|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20110872]Rybionku, stan spodniej warstwy wlosow
byly (juz ich nie ma... prawie) polamane, szorskie, rozdojone, pierzaste i suche- w dotyku bylo to bardzo wyczuwalne myslam ze bede je w stanie zregenerowac- wierzchnia warstwa byla duuzo lepiej formie, jak sie okazuje, bo ladnie zaczely sie krecic, nabieraly zycia i formy przez ostatnie miesace, ale spodnie- wiec obcielam polowe z dlugowsci spodniej warstwy a reszte jakos tam wyrownalam do podobniej dlugosci teraz zapuszczam ![]() [/QUOTE] to ciekawe, z reguly wierzchnia warstwa ma sie gorzej, ja tak mam, ale skoro nie dalo rady to trudno, trzymam kciuki za zapuszczanie ![]() ![]()
|
#20342 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam, wiedziałam że coś mądrego doradzicie
![]() Z solą bezpośredniego kontaktu włosy nie miały. Pierwsze co mi przyszło do głowy jako powód to zmiana powietrza i słońce. Strasznie długo wysychały i od razu pojawiał się puch i poplątanina. Puch jeszcze jakoś zniosę, da się to okiełznać, byle mi tylko coś na głowie zostało. Jak na złość nie miałam przy sobie żadnej maski, wzięłam tylko emulsję Glorii, Yunga wygładzającego, Herbala i Naturię miodową. Gloria świetnie mi się sprawdzała przy rozczesywaniu, ale wtedy nawet to nie pomagało. Na wypadanie łykam od miesiąca Humavit skrzyp i pokrzywa. Dziś rozczesałam z odżywkami, nałożyłam maskę Glorii, wtarłam w skalp napar pokrzywa+skrzyp+szałwia i doprawiłam Naturią Pokrzywową i Ziają z rycyną. Odpuściłam stylizację, zamierzam zapleść warkocz i nie przejmować się jak wyglądają. Jutro planuję ratować włosy: olejem kokosowym i migdałowym naftą z żółtkiem waxem Mam nadzieję, że pomoże... I zamawiam w aptece Jantar i Capitavit. jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za bezcenne rady i nadrabiam zaległości w czytaniu
|
|
|
|
#20343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=HaoviG3Jw5c |
|
|
|
|
#20344 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przy ciepłym to łuska włosa się otwiera czy zamyka?
Gdy mam dać odżywkę b/s to zakańczam płukanie po odżywce ciepłym strumieniem żeby otworzyć łuski? Bo już się z tym pogubiłam trochę
|
#20345 | |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=24 Było w FAQ! ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Ale łuski nie otwierają się i zamykają jak drzwi. Temperatura pewnie jakoś działa, ale nie na zasadzie zamknięcia totalnie otwartych łusek czy otwarcia zdrowej domkniętej łuski (no chyba, że zastosujemy prostownicę itd) |
|
|
|
|
#20346 |
|
Zakorzenienie
|
o moj Boze! ta laska z filmiku ma cudowne wlosy!:O
|
|
#20347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) to sol jest WSZEDZIE, pewnie poczulas tez inny specyficzny zapach powietrza morskiego- sol + slonce= problem dla kreciolkow jesli nie mieszaksz nad morzem to tym bardziej wlosy zareaguja- tzn SUSZA i PUCHEM |
|
|
|
|
#20348 |
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20111407]jesli bylas nad morzem (nawet nasz "slodki" Baltyk
) to sol jest WSZEDZIE, pewnie poczulas tez inny specyficzny zapach powietrza morskiego- sol + slonce= problem dla kreciolkow jesli nie mieszaksz nad morzem to tym bardziej wlosy zareaguja- tzn SUSZA i PUCHEM[/QUOTE] Mówiąc o bezpośrednim kontakcie miałam na myśli moczenie się w całości w słonej wodzie do morza mi z 600 km, więc różnica w powietrzu była odczuwalna zarówno dla mnie jak i dla moich włosów;>
|
|
|
|
#20349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to znisczone przez spinki noszone przez lata.... juz tego bledu nie powtorze jeszcze tylna wierzchnia warstwa czesciowo zostala- nie chcialam obcinac wiecej- teraz siegaja ledwo do ramion ![]() a wiesz jak lekko na glowie sie zrobilo? dziekuje za doping |
|
|
|
|
#20350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarzało się, że mówili do mnie proszę pana, jak stałam tyłem To obecnie moja najdłuższa długość od kilkunastu lat, więc niestety nie pamiętam jakie były jak byłam mała.Zdecydowanie pamiętam ogromną szope
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#20351 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20110872]
wiec obcielam polowe z dlugowsci spodniej warstwy a reszte jakos tam wyrownalam do podobniej dlugosci teraz zapuszczam ![]() (...) jutro jade na 2 tyg slonych mokrych i slonecznych wakacji kokos juz w walizce- na razie tylko on i kurta, nie idzie mi pakowanie- jak zawsze [/QUOTE]nava pojechałaś już czy jesteś jeszcze?coś Ty zrobiła z tymi włosami? którymi byłam taka zachwycona, btw? możemy liczyć na fotkę po egzekucji?
|
#20352 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co jest najgorsze? ŻE JA STUDIUJĘ NAD MORZEM, 16 km mam do plaży...!!!!
|
#20353 |
|
Zakorzenienie
|
policzylam te wlosy dziewczyny, wyszlo okolo 20 podczas mycia, nie wiem czy to duzo biorac pod uwage ze myje codziennie? umylam je dzis odzywka, a wieczorem chyba naloze olej kokosowy ale bez miodu juz
jakie jeszcze fajne oleje mozna kupic w sklepie ze zdrowa zywnoscia?https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...ly-Shampoo.htm dziewczyny co powiecie o tym?
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-06-20 o 10:32 |
|
|
|
#20354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
* mają SLES, ale bez silikonów (żeby oczyścić włosy) * są delikatne, nie mają SLES ani silikonów |
|
|
|
|
#20355 |
|
Zakorzenienie
|
kurde bo ja juz sama nie wiem co robic
po odzywce mi sie nie podobaja moje wlosy mozecie mi polecic jakis fajny, ale szampon do kreconych? zeby sie ladnie skrecaly?
|
#20356 |
|
Zadomowienie
|
Liczycie włosy?!
|
#20357 |
|
Zakorzenienie
|
kazaly mi dziewczyny policzyc, bo martwilam sie ze wypadaja.
|
#20358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Nie jestem pewna czy któraś z nas poleci Ci szampon, po którym ładnie się kręcą włosy. Szampony traktujemy jako środek oczyszczający a nie poprawiający skręt. Poza tym jeśli je stosujemy to wraz z kilkoma innymi kosmetykami i to raczej tym kolejnym przypisujemy poprawę skrętu. |
|
|
|
|
#20359 |
|
Zakorzenienie
|
rozowy yung. chyba jeszcze poczekam bede dalej nia myc, zaczne uzywac tigi b/s i moze odzywki garnier i pomysle jak mi to sluzy
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-06-20 o 11:14 |
|
|
|
#20360 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20361 |
|
Zakorzenienie
|
jakies takie cienkie i nijakie jak sianko
a jaka inna mi polecisz?https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-herbata.html moze ta?
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-06-20 o 11:36 |
|
|
|
#20362 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20363 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
kupie Pottersa i zobaczymy
|
#20364 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20111547]nie dalo rady
to znisczone przez spinki noszone przez lata.... juz tego bledu nie powtorze jeszcze tylna wierzchnia warstwa czesciowo zostala- nie chcialam obcinac wiecej- teraz siegaja ledwo do ramion ![]() a wiesz jak lekko na glowie sie zrobilo? dziekuje za doping serio? spinki niszcza? ale nie te przy zabkowaniu, tylko przy noszeniu juz suchych ;>?
|
|
#20365 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, podczytuję Was cały czas, ale nie piszę bo nie nadążam za Wami
![]() Dzisiaj podkradłam mamie nową ścierkę z mikrofibry i testowałam Lato idzie i zdecydowałam się zamówić na sezon wakacyjny mgiełkę z Jantara, o której pisałyście. Dobry wybór ![]() Oprócz tego muszę pokombinować jakieś luźne upięcia bo przy upałach ciężko cały czas mieć rozpuszczone włosy,a kucyki średnio lubię. Będę musiała znaleźć jakąś dużą klamrę, która nie będzie za mocno męczyła włosów,a jednocześnie trzymała je w ryzach
|
|
|
|
#20366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wiem zimna woda zamyka łusk a ciepła otwiera. Dlatego przed nałożeniem odżywki traktujemy włosy ciepłą wodą a podczas spłukiwania chłodną - łuski zamykają się i odzywcze skłądniki zostają wewnątrz.
|
|
#20367 |
|
Raczkowanie
|
Heh, dzisiaj się mogę chwalić
Rzadko mi się zdarza bo dla moich kręciołków jestem bardzo wymagająca ![]() Wczoraj wieczorem umyłam włoski SLS i nałożyłam na 30 min maskę z miodu i odżywki Spodziewałam się przede wszystkim puchu i suszy, a jestem mile zaskoczona Z efektu jest zadowolona, włosy fajnie błyszcza i są mocno skręcone
|
|
|
|
#20368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20369 | |
|
Zakorzenienie
|
Liczycie
To tylko brzmi tak groźnie, tak naprawdę to zajmuje chwilkę, a nie liczy się przecież codziennie( no chyba, że ktoś lubi ).Dokładnie, teraz jesteś już trochę spokojniejsza? ![]() Cytat:
![]() Aniaa16, prześliczne włosy!
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-06-20 o 13:59 |
|
|
|
|
#20370 |
|
Zadomowienie
|
Przepiękne loczki!!!!!!!! Marzenie po prostu <zdycha z zazdrości>
Mi by się nie chciało włosów liczyć....
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

byly (juz ich nie ma... prawie)
wyrownalam do podobniej dlugosci 

i nadrabiam zaległości w czytaniu

) to sol jest WSZEDZIE, pewnie poczulas tez inny specyficzny zapach powietrza morskiego- sol
+ slonce= problem dla kreciolkow 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)