domu to najlepszy jest sweter mamy lub bluza Tż) i oprócz rodziny nie wie nikt, nawet sąsiedzi z którymi codziennie rozmawiamy i te ż w sumie nie wiem czemu ale tak czuję i już choć teraz pewnie i tak większość się dowie

A z tym gapieniem się to mialam tak samo (ktoś wcześniej o tym pisał ale nie pamiętam kto) -byłam z mamą w kościele i lawka na przeciwko siedziała jakaś wstrętna baba, która ciągle patrzyła mi na brzuch, najpierw odwracałam się do niej plecami na ile mogłam a ta dalej się gapi aż w końcu mama nie wytrzymała i się ze mną przesiadła :/
a o przepuszczaniu w kolejkach to wogóle tragedia -ostatnio w banku kolejka ze 20 osób i oczywiście każdy się patrzył na brzuch ale nikt nie przepuścił i w kasie auchan też musiałam stać
ojej mam nadzieje ze ta szybsza opreacja pomoże i bedzie wszystko ok, łącznie z powrotem do ulubionej pracy

Cytat:
ja nie ale musze bo mam na udach ponoć oliwką można smarować ale czy działa ??

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przy zatruciu ciążowym można właśnie szybko utyć! Jeśli waga wzrasta o ok.1kg i więcej na tydzień, do tego występują np. obrzęki, to trzeba to powiedzieć lekarzowi, bo to właśnie może być gestoza! Ale występuje ona raczej w III trymestrze, więc Irsin nie martw się póki co i obserwuj organizm.

Co do pokazywania brzucha to ja właśnie na ulicy dumnie go wypinam i chcę żeby obcy ludzie widzieli Natomiast krępuje mnie, jak ktoś z rodziny na kolejnym spotkaniu wgapia się w mój brzuch i komentuje - "o, już widać" i strasznie się interesuje tym... No jak ma nie być widać, jak to juz połowa 4 miesiąca przeszła
no u mnie też znajomi czy sąsiedzi co wiedzą to słysze ze rosne a jedna znajoma tż stwierdziła ze mi piersi urosły ja nie wiem ze też ludzie sie nie powstrzymają od tych komentarzy albo jak byłam w 9 tc to ona pyta czy ruchy licze ( sama uodziła córke w marcu 2009)

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:13   #2050
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
, wiadomo, że te matki jedynaków są najgorsze i chcą żyć cudzym życiem. o zgrozo! moja jeszcze jest samotna. więc ja będę udawać, że nie mam teściowej, będę ją traktowac jak obcą osobę, trzymać na dystans mówiąc do niej "mamo" .
Tu sie nie zgodze. Moj ex bym jedynakiem i z jego mama mialysmy super kontakt. Traktowala mnie jak corke. Razem mieszkalysmy 3 lata. Nie wszystkie takie sa.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
wale lekarz tak mi wygniótł brzuch, ze szkoda gadać, bo dziecko znalazło sobie wygodną pozycję i nie chciało za nic w świecie ruszyć się (mąż stwierdził, że upór ma po mamusi w koncu koziorozec jak mamusia ma być),
Mnie tez na ostatnim usg wygniotl. Szczerze mowiac nie wiedzialam, ze mozna az tak gniesc w ciazy ten biedny brzuch, bez wplywu na dziecko

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-06-20 o 12:14
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:20   #2051
kretencja
Zakorzenienie

Mnie przy mierzeniu przezierności też wygnietli, to podobno nie szkodzi dziecku. Ono jest tam rewelacyjnie chronione

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-20, 12:22   #2052
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Masuje sie rekawica, potem zimny prysznic a na koncu oliwka albo balsam. Mam nadzieje, ze to pomoze.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Mnie przy mierzeniu przezierności też wygnietli, to podobno nie szkodzi dziecku. Ono jest tam rewelacyjnie chronione
Ufam ginowi i wierze, ze wie co robi, ale jakos machinalnie w gescie obronnym napinalam wszystkie miesnie brzucha. Glupie uczucie.

Daniel

Christian
Stary 2010-06-20, 12:25   #2053
Anecka
Zakorzenienie

margaryt, ja nie uzywam jakos nie wierze w cuda ze to specjalnie na rozstepy
Po za tym te wszystkie "specjalne kremy" na rozstepy maja wiele swinstw w skladzie a ja mam kręćka na tym punkcie i smaruje sie tylko balsamem z naturalnych skladnikow, bo tam np. olej z orzeszkow makadamia itp. Szkoda, tylko ze firma juz go nie produkuje, bo nowe produkty wprowadzili.

Ale mam ochote na balsam z olejkiem z migdalow http://lurebeauty.com/40-off-silky-b...usse-3-oz.html

Wlasnie czaje sie na jedna aukcje z wozkiem malo uzywanym Vajper Jackmar za 150zl, w sumie opinie ma dobre i wazy 15kg, jedna opinia tylko mnie zaniepokoila, ale to tylko jedna :P
Ze gondola niby za plytka bo ma 19cm ale na dlugosc ma az 90... i 34 szerokosci

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:26   #2054
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
no na pewno lekarz wiedział co robi i nie zaszkodził, ale dziś czuję się obolała, jak dotykam brzuch np pod pępkiem to mnie trochę boli, ale to nie jest ból od srodka, tylko właśnie, moim zdaniem zdaniem, przez to naduszanie wczoraj. Także dziś wypoczywam ( a to nowość). Choć nie powiem, wiecej dzis zrobiłam niż przez ostatni tydzień

Od jutra zaczynam 14 tc i rzeczywiscie samopoczucie lepsze

Stary 2010-06-20, 12:28   #2055
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
, wiadomo, że te matki jedynaków są najgorsze i chcą żyć cudzym życiem. o zgrozo! moja jeszcze jest samotna. więc ja będę udawać, że nie mam teściowej, będę ją traktowac jak obcą osobę, trzymać na dystans mówiąc do niej "mamo" .
Hmm no tez nie mogę sie zgodzić. Jestem żoną jedynaka, wiadomo, że tesciowa zawsze wrzuci swoje pięc groszy, ale generalnie dawno temu wyznaczyłam granicę i o wszystkim sami decydujemy.Do tego mieszkam za granicą i kontakt mamy komputerowy niemniej często odwiedzam teściów gdy jestem w domu. Troche mi jednak przykro bo wcale sie nie interesuje naszą ciążą. Tzn wiem, że sie cieszy itd ale nigdy nie pyta jak sie czuję, jak tam u lekarza, cokolwiek związane z dzieckiem. Jak rozmawiam przez tel to sama zaczynam, że u nas ok malenstwo czuje sie dobrze a ona mi wyjeżdża, że u Milenki ( córki kuzynki) super, mówiła to i tamto itp. Mam nadzieje, że jej sie odmieni trochę jak urodzę. Poza tym ok.

Cytat:
Ale zazdroszczę. Ja nadal czekam i doczekać sie nie mogę. Juz mi 18 tydzień mija i nic, tylko czuje takie lekkie pulsowanie na brzuchu.
za tydzień usg połówkowe to dowiem sie czy wszystko ok. Obym nie schizowała do tego czasu

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:30   #2056
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Sereniti, gratuluję U mnie dziś pełne 16 tygodni, więc może już lada dzień też to poczuję
Jak to liczysz.Dzis masz 16 tyg. i 7 dni czy 15 tyg. i 7 dni? Mamy w tym samym czasie termin. I mi sie ciagle myli Niby wczoraj byl pierwszy dzien 17 tygodnia.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-06-20 o 12:31
Stary 2010-06-20, 12:37   #2057
kretencja
Zakorzenienie

15 tygodni + 7 dni To jest dla mnie pełne 16 tygodni Zaczyna nam się 17 tydzień. Ale lekarze podają skończone, czyli dla nich jesteśmy w 16 i jeszcze przez tydzień będziemy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-06-20 o 12:38
Stary 2010-06-20, 12:41   #2058
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
15 tygodni + 7 dni To jest dla mnie pełne 16 tygodni Zaczyna nam się 17 tydzień. Ale lekarze podają skończone, czyli dla nich jesteśmy w 16 i jeszcze przez tydzień będziemy
I to mnie strasznie myli Niby termin mam miec na 4 grudnia, ale lekarz mowi, ze moze sie przesunac na 9 grudnia.

Daniel

Christian
Stary 2010-06-20, 12:42   #2059
kretencja
Zakorzenienie

Wiesz, ten termin to tak tylko orientacyjnie... Podobno tylko 5% kobiet rodzi dokładnie w wyznaczonym dniu
A w ogóle Baby Tickers pokazuje mi 15tc + 6d

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 12:46   #2060
De28
Wtajemniczenie

Mi kalendarz ciazy pokazuje od dwoch dni 17 sty tydzien

Daniel

Christian
Stary 2010-06-20, 12:52   #2061
Anecka
Zakorzenienie

ja wg miesiaczki mam 19 tydzien i tam pare dni pewnie, a wg usg 21 tydzien wiec licze na ten od 1 miesiaczki, bo na 21 to niemozliwe, bo wiem kiedy byl sex a u mnie nie bylo to czeste.

