|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: :(:(:(:( boje się...
Ja tak czytam, jakie z was niektórych "porządne obywatelki", to aż mnie głowa boli.
Uważam, że autorka jeszcze sobie bardziej skomplikowała życie zgłaszając na policję to, że ten jej chłopczyk ze zlasowanym muniem robi coś tam nielegalnego.
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I skoro DALEJ twierdzisz że ona się ekscytuje a nie boi to faktycznie się nie dogadamy
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem bez sensu jest gadka typu - po co jej piszecie skoro ona nic nie zrobi albo po co ten wątek i nasze rady skoro zrobisz po swojemu...
Dziewczyna założyła wątek, bo najwidoczniej potrzebowała się wygadać, potrzebowała porady i mobilizacji do działania... a najwidoczniej nie ma na tyle siły aby od niego odejść. Nie nazywajcie jej idiotką, bo jest masa takich dziewczyn - żyją w toksycznych związkach, uzależnione od swoich partnerów... a wyjść z takiego uzależnienia nie jest wcale tak łatwo jak się może wydawać. Najwidoczniej ona jest jeszcze za słaba na to, aby odejść. Ten wątek i wasze rady może jej pomogą, a może nie. Ale nie przemądrzajcie się jakie to wy jesteście rozsądne i po co macie pisać skoro ona nie słucha Jak coś nie pasuje to wystarczy się w wątku nie odzywać. Nie widzisz sensu radzenia czegokolwiek to nie pisz. Proste?
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie głowa boli jak czytam twoje teksty o "sprzedawaniu". No jak Boga kocham, JP na 100%, czyste gimnazjum.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Tak btw - nawet prawo mówi, że kto powziął wiadomość o przestępstwie powinien zawiadomić organa. Ja się nie dziwię, że policja ma problemy nawet z prostymi sprawami, skoro 99% społeczeństwa ma podobne podejście i d**ą się do niej obraca
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żenujące. Ciekawy, czy jakby Twój znajomy dzieciakom w podstawówce narkotyki sprzedawał, to byś go kryła? A może kiedyś Twoje dziecko by kupiło, wtedy też nie wypada "sprzedać" dilera Policji? Bardzo dobrze autorka wątku zrobiła. Obstawiam po tej dyskotece itd, że właśnie chodzi o handel narkotykami... Jak możne się w ogóle z takimi typami zadawać? Przecież to jest proszenie się o problemy, nawet prawne, bo rozsądny człowiek się nie zadaje z takimi ludźmi. Często - prędzej czy pózniej - Policja bierze namiar na takich ludzi, obserwuje ich poczynania od dłuższego czasu i wtedy lecą wszyscy równo. |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
Boże co się dzieje z tymi ludźmi.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm za chwilę pewnie zostanę objechana ale co mi szkodzi
co innego jest zadzwonić na policję i powiedzieć na sąsiada (nie mającego pojęcia, że to Ty dzwonisz) / dilera sprzedającego dzieciakom narkotyki a co innego na swojego ex / nie ex. I nie mówię tu teraz o tym co się powinno a czego się nie powinno. Chodzi o bezpieczeństwo osoby "pomawiającej". Osobiście bym się nie odważyła. On nie działa pewnie sam, ma kolegów, którzy niestety też na tym ucierpią i raczej skrupułów nie mają. Nie, nie jestem dresiarą JP na 100% ale też nie jestem taką optymistką, która wierzy, że jak zadzwoni na policję by na kogoś coś zgłosić to oni w tym samym momencie wysyłają komandosów, helikopterami, samochodami i łodziami po "winnego" i osoby z nim związane a mi dają na serię operacji plastycznych, nowy dom na Seszelach i dwóch goryli do obrony. Autorka nam gdzies poszła.
|
|
#100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja koleżanka przeżyła w tamtym miesiącu coś takiego. Jej nowy chłopak, z którym była ok 2 msc. okazał się dilerem. Mieli nieprzyjemną pobudkę, dokładnie rzecz ujmując: wlot prze okno kilku chłopa w kominiarkach z bronią. mówi, że w życiu się takiego wstydu nie najadła, najgorsze było to, że w życiu byś nie powiedziała, że ten chłopak to diler, zero "skóry, fury i komóry" grzeczny, ułożony student, niepijący, niepalący, w mieszkaniu niczego nie było, okazało się, że ma jakąś melinę w tym samym bloku, a tam towaru, że hej.Inna historia z mojego miasta sprzed kilku lat, to przestrzelenie chłopakowi obydwu kolan, za to, że wydał dilerów (okazało się, że mieli "plecy" w jakiejś większej grupie). Ja osobiście nie ryzykowałabym i nie zgłaszałabym takich rzeczny na policje, bo nie wiadomo jak to się może skończyć, a większość dilerów i tak jest prędzej czy później łapana. Policja przyciska do muru tych, których złapali za posiadanie, a większość z nich ratując swój tyłek mówi, od kogo mają narkotyki, tak więc sprawiedliwości tak stanie się zadość
Martusia Edytowane przez Cassi Czas edycji: 2010-06-21 o 19:09 |
|
|
|
|
|
#101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#102 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz sama sobie może pluc w brodę, że zadarła z niezrównoważonym psychicznie gościem. Zresztą mam to gdzieś ja już się nie wywodzę, bo zaraz wymyślacie tu od jakichś gimnazjalistek, cholera wypraszam sobie Cytat:
Nie wypowiadam się już na ten temat, bo nie chce mi się tu wykłócac nie wiadomo nawet o co.
|
|
|
|
#103 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sorry, w tekstach typu: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po drugie, ty napisałaś Cytat:
Cytat:
A poza tym Autorka sama napisała, że chłopak robi coś nielegalnego, co trzeba zgłosić. Więc skoro ona uważa, że to jest do zgłoszenia, to chyba my, na podstawie jej słów, równiez możemy tak uważac? Zwłaszcza, ze chyba nie trzeba być niesamowicie bystrym i inteligentnym, żeby odróżnić czyn zakazany od czynu dozwolonego?
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
||||||
|
|
|
|
#104 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba było poprostu go zostawic, a nie jeszcze dokładac jemu i zwłaszcza sobie kolenych problemów. EDIT: Albo zgłosic poprostu to, że traktuje ją jak śmiecia i nie dolewac oliwy do ognia w postaci dodatkowych "niusów".[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Może gdybyś od początku przeczytała dokładnie, zauważyłabyś moje wcześniejsze uwagi na temat tego, że przez to zgłoszenie może miec poważne problemy. Poza tym tak, właśnie tak uważam że pewnych rzeczy poprostu nie mówi się policji, jakby mi znajomy powiedział w tajemnicy, że sprzedaje na boku nielegalną wódkę, to wcale nie leciałabym z tą wiadomością na komisariat. Są różne przestępstwa, nie wszystko jest tylko czarne, albo białe. Mam pewne swoje zasady i naprawdę nie musisz się zgadzac z moją opinią, ale nie wymyślaj mi od gimnazjalistów i wiesz, mimo że dwa razy zostałam bardzo źle potraktowana przez policję ( nawet zdarzyło się, że policjantka wykręcała mi palce na przesłuchaniu i śmiała mi się w twarz wraz ze swoimi towarzyszami kolegami policjantami, mimo że byłam bogu ducha winną siedemnastolatką, nie wiedzącą nic na temat sprawy, ale mniejsza o to nie chce mi się na ten temat wywodzic) to mimo to, uwierz nie biegam i nie krzyczę żadnego JP na 100%, ani nawet nie mam kolegów przestępców jak to sobie któraś z was (nie wiem już nawet która) wymyśliła
|
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
A mówiłaś, że nie będziesz się już wypowiadać ; (
|
|
|
|
#106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boję się świata, w którym ludzie będą załatwiać jedynie SWOJE sprawy i siedzieć cicho w momencie, gdy wiedzą o przestępstwie, ale przecież nie zgłoszą, "bo to nie moja sprawa". Mam jednak nadzieję, że aż tak źle jeszcze nie jest. Poza tym ukrywanie przestępstwa również jest przestępstwem.
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
|
Niestety nie dam Ci tej satysfakcji, gdyż nie lubię powierzchowności i najeżdżania na kogoś, kto ma do cholery jasnej INNE - czytaj - ODMIENNE zdanie niż Ty, co za tym idzie różne poglądy mogą powodowac dyskusje, ale nie napisałam tutaj nic takiego, byś mi mogła wymyslac (Ty czy inna koleżanka) od gimnazjalistek, albo sugerowac w jakikolwiek sposób, że pochodzę z jakiegoś marginesu społecznego, bo - według waszych jakże błędnych spekulacji - mam znajomych drechów, same recydywy, przestępcy i my wszyscy stoimi pod blokiem i krzyczymy JP. Poza tym skoro Ci tak bardzo nie odpowiada fakt, że wypowiadam się tu na forum, zawsze możesz się wylogowac i poprostu tu nie wchodzic ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
Nadinterpretujesz moje wypowiedzi. Ale nie będe Ci tłumaczyła pewnych różnic, ani moich poglądów, gdyż jak widac są zbyt skomplikowane dla Ciebie.
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro napisałaś, że już nie będziesz się wypowiadać, to chyba mogę to zauważyć, że nie dotrzymałaś słowa? Ani cię z forum nie wyganiam, ani nic, sama stwierdziłaś,że już nie będziesz tu pisać. Po dwa, nikt ci od gimnazjalistek nie wymyśla, natomiast mogę nazwać twoje słowa słowami godnymi gimnazjalistek i JP na 100%, ponieważ używanie wyrażeń typu "sprzedawać kogoś" na policję tylko do czegoś takiego pasuje. Nie jest ani dojrzałe, ani przemyślane, na dodatek bardzo krzywdzące. Twoje późniejsze wypowiedzi są ok, czepiłam się głownie tych początkowych. I racz zauważyć że ani nie czepiam się ciebie, ani nie najeżdżam na ciebie - komentuję tylko to, co napisałaś. Tak samo jak ty w pierwszych postach bardzo niemiło skomentowałaś słowa Autorki - ale to oczywiście nie było powierzchowne, wcale nie wymyślałaś jej od infantylnych, wcale nie stwierdziłaś, ze należy do osób nie myślących wtedy, co trzeba i uznałaś, że jest warta chłopaka, który używał wobec niej PRZEMOCY. Skoro tak bardzo cię boli, że ktoś negatywnie ocenia swoje słowa, to bądź rozsądniejsza w ocenianiu innych ludzi.
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
ja w pewnym stopniu zgadzam się z KochanąGadzinką i rozumiem o co jej chodzi
![]() Uważam, że wśród wypowiadających się tu dziewczyn mało która zgłosiłaby jakieś przestępstwo swojego ex na policję... w wypadku autorki wątku to było po prostu nierozsądne i uzasadniony jest jej strach. A wy pisząc, że ukrywanie przestępstwa jest przestępstwem robicie z siebie wielkie bohaterki... jak jest w rzeczywistości? ![]() Ja osobiście mogłabym zgłosić, że sąsiad bije dziecko, że ktoś tam znęca się nad zwierzętami itp., ale jeśli chodzi o zgłoszenie na policję np. dilera, który ma mnóstwo kolegów i inne szemrane znajomości to po prostu bym się bała. Przecież Ci ludzie nie potraktowaliby mnie w sposób obojętny. Więc czasem warto myślec o sobie i o tym co się może stać w konsekwencji takiego zgłoszenia, a nie zgrywać bohatera. Tym bardziej bohatera na forum internetowym bo jestem pewna, że w normalnym świecie w obliczu takiej sytuacji nie byłyby niektóre z was takie odważne
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
duh! nie wiecie co gosc ma na sumieniu wiec lepiej moze skonczmy dywagowac bo nie wiadomo o co chodzi. obiektywnie dziewczyna moglaby w ten sposob sprowadzic na siebie wiecej klopotow (powazniejszych niz facet palant).
Lepiej odejsc i zerwac calkowicie kontakt.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, Ty się leczysz na głowę? .... Najwyższy czas
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Witam.... przeczytalam wszystkie Wasze odpowiedzi....
Dziekuje dziewczynom ktore okazaly mi tolerancje i pomimo wszystko jaka bylam okazaly mi szacunek. wiem ze bylam glupia i naiwna .... milosc potrafie byc slepa... wiem ze za pozno do mnie to dotarlo ale nie cofne juz czasu... zaluje bardzo... ale teraz postaram naprawic swoje zycie bez niego.... wszyscy w okol mnie mowia ze zrobili by to samo na moim miejscu i gratuluja mi tylko ze zglosilam to na policje. ktos napisal ze zrobilam to z zemsty.. nie to nie prawda. zrobilam to bo uznalam za sluszne... ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- PS: nie dziala mi klawisz ALT. przepraszam za bledy.
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze z nim skonczylas. napisz cos wiecej!
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam autorce nie wierzę, bo wiele razy było tak, że powinna była już dawno zostawic tego niezrównoważonego gościa... a jednak tego nie robiła. Chociaż mam nadzieje, że poporstu rzeczywiście czara się przelała i autorka NAPRAWDE nie chce juz z nim byc.
Edytowane przez KochanaGadzinka Czas edycji: 2010-06-23 o 13:52 |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
Prawdę mówiąc podzielam powyższe zdanie.
|
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Tak jak i są różne typy facetów, tak i są różne typy dziewczyn....
Tu mamy przykład dziewczyny którą podniecają tacy goście tzn koleś którego interesują nielegalne interesy, tu krzyknie, tu uderzy, rozrywka na maxa.... |
|
|
|
|
#119 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pamiętam do końca, dlatego zapytam - czy ta depresja była stwierdzona przez psychiatrę, czy może jest to osobisty wymysł autorki wątku? Może i jestem drobiazgowa, ale patrząc na zachowanie autorki (a stwierdzam, że jest niedojrzała) myślę sobie, że może poprostu jest to jej argument, którym usprawiedliwia dziwne zachowanie i brak jakichkolwiek instynktów samozachowawczych. Zadzwoniła na policję, ok. Ale same widzicie, że teraz się boi. Więc pewnie żałuje. Bo wie, że może miec poważne problemy. Jak dla mnie - zachowanie wcale, a wcale nie jest godne pochwały, z tego względu, że prawde mówiąc jeszcze bardziej skomplikowała swoją sytuacje. Ten chłopak nie ma za grosz szacunku do niej, poczytajcie w poprzednich wątkach (w sumie to nie trzeba, już w tym wszystko jest pokazane czarno na białym) i aż mi ciarki przechodzą na samą myśl do czego ten psychopata będzie zdolny, gdy ją dorwie. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Ja ciągle o tym trąbie... nie ukrywając, że oprócz tego to bardzo nie toleruję donosicielstwa, które nie ma na celu pomóc, a zaszkodzic.
|
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem że byłam głupia i naiwna... Nie potrafię nawet sobie wytłumaczyć tego dlaczego dawałam się na takie coś... Ale podobno nigdy nie jest za późno... Wiem że wiele z Was może mi nie wierzyć ale mówie prawdę koniec z nim.. ! I czuje się dobrze. Czuje się kobietą....Już nawet nie jest mi z tym źle... Chcę o wszystkim zapomnieć zacząć na nowo żyć. ! NAPRAWDĘ KONIEC Z NIM! KOMPLETNE ZERO!!! mam nawet nowy numer ! W końcu przejżałam na oczy... tak tak wiem że za późno że mogłam wcześniej... No ale życie... Obiecuje Wam ( nie wiem czemu ale mam taką potrzebę ) że nigdy nie będę miała z nim nic wspólnego. Zacznę żyć isć nową drogą... tą dobrą drogą. Ktoś tu pytał czy moja depresja stwierdzona jest przez lekarza. Tak jest stwierdzona przez lekarza.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Jak coś nie pasuje to wystarczy się w wątku nie odzywać. Nie widzisz sensu radzenia czegokolwiek to nie pisz. Proste?

co innego jest zadzwonić na policję i powiedzieć na sąsiada (nie mającego pojęcia, że to Ty dzwonisz) / dilera sprzedającego dzieciakom narkotyki a co innego na swojego ex / nie ex. I nie mówię tu teraz o tym co się powinno a czego się nie powinno. Chodzi o bezpieczeństwo osoby "pomawiającej". Osobiście bym się nie odważyła. On nie działa pewnie sam, ma kolegów, którzy niestety też na tym ucierpią i raczej skrupułów nie mają. 

moja koleżanka przeżyła w tamtym miesiącu coś takiego. Jej nowy chłopak, z którym była ok 2 msc. okazał się dilerem. Mieli nieprzyjemną pobudkę, dokładnie rzecz ujmując: wlot prze okno kilku chłopa w kominiarkach z bronią. mówi, że w życiu się takiego wstydu nie najadła, najgorsze było to, że w życiu byś nie powiedziała, że ten chłopak to diler, zero "skóry, fury i komóry"