|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Ja tez musze sie wziasc za siebie znowu , wkurza mnie ten brzuch . Tak patrzylam na program 14 dni z nestle . Tam ustalaja Ci zdrowa diete no i cwiczenia , co o tym myslicie ?
|
#902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
dzwoniłam do lekarza, kazał dawac zyrtec, wapno, przemywac jej oczka rumiankiem i jeszcze kazał jej kropelki do oczu kupic sulfacetamid ciągnie sie... Cytat:
![]()
|
|
#903 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja to glupia jestem jednak
sciagnelam paznokcie bo mi sie nie podobaly i mialam zrobic sobie nowe ale juz mi sie nie chce
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis obchodzony jest u nas Dzien Ojca. Na Dzien Matki Anglicy daja kwiaty/podarki matkom swoich dzieci, aby im podziekowac, takiez i mnie byly ofiarowane
. Dzis byl dzien milego rewanzu . Maz dostal kartke z rysunkiem dziecka i napisem:"Musisz byc najlepszym ojcem na swiecie... bo zobacz jaki fajny wyroslem" oraz drobny prezent. Zaprosilam meza rowniez na lunch. Nie mglismy pojsc daleko, bo jestem na L4 i nie moge szlajac sie po knajpkach . Niedaleko mnie jest fajny park, a tam slodka restauracyjka, gdzie moglismy zjesc na swiezym powietrzu. Potem byl spacer i powrot do domu na drzemke. wieczorem zamowilam jedzenie ze swietniej hinduskiej restauracji (super, ze mozna zamowic i zaplacic online z dostawa do domu). Tak wiec bylo milo ......mogloby byc wprost idealnie, gdyby nie bezmyslnosc mojego meza. Zdrzemnelam sie z Malutkiem w naszym lozku, a po przebudzeniu on go wzial, aby zmienic mu pieluche. Ja jeszcze na chwile lezalam. Postanowil zmienic mu spodnie na szorty i zostawil go na przewijaku samego i poszedl do szafy. Ja uslyszalam gluchy huk i cisze i mojego meza krzyczacego "OMG, OMG". Zerwalam sie z lozka krzyczac (po polsku ) "cos ty zrobil, cos ty zrobil". Zobaczylam jak trzyma Antonio bladego, ktory sie zaniosl, wyszarpalam go z jego rak i za 2 minuty juz sie smial... A moj maz plakal jak nigdy w zyciu... Antonio nie ma siniaka, ani zadrapania, ale musialam sie pozniej rowniez wyryczec. Pozwolcie, ze zostawie to bez komentarza, to byla najgorsza lekcja dla mojego meza... moglo sie skonczyc tragicznie
|
#905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mariola na moment zamarlam Cale szczescie ze nic sie nie staloFajny dzien, super jak tak nie trzbea gotowac tylko je sie to co ktos inny zrobi
|
|
#906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego ja nie mam przewijaka....... odkad Zuza skoczyła 4 może 5 m-cy przewijam ja na podkładach rossmanowskich z rossmana, pzrynajmniej nie mam stresa ze spuszcze ja z oka i mała spadnie ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- aa poza tym zazdroszcze takiego miłego dnia.......
|
|
#907 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariolu
fajny dzionek sobie spedziliscie
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam przewijak na pralce i musze wam powiedziec ze to jest jedyne miejsce gdzie jestem w stanie w miare normalnie zmienic dziecku pieluche
Gdzie indziej kreci sie , wierci, ucieka, no po prostu masakra Oszalec idzie
|
#909 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Po pierwsze dla Ciebie Kubusiu 100 lat zdrówka, uśmiechu, i żeby każde Twoje marzenie się spełniało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mogę tylko chyba życzyć Ci dużooo cierpliwości i żeby tę ząbki szybko wyszły Cytat:
Prosiłyśmy o "osobową" ochronę chociaż na nocki... Na prośbach się skończyło. Bo przecież mamy guzik... Cytat:
dzieciaki idą jak burza kiedy mój zacznie ![]() cudnie napisane ![]() Cytat:
aż ciarki mnie przeszyły jak czytałam co napisałaś...Dobrze, że małemu nic się nie stało. Obserwuj go jednak. |
|||||
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Kubusiu, chciałam razem z Bartusiem życzyć Ci samych słonecznych dni, uśmiechu na buzi, zdrówka, pociechy z Mamy i Taty , samych wspaniałych chwil w życiu!Rośnij zdrowo!Sto lat, sto lat
|
#911 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka Wpadłam tylko na chwilke napisac, ze imprezka sie udała, dopiero uporałam sie z myciem naczyn. Chce sie wczesniej połozyc bo jutro z rana mam jazde. Jutro, w wolnej chwili napisze jak było i wkleje jakies fotki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuje za wszystkie piekne życzenia Wzruszyłam sie Jestescie kochane Widze, ze życzen Gorgulka mi nie zacytowało Piękne są, rowniez bardzooo dziekuje w imieniu Kubusia.Jak jeszcze kogos nie zacytowałam to bardzo przepraszam ![]()
|
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
coś w tym jest...
http://demotywatory.pl/1771201/Kazdy...-oczekuje-syna
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Cos mi wogole podublowało cytaty
nie wiem jak to sie stało - pewnie połowe niezacytowało Tak czy inaczej, wszystkim bardzo dziekuje za Zyczenia Zmykam juz spac, do jutra
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien byl mily, bo maz naprawde stal sie naprawde dobrym tatusiem w ciagu tego roku
...tylko nie zrozumie tego braku wyobrazni, ze mozna sie odwrocic plecami od dziecka i pojsc do szafy , przewija na lozku (niskim). Jak do tej pory dobrze nam sluzyl, ale chyba z niego zrezygnuje, bo nie zapomne nigdy widoku tej bladej, przestraszonej twarzyczki i otwartej w niemym krzyku buzi ![]() ![]() . Niedawno Antos sie przebudzil po smoka, maz wzial go do siebie do lzoka i przez godzine na niego patrzyl i plakal... ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Sweet_21 witaj Katarzynko, gratki dla Laurki za pierwsze kroczki , ale fajny mieliscie dzien
|
#915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do niedzieli to miałam identycznie Cytat:
![]() tez jestem z Ciebie dumna! ![]() Cytat:
szkoda, ze u Bartusia na urodzinach nie będzie zadnych dzieci
|
||||
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż znowu mi się chce płakać na samo wspomnienie ![]() Fakt, faktem ja wtedy nie wyszłam z łazienki tylko się odwróciłam na sekundę (tu zawalił )
|
|
|
|
|
#917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ... Bartek chciałdzisaij poćwiczyc na moim steperze ![]() Cytat:
ja przeczytałam to mnie zatkało - łzy w oczach ... dobrze, ze nic się nie stało ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#918 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariolu maz sie naprawde przejal, nie dziwie sie
widze, ze baaardzo uczuciowy jest
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynmi potrzebuje pomocy
![]() muszę szybko wynrać jakieś drzwi do domu - naszego nowego ... i mam już męeeelik w głowie ![]() które Wam sie pdobają? w domu chce miec raczej nowocześnie, ale żeby było ciepło i przytulnie
|
|
|
|
#920 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ania czy to sa drzwi DRE?
jesli tak to ja mam 13 wiesz, ze jak Bartus podrosnie i piznie czyms w drzwi to bedziesz miec dziure? ja juz mam dziure w drzwiach sypialni bo cos mi spadlo i obilo, nie pamietam juz co drzwi u Eryka cale poobijane a futryny porysowane i poobijane sa wszedzie
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najpierw Eryk teraz drzwi |
||
|
|
|
#922 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
czas polozyc sie spac chyba
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie
Ide spac, dobrze, ze ten dzien juz sie skonczyl... tak, maz jest uczuciowy i zawsze bardzo wszystko przezywa moglam na niego nakrzyczec, ala tak robie zawsze , a wiec terapia szokowa i apelacja do jego uczuc tacierzynskich i wyklad na temat "o roli rodzica..."
|
#924 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo sympatyczny wieczorek, a mężowi chyba rozum na sekunde odebrało ![]() Na szczęście taka skrajna chwilowa nieodpowiedzialność, nie wyrządziła dużej krzywdy Potrafię sobie wyobrazić jak potwornie musiał się czuć.Niepotrzebna aż tak sroga nauczka. BTW Antonio jeszcze mieści się na przewijaku? Cytat:
thx Cytat:
Cytat:
do kuchni 2, 19 do pokoi 8,10,11 Troszkę leniwa byłam by wyjechać na rower, a jak się zmobilizowałam to poszłam 8km z kijkami + chwilka rowerkiem do domu.Wróciłam pełna życia i witalności.O 23 podłogi zamiatałam ![]() Przed północą kładąc się do łóżka zapadła decyzja... Startuje z ONZ
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane babole
Widzę, że mamuśki ruszają z dietami ![]() No i dobrze Lepiej być (super, cud miód) mamuśkami niż (grubymi, ociężałymi, zcellulitowanymi) mamciami ![]() Odkąd wzięłam się za siebie czyli połowa stycznia zawsze sobie to powtarzam, że nie chcę być mamcią tylko mamuuuśką .Jakby nie było od stycznia własnymi siłami udało mi się pozbyc 10 kg ![]() a że motywacja od jakiś 2 miesięcy mi stanęła i ostatnio znowu się pojawiła to postanowiłam poromansować z Dukanem Zobacze 62 na wadze i bede szczęśliwa ![]() Trzymam kciuki za wszystkie rozpoczynające "branie się za siebie" i za siebie też
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samej i samoistnie to mi zleciało ponad20kg od chwili porodu, a teraz chce zawalczyć na brzuchem.Nie tyle zalezy mi na kg co na wyglądzie, bo to nie zawsze ma odzwierciedlenie. Powiedzmy że będę dążyć do jednych spodni. Ważyłam się i po porzedniej serii ONZ ,nie przybrałam ani dkg Wciąż 6kg się trzyma.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja tak na szybko bo u nas nocka koszmarna ![]() juz wczoraj wieczorem byl placz -mala nie miala drzemki i byla mega maruda a potem placz co godzine, tulenie i zel na dziasla, mega katar i do tego 38st. temp ![]() podalam panadol i czekam czy spadnie, chyba pojde z nia lekarza
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze nic się nie stało ucałuj Antosia od nas ---------------- my dziękujemy wszystkim za wyrazy uznania i zmykamy do przedszkola
|
|
|
#929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest nadzieja i dla mnie, co prawda inna dieta ale teraz wiem ze sie da utrzymac wage![]() Cytat:
Nie spie od 6.30 i jeszcze nawet sniadania nie zjadlam To ide szamac jajeczniczke
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko,oby to była diagnoza zębowa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

- 07.07.09 

. Dzis byl dzien milego rewanzu
Cale szczescie ze nic sie nie stalo

Oszalec idzie

czyli może przyjadą, a może nie,może im się będzie spieszyć, a może nie
Jestescie kochane 
nie wiem jak to sie stało - pewnie połowe niezacytowało
, ale fajny mieliscie dzien

+ chwilka rowerkiem do domu.