|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
kochana nie wiem czy jest jeszcze szansa test zrobiłam 42 dnia cyklu znów negatywny po jakims czasie cień kreski było widać, ale nie była mocniejsza niż ostatnio i szczerze mówiąc chyba straciłam nadzieję. Miesiączki nadal nie mam. a dziś 44 dc. Do kiedy wychodził Ci negatywny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam taki problem.Okres spóznia mi sie 21 dni.Oczywiście myslalam ze to ciąża zrobilam 2 testy ktore wyszly negatywnie.Poszłam do gina, który zrobił USG powiedzial ze CHYBA nie jestem w ciazy po czym przepisal luteine 50 na wywolanie miesiaczki i tabletki antykoncepcyjne ktore mam zaczac zazywac jak dostane okres.Luteine mam brac 10 dni dzis jest 9 okresu jak nie bylo tak nie ma. Ale czytalam ze okres dostaje sie do ilus dni po jej odstawieniu.Wiec mam pytanie jak dostane okresu i zaczne brac tabletki anty to odrazu po 1 tabletce moge robic to bez zadnych dodatkowych zabezpieczen bez zadnego ryzyka? wiem ze normalnie to tak ale ja biore to luteine pozniej w sumie odstawie ale i tak nie wiem. Prosze o rade sama juz nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Piszesz chaotycznie i niezrozumiale. A i nie zaleca się stosowania tabletek anty (tzn. pierwszego opakowania) przy krwawieniu nieprawidłowym także tym wywołanym. Poczekaj do kolejnej miesiączki. A co do zabezpieczenia po tabletkach radzę przeczytać tylko i wyłącznie ulotkę. To nie jest trudne a tyle wiedzy daje...
![]() |
#4714 |
Przyczajenie
|
Luteina tak jak napisałam jest na wywołanie okresu, a nie na podtrzymanie ciąży. Napisałam chyba ponieważ nie był jeszcze w stanie byc pewien ciąży.Tabletki mam brac po zaprzestaniu brania luteiny gdy dostane miesiaczki tak mi lekarz powiedzial wiec bede sie tego trzymac.
Ulotkę przeczytałam bardzo dokładnie. Chodzi mi poprostu ze gdzies wyczytałam ze luteine przyjmuje sie rowniez by szybciej zajsc w ciaze i dlatego pytam czy od 1 tabletki anty bede bezpieczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Raczkowanie
|
Moje Kochane, nie muszę
![]() ![]() ![]()
Kocham i jestem Kochana ![]() ![]() ![]() ![]() Żona Męża ![]() ![]() ![]() Edytowane przez misiek4321 Czas edycji: 2010-06-21 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Dziewczyny co to może być? proszę doradźcie..
No własnie tak "bezpieczne" jest branie antybiotyków. Rozwalają wszystko, hormony szaleją, flora bakteryjna przewodu pokarmowego wybita, no szkoda gadać.
Florę bakteryjną jeszcze można jakoś wspomóc probiotykami np. multilac, jogurtami, kefirami..ale hormony muszą się same uregulować. |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Słuchaj luteina to nic innego jak progesteron. Nie ułatwia ona zajście w ciążę, ale po owulacji w drugiej połowie cyklu i np. po domniemanym zapłodnieniu jest potrzebny wysoki poziom progesteronu by tą ciążę utrzymać. Nie każdy ma wszystko ok z hormonami, dlatego często przepisuje się ją by ciąża przebiegała bezproblemowo. Także często przepisuje się ją na wyrównanie cyklu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 |
Przyczajenie
|
Aha dziękuje za uświadomienie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Raczkowanie
|
Ja niestety dołączam do zdenerwowanych.
Mam raczej regularny cykl - co jakiś czas mi się przesuwa np. o 2 dni, ale generalnie są regularne. Współżyłam z TŻ w dni płodne, ale z prezerwatywą i nie zauważyliśmy, żeby było z nią coś nie ok. Niestety okres mi się spóźnia już 4 dni, pobolewa mnie brzuch i mam huśtawkę nastrojów. Poza tym żadnych innych objawów - apetyt ok, śluz jak przed okresem w sumie, temperatury nie mierzyłam., niedobrze mi jest czasami, ale to bardziej od lęku. Fakt faktem stresowałam się trochę ostatnio (sesja, kłótnie rodzinne itd.), a teraz ciąży boję się cholernie, ale wcześniej też bywały miesiące stresów i jakoś one miesiączki nie przesuwały. Jutro rano robię test ciążowy, nie ukrywam, że bardzo się boję, ale mam nadzieję, że wyjdzie negatywnie. BTW to byłaby dla mnie tragedia, tymbardziej, że rozstałam się już z facetem, bo potraktował mnie bardzo źle i mieć dziecko z nim to byłoby dla mnie straszne. Trzymajcie proszę kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Raczkowanie
|
Trzymamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Przyczajenie
|
Masz takie objawy jakbys miala lada chwila dostać okresu, więc dostaniesz zobaczysz . Trzymam kciuki napisz jutro jaki byl wynik testu. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
4 dni to nie jest tak dużo tym bardziej, że przeszłaś przez sporą dawkę stresów. Napisz jaki wynik testu ![]() Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#4724 |
Raczkowanie
|
Własnie zauwazyłam coś niepokojącego w tym bólu podbrzusza. On mnie nie boli jak przed okresem tylko jest to coś w rodzaju kłucia w jajnikach. Najbardziej mnie tam kłuje, kiedy się np. schylę, zegnę, śpię na boku. I kiedy po schyleniu się prostuję to mnie bolą przez jakiś czas, a potem ten ból staje się taki mdły. Nie pamiętam, żebym przed okresem miała takie bóle. Czy to bardziej ciążowe, czy raczej jakieś problemy ginekologiczne? No i mam teraz podwyższoną temperaturę w ogóle -wypieki na twarzy itd, ale z tego co wiem to wieczorem i tak jest ona wyższa.
Edytowane przez Magda_CK Czas edycji: 2010-06-21 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Idź do lekarza - będziesz spokojniejsza ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj kochałam się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia i nie zdążył "wyciągnąć".. Zostało część we mnie.. Wiem, że kalendarzyki są bardzo mylne, ale jakbym nie liczyła zawsze wychodzi, że wczoraj miałam dzień płodny (20 dc przy 32-34).. Nie ukrywam, że chciałabym mieć dzidziusia, jednak boję się troszeczkę.. Niedługo planujemy zaręczyny.. No i tak się właśnie zastanawiam, czy jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży? Wiem, że nikt mi nie powie tego na 100%, chcę zrobić test, wiadomo że dopiero za 2 tyg (zostaje tylko czekanie do terminu @), ale chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was zaszła w ciąże przy niepełnym stosunku..? Dziękuję z góry za odpowiedzi ![]() P.S. Magda_CK przez jakiś czas miałam takie bóle, a @ opóźniła się o niecałe 2 tyg. Okazało się, że wszystko przez małą torbiel. Lekarka przepisała mi wtedy jakiś antybiotyk (nie pamiętam już nazwy) i tabl. antyk. Po ok 2 miesiącach bóle znikły całkowicie i do tej pory (prawie 6 miesięcy) nie pojawiły się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W sumie zawsze jakaś szansa istnieje... Trzeba mieć farta albo pecha... Zależy dla kogo ![]() Skoro planujecie zaręczyny to na pewno dzidzia będzie przez was kochana mimo że nie planowana ![]()
![]() |
#4728 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam test. Negatywny. Ufff. Ale nie cieszę się aż tak bardzo, bo będę musiała go powtórzyć, bo wczoraj wieczorem wypiłam lampkę wina, a na ulotce (którą przeczytałam po badaniu :/) było napisane, że alkohol może wpływać na wynik testu. Wierzę jednak, że wynik jutro będzie taki sam.
Bóli miesiączkowych nie mam, macica mnie nie boli, tylko wyraźnie te jajniki (szczególnie lewy). Nie jest on jakoś rozrywający, ale odczuwalny i czasem promieniuje na pachwinę i nogę. Teraz to już nic nie wskazuje na to, że zbliża mi się okres. Kiedy się już uspokoję o ciążę to mykam do ginekologa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Rozeznanie
|
Witam!
Czy przeziębienie i skąpa 2-dniowa miesiączka może zapowiadać ciążę? Dziękuję z góry za odpowiedzi, pozdrawiam ![]()
#4731 |
Przyczajenie
|
To znowu Ja.
Dziś dostałam okresu, tzn trwał trzy godziny jakies i teraz nic. Odrzu jak dostalam wzielam pierwsza tabletke antykoncepcyjna tak jak kazał lekarz. Jak okresu dalej nie bedzie brac je czy nie? Bo juz sama nie wiem ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny biorę bardzo silne proszki przeciwbólowe do tego jakieś rozkurczające mięśnie....I mam pytanie jeśli doszło w końcu do zapłodnienia w sobotę,to czy będzie Bardzo zle jak będę brała je jeszcze przez tydzień..Niestety ciężko mi się bez nich obejść a wizytę mam dopiero za tydzień.
Wielkie Dzięki za jakie kolwiek podpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Raczkowanie
|
Kobietki, dzięki za wsparcie, mam nadzieję że zafasolkuje
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Nie strasz mnie!
![]() ![]()
![]() |
#4739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Przyczajenie
|
test ciazowy
witam wszystkich.
uprawialem z moja dziewczyna seks, bylo to 6 dni temu. wczoraj zrobila sobie test i wyszlo ze zaszla w ciaze ![]() kochalismy sie w prezerwatywie, ciaza jest niechciana... czy mozliwe ze test sie myli? seks byl okolo 5 dni po ostatnim dniu krwawienia. czy mozliwe ze zaszla w ciaze? z tego co wiem nie powinna miec dni plodnych. a okres ma dopiero 7 lipca. prosze o pomoc dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.