|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG, częśc XIX.
Mój cień biega ze mną pod wielkim rozległym słońcem Na klęczkach nie można być wolnym Podnosząc pusty kubek pytam cicho Czy mogę być celem sama dla siebie Abym mogła oddychać ? To wielkie Wielkie ciężkie słońce Bijące na wielkich ludzi W wielkim ciężkim świecie. Kiedy przemierzam podniebną półkulę, moje marzenia rodzą się i znikają. Wyruszam stąd żeby zacząć być naprawdę. To uczucie nie zna barier. Wstań Spal czarne dziury, w ciemnych wspomnieniach Wstań Zamień pomyłki w złoto Tak mija czas Ucieka za szybko Nagle połknął znaki Cicho i widocznie W ciszy gnieździ się strach Rośnie w siłę, z każdym mym oddechem. Wywnętrzy ogień podsyca moje szaleństwo. dziękuje
poprostuAsiss Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2010-06-20 o 21:30 |
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: <3
minimum4znaki - boska ty jesteś : oo
!me9so3horny - pokradłam ![]() Cytat:
*
[ to ja dziś też coś długiego, beznadziejnego ] Rozmawialiśmy na skypie całymi dniami, bo byłeś u rodziny na święta. Jak któreś z nas wychodziło z domu, pisaliśmy słodkie smsy. Tego dnia gadaliśmy do wpół do pierwszej w nocy, wzięłam prysznic i miałam zamiar tej nocy się wyspać. Nagle sms, żebym słodko spała, a później rozwinęła się długa rozmowa. O 01:14 napisałeś "Czasem nie wiem co powiedzieć, bo się w Tobie zakochałem". Wstałam z wrażenia, zapaliłam światło i nie wierzyłam własnym oczom. Napisałam "Zaskoczyłeś mnie. Nigdy, nigdy mnie nie zostawiaj." Co zaskoczyło Ciebie, bo następny sms był o tym, że łza po policzku spłynęła Ci ze wzruszenia. Tego samego dnia przyjechałeś do naszego miasta i spotkaliśmy się. Śmialiśmy się do łez, gadaliśmy o wszystkim a na koniec czule mnie przytuliłeś. Ciągle było pięknie i stały kontakt ze sobą. Dlaczego to się skończyło?
|
|
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
neversaynever - kradnij , kradnij cieszę się , że opisy się podobają.
______________ I czując Cię obok opowiem o wszystkim, jak często się boję i czuję się nikim. Nie żyć , nie myślec , nie być , nie istniec . Zawsze trzeba wiedziec , kiedy konczy się jakis etap w zyciu . Jeśli uparcie chcemy w nim trwac dluzej niż to konieczne , tracimy radosc i sens tego , co przed nami .Na chwile się zgubic . A kiedy będzie po wszystkim wtedy wrocic . Własnie wtedy chcialabym wrocic … Miałam świadomość , ze przezywam cos niezapomnianego.Jedna z tych magicznych chwil , które jestesmy w stanie zrozumiec dopiero wtedy , gdy już mina . Nie pytaj mnie co będzie dalej Wciąż czekam na ten dzień , Nie pytaj mnie co będzie dalej Bo sama nie wiem lecz niech się stanie . I lie inside myself for hours. / Zamykam się w sobie na godziny. never thought that I'd need you. / Nigdy nie pomyślałabym, że będę cię potrzebować. How can I predent that I don't see? / Jak mam udawać, że nie widzę? One day I'm gonna forget your name. / Jednego dnia zapomnę twoje imię. You won't cry for my absence, I know. / Nie będziesz opłakiwał mojej nieobecności, wiem. You forgot me long ago. / Zapomniałeś mnie dawno temu. And if I sleep just to dream of you. / I jeśli będę spać tylko po to, żeby śnić o Tobie. ______________ pozdrawiam wszystkie talenciarki . <3 ;* Edytowane przez rumuneczkaxd Czas edycji: 2010-06-20 o 22:12 |
|
|
|
#4054 | ||
|
Rozeznanie
|
latin, latin, latin, latin, latin
latin, latin, latin, latin, latin latin, latin, latin, latin, latin zakochałam się Cytat:
Cytat:
)idealny <3 ___________ you don't know how loved you make me feel nie wiesz nawet jak kochanie ciebie sprawia, że się czuję you're my addition that i always fail to resist jesteś moim uzupełnieniem, któremu nie mogę się oprzeć if we weren't meant to be, why did we meet? jeśli nie byliśmy sobie przeznaczeni, po co w ogóle się spotykaliśmy? athazagoraphobia, the fear of being forgotten athazagoraphobia lęk przed byciem zapomnianym
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
|
Some people sleep easy
Some people don't See keep the light on Stops your feeling so alone. niektórzy dobrze śpią niektórzy nie włączają światła żeby przestać czuć się samotni. but you said love taste so much better when its cruel. ale powiedziałaś, że miłość smakuje dużo lepiej, kiedy jest okrutna. to you everything was just a game, yeah you played me good, But i want you, i want you, i want you, So much more than i should, yes i do. Dla ciebie wszystko było tylko grą Tak, dobrze mną grałaś Ale chcę cię, chcę cię, chcę cię Dużo bardziej niż powinienem Tak, chcę. tak szalenie mi Cię szkoda. tak szalenie żartuję.
Edytowane przez UpsentMinded Czas edycji: 2010-06-20 o 21:46 |
|
|
|
#4056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy mi się nie przewidziało ? o matko dziękuję i to wśród tych najlepszych w dodatku ; * .Bo w końcu kto jak nie ja? -Ona... Bała się żeby nie zrobić czegoś nie tak.. Nie chciała go znowu stracić a na pewno nie tym razem... |
|
|
|
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
PaniJana, ZakreconaNaMaxa - proszę okradajcie ile wlezie, miło, że docenił ktoś, a tym bardziej przeczytał
Iii nieźle mnie zatkało, że jaa?!Kłamstwa wypowiadane przez Ciebie z taką gracją, że nie sposób nie uwierzyć... I dziwne, że myśle o Tobie tyle... przecież jeszcze niedawno nie znaczyłeś nic. A twoje oczka, po prostu bezkonkurencyjne
Edytowane przez desiree01 Czas edycji: 2010-06-20 o 22:06 |
|
|
|
#4058 |
|
Rozeznanie
|
Walka na poduszki zamieniła się w walkę o każdy oddech, o następny dzień.
Jakkolwiek banalnie to brzmi: Kochałam Cię. Dziś leżę brudna, poniżona, w krwawych łzach skąpana... A zgwałcona miłość tuli moje serce. Kolejny papieros wypalony w ciszy. W dźwiękoszczelnym pokoju zamknęłam swoje myśli. Niech krzyczą. Miłość ma siedzi na inwalidzkim wózku, wciąż się podnosząc, wciąż upadając, wciąż pragnąc stanąć na nogi. A serce? Serce uchyla wieko od trumny, chcąc ujrzeć słońce. Zastanawiałam się dzisiaj kto tak wytrwale zagląda do mojego pokoju? Duch to czy człowiek? Usta spierzchnięte, od krwi czerwone. Oczy zmęczone, nad wyraz podkrążone, spoglądały na mnie - jak i ja w nie spoglądałam. Po krótkiej chwili uświadomiłam sobie, że stare lustro ze strychy ściągnęłam i wisi na ścianie brutalnie kpiąc sobie z mojego obrazu. Bo ja się, proszę Pana, boję... Pańskich rąk co parzą jak ogień i pańskich słów drążących me serce. Ja się proszę Pana boję, że Pan zniknie, jak ten wiatr co hulał za oknem. Był zawsze obok i... pyk! Już go nie ma. Ulotnił się jak ciepło z herbaty, roztopił jak lód wystawiony na słońce... |
|
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
RozowaSkeyterka –! Oh i ah
Mini-zawał + bezczelnie okradłam !Daciaaaaaa , Magari91 – miłoooo mi, smacznego; *** rumuneczkaxd – zabrałam : ) Za dużo szkockiej, za dużo fajek. I za mało Ciebie. ‘Mijają dwa lata, On chyba wciąż zakochan. WiernośĆ na wieki i pierwsze poważne plany…’ ‘Przez te dwa lata mózg mówił mi jedno: Dbaj o tą miłośĆ. Całą resztę pie**ol…’
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
czasem jest tak, że uśmiechasz się do kubka z herbatą.
czasem płaczesz w tłumie ludzi. Zabrałeś mi serce, wracaj po ciało. "zapalmy papierosa , chce mieć choć jedno dobre wspomnienie z Tobą ." - słyszysz? - nie. - ja tez.. - a kiedyś biło.. -Kocham Cię.. -Ale przecież nie widzieliśmy się od roku! -Widziałam Cię co noc, ilekroć zamknęłam oczy..
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
odbierz, albo chociaż wyłącz tą cholerną pocztę. niech leje, grzmi i wieje. niech cały świat poczuje, jaka pogoda panuje w moim sercu. Edytowane przez absorbeed Czas edycji: 2010-06-20 o 22:46 |
|
|
|
#4062 |
|
Raczkowanie
|
Zachłystuję się pieprzoną miłością , o mdłym smaku . Niedobrze mi , powoli zaczyna brakować powietrza . Spadam na dno, coraz niżej , niżej . Niedługo dotrę do ciebie .
Szukam cię . Biegnę do ciebie, tak że czasem nie czuję własnych nóg, bezładnie stukających obcasami o mocno zniszczony chodnik . Wydaje mi się , że lecę, że siła grawitacji już nie działa . Zaczynam wierzyć, że miłość czyni cuda . A nie wiem nawet, jak wyglądasz i czy w ogóle istniejesz .
|
#4063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Daria_96, beautiful_lie CaMa- nawet nie próbuj się ze mną kłócić ![]() but that never mattered too much to you ale to nigdy nie znaczyło dla Ciebie za wiele. Deep inside, I cry. głęboko w środku, płaczę. I wrap you around all of my thoughts. owijam Cię wokół wszystkich moich myśli. Because, when you said me, that you won't leave me - I believed. bo kiedy mi mówiłeś, że mnie nie opuścisz - wierzyłam. When I close my eyes I think of you kiedy zamykam oczy myślę o tobie You were my dream,my world Ty byłeś moim snem, mym światem no to moja 150 więc pozwolę sobie przedłużyć swą wypowiedź wymieniając moje naj (kolejność bez znaczenia)UpsentMinded, Otojest, Patrysiowa, _mandarynka, kontrastowa0, papergirl, RozowaSkeyterka, Paralogiczna, istny_paradoks, beautiful_lie , TwojaKokaina, Sharmila, BananowaDelma, agatka944, happyend, Naughty_ , Toogether93, CaMa, Latin, PaniJana, Kreskowa, mych, z innej bajki, poprostuAsiss, limitowanaa, NieidealnaJa, Magari91, xsxs (choć Cię mało ostatnio ), nieliczylamwcalesie, patrycjaxp, Kofeina w RedBullach, caroline060, dresowa, abunee, kamisha, absorbeed, daciaaaaaa, xxgroszek07xx, Extremalna, Ciii, Oraz poszukuję : ZjadamKwiatka, keeendy, cornels, ruda wiewióra, MalutkaGwiazdka, joyeuse, Marika, agattee ![]() :conf used:moje serduszko należy do was <3 i na koniec: godzina 22.30 - moja miłość do Ciebie się przeterminowała.
dobrze, ze jest taki kąt na ziemi.. kąt jak Twe ramiona rozwarty. Albert. ! Edytowane przez minimum4znaki Czas edycji: 2010-06-21 o 11:51 |
|
|
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
♥
deuce, _mandarynka, latin, Toogether93 - świetne opisy dziewczyny. ♥ Są w życiu długi, których nie da się spłacić.. Nigdy. (...) Było to przywiązanie, którego nie można nawet określić jako ludzkie, lecz bardziej jako zwierzęce. To uczucie nie miało swojej nazwy - nie była to z pewnością miłość.. Nie miało w sobie romantyzmu, stanowiło raczej skomplikowaną formę zakłopotania, poczucie posiadania czegoś, czego nie można zatrzymać dla siebie. Nie umkniesz sam sobie w żaden czas, krainę czy chorobę.. Czyń to, co konieczne i nic poza tym! Nie była w stanie przewidzieć skutków swoich wyborów.. ...
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Rozeznanie
|
RozowaSkeyterka latin ZakreconaNaMaxa BananowaDelma- dziekuuuje
![]() caroline060 otojest nydee xxgroszek07xx kamisha - zachwycacie Jutro już nikt, a dziś jeszcze my
Gdzie twój stęskniony szept? Dziś wszystko podzielić chcesz ale miłości nie przetniesz na pół Jego twarz na mojej poduszce przychodzi do mnie wciąż w moich snach Jego oczy niczym dzikie, irlandzkie morze Na stole w swojej czerwonej sukience dla zdjęcia udawałam szczęście Tylko ty wiesz jak słuchać mnie poprzez ciszę Zdobywasz część mnie czego nikt inny nigdy nie może zobaczyć Na zawsze prawdą jest że jesteśmy tylko ja i ty Smętna niedziela, bez chwili snu wlecze się Edytowane przez grise Czas edycji: 2010-06-20 o 22:45 |
|
|
|
#4067 |
|
BAN stały
|
mam dminimum4znaki;
jejku, dziękuje neversaynever dziękuje ![]() Daria_96 z innej bajki pozwoliłam sobie panią okraść ![]() ...
jak w najgorszym śnie pojawił się, stanął przed nią i błagał ją o litość . stoję tu, w samym środku miasta . stoję tu, gdzie kiedyś stałeś Ty, wszystko wygląda identycznie, nawet tak samo jak wtedy płyną z oczu mi łzy . jestem z nim, na dobrą sprawę wszystko jest git, ja udaję szczęśliwą, on jest szczęśliwy, ja mam ciągle w głowie ciebie, a on ma ciągle w głowie mnie . ciekawa jestem, czy ty też tak masz . czy gdy jesteś z nią myślisz o mnie chociaż trochę ... zakopałam, zatopiłam w morzu łez go . najlepiej by było jakby ktoś zamknął mnie w jakiejś klatce, bym nie mogła go rozszarpać, gdy będzie przechodził koło mnie . .... Edytowane przez istny_paradoks Czas edycji: 2010-06-20 o 22:55 |
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie takie szczęście do łez?'
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
- i co teraz?
- teraz pocałuję Ciebie w czerwone... - paznokcie?-przerwała uśmiechając się. - nie, w usta! tego nie da się już ogarnąć sentymentem. dobranoc kochane |
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
Aur0ra, ZakreconaNaMaxa, Extremalna, karmelowomi, istny_paradoks, minimum4znaki (+cieszę się bardzo będąc Twoją naj), neversaynever, beautiful_lie, Naughty_, Toogether93 (+teraz widzisz jak ja się czuję po każdym Twoim wpisie), latin, _mandarynka, patrysiowa_ + boundlessly & Sharmila:
o mój boże, słonkaa. nie wierzę, że aż tyle pochwał otrzymałam, dosłownie nie wierzę. ![]() [jakby ktoś kiedyś chciał poczytać moje bzdury, pisać na priv] * siedziała w przydużej koszulce, którą podarował jej po wspólnej nocy. na stopach miała najgrubsze skarpety świata, a makijaż dawno spłynął z oczu na policzki. najzwyczajniej w świecie tęskniła. usłyszała dźwięk wibrującego na biurku telefonu, załzawionymi oczami - które tak kiedyś uwielbiał - spoglądnęła na wyświetlacz. 'o cholercia, dzwoni' pomyślała. przełknęła ślinę, nacisnęła delikatnie przycisk z namalowaną zieloną słuchawką i próbując nie okazać ni krzty cierpienia powiedziała radosne "halo". w odpowiedzi usłyszała jak jej szczęście zabrało głos, powiedziało "no co jest mała?" jakie to wredne - mawia. i całuje w czubek nosa rezygnując ze mnie, wyrzekasz się szczęścia, wiesz? i już nie wracaj. z tym Twoim to koniec zaczęłam na nowo a miłość? poszła się j*ebać. dzi*wka. powiem coś, co się nie zmienia: jesteś sensem mego istnienia _____ a impresion moja gdzie? ![]()
(...) a jak już chcieć to tak, że od samej chęci rośnie serce. .. gdzie nadać list, aby dotarł do Ciebie? Marika, moja Mała Iskierko, tak bardzo mi Ciebie brak.. [*] Edytowane przez poprostuAsiss Czas edycji: 2010-06-20 o 23:57 |
|
|
|
#4071 |
|
Przyczajenie
|
Jestem nowa . Witam wszystkich .
' I dlatego kiedy mnie o coś prosisz nie dam Ci tego, nie dam Ci tego w tej chwili. Na każdy gest, dotyk, pocałunek przyjdzie czas, chcę tylko zobaczyć jak długo będziesz do tego dążył , czy zależy Tobie tak bardzo jak mi . 'Po raz kolejny mnie zraniłeś . Po raz kolejny za nic. za darmo dostałam cios w serce . możesz być z siebie dumny, przybij sobie pięć a ja Ci będę klaskać . |
|
|
|
#4072 | |
|
Zadomowienie
|
jestem najgorszą osobą na świecie. upadłam. on nawet się nie odwrócił. odszedł. z prawdziwym życiem powinnam być o krok do tyłu. ostrożnie. morze łez. firanki do rytmu kołyszą się. ojjojjoj.. przepraszam! ![]() ![]() Cytat:
koooobieto! Uwielbiam Cię ♥. |
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
<3
otojest a może to tylko zauroczenie? <33martyna3 i kto to mówi? dziękuję ślicznie ;*joyeuse ? los znów wyciąga do mnie rękę mam nadzieję, że nie w celu pokazania mi środkowego palca okno ze łzami w oczach, łóżko pogrążone... który to juz raz zostawiasz mnie tak z głupimi meblami i czekasz, aż zwariuję? zakrzepła krew i martwe uczucia - bezserce nie zapytałeś, czy sobie poradzę odszedłeś teraz już muszę improwizować cieżko oddychać, gdy rozsypuje się niebo dziś wieczorem się we mnie zakochasz jednego nauczył mnie perfekcyjnie - tęsknić te zielone oczy złamią Ci serce
|
|
#4074 |
|
Rozeznanie
|
spodobał się? na wydaje mi się oczywiście chodzi o Twoje opisy, nie o samą Ciebie ![]() ____________________ love is a circle when you love, you get hurt when you get hurt, you hate when you hate, you try to forget when you try to forget, you start to missing and when you start missing.. you'll eventually fall in love again miłość to koło kiedy kochasz, jesteś zraniony kiedy jesteś zraniony, nienawidzisz kiedy nienawidzisz, próbujesz zapomnieć kiedy próbujesz zapomnieć, zaczynasz tęsknić i kiedy zaczynasz tęsknić.. możesz ewentualnie zakochać się w kimś znowu i'm not afraid to try again i'm just afraid of getting hurt for the same reason nie boję się, by spróbować ponownie po prostu boję się być odrzucona z tego samego powodu 1 thing 2 do
3 words 4 you i love you jedna rzecz do zrobienia trzy słowa dla ciebie kocham cię
egyptians, the biggest fucking hipsters ever triangle is the future! Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲ Edytowane przez otojest Czas edycji: 2010-06-21 o 10:07 |
|
|
|
#4075 |
|
Raczkowanie
|
minimum4znaki nawet nie wiesz jak mi serce skoczyło
I try to forgive, but it's not enough to make it all okay. Próbuję przebaczyć ale to nie wystarcza bym poczuła się dobrze. When I love you a little less than before. Kiedy kocham Cie trochę mniej niż wcześniej. We are turning into dust Playing house in the ruins of us. Zamieniamy się w pył Bawiąc się domem w naszych ruinach. And all I see is a mass of confusion. Wszystko, co widzę to bałagan niepewności. one two three who is the best? raz dwa trzy kto jest najlepszy? -You are a bitch -I know, and what, therefore? -Jesteś su.ką -Wiem i co w związku z tym?
Edytowane przez UpsentMinded Czas edycji: 2010-06-21 o 10:15 |
|
|
|
#4076 |
|
Raczkowanie
|
"pamiętaj mnie, bo nie będzie nas drugi raz"
tak, wiem- kochasz mieć mój naskórek na swoich idealnie białych zębach...
|
#4077 | ||
|
Raczkowanie
|
esiohesio - bardzo mnie to cieszy
Cytat:
Cytat:
Wow to jest dopiero motywacja do dalszego pisania
![]() Dziękuję skarby za wyróżnienie. *** Nawet najsłodsze ciasto nie osłodzi mi dni spędzonych z daleka od Ciebie. Kocham Cie. Nie, nie Ciebie koleś. ***
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" |
||
|
|
|
#4078 |
|
Raczkowanie
|
Milczeniem śpiewasz kołysanki,
słucham i zasypiam i pragnę już nie budzić się ze snu... ' Postanowiłam sobie, ze juz nigdy wiecej. Nigdy więcej zerknięć w jego stronę. Nigdy wiecej odwzajemnienia jego usmiechu. Nigdy więcej dania mu do zrozumienia, że cokolwiek czuje. Nigdy wiecej czekania na jego słowa. Nigdy wiecej słuchania ich. Trwałam w tym przez całe samotne pół dnia. Aż do momentu wejścia tam. Aż do momentu, gdy poczułam zapach jego koszuli. Moje postanowienia zaczeły maleć, kruszyc się, topnieć, a ja w końcu zupełnie z nich obdarta, wiedziałam, że zbliża sie kolejny przypływ bezsilności wobec niego. Moja kolejna porażka i powód do bólu. ' Dokonujemy uzgodnień przez telefon Gdzie poszła cała rozmowa? moje serce topi się jak plastik,
nie jestem pewna. nie wiem czy jestem, czy mnie nie ma. może stoję obok Ciebie... [caroline060 Edytowane przez CookieCrisp Czas edycji: 2010-06-21 o 11:20 |
|
|
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
- Czy na pewno Go potrzebujesz ?
~ Nie, ale chcę Go mieć. * Zastanawiam się co zrobiłam, Boże co Tobie zrobiłam, że cały czas stawiasz mi przed oczami moje szczęście. I w przeciągu jednego mruknięcia Jego już nie ma. A pod stopami mam przepaść, do której wpadam bezsilna, byś znów ze mnie mógł zadrwić. * Ja sama wiem co powinnam.
|
#4080 |
|
Przyczajenie
|
_mandarynka, 3martyna3,ultrafioletowa - ahhhh zakochalam sie
![]() ______________________ Robisz głupie miny myślisz , że dziewczyny są naiwne aż tak . Cierpię, gdy cudzą rolę muszę grać W mym odbiciu kryje się moje drugie „ja”. Czemu znów serce milczy, choć głośno krzyczeć chce o tym, co w nim drzemie? Którą drogę wybrać mam? Która z nich jest zła? Nie musze wróżyć z gwiazd, bo przyszłość znam Miłość na wieki niepisana nam, Prędzej czy później zechcesz odejść- wiem Nie można przeznaczenia nazwać złem. Ja deszczowym dniem
Ci przyniosę z ziem Gdzie nie pada deszcz Pereł deszczu sznur |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

<3

), nieliczylamwcalesie, patrycjaxp, Kofeina w RedBullach, caroline060, dresowa, abunee, kamisha, absorbeed, daciaaaaaa, xxgroszek07xx, Extremalna, Ciii, 

<3