Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 20:39   #691
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Martucha, ona jest na takim etapie że uwielbia wszystko co różowe, stroi się, maluje kosmetykami mamy, bawi się barbie i chce być księżniczką więc pomyślałam że taka personalizowana książka będzie fajna
różowy, brr...
mam tylko 2 różowe bluzki - jedna z pacyfą, a druga z gitarą
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
o nie...
Jak dla mnie miły i gładki, brakuje pazura
(na przykład takiego:
http://fc04.deviantart.net/fs51/f/2009/283/2/4/svart_djup_by_Pieni156.jp g
mieszanka słodko-ostra, mrrr... to, co tygryski lubia najbardziej )
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
oj patrz hmm chyba mialm sie rzucic do gardla i odgryzc tetnice.. a jednak.. ehsss Maju to nie te czasy ;D
zawsze byłam nieteraźniejsza
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
laski ja nadal fatalnie sie czuje, juz nie mam sil wymiotowac
biedactwo...
Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
ja też się z nimi zgadzam w 100 %. Owszem moi rodzice wychowali nnie, wpoili mi pewne zasady, ale to jaka jestem dzisiaj to efekt zdarzeń i sytuacji, które mnie ukształtowały, a także mojego męża. drobne sukcesy w pracy sprawiły, że jestem pewna siebie, nieograniczone wsparcie Tż sprawiło, że mam wiarę, że mogę wszystko, hamstwo ludzi z którymi czasem mam do czynienia sprawiło, że również potrafię byc wredna. Także nie oszukujmy się ... wychowanie rodziców to jedno, doświadczenie życiowe to drugie. Moja mama często mi powtarza gdy robię coś co jej się nie podoba, że starała się mnie wychowac inaczej, ale ma świadomośc, że życie zmusza nas do zaupełnie innych zachowań.
life is brutal... i tak dalej

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-06-21 o 21:02
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 20:40   #692
aniaaa84
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Umowę mam na najniższą krajową, moja szefowa uważa że % to najuczciwszy i najbardziej opłacalny ( chyba dla niej ) sposób wynagradzania pracowników.
Rozumiem gdyby było z 300 czy 400 podstawy i reszta %.

Nie opłaca się robić usług w domu bo po pierwsze np. za uzupełnienie paznokci na naprawdę dobrym żelu nie mogę wziąć więcej niż 50 zł. A jak by na to nie patrzeć to 2 godziny roboty, materiał , prąd itd... a jak bym chciała wziąć więcej to od razu dziewczyny się krzywią bo to drogo itd i sobie zrobią u innej za 30 zł bo ma żęl z bazaru, i kij że się nie trzymają paznokcie ale dały za nie 30zł.
A co do makijaży próbowałam to robić prywatnie ... miałam profesjonalne kosmetyki, niedostępne w drogeriach i za makijaż brałam 70 zł. Klientkom to nie pasowało bo 70 zł to dużo jak za makijaż bo nie zdają sobie sprawy z tego jaka to praca i ile włożyłam pieniędzy w wyszkolenie siebie, że tak naprawdę płacą za moją wiedzę... ale cóż.
Poza tym moje miasto jest bardzo specyficzne tu jest 13 szkół kosmetycznych z czego 3 są dobre to znaczy takie w których można się czegoś nauczyć a reszta to po prostu wytwórnie papierków. Co roku kończy ten kierunek mnóstwo dziewczyn , które potem robią tipsy po 30 zł. A na każdej ulicy jest średnio 3 gabinety kosmetyczne.
Jestem zrezygnowana i wkurzona sama na siebie , że mój wysiłek i naprawdę kupa kasy poszły na marne .... Chodziłam akurat do najlepszej szkoły kosmetycznej i sporo mnie to kosztowało a tu okazuje się lipa totalna jeżeli chodzi o zarobki i perspektywy
Daysy a może własna działalność?? tylko, ze trzeba być w PUP-ie zarejstrowanym...wziąć dotację z urzedu i pracować sama na siebie?? tyle, że tak jak piszesz w Kielcach co rusz to jakiś salon kosmetyczny, ale myślę, że pozycję sobie już wyrobiłaś i gdybyś była "ma swoim" spora część klienteli poszłaby za Tobą a potem to wiesz poczta pantoflowa najlepszą reklamą

Cytat:
buhahahha fajne sa te panie

monaaaaaa znalazlam.. co ty na to
http://www.poczytaj.pl/62520

tylko ze tu jest droga widzialam ja za 50 zl.. to ksiazka o dzwoneczku - dziewczynku uwielbiaja te elfy i wrozki a do tego jest kajedoskop i jak czytasz bajke to mozesz dodatkowo obrazki w kajlepdoskopie ogladac cuper patent... popatrz moze ci sie spodoba.... my za dzieciaka uwielbialismy kalejdoskop taka ksiazeczke przyniosla 5 letnia dziewczynka i na grupie byl szal i mi sie spodobala wiec czemeu nie (tyle ze to ona dostla na mikolaja ale w sprzedazy na bank jeszcze jest)
Prawda mają wyobraźnię
nie wiadomo co robić czy się smiac czy plakac
Stary 2010-06-21, 20:40   #693
martucha84
Zakorzenienie

ktosia86 poraz kolejny calkowicie sie z toba zgodze i ciesze sie ze niejestem jedyna ktora ma taki poglad

india83 po pierwsze dziekuje za odpowiedz na moje pytanie, po drugie tynkarz jakis dziwny... trzymam kciuki za szukanie.. a po trzecie.. co sie dzieje bylas u lekarza?

Cytat:
.. Chodziłam akurat do najlepszej szkoły kosmetycznej i sporo mnie to kosztowało a tu okazuje się lipa totalna jeżeli chodzi o zarobki i perspektywy
no to faktycznie niebardzo... glupio tak troche bez podstawy.. a wiesz chociaz jak zus ci to wyliczy?mialas jakies fajniejsze wyplaty ostatnio? kurde bo oni chyba licza chyba z ostatniego polroku albo roku i wyciagaja srednia.. kurde czlowiek sie stara konczy szkoly zeby nierobic teg byle jak i potem ma.. echsss... a masz na oku cos innego czy totalna lipa?
Stary 2010-06-21, 20:44   #694
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
kilon madrze twoja mam powiedziala... ona zrobila swoje teraz to co sie dzieje jest wasza sprawa... poprostu ujela to pieknie...

oj patrz hmm chyba mialm sie rzucic do gardla i odgryzc tetnice.. a jednak.. ehsss Maju to nie te czasy ;D

mona_ja.. poszukam coś i zaraz ci wkleje.. cos o ksiezniczkach.. chyba mam nawet fajny pomysl..
Dzięki świetna ksiązeczka, tylko trochę droga, ale zaraz poszperam na allegro, może znajde tańszą.

Ktosia, właśnie napisz że pewnie że się szykujecie i już nie możecie się doczekać
India, współczuje choróbska, oby szybko minęło!

Laski ja ostatnio kupiłam białą herbate z manadrynką Bioactive,pisze na opakowaniu ze oczyszcza i po tygodniu stosowania muszę stwierdzić że faktycznie wczoraj byłam na kibelku...4 razy i to nie z biegunką

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 20:45   #695
india83
Zakorzenienie

[marta u lekarza nie byłam, podejrzewam jelitowke zobaczymy jak sprawy dalej sie rozwina. jestem wyczerpana.
ide spac, dobranoc
Stary 2010-06-21, 20:45   #696
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
ktosia86 poraz kolejny calkowicie sie z toba zgodze i ciesze sie ze niejestem jedyna ktora ma taki poglad

india83 po pierwsze dziekuje za odpowiedz na moje pytanie, po drugie tynkarz jakis dziwny... trzymam kciuki za szukanie.. a po trzecie.. co sie dzieje bylas u lekarza?

no to faktycznie niebardzo... glupio tak troche bez podstawy.. a wiesz chociaz jak zus ci to wyliczy?mialas jakies fajniejsze wyplaty ostatnio? kurde bo oni chyba licza chyba z ostatniego polroku albo roku i wyciagaja srednia.. kurde czlowiek sie stara konczy szkoly zeby nierobic teg byle jak i potem ma.. echsss... a masz na oku cos innego czy totalna lipa?

Oj dziewczyno marzenie ściętej głowy... ona nam składki robi z najniższej krajowej a nie co miesiąc w zależności od zarobków... bo np. w lato jest duży ruch i np. w zeszłym roku było tak , że na rękę brałam nawet 1400 więc składki powinny być automatycznie od kwoty netto 1400 a nie od netto 960... dobre co?
Więc teraz ZUS wypłaca mi z najniższej krajowej.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 20:50   #697
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

o nie...
Jak dla mnie miły i gładki, brakuje pazura
dlatego wlasnie o gustach sie nie dyskutuje

Cytat:
[marta u lekarza nie byłam, podejrzewam jelitowke zobaczymy jak sprawy dalej sie rozwina. jestem wyczerpana.
ide spac, dobranoc
kuruj sie kochana

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 20:54   #698
AgatkaL
Wtajemniczenie

To zapraszam do K na minimalny skrót tak pobierznie napisałam, żebyście były w temacie Czy w K można dodać fotki?

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 21:02   #699
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mąz wrócił z pracy, poszedł się kąpac a ja za nim bo miałam fajny pomysł na remont i mu tak tłumacze, potem on mi tłumaczy jak by chciał zrobi c łazienkę gadamy, gadamy. TZ się wykąpał, ogolił, schodzi na obiad a ja yyyy nie ma zagadałam się i nie zdązyłam zrobic wiec TZ mi pomógł i zrobilismy hehe tylko się ze mnie śmiał.
W ogóle mamy głowe pełną pomysłów a w sobotę spotyakmy się z chłopakiem który ma swoją firmę budowalną (rodzina tesciowej) i moze on nam to bedzie robił, pogadamy i zobaczymy

Cytat:

z tego co pamietam to nie ze wsyztkimi w holandii sie tam wam fajnie mieszkalo... byli koledzy ktorych sie chcialas pozbyc wiec nie ze wszykimi sie fajnie mieszka
Tak tak , a teraz wróc sobie do wczesniejszych (dzisiejszych) moich wypowiedzi, przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem i pomyśl czy przypadkiem nie napisałam tam "z wyjątkiem jednego chłopaka"
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
martucha a mi sie wydaje ze jestes przewrazliwiona w tej kwestii. I nie kazda rozmowa z tesciowa o malzenstwie mezu, nawet jesli jest tam pytanie o cos, chec porozmawiania o problemie, nie jest ciosem.
Co innego jesli mowisz:
1 - Mamooo jaki ten Rysiek to jest dałn, no co za idiota, wyobraz sobie ze nie kupil mi dzis kwiatka! choc sa moje urodziny!
2 - Mamo jakich argumentow mozna uzyc by przekonac Ryska do zrobienia sypialni w miejscu salonu.
tak z dupy przyklady
Ja tego tak nie odbieram przynajmniej. No ale kazdy ma swoje zdanie na ten temat
zgadzam się w 100%
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

a w ogole dzis mialam chwile relaksu bo poszłam obciac włoski ale nie ufarbowałam bo stwierdzilam ze pod koniec urlopu ufarbuje czyli za miesiac
pokaż
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
mialam nic nie pisac bo nie chce zaczynac zadnej afery zeby pozniej nie bylo ze sie wtracam itp ale nie wytrzymam .. mam wrazenie ze dajesz nam do zrozumienia ze Twoj maz jest boski a nasi sa be bo czasem cos na nich powiemy tesciowej ... od dluzszego czasu mam wrazenie ze Ty masz wszystko najlepsze , zawsze masz racje itp .. a nie wierze ze przez ten caly czas jak jestes ze swoim TZetem ani razu nie pozalilas sie mame , przyjaciolce .. bo uwierz mi takie zwiazki nie istnieje ze wszystko jest pieknie ladnie ...

ufff ulzylo mi ... no to teraz czekam co sie bedzie dzialo
Zgadzam się. Tez odbieram to tak, że Marta mysli ze ma najlepszego męza na swiecie, najlepsze życia i w ogóle wszystko naj a nasi męzowie, nasze życie, nasze postępowanie czy wybory sa najgorsze pod słoncem
Ale skoro ma taki ideał w domu i ze wszytskim się zgadzają i jest taki "boski" jak to sama wspomniała (ale chyba z charakteru, bo jak sama napisała, ciary ma od męza charakteru, wygląd juz nie jest taki ważny ) to z jakich powodów się kłócą Czyli jednak są czasami odmienne zdania ??

Poza tym Marta ty tak wszytskich pouczasz jak postępowac, sama napisałas, ze tesciowe się ciebie zapytała jak tam wam jest to zamiast jej odpowiedziec , ze dobrze to musiałas od razu atakowac "ze to wasza sprawa"
Cytat:
Wiesz ja nie mam zadnych obaw ze kupujemy dom blisko moich rodzicow ale np znajomy reaguja tak " nieee tak blisko rodzicow to zly pomysl" " od rodzicow to jak najdalej " przeciez bedziemy mieli swoj dom sciany nie beda ze szkla ze beda widziec co sie u nas dzieje czy slyszec jak sie klocimy czy cos w tym stylu .. o kurde tesc o 10 rano w niedziele? wspolczuje
Zgadzam się, bedzieci mieli oddzielne mieszkanie, a że blisko? Zabcia moim zdaniem jesli ktoś potrafi współżyc z ludźmi to odnajdzie się wsród nich, potrafi mieszkac z nimi a obok to juz w ogóle. Wystarczy nie byc porywczym i chcieć mieszkac w zgodzie
Cytat:
ja uważam, że każda z nas (z tego co napisałaś - z wyjątkiem Ciebie) ma czasem potrzebę wyżalenia się na swojego Tż. Więc jeśli woli porozmawiac z teściową, to ma do tego prawo.
a pewnie. Czy z tesciową, czy z kolezanką czy na forum, niektórzy mają takie potrzeby

Cytat:
martucha myślę, że Twoje przekonania wynikają z nienajlepszych relacji z teściową. Z tego co się zorientowałam nie najlepiej się z nią dogadujesz, dlatego widzisz w rozmowach z teściowymi samo zło. Mama mojego Tż to ciepła, kochana osoba i gdybym kiedykolwiek jakieś problemy z moim Tż to napewno miałabym w niej ogromne wsparcie.
Zgadzam się niestety nie każdy ma takie stosunki z tesciową i nie moze tego powiedzieć
Cytat:
wiesz co mawia moja mama kiedy mój Tż się na mnie skarży (zaznaczam, że robi to zawsze w mojej obecności i w żartobliwym tonie): "ja ją wychowywałam jak najlepiej potrafiłam przez 20 lat, od 10 lat Ty ją sobie wychowujesz"
ooo super słowa

a na oderwanie od tematu mam pytanko ile trzeba miec przepracowane (i w jakim czasie) aby miec zasiłek z PUP-u ??

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

To było do Marty co prawda, ale ja powiem ze swojego punktu widzenia, bo w tej kwestii się z nią całkowicie zgadzam. Otóż ja ze swoją teściową mam kontakty "takie se", więc nie żalę jej się, bo nie traktuję jej jako osoby, której mogłabym się zwierzać. Ale gdybym miała z nią super kontakt, gdyby to była teściowa taka jak np. Madzialenki, to nie powiedziałabym jej nic na męża, żeby jej nie zranić.
ktosia ale czy ja zadzwoniłąm do tesciowej ze skargą, czy ja w ogóle coś złego mówiłam na TZ?? Nie.... Ona chciała go do telefonu ja się źle czułam wiec powiedziałam, że się szykuje i nawet przez mysl mi wtedy nie przeszło, ze ona cos mu tam powie na ten tamat. Zapytała sie czy do kolegów (bo to chyba było jasne, gdzie indziej mógł isc o 20 w sobotę ). Nie uwazam tego za skarzenie się, czy żalenie a tym bardziej za coś co mogło zranic tesciową.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 21:06   #700
kliwia
Zakorzenienie

Maja tez ogladalam Hostel, chyba nawet sa dwie czesci 'gupi' co nie?

ja ie spadam myc i spac
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 21:08   #701
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Maja tez ogladalam Hostel, chyba nawet sa dwie czesci 'gupi' co nie?

ja ie spadam myc i spac
myślałam, że nie zdzierżę do końca filmu, jaki badziew...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 21:24   #702
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
myślałam, że nie zdzierżę do końca filmu, jaki badziew...
Do Hostela ja widziałam tylko trailer i to mi wystarczyło w zupełności

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 21:24   #703
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
np. za wsparcie chyba że ona tylko stała z boku i patrzyła z założonymi rękami
Myślę, że czeka z takimi podziekowaniami jeśli wybiora go na prezydenta. Chociaż wczoraj widziałam, że stała z kwiatami

Cytat:
a ja mysle ze wszystkie problemy jakie mamy, jakie sie tworza sa przez to ze ktos czegos niezrozumie zle odbierze dopowie sobie w glowie i nie przegada tylko sie boczy...

wiec standardowo jest tak ze jak baba mowi do chlopa to ma nadzieje ze on sie domysli tego co ona ma w glowie- a jak go slucha to uraja sobie cos innego bo na bank on nie to mial na mysly, a facet na odwrot jak ona mowi to przymuje to ze ona tez tak mysli i tego chce a jak sam do niej mowi to to samo ma na mysli
Zgadzam się. Ja się przekonałam, że jak coś chcę od faceta to muszę mu to wprost powiedzieć, bo oni niestety nie są domyslni - taka prosta konstrukcja

zaaabcia myślę, że to nic złego że rodzice mieszkają niedaleko - zaraz mi się przypomina końcówka filmu moje wielkie greckie wesele hehe

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
heloł

biała masajka ma 3 czesci?
Tak - czytałam wszystkie 3 ale chyba pierwsza była najlepsza

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 21:27   #704
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Hiszpania Wygrała : jupi::j upi:

Rosii cieszysz się co?? widac jak trzymałysmy za nich kciuki hehe

Stary 2010-06-21, 21:34   #705
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ania, ja polecam na razie jedną: "pięć osób, które spotykamy w niebie"
Guciu właśnie pochłonęłam całą ksiązke

piekna jest dałam mezu do przeczytania

tylko czy on znajdzie czas...

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 23:17   #706
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Dzięki świetna ksiązeczka, tylko trochę droga, ale zaraz poszperam na allegro, może znajde tańszą.
no do najtanszych nienalezy ale moze uda co sie ja zdobyc taniej

Cytat:
ide spac, dobranoc
mam nadzieje ze szybko przejdzie

Cytat:
Oj dziewczyno marzenie ściętej głowy... ona nam składki robi z najniższej krajowej a nie co miesiąc w zależności od zarobków... bo np. w lato jest duży ruch i np. w zeszłym roku było tak , że na rękę brałam nawet 1400 więc składki powinny być automatycznie od kwoty netto 1400 a nie od netto 960... dobre co?
Więc teraz ZUS wypłaca mi z najniższej krajowej.
no to faktycznie nie fajnie..... szkoda ze nie da sie jakos tego obejsc.... trzymam kciuki zebys cos wymyslila...

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Tez odbieram to tak, że Marta mysli ze ma najlepszego męza na swiecie, najlepsze życia i w ogóle wszystko naj a nasi męzowie, nasze życie, nasze postępowanie czy wybory sa najgorsze pod słoncem
Ale skoro ma taki ideał w domu i ze wszytskim się zgadzają i jest taki "boski" jak to sama wspomniała (ale chyba z charakteru, bo jak sama napisała, ciary ma od męza charakteru, wygląd juz nie jest taki ważny ) to z jakich powodów się kłócą Czyli jednak są czasami odmienne zdania ??

Poza tym Marta ty tak wszytskich pouczasz jak postępowac, sama napisałas, ze tesciowe się ciebie zapytała jak tam wam jest to zamiast jej odpowiedziec , ze dobrze to musiałas od razu atakowac "ze to wasza sprawa"
postaram sie napisac najprosciej i najszczrzej jak potrafie na twoja wypowiedz, odrazu zaznaczam niedoszukuj sie zadnych podstepow i ukrytych znaczen bo takowych nie ma...

tak mam najlepszego meza na swiecie (to grzech? nie wiedzialam jesli tak to przepraszam) wybralam sobie idealnego dla siebie faceta bo myslalam ze jak wiaze sie z kims na cale zycie to musi to byl czlowiek dla mnie odpowiedni (ale widze ze byc z kims kto jest poprostu dobrym czlowiekiem to tez grzech - rowniez za to przepraszam) jest mi w zwiazu z tym przykro ze moj maz jest dla mnie dobry ze jest romantykiem ze ze mna rozmwia i liczy sie z moimi uczuciami, jesli mialo to by mi w czyms pomoc to powiedz poprosze go zeby sie zmienil... przepraszam rowniez za to ze mnie nie bije nie pije nie zdradza nie wychodzi z kumplami co wieczor nie poniza pomaga sprzatnac (szkoda ze nie prasuje i musze to robic sama no ale moze nie szkoda...) przepraszam ze nauczona doswiaczeniem jakie mialam w zyciu (ojciec ktory pil, wujek ktory byl ciotke, i paru innych ppaprancow "bylych chlopakow" spotkanych na mojej drodze) sprawilo ze szukalam meza/partnera/bratniej duszy tak dlugo az znalazlam takiego ktory mi w pelni odpowiada...
przepraszam z calego serca bo nie wiedzialam ze zeby zyc pelnia zycia i byc naprawde szczesliwym trzeba borykac sie z takimi problemami....
jesli chodzi o nasze klotnie to przepraszam ze niezalilam sie na niego wczesniej - od dzis bede codziennie pisac ze maz mnie poraz kolejny wkurzyl bo jak wychodzil rano do pracy to zostawil w cholere okrochow na blacie,a kubka nieodstawil do zmywarki, bede pisac ze znowu mlaskal przy picu cieplych napojow, bede pisac ze nowu porozrzucal brudne skarpetki po domu, ze znowu dal sie pracownikom zamiast sie im ostro postawic... bo niestety ale tylko z takimi problemami sie borykam.. wiec zeby nie byc wytle bede o tym pisac.. a moze komus ulzy - i bedzie sensacja bo jest cos oco Marta i Wojciech C sie kloca. Aczkolwiek nie wiedzialam ze zasada pisania na forum zonek 2009 jest to ze ttrzeba pisac o tym co sie w mezu wkurza oco bylo spiecie - ciesze sie ze juz wiem, bede sie do tej zasady stosowac..
Przepraszam jeszcze za to ze wybralam sobie dobrego meza, bylam glupia i nie wiedzialam ze takich niewolno....

aha i mam ciary na widok mojego meza, aczkolwiek nieuwazam ze jest to najwazniejsze... bo kochac go bede nadal nawet jak przestanie mnie pociagac fizycznie.. (co mam nadzieje nigdy nie nastapi)

Dziekuje ci takze za rade co do tesciowej nastepnym razem powiem jej ze u nas sielanka jak zwykle zamiast ze to nasza sprawa, napewno zrobi jej sie milo... cennna uwaga

a teraz apel do wszytskich dziewczat na forum udzielajcych sie i podczytujacych jezeli kogos kiedykolwiek urazilam piszac ze jej maz jest najgorszym jej wyborem na swiecie to calego serca przepraszam. Tak samo jak przepraszam ze doradzalam w sprawach malzenskich, no coz mialam czyste intencje - nie zrobilam tego po to aby pokazac ze ja mam bosko, a wy nie, a po to zeby doradzic zeby ktos jesli ma jakis kryzys mogl sprobowac jakiejs metody - zeby "zylo mu sie lepiej" nie doszukujcie sie innych intencji jesli ktos to zrozumial opacznie naprawde szczerze przepraszam...
jesli macie taka wole niebede nic na tematy malzenstwa pisac, a jedynie o innych pier dolach....

Wiec podsumowujac przepraszam Cie Magdo ze niespelnilam twoich oczekiwan i nie wybralam gorzej w zyciu moze jakbym miala wiecej mezowych problemow i niebyla taka powsciagliwa nieatakowalabys mnie tak bardzo.. no coz... mam nadzieje ze wybaczysz nastepnym razem bede pisac o tych wszystkich naszych malzenskich irytacjach...

Mam jedna tylko prosbe, zacznijmy jutrzejszy dzien z usmiechem, i jesli masz do mnie jakies ale pisz na pw, ja postaram sie nieodpowiadac na twoje posty, bo czuje ze kazde moje slowo kierowane do ciebie jest odbierane jako atak a nie chce zeby dziewczyny musialy poraz kolejny czytac tkie przepychanki slowne, lapanie za slowka itp.... jesli ci nieprzeszkadza taka forma naszego dalszego uczestnictwa tez igronuj moje wiadomosci

zycze wszystkim dobrej nocy

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-06-21 o 23:22
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 07:01   #707
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Mam jedna tylko prosbe, zacznijmy jutrzejszy dzien z usmiechem
Zgadzam się

Ciesze się, że wszystko zostało wyjaśnione, napisane, wyrzucone z siebie Mam nadzieję, że raz na zawsze Absolutnie nikomu nie życzę aby mu sie psuło czy było coś nie tak w jego małżeństwie. Trzymam kciuki za nas wszystkie aby ten wybór który dokonałyśmy był najlepszym wyborem na świecie i abyśmy z taką myślą żyły całe życie. Tego nam kochane gorąco życzę

--------

U nas pogoda słoneczna ale jeszcze nie wiem czy ciepło czy zimno Oczywiscie miałam sobie dziś w planach pospać dłużej, bo z męzem do późna oglądalismy seriale w łóżku ale mąz stwierdził, ze nie ma bata i jeśli on wstaje to ja tez i tak długo mnie gilgotał, że w końcu musiałam wstać Do tego przyszedł @ i.... ból jajnik znikł

Stary 2010-06-22, 07:03   #708
kliwia
Zakorzenienie

juhu, pisze z pracy
usmiech z rana

dzis sie obudzilam o 5.30 za kilka dni pewnie ledwo o 6 bede wstawac

dzis mnie troche brzuch boli, aleza to nie meczyl mnei rano kaszel, choc chyba w oskrzelach mnie cos drapie.

Mialam dzisiaj ciazowy sen, snilam sie sobie sama
ogladalam jakies zdjecia ciazowe, ktore zamiescilam w internecie. i kasowalam. ale brzusio mialam slodki.
Stary 2010-06-22, 07:09   #709
bzyczka1
Zakorzenienie

cześć dziewczyny...
ja dzisiaj kiepsko spałam i w końcu obudziłam się o 5.30 i już nie zasnęłam
Ale miałam koszmar...śnił mi się nasz ślub, wszystko byłoby pięknie gdyby nie nasze stroje. Ja miałam czarną suknię ślubną, na ławkach był czarny tiul i ogólnie wszyscy byli na czarno :brzyda l:

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 07:11   #710
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia a ty pracować a nie się obijac (żartuje). jak tam się na stazu podoba?

Moze ty sie orientujesz jak to jest z zasiłkiem z PUP-u? Ile trzeba mieć przepracowane i w jakim okresie aby go dostać? Wczoraj przysłali nam świadectwa pracy z HOlandii TYlko nie wiem czy jak się miesiąc wczesniej rejestrowałam, to czy bym mogła o zasiłek wystąpić.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny...
Ale miałam koszmar...śnił mi się nasz ślub, wszystko byłoby pięknie gdyby nie nasze stroje. Ja miałam czarną suknię ślubną, na ławkach był czarny tiul i ogólnie wszyscy byli na czarno
można było się wystarszyć.

\Ja za to miałam sen, że pracowałamw recepcji w Hotelu i przyszło 3 chłopaków i chciało mnie zgwałcic. Krzyczałam, broniłam się ale nikt mnie nie słyszał a potem wzięłam komórkę i zaczełam im zdjęcia robic aby mieć dowody hehe

Stary 2010-06-22, 07:15   #711
kliwia
Zakorzenienie

madzia nie wiem, bo z praca za granica jest troche inaczej, Musisz isc do Pupu i sie dowiedziec.
Stary 2010-06-22, 07:17   #712
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzia nie wiem, bo z praca za granica jest troche inaczej, Musisz isc do Pupu i sie dowiedziec.
Dobra, w takim razie się przejdę. Wiem, że jak się rejestrowałam, to Pani się mnie pytała czy mam swiadectwo pracy z Holandii to bym dostała zasiłek, ale wtedy niestety nie miałam. A w ogóle to się ciesze bo mam napisaną ciągłość (tzn ten czas pół roku co byłam w PL w związku ze ślubem, to tez mam zapisane ze pracowałam, mąz tak samo) od lipca 2008 do kwietnia 2010

Stary 2010-06-22, 07:18   #713
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Guciu właśnie pochłonęłam całą ksiązke

piekna jest dałam mezu do przeczytania

tylko czy on znajdzie czas...
zerknęłam, o czym ta książka, i od razu mi się przypomniało, że "Nostalgia Anioła" tez jest na podstawie książki nakrecona
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny...
Ale miałam koszmar...śnił mi się nasz ślub, wszystko byłoby pięknie gdyby nie nasze stroje. Ja miałam czarną suknię ślubną, na ławkach był czarny tiul i ogólnie wszyscy byli na czarno :brzyda l:
oo... spoko
Kiedyś podobno kobiety brały ślub w czarnych sukienkach (jeszcze ze 100lat temu a potem przyszła moda na białe i się zmieniło )
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kliwia a ty pracować a nie się obijac (żartuje). jak tam się na stazu podoba?

Moze ty sie orientujesz jak to jest z zasiłkiem z PUP-u? Ile trzeba mieć przepracowane i w jakim okresie aby go dostać? Wczoraj przysłali nam świadectwa pracy z HOlandii TYlko nie wiem czy jak się miesiąc wczesniej rejestrowałam, to czy bym mogła o zasiłek wystąpić.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

można było się wystarszyć.