Wygralam aukcje mam wozek

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-06-20, 12:53   #2062
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Hmm no tez nie mogę sie zgodzić. Jestem żoną jedynaka, wiadomo, że tesciowa zawsze wrzuci swoje pięc groszy, ale generalnie dawno temu wyznaczyłam granicę i o wszystkim sami decydujemy.Do tego mieszkam za granicą i kontakt mamy komputerowy niemniej często odwiedzam teściów gdy jestem w domu. Troche mi jednak przykro bo wcale sie nie interesuje naszą ciążą. Tzn wiem, że sie cieszy itd ale nigdy nie pyta jak sie czuję, jak tam u lekarza, cokolwiek związane z dzieckiem. Jak rozmawiam przez tel to sama zaczynam, że u nas ok malenstwo czuje sie dobrze a ona mi wyjeżdża, że u Milenki ( córki kuzynki) super, mówiła to i tamto itp. Mam nadzieje, że jej sie odmieni trochę jak urodzę. Poza tym ok.

Ale zazdroszczę. Ja nadal czekam i doczekać sie nie mogę. Juz mi 18 tydzień mija i nic, tylko czuje takie lekkie pulsowanie na brzuchu.
za tydzień usg połówkowe to dowiem sie czy wszystko ok. Obym nie schizowała do tego czasu

mama tz też nie zapyta mnie tylko tż smiać mi sie chciało jak coś tż jej mówił ze lecimy na sklepy a ona od razu: ze pewnie po biustonosz... bo piersi Sandrę bolą....? cóż za stwierdzenie

Cytat:
Wiesz, ten termin to tak tylko orientacyjnie... Podobno tylko 5% kobiet rodzi dokładnie w wyznaczonym dniu
A w ogóle Baby Tickers pokazuje mi 15tc + 6d
nooo mi gin mówił ze może byc +/- 10 dni

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-06-20, 12:58   #2063
kretencja
Zakorzenienie

Sanderinka, niektórzy nawet mówią, że dwa tygodnie w obie strony

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 13:01   #2064
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Sanderinka, niektórzy nawet mówią, że dwa tygodnie w obie strony

no to moze i 14 dni

zjadłabym fasolke po bretońsku

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-06-20, 13:20   #2065
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
no to moze i 14 dni

zjadłabym fasolke po bretońsku
no to kochana marsz do sklepu po fasole i do kuchni marsz

ja zjadłam parówki sojowe z pomidorkiem i rosyjska musztarda po ktorej troche pali
Stary 2010-06-20, 13:43   #2066
kliwia
Zakorzenienie

ja juz tez po obiadku zjadlam pol paczki ryzu i leczo - ktore troche z pieprzem za mocno potraktowalam A to dlatego ze mlynek mi sie zepsul i musialam sypac zmielony fabrycznie, a tego to ja nie umiem dozowac jak sama zmiele mlynkiem na potrawe to wiem czy juz czy jeszcze nie ehhh
ale juz jestem glodna znowu

arbuzem chyba zaprawie

A ja zostaje sama na 3 dni liczac z dzisiejszym, moj maz jedzie na skzolenie do warszawy buuuu
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 13:44   #2067
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
no to kochana marsz do sklepu po fasole i do kuchni marsz

ja zjadłam parówki sojowe z pomidorkiem i rosyjska musztarda po ktorej troche pali

nie umiem
parówki sojowe ?? nie jadłam ale znając życie w żadnym sklepie nie ma u mnie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-06-20, 13:46   #2068
Biejatka
Rozeznanie

hej dziewczyny
Paskudna pogoda, nic tylko spać, ale jutro rano sobie odbiję- nie budzić mnie, wyłącze telefony i w nosie wszystko mam

Wiecie, w końcu do mnie dotarło w 100% że bedę mamusią, do tej pory, wiedziałam, chodziło mi to po głowie, ale jakoś tego nie czułam, a teraz czuję się pełnoprawną mamusią

Spadam się kąpać i do pracki
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 13:58   #2069
Anecka
Zakorzenienie

Jadlam kiedys kotlety sojowe.. na cieplo z cyzms mozna zjesc a potem robi się gumowa podeszwa

Parówek to ja zadnych nie zjem

Ja sie wlasnie rosolkiem zadowolilam, ktory w koncu wyszedl mi taki jak mamusiny kiedys.. tłuściutki mmm

A oto moj wozek
Tymczasem chyba pojde do biedronki bo cos prażynek solonych mi się zachciało no i owoce jakies kupię.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-06-20, 14:01   #2070
kliwia
Zakorzenienie

Anecka o podobny do mojego Jedo. Duzy o solidny super juz masz go w domu?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości