Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wypłaty - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 15:16   #1111
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

Ja na myśl o wkładce domacicznej mam przed oczami zdjęcie dziecka które urodziło się i miało ja wrośniętą w głowę Wiem, że jest bardzo małe prawdopodobieństwo takie zdarzenia, ale ja już do końca życia chyba będę mieć jakąś wewnętrzną blokadę

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:18   #1112
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Ja na myśl o wkładce domacicznej mam przed oczami zdjęcie dziecka które urodziło się i miało ja wrośniętą w głowę Wiem, że jest bardzo małe prawdopodobieństwo takie zdarzenia, ale ja już do końca życia chyba będę mieć jakąś wewnętrzną blokadę

To chyba ściema była... spirali nie wyjmuje sie, jak kobieta zajdzie w ciążę i jakieś tam ryzyko, ale ten obrazek to przegięcie było.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:25   #1113
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
To chyba ściema była... spirali nie wyjmuje sie, jak kobieta zajdzie w ciążę i jakieś tam ryzyko, ale ten obrazek to przegięcie było.
Pokazywali to zdjęcie lekarze na wykładzie, więc nie powinna to być ściema.. chociaż mam nadzieje, że był to jakiś fotomontaż
Na magisterskie wybiorę się na pewno, tylko chciałabym już zacząć pracować gdzieś na oddziale dlatego rozważam zaoczne. Mieszkania niestety swojego nie mamy, więc musielibyśmy coś wynająć. Same wiecie jak to jest z finansami.. opłacić studia moje, studia TŻeta, wynajem mieszkania i jeszcze się utrzymać.. prawie nierealne

Stary 2010-06-21, 15:35   #1114
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Może zarzucę temat... bo nudno... jestem na etapie planowania kuchni i wyposażania jej. I tu pytanie - bez czego się nie możecie obejść, a co Wam się zbędne wydaje?

Wiadomo że AGD - lodówka, kuchenka. Ale np. ile macie talerzy, sztućców na dwie osoby? W jakich garnkach gotujecie?
A drobne AGD? Np. ekspres do kawy?
komplet obiadowy na 12 talerzy dostaliśmy od teściów, nie nówka, ale u nich i tak stało a my zadowoleni że nie musieliśmy kupować

komplet garnków od najmniejszego do takiego na rosół czy bigos (i nie emaliowane)

zainwestuj w patelnię teflonową, ale taką głęboką i z przykrywką, bo przydatna (my nie mamy i ubolewamy nad tym )

sztućce to mam też komplet na 12 osób, bo przecież jak gości przyjdą to trzeba mieć, a nie potem latać i szukać

czajnik elektryczny

ekspres do kawy nieopłacalny bo ja jedną kawę dziennie piję

zainwestujcie w robota wielofunkcyjnego

i to chyba tyle

otwieracz do wina (przydatny jak lubicie pić winko, co by potem nie kombinować i śrubkami korka nie wyciągać jak to nam się zdarzyło kiedyś )

aaby

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:32   #1115
cheshire-cat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a ja dziś się uczę, kurczę, w przyszłym tygodniu jeszcze 3 egzaminy, w poniedziałek 28 jeszcze jeden, a tu 29 trzeba się wynieść i co gorsza posprzątać a sprzątania to będzie, że hoho.
skąd ja to znam.. ja właśnie chilluję po morderczym egzaminie z rozwojówki, udało mi się nie wejść na wizaż przez cały weekend a jutro następne dwa..
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Też będę świrować
Ale tak sobie tłumaczę, że to dla zdrowia... I dla naszego związku, bo teraz moje libido jest równe 0 i na dobrą sprawę nie musiałabym ich brać, bo w ogóle nam niepotrzebne
masz tak po każdych tabletkach? ja po moich chodzę po ścianach

You can't help that... we're all mad here

cheshire-cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:36   #1116
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

Żadnego celibatu! Ja mam nadzieję, że po odstawieniu libido podskoczy
u mnie własnie spadło do zera

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:44   #1117
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheshire-cat Pokaż wiadomość
skąd ja to znam.. ja właśnie chilluję po morderczym egzaminie z rozwojówki, udało mi się nie wejść na wizaż przez cały weekend a jutro następne dwa..

masz tak po każdych tabletkach? ja po moich chodzę po ścianach
Te, które biorę, są drugimi w historii brania... Oba rodzaje wyzerowały moje libido :/

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
u mnie własnie spadło do zera
Po odstawieniu?? U mnie już spaść nie może... Chyba że na minus :/

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:46   #1118
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

Po odstawieniu?? U mnie już spaść nie może... Chyba że na minus :/
tak, bo wtedy miałam ciągły strach o ciążę i wszystkiego mi sie odechciewało

[*] 11.09.2012
Stary 2010-06-21, 16:51   #1119
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
tak, bo wtedy miałam ciągły strach o ciążę i wszystkiego mi sie odechciewało
Też się tego boję No nic, zobaczymy... Decyzja o odstawieniu podjęta.
A pierścionek wylądował na lewej łapce

Teraz trzeba zadbać o siebie, o zdrowie, o wygląd... Ciut zrzucić, wypłukać toksyny...

Już nie mogę doczekać się, aż TŻ się wprowadzi

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-06-21, 17:41   #1120
anoola
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
Ach, bo okazało się, że na prawą łapkę jest za mały. Idealnie leży na serdecznym palcu lewej ręki ale... pierścionek zaręczynowy na lewej dłoni? Z drugiej strony teraz byśmy wymienili na większy (wymiana potrwałaby ok. miesiąc :/), a za rok przełożę na lewą dłoń i będzie latał...
Kurcze, od soboty o niczym innym nie myślę... A tak już bym chciała go założyć

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

No i jeszcze dylemat numer 2: odstawić tabletki, czy nie odstawić?!
Ale to nie temat na ten wątek...
Jeśli któraś z Was odstawiła, chętnie poznam "doświadczenia" na PW.
Aaby miałam identyczny problem Tylko że mój pierścionek ma po bokach taką jakby lekko odstającą ozdobną krawędź i na prawej ręce jakoś tak mnie nie gniecie a na lewej nie dałoby sie nosić bo nie wygodnie więc postanowiliśmy go wymienić na mniejszy, noszę go na prawej a później dobiore sobie jakąś wąską pasującą obrączke i będę nosiła razem z pierścionkiem, nie będę go przekładac na drugą rękę. I po problemie
Co do tabletek tez się bardzo zastanawiałam ale czytałam na wątku wizażowym o tabletkach że wiele dziewczyn po odstawieniu miało problem z szalejącą gospodarką hormonalną i powyskakiwały im na całym ciele pryszcze, brrr Ja tam nigdy pryszczy nie miałam, najwyżej jakiś jeden czasem i strasznie się boję że u mnie też tak będzie więc przed ślubem nie będę ryzykować (no i ewentualny problem z miesiączką w tym dniu można będzie rozwiązać) a zaraz po ślubie odstawiam, niech sie dzieje co chce
anoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 18:54   #1121
kingakinga
Raczkowanie

no to mnie nastraszyłyscie... :|
bo ja własnie w srodę się po tabletki wybierałam.
i teraz to już sama nie wiem.. :p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 19:20   #1122
tszszecia
Raczkowanie

Ja odstawiłam tabsy bo mi lekarz powiedział, że mam skłonność do żylaków i lepiej jakbym nie ryzykowała. Szczerze to nie wiedziałam że to ma w ogóle jakiś związek

I jeszcze się pochwalę - zakupiliśmy dzisiaj wielki garnek do gotowania na parze z przystawką do gotowania makaronu
o taki

Robiłam oczy bo wszędzie takie cuda kosztują ponad 200 zł a ten tani był jak barszcz w porównaniu z innymi, które widziałam No i nareszcie zacznę może zdrowiej gotować :P
Stary 2010-06-21, 19:36   #1123
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się pochwalić! Zaręczyliśmy się! Tak oficjalnie! Tylko dylemat mam ogromny z pierścionkiem
Gratuluję

