|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yves Rocher NOWOŚCI
sie upisałam do nich maila, coby mi troche w głowei rozjaśnili czy przy pierwszych zakupach będe mieć kartę stałego klienta, czy z pierwszym zamówieniem będa mi naliczać te magiczne pieczątki itp. a dostałam tylko maila treści:
"Uprzejmie informuję, że w sieci sprzedaży wysyłkowej, a także sprzedaży w firmowych sklepach prowadzone są inne zasady promocji oraz istnieje osobna ewidencja Klientów. Warunki sprzedaży związane z posiadaniem karty stałego klienta realizowane są tylko w sklepach Yves Rocher." i tyle a to sie dowiedziałam
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc tak: Kartę Stałego Klienta, na której zbierasz pieczątki dostajesz (generalnie pytają czy masz ją czy nie, a nawet jak nie, to poproś sama) przy pierwszym zakupie. Potem za każde 25zł wydane u nich dostajesz pieczątkę. Jeden poziom to 5 pieczątek, poziomów jest 4 i sama decydujesz, kiedy odbierasz prezent. Generalnie te z I i II poziomu są praktycznie nic nie warte, więc nie ma sensu się na nie kusić. Lepiej zbierać dalej, z tym, że trzeba uważać na termin ważności karty (rok od wydania), bo jak będzie już PO to moga być problemy. No i jeśli nagle zdecydujemy się na odbiór prezentu z II poziomu, a mamy już wbite 2 pieczątki na III, to te dwie nam przepadną, bo miłe panie nie przeniosą ich na nową kartę. Także trzeba to wziąć pod uwagę. Korzyścią z posiadania takiej karty jest niewątpliwie fakt otrzymywania (na adres domowy) różnych kuponów na zniżki i prezenty, z którymi potem maszerujemy do sklepu i robimy zakupy ![]() A zakupy wysyłkowe to już zupełnie inna bajka. Najpierw musisz do nich napisać list (nie mail bo musi być własnoręczny podpis na zgodę na przetwarzanie danych) z prośbą o katalog (no chyba, że znajdziesz go w jakiejś gazecie, czasem dają) i jak już go dostaniesz, to wybierasz i przebierasz i zamawiasz co chcesz Są różne oferty na różne gratisy - albo jakieś pierdułki do domu albo biżuteria albo gratisowe kosmetyki albo jakieś próbki itp. itd. Sama w sumie wysyłkowo nie zamawiam, ale wiem, że oferty sklepowe i wysyłkowe różnią się znacznie. Co lepsze dla Ciebie sama musisz zdecydować. Ja zamawiam zwykle mało, więc wolę sklep, ale jeśli planujesz kupować hurtowo, to może lepiej wysyłka...
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mam dalsze pytania, to jak mam zdobyć karte kupując tylko wysyłkowo? bo rozumiem że pytaja w sklepie przy zakupwach, ale ze u nas mało symapatyczne panie więc raczej nie wydadzą jej za bardzo, a te pieczatki to są w wysyłkowej czy w sklepowych zakupach, bo ja się juz pogubiłam wolałabym w wysyłkowej, bo tak jak mówiłam niemiłe panie sa w sklepie zakupy planuję większe, więc w wysyłce jak można te karte zyskać, i czy tam sa te pieczątki w wysyłkowej, bo podobaja mi się w tej wysyłkowej te promocje 2w cenie 1, czy -30% - 40% - 50% a planuję większe zakupy jak mi się wszystkiego zapasy skończą ![]() a na ich stronie jest tylko o tej ulotce wysyłkowej i o zielonej księdze, a ja nadal nie rozumiem kiedy wydaja Karte Klienta i te pieczatki kiedy przyznają za zakupy ![]() byłabym wdzięczna za wytłumaczenie jak małemu dziecku
|
|
|
#34 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) leżą zwykle w sklepie i można sobie je brać. Zamówić jej nie zamówisz. Zamawiasz katalog, z którego potem zamawiasz Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
no to teraz już wszystko wiem
wyślę formularz o ten wysyłkowy zobaczymy co tam u nich, teraz zaczynam żałowac że nie obkupiłam sie w tej promocji w weekend gdzie wszystko było o 50% taniej oprócz jednej serii, ale własnie z tej serii chce troche kupić a na nią nigdy promocji nie ma, zadna sie jej nie tyczy zakręcone toto strasznie, przy jednorazowych wiekszych zakupach w sumie opłacałoby sie nawet i to kupowanie z sklepie, bo wtedy miałabym pieczątek kilka przy zakupie za ok 250zł, ale teraz to musze obczaic sprawe co i jak, przemysleć, bo już coś wiem szkoda że nie wiedziałam tego wczesniej przed tą promocją ciekawe kiedy taka kolejna będzie ![]() teraz musze zobaczyc co mi się będzie bardziej opłacać ![]() zamacałabym Cie za to, za wyjaśnienie mi tego, ale cos mi wyskakuje że za bardzo Cie macam
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko bede miała sposobność uczynię to z przyjemnościa jak tylko mi na to okrutne urządzenia pozwolą
|
|
|
#38 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
W czwartek dostałam nową ulotkę promocyjną dla stałych klientek na kwiecień:
Aż do -50% na 15 wybranych kosmetyków (na ulotce produkty wraz z cenami): * Pure Camille mleczko+tonik 2 w 1 - 10,90zł (150ml) * Inositol Vegetal krem na dzień - pierwsze zmarszczki - 39zł (słoik 40ml) * Ginseng Actif balsam po goleniu - 19,90zł (flakon 100ml) * Serum Vegetal Force+ - 54,90zł (słoik 50ml) * Arnika Essentiel krem 2 w 1 do rąk i paznokci - 16,50zł (2 tuby po 75ml) * Hamamelis dezodorant w kulce 24h - 8,90zł (roll-on 50ml) * Riche Creme krem intensywnie regenerujący - 74,90zł (słoik 75ml) * Bio Specific krem nawilżająco-łagodzący na dzień - 50zł (2 słoiki po 50ml) * Couleurs Nature podkład niebrudzący - 30,90zł (flakon 30ml) * Serum Vegetal krem poprawiający gęstość skóry - 57,90zł (słoik 50ml) * Bio Specific balsam do ciała 3 w 1 - 20,90zł (tuba 150ml) * Phytum Actif Nutrition szampon odżywiająco-wygładzający - 10,90zł (flakon 200ml) Zapachy: * Fraicheur Vegetale woda kolońska (zielona herbata, bambus, wiciokrzew, cedr) - 37,90zł (flakon 125ml) * Secret d'essence: Voile d'ambre woda perfumowana - 110zł (flakon spray 50ml) * Hoggar woda toaletowa - 49,90zł (flakon 75ml) * Transat woda toaletowa - 49,90zł (flakon 75ml) Prezenty: * naszyjnik - powyżej zakupu za 19zł * mleczko do ciała z serii Plaisirs Nature (400ml) - powyżej zakupów za 59zł
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
czy ma któraś z was krem przeciw pierwszym zmarszczkom? jaka jest jego pełna nazwa bo nie wiem jak szukac na KWC
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
ja chociaż też jestem stałą klientką nie dostałam takiej oferty
![]() dostajecie je na pocztę lub meila ? |
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostaje wysylkowa oferte z Krakowa oraz jestem na liscie mailingowej w sklepie YR,akurat one sie nie lacza ze soba ale bywaja rownie atrakcyjne. W sumie wiecej biore wysylkowo bo ceny sa wtedy duzo bardziej przyjazne
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie są opłaty za przesyłkę itp.
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Oplaty za przesylke sa zroznicowane-owszem wystepuje to tylko w opcji pobrania ale na moich kartach zamowieniowych koszt przesylki wacha sie od 6,95 do 9,50 i teraz w zaleznosci w jakim pulapie zrobisz zakupy to albo jest doliczany koszt przesylki badz nie.
Osobiscie najczesciej wybieram opcje kiedy nie place za przesylke i robie duze zamowienie,wtedy mi sie to oplaca. Czasami tez korzystam z opcji,ze na bazie kart zamowieniowych z wysylki realizuje zamowienia w sklepach YR gdzie honoruja taka forme-jedyna zaleta jest to,ze wtedy moge wziac to,co mnie interesuje,korzystam z promocji lub znizki zawartej w karcie i nie place za przesylke.Jedynie nie dodaja bonusow jakie oferuje wtedy Krakow ze swojej strony,jednak ogolnie jestem zadowolona
|
#46 |
|
Nutka nie gryzie!
|
Ja porostu zamawiam z przyjaciółką ,albo z siostrą i oplata idzie wtedy na pół albo i mniej
|
|
|
|
#47 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Do zakupów w sklepie dodają teraz książeczkę z czekami na lato. Moim zdaniem oferty są ciekawsze od ubiegłorocznych.
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu już ktoś opisał.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
ja rowniez otrzymalam taka ksiazeczke i musze powiedziec ze naprawde mnie milo zaskoczyli
ja mam swira na punkcje kosmetykow do twarzy,wiec ich oferta 2 w cenie 1 jest poprostu SUPER !!!! |
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
widzialyscie, ze pojawil sie nowy "smak" z serii plasirs natur
tym razem LICZI
|
|
|
|
#54 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
jak pachnie liczi ?
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczi jest.....przeokropnie slodkie,to taki ulepek,ze az mnie odrzucilo-jak lubie slodkie zapachy to kompletnie nie dla mnie,pasudne uczucie slodyczy,ktora za nic nie chce sie ulotnic. Mango za to jest....bajeczne
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w herbacie nie wydawal sie taki strasznie ulepkowaty. Owszem, slodki, ale bardziej taka soczysta, owocowa slodycz. W yves rocher liczi tez nie wydaje mi sie specjalnie przeslodzona - taki ladny, bardzo apetyczny zapaszek ![]() hexxanko, a ja mam wrazenie, ze ten mango zalatuje kocim sikiem |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz Lalesiu
ile nosow tyle skojarzen a tak powaznie to akurat swiezo testowalam te wody bo akurat robilam zakupy w YR i dreczy mnie nadal ta woda o zapachu Liczi.
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2006-06-07 o 20:47 |
|
|
|
#59 |
|
|
Hm, to muszę się wybrać do YR
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może mango będzie lepsze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

a to sie dowiedziałam 
panie nie przeniosą ich na nową kartę. Także trzeba to wziąć pod uwagę. Korzyścią z posiadania takiej karty jest niewątpliwie fakt otrzymywania (na adres domowy) różnych kuponów na zniżki i prezenty, z którymi potem maszerujemy do sklepu i robimy zakupy 
zakupy planuję większe, więc w wysyłce jak można te karte zyskać, i czy tam sa te pieczątki w wysyłkowej, bo podobaja mi się w tej wysyłkowej te promocje 2w cenie 1, czy -30% - 40% - 50% 
zakręcone toto strasznie, przy jednorazowych wiekszych zakupach w sumie opłacałoby sie nawet i to kupowanie z sklepie, bo wtedy miałabym pieczątek kilka przy zakupie za ok 250zł, ale teraz to musze obczaic sprawe co i jak, przemysleć, bo już coś wiem