OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice cz. 19 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 21:48   #3421
pagka
Wtajemniczenie

Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
W takim razie widzisz coś czego nie ma- bywa
Może tak, a może nie. Zresztą nie tylko tu chodzi o poruszaną właśnie kwestię, zauważyłam to już wcześniej między innymi przy temacie nt. mody. Nie obraź się, ale czasami mam wrażenie, że uważasz się za Alfę i omegę...
3:0 dla Brazylii
Stary 2010-06-20, 21:50   #3422
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Cóż... tak na szybko:
- nie chcę prywatyzacji służby zdrowia
- nie chcę refundowania in vitro
- nie chcę płatnych studiów

- chcę poukładania spraw z zapomogami dla ofiar klęsk żywiołowych i ogólnie rozwiązania raz na zawsze spraw z przeciwdziałaniem powodzi
- jeśli jedyną drogą do wyciągnięcia z UE należnych z okazji przynależności profitów jest wykłócenie się o nie to jestem za walnięciem pięścią w stół niestety
- chcę zrobienia porządku w armii, gdzie dwie trzecie pieniędzy idą do kieszeni całej machiny biurokratycznej a o stanie uzbrojenia to lepiej nawet nie wspominać bo żal... :/
- nie chcę, żeby PO się za bardzo rozhulało
- biorąc pod uwagę ostatnie poczynania pana Komorowskiego - nie chcę wystąpienia Polski z NATO
a ja chcę!
-chciałabym prywatyzacji placówek służby zdrowia - bo państwowe zwyczajnie sobie nie radzą.
-chciałabym refundowania chociaż w części metody in vitro
-chciałabym żeby studia państwowe były płatne nie w całości, ale przynajmniej w części, no i generalnie reforma szkolnictwa zakazująca np pracy na tej samej uczelni iluś tam pokoleń, bo to co się dzieje chociażby ma umcs-ie woła o pomstę.

również jestem za poukładaniem spraw wojskowych ale to co robił śp. kaczyński to same wiecie, że mądre nie było
- bratanie się z gruzją (po jaką cholerę skoro i tak żadnych z tego profitów nie mamy a wiadomo że to wróg rosji?)
- rakietki jako atrapy (może podrażnimy się ze wschodem?)
- Niemcy jako 2 ważny sąsiad też mu nie pasowały i nasze stosunki uległy pogorszeniu...itp, itd.

jak dla mnie w czasie jego rządów tylko się pogorszyło - bracia pokazali co potrafią - jak dla mnie to tylko kłócić się umieli, nic wiecej.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:52   #3423
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
O właśnie, moherowa siostro, trafiłaś w sedno. Panuje stereotyp, że "ciemniaki" i (przepraszam za określenie) "moherowe dewoty" głosują na Kaczyńskiego a "wykształceni, światli" ludzie na Komorowskiego. To JEST niestety obraźliwe
Ja się za "dewotę", "ciemniaka" i kogo tam chcecie nie uważam. Więcej - jestem wykształconą, w miarę oczytaną i mającą jako takie pojęcie o świecie dziewczyną. A, że mam inne podejście do niektórych spraw to, wybaczcie mi, to nie jest powód do robienia z ludzi kogoś, kim nie są
Kochana sprawdź tylko proszę, kto głosował na Lecha Kaczyńskiego w poprzednich wyborach prezydenckich. To mówi samo za siebie.
I proszę podsumowanie z wyborów z 2005 roku:
Kaczyński wygrał w województwach centralnych i wschodnich: w woj. kujawsko-pomorskim, łódzkim, mazowieckim, podlaskim, świętokrzyskim, małopolskim, podkarpackim (gdzie odniósł największe zwycięstwo - 72 proc.) i lubelskim; Tusk - w zachodnich i północnych - w pomorskim, zachodniopomorskim, wielkopolskim, lubuskim, wielkopolskim, dolnośląskim, opolskim (jego największe zwycięstwo - 61 proc.) i śląskim. W woj. warmińsko-mazurskim padł remis.

Na wsi Kaczyński triumfował z 68 proc. głosów, podobnie jak w miastach do 50 tys. mieszkańców. Tam zyskał 52 proc. głosów. W miastach od 50 do 200 tys. mieszkańców Tusk uzyskał 52 proc., a w miastach powyżej 200 tys. - 58 proc. Także w Warszawie, której prezydentem jest Lech Kaczyński, wygrał Tusk z 53-procentowym poparciem. W Gdańsku Tusk zwyciężył z 64 proc. głosów.

Kaczyński triumfował wśród wyborców z wykształceniem podstawowym, zasadniczym i średnim (72 proc. osób z wykształceniem podstawowym; 67 proc. z wykształceniem zasadniczym zawodowym i 54 proc. ze średnim); Tusk - wśród studentów (64 proc.) i osób z wyższym wykształceniem (61 proc.).

Na Kaczyńskiego głosowało 57 proc. mężczyzn i 53 proc. kobiet. Na Tuska oddało głos 47 proc. kobiet i 43 proc. mężczyzn.

Źródło: http://www.wprost.pl/ar/?O=82398

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"

Edytowane przez Dzi25
Czas edycji: 2010-06-20 o 21:55
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:53   #3424
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
- nie chcę prywatyzacji służby zdrowia- nikt tego nie chce, to brednie propagowane przez PISowców. Trzeba tylko ogarnąc ten burdel,który zostawił po sobie PIS i też sobie nie dał z tym rady.
- nie chcę refundowania in vitro- a kto bedzie zarabiał na Twoją emeryturę??? wyobraź sobie,że jesteś bezpłodna a własne dziecko jest na wyciągnięcie ręki tylko Ciebie nie stać... Straszne prawda?
- nie chcę płatnych studiów- płatny ma być tylko 2 kierunek studiów, a za podyplomowe i tak czy inaczej trzeba bulić ja za moje MBA płaciłam 15 tyś za semestr i do głowy mi nie przyszło,że TO MI SIĘ NALEŻY, trzeba sobie uświadomić,że nic nam się nie należy i na wszystko trzeba zapracować sobie samemu
- chcę poukładania spraw z zapomogami dla ofiar klęsk żywiołowych i ogólnie rozwiązania raz na zawsze spraw z przeciwdziałaniem powodzi-to akurat PO też chce zrobic więc nie uważam tego za argument
- jeśli jedyną drogą do wyciągnięcia z UE należnych z okazji przynależności profitów jest wykłócenie się o nie to jestem za walnięciem pięścią w stół niestety- Kochana Ty nie wiesz o czym mówić,ja akurat pracuję w funduszach unijnych i wiem jaką składkę placimy a UE pompuje w nasz kraj MILIARDY EURO bez wykłócania się, tylko to oczywiste,że wymagają od nas pewnego wysiłku tylko i wyłącznie w trosce o to żeby te pieniądze nie poszły w błoto!
- chcę zrobienia porządku w armii, gdzie dwie trzecie pieniędzy idą do kieszeni całej machiny biurokratycznej a o stanie uzbrojenia to lepiej nawet nie wspominać bo żal... :/- tu akurat się zgadzamy i PO także
- nie chcę, żeby PO się za bardzo rozhulało eeeee??
- biorąc pod uwagę ostatnie poczynania pana Komorowskiego - nie chcę wystąpienia Polski z NATO -dzizas nikt tego nie chce

To tyle z mojej strony
Dzi, proszę Cię, nie obrażaj mnie mówiąc, że "nie wiem o czym mówię". Ja wiem o czym mówię i mam prawo uważać inaczej niż Ty co nie uprawnia Ciebie do sugerowania mi rzeczy z pierwszej Twojej wypowiedzi politycznej. Nie twierdzę, że to co JA sądzę jest lepsze - nie. Ale każdy ma prawo do własnych poglądów i tego, żeby te poglądy nie zostały przez innych wtarte w podłoże takimi wypowiedziami. Jakby nie patrzeć należałby się mi (i nie tylko mi) przeprosiny za to 60+ Ja się kłócić nie zamierzam - nie ja rozpoczęłam tą dyskusję - zauważ, że jakoś ja nie atakuję ani fanów PO, ani fanów pana Komorowskiego, ani nikogo innego, nie urządzam wrzucania do jednego wora wszystkich jak leci ani nie rozpowszechniam stereotypów na temat fanów konkretnych ugrupowań itp.
Skomentuję jeszcze tylko in vitro. Wyobraź sobie, że biorę, w świetle moich aktualnych problemów ze zdrowiem, realnie pod uwagę możliwość tego, że nie zajdę w ciążę i nie będę miała dzieci. Nie zamierzam w związku z tym walczyć o in vitro - zwłaszcza refundowane. Mnóstwo niechcianych dzieci czeka na adopcję. Postanowiłam dawno temu, że jeśli miałabym mieć to szczęście i doczekać się własnego dziecka, to gdybym miała wystarczające warunki ku temu - rozważę możliwość zaadoptowania kolejnego dziecka.
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:56   #3425
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Może tak, a może nie. Zresztą nie tylko tu chodzi o poruszaną właśnie kwestię, zauważyłam to już wcześniej między innymi przy temacie nt. mody. Nie obraź się, ale czasami mam wrażenie, że uważasz się za Alfę i omegę...
Skoro wyrażanie swojego zdania przeciwnego do cudzego jest wg Ciebie uważaniem się za alfę i omegę to ok...
I po raz kolejny stwierdzam, że na tym forum nie można wyrazić swojego zdania. Jednej się coś podoba- używa argumentów przemawiających za tym, drugiej nie- robi to samo. Dyskutujemy na różne tematy. A w końcu przychodzi stwierdzenie, że się kłócimy, że ktoś (w tym momencie ja) się bulwersuje itd...
No litości, nie każdy temat wygląda tak:
A: widziałam się z Tżem było cudownie
B,C,D: ojej to cudownie
I uważam, że nie powinien tak wyglądać.
A na razie to wszystko do tego prowadzi, bo co się zacznie inny temat, to jest skwitowany tym, że się kłócimy.
Stary 2010-06-20, 21:57   #3426
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
a ja chcę!
Masz prawo Która opcja wygra - zobaczymy.
Nie zamierzam uciekać z kraju jak szczur w tonącego okrętu za granicę, jeśli coś w państwie pójdzie nie po mojej myśli - gdyby tak było to musiałabym już pakować walizki
Cytat:
Kochana sprawdź tylko proszę, kto głosował na Lecha Kaczyńskiego w poprzednich wyborach prezydenckich. To mówi samo za siebie.
No np. ja Co w związku z tym? Teraz trafię do wora z napisem "chorzy na głowę 60+"
Stary 2010-06-20, 21:58   #3427
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Dzi, proszę Cię, nie obrażaj mnie mówiąc, że "nie wiem o czym mówię". Ja wiem o czym mówię i mam prawo uważać inaczej niż Ty co nie uprawnia Ciebie do sugerowania mi rzeczy z pierwszej Twojej wypowiedzi politycznej. Nie twierdzę, że to co JA sądzę jest lepsze - nie. Ale każdy ma prawo do własnych poglądów i tego, żeby te poglądy nie zostały przez innych wtarte w podłoże takimi wypowiedziami. Jakby nie patrzeć należałby się mi (i nie tylko mi) przeprosiny za to 60+ Ja się kłócić nie zamierzam - nie ja rozpoczęłam tą dyskusję - zauważ, że jakoś ja nie atakuję ani fanów PO, ani fanów pana Komorowskiego, ani nikogo innego, nie urządzam wrzucania do jednego wora wszystkich jak leci ani nie rozpowszechniam stereotypów na temat fanów konkretnych ugrupowań itp.
Skomentuję jeszcze tylko in vitro. Wyobraź sobie, że biorę, w świetle moich aktualnych problemów ze zdrowiem, realnie pod uwagę możliwość tego, że nie zajdę w ciążę i nie będę miała dzieci. Nie zamierzam w związku z tym walczyć o in vitro - zwłaszcza refundowane. Mnóstwo niechcianych dzieci czeka na adopcję. Postanowiłam dawno temu, że jeśli miałabym mieć to szczęście i doczekać się własnego dziecka, to gdybym miała wystarczające warunki ku temu - rozważę możliwość zaadoptowania kolejnego dziecka.
Jeżeli poczułaś się urażona-przepraszam bo każdy ma prawo do innych pogladów aczkolwiek jeżeli wiem coś i mam na to dowody to zwyczajnie prostuję sprawy na bieżąco. I nie mam zamiaru nikgo tutaj atakowac. Głosowałam na Komorowskiego po to żeby |Kaczyński nie wygrał, żałuje strasznie że Napieralski nie miał szans.

Stary 2010-06-20, 21:59   #3428
OlkaR
Zakorzenienie

Dzi czy to, że akurat w takich środowiskach "triumfował" znaczy, że wszyscy tacy są? Moim zdaniem nie.
Poza tym... co to ma do rzeczy???
Stary 2010-06-20, 22:04   #3429
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Masz prawo Która opcja wygra - zobaczymy.
Nie zamierzam uciekać z kraju jak szczur w tonącego okrętu za granicę, jeśli coś w państwie pójdzie nie po mojej myśli - gdyby tak było to musiałabym już pakować walizki

No np. ja Co w związku z tym? Teraz trafię do wora z napisem "chorzy na głowę 60+"
Dzizaaas ,skopiowałam Ci tylko fragment podsumowania z wyborow 2005 gdzie czarno na białym było napisane kto jaki ma elektorat. Przykro mi tylko,że bierzesz wszystko tak do siebie. Podaję tylko suche fakty i koniec.
Kończę już te moje dywagacje na ten temat bo widzę, że nie ma tutaj żadnych konstruktywnych efektów tylko żale...
I jeszcze raz powtarzam nie zamierzałam i nie zamierzam nikogo atakować gdyż w naszym kraju panuje demokracja i każdy ma prawo mieć swoje poglądy mniej lub bardziej słuszne.
Ja osobiście poczułam się urażona tym wpisem dotyczącym uciekających szczurów gdy tonie okręt- zwyczajnie zazdroszczę krajom zachodnim ich ucywilizowania bo w Polsce na dzień dzisiejszy mamy jeden wielki busz gdzie wszyscy tylko kombinują jak tu zarobić i się nie narobić i jeszcze pozostało to poczucie pokomunistycznie,że mi się należy. Nic się nie należy. Koniec i kropka.

Stary 2010-06-20, 22:05   #3430
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Skoro wyrażanie swojego zdania przeciwnego do cudzego jest wg Ciebie uważaniem się za alfę i omegę to ok...
I po raz kolejny stwierdzam, że na tym forum nie można wyrazić swojego zdania. Jednej się coś podoba- używa argumentów przemawiających za tym, drugiej nie- robi to samo. Dyskutujemy na różne tematy. A w końcu przychodzi stwierdzenie, że się kłócimy, że ktoś (w tym momencie ja) się bulwersuje itd...
No litości, nie każdy temat wygląda tak:
A: widziałam się z Tżem było cudownie
B,C,D: ojej to cudownie
I uważam, że nie powinien tak wyglądać.
A na razie to wszystko do tego prowadzi, bo co się zacznie inny temat, to jest skwitowany tym, że się kłócimy.
Nigdy nie powiedziałam, że nie można wyrażać własnego zdania, na tym polega dyskusja, żeby się wymieniać poglądami.
Skoro juz się do tego odniosłaś to też to skomentuję. Ostatnio napisałaś te słowa, gdy któraś z dziewczyn się z Tobą nie zgodziła w jakiejś kwestii, nie było żadnego ataku na ciebie czy twoje poglądy, broń Boże! A ty stwierdziłaś, że nie można wyrażać swojego zdania. Otóż można, ale gdy ktoś się z Toba nie zgadza to nie traktuj tego jako ataku na twoją osobę.
Powtarzam to są moje subiektywne odczucia (a może maja znamiona obiektywizmu, bo w żadnej dyskusji z tobą nie brałam udziału).
Stary 2010-06-20, 22:08   #3431
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dzizaaas ,skopiowałam Ci tylko fragment podsumowania z wyborow 2005 gdzie czarno na białym było napisane kto jaki ma elektorat. Przykro mi tylko,że bierzesz wszystko tak do siebie. Podaję tylko suche fakty i koniec.
Kończę już te moje dywagacje na ten temat bo widzę, że nie ma tutaj żadnych konstruktywnych efektów tylko żale...
I jeszcze raz powtarzam nie zamierzałam i nie zamierzam nikogo atakować gdyż w naszym kraju panuje demokracja i każdy ma prawo mieć swoje poglądy mniej lub bardziej słuszne.
Ja osobiście poczułam się urażona tym wpisem dotyczącym uciekających szczurów gdy tonie okręt- zwyczajnie zazdroszczę krajom zachodnim ich ucywilizowania bo w Polsce na dzień dzisiejszy mamy jeden wielki busz gdzie wszyscy tylko kombinują jak tu zarobić i się nie narobić i jeszcze pozostało to poczucie pokomunistycznie,że mi się należy. Nic się nie należy. Koniec i kropka.
No wiesz... Ty pewnie też brałabyś do siebie wszystko, gdyby na samym wstępie Ci napisał, że z Twoimi poglądami to nic tylko dom starców i kaplica

Jeśli moja wypowiedź Ciebie uraziła to przepraszam najmocniej.
Stary 2010-06-20, 22:11   #3432
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
No wiesz... Ty pewnie też brałabyś do siebie wszystko, gdyby na samym wstępie Ci napisał, że z Twoimi poglądami to nic tylko dom starców i kaplica

Jeśli moja wypowiedź Ciebie uraziła to przepraszam najmocniej.
Dobra zakończmy ten temat bo widzę,że nikomu to na zdrowie nie wyjdzie...

Stary 2010-06-20, 22:13   #3433
Claris
Zakorzenienie

Dzi mądrze gadasz.

Moi rodzice byli teraz na wsi pod Łodzią w weekend i mój ojciec jako wielki fan PO pytał się oczywiście kogo mógł na kogo będą głosować i przekonywał ich do swoich racji. I co się okazało, że ludzie tam głosują na Kaczyńskiego, bo taki biedny, bo brata stracił, programu to oni w ogóle nie znają...Masakra, mam nadzieję, że to były tylko wyjątki
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 22:16   #3434
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
I co się okazało, że ludzie tam głosują na Kaczyńskiego, bo taki biedny, bo brata stracił, programu to oni w ogóle nie znają...Masakra, mam nadzieję, że to były tylko wyjątki
Bywa - każdy kandydat ma też grono wyborców, którzy głosują na niego bo ten ma fajny głos, ładny krawat, wypadł w "orła i reszkę" czy coś w tym stylu. W moim dawnym liceum swojego czasu kilka osób oddało głos na Leppera. Nie byłoby w tym nic nienormalnego gdyby nie argument, że to było "tak dla jaj"
Stary 2010-06-20, 22:19   #3435
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bywa - każdy kandydat ma też grono wyborców, którzy głosują na niego bo ten ma fajny głos, ładny krawat, wypadł w "orła i reszkę" czy coś w tym stylu. W moim dawnym liceum swojego czasu kilka osób oddało głos na Leppera. Nie byłoby w tym nic nienormalnego gdyby nie argument, że to było "tak dla jaj"
No cóż ciotka mojego TŻta od lat głosuje na Leppera, bo jak powiedziała- on jest szczery. Chodziło jej o to, że kiedy pierwszy raz startował na prezydenta to gdzies w jakimś programie powiedział, że nie potrafi jeść sztućcami i jest prostym chłopem, tym porwał jej serce
Stary 2010-06-20, 22:20   #3436
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż ciotka mojego TŻta od lat głosuje na Leppera, bo jak powiedziała- on jest szczery. Chodziło jej o to, że kiedy pierwszy raz startował na prezydenta to gdzies w jakimś programie powiedział, że nie potrafi jeść sztućcami i jest prostym chłopem, tym porwał jej serce
To jest jakiś argument
Stary 2010-06-20, 22:28   #3437
pagka
Wtajemniczenie

Zmieniając temat - jak wam się podoba ten pierścień?
Stary 2010-06-20, 22:31   #3438
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny, lubię takie łezkowate kształty no i kolorowe kamienie
Chociaż zauważyłam ostatnio, że straciłam zainteresowanie moimi wcześniejszymi pierścionkowymi typami - ciekawe z jakiej paki
Stary 2010-06-20, 22:36   #3439
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
piekny jest jeszcze jakby mial czerwone/fioletowe/czarne oczko to bylby dla mnie idealny
Stary 2010-06-20, 22:38   #3440
pagka
Wtajemniczenie

Rain to ci zagadka

Właśnie nie wiem czy sobie nie kupić, dawno sobie biżuterii nie sprawiłam, a ten pierścień wyjątkowo mi się spodobał.
Arrakis z fioletowym też mógłby być, bo ametysty uwielbiam
Stary 2010-06-20, 22:39   #3441
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
szmaragd?

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 22:42   #3442
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
szmaragd?
szmaragd, szmaragd, ale syntetyczny
Stary 2010-06-20, 22:43   #3443
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie wiem czy sobie nie kupić, dawno sobie biżuterii nie sprawiłam, a ten pierścień wyjątkowo mi się spodobał.
KUPIĆ
Stary 2010-06-20, 22:44   #3444
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja powiem tak.
Ucieszę się, jeśli nie wygra Kaczyński.
1.Nie sprawdził się jako premier, to i jako prezydent się nie sprawdzi.
2. Patrząc na to, że większość ludzi nie wie o JK nawet tego, że jest doktorem prawa (z jakiegoś badziewnego tematu) i ze największym jego osiągnięciem w walce o wolną Polskę była praca w gazecie Macierewicza - śmiem twierdzić, że jego % są ze względu na brata i medialną politykę.
3. Korupcji p. Kaczyński nie zwalczył. Na sumieniu ma np Blidę, różne machlojki z CBA, podsłuchy. Pfff....
4. Co do aplikacji - Ola, sorry, ale się nie odzywaj się tak kategorycznie na temat, o którym nie masz bladego pojęcia. Wybacz, ale niestety nie ma szans na dostanie się po znajomości na aplikację w teraźniejszych realiach. Są państwowe egzaminy (kiedyś były takie lokalne, więc zdarzały się nadużycia znajomości). Co do załatwiania pracy po aplikacji... Jeszcze kilka (ok 10 lat temu) nawet sfinansowanie budowy domu prezesowi sądu okręgowego nie gwarantowało miejsca pracy, a jakiekolwiek znajomości budowało się latami. I jak się udało kogokolwiek wepchnąć, to nie było to ani łatwe ani częste. A co dopiero teraz, gdzie dostają się Ci, z dobrymi wynikami egzaminu... W sądownictwie nie ma teraz miejsca na plecy.
5. Co do szczerości polityków... Żaden polityk nie jest szczery. Oni nie mogą być szczerzy, bo kończą jak Korwin. Słyszalny głos, ale nie brany na poważnie.

pagka, ładny ten pierścień

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-06-21 o 09:48
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 22:47   #3445
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
szmaragd, szmaragd, ale syntetyczny
To znaczy, że co - taka szmaragdowa cyrkonia ??
Pytam bo wsiur jestem - skoro nie odróżniam diamentów i cyrkonii to pewnie szmaragdów syntetycznych i niesyntetycznych też nie

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
5. Co do szczerości polityków... Żaden polityk nie jest szczery. Oni nie mogą być szczerzy, bo kończą jak Korwin. Słyszalny głos, ale nie brany na poważnie.
A to ja się zgodzę - taki zawód i mają to wpisane w metabolizm
Stary 2010-06-20, 22:49   #3446
Zwies
Zakorzenienie

Ja też się chciałam spytać o co chodzi z tym syntetycznym szmaragdem...

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 22:49   #3447
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
To znaczy, że co - taka szmaragdowa cyrkonia ??
Pytam bo wsiur jestem - skoro nie odróżniam diamentów i cyrkonii to pewnie szmaragdów syntetycznych i niesyntetycznych też nie

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

A to ja się zgodzę - taki zawód i mają to wpisane w metabolizm
Nie mam pojęcia W końcu też wsiur ze mnie Napisane syntetyczny szmaragd, więc przyjmuję, że to.... syntetyczny szmaragd
Stary 2010-06-20, 22:49   #3448
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Na temat wyborów się nie wypowiem, bo to jest bez sensu. Mamy demokrację, każdy ma prawo zagłosowania tak, jak uważa i spoko Już to kiedyś pisałam, ale - żyjmy i dajmy żyć innym.

A do wypowiedzi zacytowanej Pagki chciałam napisać, że się z tym zgadzam. Wszystko można napisać, ale można wyrazić swoje zdanie na milion różnych sposobów - mniej lub bardziej agresywnie, dyskusja wtedy toczy się zupełnie inaczej (i też nie chodzi mi tylko o temat wyborów, ale tak ogólnie, nawet w odniesieniu do wspomnianego już wcześniej tematu słomkowych kapeluszy i japonek, wypowiadania się kto i kiedy wygląda gejowato).

Nie śpię od 4 rano, padam

Claris, cały czas kciukam za pieska

Edytowane przez Biska
Czas edycji: 2010-06-20 o 22:51
Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 22:54   #3449
Claris
Zakorzenienie

rain mam pytanie, bo widzę że grasz na fb w bejeweled blitz. powiedz mi na czym polega punktacja? Bo mi b. rzadko dodaje punkty, a Ty widzę masz ich sporo

Bisia myślałam o Tobie jak Ty tam w tej komisji,
dziekuję że myslisz o moim piesiu jutro o 11. żeby było dobrze, żeby operacja doszła do skutku i go dobrze poskładali ((

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2010-06-20 o 22:55
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 22:55   #3450
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia W końcu też wsiur ze mnie Napisane syntetyczny szmaragd, więc przyjmuję, że to.... syntetyczny szmaragd
Ahaaa, myślałam, że jesteś z tych lepiej wyedukowanych w temacie Syntetyczny czy nie - ważne, że ładny
Tak jak teściowie przyszli się dzisiaj rzucili na oględziny mojej prawej łapki i teściu do TŻ mówi "no to zaraz zobaczymy czy diament kupiłeś czy kawałek szkiełka" a ja "nie ważne "
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości