Zdjęcia dwóch kreseczek! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 11:56   #91
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: Zdjęcia dwóch kreseczek!

no i pieknie
melabn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 13:25   #92
zebra666
Zakorzenienie

Super, że kłótnia zażegnana szkoda tylko, że załorzycielka już nie zagląda przez to durne PO CO i zaczęcie czepiania się... ja nie mogę... dla mnmie to można nawet załorzyć wątek rozstępy w ciąży i je wklejać... Ale po co wtedy któś kto ich nie ma miałby komentować?

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 13:49   #93
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kobietki!!

Wątek superowy! Popieram i wszystkim kibicuję!!

Złośliwiec wielkie za bana dla Cosmy, nalezy się nareszcie, bo nie da się czytac już tych złośliwości i wrednych opinii.

Rinoa kochana

Alexa

No to i ja sie chwalę moimi II kreseczkami z 16 listopada 2009 i moim 37 tygodniowym brzucholkiem

Trzymam kciuki za wszystkie II kreseczki, niech fasolinki rosną zdrowo

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 13:57   #94
gosiaizbyszek
Raczkowanie

Witam!
Pozostaje mi tylko współczuć założycielce wątku, bo dziewczyna chciała stworzyć radosne miejsce gdzie każdy mógłby się podzielić tą szczęśliwą nowiną a tu przez niektóre osoby wszystko zostało zniszczone

Cosmaa i inne dziewczyny krytykujące skoro zarzucacie założycielce wątku brak konkretów czy rozwinięcia tematu to co miało znaczyć pytanie "Po co?" To też nie jest zbyt rozbudowane zdanie i ktoś mógłby się czepiać.
Zresztą już nic nie komentuję.

Uważam że ten wątek to bardzo dobry pomysł. Szczególnie gdyby można było dopisywać np. jaki długi był okres starań. Widok 2 kreseczek na pewno będzie świetną motywacją dla staraczek, które nie mogą sie doczekać własnego bobaska. Na wątkach staraczkowych owszem, są wklejane zdjęcia testów, ale wątków jest bardzo dużo i zdjęcia wklejane są w różnych miejscach. Trudno by było przeszukiwać kilka wątków w poszukiwaniu zdjęcia. Tutaj mogłyby pisać dziewczyny z różnych wątków. Gdybym chciała "podładować akumulatory" starankowe to na pewno weszłabym na taki właśnie wątek.

Autorko wracaj kochana i nie przejmuj się komentarzami!!

Swój test niestety wyrzuciłam, zresztą druga krecha była tak blada że pewnie na zdjęciu nic by nie było widać teraz te dwie kreseczki biegają mi po domu w postaci 20-miesięcznego Adaśka Udało się za pierwszym razem Za dwa lata kolejne staranka - taki mam plan

gosiaizbyszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 14:01   #95
metropolitan
Zadomowienie

oto moje najpiękniejsze II krechy w życiu....za drugim podejściem, bo najpierw był cień krechy

i propozycja: te dziewczyny co mają ochotę niech wklejają, a te co nie mają niech się udzielają na innych wątkach

ja tam chętnie obejrzę wasze foty!! bo zobaczenie tych dwóch kreseczek to chyba jeden z najpiękniejszych momentów w naszym życiu!!!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 14:53   #96
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki!!

Złośliwiec wielkie za bana dla Cosmy, nalezy się nareszcie, bo nie da się czytac już tych złośliwości i wrednych opinii.

Rinoa kochana

Alexa

No to i ja sie chwalę moimi II kreseczkami z 16 listopada 2009 i moim 37 tygodniowym brzucholkiem

Gratulacje pieknych 2 kreseczek i jeszcze piekniejszego brzusia,ostatnie zdjecie jest..........co tu duzo mowic sliczne

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
oto moje najpiękniejsze II krechy w życiu....za drugim podejściem, bo najpierw był cień krechy

i propozycja: te dziewczyny co mają ochotę niech wklejają, a te co nie mają niech się udzielają na innych wątkach

ja tam chętnie obejrzę wasze foty!! bo zobaczenie tych dwóch kreseczek to chyba jeden z najpiękniejszych momentów w naszym życiu!!!
Szybciutko sie udalo gratulacje
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 15:01   #97
patrycja_22
Rozeznanie

Teścik zrobiony 2 dni temu
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 15:16   #98
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

Gratuluje

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 15:34   #99
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Gratuluje to nowinka pewnie juz zostala w domciu ogloszona
Stary 2010-06-22, 15:36   #100
agnieszka09
Wtajemniczenie

PATRYCJA GRATULUJE:jup i:

WATEK JEST BARDZO FAJNY...ZE WZGLEDU TAKIEGO,ZE WSZYSTKIE MAMUSIE MOGA SIE TU ZJEDNOCZYC

.......i fajnie,ze oczyscila sie atmosfera

ja swojego niestety nie zostawialm tesciora,co teraz bardzo zaluje....ale chcialam sie pochwalic,ze moje dwie kreseczki za 4 dni beda mialy az 3 miesiace

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 15:46   #101
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Mam dość niszczenia wątków w Twoim wydaniu.

Żegnam, znajdź inne forum, gdzie trolli się hoduje.
Dziękuję Ci bardzo .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 15:54   #102
mariiina
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!!

Myślałam, że wątek umarł, wchodzę a tu taka jazda!!! Bardzo dziękuję dziewczynom, które stały za mną murem Jesteście kochane! Ja nie wchodziłam, bo nie chciałam się kłócić, zaczęłam myśleć, że to chyba faktycznie był zły pomysł, a tu proszę, są dziewczyny które mnie zrozumiały! Ja bardzo lubię patrzeć na dwie kreseczki, mniej czy bardziej widoczne, ale zawsze symbolizują nowe życie! No i miałam na myśli jeszcze to, że niektóre dziewczyny robią testy i widzą bladą kreskę, więc zastanawiają się, czy to ciąża czy nie, czy może test fałszywy.. a chciałam, żeby zobaczyły, ile było takich bladziutkich kreseczek i dziewczyny faktycznie były w ciąży!

Jeśli kogoś uraziłam tymi babami to przepraszam, ale naprawdę nie miałam nic złego na myśli, przecież jesteśmy babami a nie chłopami

Więc nie pozostaje mi nic innego jak wkleić mój teścior!

Mam nadzieję, że będziemy tu mogły porozmawiać o wrażeniach podczas robienia testów ciążowych, o emocjach związanych z poinformowaniem rodzinki o ciąży, o 9 miesiącach noszenia dzidzi pod brzuszkiem, o strachu przedporodowym i o wychowaniu naszych kruszynek!

Buziaki dla Was!

Edytowane przez mariiina
Czas edycji: 2010-06-22 o 15:58
mariiina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:01   #103
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alexa1307 Pokaż wiadomość
Gratuluje to nowinka pewnie juz zostala w domciu ogloszona
O nowinie wie tylko mąż ale już niebawem poinformuję najbliższych o moim wielkim szczęściu

Dziękuję Wam dziewczyny

Moim zdaniem temat bardzo fajny...miło popatrzeć na dwie kreseczki mamusiek lub przyszłych mamusiek
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 16:08   #104
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje pieknych 2 kreseczek i jeszcze piekniejszego brzusia,ostatnie zdjecie jest..........co tu duzo mowic sliczne

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Szybciutko sie udalo gratulacje
Cytat:
Cytat:
Napisane przez mariiina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!

Myślałam, że wątek umarł, wchodzę a tu taka jazda!!! Bardzo dziękuję dziewczynom, które stały za mną murem Jesteście kochane! Ja nie wchodziłam, bo nie chciałam się kłócić, zaczęłam myśleć, że to chyba faktycznie był zły pomysł, a tu proszę, są dziewczyny które mnie zrozumiały! Ja bardzo lubię patrzeć na dwie kreseczki, mniej czy bardziej widoczne, ale zawsze symbolizują nowe życie! No i miałam na myśli jeszcze to, że niektóre dziewczyny robią testy i widzą bladą kreskę, więc zastanawiają się, czy to ciąża czy nie, czy może test fałszywy.. a chciałam, żeby zobaczyły, ile było takich bladziutkich kreseczek i dziewczyny faktycznie były w ciąży!

Jeśli kogoś uraziłam tymi babami to przepraszam, ale naprawdę nie miałam nic złego na myśli, przecież jesteśmy babami a nie chłopami

Mam nadzieję, że będziemy tu mogły porozmawiać o wrażeniach podczas robienia testów ciążowych, o emocjach związanych z poinformowaniem rodzinki o ciąży, o 9 miesiącach noszenia dzidzi pod brzuszkiem, o strachu przedporodowym i o wychowaniu naszych kruszynek!

Buziaki dla Was!

Alexa
dziękuje Ci bardzo już niedługo sie nacieszę moim wielgachnym brzucholkiem ale już się też nie umiem doczekać Filipka po drugiej sronie

Patrycja gratuluję serdecznie! Rośnijcie zdrowo!!!!!!!!!

Marina piękne grubaśne krechy, ja ta niedawno je zobaczyłam a tu finisz dbaj o Was! A opiniami takimi jak Cosmy nie ma co sie przejmować, niektóre lubia się wtryniać między wódkę a zakąskę nie mając pojęcia o czym mówią i jak mogą wiele z nas zranić. Wąteczek się przyjął jak widzisz i te zdjecia II kreseczek to najpiękniejsze zdjecia na swiecie!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-06-22, 16:34   #105
mariiina
Raczkowanie

carol ten test to mój "stary" test Ja już mam dwóch synków przy drugiej ciąży nie robiłam, bo okazało się u lekarza, że jestem w ciąży, więc mam tylko jeden. Na razie dzieci nie planuję, z dwójką smyków mam dobrze może za jakieś 5 lat się zdecyduję..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 17:05   #106
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Hej dziewczyny!!!

Buziaki dla Was!
Nie umarl,nie umarl i jest bardzo fajny,udalo sie go ocalic dobrze,ze wrocilas

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:

Alexa
dziękuje Ci bardzo już niedługo sie nacieszę moim wielgachnym brzucholkiem ale już się też nie umiem doczekać Filipka po drugiej sronie

Patrycja gratuluję serdecznie! Rośnijcie zdrowo!!!!!!!!!

Marina piękne grubaśne krechy, ja ta niedawno je zobaczyłam a tu finisz dbaj o Was! A opiniami takimi jak Cosmy nie ma co sie przejmować, niektóre lubia się wtryniać między wódkę a zakąskę nie mając pojęcia o czym mówią i jak mogą wiele z nas zranić. Wąteczek się przyjął jak widzisz i te zdjecia II kreseczek to najpiękniejsze zdjecia na swiecie!!!!
A na kiedy masz termin ? moj tesciorej jest juz ze mna od 2.5 miesiaca

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
O nowinie wie tylko mąż ale już niebawem poinformuję najbliższych o moim wielkim szczęściu

Dziękuję Wam dziewczyny

Moim zdaniem temat bardzo fajny...miło popatrzeć na dwie kreseczki mamusiek lub przyszłych mamusiek
To beda mieli radosna nowinke jak Ci sie udalo utrzymac to w tajemnicy ja nie wytrzymalam i od razu cala rodzinke poinformowalam

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
PATRYCJA GRATULUJE:jup i:

WATEK JEST BARDZO FAJNY...ZE WZGLEDU TAKIEGO,ZE WSZYSTKIE MAMUSIE MOGA SIE TU ZJEDNOCZYC

.......i fajnie,ze oczyscila sie atmosfera

ja swojego niestety nie zostawialm tesciora,co teraz bardzo zaluje....ale chcialam sie pochwalic,ze moje dwie kreseczki za 4 dni beda mialy az 3 miesiace
To czas na zdjecie 3 miesiecznego juz obecnego tesciorka
Stary 2010-06-22, 19:08   #107
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
carol ten test to mój "stary" test Ja już mam dwóch synków przy drugiej ciąży nie robiłam, bo okazało się u lekarza, że jestem w ciąży, więc mam tylko jeden. Na razie dzieci nie planuję, z dwójką smyków mam dobrze może za jakieś 5 lat się zdecyduję..
Cytat:
Nie umarl,nie umarl i jest bardzo fajny,udalo sie go ocalic dobrze,ze wrocilas

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

A na kiedy masz termin ? moj tesciorej jest juz ze mna od 2.5 miesiaca

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

To beda mieli radosna nowinke jak Ci sie udalo utrzymac to w tajemnicy ja nie wytrzymalam i od razu cala rodzinke poinformowalam

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

To czas na zdjecie 3 miesiecznego juz obecnego tesciorka

Marinaa a to takie buciki to gratuluję 2 smyków super, ja czekam na 2 pociechę, mam już córkę 12 letnia

Alexa ja niby mam na 15 lipca, ale tydzien temu ciąża była już donoszona, a mały wazy 3 kg więc czekamy, wiem, ze szybciej się rozsypię i już się nie umiem doczekać

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-06-22, 19:38   #108
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Marinaa a to takie buciki to gratuluję 2 smyków super, ja czekam na 2 pociechę, mam już córkę 12 letnia

Alexa ja niby mam na 15 lipca, ale tydzien temu ciąża była już donoszona, a mały wazy 3 kg więc czekamy, wiem, ze szybciej się rozsypię i już się nie umiem doczekać
Ooooooo to juz w kazdej chwili to czekamy na wiesci o Filipku juz na zewnatrz i oczywiscie foteczke
ale bedziesz miala slodko,takie malutkie stopeczki do calowania
Stary 2010-06-22, 20:18   #109
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

To ja się również pochwalę. Zdjęcie robione koło 28 listopada. A teraz już 34tc...
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 21:02   #110
kardashi
Zakorzenienie

Wątek super
Tylko te komentarze na poczatku niepotrzebnie psuły atmosferę..

Ja zdjęcia testu nie mam niestety. Robiłam we wrześniu.
Dziś moje dwie kreseczki kończą miesiąc

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 21:23   #111
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie kobietki!!

Rinoa kochana

Alexa

Ojoj gratuluję serdecznie! To już niedługo przytulisz malsuzka
Cytat:
Pięknie Same dobre nowiny

Honolinka gratki!!!

Kardashi i tutaj pogratuluje miesiąca skończonego!

Mariiina pomysł fajny i sympatyczny to musial się obronić

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-06-22 o 21:30
Stary 2010-06-22, 21:26   #112
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Wątek super
Tylko te komentarze na poczatku niepotrzebnie psuły atmosferę..

Ja zdjęcia testu nie mam niestety. Robiłam we wrześniu.
Dziś moje dwie kreseczki kończą miesiąc
Gratuluje,coreczke masz piekna

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20186563]To ja się również pochwalę. Zdjęcie robione koło 28 listopada. A teraz już 34tc...[/QUOTE]
To juz blizej niz dalej jak to sie mowi,gratuluje
Stary 2010-06-22, 21:34   #113
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

alexa1307 oby szybciej niz dalej. Dzieki
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 21:47   #114
alexa1307
BAN stały

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20189485]alexa1307 oby szybciej niz dalej. Dzieki[/QUOTE]
Zobaczysz,nim sie obejrzysz to malenstwo bedzie z Toba
ja uciekam spac kobietki ,dobrej nocki .
Stary 2010-06-23, 07:18   #115
Aliczka88
Zadomowienie

Tytuł wątku nie jest dość trafiony. Ale jeśli mamy tu wklejać zdjęcia testów brzuszków i ogólnie ma być duuużo zdjęć to ja jestem na tak Mam nadzieje że i ja niedługo pochwale się Wam moimi zdjęciami a jak narazie będe Was podglądała

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 07:47   #116
Layla79
Zakorzenienie

z tego, co przeglądałam zdjęcia, to brzuchol rośnie od 17 tc?

bo ja jestem w 12 tc i mam wrażenie, że mój brzuchol zrobił się lekko wystający i twardy. ale widzę, że już za 7 tyg. to będzie ogromniasty! jeszcze 6 m-cy.. właściwie to ja już bym chciała mieć 2 letnie dziecko, podobają mi się wakacje z małymi dziećmi, jak się kąpią w basenie i bawią, fajnie już się nie mogę doczekać. ja pamiętam, że cały czas gotowałam jakieś zupy z piasku i tak mi zostało, lubię gotować.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 08:10   #117
Carol77
Zakorzenienie

Alexa i Zeberka dziękuję na pewno zdjecia pojawia sie od razu A Wasze bejbiki już takie duże i śliczne!

Hanolinka
to Ty też już na finiszu super, rośnijcie zdrowo!

Kardashi juz mówiłam, ale się powtórzę, Blaneczka jest przepiękna!

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
z tego, co przeglądałam zdjęcia, to brzuchol rośnie od 17 tc?

bo ja jestem w 12 tc i mam wrażenie, że mój brzuchol zrobił się lekko wystający i twardy. ale widzę, że już za 7 tyg. to będzie ogromniasty! jeszcze 6 m-cy.. właściwie to ja już bym chciała mieć 2 letnie dziecko, podobają mi się wakacje z małymi dziećmi, jak się kąpią w basenie i bawią, fajnie już się nie mogę doczekać. ja pamiętam, że cały czas gotowałam jakieś zupy z piasku i tak mi zostało, lubię gotować.
Wiesz, to jest różnie u różnych kobietek, mnie od razu było widać, ale to 2 ciąża , w 1 dopiero po 20 tc się zaokrąglił jeszcze będziesz miała ogromniasty jak ja

Olusia
Filipek

Adaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 08:30   #118
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

witam dziewczynki, wątek super... kurde jak ja już bym chciała mieć dwie krechy ślub za 6 tygodni i od razu robimy staranka, mam nadzieję, że niedługo wstawię zdjęcie dwóch kreseczek trzymajcie kciuki...

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 08:45   #119
takaja13
Zakorzenienie

Witam kolezanki
ja tu jestem nowa,nie mam niestety zdjecia swojego testu ale mam juz rezultat 2 kreseczek przy sobie
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 08:50   #120
zebra666
Zakorzenienie

Carol77 sama zobaczysz jak czas leci i ani się obejrzysz jak będziesz miała już dużego niemowlaka Dzień za dniem lecą jak szalone!

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Witam kolezanki
ja tu jestem nowa,nie mam niestety zdjecia swojego testu ale mam juz rezultat 2 kreseczek przy sobie
Wspaniale ! A ile rezultat ma ?
Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
witam dziewczynki, wątek super... kurde jak ja już bym chciała mieć dwie krechy ślub za 6 tygodni i od razu robimy staranka, mam nadzieję, że niedługo wstawię zdjęcie dwóch kreseczek trzymajcie kciuki...
Będziemy trzymać kciuki

Layla mój był widoczny ok. 20 w 16 to małe wzdęcie było

Aliczka no ba

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-06-23 o 08:55
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości