Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 09:55   #4411
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12
Smile Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

trzymam kciuki za wszystkie wizyty
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 09:57   #4412
alutka78
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Ja jezdze sama. Mam zamiar przetestowac jeszcze autko, ktore zamierzamy kupic, bo nasz Cinkus juz za malutki no i wiekowy.
Stary 2010-06-22, 10:02   #4413
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
bo to mimo wszystko kontrolna wizyta jest.....niby pogadanka przy kawce ,ale pani patrzy jak w domku, jak pupke dzidzi przewijasz........takie tam--przynajmniej u mnie tak jest.......
Ja to raczej nie chce zeby mi jakies babsko do domu przylazilo i raczej nie rejestruje malej w przychodni, tak jak Ania my chodzimy prywatnie z pracy i mala tez bedzie tam zarejstrowana.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Ja jezdze sama. Mam zamiar przetestowac jeszcze autko, ktore zamierzamy kupic, bo nasz Cinkus juz za malutki no i wiekowy.
Ja na niedalekie dystanse tez sama jezdze, ale tak 20 km i to w korkach to bym sie nie odwazyla raczej w tym tygodniu ciazy, chociaz pewnie bym auto gdzie zostawila i taxowke wezwala lub Tz jakbym zaczela rodzic.

Jakie autko kupujecie?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:11   #4414
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze ja jezdze tzn jezdzilam jeszcze do szpitala 60km sama przyjechalam choc maly mi sie czasem prezyl i mega odchylona jezdzilam z tym ze moj samochod dosyc spory jest i ma duzo miejsca wiec w miare wygodnie sie jezdzi
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:15   #4415
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja byłam dzisiaj w szpitalu, zrobiłam KTG , serduszko miało 4 takie "wyskoki" do 175, a ogólnie to nisko, skurczy nie mam
lekarz mówił, że on by mnie jeszcze może z tydzień zostawił, że to przecież z jakiegoś powodu jest 40 tygodni, że oni nie mają pewności czy układ nerwowy i oddechowy są dość rozwinięte,
ja na to, że dobrze panie doktorze, ale mały zawsze wychodził większy na USG a z 12tyg wychodził o 10 dni większy (2lipca), no i zaczął myśleć, kręcić tym kółkiem od daty porodu i mówi, że no w sumie to będzie 39 tydzień i pyta kiedy chcę
a ja, że na poniedziałek
no i rodzę za tydzień w poniedziałek, o 7:30 mam być na izbie przyjęć
No to już przynajmniej znasz datę urodzin dzieciątka Z jednej strony fajnie wiedzieć ale z drugiej, z moim charakterem to pewnie do poniedziałku 16 razy dziennie biegała bym do kibelka ze strachu, o spaniu juz nie wspomnę.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za kciuki!!
No więc jestem już w lekkim szoku. Tak w skrócie po wizycie: szyjka 1cm, główka już bardzo nisko, dzidzia waży 2650g, wychodzi, że jestem w 35tc i 5dni, lekarz powiedział że dobrze by było żebym dotrzymała do następnej wizyty (za 2 tygodnie) i żebym spakowała torbę do szpitala. Powiedział, że mogłam mieć wcześniej owulację i dlatego tak wychodzi.
Mam nie sprzątać, leżeć na boku i zaciskać nogi, żeby chociaż te 2 tyg posiedzial.
No więc tak - nie spodziewałam się tego! Jestem w szoku zestresowana. Generalnie wszystkie jakieś objawy, skórcze i bóle które sie przytrafiały traktowałam tak na luzie. Wiedziałam, że mówił że mogę rodzić 2 tyg wcześniej bo wg usg tak wychodziło ale żeby aż tak?!
No i jak będę miała często te skurcze mam jechać do szpitala na ktg.
No to mamy identyczną sytuację po wczorajszych wizytach, słowo w słowo jakbym o swojej wizycie czytała, z tym że ja jakoś nie wyobrażam sobie jeszcze rodzenia skoro tyle do terminu, dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam zalecone ściskanie nóg
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
alez tu sie nikt nigdy na nikogo nie gniewa mamy super watek, naprawde, same fajne babeczki

Zapomnialam Wam powiedziec, ze w weekend przyszla do nas poczta kartka z zyczeniami ze szpitala Caly personel wpisal po pare slow. Ale milo nam sie zrobilo I postanowilismy, ze zawieziemy im jakies kwiaty i slodycze
Bardzo miły gest ze strony szpitala no i rzeczywiście warto i im się jakoś odwdzięczyć.Bardzo u Was dbają o swoich pacjentów

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki i brzuszki, znowu zimno ja już chcę weekend bo ma być ciepełko. Dzis jak M wstał do pracy to się obudział i zaczął mnie strasznie bzuch boleć jakbym zaraz miała okres dotać juz miała iść po nospę, ale przeczekała i po jakiejśc godzinie przeszło. A czytała wczoraj na jakims formu, ze takie bóle okresowe mogą sie zacząć nawet dwa tygodnie przed tp, mogą też dzień albo dwa, to wszystko jest bardzo zróżnicowane i każda kbieta inaczej ma, bywa również, że kobiety rodzące nie mają wogóle takich bóli wcześniej.
Ty mnie nie strasz bo ja już od jakiegoś czasu mam takie bóle i skurcze ale jak na razie przechodzą, kilka a nawet kilkanaście razy w ciągu dnia mnie łapią, ostatnio nawet w nocy.Muszę trzymać małą w brzuszku jak najdłużej, niech jeszcze troszkę przybierze na wadze.
Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, ja jeszcze w dwupaku i nic sie nie dzieje. W niedziele pojechalam do szpitala, bo sie rpzestraszylam, mialam problemy ze wzrokiem, po jednej stronie takie zamazane, ale na szcescie okazalo sie, ze wszystko ok. Podlaczyli mnie od KTG ale zadne skurcze nie wyszly. TP na poniedzialek, obym tylko nie przenosila.
No to nawet fajnie sie składa bo dziewczyny lubią rodzić parami , olakola rodzi w poniedziałek więc ktoś do pary by się przydał

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
U mnie słoneczko świeci ale nie wiem czy jest zimno czy ciepło, bo jeszcze nie otwierałam okna.
Zaraz sobie zjem śniadanko i zabieram się do nauki.
Dzisiaj poświęcę na to max 3-4 godziny.
No i dzisiaj wizyta o 19:40. Powiem szczerze, że się boję trochę...
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witajcie kochane!
z tymi kurierami to naprawde nie do pomyslenia!!! to chyba ich praca, zeby dostarczac przesyłki w miejsce zamówienia. Dostaja za to kase, to dlaczego my mamy im w tym pomagac, a zamawiamy przez neta, wlasnie po to zeby tego nie dzwigac!!!

hd-brzucholek super, ale chyba nie urosl ostatnio zbyt wiele, albo mi sie wydaje.

wczoraj na SR zamienili nam TRUDNE PYTANIA na Kącik Noworodka i w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam oprocz tego, ze po przyjsciu z dzieckiem do domu, trzeba zadzwonic albo pojsc do przychodni i umowic sie z polozna, ktora przyjdzie do nas do domu i odpowie na WSZYSTKIE nasze pytania. Wiedzialyscie o tym?faktycznie tak jest?

wczoraj wyciagnelam moja poduszke do karmienia i dzis cala noc na niej spalam)) ale bosko bylo polecam))

aaa! nie mam dzisTV bo robotnicy w koncu weszli na moj balkon (sasiadka laskawie posprzatala) i antene mi zruszyli wiec bede non stop z Wami
ja zaraz ide na pedicure a potem na wizytke na 17:40 juz nie moge sie doczekac!!!i uprzejmie prosze o kciukasy
lazurowa, agravka za wizyty!!!!
Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
witam serdecznie mamuski
dzisiaj znowu mam wizyte u gina bedzie mi robił posiew ciekawe czy jakaś bakteryjka sie do mnie przyplątała
Oby wszystko było tak jak trzeba bez żadnych bakterii i innego towarzystwa

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobryyy! wklejam wam fotki fury, przepraaszam ze tylko gondolki, ale spacerówka i fotelik sa spakowane, a ja samam z będęnkiem nie założę ich na stelaż. No ale ogólnie jesteśmy zadowoleni.

Qr jak mi skóra schodzi z karku, a siedzialam tylko chwile na słoncu.. no jak kura jakas!
linka bardzo mi się podoba Twój wózek tzn nie twój tylko Michałka
Teraz wiem już jakiego wózka wyglądać na deptaku żeby cię spotkać
Jak tam te twoje bóle?Przeszło?
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:20   #4416
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
aniaa to nawet nie wiedzialam ze tak mozna ale jak usuna prosze ponownie zalozyc konto bo ja mam zamiar na bierzaco zdjecia Michasia podgladac
raczej nie bede zakladac bo juz mnie wkurza ta nk. jak usuna to niech spadaja. nie zgodzilam sie na przysylanie mi na maila informacji handlowych. co oni sobie mysla wogole. tak mi pisze jak wejde na nk:
"Nie zaakceptowałaś wszystkich zgód koniecznych do prawidłowego świadczenia na Twoją rzecz usługi serwisu oraz usług w ramach serwisu, co jest równoznaczne z rozwiązaniem umowy z ważnych powodów. Możesz cofnąć swoją decyzję w wyznaczonym terminie 30 dni. Zaakceptuj wszystkie zapisy."

a Michaska bedziesz na wizazu ogladac

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Mam pytanie prowadzicie auto jeszcze? Czy wasi tz was woza wszedzie?
ja od maja odkad mi kazala lezec nie jezdzilam sama autem. podroz samochodem nawet do sklepu to dla mnie nie lada wyzwanie bo brzucho sie spina na kazdym dolku i maly sie wkurza. jade zawsze trzymajac brzuch. nie sadze zebym dala rade prowadzic

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-06-22 o 10:23
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:21   #4417
vette
Zadomowienie

hd jak zwykle zjawiskowo w ogole cudne kobiety mamy tutaj
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
dziękuję za komplement koniec pokazywania stóp stwierdziłam czas na twarz .....
to Ty? alez jestes sliczna

Cytat:

juz niedlugo
Ja jeszcze jezdze, ale jak brzuch mi wystrzeli bardziej to moze byc problem...
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:21   #4418
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

vette za wizytę
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ty mnie nie strasz bo ja już od jakiegoś czasu mam takie bóle i skurcze ale jak na razie przechodzą, kilka a nawet kilkanaście razy w ciągu dnia mnie łapią, ostatnio nawet w nocy.Muszę trzymać małą w brzuszku jak najdłużej, niech jeszcze troszkę przybierze na wadze.
nic sie nie martw na zapas bo to jeszcze możę troszkę potrwać

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:21   #4419
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Ja to raczej nie chce zeby mi jakies babsko do domu przylazilo i raczej nie rejestruje malej w przychodni, tak jak Ania my chodzimy prywatnie z pracy i mala tez bedzie tam zarejstrowana.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Ja na niedalekie dystanse tez sama jezdze, ale tak 20 km i to w korkach to bym sie nie odwazyla raczej w tym tygodniu ciazy, chociaz pewnie bym auto gdzie zostawila i taxowke wezwala lub Tz jakbym zaczela rodzic.

Jakie autko kupujecie?
Myslimy o Audii A6 albo Vw Passacie.
Stary 2010-06-22, 10:24   #4420
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

a Michaska bedziesz na wizazu ogladac
Jednak Michas z tych, ktore podalas bylo najladniejsze
Stary 2010-06-22, 10:24   #4421
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
przed chwila jak wstawalam z kibelka po nodze poplynal mi wielki kawal czopa.
No i to był ostatni jego kawałek koleżanko
A teraz wio na porodówę w najbliższym czasie
Cytat:
Witam mamuśki i brzuszki, znowu zimno ja już chcę weekend bo ma być ciepełko. Dzis jak M wstał do pracy to się obudział i zaczął mnie strasznie bzuch boleć jakbym zaraz miała okres dotać juz miała iść po nospę, ale przeczekała i po jakiejśc godzinie przeszło. A czytała wczoraj na jakims formu, ze takie bóle okresowe mogą sie zacząć nawet dwa tygodnie przed tp, mogą też dzień albo dwa, to wszystko jest bardzo zróżnicowane i każda kbieta inaczej ma, bywa również, że kobiety rodzące nie mają wogóle takich bóli wcześniej.
Ja właśnie miałam takie bóle ostatnio jakbym okres dostała ale jakoś je zlekceważyłam

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj wieczorem suczkę sąsiadów rozjechał pociąg. Tak ją przemieliło, że zostało z niej tylko wiadro flaków i ogon...
A ja właśnie zajadam kanapkę z ... dżemem i tak mi się zobrazował ten zmielony na krwisto pies
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aniaa ty idź rodzić siala nie chce to chociaż ty
O! Dobrze gadasz!
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobryyy! wklejam wam fotki fury, przepraaszam ze tylko gondolki, ale spacerówka i fotelik sa spakowane, a ja samam z będęnkiem nie założę ich na stelaż. No ale ogólnie jesteśmy zadowoleni.
Całkiem podobny w budowie do mojego Bebetto Vulcano.
Stelaż chyba identyko a i gondolka zabudowana niemal tak samo
Super wózio, mnie tylko jakoś nie przekonują te kółka niskoprofilowe - niby pompowane ale takie płaskie.. też w moim wozie są takie i ciekawa jestem jak się sprawdzą.
Cytat:
aaa dziweczyny ze wzgledu na to ze nie zaakceptowalam wszystkich punktow regulaminu nk w ciagu 30 dni mi ja zlikwiduja wiec sie nie zdziwcie
Jak to? Jakiś nowy regulamin trzeba akceptować? Co tam zaś wymyślili?

Co do samochodu to ja jeżdżę, z resztą tż nie ma prawa jazdy
Dziś czeka nas wycieczka na SR

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:26   #4422
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie to juz sa wieksze samochody

Mi w prowadzeniu auta najbardziej przeszkadza naciskanie pedalow bo mnie wtedy stawy bola najbardziej i pachwiny i to jest najbardziej uciazliwe dla mnie :/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:27   #4423
vette
Zadomowienie

Cytat:
vette za wizytę
Dzieki Dziewczyny

Ciekawe ile wazy dzis mam wrazenie, ze nasze dzieciaczki ida podobnie wagowo
Stary 2010-06-22, 10:30   #4424
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
ladne i takie krotkie

ciesze sie ze ci sie podoba to najwazniejsze!

tymbardziej w ciazy gdy zwieracze juz nie te

ale masz fajn ie ja bym tam chciala zeby chociaz czop mi odlazl

super furka oby dobrze sluzyla

a u mnie wszystko ok ktg wporzadki i siedze i sie nudze chyba sie zdrzemne ogolnie to mnie dzisiaj muli ten szpital czekanie na nie wiadomo co... tzn wiadomo no na synka

ola sliczny brzus i maly! zgrabna kobietka z ciebie

xamaweli sliczna fotka w avatku

odnosnie duzych dzieci... u mnie na sali lezy dziewczyna pierwsza ciazy 38tc (czyli tak jak ja) i jej synek wazy 4200g czyli ponad kg wiecej od mojego
No to nieźle, nieco spore to jej dzieciątko a będzie rodziła sn?
Cytat:
aa wogole nie napisalam wam ze do mojego wozka brakowalo w komplecie torby i parasolki ale zadzwonilam baba przeprosila i mowila ze wysla zaraz ze czasem implast za malo uszyl i pozniej im dosylala i ze nie dopakowali
No widzisz, dobrze że sprawdziliście, po co miała bys później po powrocie się denerwować że już dzieciątko jest a wózek niekompletny.Kolor wózka macie taki jak w linku posłałaś?Jeśli tak to bardzo fajny.
Cytat:
a dlaczego trzesly?ona cos bedzie sprawdzac? tego nam nie powiedzieli
Sprawdza wszystko pępuszek dziecka,ogląda skórę czy nie ma jakiś odparzeń no i krocze mamy sprawdza jak sie goi, przynajmniej u mnie tak było.Nie musiałam nigdzie tego zgłaszać sama przylazła po jakimś czasie od urodzenia, chyba że teraz to się zmieniło.

Cytat:
Kciuki za wizyty dziewczyny

Bardzo nieladnie wrzucac zdjecia z wakacji teraz to juz w ogole oszaleje Tak mi brakuje wyjechac gdzies, nawet jak pracowalam to mialam pobyty 3 dniowe we wro lub poz i oprocz tego min. 3 razy gdzies na wakacje wyjezdzalismy a teraz od listopada siedze w domu i szalu dostaje. Ja chce juz urodzic i zabrac mala na mazury chociaz
Za praca tez juz tesnie. Chyba mam jakas zalamke dzisiaj bo ja juz nie moge chce urodzic i normalnie juz funkcjonowac, nie chce juz wykrzywiac kregoslupa i chodzic jak kaczka i swoje ubrania juz normalne i jest sushi i co zechce a nie patrzyc na diete cukrzycowa

Ja jeżdżę, nawet w korkach bo ok 15:00 akurat odbieram małą z przedszkola a wtedy to w żółwim tempie sie bujam przez miasto ale przyznam że nieraz jest mi już ciężko, szczególnie jak mała wywija we wszystkie strony albo boleśnie kopie a trzeba się skoncentrować na prowadzeniu,czasem tak się ułoży że muszę jechac przechylona
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:33   #4425
alisa32
Raczkowanie

a moja dzidzia w 32 tygodniu waży 1650g myślałam że to zamało ale gin mówi że ok co o tym myslicie?
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 10:33   #4426
Xawmeli
Rozeznanie

vette-- dziękuję..........trzymam kciuki za wizytę ja jak byłąm w piątek tooooooo strasznie byłam ciekawa wagi właśnie
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:37   #4427
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Ja też jeżdże jeszcze autem jedyne co sprawia mi trudność to nie prowadzenie samochodu ale z niego wysiadanie, gdybym miała czekać aż tż mnie gdzieś zawiezie to bym się nigdy nie doczekała bo jego w odmu cąłymi dniami nie ma a poza tym nie chcę i nie lubię być od niego uzależniona.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:39   #4428
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
a moja dzidzia w 32 tygodniu waży 1650g myślałam że to zamało ale gin mówi że ok co o tym myslicie?
ja się nie znam--nie jestem lekarzem, ale skoro lekarz tak mówi to nie ma obaw......

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

ja też sama jeżdzę i jest ok........czasem siedzę jak jakiś wózek bo muszę mieć nisko oparcie bo mnie na żołądek mała gniecie i szybko je sobie opuszczam wtedy....
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:40   #4429
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

ja jezdze i to nie na male dystanse, dzis np zrobie 120 km do domu brzuszek mi w ogole nie przeszkadza wiec nie mam z tym problemu.
my tez musimy zmienic auto, bo nasz civic to za maly, wozek sie nie zmiesci do bagaznika planujemy kupic mazde 6 w kombiaku ale auto jest na drugim miejscu, najpierw mieszkanie trzeba skonczyc.

a takie glupoty mi sie kurde snily ze masakra... najpierw tsunami u mnie na osiedlu, zmiotlo ze mnie wszystkie ciuchy, a ja szukalam swojej gabki do kapieli hehe a do okola plywalo multum innych, wzielam dwie i sie pozaslanialam z przodu i z tylu pozniej snilo mi sie ze wyladowalam w szpitalu, ciagle mi jakies zastrzyki dawali, pozniej powiedzieli ze jestem uczulona na bialko i musze zostac w szpitalu do konca ciazy ... lol od kiedy przez to zostaje sie w szpitalu
i tak mi sie pieprzylo w glowie cala noc

na 16 mam wizyte, mam nadzieje ze jestem pozamykana na 4 spusty. a jutro usg dowiem sie ile mala przytyla
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 10:41   #4430
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
moj znowu chce nowsza a4 w kombi cos kolo 2005-2006 albo passata tez tego nowszego tylko sie zdecydowac nie moze a ja najchetniej bym mojago mundziaka nie sprzedawala bo raz ze jakos bardzo stary nie jest z 2001 roku jesli ok duzy jest bo w kombi i zawsze jest male spiecie o to jedynie przekonuje mnie fakt ze w mondeo nie mam skory a jak bedzie maly to jednak bedzie praktyczne

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
No widzisz, dobrze że sprawdziliście, po co miała bys później po powrocie się denerwować że już dzieciątko jest a wózek niekompletny.Kolor wózka macie taki jak w linku posłałaś?Jeśli tak to bardzo fajny.
tak dokladnie taki jak w linku co podalam wogole w nosidelku jest taka fajna ochronna podusia zeby niemowlaczkowi glowka nie latala itp
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:41   #4431
żabka19
Raczkowanie

Dobry dzien!

bajka, karolcia, Lilka ,lazurowa ,vette Trzymam kciuki za wizyty!
olakola super ,ze znasz juz date CC no i malenki brzuszek /Planujemy sie budowac w Polsce ,tylko mamy kwestie sporna czy na wsi czy blizej miasta. Chcemy zostac w No jeszcze 2-3 lata i wracac do naszego wymarzonego ,wykonczonego juz domu.
lazurowa ,Linka ,vette ciesze sie ,ze jestescie zadowolone z wozkow!
Alguien super gest ze szpitala !
ola_k11 to oszczedzaj sie teraz

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:44   #4432
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a takie glupoty mi sie kurde snily ze masakra... najpierw tsunami u mnie na osiedlu, zmiotlo ze mnie wszystkie ciuchy, a ja szukalam swojej gabki do kapieli hehe a do okola plywalo multum innych, wzielam dwie i sie pozaslanialam z przodu i z tylu pozniej snilo mi sie ze wyladowalam w szpitalu, ciagle mi jakies zastrzyki dawali, pozniej powiedzieli ze jestem uczulona na bialko i musze zostac w szpitalu do konca ciazy ... lol od kiedy przez to zostaje sie w szpitalu
i tak mi sie pieprzylo w glowie cala noc

kciukasy za wizyte
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:52   #4433
kociamborek
Raczkowanie

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

olakola fajnie ze znasz juz termin, to w poniedzialek witamy kolejnego maluszka!
ola k11 to teraz odpoczywaj ile sie da, i sie nie martw maluszek jeszcze na pewno posiedzi, moja szyjka w 28t. miala juz tylko 15mm, w 32 12mm, ciekawe ile bedzie za tydzien
alguien ale milo z ta kartką
aniaa22 mi tez sie najbardziej podoba Michaś
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 10:59   #4434
kabimba
Raczkowanie

padlo pytanie o swędzenie to sie wypowiem, bo mnie to zaatakowalo :P
od kilku tygodni swedzialy mnie stopy i tylko jak wstawalam rano lub w nocy. jak juz rozchodzilam, to mijalo.
pozniej doszlo dziwne uczucie bolu rąk przy zaciskaniu ich w pięść. moze to przez to ze sa lekko spuchnięte juz.. ? nie wiem..
natomiast tak gdzies tydzien temu nasililo sie swedzenie na ciele. i tutaj "najlepsze" miejsca to boki brzucha, uda po zewnetrznej i ramiona tez po zewnetrznej. i tutaj juz sie wystarszylam cholestazy i poszlam na ASTAT, ALAT, ale wyszlo wszytsko w normie, wiec drapie sie dalej i czekam na porod
w naszej tabelce i wg usg mam poczatek lipca, ale ostatnio wszyscy juz sie uczepili terminu z OM, ktory jest 24 czerwca, to tez i ja juz sie czuje "prawie przenoszona", mimo iz wiem ze ten termin jest czysto teoretyczny (w sensie dla ksiazkowego cyklu)

aa i sprawdzilam tych waszych kurierów leniuchów.
w tej firmie o ktorej pisalyscie kurier ma obowiązek wniesienia paczki do 30kg, wiec nie dajcie sie wrobic we wnoszenie bo to niebezpieczne dla nas! no chyba ze waga przekracza, to wtedy trzeba szukac pomocy (ale nie wnosic samej !! )
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:03   #4435
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
moj znowu chce nowsza a4 w kombi cos kolo 2005-2006 albo passata tez tego nowszego tylko sie zdecydowac nie moze a ja najchetniej bym mojago mundziaka nie sprzedawala bo raz ze jakos bardzo stary nie jest z 2001 roku jesli ok duzy jest bo w kombi i zawsze jest male spiecie o to jedynie przekonuje mnie fakt ze w mondeo nie mam skory a jak bedzie maly to jednak bedzie praktyczne
z moim exem przymierzalismy sie i do a6 i do passata tylko chyba jeszcze mlodsze. w kazdym badz razie, passat jak dla mnie porazka, plastic fantastic. audi nie ma porownania no ale u mnie to od zawsze ukochana marka heh, rodzice maja a3 mi sie nia jezdzi idealnie, i wyposazenie tez bez porownania. no ale mnie na audika nie stac wiec musze sie zadowolic czyms innym
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:19   #4436
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Moje dzieciatko w 31 tyg wazylo 1658gr.

Cytat:

tak dokladnie taki jak w linku co podalam wogole w nosidelku jest taka fajna ochronna podusia zeby niemowlaczkowi glowka nie latala itp
Moj tz stwierdzil, ze juz tak dlugo jezdzimy naszym cc, ze teraz moze sobie pozwolic na 2 letnie autko. W sumie ma racje, bo po co wkladac pieniadze w starsze auto. Osobiscie troche bede sie bala jezdzic, zeby nigdzie nie zahaczyc. Mam nadziee, ze sie szybciutko wprawie.
Cytat:
Napisane przez kabimba Pokaż wiadomość
od kilku tygodni swedzialy mnie stopy i tylko jak wstawalam rano lub w nocy. jak juz rozchodzilam, to mijalo.
pozniej doszlo dziwne uczucie bolu rąk przy zaciskaniu ich w pięść. moze to przez to ze sa lekko spuchnięte juz.. ? nie wiem..
natomiast tak gdzies tydzien temu nasililo sie swedzenie na ciele. i tutaj "najlepsze" miejsca to boki brzucha, uda po zewnetrznej i ramiona tez po zewnetrznej. i tutaj juz sie wystarszylam cholestazy i poszlam na ASTAT, ALAT, ale wyszlo wszytsko w normie, wiec drapie sie dalej i czekam na porod
w naszej tabelce i wg usg mam poczatek lipca, ale ostatnio wszyscy juz sie uczepili terminu z OM, ktory jest 24 czerwca, to tez i ja juz sie czuje "prawie przenoszona", mimo iz wiem ze ten termin jest czysto teoretyczny (w sensie dla ksiazkowego cyklu)

aa i sprawdzilam tych waszych kurierów leniuchów.
w tej firmie o ktorej pisalyscie kurier ma obowiązek wniesienia paczki do 30kg, wiec nie dajcie sie wrobic we wnoszenie bo to niebezpieczne dla nas! no chyba ze waga przekracza, to wtedy trzeba szukac pomocy (ale nie wnosic samej !! )
Mi lozeczko przywiozl kurier z GLS - masakra.
Stary 2010-06-22, 11:30   #4437
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ja bym nie dała rady wnieść tego na 3 piętro, tym bardziej, że wszystkie części wózka były zapakowane do jednego kartonu.
I jakby tak dodać wagę wszystkich elementów to na pewno było ponad 20 kg.
Fakt, na 3 piętro też bym nie dała rady Ja mam 1 schodek do domu

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
wczoraj na SR zamienili nam TRUDNE PYTANIA na Kącik Noworodka i w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam oprocz tego, ze po przyjsciu z dzieckiem do domu, trzeba zadzwonic albo pojsc do przychodni i umowic sie z polozna, ktora przyjdzie do nas do domu i odpowie na WSZYSTKIE nasze pytania. Wiedzialyscie o tym?faktycznie tak jest?
U mnie jeździ tzw. pielęgniarka środowiskowa. Już w szpitalu przy wyjściu mówią, kiedy przyjedzie.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

agravka, mini

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

vette
lazurowa

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Jak gin mówi, że ok to ok Moje w 31 tc ważyło 2200 i też mówiła, że ok
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:31   #4438
Zuziunia
BAN stały

Dziewczyny juz nie wiem co robic tak mi nie dobrze ech myslałam ze tylko pierwsze 3 miesiace bedzie mnie mdlic a tu znowu powtórka z rozrywki i to z dziwnym posmakiem w ustach.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:34   #4439
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

bajka

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kabimba Pokaż wiadomość
To ja pytałam.
Też mnie bolą dłonie, ale własnie podejrzewam, ze od tego, że są nieco spuchnięte
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:34   #4440
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

u mnie tez przy wyjściu ze szpitala położona mówi o której i kiedy będzie na wizycie w domu i sprawdza wszytsko warunki w domu jakie ma dziecko dzidziusia całego sprawdza itp rzeczy
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości