|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Wspolczuje zlego nastroju. Mi na szczescie minal, pojawily sie za to zwiekszone problemy ze spaniem. Padam na pysk a zasnac nie moge.
![]() A co do dentysty-chodze co pol roku i dwa razy do roku na usuwanie kamienia. Jutro znow ide ![]() ![]() Jak podostaje ubranka to sie pochwale (choc caly czas mam stracha, ale nie moglam sie powstrzymac...) Weronisia- ten bol nerki mialas takze przed ciaza? Nie mowilam wam chyba tego, ale probowalam zajsc w ciaze prawie rok.A wiecie kiedy sie udalo? Kiedy wzielam ze schroniska dla zwierzat smiertelnie chora kotke (rak pluc i niewydolnosc nerek). Biorac ja mialam taka mysl w glowie-smierc za nowe zycie... Nasza kotka Sami ma u nas opieke 24h/dobe, dostaje codziennie kilka lekow, zastrzyki dzieki ktorym nie zbiera sie woda w plucach i moze latwiej oddychac. Odzyla po schroniskowej klatce i choc nikt nie dawal jej szans na wiecej niz dwa tygodnie zycie, ona zyje juz czwarty miesiac i ma sie dobrze. Nikt by nie powiedzial, ze jest chora (choc na poczatku miala ataki dusznosci i byla niebieska od niedotlenienia). Tarza sie na trawce w ogrodku, lapie motylki i bawi sie z moimi kotami. Chyba juz zapomniala, ze poprzedni wlasciciele wyrzucili ja na ulice razem z kuweta, w lutym, przy -15 stopniach. Wyprowadzili sie i ja zostawili na ulicy razem ze starymi meblami ![]() ![]() Nasza koteczka http://kotyperskie.eu/wp-content/upl...reasie-028.jpg http://kotyperskie.eu/wp-content/upl....04.10-012.jpg Mam nadzieje, ze was nie zanudzilam. ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-21 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zadomowienie
|
Sama jestem ciekawa czy da sie nagrać na płytke usg 2d bo sama ide jutro na połówkowe...w sumie zaczęty juz mam 22 tydzień to powinno być ładnie widac
![]() ![]() De28 kotka kochana i taka śliczna ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-21 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
essence ale zazdroszcze tych Nadarzynowych kiermaszy jajajajaaa, cena smieszna za tyle rzeczy
![]() ishka no chyba da sie nagrac, duzo osob ma ze zwyklego usg nagrania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, u mnie się da nagrać 2d
![]() ![]() Olajka, my jesteśmy chyba bliźniaczki ![]() ![]() I też muszę zmierzyć ciuch zanim kupię ![]() Ja dziś znów poczułam 2 czy 3 razy takie bulgotanie, inne niż zwykle ![]() ![]() Tych nieprzyjemnych napięć macicy mam mniej, odkąd biorę no-spę, ale dziś jak trzymałam rękę na brzuchu poczułam przez jakieś 3 sekundy wyraźne stwardnienie (ale zupełnie niebolesne) macicy... Zastanawia mnie, czy to szalejący dzidziuś może powodować coś takiego ![]() De, piękna historia ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-21 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Raczkowanie
|
De nie zanudziłaś ! ja to jestem wrażliwiec straszny na punkcie zwierzaków, rzeczywiście nie widać, że coś jej dolegało... mi się strasznie podobają norweskie leśne...
#2227 | |
Wtajemniczenie
|
To jest raczej mix persa. Albo pers starego typu. Moje osobiste koty to raczej persy nowego typu ( problemy z oczami i uzebieniem).W schronisku zajmowalam sie kotami dlugowlosymi, ktore trafiaja zakoltunione i sfilcowane. Te kotke tez musialam w polowie wygolic. Jednak organizm walczy z choroba i futro nie odrasta. Biedna jest malutka. Czasem kaszle i gorzej sie czuje, ale narazie te lepsze dni przewazaja, kiedy lezy na balkonie czy w ogrodku na pleckach i wygrzewa sie w sloneczku.
Moje trzy koty to koty ratowane.Pierwszy trafil 9 lat temu i mial juz byc uspiony. Druga 4 lata temu, z ropomaciczem i guzami sutkow. I teraz Sami. 2 wyleczylam, dla niej nie ma niestety ratunku. Jedyne co moge zrobic, to zapewnic jej godna smierc. Ciesze sie, ze was nie zanudzilam. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do schabowego to nie jem wieprzowiny, Jakos tak odkad zobaczylam jak zabijaja świnie w nienormalny sposob.. od razu mi przeszlo jedzenie.. Dobra ide po prysznic ![]()
![]() |
#2229 |
Zadomowienie
|
De28 imię Sami mi sie bardzo podoba
![]() ![]() ![]() ![]()
#2230 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koty mialam zawsze tylko w mieszkaniu. Z duzym drapakiem i towarzystwem nie narzekaly. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnie fotki bo to w koncu watek ciazowy Tak wygladala moja Maja po schronisku http://katzenpflege.files.wordpress....i-baks_015.jpg a tak dzis http://katzenpflege.files.wordpress....212fb13med.jpg http://katzenpflege.files.wordpress....eczek_0041.jpg A tu jeszcze Sami http://katzenpflege.files.wordpress....10/03/sami.jpg Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-21 o 18:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
De, mam niestety coś do robienia (2 małe dziurki) - najprawdopodobniej. Nie boję się, ale po pierwsze nie znoszę tego mimo wszystko, a po drugie - jestem taką osobą, której się trudno zmobilizować do takich rzeczy... Taka moja uroda
![]()
![]() |
#2232 |
Wtajemniczenie
|
To jak moj tata. Dopiero jak boli to trzeba go zaciagac do lekarza. No i teraz ma ubytki
![]() Tez nie lubie lekarzy, ale mowie sobie-mala dziurka-maly bol. A jak sie czeka to bedzie gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() De - śliczna kicia ![]() Mój kocur też właśnie taki "persowaty" non-stop chodzi taki skołtuniony, ze już nie mam do niego siły ![]() ![]() Za to kociczka też "persowata" ma śliczne futro, jak robią jej się jakieś kołtunki to malutkie i wycinam jej je lub rozczesuję na bieżąco i jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zadomowienie
|
A ja musze pochwalic małego bo niezaprotestował w brzucholku i właśnie pochłonęłam schaboszczaka w chlebku hihi
![]() ![]()
#2235 |
Zakorzenienie
|
De, ja raczej staram się regularnie chodzić, gdzieś raz na rok... Nie wiem, może to jakieś podświadome obawy, że nie chce mi się umówić, a może zwykłe lenistwo
![]() Ale ja też znieczulenia nigdy nie biorę. Bardziej się go boję, niż borowania ![]()
#2236 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Poczytaj jezeli masz ochote http://kotyperskie.eu/?page_id=55 http://kotyperskie.eu/?page_id=19 http://kotyperskie.eu/?p=225 ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-21 o 19:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zadomowienie
|
Oj ja wiem cos na temat kołtunów...
![]() ![]()
#2238 |
Zakorzenienie
|
De28, podziwiam Twoją chęć opieki nad tak schorowaną kotką, niestety ludzie ze schroniska chcą brać głównie zdrowe, młode zwierzaki. Trudno też się im dziwić, ale zal takich biedul, które przez zły los muszą cierpieć. Ja koty bardzo lubię, ale jednak jestem psiara. Mamy 3-letnią suczkę, rok temu znaleziona w tramwaju. Daliśmy mnóstwo ogłoszeń, do schroniska zgłosiliśmy,w necie mnóstwo ogłoszeń zamieściliśmy i nic. Serca nie mieliśmy oddać jej do schroniska, a nie znaleźliśmy nikogo, kto by chciał ją przygarnąć i tak Miśka jest z nami
![]() ![]()
#2239 |
Raczkowanie
|
"Ja to sie zastanawiam kiedy ten brzuszek zacznie rosnąć, cały 1 trymestr wymiotowałam, ciągle i schudłam ok. 2,5kg i nic nie tyje, jem normalnie nawet więcej niż przed ciążą (jeśli nie wymiotuję bo zdarzyło mi sie teraz pare razy z powodu nietolerancji żelaza), poza tym mam lekką anemię, brałam Tardyferon przez miesiąc, ale się nie wchłonął, teraz kombinujemy z innymi preparatami, po których mam mdłości.
Brzuszek też się nie powiększa, zastanawiam się jak tam mój dzidzius czy rośnie i gdzie On sie tam miesci w tym malenkim brzuszku (zaczelam 17tc) i nadal go nie czuje, a nie moge sie doczekac. Ogolnie to mam miliony pytan, ale moj dr nie jest skory do rozmow, dostalam namiar na dobrego dr i chcialam sie do niego przepisać i zrobic u niego USG połówkowe, myslicie ze to dobry pomysl zmieniac teraz lekarza?" niebieskaaa - Ja mam podobnie jak Ty, przez mdłości i wymioty schudłam 4 kg, a teraz jest mi ciężko przytyć mimo,że jem już normalnie, i brzuszek mam też malutki jak na 18 tc. Ale ginka mówi, że wszystko ok z maluszkiem, zaczęłam niedawno odczuwać ruchy, więc chyba malym brzuszkiem nie ma co się martwić ![]() Edytowane przez NUCHISIA Czas edycji: 2010-06-21 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jestem i psiara i kociara. W domu rodzicow rotweiller i 2 yorki. 8 lat mialam fretke, takze uratowana bo miala isc na futro. Cytat:
A ja wlasnie zjadlam pizze potem lody a teraz wcinam pistacje. I jak tu po takim czyms mdlosci nie miec? Nie moge doczekac sie nastepnego usg. 14 lipca, dopiero. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-21 o 19:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie ruchów dziecka. Chodzi o to, że jak siedzę albo leżę to czuję,że maleństwo się rusza, tylko tak bardzo nisko, na samym dole brzucha, nie powinno być to odczuwalne trochę wyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapomnialam dopisac, ze tez staraliśmy sie o dzidzie około 1,5 roku, potem dałam za wygrana, mialam miec 3 miesieczna kuracje a potem dalej jakies hormony, wzielam raz te tabletki i stiwerdzilam ze sobie odpuszcze na pare miesiecy a potem powroce do leczenie, zeby sie odstresowac od tematu, no i miesiaczka nie przyszła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() --------------------------- Za 3 tyg tez mam usg polowkowe, powiezdzcie czy na tym badaniu jest tylko oceniana anatomia, czy tez cos wiecej np przeplywy krwi w mozgu, serduszko tez czy to juz jest dodatkowe badanie?
Edytowane przez niebieskaa Czas edycji: 2010-06-21 o 19:17 Powód: dopisek |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Wtajemniczenie
|
ja też czuję tak nisko.
![]() |
#2244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do dentysty i borowania, nienawidze tego. Nigdy nie mialam znieczulenia zastrzykowego bo to platne, wiec tylko na zamrozeniu ale to i tak boli. Czytalam nie mniej ze w nowych klinikach borowania nie ma wiertlem tylko jakos to sie inaczej nazywa i jest bezbolesne. Moglabym wtedy placic kase nawet 100zl za zeba :P W sumie to chyba pojde na przeglad do dentystki. Tylko ze wiecie co, w wiekszych miastach jest wybor dentystow ktorzy maja rozne sprzety. Ostatnio pokazywali ze we Wroclawiu uzywaja z lat 60tych sprzetu ![]() ![]() ![]() Nie wiem kidy doczekam sie super szybkich wiertel, fajnych foteli i jasnego swiatla a nie zoltego jak siuski :P
![]() |
#2245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
De28 ta kicia schroniskowa cudaczna i ma fajnego zeza rozbieznego
![]() A co do dentysty :d ja zanim zaszlam w ciaze, to bylam sie skontrolowac. Mam male bruzdy ktore trzeba kontrolowac tylko ![]() ![]() ![]() ![]() Ja sie dentysty nie boje, leczylam sie ortodontycznie 3 lata, wydwalam juz 6 zbednych zebow. wiec nic mi nie straszne. A leczenie kazde tylko ze znieczuleniem ![]() De28B to tym waszym sposobem moj maz stracilby wszytskie zeby. W sensie bez borowania. On ma tzw. prochnice penetrujaca. Mała dziurka na wierzchu zeba, a w srodku zjedzony prawie caly. I jakby mu to zaslepili to ja dziekuje. Wszytskie by go bolaly i wypadly chyba. A moj maz myje zeby dwoma pastami i jakos to mu nic nei daje. i tak mu sie zeby psuja. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-21 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
De28sprzedam tego newsa mojemu dentyscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zadomowienie
|
De28 po odzywkach włoski mojej suni lepiej sie rozczesywały i ukladały ale pozniej i tak stwierdzilismy że nie bedziemy ja nigdzie wystawiac i postanowilismy ciąć ja co jakies3-4 miesiące
![]() Nuchisia nic sie nie martw to pewnie normalne że czujesz ruchy nisko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.