Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 14:37   #2191
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Hehe, mój mąż jakby miał wybierać koszulki to wybrał by ewentualnie jeszcze tamtą drugą z pszczółką ( bo były dwa rodzaje pszczółkowych ).
Fajne są te koszulki co nie ? takie milutkie i mięciutkie

Super są W sobotę już w niech chodziłam
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 14:58   #2192
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
Vcelka, czy my mamy tego samego męża? Ja od mojego dostałam też koszulkę, tylko z bocianem
dobrze byloby zebyscie mialy innych jednak
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:04   #2193
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
Super są W sobotę już w niech chodziłam
Ja też

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:07   #2194
kliwia
Zakorzenienie

vcelka no masz zapas butelek jak nie wiem super.

Szkoda ze blizej mnie nie ma takich targow
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:14   #2195
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
vcelka no masz zapas butelek jak nie wiem super.

Szkoda ze blizej mnie nie ma takich targow
No butelek, smoczków, wkładek laktacyjnych, chusteczek do pupci już nie muszę kupować a najbardziej cieszę się z tej torby co wygrałam, ona jest z przewijakiem i będzie super przydatna na spacery.
I jednak nie było usg na targach.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:16   #2196
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pendrak Pokaż wiadomość

Anecka może bejbik imprezuje
Moze, akurat wieczorami sie zaczyna dziac w brzuchu i tak mysle oby imprezowicz nie wyrosl
Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
a ja jestem z wrocka to sobie podejde

ta wypuklosc to Twoje dziecko, moje tez jest po prawej i tak je widac jak sie lezy na plecach
Hm to chyba ono sie przemieszcza :P bo zazwyczaj z lewej strony mi badaja tetno i usg zawsze z lewej.. a tu nagle z prawej mi sterczy

Malgosiak, gratuluje coreczki Kurcze masz termin porodu po mnie a juz wiesz.. a mi lekarze mowia ze dopiero w 6 miesiacu sie dowiem :/

Kupilam dzis druga rzecz, kamizelke a na all wylicytowalam za szmieszna kase przecudny sweterek, w sensie wyglada na cieply, jak dostane to zrobie fotke

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:16   #2197
Weronisia
Zakorzenienie

No tempo pisania macie niesamowite
Zdążyłam przeczytać te zaległe 6 stron i właściwie już muszę jechać po młodego.

W skrócie napiszę tylko, że gratuluję pierwszych ruchów i kopniaczków, udanych pierwszych zakupów i dobrych wynikow badań i USG

Może wpadnę później, o ile dam radę, bo ból nerki nie daje mi za długo siedzieć i płaczę sobie...
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 15:27   #2198
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

W skrócie napiszę tylko, że gratuluję pierwszych ruchów i kopniaczków, udanych pierwszych zakupów i dobrych wynikow badań i USG

Może wpadnę później, o ile dam radę, bo ból nerki nie daje mi za długo siedzieć i płaczę sobie...
Oj biedna

Placzesz bo boli nerka czy z innego powodu?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:44   #2199
Aliszcze
Zakorzenienie

Weronisia ale problem z nerką masz w ciąży czy przed ciążą też już miałaś?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:44   #2200
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

od kilku dni mam straszne wahania nastroju ostatnio taka depresyjna jestem, a i ta pogoda taka do bani....
chyba odpuszcze sobie jeden egzamin-baba wciąż robi mi pod górkę, to sobie daruje i w nastepnym semestrze to zalicze u innego wykładowcy.
to zostały już tylko 2 w piątek i niedziele - nie mogę się doczekać żeby mieć je za sobą...

Weronisia nie można nic poradzić na tą nerkę? ja lekko zwichnęłam kostkę w sobotę i poradzono mi żeby robić okłady z rozbitych tłuczkiem liści kapusty ponoć wyciąga wszelkie bóle? może spróbuj mi pomaga już chodzę

Aliszcze bardzo się cieszę że USG tak fajnie wyszło i wszystko w normach super

zrobię sobie chyba gorącą czekoladę na poprawe humoru...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:22   #2201
olajka
Zadomowienie

Weronisia trzymaj się Skontaktuj się z jakimś lekarzem, albo co. No i odpoczywaj. Wiem, że już kiedyś pisałaś o tej nerce.. przejdzie może niedługo, chuba nie boli cały czas??
Ja mam bóle czasem, z boku, wysoko jakby w wątrobie czy trzustce, tak przy żebrach, po prawej. Nie wiem co to może być

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Właśnie wsunęłam cheetosy ketchupowe ;p Byłam z mamą na mieście, chciałam sukienkę sobie zakupić i spodnie jakieś i ni ma nic na mnie . Przez neta trochę boje się kupić bo ja muszę mierzyć wszystko. Mam na uczelni jeszcze egazminy i też nie wiem w co ja się mam wystroić .

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 16:23   #2202
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Dziewczyny fantastyczne te Wasze zakupy
Vcelka bluzka rewelacyjna

Cytat:

wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:24   #2203
niebieskaa
Rozeznanie

Dzieki za miłe przyjęcie na wątku, od wczoraj nieźle naskrobałyście

Ja to sie zastanawiam kiedy ten brzuszek zacznie rosnąć, cały 1 trymestr wymiotowałam, ciągle i schudłam ok. 2,5kg i nic nie tyje, jem normalnie nawet więcej niż przed ciążą (jeśli nie wymiotuję bo zdarzyło mi sie teraz pare razy z powodu nietolerancji żelaza), poza tym mam lekką anemię, brałam Tardyferon przez miesiąc, ale się nie wchłonął, teraz kombinujemy z innymi preparatami, po których mam mdłości.
Brzuszek też się nie powiększa, zastanawiam się jak tam mój dzidzius czy rośnie i gdzie On sie tam miesci w tym malenkim brzuszku (zaczelam 17tc) i nadal go nie czuje, a nie moge sie doczekac.
Ogolnie to mam miliony pytan, ale moj dr nie jest skory do rozmow, dostalam namiar na dobrego dr i chcialam sie do niego przepisać i zrobic u niego USG połówkowe, myslicie ze to dobry pomysl zmieniac teraz lekarza?

p.s.piękne rzeczy kupujecie, ja jakoś czekam na poznanie płci, choc zaraz ide do PEPCO i nie wiem czy sie nie skusze
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:42   #2204
vikicullen
Zadomowienie

Niebieskaa ja uważam, że skoro jesteś niezadowolona z lekarza to każda pora jest dobra na zmianę.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:46   #2205
Ishka
Zadomowienie

Niebieska ja też tak uważam...każda pora na zmiane lekarza jest dobra jeśli coś Ci w nim nie pasuje...Lekarz powinien odpowiadac na wszystkie pytania które Cie trapią a to że jest mało gadatliwy go nie usprawiedliwia
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:47   #2206
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Dzień doberek,

byłam w sobotę w nadarzynie i..... upolowałam coś dla siebie... wszystko z mody mothercare , dziewczyny, ale byłam w szoku: kupiłam 2 pary dżinów, ogrodniczki, bojówki, spodnie białe lniane i spódnice.....wszystko z mętką i zapłaciłam za to: 100 zł .... do tej pory chyba w to nie wierzę

przeczytałam wszystko! :

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
A mi mój gin poradził dzisiaj jak wyczuć czy dzidzia bryka.

Kazał wieczorem położyć się na pleckach, płasko, poleżeć 20-30 minut bez kręcenia się, a potem "wsłuchiwać" się czy coś bulgocze- tzn wsłuchiwać umysłem i całem :P

Wogóle ten mój gin jest bardzo fajny Bardzo go lubię
Biejatka hmm ja też tak mam, że jak leżę na plecach lub siedze to bardziej czuję ruchy, jak idę to czasem mnie tak ciągnie w dół, że aż muszę przystanąć...

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mój przede wszystkim nie ma w gabinecie, a po drugie jest z tych, co uważają, że 3 przez całą ciążę zdecydowanie wystarczą. Ja zresztą miałabym też jakiś dyskomfort, gdybym tak często podglądała dziecko, bo choć wiem, że nie szkodzi, to podobno dzieci za bardzo tego nie lubią...
Chodzę więc prywatnie, płacę 120zł i częściej niż raz na 2 miesiące po prostu mnie nie stać Jakby się coś działo, to bym na pewno robiła częściej, ale skoro wszystko wychodzi USG, to może nie ma sensu bulić i niepokoić maluszka...
Kretencja Mój gin, też uważa, że jak się nic nie dzieje, to 3 są wystarczające. Ja płacę za wizytę 85 z ł, a za USG 80 zł. Teraz mam połowkowe 7 lipca i też będę robiła zwykłe, tylko nie wiem jak to jest z tym nagraniem na płytę, to 2d też można nagrać na płytę i jaką kupić?

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej ja mam tak że raz dzidzia kopie cały dzien i całą noc a raz mam że cały dzień się nie odzywa wiec to różnie bywa nie ma się co stresować, gdzieś czytałam że nie powinno się oczekiwać ze dziecko bedzie się ruszać regularnie.
aaa i jeszcze czytałam ze jesli chcesz poczuc ruchy to trzeba zjeść coś słodkiego i położyc sie na lewy bok na 15 min i tak zrobiłam i faktycznie jak cały dzien sie nie ruszał tak po tym słodkim od razu zaczął

a w srode byłam na badaniach i miałam to obciazenie glukozą i maluszek dostał takiego kopa cukrowego że cały dzien i cała noc fikał
Kotek Jak przeżyłaś ten test na obciążenie?? ja uwielbiam słodycze...ale trochę się obawiam tego badania Możesz napisać co ten smak przypomina?

Witam nowe kobitki : Layla, Niebieska, Ranka !

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Hej, ja właśnie wróciłam od dentysty - kolejny ząbek wyleczony i ten nieszczęśnik do rwania nareszcie usunięty - niby nic nie bolało ale teraz znieczulenie przestaje działać i zaczynam czuć pół szczęki No nic jakoś muszę to przeżyć - najważniejsze, że mam to już z głowy
Kotek co Twój gin i dentysta na ciążę>? czy znieczulenie jest łagodniejsze, jakieś inne? bo ja nie pójdę bez znieczulenia, a nie chcę zaszkodzić dzidzi

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Napiszcie czy po usg w prywatnym gabinecie mam do swojego gina wziąć wyniki i on uzupełni książeczkę? Zapomniałam zapytać lekarza, ktory robił mi usg.
Margaryt - ja mam taką sytuację, że USG robię u specjalisty właśnie od USG , zresztą został mi polecony przez mojego gin, są z tego samego szpitala i ten doktor daje tylko wyniki i omawia je, potem jak mam wizytę u swojego doktora to przepisuje mi dane na kartę ciąży, oni między sobą też się informują, że np. trzeba jeszcze zmierzyć szyjkę itp.

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Dzieki za miłe przyjęcie na wątku, od wczoraj nieźle naskrobałyście

Ja to sie zastanawiam kiedy ten brzuszek zacznie rosnąć, cały 1 trymestr wymiotowałam, ciągle i schudłam ok. 2,5kg i nic nie tyje, jem normalnie nawet więcej niż przed ciążą (jeśli nie wymiotuję bo zdarzyło mi sie teraz pare razy z powodu nietolerancji żelaza), poza tym mam lekką anemię, brałam Tardyferon przez miesiąc, ale się nie wchłonął, teraz kombinujemy z innymi preparatami, po których mam mdłości.
Brzuszek też się nie powiększa, zastanawiam się jak tam mój dzidzius czy rośnie i gdzie On sie tam miesci w tym malenkim brzuszku (zaczelam 17tc) i nadal go nie czuje, a nie moge sie doczekac.
Ogolnie to mam miliony pytan, ale moj dr nie jest skory do rozmow, dostalam namiar na dobrego dr i chcialam sie do niego przepisać i zrobic u niego USG połówkowe, myslicie ze to dobry pomysl zmieniac teraz lekarza?

p.s.piękne rzeczy kupujecie, ja jakoś czekam na poznanie płci, choc zaraz ide do PEPCO i nie wiem czy sie nie skusze
Niebieska .... zawsze jest dobry moment, najlepszy wtedy, kiedy nie czujesz pomocnej dłoni od swojego lekarza - ja jak idę na wizytę to jestm na niej pół godziny, dla mojego lekarza nie ma głupich pytań i często sam sie mnie wypytuje o różne rzeczy - także bez skrupułów żadnych powinnaś się przepisać!

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:55   #2207
Anecka
Zakorzenienie

essence30, na targach tak sie oblowilas?

Kurde musze sobie tosty z serem zoltym zrobic i syzneczka rano jadlam na sniadanie, ale ja normalnie kocham.. UBÓSTWIAM zolty zapiekany ser Moglabym jesc tonami ten cieply, ciągnący się ser

W ogole to wiecie co.. mam gdzies w domu SWOJE sukienki i kilka ubranek ktore mama mi zrobila jak sie mialam urodzic. Swietnie ze mi sie przypomnialo, musze poszukac a todla mnie takie poruszajace ze mam SWOJE ubrania z okresu noworodkowego

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:01   #2208
niebieskaa
Rozeznanie

Dziewczyny dzieki za odpowiedzi.
Ja napisałam ze jest malo rozmowny, a wiecie co ostatnio jak mi przepisal lek surbifor czułam sie po nim fatalnie jak nigdy ostre bóle żołądka, brzucha, niesmowite wymioty jak nigdy, wiec moj tż dzwoni do niego co mamy robic, czy zmienic lek itp. a on oburzony "przeciez ja pracuje, zmienie lek,prosze przyjsc po recepte" i koniec gadtki. Myslalam ze ma zly dzien, no to idziemy do niego po 2 dniach, a on do mnie tak:"Pani to ma jakies problem, z malego zdarzenia robi Pani wielki problem, mogla Pani przez tydzien nie brac zelaza i nic by sie nie stalo..."itd A skad ja mam to wiedziec, on lekarz czy ja?zglupialam wtedy.
Wyszlam z gabinetu bo mi lzy podeszly do oczu, bo przyszlam tylko po recepte a on mowi ze ja mam problem. Mąz zostal i mu powiedzial co mysli, ogolnie ten dr zaczal sie nastawiac na pieniadze -wtedy jest przemily, ale poza gabinetem mam dla niego nie istniec. I chyba juz nie chce go widziec, po co te wizyty maja mnie stresowac, prawda?
Ogolnie to policzylam ze dzwonilam do niego od poczatku ciazy 4 razy, wiec nie uwazam sie za nachalna pacjentke.ehhh...
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:03   #2209
essence30
Raczkowanie

Anecka...... w tych halach w nadarzynie,

a ser...... jejyu taki gorący, ciągnący....... zaraz mi ślina do .... ucieknie

też bym coś zjadła, ale nie wiem co... tzn wiem już co, ale nie chce mi się iść do sklepu po ser

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png

Edytowane przez essence30
Czas edycji: 2010-06-21 o 17:14
Stary 2010-06-21, 17:03   #2210
Ishka
Zadomowienie

Anecka ojjj ja tez uwielbiam...ciągnący sie serrrr

Ale juz dawno nie jadłam pod taka postacią żółtego sera bede musiała sobie zrobić...takiego smaczka dostałam A mnie czeka pieczenia schabowych heh i dobrze bo mam smaka na takiego schabowego w chlebku heh
Stary 2010-06-21, 17:09   #2211
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzieki za odpowiedzi.
Ja napisałam ze jest malo rozmowny, a wiecie co ostatnio jak mi przepisal lek surbifor czułam sie po nim fatalnie jak nigdy ostre bóle żołądka, brzucha, niesmowite wymioty jak nigdy, wiec moj tż dzwoni do niego co mamy robic, czy zmienic lek itp. a on oburzony "przeciez ja pracuje, zmienie lek,prosze przyjsc po recepte" i koniec gadtki. Myslalam ze ma zly dzien, no to idziemy do niego po 2 dniach, a on do mnie tak:"Pani to ma jakies problem, z malego zdarzenia robi Pani wielki problem, mogla Pani przez tydzien nie brac zelaza i nic by sie nie stalo..."itd A skad ja mam to wiedziec, on lekarz czy ja?zglupialam wtedy.
Wyszlam z gabinetu bo mi lzy podeszly do oczu, bo przyszlam tylko po recepte a on mowi ze ja mam problem. Mąz zostal i mu powiedzial co mysli, ogolnie ten dr zaczal sie nastawiac na pieniadze -wtedy jest przemily, ale poza gabinetem mam dla niego nie istniec. I chyba juz nie chce go widziec, po co te wizyty maja mnie stresowac, prawda?
Ogolnie to policzylam ze dzwonilam do niego od poczatku ciazy 4 razy, wiec nie uwazam sie za nachalna pacjentke.ehhh...
ja bym go ZDECYDOWANIE olała, tym bardziej, że ginekologów jest sporo. Więc nie jesteś od gbura uzależniona
Stary 2010-06-21, 17:09   #2212
Ishka
Zadomowienie

Niebieska no to juz napewno bym nie poszła do NIEGO!!!!! A moj mąż chyba by go tam....juz nie powiem co.... Kochana znajdz innego lekarza albo do takiego idz z polecenia właśnie. Ja tez na poczatku ciąży chodziłam do popaprańca ktory nie zauważył na usg torbiela 5cmx5cm!! I kuzynka mi poleciła lekarza i teraz jestem bardzo zadowolona starszy z 30letnim doświadczeniem jak ide na wizyte to z dużą chęcia
Stary 2010-06-21, 17:10   #2213
essence30
Raczkowanie

Ishka.... ja ubolewam, bo mam mięsowstręt ciążowy, no za nic nie mogę się zmusić.... jak słyszę schabowy... to bym zjadła, ale jak już widzę to niekoniecznie , mam nadzieję, że wkrótce przejdzie

Niebieska - ja tez zerknęłabym na stronę "znany lekarz" i poczytałabym , co pacjentki piszą... w przypadku mojego wszystko się zgadza, więc sądzę, że to jedno z wiarygodnych źródeł

Edytowane przez essence30
Czas edycji: 2010-06-21 o 17:13
Stary 2010-06-21, 17:16   #2214
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monnikaaa Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny!
Dzisiaj wróciłam ze szpitala, jutro jade po wypis. Z tego co mi powiedział ordynator to nie mam nic groźnego to nie jest guz. Usg wykazało, że to naczynia krwionośne rozpulchnione..Moj lekarz moze mnie skierowac do kliniki, zeby mnie bardziej przebadali ... Kontrola za 2 tygodnie. Po szpitalu jestem wykończona.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Nie widać na razie "ogonka" więc córcia będzie Jestem w 19 tc
gratki córci

Cytat:

z jakiego powodu ten płacz ??

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

od kilku dni mam straszne wahania nastroju ostatnio taka depresyjna jestem, a i ta pogoda taka do bani....
chyba odpuszcze sobie jeden egzamin-baba wciąż robi mi pod górkę, to sobie daruje i w nastepnym semestrze to zalicze u innego wykładowcy.
to zostały już tylko 2 w piątek i niedziele - nie mogę się doczekać żeby mieć je za sobą...

Weronisia nie można nic poradzić na tą nerkę? ja lekko zwichnęłam kostkę w sobotę i poradzono mi żeby robić okłady z rozbitych tłuczkiem liści kapusty ponoć wyciąga wszelkie bóle? może spróbuj mi pomaga już chodzę

Aliszcze bardzo się cieszę że USG tak fajnie wyszło i wszystko w normach super

zrobię sobie chyba gorącą czekoladę na poprawe humoru...
oj u mnie tez z humorami rożnie
mam cukierki michałki

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:33   #2215
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Kotek co Twój gin i dentysta na ciążę>? czy znieczulenie jest łagodniejsze, jakieś inne? bo ja nie pójdę bez znieczulenia, a nie chcę zaszkodzić dzidzi
Ja leczę zęby bez znieczulenia - dopiero dziś dostałam znieczulenie przy rwaniu zęba i nawet zapomniałam się spytać czy to jest to zwykłe czy jakieś inne Ale przecież to jest znieczulenie miejscowe więc nie ma powodu do obaw
A co do ciąży to teraz jeszcze bardziej trzeba zadbać o zęby - tak więc jeśli masz coś do "załatania" to biegusiem do dentysty
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:34   #2216
kootekk
Zakorzenienie

essence ta glkoza nie taka zła przed ciążą jak to robiłam to miałam odruch wymiotny, ale teraz jakoś mnie to nawet nie ruszyło, smakuje jak cukier puder rozpuszczony w wodzie, bardzo słodko, ja w sumie w ciaży tylko kwaśne jem wiec dla mnie za słodkie ale była też koleżanka w ciaży która całą ciążę słodycze wcina i mówiła, że tą glukoze ze smakiem wypiła i na dodatek za mało słodkie jej było wiec każdy inaczej da się przeżyć

dziewczyny szykuje się na usg połówkowe, jade na 20:00 trzymajcie kciuki bo się denerwuje, musze zapytac mojego gina ile kosztuje nagranie na płytke bo chcemy z mężem taką pamiątkę

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:41   #2217
Ishka
Zadomowienie

Essence ja miałam całkowity wtręt do mięsa jeszcze 3 tygodnie temu teraz tez czasem sie zdazy ze nie mam ochoty wogole na obiady tylko wole zjeść jakas kanapke z pomidorkiem serkiem żółtym albo szyneczką z szynek wole taki najbardziej naturalny schabik a dziś na obiad nie zdąrzyłam nic zrobić a mąż do pracy od południa i nie zdąrzył zjeśc i musiałam kanapki mu zrobic dlatego jak wroci pewnie bedzie głodny

Ja ostatnio od jakiś 3 dni zauważyłam jakąś dziwna sytuacje u mnie...przez weekend byłam u moich rodziców...babcia zrobiła jak zawsze pyszne obiadki (w sobote i w niedziele) poszłam po męża zawołać na obiad bo siedział z moim tatą na ogródku z piwkiem a ja juz byłam taka głodna i miałam takiego smaczka na obiadek a aza chwile jak juz miałam nałożone na talerzu to mały zaczął tak szaleć w brzuchu nie wiem po czym mnie kopał ale zrobiło mi sie słabo takie duszności,takie ciepło odczułam naraz i ból żołądka jak na wymioty...i nie moglam juz patrzeć na jedzonko! Nie wiem co to jest ale powtórzyła sie identycznie aytuacja w niedziele przy obiedzie ciekawe czy dziś zjem tego schaboszczaka czy tylko bede sie na niego patrzeć heh
Stary 2010-06-21, 17:46   #2218
essence30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja leczę zęby bez znieczulenia - dopiero dziś dostałam znieczulenie przy rwaniu zęba i nawet zapomniałam się spytać czy to jest to zwykłe czy jakieś inne Ale przecież to jest znieczulenie miejscowe więc nie ma powodu do obaw
A co do ciąży to teraz jeszcze bardziej trzeba zadbać o zęby - tak więc jeśli masz coś do "załatania" to biegusiem do dentysty
biegusiem hmm bez znieczulenia, to może można mnie tylko za ucho zaciągnąć

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
essence ta glkoza nie taka zła przed ciążą jak to robiłam to miałam odruch wymiotny, ale teraz jakoś mnie to nawet nie ruszyło, smakuje jak cukier puder rozpuszczony w wodzie, bardzo słodko, ja w sumie w ciaży tylko kwaśne jem wiec dla mnie za słodkie ale była też koleżanka w ciaży która całą ciążę słodycze wcina i mówiła, że tą glukoze ze smakiem wypiła i na dodatek za mało słodkie jej było wiec każdy inaczej da się przeżyć

dziewczyny szykuje się na usg połówkowe, jade na 20:00 trzymajcie kciuki bo się denerwuje, musze zapytac mojego gina ile kosztuje nagranie na płytke bo chcemy z mężem taką pamiątkę
To jest szansa , że dam radę
Daj koniecznie znać jak to z tą płytką, jaką trzeba i wogóle, bo jestem bardzo ciekawa, czy właśnie to 2d też można nagrać i oczywiście trzymam kciuki!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość

Ja ostatnio od jakiś 3 dni zauważyłam jakąś dziwna sytuacje u mnie...przez weekend byłam u moich rodziców...babcia zrobiła jak zawsze pyszne obiadki (w sobote i w niedziele) poszłam po męża zawołać na obiad bo siedział z moim tatą na ogródku z piwkiem a ja juz byłam taka głodna i miałam takiego smaczka na obiadek a aza chwile jak juz miałam nałożone na talerzu to mały zaczął tak szaleć w brzuchu nie wiem po czym mnie kopał ale zrobiło mi sie słabo takie duszności,takie ciepło odczułam naraz i ból żołądka jak na wymioty...i nie moglam juz patrzeć na jedzonko! Nie wiem co to jest ale powtórzyła sie identycznie aytuacja w niedziele przy obiedzie ciekawe czy dziś zjem tego schaboszczaka czy tylko bede sie na niego patrzeć heh
Może Dzidziuś wyczuwa, że to nie Mamusia gotowała ja narazie stołuje się u mamy, bo mąż w delegacji i nie chce mi się samej siedzieć w domu i gotować!

Stary 2010-06-21, 17:47   #2219
malgosiak25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
malgosiak25, gratuluję córki macie imię wymyślone? nie mogę doczekać się fotek ubranek

Zdjęcia będą na 100% albo jeszcze dziś wieczorem , a jak nie to jutro rano ale bede się starac obiecuje
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:47   #2220
kootekk
Zakorzenienie

ale ja ide na 3d i wiem że mój gin ma swoje płytki, tylko ceny nie znam

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości