|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Mam do Was mamusie pytanie, co uważacie na temat lewatywy przed porodem?Ja przed poprzednim porodem nie miałam bo i tak latałam ciągle do kibelka bez tej lewatywy i "nic mi nie uciekło"podczas porodu
![]() ![]() Znalazłam taki artykuł: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...nie_34989.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
Kciuki sa. Ale super moja tak az sie nie wypina ![]() O matko ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jak mnie poczyści w domu.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to wiemy ktora sie pcha nastepna w kolejke ![]() papateria nie moge bo ta cholestaza obciaza mocno moja watrobe i mam diete watrobowa czyli lekkostrawna a bob jest ciezki ![]() jak juz pisalam radzila bym ci je troszke przyciemnic raz ze je odrzywi doda im koloru a dwa ze bedziesz bardziej wyrazista nawet z tych zdjec co wswialas to na tym chyba przedostatnim i ostatnim mialas ciemniejsze i juz mi sie duzo bardziej to podobaly bo podkreslaly ci buzke bylas bardziej wyrazista oczywiscie wazne jest to zebys ty sie dobrze czula w danym kolorze bo to ma sie tobie podobac a i jeszcze musisz byc swiadoma tego ze z blondu z poczatku farby beda sie dosyc szybko wyplukiwaly tzn szybko moga teracic blask zwlaszcza latem gdy dodatkowo sa wlosy na razone na blakniecie ze wzgledu na ostre slonce lazurka super ze wozio ci sie podoba i bardzo mnie ucieszyla twoja reakcja ![]() ![]() maz juz pojechal (a raczej dopiero) przywiozl mi nosidelko zebym zobaczyla i jest super kolor naprawde sliczny a jutro ma przywiezc reszte bo nie moge sie powstrzymac najpierw mu nie kazalam ale nie moge sie doczekac ![]() a na zakupach nie bylismy bo dosc pozno przyjechal i pojechalismy tylko do mojej siostry na kawke i posiedziec powiedzial ze jutro mnie zabierze ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- jusdan ja tam wole zeby mi zrobili niz miala bym sie obsrajtac ![]() siala super ten brzunio wyglada ![]() jedynym plusem mojego pobytu w szpitalu jest to ze mi nogi nie puchna ![]()
![]() |
#4265 |
Rozeznanie
|
Hej, zaraz Was nadrobię, ale proszę poradźcie mi.
Pisałam, że mam krótką szyjkę macicy i dzisiaj od rana bardzo często twardnieje mi brzuch. Pod wieczór miałam ze trzy bolesne skurcze (ból po lewej strony, koło biodra i pleców). Zadzwoniłam do swojego gina i niestety nie mógł mnie dzis przyjąć. Wzięłam dwie nospy i magnez i jest trochę lepiej- brzuch twardnieje czasem, ale nie boli. Zastanawiam się, czy jechać do szpitala czy poczekać doo rana i pójść wcisnąć się w kolejkę do swojego gina prywatnie żeby zobaczył czy się cos złego nie dzieje i dopiero jakby coś było nie tak pojechać do szpitala. Z jednej strony nie chcę zlekceważyc sprawy, z drugiej nie chcę leżej na patologii jeśli to nie jest konieczne (już raz leżałam tydzień i nic oprócz nospy mi nie dali)... Jak myślicie? Ktoś dzisiaj widział Itakasię? Jusdan ja bym chciała, żeby mi zrobili lewatywę, ale u mnie w szpitalu tego nie robią. To jest wg nich kwintesencja "Rodzić po ludzku", bo nie znieczulenie. Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-06-21 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zakorzenienie
|
No tak, jak nadrabiałam, to wydawało mi się, że pisałaś to wczoraj. Przepraszam- moje przeoczenie.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4267 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Ja wole lewatywe miec niz jakbym miala sie stresowac caly porod czy popuszcze czy nie. Moja polozna powiedziala mi, ze zrobi mi na zyczenie, ale jak sie sam organizm oczysci to mowi, ze nie ma potrzeby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba będę po prostu taką stukniętą matką co to się zapłakuje ze śmiechu jak ją synek obsika podczas przewijania xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, jestem padnięta, wpadłam tylko powiedzieć, że zdałam poprawkę!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem za, po to, żeby być rozluźnioną. Chociaż myślę, że samo się może załatwić (zawsze przy dużym stresie tak się oczyszczałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Aha i mam pytanie do anoxy : czy ciebie swędziało pod kolanami? bo mnie dłonie nie swędzą tylko pod kolanami gdzieś od 3 dni i nie wiem co robic z tym..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Justyna ja bym jeszcze poobserwowala z pol-1h iwtedy jakby nie przeszlo bym pojechala do szpitala na ktg chociaz aby Ci zrobili, zawsze mozesz sie nie zgodzic na przyjecie do szpitala bo fakt nospe mozesz sobie w domu sama brac
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Gratuluje Anuszka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się zaczynałam martwić o Ciebie. Cytat:
![]() Ja miałam wczoraj pierwsze bolesne skurcze. Całe 3 w ciągu pół godziny. A potem luuuz...
![]() |
#4278 |
BAN stały
|
hej, dzisiaj na wizycie szyjka 24mm, lezec i nie dzwigac. Ale mam pozwolone na chwile na zewnatrz wyjsc.
Pobrała mi posiew. |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |||
Zadomowienie
|
papeteria i marta_d1 - super że nie ma tego paciorkowca
![]() alguien - kurcze, nie powinno chyba aż tak ciągnąć, może nie przemęczaj się i nie noś ciężkiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale w takim momencie, nic nie jest ważne, tylko maleństwo (no tak było u mnie) ![]() Misiulka1 i żabka - współczuję z kredytami ja nie mam takich problemów, ale mam 2 koleżanki, które mają "rodzinne" kredyty na głowie ... a kredyt studencki to "pikuś", ja już spłaciłam i cieszę się, że go kiedyś wzięłam (bo wtedy naprawdę potrzebowałam) ola_k11 - ja masz czas i ochotę - polecam fryzjerkę panią Magdę obok salonu Lexusa, niedaleko Astry we Wrocławiu za baleyage + podcięcie ostatnio zapłaciłam 165, robią w Matrixie, ja jestem super zadowolona, można ją zapytać o radę i bardzo fajnie farbuje (jak chcesz nr tel - moge podesłać); ja mam troszkę dłuższe włoski od Ciebie i po tej farbie mam wrażenie, że mi nie matowieją, ciągle są błyszczące ![]() aniaa22 - no wasza rozmowa, to jakby mu ktoś kazał piwnicę sprzątać a nie pokochać żonkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zadomowienie
|
justynacz ja myślę, że jeżeli się nie powtórzą bolesne skórcze to poczekaj do jutra i jutro na wizytę. ja tak się jutro będe wpychać bo mam twardnienia ale bolesnego skórczu nie miałam ani razu
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
ja byłam dzisiaj w szpitalu, zrobiłam KTG , serduszko miało 4 takie "wyskoki" do 175, a ogólnie to nisko, skurczy nie mam
lekarz mówił, że on by mnie jeszcze może z tydzień zostawił, że to przecież z jakiegoś powodu jest 40 tygodni, że oni nie mają pewności czy układ nerwowy i oddechowy są dość rozwinięte, ja na to, że dobrze panie doktorze, ale mały zawsze wychodził większy na USG a z 12tyg wychodził o 10 dni większy (2lipca), no i zaczął myśleć, kręcić tym kółkiem od daty porodu i mówi, że no w sumie to będzie 39 tydzień i pyta kiedy chcę a ja, że na poniedziałek no i rodzę za tydzień w poniedziałek, o 7:30 mam być na izbie przyjęć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cholera ale mi się brzuch spina. Jeszcze ie obserwuję czy regularnie. Jak sie przedłuży to zacznę się martwic. A do tego mały się pcha jak nie wiem. olakola ale jaja. Kurcze przynajmniej wiesz na czym stoisz i znasz dokładną datę porodu. Nie to co większość z nas. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-06-21 o 20:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze!!!!!! Fajnie tak wiedziec kiedy i o ktorej godzinie i juz zaraz bedziecie z dzidzia razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
a potem całą drogę do domu myślałam, czy ja nie jestem jakaś głupia, bo co jak maluszek potrzebuje mojego brzuszka, a ja go wypędzam ???
i tak od razu jestem wyrodną matką z drugiej strony teraz pewnie ma z 3400g a za tydzień to będzie z 3600, a takie duże to chyba już gotowe są i wymiękam no ale ten lekarz jakby nie był przekonany, to by mi kazał tydzień/dwa czekać wymiękam |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() justynacz80 jeżeli wziełaś nospę i magnez i troszke pomogło to moze povczekaj jeszcze troszkę moze wogóle przejdzie. Cytat:
![]()
![]() |
#4290 |
Wtajemniczenie
|
olakola-suuuper ze znasz juz date swojego porodu-zazdroszcze i nie martw sie o maluszka-one juz w 37 tyg maja wszystko rozwiniete, a potem tylko na masie przybieraja a Twoja dzidzia jest juz duza, wiec nie masz sie czym martwic!!!
pewnie nie bedziesz mogla spac w niedziele, co? ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- ciekawe, czy bedziesz nastepna w kolejce rozpakowanych, czy ktoras sie jeszcze tam wcisnie wczesniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.