|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Ahhh rozumiem, no to faktycznie szefowa w porządku kobieta ze cię pogoniła
Tam macie 4 mies macierzynskiego?Latkoo z tym czopem to jest tak ze moze odchodzić nawet 2 tyg przed porodem, ale podobno gdy jest podbarwiony krwią to do porodu juz maalutko zostało, a moze tez wyleść przed samy porodem, wiesz to indywidualnie u każdej kobitki. |
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
prawie 6,5 miesiąca
+ urlop wypoczynkowy daje mi prawie 7 miesięcy )
|
|
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
ah wszędzie inaczej... u nas 5 mies macierzyńskiego i potem urlop wychowawczy (płatny bądź nie) Zazwyczaj wiele kobiet wraca do pracy bo cięzko jest wydolić z jednej pensji męża. Ale to juz temat wooda...
|
|
|
|
#994 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) A co do męża to ja na złość zrobiła bym obiad dla siebie ale gary w zlewie by stały aż by zaczęły wychodzić pranie też tylko swoje może się domysli że powinien Ci teraz pomagać, a nie jeszcze obciążać Cię bardziej---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko to Ci odpowiem na świezo, bo włąśnie mi sie mokro przed chwilą zrobiło
nie wiem czy to cały czop odszedł, czy część, bo przy Oli mi nic nie odeszło ale u mnei to było mega dużo gęstego słuzu o barwie lekko beżowej, no to chyba się zaczeło, brzuś mnie ćmi, chyba na wszelki wypadek pojedziemy do szpitala żeby zobaczyli co i jak i żeby poradzili coś na te bakterie, w razie czego smska Ci wyślę![]() Linka fakt, nasze bejbiki to niezłe łobuzy, a mój chyba się zbiera do wyjścia Karolinko kurde co ten Twój meżuś zwariował??? Nie dziwię Ci się, ze jeste wściekła, tez by mnie rozrywało ze złości, dobrze, ze piszesz nam o tym, bedzie Ci lżej Ja bym wcale z nim nie gadała i olewała toatlnie, neich wie, co nabroił, jeśc bym m nic nie zrobiła, prać też nie, nic zero, neich sobie radzi jak jest taki madry, a Ty lez i olej to wszystko, nic nie rób,nie przemęczj sie kochanie, nie wolno Ci!!!!!!!! Mam nadzieje, ze pójdzie po rozum do głowy i Cię pieknie przeprosi i się zmieni!!
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-21 o 11:33 |
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj nie jest tak źle. Tylko, że nie ma wychowawczego - po macierzyńskim można jeszcze iść na 16 tygodni bezpłatnego wolnego, ale ja chyba się na to nie zdecyduję...
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Carol szpital o którym piszesz to szpital prywatny? chodzisz do lekarza który w nim pracuje? pytam bo ostatnio właśnie znalazłam szpital prywatny w którym oczywiście jak sie uda to chciałabym rodzić puki mam czas to na spokojnie teraz chcę wybrac lekarza i rozejrzeć sie za szpitalem i własnie ten prywatny mnie zainteresował wiec zdradź jakieś szczegóły
|
|
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
Carol a moim zdaniem opadł ci brzusio i ciekawa jestem co ci w szpitalu powiedzą. Informuj nas na bieząco!!!Może to już niedługo?
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Heheh w Polsce tak, ale rusałka mieszka w Irlandii jeśli nie doczytałaś.
Carol jak to sie zbiera do wyjścia?? skąd to przeczucie? Moj moze i tez ale mu nie pozwalam!! latko kochanie spokonie, czop może a nie musi odejść, nie sugeruj sie tym! Mi tam nic nie odchodzi, tylko boli i też zielona jestem ![]() Rusałko to co w takim razie zrobić z takim maleństwem???na plecy i do pracy? Carol nie doczytałam kurcze jak to?! To juz?????
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-06-21 o 11:55 |
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
o rany carolku, to już chyba powolutku się zaczyna!!! ale fajnie !
dziewczynki carol i latkoo, dzięki za otuchę, ale najgorsze jest to, że to jest taka sytuacja trochę ciężka dla mnie, bo dla niego gary mogłyby stać miesiąc!!! naprawde wiem że trudno w to uwierzyć, ale on nie jest z domu nauczony sprzątania, może to niezbyt miłe, ale teściowa raczej nie jest pedantką, nieraz syf ma w domu, mnie to przeraża, bo moi rodzice to bardzo tacy porządni są i zawsze w domu lśni. dlatego ja sprzątam, bo takie gary leżące by mnie dobiły psychicznie, a on nawet jak widzi że one są to ich nie sprzątnie. ogólnie to nie powiem, bo jak mu każę coś zrobić to robi raczej, ale żeby tak sam miał potrzebę to nic!!! jak go nauczyć sprzątania??? nawet wiecie co, już tyle razy się zdarzyło, że mu jakiś ważny dokument wywaliłam bo np. leżał parę dni i to go też nic nie nauczyło żeby ważne rzeczy chować! założyłam nawet specjalny segregator z koszulkami gdzie wszystko przechowuję: umowy, rachunki, paragony, gwarancje itp. ale on tam nic nawet nie wsadzi!!!!! KUR..... MAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!jak tak można, mam ochotę go zabić w tym momencie!!!!!! |
|
|
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze pracuję na wieczory, a szanowny małżonek na 2 zmiany . Wrócę do pracy na 4 dni, 3 dni wolnego, mój luby dwa dni wolnego =5.Tylko dwa dni będziemy musieli kombinować, żeby M miał na rano i żebyśmy mogli się wymieniać. Wiem, że będzie ciężko, ale w tej chwili o tym staram się nie myśleć za dużo. Mam tutaj też rodzinę, więc myślę, że w razie potrzeby mi pomogą ![]() Carol uważaj na siebie!! No uciekam na słoneczko XXX |
|
|
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() nie nadrobie was wszystkich przepraszam... ale widze ze Carol juz powoli rodzi ![]() ![]() superr lekkiego porodu kochana jesli to juz![]() u mnie katastrofa niestety, ale ... w skrocie wam powiem, ze wczoraj byla mega klotnia ja mama moj maz i postanowilismy jednak mieszkac osobno tylko nie wiem jeszcze jak to zrobic zeby bylo ok...jest mi cholernie ciezko dzieczyny w tej sytuacji ale wiem ze jak zostaniemy razem dluzej to to sie skonczy zle moja mama jest kochana, ale ma tez swoje humory zdanie itpp i niestety tu sie nie zgadzamy teraz sie glowie jak to zalatwie ehh
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Metropolitan z tymi garami to jakbym o sobie czytala!Tez mnie draznia nieumyte i ile razy ledwo zylam a przed pojsciem spac i tak musialm pozmywac bo inaczej nie mogłam zasnąć.Mój tz nie zmywa i tez sie o to wkurzalam, więc w koncu ustalilismy ze w zamian czysci lazienkę.Co do nauczenie porzadku to nie chce cię martwić, ale to juz chyba troche za poźno dla niego, szzcegolnie że balagan wogle go nie drazni.....Dobrze, że chociaz reaguje jak go poprosisz, jest więc sznasa ze moze da się wprwoadzić jakis podział obowiązków, czy plan, kto kiedy sprzata.
|
#1007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakbym nie była w ciąży to bym z miejsca obaliła jakąś flaszkę z tych nerwów.... tobie chociaż to zostaje ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- zastanawiam się nawet, czy nie odwołać tej rezerwacji na wczasy..... nie mam ochoty w takiej atmosferze jechać, zwłaszcza, że on nie widzi w tym nic złego, że tyle godzin się będę w aucie męczyć. |
||
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chce pogadac z mama na spokojnie ze tak bedzie lpeije itp ale boje sie znowu zakonczy sie to sprzeczka a jeszcze jak tz bedzie i zowu zobaczy klotnie to mnie juz spakuje i wogole..jej czemu to sie tak porobilo dziwnie... jest mi tak cholernie zle z tym wszystkim...jeszcze nie wiem czy czasem tz nie planuje wyjazdu z kraju do pracy na pare tyg a w tedy to juz wogole chyba oszaleje mam dosyc wszystiego dzisiaj naprawde mam nadzieje, ze twoj tz zrozumiem swoj blad i bedziesz miala spokojne po poludnie kochana
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Asieńko ten szpital to tak jak piszesz jest prywatny, jest na Łubinowej 3 w Ochojcu, tutaj jest link do jego strony:
http://www.narodziny.com.pl/ Ja chodze do dr Kozy od 10 tc i dzięki temu mam poród za darmo każda wizyta 130 zł, ale powiem Ci, ze naprawde warto, mam duze porównanie z lekarzami z NFZ.Dzięki dziewczynki Wam wszystkim za życzonka będe Was informowac na bieżąco, na razie spokój, ogoliłam sie i czekamy, bóli nie ma, tak mnie ćmi tylko leciutko więc moze to jeszcze potrwać pare dni, no zaobaczymy. na razie nie jedziemy do szpitala na kontrolę, moze po południu. Filip się wiercioli i naciska na szyjkę![]() Karolinko trudno starego konia, ze się tak wyrażę nauczyć porządku, ale można, ja bym co chwile awanture robila i robila mu n azłosc, tak, zeby poczul jak to jest miec syf, niewyprane, neiwyprasowane i nieposprzatane. Ja tez jestem mega czysta i nienawidze syfiarstwa, szlag mnie trafia na samą myśł o bałaganiarstwie i nie szanowaniu czyjejś pracy. Musis zn akazdym kroku go upominac i mu dogryzac, nie wiem jaki inny sposób znaleźć. Mój mężus na szczescie jest taki jak ja i nie mam tego problemu. Moniczko kurcze tak mi przykro jejku a o co tak ostro poszło, o to, ze nei pracujesz?? Ja pierniczę, chciałabym Ci jakoś pomóc, może sie wszystko rozejdzi epo kościach?? Życze Ci żebyście sie dogadali, bo zasługujesz na szczescie a nie wieczne pretensje i kłótnie!
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
OoO rany co to statnio wszyscy sie kłóca i sprzeczaja?! Sas a moze wyprowadzka to jednak dobry pomysl?
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wrocilam ze szpitala, wszystko jest w porządku
ufff ale ulgalekarka mnie zbadala jak wyjela wziernik to nie bylo żadnych plamien, mleczno biala wydzielina takze moge spac spokojnie
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Hihi Carol nawet sie ogoliłaś. No to tylko czekać, ale faktycznie to moze trwać. jednej lasce na lipcowo sierpniowych czop wylazł juz ze 2 tyg temu i dalej siedzi
![]() Pamelko mówiłam ci!!! ALe zawsze spkojniej jak lekarz potwierdzi!!!
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-06-21 o 12:33 |
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Carol właśnie o ten szpital mi chodzi): znalazłam go jakiś czas temu i zdążyłam sie zorientować ze porody u nich są na nfz super ze tam rodzisz bo będą informacje z pierwszej ręki jaka opieka itd
![]() ![]() kurcze z tego co piszesz to ty juz prawie jedną noga na porodówce ja sobie tak pomyślałam że pierwsza będziesz Ty potem Linka Gosiaro i latko nie wiem czemu ale mam jakieś takie przeczucie, twraz tylko czekac i zobaczy sie jaka będzie kolejność![]() Sas ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
cieszę sie że sprawdziłaś): teraz już nie denerwuj sii dobrze ze wszysko ok |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
Asieńko a powiedz mi tak szczerze jak to jest? Twoje przeczucia to sie zawsze sprawdzają?
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz doprowadza mnie do szalu. Mam jechac dzisiaj do niego, a wcale mi sie nie chce- wcale ![]() Denerwuje mnie wzystkim, nawet takimi blachostkami jak to,ze mam czas kupowac spiochy i ubranka, a moze wlasnie ja chce teraz!!!! AAAAAAAAAAAAA! A no i okazalo sie dzisiaj przeciez, ze brzuch mam duzy bo ZA DUZO JEM. Spoko,jak pojade do niego to pewnie nic nie bede jadla - bo jego matka nigdy nie robi zakupow jak ka przyjezdzam, nawet jak juz bylam w ciazy to nie robila. |
|
|
|
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pamelko no całe szczęście, ze wzystko ok, a nie mówiałm?? tylko kochana oszczędzaj się i nie rób nic męczacego, musisz na Was bardzo uważać!!!![]() Linka wiem wiem, ze jej odszedł dawno, ja Was szpieguje także sie nie nastawiam, jestem spokojna i czekam, ale i tak pewnie skoczymy zeby zajrzeli co tam słychać
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Asieńko jak lekarz współpracujący z Łubinową przyjmuje też u Ciebie w szpitalu to super, tylko się go wypytaj czy będziesz musiałą miec jakies prywatne wizyty, bo jak sa to luzik, nie wim czy oni mogą na poród kierowac z przychodni państwowej, chyba nie, dowiedz się wszystkiego. A szpital ma wysokie notowania w rankingach i bardzo dobre opinie pacjentek, więc mam nadzieję, ze bedzie tak jak laseczki piszą
tutaj masz link do forum o Łubinowej:http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3443705&start=3990 a skąd takie przeczucia kochana? fajnie
|
#1019 |
|
Wtajemniczenie
|
Szpieguuu
Z jednej strony masakra tam tyle lasek tyle problemów, ale nadązyć za nimi wszystkimi to nie lada wyczyn. Dlatego nie dziwie się ze wolisz nasz wąteczek, ja zresztą tak samoWłaśnie tak czytam o tym waszym szpitalu i wydaje sie byc miło. |
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tutaj jest super, dziewczynki najukochańsze i o to chodzi![]() W szpitalu jest super, a atmosferka rewelacja a jakie warunki, tak powinno być w każdym szpitalu, ale wiesz jak to jest.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Tam macie 4 mies macierzynskiego?
+ urlop wypoczynkowy daje mi prawie 7 miesięcy 

) 

moja mama jest kochana, ale ma tez swoje humory zdanie itpp i niestety tu sie nie zgadzamy
będe Was informowac na bieżąco, na razie spokój, ogoliłam sie i czekamy, bóli nie ma, tak mnie ćmi tylko leciutko więc moze to jeszcze potrwać pare dni, no zaobaczymy. na razie nie jedziemy do szpitala na kontrolę, moze po południu. Filip się wiercioli i naciska na szyjkę