Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 12:26   #4711
elfiona
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez aga696 Pokaż wiadomość
Mi wchodził negatywny,a dopiero badanie krwi pokazało,że jestem w ciąży. Trzymamy kciuki,napisz jak zrobisz.

kochana nie wiem czy jest jeszcze szansa test zrobiłam 42 dnia cyklu znów negatywny po jakims czasie cień kreski było widać, ale nie była mocniejsza niż ostatnio i szczerze mówiąc chyba straciłam nadzieję. Miesiączki nadal nie mam. a dziś 44 dc. Do kiedy wychodził Ci negatywny?
elfiona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 13:23   #4712
Maniura17
Przyczajenie

Witam!
Mam taki problem.Okres spóznia mi sie 21 dni.Oczywiście myslalam ze to ciąża zrobilam 2 testy ktore wyszly negatywnie.Poszłam do gina, który zrobił USG powiedzial ze CHYBA nie jestem w ciazy po czym przepisal luteine 50 na wywolanie miesiaczki i tabletki antykoncepcyjne ktore mam zaczac zazywac jak dostane okres.Luteine mam brac 10 dni dzis jest 9 okresu jak nie bylo tak nie ma. Ale czytalam ze okres dostaje sie do ilus dni po jej odstawieniu.Wiec mam pytanie jak dostane okresu i zaczne brac tabletki anty to odrazu po 1 tabletce moge robic to bez zadnych dodatkowych zabezpieczen bez zadnego ryzyka? wiem ze normalnie to tak ale ja biore to luteine pozniej w sumie odstawie ale i tak nie wiem. Prosze o rade sama juz nie wiem.
Maniura17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:34   #4713
Mrówaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maniura17 Pokaż wiadomość
Witam!
Mam taki problem.Okres spóznia mi sie 21 dni.Oczywiście myslalam ze to ciąża zrobilam 2 testy ktore wyszly negatywnie.Poszłam do gina, który zrobił USG powiedzial ze CHYBA nie jestem w ciazy po czym przepisal luteine 50 na wywolanie miesiaczki i tabletki antykoncepcyjne ktore mam zaczac zazywac jak dostane okres.Luteine mam brac 10 dni dzis jest 9 okresu jak nie bylo tak nie ma. Ale czytalam ze okres dostaje sie do ilus dni po jej odstawieniu.Wiec mam pytanie jak dostane okresu i zaczne brac tabletki anty to odrazu po 1 tabletce moge robic to bez zadnych dodatkowych zabezpieczen bez zadnego ryzyka? wiem ze normalnie to tak ale ja biore to luteine pozniej w sumie odstawie ale i tak nie wiem. Prosze o rade sama juz nie wiem.
Czyli spóźnia Ci się okres. Jeżeli gin powiedział "chyba" to luteina może też być na podtrzymanie ciąży.
Piszesz chaotycznie i niezrozumiale.
A i nie zaleca się stosowania tabletek anty (tzn. pierwszego opakowania) przy krwawieniu nieprawidłowym także tym wywołanym.
Poczekaj do kolejnej miesiączki.

A co do zabezpieczenia po tabletkach radzę przeczytać tylko i wyłącznie ulotkę. To nie jest trudne a tyle wiedzy daje...
Stary 2010-06-21, 17:18   #4714
Maniura17
Przyczajenie

Luteina tak jak napisałam jest na wywołanie okresu, a nie na podtrzymanie ciąży. Napisałam chyba ponieważ nie był jeszcze w stanie byc pewien ciąży.Tabletki mam brac po zaprzestaniu brania luteiny gdy dostane miesiaczki tak mi lekarz powiedzial wiec bede sie tego trzymac.
Ulotkę przeczytałam bardzo dokładnie. Chodzi mi poprostu ze gdzies wyczytałam ze luteine przyjmuje sie rowniez by szybciej zajsc w ciaze i dlatego pytam czy od 1 tabletki anty bede bezpieczna.
Stary 2010-06-21, 17:30   #4715
misiek4321
Raczkowanie

GG do misiek4321

Cytat:
Napisane przez aga696 Pokaż wiadomość
Żeby baba zmuszała chłopa do seksu,jakie czasy!
Moje Kochane, nie muszę. Wczoraj mój mąż mi taki seansik zrobił, że jak nie będzie z tego dzidzi to się zdziwię. A po za tym byłam u gina i powiedział ze to sam środek cyklu, więc teraz tylko trzymać kciuki, żeby komóreczka i plemniczek się znalazły

Edytowane przez misiek4321
Czas edycji: 2010-06-21 o 17:35
misiek4321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:35   #4716
afadro
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Dziewczyny co to może być? proszę doradźcie..

No własnie tak "bezpieczne" jest branie antybiotyków. Rozwalają wszystko, hormony szaleją, flora bakteryjna przewodu pokarmowego wybita, no szkoda gadać.
Florę bakteryjną jeszcze można jakoś wspomóc probiotykami np. multilac, jogurtami, kefirami..ale hormony muszą się same uregulować.
afadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 18:27   #4717
Mrówaaa
Rozeznanie

Cytat:
Luteina tak jak napisałam jest na wywołanie okresu, a nie na podtrzymanie ciąży. Napisałam chyba ponieważ nie był jeszcze w stanie byc pewien ciąży.Tabletki mam brac po zaprzestaniu brania luteiny gdy dostane miesiaczki tak mi lekarz powiedzial wiec bede sie tego trzymac.
Ulotkę przeczytałam bardzo dokładnie. Chodzi mi poprostu ze gdzies wyczytałam ze luteine przyjmuje sie rowniez by szybciej zajsc w ciaze i dlatego pytam czy od 1 tabletki anty bede bezpieczna.

Słuchaj luteina to nic innego jak progesteron. Nie ułatwia ona zajście w ciążę, ale po owulacji w drugiej połowie cyklu i np. po domniemanym zapłodnieniu jest potrzebny wysoki poziom progesteronu by tą ciążę utrzymać.
Nie każdy ma wszystko ok z hormonami, dlatego często przepisuje się ją by ciąża przebiegała bezproblemowo.

Także często przepisuje się ją na wyrównanie cyklu
Stary 2010-06-21, 18:49   #4718
Maniura17
Przyczajenie

Aha dziękuje za uświadomienie.
Stary 2010-06-21, 19:50   #4719
aga696
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misiek4321 Pokaż wiadomość
Moje Kochane, nie muszę. Wczoraj mój mąż mi taki seansik zrobił, że jak nie będzie z tego dzidzi to się zdziwię. A po za tym byłam u gina i powiedział ze to sam środek cyklu, więc teraz tylko trzymać kciuki, żeby komóreczka i plemniczek się znalazły
Trzymamy kciuki,najgorsze 14dni oczekiwania.
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 19:55   #4720
Magda_CK
Raczkowanie

Ja niestety dołączam do zdenerwowanych.

Mam raczej regularny cykl - co jakiś czas mi się przesuwa np. o 2 dni, ale generalnie są regularne. Współżyłam z TŻ w dni płodne, ale z prezerwatywą i nie zauważyliśmy, żeby było z nią coś nie ok.

Niestety okres mi się spóźnia już 4 dni, pobolewa mnie brzuch i mam huśtawkę nastrojów. Poza tym żadnych innych objawów - apetyt ok, śluz jak przed okresem w sumie, temperatury nie mierzyłam., niedobrze mi jest czasami, ale to bardziej od lęku. Fakt faktem stresowałam się trochę ostatnio (sesja, kłótnie rodzinne itd.), a teraz ciąży boję się cholernie, ale wcześniej też bywały miesiące stresów i jakoś one miesiączki nie przesuwały.

Jutro rano robię test ciążowy, nie ukrywam, że bardzo się boję, ale mam nadzieję, że wyjdzie negatywnie. BTW to byłaby dla mnie tragedia, tymbardziej, że rozstałam się już z facetem, bo potraktował mnie bardzo źle i mieć dziecko z nim to byłoby dla mnie straszne.

Trzymajcie proszę kciuki.
Magda_CK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 19:59   #4721
Ruda101
Raczkowanie

Trzymamy
Ruda101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 20:01   #4722
Maniura17
Przyczajenie

Masz takie objawy jakbys miala lada chwila dostać okresu, więc dostaniesz zobaczysz . Trzymam kciuki napisz jutro jaki byl wynik testu. Pozdrawiam
Stary 2010-06-21, 20:07   #4723
Mrówaaa
Rozeznanie

Cytat:
Aha dziękuje za uświadomienie.
Cytat:
Napisane przez Magda_CK Pokaż wiadomość
Ja niestety dołączam do zdenerwowanych.

Mam raczej regularny cykl - co jakiś czas mi się przesuwa np. o 2 dni, ale generalnie są regularne. Współżyłam z TŻ w dni płodne, ale z prezerwatywą i nie zauważyliśmy, żeby było z nią coś nie ok.

Niestety okres mi się spóźnia już 4 dni, pobolewa mnie brzuch i mam huśtawkę nastrojów. Poza tym żadnych innych objawów - apetyt ok, śluz jak przed okresem w sumie, temperatury nie mierzyłam., niedobrze mi jest czasami, ale to bardziej od lęku. Fakt faktem stresowałam się trochę ostatnio (sesja, kłótnie rodzinne itd.), a teraz ciąży boję się cholernie, ale wcześniej też bywały miesiące stresów i jakoś one miesiączki nie przesuwały.

Jutro rano robię test ciążowy, nie ukrywam, że bardzo się boję, ale mam nadzieję, że wyjdzie negatywnie. BTW to byłaby dla mnie tragedia, tymbardziej, że rozstałam się już z facetem, bo potraktował mnie bardzo źle i mieć dziecko z nim to byłoby dla mnie straszne.

Trzymajcie proszę kciuki.
Jeżeli uważaliście i dobrze użyliście prezerwatywy to nie powinnaś się bać.
4 dni to nie jest tak dużo tym bardziej, że przeszłaś przez sporą dawkę stresów. Napisz jaki wynik testu

Trzymam kciuki
Stary 2010-06-21, 20:34   #4724
Magda_CK
Raczkowanie

Własnie zauwazyłam coś niepokojącego w tym bólu podbrzusza. On mnie nie boli jak przed okresem tylko jest to coś w rodzaju kłucia w jajnikach. Najbardziej mnie tam kłuje, kiedy się np. schylę, zegnę, śpię na boku. I kiedy po schyleniu się prostuję to mnie bolą przez jakiś czas, a potem ten ból staje się taki mdły. Nie pamiętam, żebym przed okresem miała takie bóle. Czy to bardziej ciążowe, czy raczej jakieś problemy ginekologiczne? No i mam teraz podwyższoną temperaturę w ogóle -wypieki na twarzy itd, ale z tego co wiem to wieczorem i tak jest ona wyższa.

Edytowane przez Magda_CK
Czas edycji: 2010-06-21 o 20:36
Stary 2010-06-21, 21:23   #4725
Mrówaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magda_CK Pokaż wiadomość
Własnie zauwazyłam coś niepokojącego w tym bólu podbrzusza. On mnie nie boli jak przed okresem tylko jest to coś w rodzaju kłucia w jajnikach. Najbardziej mnie tam kłuje, kiedy się np. schylę, zegnę, śpię na boku. I kiedy po schyleniu się prostuję to mnie bolą przez jakiś czas, a potem ten ból staje się taki mdły. Nie pamiętam, żebym przed okresem miała takie bóle. Czy to bardziej ciążowe, czy raczej jakieś problemy ginekologiczne? No i mam teraz podwyższoną temperaturę w ogóle -wypieki na twarzy itd, ale z tego co wiem to wieczorem i tak jest ona wyższa.
Może masz jakąś torbiel? Albo zapalenie jajników?

Idź do lekarza - będziesz spokojniejsza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 22:15   #4726
Aniaa_87
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Wczoraj kochałam się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia i nie zdążył "wyciągnąć".. Zostało część we mnie.. Wiem, że kalendarzyki są bardzo mylne, ale jakbym nie liczyła zawsze wychodzi, że wczoraj miałam dzień płodny (20 dc przy 32-34).. Nie ukrywam, że chciałabym mieć dzidziusia, jednak boję się troszeczkę.. Niedługo planujemy zaręczyny..
No i tak się właśnie zastanawiam, czy jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży? Wiem, że nikt mi nie powie tego na 100%, chcę zrobić test, wiadomo że dopiero za 2 tyg (zostaje tylko czekanie do terminu @), ale chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was zaszła w ciąże przy niepełnym stosunku..? Dziękuję z góry za odpowiedzi