Cytat:
Chociaż moje kuzynki nie przejmują się - zawodówka, ślub, dziecko. W wieku 20-21 lat. Kątem u rodziców, z pensją 1000 zł męża. Same do pracy nie pójdą (jak to, trzyletniego maluszka do przedszkola byś oddała?! ) ale na brak kasy marudzą...
Ja pierniczę, ja tu się tak stresuję, studia, praca, sensowna pensja, budowa domu... a one taki luz...
Oj tak, też znam takie wynalazki. I czasem jak patrzę to naprawdę dochodzę do wniosku że niektórzy chyba bez mózgu się urodzili.

Mam podobnie. Nie zdecyduje się na dziecko póki nie będę pewna że sobie poradzimy już wtedy we trójkę.

Wiadomo, że życie pisze różne scenariusze, ale co innego 'wpadka' WPADKA mimo robienia wszystkiego by tak nie było, a co innego 'świadome' - jakoś to będzie.

Cytat:
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? Co prawda nie mieszkam jeszcze z TŻ-etem ale mam nadzieje, że niedługo się to zmieni A u Was jest taka miła atmosfera
Witaj

Cytat:
Z tego co wiem, to żaden prawdziwy ginekolog (piszę prawdziwy, czyli lekarz z powołania, a nie konował) nie założy spirali dziewczynie, która nie rodziła...
Szczerze zaskoczona jestem że w ogóle takie istnieją - dla nieródek. Chyba mnie coś ominęło, bo byłam niemalże pewna ze to dopiero po pierwszej ciąży.

Chyba podpytam moją gin przy najbliższej wizycie.

Cytat:
Pokazywali to zdjęcie lekarze na wykładzie, więc nie powinna to być ściema.. chociaż mam nadzieje, że był to jakiś fotomontaż
Na magisterskie wybiorę się na pewno, tylko chciałabym już zacząć pracować gdzieś na oddziale dlatego rozważam zaoczne. Mieszkania niestety swojego nie mamy, więc musielibyśmy coś wynająć. Same wiecie jak to jest z finansami.. opłacić studia moje, studia TŻeta, wynajem mieszkania i jeszcze się utrzymać.. prawie nierealne
A może pokoik na początek.
Wiadomo, żę to nie to samo, ale niestety najczęściej realia są kiepskie i młodych ludzi jeszcze w trakcie studiów zwyczajnie na inne rozwiązanie nie stać.
A wiadomo studia wiecznie nie trwają i będzie lepiej - a może nawet wtedy udałoby się coś odłożyć.

Dzion oczywiście pędem minął.
W pracy nawet chwili nie miałam by do was zajrzeć.

Teraz relaksik z pedicure sobie uskuteczniam przy oglądaniu meczyku.

Apropo's - dziewuszki, co używanie do stóp? Zwłaszcza do pięt. Mam z nimi problem. Używam tarki codziennie i prawie co dzień mam tak twarde i ostre żę nie sposób się nie podrapać w łóżku jedna o drugą.
Nie mogę sobie z nimi poradzić.
Oczywiście w ramach oszczędności - coś taniego by się przydało.

Kurcze, tak myśleliśmy i myśleliśmy i wychodzi że my też w tym roku nigdzie na urlop nie pojedziemy.
Kasy się nie przelewa, bo wesele i trzeba zrobić sprzęgło w samochodzie i tak jakoś bardziej nas ciągnie w stronę odnowienia łazienki niż wojaży po kraju.
Odbijemy to sobie pod koniec roku - kilkudniowym wypadem.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 19:54   #1124
greyday
Raczkowanie

GG do greyday

Witajcie!
Postanowiłam dołączyć do grona oszczędzających, cóż panną od 6 lat nie jestem, ale radą służę a i chętnie innych posłucham.
Czytałam właśnie o hormonach jestem ich całkowitym przeciwnikiem! Na zachodzie w ogóle się od nich odchodzi! Brałam je przez okres 5 lat to co się stało z moimi żyłami to koszmar. Nie będę Was straszyć każdy organizm jest inny ale nie ryzykowałabym po raz kolejny tym bardziej, że przeszłam udar, mam padaczkę od 3 lat i tak mogłabym wymieniać długo. Zapraszam na mój blog znajdziecie opis całej mojej historii.
Co do oszczędności wiem jak bywa trudno. W naszym przypadku pracuję tylko mój M ja jestem na rencie i opiekuję sie naszą córeczką. Przyznam, że często pomaga nam mój Tato chociażby opłacając czynsz. Mój M swojego czasu narobił mnóstwo długów i stąd problemy.
Oto moje zasady:
- zakupy w marketach 2 razy w miesiącu (głownie chemia, wody, soki)
- warzywa, owoce kupuję na rynku
- buty, ciuszki rzadziej ale lepszej jakości (na dłużej starczą) polecam sklepy typu Factory big star ma wiele przecen
- fryzjer, kosmetyczka raz na 2 miesiące w jednym salonie (zniżka 10%)
- mięso, wędliny, ser kupuję w jednym sklepie częściej ale mniej po góra 6 plasterków

Po wypłacie M siadamy i liczymy miesięczne wydatki - rachunki patrzymy ile nam zostało a potem resztę rozdzielamy na cały miesiąc czasami dwa (M ma własną firmę różnie to bywa)
To chyba na tyle zwierzeń, pozdrawiam.

greyday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 20:04   #1125
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez greyday Pokaż wiadomość
Witajcie!
Postanowiłam dołączyć do grona oszczędzających, cóż panną od 6 lat nie jestem, ale radą służę a i chętnie innych posłucham.
Czytałam właśnie o hormonach jestem ich całkowitym przeciwnikiem! Na zachodzie w ogóle się od nich odchodzi! Brałam je przez okres 5 lat to co się stało z moimi żyłami to koszmar. Nie będę Was straszyć każdy organizm jest inny ale nie ryzykowałabym po raz kolejny tym bardziej, że przeszłam udar, mam padaczkę od 3 lat i tak mogłabym wymieniać długo. Zapraszam na mój blog znajdziecie opis całej mojej historii.

Co do oszczędności wiem jak bywa trudno. W naszym przypadku pracuję tylko mój M ja jestem na rencie i opiekuję sie naszą córeczką. Przyznam, że często pomaga nam mój Tato chociażby opłacając czynsz. Mój M swojego czasu narobił mnóstwo długów i stąd problemy.
Oto moje zasady:
- buty, ciuszki rzadziej ale lepszej jakości (na dłużej starczą) polecam sklepy typu Factory big star ma wiele przecen
- mięso, wędliny, ser kupuję w jednym sklepie częściej ale mniej po góra 6 plasterków

Po wypłacie M siadamy i liczymy miesięczne wydatki - rachunki patrzymy ile nam zostało a potem resztę rozdzielamy na cały miesiąc czasami dwa (M ma własną firmę różnie to bywa)
Witamy w wątku

Co do pogrubionego - nie obraź się, ale po co brałaś aż 5 lat, skoro żyły do takiego stanu doprowadziłaś? Ja po pierwszym miesiącu bólu nóg poleciałam do gina, zrobiłam badania krwi i fakt - musiałam z tabletek przeskoczyć na krążek. Pewnie gdyby to olała to też bym się do takiego stanu doprowadziła... Hormony to nie cukierki i do brania ich trzeba nie mieć żadnych przeciwskazań i być pod stałą kontrolą ginekologa!

I co masz na myśli mówiąc, "że na zachodzie się od tego odchodzi?" tzn dokładnie czym hormony zastępują?

Ty masz jeszcze jeden poważny wydatek - dziecko, które większość z nas jeszcze nie posiada, więc i budżet jest trochę inaczej liczony.
Stary 2010-06-21, 20:09   #1126
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Szczerze zaskoczona jestem że w ogóle takie istnieją - dla nieródek. Chyba mnie coś ominęło, bo byłam niemalże pewna ze to dopiero po pierwszej ciąży.
No właśnie o tym mówię. Ja też o takowych nie słyszałam i jeśli gin nie będzie widział przeciwwskazań do założenia spirali dziewczynie bez dzieci, to poważnie zastanowiłabym się nad zmianą gina :/ Chyba, że naprawdę o czymś nie wiem...

Cytat:
Apropo's - dziewuszki, co używanie do stóp? Zwłaszcza do pięt. Mam z nimi problem. Używam tarki codziennie i prawie co dzień mam tak twarde i ostre żę nie sposób się nie podrapać w łóżku jedna o drugą.
Ja też mam straszny problem z piętami i dlatego przy każdej kąpieli po prostu przejeżdżam po nich kilka razy pumeksem, takim białym - wygląda jak cegła
Kiedyś pokusiłam się i spróbowałam tarki - nigdy więcej! Po tarce miałam pięty jak papier ścierny :/

Cytat:
Napisane przez greyday Pokaż wiadomość
Witajcie!
Oto moje zasady:

Witaj!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-06-21, 20:36   #1127
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Moja mama stosowała maść z witaminą A, mówiła że działa Ja mam problem z odciskami na stopach.. niczym nie można ich zwalczyć..

Stary 2010-06-21, 20:37   #1128
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam straszny problem z piętami i dlatego przy każdej kąpieli po prostu przejeżdżam po nich kilka razy pumeksem, takim białym - wygląda jak cegła
Kiedyś pokusiłam się i spróbowałam tarki - nigdy więcej! Po tarce miałam pięty jak papier ścierny :/
Pumeks mówisz. Muszę spróbować.
Bo ja cały czas tarką traktuję i może w tym tkwi problem, że je bardziej niszczę.
Dzięki za cynka

Normalnie 21:30 a ja w szlafroczku, pazury pomalowane i mogłabym robić wielkie NIC!
Absolutnie nie mam ochoty najmniejszej by chociażby zmienić położenie na kanapie.
Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeń ze mnie fatalny!

Stary 2010-06-21, 20:42   #1129
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

TŻ nie ma, poszedł do kumpla. Pomimo tego że TŻ jest całym światem, nie macie dziewczyny takiej potrzeby spędzenia samotnego wieczoru, porobienia głupot, posiedzenia godzinnego w wannie, co tam lubicie?

Ja właśnie mam taki wolny wieczór i bardzo się z tego cieszę. Zaraz idę zrobić się na bóstwo do łazienki i pomyśleć o kilku sprawach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 20:49   #1130
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama stosowała maść z witaminą A, mówiła że działa Ja mam problem z odciskami na stopach.. niczym nie można ich zwalczyć..
Oooo dzięki, też spróbuję.
Zestaw na jutro pumeks i maść z wit. A.

Cytat:
TŻ nie ma, poszedł do kumpla. Pomimo tego że TŻ jest całym światem, nie macie dziewczyny takiej potrzeby spędzenia samotnego wieczoru, porobienia głupot, posiedzenia godzinnego w wannie, co tam lubicie?

Ja właśnie mam taki wolny wieczór i bardzo się z tego cieszę. Zaraz idę zrobić się na bóstwo do łazienki i pomyśleć o kilku sprawach
Mam tak samo.
Szczerze, bardzoooooooo lubię takie wieczory. Jestem wtedy cała i sama dla siebie.
To takie moje małe babskie naładowanie akumulatorów.

Ostatnio jak TŻ wyjechał na weekend CAAAAAAAŁY prawie sobie taki zrobiłam.

Stary 2010-06-21, 20:50   #1131
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Ja uważam, że każdy powinien mieć taką chwilę dla siebie Przecież nie można wszystkiego robić razem. Znam takie związki gdzie ona nigdzie nie wyjdzie bez niego, a jemu też nigdzie ruszyć się samemu nie pozwala. Dla mnie to takie jakieś ograniczenie zaufania. Zresztą mój TŻ chyba by mnie udusił gdybym zabroniła mu np na wyjście z kolegami na piwo, a ja też lubię czasem wyjść gdzieś w babskim gronie

Stary 2010-06-21, 21:43   #1132
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja uważam, że każdy powinien mieć taką chwilę dla siebie Przecież nie można wszystkiego robić razem. Znam takie związki gdzie ona nigdzie nie wyjdzie bez niego, a jemu też nigdzie ruszyć się samemu nie pozwala. Dla mnie to takie jakieś ograniczenie zaufania. Zresztą mój TŻ chyba by mnie udusił gdybym zabroniła mu np na wyjście z kolegami na piwo, a ja też lubię czasem wyjść gdzieś w babskim gronie
witam dziewczyny pozwole sobie dołączyc do watku i podzielic sie zlotymi radami i w ogole plotki fajna rzecz.

zgadzam sie z magda, kazdy z nas musi miec ta swoja przestrzen, bo inaczej idzie oszalec. moj TZ wychodzi sobie na piwo/lotki/mecz czy co tam jeszcze i nie widze w tym problemu. ja moge spokojnie poparadowac w maseczce na ryjku, powylegiwac sie na kanapie i w spokoju wizaz poczytac odpoczynek jest wazny w zwiazku, po to by za soba zatesknic!
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 22:02   #1133
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

TŻ wrócił... i kto mi powie, że faceci plotkują mniej niż kobiety...
cóż za rewelacje mi przyniósł... masakra!
Stary 2010-06-22, 06:48   #1134
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie że tak

[*] 11.09.2012
Stary 2010-06-22, 06:52   #1135
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
My jeszcze nie mieszkamy ze sobą tak 24h/dobę (prawdopodobnie w najbliższy weekend się to zmieni ), ale bywały okresy, że TŻ mieszkał u mnie np. 2 tygodnie... I 2 tygodnie wystarczyły, żebym zatęskniła za chwilą dla siebie
My również wychodzimy czasem sami, ja na babskie ploty, TŻ na piwo/paintball itp. Uważam, że dziwne byłoby, gdybyśmy wszystko robili razem i ograniczali się na swoje światy. Każdy musi mieć kawałek tylko swojej przestrzeni. A już najbardziej rozwala mnie (sorry, jeśli kogoś urażę), jak pary (zazwyczaj już małżeństwa) zakładają sobie wspólne konta: mail, NK... Jeeeżuuuu... Totalna niewola

Cytat:
Oooo dzięki, też spróbuję.
Zestaw na jutro pumeks i maść z wit. A.
Akurat na pięty kremu z wit. A nie stosowałam, ale na dłonie kiedyś bardzo pomógł. Uważaj tylko, bo jest cholernie tłusty, więc jak się położysz z nim do łóżka, to tłusta pościel gwarantowana. Załóż jakieś bawełniane skarpetki najlepiej.

Dzień dobry wszystkie SPD!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-06-22, 06:55   #1136
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
. A już najbardziej rozwala mnie (sorry, jeśli kogoś urażę), jak pary (zazwyczaj już małżeństwa) zakładają sobie wspólne konta: mail, NK... Jeeeżuuuu... Totalna niewola
u mnie by takie cos nie przeszło

USC załatwiony

[*] 11.09.2012
Stary 2010-06-22, 07:11   #1137
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
USC załatwiony
Czyli kolejny krok do przodu
Dużo Wam jeszcze załatwiania zostało?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-06-22, 07:14   #1138
ijaa
Zakorzenienie

Dobry SPD

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
witam dziewczyny pozwole sobie dołączyc do watku i podzielic sie zlotymi radami i w ogole plotki fajna rzecz.

zgadzam sie z magda, kazdy z nas musi miec ta swoja przestrzen, bo inaczej idzie oszalec. moj TZ wychodzi sobie na piwo/lotki/mecz czy co tam jeszcze i nie widze w tym problemu. ja moge spokojnie poparadowac w maseczce na ryjku, powylegiwac sie na kanapie i w spokoju wizaz poczytac odpoczynek jest wazny w zwiazku, po to by za soba zatesknic!
Witaj Napisz coś więcej o sobie. Bo my tu ciekawskie nieziemsko jesteśmy.

Cytat:
TŻ wrócił... i kto mi powie, że faceci plotkują mniej niż kobiety...
cóż za rewelacje mi przyniósł... masakra!
Hehe! Normalna!
Że niby oni to nie, a jak co do czego przychodzi to aż sie kurzy tak gadają.

Cytat:
My jeszcze nie mieszkamy ze sobą tak 24h/dobę (prawdopodobnie w najbliższy weekend się to zmieni ), ale bywały okresy, że TŻ mieszkał u mnie np. 2 tygodnie... I 2 tygodnie wystarczyły, żebym zatęskniła za chwilą dla siebie
My również wychodzimy czasem sami, ja na babskie ploty, TŻ na piwo/paintball itp. Uważam, że dziwne byłoby, gdybyśmy wszystko robili razem i ograniczali się na swoje światy. Każdy musi mieć kawałek tylko swojej przestrzeni. A już najbardziej rozwala mnie (sorry, jeśli kogoś urażę), jak pary (zazwyczaj już małżeństwa) zakładają sobie wspólne konta: mail, NK... Jeeeżuuuu... Totalna niewola

Akurat na pięty kremu z wit. A nie stosowałam, ale na dłonie kiedyś bardzo pomógł. Uważaj tylko, bo jest cholernie tłusty, więc jak się położysz z nim do łóżka, to tłusta pościel gwarantowana. Załóż jakieś bawełniane skarpetki najlepiej.

Dzień dobry wszystkie SPD!
Oj tak, to dobre jest z tymi kontami.

Cytat:
u mnie by takie cos nie przeszło

USC załatwiony
Krok do przodu, super.

Doszłam do jakże genialnego ale prawdziwego wniosku. Mini zakupy bez TŻa bardzooooo się sprawdzają.
Przestaliśmy jeździć do supermarketów i odrazu widać różnicę.
Ja przed pracą jade tramwajem wczesniej, by wpaść do biedrony bo mam po drodze, kupię TYLKO co trzeba i po sprawie.
Dzisiaj np. parówki, bułki hot-dogowe, ser, pieczywko i musztarda i w portfelu mniej tylko o 13zł.
Uwielbiam biedronę.

Znów pracowity dzień przedemną, więc miłego zajrzę pewnie dopiero wieczorkiem.

Stary 2010-06-22, 07:15   #1139
marcia45
Zadomowienie

Nie mogę się już doczekać takiego załatwiania spraw ślubnych, choć pewnie szybko mi się znudzi. Ślub ustaliliśmy między sobą na 7.7 2010 i tylko czekam na oficjalne zareczyny TZ i jedziemy zamawiac sale.

Co do wychodzenia oddzielnie to nie wyobrazam sobie inaczej. Tzn teraz TZ pracuje cale dnie nieraz nawet do 23 od rana zanim wroci do domu, wiec w tygodniu malo sie widzimy i caly dzien mam praktycznie dla siebie, bo pracuje zmianowo. A weekendy odwrotnie, bo ja zazwyczaj pracuje przez pół dnia i on ma ten czas dla siebie. Wiec raczej malo czasu spedzamy razem, ale i tak co jakis czas wychodzimy gdzies sami. A co do meili i kont na nk- takie ograniczanie siebie nawzajem, wspólne to mamy tylko konto, ale w banku

Ja biore tabletki znow od 3 miesiecy, wczesniej mialam przerwe okolo roczna i nie mialam zadnych nowinek zwiazanych z odstawieniem. Wogole ja bardzo dobrze toleruje tabletki, pewnie dlatego, że mam dobrze dobrane. Moja przyjaciolka dopiero przy 3 zmianie miala normalne liblido, bo po wczesniejszych tak jak pisalyscie zerowe.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 07:19   #1140
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nie mogę się już doczekać takiego załatwiania spraw ślubnych, choć pewnie szybko mi się znudzi. Ślub ustaliliśmy między sobą na 7.7 2010 i tylko czekam na oficjalne zareczyny TZ i jedziemy zamawiac sale.
7.7.2010? A nie 7.7.2012?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości