|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c
Może tak, a może nie. Zresztą nie tylko tu chodzi o poruszaną właśnie kwestię, zauważyłam to już wcześniej między innymi przy temacie nt. mody. Nie obraź się, ale czasami mam wrażenie, że uważasz się za Alfę i omegę...
3:0 dla Brazylii
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c
Cytat:
-chciałabym prywatyzacji placówek służby zdrowia - bo państwowe zwyczajnie sobie nie radzą. -chciałabym refundowania chociaż w części metody in vitro -chciałabym żeby studia państwowe były płatne nie w całości, ale przynajmniej w części, no i generalnie reforma szkolnictwa zakazująca np pracy na tej samej uczelni iluś tam pokoleń, bo to co się dzieje chociażby ma umcs-ie woła o pomstę. również jestem za poukładaniem spraw wojskowych ale to co robił śp. kaczyński to same wiecie, że mądre nie było - bratanie się z gruzją (po jaką cholerę skoro i tak żadnych z tego profitów nie mamy a wiadomo że to wróg rosji?) - rakietki jako atrapy (może podrażnimy się ze wschodem?) - Niemcy jako 2 ważny sąsiad też mu nie pasowały i nasze stosunki uległy pogorszeniu...itp, itd. jak dla mnie w czasie jego rządów tylko się pogorszyło - bracia pokazali co potrafią - jak dla mnie to tylko kłócić się umieli, nic wiecej. |
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I proszę podsumowanie z wyborów z 2005 roku: Kaczyński wygrał w województwach centralnych i wschodnich: w woj. kujawsko-pomorskim, łódzkim, mazowieckim, podlaskim, świętokrzyskim, małopolskim, podkarpackim (gdzie odniósł największe zwycięstwo - 72 proc.) i lubelskim; Tusk - w zachodnich i północnych - w pomorskim, zachodniopomorskim, wielkopolskim, lubuskim, wielkopolskim, dolnośląskim, opolskim (jego największe zwycięstwo - 61 proc.) i śląskim. W woj. warmińsko-mazurskim padł remis. Na wsi Kaczyński triumfował z 68 proc. głosów, podobnie jak w miastach do 50 tys. mieszkańców. Tam zyskał 52 proc. głosów. W miastach od 50 do 200 tys. mieszkańców Tusk uzyskał 52 proc., a w miastach powyżej 200 tys. - 58 proc. Także w Warszawie, której prezydentem jest Lech Kaczyński, wygrał Tusk z 53-procentowym poparciem. W Gdańsku Tusk zwyciężył z 64 proc. głosów. Kaczyński triumfował wśród wyborców z wykształceniem podstawowym, zasadniczym i średnim (72 proc. osób z wykształceniem podstawowym; 67 proc. z wykształceniem zasadniczym zawodowym i 54 proc. ze średnim); Tusk - wśród studentów (64 proc.) i osób z wyższym wykształceniem (61 proc.). Na Kaczyńskiego głosowało 57 proc. mężczyzn i 53 proc. kobiet. Na Tuska oddało głos 47 proc. kobiet i 43 proc. mężczyzn. Źródło: http://www.wprost.pl/ar/?O=82398
"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie" ![]() Edytowane przez Dzi25 Czas edycji: 2010-06-20 o 21:55 |
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się kłócić nie zamierzam - nie ja rozpoczęłam tą dyskusję - zauważ, że jakoś ja nie atakuję ani fanów PO, ani fanów pana Komorowskiego, ani nikogo innego, nie urządzam wrzucania do jednego wora wszystkich jak leci ani nie rozpowszechniam stereotypów na temat fanów konkretnych ugrupowań itp.Skomentuję jeszcze tylko in vitro. Wyobraź sobie, że biorę, w świetle moich aktualnych problemów ze zdrowiem, realnie pod uwagę możliwość tego, że nie zajdę w ciążę i nie będę miała dzieci. Nie zamierzam w związku z tym walczyć o in vitro - zwłaszcza refundowane. Mnóstwo niechcianych dzieci czeka na adopcję. Postanowiłam dawno temu, że jeśli miałabym mieć to szczęście i doczekać się własnego dziecka, to gdybym miała wystarczające warunki ku temu - rozważę możliwość zaadoptowania kolejnego dziecka. |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I po raz kolejny stwierdzam, że na tym forum nie można wyrazić swojego zdania. Jednej się coś podoba- używa argumentów przemawiających za tym, drugiej nie- robi to samo. Dyskutujemy na różne tematy. A w końcu przychodzi stwierdzenie, że się kłócimy, że ktoś (w tym momencie ja) się bulwersuje itd... No litości, nie każdy temat wygląda tak: A: widziałam się z Tżem było cudownie B,C,D: ojej to cudownie I uważam, że nie powinien tak wyglądać. A na razie to wszystko do tego prowadzi, bo co się zacznie inny temat, to jest skwitowany tym, że się kłócimy.
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Masz prawo
Która opcja wygra - zobaczymy. Nie zamierzam uciekać z kraju jak szczur w tonącego okrętu za granicę, jeśli coś w państwie pójdzie nie po mojej myśli - gdyby tak było to musiałabym już pakować walizki Cytat:
Co w związku z tym? Teraz trafię do wora z napisem "chorzy na głowę 60+"
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Dzi czy to, że akurat w takich środowiskach "triumfował" znaczy, że wszyscy tacy są? Moim zdaniem nie.
Poza tym... co to ma do rzeczy???
|
|
#3429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kończę już te moje dywagacje na ten temat bo widzę, że nie ma tutaj żadnych konstruktywnych efektów tylko żale... I jeszcze raz powtarzam nie zamierzałam i nie zamierzam nikogo atakować gdyż w naszym kraju panuje demokracja i każdy ma prawo mieć swoje poglądy mniej lub bardziej słuszne. Ja osobiście poczułam się urażona tym wpisem dotyczącym uciekających szczurów gdy tonie okręt- zwyczajnie zazdroszczę krajom zachodnim ich ucywilizowania bo w Polsce na dzień dzisiejszy mamy jeden wielki busz gdzie wszyscy tylko kombinują jak tu zarobić i się nie narobić i jeszcze pozostało to poczucie pokomunistycznie,że mi się należy. Nic się nie należy. Koniec i kropka.
|
|
#3430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro juz się do tego odniosłaś to też to skomentuję. Ostatnio napisałaś te słowa, gdy któraś z dziewczyn się z Tobą nie zgodziła w jakiejś kwestii, nie było żadnego ataku na ciebie czy twoje poglądy, broń Boże! A ty stwierdziłaś, że nie można wyrażać swojego zdania. Otóż można, ale gdy ktoś się z Toba nie zgadza to nie traktuj tego jako ataku na twoją osobę. Powtarzam to są moje subiektywne odczucia (a może maja znamiona obiektywizmu, bo w żadnej dyskusji z tobą nie brałam udziału).
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli moja wypowiedź Ciebie uraziła to przepraszam najmocniej. |
|
|
|
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
Dobra zakończmy ten temat bo widzę,że nikomu to na zdrowie nie wyjdzie...
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Dzi mądrze gadasz.
Moi rodzice byli teraz na wsi pod Łodzią w weekend i mój ojciec jako wielki fan PO pytał się oczywiście kogo mógł na kogo będą głosować i przekonywał ich do swoich racji. I co się okazało, że ludzie tam głosują na Kaczyńskiego, bo taki biedny, bo brata stracił, programu to oni w ogóle nie znają...Masakra, mam nadzieję, że to były tylko wyjątki |
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmieniając temat - jak wam się podoba ten pierścień?
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny, lubię takie łezkowate kształty no i kolorowe kamienie
![]() Chociaż zauważyłam ostatnio, że straciłam zainteresowanie moimi wcześniejszymi pierścionkowymi typami - ciekawe z jakiej paki
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
piekny jest
|
|
#3440 |
|
Wtajemniczenie
|
Rain to ci zagadka
![]() Właśnie nie wiem czy sobie nie kupić, dawno sobie biżuterii nie sprawiłam, a ten pierścień wyjątkowo mi się spodobał. Arrakis z fioletowym też mógłby być, bo ametysty uwielbiam
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiem tak.
Ucieszę się, jeśli nie wygra Kaczyński. 1.Nie sprawdził się jako premier, to i jako prezydent się nie sprawdzi. 2. Patrząc na to, że większość ludzi nie wie o JK nawet tego, że jest doktorem prawa (z jakiegoś badziewnego tematu) i ze największym jego osiągnięciem w walce o wolną Polskę była praca w gazecie Macierewicza - śmiem twierdzić, że jego % są ze względu na brata i medialną politykę. 3. Korupcji p. Kaczyński nie zwalczył. Na sumieniu ma np Blidę, różne machlojki z CBA, podsłuchy. Pfff.... 4. Co do aplikacji - Ola, sorry, ale się nie odzywaj się tak kategorycznie na temat, o którym nie masz bladego pojęcia. Wybacz, ale niestety nie ma szans na dostanie się po znajomości na aplikację w teraźniejszych realiach. Są państwowe egzaminy (kiedyś były takie lokalne, więc zdarzały się nadużycia znajomości). Co do załatwiania pracy po aplikacji... Jeszcze kilka (ok 10 lat temu) nawet sfinansowanie budowy domu prezesowi sądu okręgowego nie gwarantowało miejsca pracy, a jakiekolwiek znajomości budowało się latami. I jak się udało kogokolwiek wepchnąć, to nie było to ani łatwe ani częste. A co dopiero teraz, gdzie dostają się Ci, z dobrymi wynikami egzaminu... W sądownictwie nie ma teraz miejsca na plecy. 5. Co do szczerości polityków... Żaden polityk nie jest szczery. Oni nie mogą być szczerzy, bo kończą jak Korwin. Słyszalny głos, ale nie brany na poważnie. pagka, ładny ten pierścień
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-06-21 o 09:48 |
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
To znaczy, że co - taka szmaragdowa cyrkonia ??
![]() Pytam bo wsiur jestem - skoro nie odróżniam diamentów i cyrkonii to pewnie szmaragdów syntetycznych i niesyntetycznych też nie ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się chciałam spytać o co chodzi z tym syntetycznym szmaragdem...
|
#3447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu też wsiur ze mnie Napisane syntetyczny szmaragd, więc przyjmuję, że to.... syntetyczny szmaragd
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już to kiedyś pisałam, ale - żyjmy i dajmy żyć innym.A do wypowiedzi zacytowanej Pagki chciałam napisać, że się z tym zgadzam. Wszystko można napisać, ale można wyrazić swoje zdanie na milion różnych sposobów - mniej lub bardziej agresywnie, dyskusja wtedy toczy się zupełnie inaczej (i też nie chodzi mi tylko o temat wyborów, ale tak ogólnie, nawet w odniesieniu do wspomnianego już wcześniej tematu słomkowych kapeluszy i japonek, wypowiadania się kto i kiedy wygląda gejowato). Nie śpię od 4 rano, padam ![]() Claris, cały czas kciukam za pieska
Edytowane przez Biska Czas edycji: 2010-06-20 o 22:51 |
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
rain mam pytanie, bo widzę że grasz na fb w bejeweled blitz. powiedz mi na czym polega punktacja? Bo mi b. rzadko dodaje punkty, a Ty widzę masz ich sporo
![]() Bisia myślałam o Tobie jak Ty tam w tej komisji,dziekuję że myslisz o moim piesiu jutro o 11. żeby było dobrze, żeby operacja doszła do skutku i go dobrze poskładali ((
Edytowane przez Claris Czas edycji: 2010-06-20 o 22:55 |
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syntetyczny czy nie - ważne, że ładny ![]() Tak jak teściowie przyszli się dzisiaj rzucili na oględziny mojej prawej łapki i teściu do TŻ mówi "no to zaraz zobaczymy czy diament kupiłeś czy kawałek szkiełka" a ja "nie ważne "
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Ja się kłócić nie zamierzam - nie ja rozpoczęłam tą dyskusję - zauważ, że jakoś ja nie atakuję ani fanów PO, ani fanów pana Komorowskiego, ani nikogo innego, nie urządzam wrzucania do jednego wora wszystkich jak leci ani nie rozpowszechniam stereotypów na temat fanów konkretnych ugrupowań itp.

myślałam o Tobie jak Ty tam w tej komisji,