|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Anika
![]() Pisałam parę stron temu , że chwilowo odsapuję po remoncie ale wkurza mnie kurz , który nie wiadomo skąd się bierze i cały czas wyłazi na podłogi. A ja już nie mam siły jeździć na mopie :P W każdym bądź razie jest fajnie bo jesteśmy zadowoleni z mieszkanka... ale niestety z rachunków nie... bo obliczając ratę kredytu, czynsz, rachunek za telefon i kablówkę oraz drugą ratę kredytu... nie zostaje nam na życie nawet 1zł... więc ja nie wiem jak to będzie a jeszcze jak mała przyjdzie na świat ... masakra!!!! Moja mama nam pomaga jak może aż mi już głupio tak wyciągać rękę do niej ale jakie mam wyjście. Tż stara się jak może , prawie go w domu nie ma bo wciąż siedzi w pracy, ja już od ponad tygodnia nie chodzę do pracy , czekam na kasę z Zusu. Nie wiem jak to będzie...mam jakąś depresję chyba, martwię się bardzo o Malutką żeby przez te moje nastroje jej coś się nie stało albo żeby nie miała jakieś mega depresji poporodowej. Szczerze Wam napiszę , że zastanawiam się nad wizytą u psychologa albo nie wiem... naprawdę mam takie stany niżu nastrojowego że tragedia.
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2010-06-21 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
wiecej naplodzic nie moglyscie?
![]() wciagbnelam wlasnie talerz kopytek zse smiatana u cukrem ![]() mniam ![]() martucha moja tesciowa jest fajna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bzyczka łojesu,a co on ma 5 lat, zeby wypominac sprawy domu rodzinnego. Bezsens. A z samochodem to w ogole porazka, jakby do wlasnej winy sie nie umial przyznac. Musisz mu powiedziec to wszytsko co nam powiedzialas w stosowej sytuacji i stosowny tonem glosu, bez klotni. Musi zrozumiec o co chodzi, bo chyba chcialby byc kawalerem i zyc na garbuszku mamusi? ![]() agatka dziwisz sie ze sensacje zrobilo twoje wejscie za reke z chlopakiem? A fajna ta reka? ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-21 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wizyty u psychologa, to ja myślę, że to tylko może pomóc, a nie zaszkodzi. Taka rozmowa zawsze pomaga i psycholog na prawdę może Ci pomóc. Ważne, żebyś odzyskała równowagę przed porodem. A w którym jesteś miesiącu? Macie jakieś perspektywy na dodatkowy przypływ gotówki?
![]() |
#604 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.granice.pl/recenzja,Dziew...zapalkami,1070 no i sie rozumiemy.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
W lipcu mamy wesele szwagra mego
![]() Może nie ten konkretnie, ale coś takiego. Sama mam w domu podobny, tylko stara wersja i jestem bardzo zadowolona. Ale liczę, że podrzucicie jakis ciekawy pomysł |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
Daysy
![]() ![]() Tż poleciał dziś do banku omawiać umowę, niektóre w niej zapisy. Jest chyba problem, bo właścicielka nie ma konta polskiego (jest na stałe za granicą) a w banku trzeba podać właścicela rachunku i nieruchomosci... na szpilkach siedzę w pracy, bo tż ma jeszcze zadzwonić do pośredniczki żeby dogadać się co z kontem... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
martucha uspokoj sie.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Gucia
Tż jak naprawi jakiś komputer np. jakiejś koleżance to ma z 50 zł z tego. Taka fucha ale to się rzadko zdarza ... no raczej nie codziennie. Ja jestem bardzo zdołowana moją pracą...tak jak Wam kiedyś pisałam jestem kosmetyczką. Kasa z tego żadna. Mam płacone od klientek, żadnej podstawy 30 % od utargu. Więc teraz sobie wyobraźcie , że muszę wykonać usługi za 1000 zł żeby mieć z tego 300 zł. A tak dla przykładu henna brwi 15 zł, depilacja wąsika 10, malowanie paznokci 20 zł depilacja pach 25... to są najczęściej wykonywane usługi. Więc nieźle trzeba się nazapierdzielać żeby było coś z tego. Teraz mam takiego doła bo termin porodu mam na koniec sierpnia więc gdybym przeszła na macierzyński dajmy na to od 1 września ( zaokrąglam to żeby było lepiej zrozumieć sprawę) 20 tyg macierzyńskiego to będzie cały wrzesień , październik , listopad, grudzień i styczeń. Wracam od 1 lutego... i jest zarąbista klapa bo nie ma wcale ruchu w gabinecie. W tym roku od stycznia do marca przeczytałam w gabinecie 10 mega grubych książek, leżałam na leżance do zabiegów a pensję miałam 600zł-750 zł. Więc po prostu nie wiem czy będzie mi się opłacało wrócić na to miejsce pracy. Nie mogę sobie pozwolić żeby w którymś z miesięcy mieć mniejszą pensje niż 1000 zł a moja szefowa zatrudniła sobie 2 stażystki, oprócz mnie jest jeszcze jedna pracownica i sama szefowa- ona też wykonuje usługi. Więc chyba w zimie to będzie pensja na łebka po 400 zł !!!! I to mnie najbardziej dołuje! Chyba będę sobie musiała to moje wykształcenie w kieszeń wsadzić i iść do pracy jakiej kolwiek... do marketu bo tam muszą mi dać na rękę 960 najniższą krajową. Dobrze jest pracować w odzieżowych sklepach , kiedyś chwilowo pracowałam na pół etatu w sklepie z garniturami i tam miałyśmy stałą pensję + premię i zarabiałam ok 700-800 zł na pół etatu... Na jesieni 2011 będzie u nas otworzona galeria handlowa powiększona bo jest tam przebudowa i będzie 300 sklepów i chyba postaram się potem tam zatrudnić jak nie znajdę do tego czasu nic lepszego. Po prostu nie mogę pozwolić sobie na pracę w której leże i nie zarabiam prawie wcale i czytam książki a moja mama która ma prawie 70 lat siedzi z moim dzieckiem a ja nie przynoszę do domu kasy. Będę się obijać , frustrować że nie zarabiam a moja mama będzie przemęczona... Nie wyobrażam sobie tego ![]() Ale Wam naklepałam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#609 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja dopiero wtsałam... jednak zwolnilam sie z pracy, wymioty dalej mnie mecza. nawet pic nie moge o jedzeniu nie wspomne
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide dalej nadrabiac
![]() |
#610 | |||||
Zakorzenienie
|
o matko, nabiegałam się , ze aż mi nogi odpadają
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ciesze się, że mnie zrozumiałaś ![]() Ciesze się, ze choć Ty zauważyłąs, ze "konkretnych" planów z dzieckiem nie mielismy (nie był, dobra od jutra się staramy), nie było zadnego terminu ustalonego. Tyle, że źle zrozumiał moje słowa (przyznał się do tego) wstał i wyszedł ja się wkurzyłam i już mu nie powiedziałam o co biega, dopiero następnego dnia ![]() Co do badan, wiem, musze zrobić. Musze się wybrac do PUpu po kwitek ze mam ubezpieczenia i dopiero iśc po skierowania na badania. Wiesz, moze ten jajnik mnie własnie od @ bolał. Bo zaczeło się w czwartek lekko potem w sobote była kulminacja + wymioty, wczoraj też mnie bolało ale już mniej i dziś juz lekko a jutro rano mam dostać @. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dom jest zrobiony tak ze na dole bedziemy mieli swoj pokoj goscinny , jadalnie kuchnie i drugi pokoj gosciny i lazienke a na gorze 4 sypialnie i 2 lazienki a te mieszkanie zrobimy tak jak by z boku bo jest miejsce na to wiec wejscie do mieszkania bedzie osobne z boku domu beda chyba dwie sypialnie i lazienka ![]() ![]() ![]() jak tylko zrobie zdjecia to wrzuce napewno ![]() Cytat:
![]() a ten wokalista to ma wyglad diabelski troszku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nawet nie wiesz jak sie stesknsilam za Wami ![]() fajnie ze moj widok Cie cieszy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiecie moze gdzie mozna bilety na Sopot festiwal kupic? ![]() Cytat:
![]() podziwiam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
czekamy
![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle to super mieć tesciów z którymi mozna sobie normalnie pogadać. I nie uważam ze wspólne mieszkanie to niszczy. Fakt, może z kims mieszkac kilka lat i normalnie ze sobą życ. Da się ![]() ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-06-21 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
to mozemy sobie reke podac
![]() Cytat:
![]() ja tez sie ciesze ze TZet ma taki dobry kontakt z moja mama ![]() ![]() AgatkaL - patrz jakie boooskie domki znalazlam ![]() ![]() http://www.przymorzu.pl/pobierowodom...rza-p-364.html ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | ||||
Zakorzenienie
|
no cóz trzeba ja dzis w pracy miałam taki zapierdziel ze szok a jak wrociłam zjadłam obiad i poszłam spac wstałam po 17 i was czytam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
madzia ja swojej nie mieszam do naszych spraw. Chyba ze jest zaangazowana w jakis proces i sie dopytuje jak idzie tec. A porady jak postepowac w malzenstwie i w zyciu to normalna rzecz przeciez.
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
baja_86 krajalnice.. ja dostalam i bylam bardzooo zadowolona
daysy trzymam kciuki zebys cos wymyslila.. kurde bo nie za ciekawie tam macie goldi trzymam kciuki kliwia dla mnie kazde nagadywanie na meza jest ciosem poniezej pasa nawet jesli to pytanie o zlote rady to takie dzieciece jest.. po to jestesmy malzenstwem zeby tworzyc dom a nie sie w niego bawic... ja bym sie czula tragicznie jakby moj maz zalil sie (nawet jak ma zly dzien) mojej mamie na mnie.. dla mnie to poprostu ponizajace dla tej drugiej strony i zdania niezmienie.. czy to jest gadanie o tym co zrobil czy o zlota rade czy nawet o pier dole... czy nikt tu nie mysli o mezu jak on sie czuje? ja bym sie czula jak gowniara na ktora sie w szkole skarzy to naprawde nie jest normalnie - bynajmniej dla mnie.. to takie serio ponizajace jest jak to napisala ktosia.. przy innych za mezem stane murem.. i zawsze bede po jego stronie... Cytat:
![]() ![]() dziekuje w jego imieniu
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-06-21 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
martucha a mi sie wydaje ze jestes przewrazliwiona w tej kwestii. I nie kazda rozmowa z tesciowa o malzenstwie mezu, nawet jesli jest tam pytanie o cos, chec porozmawiania o problemie, nie jest ciosem.
Co innego jesli mowisz: 1 - Mamooo jaki ten Rysiek to jest dałn, no co za idiota, wyobraz sobie ze nie kupil mi dzis kwiatka! choc sa moje urodziny! 2 - Mamo jakich argumentow mozna uzyc by przekonac Ryska do zrobienia sypialni w miejscu salonu. tak z dupy przyklady ![]() Ja tego tak nie odbieram przynajmniej. No ale kazdy ma swoje zdanie na ten temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
no i byłam w bibliotece i jakaś taka popierdułka a nie biblioteka główna to jest
to już u mnie w małej mieścinie jest większa niż tam ![]() robina cooka ANI JEDNEJ ksiażki masakra z wszystkich które mi wypisałyscie udało mi sie wypożyczyc " pięc osób" zaraz zaczynam czytac ![]() panie u kosmetyczki maja sezon urlopowy wiec mam krzaczory dalej bo co bo one miały dzis do 15 a na domiar złego pojechałam do meza i jak od niego wyjezdzałam to był wypadek na wprosto moich oczu stalam na podporządkowanej drodze na przeciw mnie stał tez facet na stopie a główna drogą jechała babeczka i ten facet nagle RUSZYŁ akurat jak ona była na wysokości jej maski na rowerze i ją potracił rower zmiażdżony kobieta się obaliła rower pokiereszowany wiec wyskoczyłam i sie jej pytam czy sie jej cos stało ten facet jak zahipnotyzowany wyszedł i stał jej sie nic na szczęście nei stało b ten rower wjechał pod maske i sie zgiął i ja tak troche odrzuciło zapytałam czy mam zostac w razie czego i czy ona bedzie wzywac policje a ona ze nie ze nie bedzie wzywac ale dziekuje ze sie zatrzymałam w sumie dopiero potem zajarzyłam ze mogłam jej chociaz dac numer telefonu w razie czego ale jak potem wracałam od kosmetyczek to juz ich nie bylło ![]() bede sledzic komunikaty policji u nas bo sa ogłaszane takie zdarzenia masakra az mi sie nogi trzesły
![]() |
#623 | ||
Zakorzenienie
|
Daysy
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie znam żadnego ![]() Ale ja to głównie powieściach historycznych, przygodowych, fantasy i horrorach gustuję ![]() W każdym razie z lokalnej biblioteki przeczytałam już chyba wszystko warte uwagi ![]() ale ja od razu walę co myślę, bo nie znoszę wszelkich nieporozumień i podchodów ![]() No co Ty... taaaaki słodziak ![]() ![]() Choć jak poprzednim razem miałam jego zdjęcie z gołą klatą, to laski tutaj orzekły, że się go boją - to może coś jest na rzeczy... ![]() a mówiłam, że będzie pierwsza przede mną! ![]() Anika, a jakich książek szukasz? Ja mam nawet listę przeczytanych (w życiu bym tych wszystkich pozycji nie zapamiętała ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-06-21 o 18:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daysy bedzie dobrze maluszek bedzie miał kochających rodziców to najwazniejsze wiem ze wam ciezko moze to jest jakies wyjscie sprobowac świadczyc usługi kosmetyczne w domu etatcik gdziec w tym centum handlowym i do tego od czasu do czasu do jakiejs klientki podskoczyc i wszystko sie ułozy zobaczysz ![]() a swoją drogą niezła franca z tej twojej szefowej czy ty tam masz jakąs umowę?
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najchętniej kryminał medyczne ![]() ale tez lubie na przykład kwiat pustyni.. ogólnie o kulturze afrykańskiej, irańskiej, http://www.sklep.gildia.pl/literatur...banks-kochanie a z polskich gretkowką teraz wypożyczyłam sobie russela banksa kochanie
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
a ogladałas wczoraj ksieżniczka i zółnież na tvn-ie?
piekny film \meza sprzed telewizora nie mogłam wygonić bo chciał do końca obejrzec
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
![]() Od rana mam migrene wiec nawet nie nadrabiam WAs ![]() za dwa tygodnie jedziemy do Polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
ja w swojej małej bibliotece wyboru nie miałam za dużego i brałam prawie wszystko, jak leci
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.