P.S. Magda_CK przez jakiś czas miałam takie bóle, a @ opóźniła się o niecałe 2 tyg. Okazało się, że wszystko przez małą torbiel. Lekarka przepisała mi wtedy jakiś antybiotyk (nie pamiętam już nazwy) i tabl. antyk. Po ok 2 miesiącach bóle znikły całkowicie i do tej pory (prawie 6 miesięcy) nie pojawiły się Najlepiej jak pójdziesz do ginekologa
Aniaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 22:50   #4727
Mrówaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniaa_87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wczoraj kochałam się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia i nie zdążył "wyciągnąć".. Zostało część we mnie.. Wiem, że kalendarzyki są bardzo mylne, ale jakbym nie liczyła zawsze wychodzi, że wczoraj miałam dzień płodny (20 dc przy 32-34).. Nie ukrywam, że chciałabym mieć dzidziusia, jednak boję się troszeczkę.. Niedługo planujemy zaręczyny..
No i tak się właśnie zastanawiam, czy jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży? Wiem, że nikt mi nie powie tego na 100%, chcę zrobić test, wiadomo że dopiero za 2 tyg (zostaje tylko czekanie do terminu @), ale chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was zaszła w ciąże przy niepełnym stosunku..? Dziękuję z góry za odpowiedzi

P.S. Magda_CK przez jakiś czas miałam takie bóle, a @ opóźniła się o niecałe 2 tyg. Okazało się, że wszystko przez małą torbiel. Lekarka przepisała mi wtedy jakiś antybiotyk (nie pamiętam już nazwy) i tabl. antyk. Po ok 2 miesiącach bóle znikły całkowicie i do tej pory (prawie 6 miesięcy) nie pojawiły się Najlepiej jak pójdziesz do ginekologa
Szansa jest przy pełnym stosunku w dni płodne to ok. 40%, ale nawet przy niepełnym mogą być równie duże... Wszystko zależy od śluzu i innych sprzyjających plemnikom warunkom
W sumie zawsze jakaś szansa istnieje... Trzeba mieć farta albo pecha... Zależy dla kogo

Skoro planujecie zaręczyny to na pewno dzidzia będzie przez was kochana mimo że nie planowana
Stary 2010-06-22, 05:44   #4728
Magda_CK
Raczkowanie

Zrobiłam test. Negatywny. Ufff. Ale nie cieszę się aż tak bardzo, bo będę musiała go powtórzyć, bo wczoraj wieczorem wypiłam lampkę wina, a na ulotce (którą przeczytałam po badaniu :/) było napisane, że alkohol może wpływać na wynik testu. Wierzę jednak, że wynik jutro będzie taki sam.

Bóli miesiączkowych nie mam, macica mnie nie boli, tylko wyraźnie te jajniki (szczególnie lewy). Nie jest on jakoś rozrywający, ale odczuwalny i czasem promieniuje na pachwinę i nogę. Teraz to już nic nie wskazuje na to, że zbliża mi się okres. Kiedy się już uspokoję o ciążę to mykam do ginekologa.
Stary 2010-06-22, 07:30   #4729
neTy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aniaa_87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jak to było wczoraj to masz 72 godziny na zażycie tabletki " po" czyli postinor alby escapelle jesli nie chcesz zajśc w ciąże Lepiej dmuchac na zimne! A jak dzidzia by nie przeszkodziła to czekac na rozwój zdarzeń
Stary 2010-06-22, 11:26   #4730
SiemaszSkarbie
Rozeznanie

Witam!
Czy przeziębienie i skąpa 2-dniowa miesiączka może zapowiadać ciążę? Dziękuję z góry za odpowiedzi, pozdrawiam

SiemaszSkarbie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:55   #4731
Maniura17
Przyczajenie

To znowu Ja.
Dziś dostałam okresu, tzn trwał trzy godziny jakies i teraz nic. Odrzu jak dostalam wzielam pierwsza tabletke antykoncepcyjna tak jak kazał lekarz. Jak okresu dalej nie bedzie brac je czy nie? Bo juz sama nie wiem ;(
Stary 2010-06-22, 11:58   #4732
Aniaa_87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez neTy Pokaż wiadomość
Jak to było wczoraj to masz 72 godziny na zażycie tabletki " po" czyli postinor alby escapelle jesli nie chcesz zajśc w ciąże Lepiej dmuchac na zimne! A jak dzidzia by nie przeszkodziła to czekac na rozwój zdarzeń
Takie tabl to na pewno nie dla mnie Oboje będziemy się cieszyć, jeśli dzidzia się pojawi Na pewno będzie bardzo kochane nie tylko przez nas, ale tez przez nasze rodziny. Zapytałam z ciekawości Pozostaje jedynie czekać 2 tyg. Dziękuję Wam za odpowiedzi
Aniaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:09   #4733
Ruda101
Raczkowanie

Dziewczyny biorę bardzo silne proszki przeciwbólowe do tego jakieś rozkurczające mięśnie....I mam pytanie jeśli doszło w końcu do zapłodnienia w sobotę,to czy będzie Bardzo zle jak będę brała je jeszcze przez tydzień..Niestety ciężko mi się bez nich obejść a wizytę mam dopiero za tydzień.
Wielkie Dzięki za jakie kolwiek podpowiedzi.

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 13:59   #4734
misiek4321
Raczkowanie

GG do misiek4321

Kobietki, dzięki za wsparcie, mam nadzieję że zafasolkuje

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Ruda101 Pokaż wiadomość
Dziewczyny biorę bardzo silne proszki przeciwbólowe do tego jakieś rozkurczające mięśnie....I mam pytanie jeśli doszło w końcu do zapłodnienia w sobotę,to czy będzie Bardzo zle jak będę brała je jeszcze przez tydzień..Niestety ciężko mi się bez nich obejść a wizytę mam dopiero za tydzień.
Wielkie Dzięki za jakie kolwiek podpowiedzi.
to zależy jakie to proszki... Jesteś pewna że mogło dojść do zapłodnienia? Pierwsze dni ciąży są najważniejsze, ale przecież dużo kobiet dowiaduje się o ciązy po iluś tygodniach jej trwania. A dlaczego bierzesz te środki?
Stary 2010-06-22, 15:22   #4735
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiemaszSkarbie Pokaż wiadomość
Witam!
Czy przeziębienie i skąpa 2-dniowa miesiączka może zapowiadać ciążę? Dziękuję z góry za odpowiedzi, pozdrawiam

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:48   #4736
misiek4321
Raczkowanie

GG do misiek4321

Cytat:
Witam!
A współżyłaś???
Stary 2010-06-22, 15:58   #4737
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!
tak, przy przeziębieniu zazwyczaj zachodzi niepokalane poczęcie
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 16:01   #4738
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
tak, przy przeziębieniu zazwyczaj zachodzi niepokalane poczęcie
Nie strasz mnie!

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 16:20   #4739
Ruda101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiek4321 Pokaż wiadomość
Kobietki, dzięki za wsparcie, mam nadzieję że zafasolkuje

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

to zależy jakie to proszki... Jesteś pewna że mogło dojść do zapłodnienia? Pierwsze dni ciąży są najważniejsze, ale przecież dużo kobiet dowiaduje się o ciązy po iluś tygodniach jej trwania. A dlaczego bierzesz te środki?
Proszki jeżeli Ci coś to mówi to"Doreta,dicloberl i mydocalm forte 150mg"Biore ję bo mam dość duże problemy ze stawami. Że mogło dojść jestem pewna,a czy doszło to niestety dowiem się w odpowiednim czasie.
Stary 2010-06-22, 16:46   #4740
andre69
Przyczajenie

test ciazowy

witam wszystkich.
uprawialem z moja dziewczyna seks, bylo to 6 dni temu. wczoraj zrobila sobie test i wyszlo ze zaszla w ciaze
kochalismy sie w prezerwatywie, ciaza jest niechciana...
czy mozliwe ze test sie myli?
seks byl okolo 5 dni po ostatnim dniu krwawienia. czy mozliwe ze zaszla w ciaze? z tego co wiem nie powinna miec dni plodnych. a okres ma dopiero 7 lipca.
prosze o pomoc dziekuje
andre69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości