|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Miira, cudny synuś
![]() ![]() ![]() masz racje, grunt to nie popadac w jakąś paranoję, ja takze dokarmiam moją córkę, a właściwie to dokarmiam ją piersią- pociągnie z obu może z 3 minutki a później rzuca się na butlę i je ze smakiem 100ml
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny śmieszek
![]() Odnośnie kaszek - pewnie podam jak przyjdzie czas. Natomiast na pewno nie będę kupować żadnych gotowych obiadków i deserków. Pospałam sobie do 23 i nie chce mi się teraz spać. Mieliśmy gości dzisiaj - teściowie byli na obiedzie. Obowiązek obywatelski spełniony. Luiza chyba przechodzi kolejny skok rozwojowy. Wczoraj w nocy od 1.30 do 3 jadła co pół godziny, w ciągu dnia drzemki po 15-30 min.
|
#1023 |
|
Konto usunięte
|
Miira, no i widzisz - synuń uśmiechnięty, aż miło patrzeć
![]() A ja po obdzwonieniu mnóstwa poradni, lekarzy itd. wreszcie znalazłam dermatologa dziecięcego - w przychodni prywatnej, co prawda, ale za to już przez telefon mile obsłużona zostałam - no i najważniejsze, w ogóle telefon odebrali A państwowych przychodniach nie odbierają, a niestety jestem bez auta i prawa jazdy i nie jestem w stanie osobiście jeździć po innych miastach. W centrum pediatrii kobieta wprost mi powiedziała (z info ogólnej), że nie mam co dzwonić, bo trzeba osobiście. Niestety, lekarze w PL są dla bogatych A że taka nie ejstem, mam nadzieję, że mi dziecko prędko wyleczą |
|
|
|
#1024 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Mam pytanko - miała już któraś problem z sapką? Moja mała ma okropną, w domu mam dość wilgotno, na spacery wychodzę i kompletnie nie wiem co może być przyczyną. Pies jest u rodziców bo myślałam że to może od sierści. Najgorzej jest w nocy, mała się męczy, nie może oddychać, trudno jej jeść przez to, od 4 jest najgorzej praktycznie do 7 cały czas na cycu przez to. Sól fizjologiczną zapuszczam, wodę morską też próbowałam nic nie pomaga.
|
#1025 |
|
Konto usunięte
|
Agatka ma sapkę. Też woda morska niewiele daje, niestety. Trzeba przeczekać?
|
|
|
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20135937]Agatka ma sapkę. Też woda morska niewiele daje, niestety. Trzeba przeczekać?[/QUOTE]
No to mamy dwie Agatki z sapką . Przeczekać? O Boże ale moja w nocy to taką konkretną ma, aż furkocze. I strasznie ją denerwuje - to chyba muszę się przestawić na nie spanie od 4
|
#1027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak tu nie przyzwyczajac dziecka do trzymania na rekach....modle sie zeby moje nosidelko przylazlo jak najszybciej... ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Mikołaj jaka kruszynka pogodny chłopak![]() i wklejam kilka aktualnych fot mojego terrorysty
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-21 o 11:20 |
|
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
A do nas zaraz znowu przychodzi polożna. Jak znowu bedzie sie zapowiadać na kilkugodzinne siedzenie to ja dyplomatycznie wyprosze
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
biankaaa, jak wyniki??
Szkoda mi Twojego dzieciaczka, ze go tak kują. Mąż pojechał po nasze wyniki, boję się
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(( Trzymam kciuki za wynik Luizy - napewno bedzie dobrze No i wyprosilam polozna musze zjesc sniadanie bo z tego wszystkiego zapomnialam
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż poszedł do lekarza zanieść te wyniki. Zobaczymy co powie. Trzymam kciuki za Was
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bilirubina całkowita 9,3 mg/dl (norma< 1,7 ) bilirubina bezpośrednia 0,7 mg/dl (norma0,0 - 0,3 ) bilirubina pośrednia 8,6 mg/dl A jakie macie zalecenia zeby zbijac bilirubine? i jaki byl poprzedni poziom? |
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie robić, sama się zbije. Można podawać trochę żelaza profilaktycznie, 0,2 mg dziennie, żeby hemoglobina nie leciała za bardzo. Ja mam nadal brać Prenatal. Uffff, ulżyło mi. Za 3 miesiące mamy zrobić badania kontrolne. Poczytaj sobie http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,9...lo_gorzej.html
|
|
#1034 | ||
|
Zadomowienie
|
Co do żółtaczki kontrolujemy bilirubinę. Nasza pediatra dała nam skierowanie do szpitala, ale na razie nie pojechaliśmy, bo i tak powiedziała że nas pewnie nie przyjmą tylko może badania porobią, a ona to skierowanie dała, żeby być czysta, że coś zrobiła. Dziś czekamy na wynik i wtedy zdecydujemy co dalej. Ale szpital to na razie ostateczność, bo na wypisie mieliśmy już że to żółtaczka pokarmu kobiecego, a to może się długo utrzymywać.
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20135639]A ja po obdzwonieniu mnóstwa poradni, lekarzy itd. wreszcie znalazłam dermatologa dziecięcego - w przychodni prywatnej, co prawda, ale za to już przez telefon mile obsłużona zostałam - no i najważniejsze, w ogóle telefon odebrali A państwowych przychodniach nie odbierają, a niestety jestem bez auta i prawa jazdy i nie jestem w stanie osobiście jeździć po innych miastach. W centrum pediatrii kobieta wprost mi powiedziała (z info ogólnej), że nie mam co dzwonić, bo trzeba osobiście. Niestety, lekarze w PL są dla bogatych A że taka nie ejstem, mam nadzieję, że mi dziecko prędko wyleczą Skąd ja to znam. Mi udało się naurologa w przychodni załatwić dopiero na sierpień, a że konsultacja konieczna to dwie wcześniejsze wizyty muszą być prywatne. Nie wspomnę już o tym że to nie jedyny lekarz z jakim się muszę skonsultować. Leczenie w PL jest dla bogatych ![]() Cytat:
Ja będę dzwoniła po nasz wynik po 14. Mam nadzieję, że będzie mniej niż ostatnio. Też się martwię i boję
|
||
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko-ja leciałam wg.tego schematu.wykropkowuje
mnie nie wiem dlaczego,ale tu pod tym artykułem są do pobrania schematy żywienia dla cycowych i butelkowychhttp://www.*****************/wiadomo...m3=303&sysId=5 hmmm... bobovitę wykropkowuje tam gdzie kropki powinno być b o b o v i t a. c o m. p l tyle,że bez spacji pisane albo można wejść na stronę w/w w wiadomości i na końcu strony jest temat:nowy schemat żywienia niemowląt czy jakoś tak i tam są do pobrania schematy ufff... Szaja-ja mojego mam ochotę wywalić z chaty ![]() miał być w domu a ciągle pracuje albo robi tysiąc arcyważnych prac... już mi sie nawet nie chce gadać na ten temat 3mam kciukasy za dobre wyniki dla wszystkich dzieciaczków ![]() my po 3h spacerze teraz potwory śpią wczoraj wieczorem Tośka pokazała różki,nie wiem czy brzuszek czy charakterek ale nie spała od 21-23 a ja padałam na nos w końcu położyłam ją na sobie i usnęła-ja się resztkami sił utrzymałam postanowiłam jej dawać Dicofloredit-ależ pięknych mamy chłopaków na wątku oj będą laski mdlały,będą
Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-06-21 o 14:19 |
|
|
|
#1036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tych zoltaczek , to w sumie tak mysle ze dobrze ze pediatra u mnie w szpitalu dmuchal na zimne i mnie zatrzymal dobe dluzej i malego naswietlilam...bo jak sobie pomysle ze mialabym wracac do szpitala teraz to mnie skreca. Trzymam kciuki , oby wyniki byly ok. |
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Przy wypisie ze szpitala było 12,7. Poszłam z Luizą na spacer i dzwoniła do mnie pediatra, a że właśnie przechodziłam koło przychodni to weszłam. Dostaliśmy skierowanie do poradni patologii noworodka i tam mają zadecydować co dalej. Według lekarki trochę jednak za słabo spada bilirubina.
|
#1038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- a u nas jakos nerwowo ostatnio mała po szczepieniach jakas zmierzła sie zrobiła maruzi chce ciagle na rece i tylko do mnie ze spaniem tez sa problemy bo zasypi tylko przy mnie masakra jakas tż zabrał ją zeby sobie z nim pospała i zobaczymy narazie cicho w pokoju moze zasneła w koncu bo w dzien prawie wcale nie chce spać
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-06-21 o 17:43 |
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() My już w domku Cycuszek się zagoił, za tydzien kontrola.. Już myślałam że nas nie wypuszczą.. Mała przy wypisie ważyła 4080 Czyli kg w miesiąc ![]() A teraz ja mam problem.. ![]() Myślałam że się TAM poprułam.. ale doczytałam ze to może być ziarnina.. takie 'dzikie mięso'.. Miala może któraś coś takiego..? Boje się że gin położy mnie do szpitala bo zazwyczaj się to wycina.. a ja już dosyć mam szpitali.. ![]() Byliśmy jeszcze na grillu.. ale się naaajaadłaam.. wogole mam takie fazy na kit katy ze szok.. wogole na słodycze
|
|
|
|
#1041 | |||
|
Konto usunięte
|
pocieszę Cię jeszcze bardziej- pokarm znikł mi całkowicie...
![]() A Mikołajkowa sesja- istna rewia mody, oczywiście model najbardziej [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20135639] Niestety, lekarze w PL są dla bogatych A że taka nie ejstem, mam nadzieję, że mi dziecko prędko wyleczą tak, lekarze i nauka są dla bogatych.. ![]() Cytat:
I co z wynikami Wita? mam nadzieję, że unikniecie szpitala. Cytat:
Jutro ma wpaść ponownie- po raz drugi i ostatni. Cytat:
Nie wiem co dokładnie masz na myśli , jak TAM wyglądasz... ale ja po Maksiu się poprułam.. i potem dużo problemów z tym było, goiło się miesiąc, musiałam smarować, psikać, płukać... i nie wiadomo co jeszcze. Zanim pojechałam do ginki, to już popruta rana zaczęła się zabliźniać, ale nie tak jak powinna Wtedy ginka proponowała mi ścięcie już częściowo zabliźnionych brzegów rany i ponowne zszycie, ale ja się nie zgodziłam...
|
|||
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20129386]
ja jestem za kaszkami. Od kiedy dodawałaś kleiki? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20130041] KASZKI - dziewczyny, nie potępiam ich podawania, broń Boże po prostu wg mojej ciotki pediatry (niestety, konsultacje możliwe tylko telefoniczne, odległość kilkuset km) dziecko spokojnie bez nich obejdzie się do roku, a podawane wcześniej są jedną z przyczyn nadwagi/otyłości u dzieci. Oczywiście, może być tak, że jednak gdzieś tam kaszkę jako zagęszczacz przemycę Ale np. takie jabłuszko Gerbera czy marcheweczka - zawierają kaszki, wiecie? I powiedzcie mi - po co?[/QUOTE]To w mojej rodzinie są same mutanty... wszyscy żarli kaszki, otyłości u dzieci nie było. A może teraz są jakieś inne kaszki? ![]() Warzywne dania z kaszkami są? Sliczności... |
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20153978]pocieszę Cię jeszcze bardziej- pokarm znikł mi całkowicie...
![]() A Mikołajkowa sesja- istna rewia mody, oczywiście model najbardziej tak, lekarze i nauka są dla bogatych.. ![]() I co z wynikami Wita? mam nadzieję, że unikniecie szpitala. ja nie proponowałam... może dlatego tylko 20 minut siedziała. Jutro ma wpaść ponownie- po raz drugi i ostatni. Nie wiem co dokładnie masz na myśli , jak TAM wyglądasz... ale ja po Maksiu się poprułam.. i potem dużo problemów z tym było, goiło się miesiąc, musiałam smarować, psikać, płukać... i nie wiadomo co jeszcze. Zanim pojechałam do ginki, to już popruta rana zaczęła się zabliźniać, ale nie tak jak powinna Wtedy ginka proponowała mi ścięcie już częściowo zabliźnionych brzegów rany i ponowne zszycie, ale ja się nie zgodziłam... [/QUOTE]Ja myslałam że jedna nitka mi poszła. Bo ogólnie mi się zagoiło tylko w jednym miejscu jest taka 'kulka' (nie wiem jak to nazwać) ze 2 mm wielkości taka różowa, takie 'mięsko'. ale jakoś tak mnie to nie boli jedynie jak źle usiąde czy coś takiego.. no i doczytalam że to właśnie zarnina.. Ale ostatnio zauważyłam że robi się mniejsze.. więc mam nadzieje że samo się jakoś zagoi. bez szpitala..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-06-21 o 20:19 |
|
|
|
#1044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najpierw 24h w pracy, a potem następnego dnia warsztat, potem znowu 24h w pracy... I zdziwiony, że mam pretensje. ![]() Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-21 o 20:18 |
|||
|
|
|
#1045 |
|
Konto usunięte
|
mam cały zeszyt z notatkami żywieniowymi Maksia, więc mogę Ci udzielić dokładnych odpowiedzi.
![]() 25 listopada Maksiu miał debiut "słoiczkowy"- zjadł kilka łyżeczek marchewki. A 2 grudnia zaczęłam mu na noc dodawać kleiku ryżowego Bobo Vity do mleka na noc - wpierw 1 łyżeczka, potem 3, i tak codziennie więcej... po tygodniu dobiliśmy do 7 łyżeczek do 200ml mleka. |
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20155262]mam cały zeszyt z notatkami żywieniowymi Maksia, więc mogę Ci udzielić dokładnych odpowiedzi.
![]() 25 listopada Maksiu miał debiut "słoiczkowy"- zjadł kilka łyżeczek marchewki. A 2 grudnia zaczęłam mu na noc dodawać kleiku ryżowego Bobo Vity do mleka na noc - wpierw 1 łyżeczka, potem 3, i tak codziennie więcej... po tygodniu dobiliśmy do 7 łyżeczek do 200ml mleka. Dziękuję... Ja dziś wróciłam do domu od rodziców i pozbierać się nie mogę, taki syf mój chłop w domu zrobił. A malutki ma problem z brzuszkiem. Dał mi podłogi umyć i zaczęło się... Miziam, noszę, głaszczę... A cały dzień dziś leci na mleku HA Enfamil. Nie widzę różnicy, więc to nie moje jedzenie, a jego wrażliwość po prostu... ![]() Jutro mamy wizytę domową pediatry... Ciekawam co z niej wyniknie.
|
|
|
|
#1047 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A dopiero dziś zmieniłaś mleko? Może trzeba troszkę czasu, żeby były jakieś efekty- w postaci niebolącego brzuszka. Ucałuj Danielka w pępuś. |
|
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20155863]
A dopiero dziś zmieniłaś mleko? Może trzeba troszkę czasu, żeby były jakieś efekty- w postaci niebolącego brzuszka. Ucałuj Danielka w pępuś. Nie, podaję od paru dni w dzień. Swoje odciągam i wylewam. Wieczorem już nic nie jem i w nocy karmię cycem. Nie widzę różnicy. ![]() W ogóle dziwne to moje dziecię... tak jak dojada z cycka, tak też dojada z butli. Zje np. 80ml, a potem 10-30 jeszcze. Albo w ogóle co godzinę by zjadał z 20-30ml. Ale porcji wg różnych tabelek i opisów na puszkach nie wyrabia. Nigdy. O dziwo rośnie i tyje... a je mniej niż tu piszecie, że jedzą Wasze maluszki... więc albo to cud, albo mleko moje jest jakieś dziwnie wartościowe. Choć na takie nie wygląda. ![]() Idziemy się kąpać i spać... Pozdrawiamy. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-21 o 20:48 |
|
|
|
#1049 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20153978]pocieszę Cię jeszcze bardziej- pokarm znikł mi całkowicie... ![]() [/QUOTE] Lea tak zupełnie całkowicie? A my mamy za sobą ciężką noc i dzień
|
|
#1050 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja tam nie zagladam boje sie, czekam na wizyte u ginka![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
a co do teog co mu zaszkodzilo to nie koniecznie cokolwiek, moze po prostu kolka , w koncu jelitka jezcze nie dzialaja super... ja auwazylam ze jak malemu sie nie odbije po jedzeniu to pozniej jest jazda... Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-21 o 21:12 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

A państwowych przychodniach nie odbierają, a niestety jestem bez auta i prawa jazdy i nie jestem w stanie osobiście jeździć po innych miastach. W centrum pediatrii kobieta wprost mi powiedziała (z info ogólnej), że nie mam co dzwonić, bo trzeba osobiście.
A że taka nie ejstem, mam nadzieję, że mi dziecko prędko wyleczą 

mnie nie wiem dlaczego,ale tu pod tym artykułem są do pobrania schematy żywienia dla cycowych i butelkowych

wogole mam takie fazy na kit katy ze szok.. wogole na słodycze