|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Dziewczyny, proszę trzymajcie kciuki. Jutro na 9 rano idę do szpitala
BOJĘ SIĘ
|
#1052 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1053 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lub zaraz po karmieniu mamy kupola do przebrania i znów dojadamy. już ani kropla nie leci... ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko-a może faktycznie masz wrażliwca,który wieczorem odreagowuje ?
wyciszanie,kołysanki nic nie dają?noszenie w chuście? |
|
|
|
#1055 | |||||
|
Rozeznanie
|
AnnLee - WIELKIE GRATULACJE KOCHANA!!!!
TOSIA JEST PRZEŚLICZNA!!!! Lea - Tymek bossski Biankaaa - i kolejny przystojniaczek Cytat:
Maciej - mega słodycz Emerald - na Twoje rozsterki polecam wspominany już tu wcześniej blog butelkowy http://butelkowy.blox.pl/html Też przeżywałam to, co Ty - po rzeczytaniu tego bloga odetchnęłam z ulgą i przestałam się przejmować. Dziś jestem zadowolona i pozbawiona WSZELKICH wyrzutów sumienia, mimo, że już po miesiącu przestałam karmić piersią i teraz karmię już wyłącznie butlą ![]() Jejku jaki przecudny!!! Cytat:
Śliczności Cytat:
Ja miałam chyba to samo, co Ty - tzn., zrobiła mi się taka grudka - jakby stan zapalny. Pobolewało mnie to kilka dni, nawet troszkę sączyła się z tego mieszanka krwi z ropą - przeszło samoistnie z dnia na dzień. Wcześniej radziłam się położnej - mówiła, że póki co można smarować octaniseptem, ale zgłosić problem ginekologowi. Twierdziła, ze coś takiego mogło powstać na skutek podrażnienia przez szew wewnętrzny. Mam nadzieję, że Ci też szybko przejdzie Cytat:
![]() A nie myślałaś, zeby spróbować podać inne mleczko? Wiem, że takie zmiany też nie są zbyt dobre, ale może warto popróbować? Moja Lenka w szpitalu już dostała Bebilon zwykły i ja też podaję teraz to mleczko - wprawdzie czasem mała płacze jakby ją brzuszek bolał, ale zdarza się to rzadko i trwa najwyżej kilkanaście minut. Cytat:
, trzymaj się kochana A ja mam 2 pytania do mam butelkowych tudzież mieszanych ![]() 1. Czy dopajacie swoje maleństwa jakimiś herbatkami (jakimi?) lub wodą? 2. Jakich używacie butelek? - ja mam TT ze smoczkiem wolnoprzepływowym i mam wrażenie, ze te butelki/smoczki są do doopy - mleko szybko leci, mała ledwo nadąża z połykaniem i często się krztusi... I pytanko do mam, które już nie karmią: czy mleko w cyckach zanikło Wam samoistnie czy stosowałyście jakieś metody, żeby całkiem "wyschło"? Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2010-06-21 o 22:16 |
|||||
|
|
|
#1056 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bydgoszczanka trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze Cytat:
A ja mam pytanko o wasze figury ale minęło dopiero 1,5 tyg od porodu. Pocieszyłam się tym że zmieściłam się w jeansy sprzed ciąży
|
|
#1057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale masc majerankowa tez zakupie, bo slyszalam ze dobra co do butelki, to ja podawwalam herbatke koperkowa swojemu jak mial zoltaczke i kazali mi przepajac. mialam butle aventu z najwczesniejszym smokiem i jest gitttt bo wolno bardzo leci, maly sie musial naciagnac...wczesniej mialam lovi i tragicznie szybko lecialo... tymczasem z najnowszych hitow ... dzisiaj odkrylismy z tatusiem ze nasz termometr do wody do kapieli jest do d..py! dostalismy temormetr elektroniczny taki co mierzy temperature takze powietrza i plynow, ekstra sprzet i postanowilismy dzis zmierzyc temperatue wody ... i jak sie okazuje ten rteciowy ktory uzywalismy do tej pory pokazywal zla temp i maly najprawdopodonbniej kapal sie wczensiej w 39 stopniach!!! dlatego tak plakal,....a ze kapie tatus to ja nie sprawdzalam lokciem ...dopiero dzis...szoook.... mlodzi niedoswiadczeni rodzice...a ja myslalam ze wrazliwiec powinnam sie sama wychlostac
|
|
|
|
|
#1058 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 2. Mamy butelki Avent- Tymkowi podpasowały. Mleko znikło mi z dnia na dzien, praktycznie w ciągu kilku godzin, mimo odciągania. ![]() Cytat:
, w spodnie sprzed ciąży wchodzę- ciasno, ale jednak , ale bardzo mnie boli okolica cięcia, więc noszę póki co tylko dres i spódnice na gumce. ![]() A brzuch- nie ma źle, jak wychodziłam ze szpitala wyglądałam jakbym była w 4 miesiącu ciąży. a teraz mam tak jakby za dużo skóry- ale w spodnie się to brzuszysko wepchnie.
|
||
|
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
A i jeszcze jedno
czy wasze dzieci też wam robią kupkowe psikusy? U nas pod czas przewijania jest często ten sam scenariusz. Rozpinamy pieluszkę (np. jest kupka) i czekamy aż może Mały zrobi coś jeszcze. I tak czekamy, czekamy - nic nie idzie, to zmieniamy pieluszkę. Nie minie nawet 5 min i znów pieluszka pełna Także u nas pieluchy idą hurtem ![]() A właśnie jakich pieluszek używacie? My w szpitalu mieliśmy huggies i wydawało nam się, że są ok (nic nie przeciekało). W domu wypróbowaliśmy pampersy i jak dla nas są dużo lepsze. Są takie jakby delikatniejsze i mniejsze
|
#1060 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20130041] Za to mnie doprowadził do białej gorączki dzisiaj - stwierdził, że sobie nie radzi z całą sytuacją! Noż psia jego mać, 33 lata facet! Ja sobie MUSZĘ poradzić, tak? a on może powiedzieć "ja taki biedny misiu nie radzę sobie" i co - boli brzuszek - ja pomagam, trzeba lekarza znaleźć - ja szukam, trzeba podać mleko modyfikowane - ja podaję. Szlag mnie trafił, a takie piękne zapewnienia w ciąży były! Ale niestety, ja nie z tych co odpuszczają - zrobił dziecko, to niech teraz wykaże się odpowiedzialnością, Piotruś Pan jeden Na razie tylko wykrztusiłam, że przykre, że nie mogę mieć w nim oparcia - bo gdybym coś więcej miała powiedzieć, to bym go chyba trasnęła, taka furia mnie ogarnęła.---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- QUOTE] Jest mi glupio teraz, bo ja powiedzialam to samo co Tobie malz mojemu malz . ...ze wymiekam, nie daje rady, ze maly przy mnie wyje non stop. Strasznie sie z tym czuje, On mnie tak wspiera, naprawde mam wrazenie, ze jest duzo lepszym ojcem niz ja matka, rozhisteryzowana panikara. a ja czasem mam juz wrazenie, ze dol hormonalny nie wroci i nagle ciach...znow dopada. Okropienstwo, istna sierotka marysiaCytat:
------------------------------------------------------------------- Siedze i dumam, spalam 4 godziny ciurkiem!!! wiec niby sie wyspalam, Malusio zasnal. Od paru dni robil kociol nieziemski. Okazalo sie, ze za malo Mu daje jedzonka On byl po prostu glodny i chcial wiecej z butli, ja zadowolona, ze zjadal wszystko myslalam, ze ma kolki. Szok, biedulko sie meczyl, teraz wtrynia 150 ml i zadowolony usypia. Ilez to czlowiek musi sie wciaz uczyc. Przez to, ze mam wyrzuty sumienia (bo irytuje sie na mojego Brzdaca ostatnio) wydlubalam swoje zaskorniaki i zamowilam to siedzonko babybjorn synergy co ewciak polecala i hustaweczke Malemu,http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1077946966 Chuste moge sobie wsadzic do....kompletnie sie nie sprawdza, moj malz ja czasem uzywa. Ja wole to nosidelko, jestem pewna, ze bedzie nam wygodniej. Moja ranka tez jakos dziwnie sie goi, troche ciagnie jeszcze, jakbym tez jakies dzikie miesko tam miala, mam nadzieje, ze to sie wchlonie. Czy Wasze Maluszki juz sie usmiechaja? moj cosik probuje ![]() slodziutki jest! milego dnia dzielne mamusie!!! |
|||
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
Śliczne Wasze dzieciaczki wszystkie Ależ Wam zazdraszczam,tych figur po porodzie...Ja przytyłam 22 kg,10 kg zeszło prawie od razu,a z resztą się pewnie trochę pomęczę...Zostało jeszcze 10 do zrzucenia... Póki co w żadne jeansy się nie mieszczę... Ale sama się pocieszam,że wczoraj dopiero minął tydzień od porodu,to może nie będzie jednak tak źle...![]() Któraś z Was pytała czy pokarm sam zanika,czy są na to jakieś sposoby. Ja kiedyś jak przestałam karmić dostałam jakąś babciną radę. Żeby ściągnąć i posmarować piersi szarym mydłem. I naprawdę zadziałało Ja póki co karmię piersią i jestem z tego zadowolona Mały wisi na cycu raz dłużej,raz krócej ,ale co tam! Uwielbiam tą bliskość z dzieckiem. Te chwile jak szybko miną,że chcę się nimi cieszyć jak najdłużej ![]() To i ja się pochwalę moją mróweczką,wczoraj skończył tydzień
|
|
|
|
#1062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moj sie usmiecha ale jeszcze nieswiadomie chyb, troche przez sen , do sciany sie cieszy najwiecej...mam czarna w pokoju moze dlatego...moj ksiaze ciemnosci ![]() nie miej wyrzutow sumienia co do mleczka...ze za malo dawalas, ciagle si euczymy...przeczytaj lepiej wyzej moja historie o kapielach w zbyt goracej wodzie...tez dalismy czadu ![]() ale hustawka ekstra!!!! niestety za droga jak dla mnie...juz i tak to nosidlo uwazam ze jest zbyt drogie ... dostalam lezaczek bujaczek od wspolpracownikow, wiec to musi wystarczyc. mysle ze jak Stefan zobaczy co mu kupilas to szybkoi zapomni o wczesniejszym glodzie jaki mu zafundowaliscie ![]() Jola...Olivier slodziak Miira...pampersów...nie probowalam innych... Macie jakies zamienniki pieluszek tansze ktore sie Wam sprawdzają? Bydgoszczanko nadal kciuki trzymam...oby bylo w porzadku!!! Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-22 o 10:41 |
|
|
|
|
#1063 | |||||||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20153978]
tak, lekarze i nauka są dla bogatych.. ![]() [/QUOTE] No ale z nauką - to przynajmniej na studia i szkolenia z EFSu można się za darmo załapać Cytat:
Szukam, gdzieś znalazłam kilka dni temu na necie opis produktów (ale firmy nie pamiętam - jak byk kaszki dodawane były). [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20155262]mam cały zeszyt z notatkami żywieniowymi Maksia, więc mogę Ci udzielić dokładnych odpowiedzi. ![]() [/QUOTE] kochana, to ty go zeskanuj/sfotografuj i zapodaj :d Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Obecnie - NUK, ale też szybko leci. Dzisiaj znów Aventu spróbuję butli, wcześniej nie chciała, ale może teraz jak już wie, co to butla, zechce? TT też mam, ale mam duże, na razie służą do noszenia wody do szykowania mleka na spacerze ![]() Właśnie nie zanikło całkiem, po 10 godzinach wczoraj (nakarmiłam ją jeszcze o 12, odciągnąć mogłam dopiero po 22) myślałam, że piersi mi rozerwie. Nie wiem, co zrobić, nie chcę faszerować się bromergeronem. A odstawiam mleko moje calkowicie, wyszła nam wielka skaza białkowa, prawdopodobnie uczulenie na wiele pokarmów, i na razie tylko bebilon pepti może być. [QUOTE=Miira;20160298] A ja mam pytanko o wasze figury ale minęło dopiero 1,5 tyg od porodu. /QUOTE]Ważę 2kg mniej niż przed ciążą, brzuszek jest inny, ale mniejszy niż przed. Ale jeszcze biodra mam szersze, czekam, aż mi się zejdą :d Cytat:
Ew. kupka wychodzi, gdy smaruję ją sudocremem Pampersów używamy, na razie jeszcze nr 1. Cytat:
Agatka też potrafi wtrząchnąć sporo Cytat:
No a Agutka ma bardzo silną skazę białkową, alergia prawdopodobnie na wiele produktów żywieniowych. Przeszła na bebilon pepti wyłącznie. Mamy maści różne i już poprawę widać
|
|||||||
|
|
|
#1064 |
|
Konto usunięte
|
A tu córeczka jako fanka futbolowa
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
A oto moja ulubiona minka Dorotki
|
|
|
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167805]
Kropuś, a może synuń ma nietolerancję laktozy? To wcale nie musi objawić się wysypkami, a właśnie takimi brzusznymi problemami... Obecnie - NUK, ale też szybko leci. Dzisiaj znów Aventu spróbuję butli, wcześniej nie chciała, ale może teraz jak już wie, co to butla, zechce? TT też mam, ale mam duże, na razie służą do noszenia wody do szykowania mleka na spacerze ![]() Właśnie nie zanikło całkiem, po 10 godzinach wczoraj (nakarmiłam ją jeszcze o 12, odciągnąć mogłam dopiero po 22) myślałam, że piersi mi rozerwie. Nie wiem, co zrobić, nie chcę faszerować się bromergeronem. A odstawiam mleko moje calkowicie, wyszła nam wielka skaza białkowa, prawdopodobnie uczulenie na wiele pokarmów, i na razie tylko bebilon pepti może być. Rehabilituję męża: przyszedł wczoraj wielce skruszony z kwiatami, na razie jest dobrze No a Agutka ma bardzo silną skazę białkową, alergia prawdopodobnie na wiele produktów żywieniowych. Przeszła na bebilon pepti wyłącznie. Mamy maści różne i już poprawę widać [/QUOTE]szaja...mała ma fotke jak Borys, widze tatusiowie mogliby sobie piatke przybic ![]() co do butli aventu to moze byc roznie, bo zniej bardzo wolno leci, moze sie corci nie spodobac jak wczesniej nie musiala sie meczyc zeby cos z butli wydusic ![]() lo jezu skaze powiadasz....no to nie wytrzymalabym na piersi...mojemu tez uradzili skaze ale zgodnie z zaleceniami dr szaji stwierdzilam ze to raczej tradzik i w weekend zjadlam babke , nabank miala jakies mleko albo jaja, i malemu nic sie nie dzialo...tzn nie mogl kupi zrobic, ale wysypki nie dostal...wiec chyba tej skazy nie ma...a jak u ciebie sie ona objawia??? Kropko...a moze u Twojego maluszka to problemy kupkowe??? ja wlasnie zdalam sobei sprawe ze moze to nie byc skok rozwojowy , nbo jak w koncu po kilku godzinach udalo mu sie zrobic kupe to od razu pogodniejsze dziecko, a tak wybudzl sie z krzuykiem i caly czas na rekach chial byc... hanjah...minka Dorotki powala...to chyba z cylku...ŁO JEZU JAKIE MAM KŁOPOTY
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-22 o 11:22 |
|
|
|
#1067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dajemy mleczko z butelki jak ja jestem np w szkole.. i uzywamy TT i małej pasują.. i nie ksztusi się a ni nic.. Za to często jak je z cycka to się ksztusi Cytat:
Ale denerwują mnie moje ramiona są takie jakieś obtłuszczone.. i cycki są wieksze co też mnie denerwuje bo czuje się na górze jak taki paker ![]() Cytat:
czasem jeszcze nie zdąrze zapiąć pieluszki a tu już kupa ![]() A pieluszek używamy tylko pampersa. Mieliśmy jedną pakę Happy ale dla mnie są do Za jakiś czas może zmienie ale na razie nie bo mała ma taką wrażliwą pupkę..
|
||||
|
|
|
#1068 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby powiedziała coś rozsądnego. Niestety dobrego pediatrę znaleźć to jak zauważyć igłę z stogu siana. ![]() Cytat:
U mnie jest podobnie - małż miał urlop a potem opiekę na mnie więc był w domku z nami. Robił właściwie za mnie wszystko, żebym się po cc nie przemęczała i aż się z tego mało nie pokłóciliśmy na dobre. No bo to też była skrajność - ja czułam się tylko jak domowa dojarka, poza tym małym zajmował się małż. A przecież ja też potrzebuję się nim zajmować. Na szczęście zrozumiał że nie jest sam do małego i teraz przeprasza, że nie zauważył że tak małego zagarniał dla siebie. Cytat:
Cytat:
A co do wagi to u mnie plus był taki sam i też zazdraszczam figur. Tydzień po cc w szpitalu się ważyłam to miałam jeszcze 11kg na plusie. Za dwa dni idę do ginki na kontrolę, to się zważę na tej samej wadze co całą ciążę. Ciekawe ile mi zostało jeszcze do zrzucenia?? ![]() Cytat:
![]() Co do pieluch na razie mamy pampersy 2 ale jak już dojdziemy do 3 to wtedy będziemy testować pieluchy z Lidla. Ponoć są bardzo dobre i tańsze o wiele. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167805]No a Agutka ma bardzo silną skazę białkową, alergia prawdopodobnie na wiele produktów żywieniowych. Przeszła na bebilon pepti wyłącznie. Mamy maści różne i już poprawę widać [/QUOTE]No to dobrze że do lekarza poszłyście, przynajmniej teraz wiesz co jej dolega. Oby teraz już było tylko lepiej [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167857]A tu córeczka jako fanka futbolowa Super dziewuszka ![]() Rzeczywiście minka pierwsza klasa
|
||||||
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki kochane. Wreszcie do Was zaawitałam. Już się tłumaczę
Kornelcia pochłania całkowicie mój czas- karmię ją na tzw żądanie a w jej przypadku oznacza to albo co 2-3 godziny albo praktycznie cały dzień przy cycu. Ostatnio raczej to drugie niestety. Jak na początku pięknie spała tak od miesiąca mało śpi w ciągu dnia więc jak już uśnie próbuję zrobić cokolwiek w domu. Jestem z nią sama bo na teściową nawet jak jest to nie mogę liczyć więc rośnie góra sprzątania, prasowania itp![]() Od tygodnia mała śpi mi max 2-3 w ciągu dnia- to jest suma- usypiam ją godzinę czasem nawet dwie a śpi pół. Już mi momentami ręcę i nogi opadają. Dobrze że chociaż w nocy jest względnie. Schudłam już przez to jak nie wiem co- wróciłam do wagi sprzed ciąży i leci dalej, bo jem jak mi się uda choć staram się regularnie to ciężko ![]() Jesteśmy już po chrzcinach- miałam catering całe szczęście bo przy małej nic bym nie zrobiła- za to w chrzciny spałam jak susełek- papu i spanie i tak cały wieczór. Przymierzam się do kupienia chusty żeby móc kokolwiek zrrobić- tylko zastanawiam się czy elestyczną czy tkaną? czytałam różne fora i już głupieje. Macie może jakieś doświadczenie w tej materii? Przepraszam że nie odniosę się do żadnego postu ale spróbuję choć poczytac co ostatnio nastkrobałyśvie- o ile mi się uda ![]() PS. Jakie pomysły na dzień taty? Ja mam pustkę w głowie a chciałabym żeby to był niezapomniany dzień dla mężusia
|
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
U nas dziś pierwszy dzień bez tatusia - po miesiącu poszedł pierwszy dzień do pracy (najpierw urlop zdrowotny, potem opieka na mnie). Ale niestety z teściową. Przyjechała w niedzielę i siedzi. I mam problem nie chcę być niegrzeczna i zepsuć kontaktów, ale jak jej się kulturalnie pozbyć, bo ja jeszcze się nie zdążyłam sama małym w domku nacieszyć, ciągle ktoś ze mną jest a chciałabym pobyć troszkę sama? Doradzicie coś?? Żeby jej delikatnie dać do zrozumienia że może czas do domku??
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Gratki a mała śliczna |
|
|
|
#1072 | |
|
Konto usunięte
|
Toja mała kopia
Cytat:
|
|
|
|
|
#1073 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167805] Fajna mróweczka [/QUOTE] [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167857]A tu córeczka jako fanka futbolowa Śliczności Minka wymiata Cytat:
Damy radę z tą wagą Gratki Cytat:
Nie mam pomysłu na teściowe...Ja się cieszę,że jestem daleko od swojej
|
||
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki się przydały
Nie muszę mieć zabiegu. Badało mnie 2 lekarzy, wszędzie czysto, wszystko w porządku. Może po prostu miałam już okres. Muszę siebie obserwować i zobaczyć za miesiąc, czy plamienia się powtórzą. Tatuś przez 3 godziny spisał się dzielnie. Małą nakarmił, przebrał, utulił i zaliczył wizytę patronażową pielęgniarki środowiskowej ![]() Tak ogólnie napiszę: dzieciaczki macie cudne Ważę już 1 kg mniej niż przed ciążą Brzusio jeszcze jest, ale ja tak mam
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1076 | |||
|
Zadomowienie
|
Bydgos, bedzie dobrze, jestesmy z Toba
Cytat:
Cytat:
![]() Malwina juz sie usmiecha, mam wrazenie ze swiadomie... ![]() Cudna mrowieczka [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20167857]A tu córeczka jako fanka futbolowa hehe super i fajnie, ze wiecie co malej dolega ![]() Dorotka cudo piekna mala ![]() Super, ze jestescie juz w domu Cytat:
![]() Moja jak wyleci drzwiami to wejdzie oknem, niestety. Moze pokarz jej, ze potrafisz sama zajac sie synkiem, jesli bedzie chciala cos zrobic to Ty to rob i mow jej, ze kiedy przyjedzie nastepnym razem to zrobicie i o to i owo...(to maly na studia juz wyjedzie ) jak kumata to sie gapnie ![]() Kropus, wspolczuje Ci bardzo. Moze faktycznie Daniel jest uczulony jak wspominala Szaja. Niech pediatra cos wymysli dzisiaj -------- U nas Malwina ryczy tylko wieczorami, a wlasiwie krzyczy, marudzi i placze. Uspokaja sie na rekach. Jesc nie chce. Kolki to ponoc nie sa bo za krotko placze. Smok wieczorem nie pomaga. Jest zmeczona chyba ale nie potrafi zasnac. Jeszcze kilka dni temu zasypiala o 23, teraz 0.30 a i tak na sile. Ja padam po takich wieczornych atakach. Przeciez dla takiego malucha prawie 5 godzin aktywnosci (od 19, 20) to duzo. ..powinna byc zmeczona. Ale ona spi w dzien. Wczoraj polozylam ja juz do lozeczka, dalam buzi na dobranoc, przytulilam sie do jej twarzyczki a ta mnie cap ustami w policzek i ssie
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego poprucia widziała cie połozna ?? mnie wyciagała szwy i sprawdzała mnie powiedziała ze super sie wszystko zgoiło i ze ładnie wyglada nie wiem jak w srodku bo dopiero w piatek ide na wizyte i powiem wam ze mam portki pełne
|
|
#1078 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Luizka przez całą noc nie zrobiła kupki i teraz też nie może, tylko bąki puszcza - jak stary
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pampersy były ok ale troche cena nieodpowiednia bo my 80 pieluszek w tydz zuzywamy znalazłam pieluszki GaGa sa tylko w tesco i nam odpowiadaja za 80 sztuk płace 27 zł my od paru tyg uzywamy 2 jedyneczki były za małe u nas w nocy tylko siusiki i czasem tylko taki slad z kupci jakby przy puszczeniu bąka popusciła (pokazywałam pediatrze powiedziała ze to normalne ) w dzien co 2 pielucha pełna razem z cisnieniem i innymi atrakcjami ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

BOJĘ SIĘ 

Ale porcji wg różnych tabelek i opisów na puszkach nie wyrabia. Nigdy.
Jestem jeszcze troche oszolomiona i wiecej napisze na dniach. Powiem tylko ze pierwsze skurcze mialam o 1 w nocy, na porodowke trafilam po 3 z 8 cm rozwarciem, a Maciej urodzil sie o 4.45. Dodam ze nic nie wskazywalo na szybkie rozwiazanie bo kilka dni wczesniej bylam u gina i spodziewalam sie przenoszenia. Mialam o tyle farta ze trafilam na dyzur mojego gina w szpitalu, ktory po wszystkim powiedzial mi ze rodzac w 1,5 godziny nie mozna poprzestac na jednym dziecku
Maciej - mega słodycz
a ja już dosyć mam szpitali..
wogole mam takie fazy na kit katy ze szok.. wogole na słodycze ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a teraz mam tak jakby za dużo skóry- ale w spodnie się to brzuszysko wepchnie.
. ...ze wymiekam, nie daje rady, ze maly przy mnie wyje non stop. Strasznie sie z tym czuje, On mnie tak wspiera, naprawde mam wrazenie, ze jest duzo lepszym ojcem niz ja matka, rozhisteryzowana panikara.
a ja czasem mam juz wrazenie, ze dol hormonalny nie wroci i nagle ciach...znow dopada. Okropienstwo, istna sierotka marysia