![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
dziwnie zniszczone włosy
Witajcie!
![]() Szukałam ale nie znalazłam na forum czegoś podobnego. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: dziwnie zniszczone włosy
Heh, nie wiem czy dokładnie zrozumiałam o co Ci chodzi, ale mi na głowie rosna dwa rodzaje włosów: jedne normalne, proste, miękkie i jasny brąz a drugie właśnie podobne do Twoich: ciemne, sztywne, karbowano-kręcone (podobne do włosów lonowych).
Te drugie rosną mi dopiero od jakichś 5 lat. I nie wiem dlaczego mam takie dziwne rozdwojenie włosowe. Nie spotkałam nikogo z czymś takim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
juz pisalam to na pewnym watku.. to są tzw włoski dysplastyczne, to wina mieszkow wlosowych które są w pewien sposob nieprzystosowane czy uszkodzone.. to może byc skttkiem jakiejs choroby lub nawet suszarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
No mam dokładnie tak jak Ty Naur
![]() i chyba rzeczywiście Fiaa czas odstawić tą suszarkę bo aż mi się serce kraje jak ją włączam ![]() Dziękuję wam za odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Suszarka bardzo niszczy,nawet zimny nawiew. Pewnie masz je przesuszone na długości. Odstaw suszarkę,polub oleje, kup nawilżające suplementy-np.belissa hydro czy capivit hydrocontrol bo samo picie wody słabo nawadnia organizm i powinno być lepiej. Moje włosy gdy się przesuszą też są takie. Po lecie, po zimie. Za to końce mi się nigdy nie rozdwajały. Widocznie też masz raczej suche włosy, wrażliwe na utratę wilgoci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam takie włosy.
Może nie jest to większość włosów jak u ciebie ale troszkę ich mam.Również rosną mi takie od nasady. Moja córka ma 7 lat i też ma takie włosy. Nie wiem ,może to geny ![]() Również nie prostuję włosów,podsuszam tylko zimnym nawiewem jak już są podeschnięte.Nie wydaje mi się żeby to miało jakiś wpływ na to. ![]() W każdym razie odezwij się po wizycie od dermatologa.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą zajrzyjcie tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=419242 te dziwne pewnie zniszczyły się od bezpośredniego kontaktu z suszarką. Sama suszyłam zimnym nawiewem i też zniszczyłam włosy. Polecam oleje na włosy i jak najszybsze odstawienie suszarki bo mnie to pomogło. Edytowane przez All_that_jazz Czas edycji: 2010-04-04 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ale właśnie u mnie te 'dziwne' włosy sa mocne, grube i prawie czarne, bardzo błyszczące. Wygląda to wszystko raczej tak, jakbym miała dwa różne rodzaje włosów na głowie. O włosy bardzo dbam, rzadko suszę suszarka, olejuję, itp. No i generalnie sa raczej zdrowe i bardzo błyszczące. Więc nie wiem czy to kwestia zniszczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś nie wydaje mi się żeby suszarka miała wpływ na to. Moja córka też ma takie włosy a nie suszę jej nigdy włosów. Bardzo dbam o włosy,olejuję,stosuję polski Wax,maski i ogólnie mam zdrowe,bardzo gęste,mocne włosy. Są sztywne i grube oraz suche z natury,zawsze takie były,niezależnie czy suszyłam czy nie. Ja nie suszę włosów na pieprz tylko podsuszam przez kilka minut żeby je troszkę ugładzić bo lubią się puszyć . Moja mama suszy włosy zawsze po umyciu zwykłą suszarką,gorącym powietrzem i ma zdrowe,lśniące ,miękkie włosy zupełnie inne niż moje.Nie uzywa żadnych odżywek,tylko szampon. Wydaje mi się,że to taka uroda włosów i raczej nie mamy na nie wpływu.
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Cześć! Byłam dziś u dermatologa. Babeczka powiedziała, że nic nie da się z tym zrobić, że niektórzy tak mają i już, że to genetycznie uwarunkowane itd. Dodała, że jej córka ma to samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
no to cudownie, takiego pecha mieć
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam prawie pewna ze to genetycznie uwarunkowane,teraz utwierdziłaś mnie w przekonaniu
![]() Ja nie mam tych włosów szczególnie dużo dlatego aż tak bardzo mi to nie przeszkadza. Gorzej z tym,że są suche ,mimo dbania o nie i wiem że to też wina genów. Nic nie poradzimy,pozostaje nam pogodzić się z tym i mimo wszystko dbać o włosy ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Edytowane przez sylwuniadd Czas edycji: 2011-05-04 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja tak samo mam suche włosy a nic nie prostuje ani susze ! mowiono mi ze juz mam taka strukture włosa ale przeciez jak bylam w podstawowce mialam normalne wlosy proste i gladkie ! a pozniej scielam na chlopaka i mi sie zaczely puszyc i krecic i zaczely byc suche ! wiec to chyba nie wina genow w moim przypadku bo wtedy mialabym je od dziecka prawda ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, te moje mają na końcu takie czarne kuleczki, to cebulki czy co? ja nie miałam żadnych zabiegów na włosy typu trwała ale mam sporo tych włosów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez sylwuniadd Czas edycji: 2011-05-04 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
to jest straszne, nie mam pojęcia co można z tym zrobić, kupiłam już multum polecanych odżywek/masek ale na "te" włosy to nic nie działa
![]()
Edytowane przez ninewest94 Czas edycji: 2010-06-19 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez sylwuniadd Czas edycji: 2011-05-04 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edit dodaję zdjęcia, nie są najlepszej jakości ale chyba widać w jakim stanie są te włosy, chociażby to że się wykręcają we wszystkie strony (mam proste włosy). macie podobnie?
Edytowane przez ninewest94 Czas edycji: 2010-06-20 o 17:38 Powód: zdjęcia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
też miałam/mam takie :/
tzn teraz jakby stan tych włosów się poprawił i właściwie nie zwracam na to uwagi (chociaż nie są takie gładkie jak reszta) ale faktycznie jakiś czas temu (rok, czy dalej) nad karkiem wyrastały mi takie włosy. były ciemne, sztywne, bardzo grube i jakieś takie.. jak taka szczota do podłogi ![]() dziewczyny na forum sugerowały mi, że to od ubrań- że włosy po prostu się niszczą, kiedy obcierają o ubranka. ale jak obcięłam, to ponownie takie mi wyrosły.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Mnie tak bardzo one brzydzily nie moglam reki wlorzyc we wlosy i zaczelam selekcje i ich wyrywanie i tak sie w tym zapedzilam ze wyrwalam sobie lyse placki myslalam ze mi wyrosna nowe zdrowe i ku mojemu zdziwieniu takie same mi rosna sztywne i zniszczone!!!!niewiem co juz robic a czy zauwazyliscie w waszej rodzinie zeby ktos takie mnial!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
A wizyty u fryzjera jakas maszynka do wlosow cos robilas.Ja caly czas mysle ze czyms mnie zarazili u fryzjera tylko niewiem czym!!!A z kąd jestes ninewest94
Edytowane przez sylwuniadd Czas edycji: 2010-06-21 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Jestem z Lublina, nie wiem czy to może być wina fryzjera
![]() ![]() ![]() ![]() u mnie w rodzinie NIKT nie ma takich, kiedyś widziałam u lekarki takie włosy ale ona chyba ze sto razy je farbowała bo były zniszczone. Moja koleżanka ma na głowie może z pięć takich włosów, ja mam sporo.
Edytowane przez ninewest94 Czas edycji: 2010-06-21 o 16:41 Powód: + |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez sylwuniadd Czas edycji: 2011-05-04 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie, ja nie mam żadnych białych plam.
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Ja robie ostatnio płukanke z octu i wody i trzymam z godz rewelacja wlosy blyszcza i sa miekkie.A po waxie mialam siano.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
macie może jakiś sposób na łamiące i plączące się wlosy?? Nie używam prostownicy (aż ;p od 2 tyg i wogole nie susze suszarką) nie che mieć zaniedbanych wlosów bo zależy mi na zapuszczaniu.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
[1=8b1106989dffd6c20c73e19 3ece1301e44bdfb9b_5edec2f 284ae1;20400493]hej
![]() ![]() ja też mam waxie duuuużo ładniejsze włosy, szczególnie jak sobie na słońcu posiedzę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.