\Ja za to miałam sen, że pracowałamw recepcji w Hotelu i przyszło 3 chłopaków i chciało mnie zgwałcic. Krzyczałam, broniłam się ale nikt mnie nie słyszał a potem wzięłam komórkę i zaczełam im zdjęcia robic aby mieć dowody hehe

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-06-22 o 07:19
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 07:22   #714
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

A w ogóle zaraz wam napiszę co nasz proboszcz wymyslił Złozył podanie do TZ do pracy że "żąda (nie prosi, tylko żąda) aby mu sklep TZ przekazał na Kosciół ileś tam drzewek (wymienił je) bo ostatnio ktos ukradł takie z przed Koscioła". no myslałam , że padnę. A przepraszam na tacę to w jakim celu zbiera?? Aby potem mu za darmo rzeczy oddawać?? ech...

Stary 2010-06-22, 07:26   #715
bzyczka1
Zakorzenienie

Maja no niby tak...ale i tak mnie to przeraziło

a w ogóle to właśnie mąż do meni dzwonił, wypełniał papier o uposażenie na urlop i pytał mnie o datę urodzenia dokładną. Ciekawe czy jakbym mu nie przypominała przed urodzinami czy nie szykowała jakiegoś ciasta dla rodzinki to by pamiętał

Madzia tacę to oni mają na swoje wypłaty z których opłacają sobie składki na emeryturę i składki zdrowotne, opłacają rachunki za prąd, gaz, telefony i internet :P

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2010-06-22 o 07:29
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 07:30   #716
kliwia
Zakorzenienie

a propo gwaltu wlasnie przeczytalam w lokalnej gazecie, ze w miejscu w ktorym rpzechodze prawie codziennie! w godzinach wczesno rannych [pewnie w okolicach 4-5 rano] mezczyzna lat 44, juz karany za gwalt, zgwalcil 26letnia kobiete!
masakra. na szczescie byl w kartotece, i kobieta go rozpoznala i go zatrzymali.No ale psychika zlamana.
Stary 2010-06-22, 07:32   #717
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bzyczka mąż niezły z tą datą urodzin

Kliwia jejku, współczuje kobiecie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 07:38   #718
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam Słoneczko od rana, kawkuję sobie właśnie i zbieram się do jakiejś pracy

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 07:48   #719
kolanka
Zadomowienie

Oj... ostro było wczoraj .
A ja tak z innej beczki mam pytanie i licze, że mi pomozecie. W koncu zdecydowaliśmy się na miejsce naszego urlopu. Chcemy zwiedzic Pragę i dlatgo tez po drodze mozemy tez zwiedzić Sudety i pojechać do Wrocławia (Martucha tu liczę na Twoja pomoc, bo pisalaś, ze uwielbiasz Wrocław. Moglibysmy zatrzymać sie tam w akademikach, co warto zobaczyc, jakim środkiem transportu sie po miescie najlepiej poruszać?). Jedziemy swoim samochodem i zabieramy namiot, w razie potrzeby bedziemy tez spali pod chmurką. Jesli byłyście juz w tych okolicach, to prosze Was o podpowiedz jak zorganiozwać wyjazd 10 dniowy. W Pradze nie bedziemy spali, bo chcemy znalesc tańszy nocleg. Ogólnie nie chcemy zbyt wiele stracic na hotele, bo na naszych wyjazdach spanie akurat nie jest takie wazne. Byle byloby sie gdzie umyć i bylo czysto. Jak byliśmy w Warszawie, to tez poruszaliśmy się metrem i spaliśmy w hotelu pracowniczym na obrzerzach. Nie jeżdzilismy swoim samochodem, tylko stał zaparkowany przed hotelem. Lubie tak zwiedzać miasta, bo wtedy czuje sie jak ich mieszkanka. Tak samo też bylo w Krakowie.
Pomorzecie?
Wyjazd w piatek wieczorem 2.07 powrót najpóżniej 15.07 , bo 17.07 idziemy na weselicho do mojej kuzynki.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-06-22 o 07:56
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 07:52   #720
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kolanka fajny wypad wam się szykuje Byłam w Pradze rok temu i bardzo mi się podobało. Niestety we Wrocku jeszcze nigdy nie byliśmy wiec nie pomogę, ale już zazdroszcze wam tych 10 dni A kiedy jedziecie??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości