Trądzik - cz. 3 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 18:18   #1171
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Trądzik - cz. 3

No właśnie - złuszczanie... chyba znalazłam nieodpowiednią porę na takie zabiegi :/
Niestety jestem niecierpliwa i chciałabym już pozbyć się tego paskudztwa
Chociaż chłopak i znajomi mówią mi, że przesadzam i że wcale tego tak bardzo nie widać...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 19:54   #1172
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
No właśnie - złuszczanie... chyba znalazłam nieodpowiednią porę na takie zabiegi :/
Niestety jestem niecierpliwa i chciałabym już pozbyć się tego paskudztwa
Chociaż chłopak i znajomi mówią mi, że przesadzam i że wcale tego tak bardzo nie widać...
Wiadomo ze kazdy by chcial wszystko jak najszybciej zlikwidowac ale nie martw sie czasem niestety trzeba poczekac zeby efekty były zadowalajace
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 20:21   #1173
visionAM
Zakorzenienie

Już i tak jest lepiej niż kiedyś, jak patrzę na moje zdjęcia sprzed roku to dostaję gęsiej skórki... a teraz hmm całkiem nieźle wszystko między innymi dzięki Acne Derm
Na prawdę polecam na przebarwienia, bo rozjaśnia może wolno, ale skutecznie
Stary 2010-06-21, 20:28   #1174
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Acne Derm rzeczywiście dobrze rozjaśnia
Myślę, że teraz spokojnie można się kwasić, o ile będzie się używać filtra 50+ i chować przed słońcem.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 22:18   #1175
maryanna3
Zakorzenienie

o widzę że wywołałam wojnę 'świrem roku'..nie no nie miałam takich intencji to było pół żartem pół serio dla mnie to niech ktoś robi spisy, fotorelacje może nawet stanu cery i pije te hektolitry wody jak chce, po prostu ja bym tak nie dała rady, ja muszę dostarczać organizmowi czekoladę(gdyż jest ona absolutnie niezbędna do mojego własnego szczęścia), poza tym siły bym nie miała na takie pierdoły
Tomaan: brak konta na facebooku, no i troszkę się jednak w paru postach zagalopowałeś

boże dziewczyny módlcie się razem ze mną żeby mi żadne głupie nic nie wyskoczyło w nocy i rano bo mam jutro randkę(tfu wypluj to słowo:spotkanie czysto koleżeńskie) więc wolałabym być jednak czysta

visionAM: kurcze a ja Cie uważam za inteligentną według rad które udzielasz tu i na dermatologii ale złuszczanie to raczej w okresie jesienno zimowym!
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 07:16   #1176
visionAM
Zakorzenienie

maryanna - wiem przecież, że teraz w lecie nie można się złuszczać
ale czasem natknęłam się na opinie jakiś niecierpliwych dziewczyn, które się nawet w lipcu złuszczały, potem siedziały tydzień w domu albo unikały słońca. No i filtr był obowiązkowy

Ja jestem niecierpliwa, ale z tym jednak poczekam do jesieni. Jakoś się wymęczę, póki co Acne Derm mi wystarcza (plus filtr oczywiście). Ewentualnie zaopatrzę się w mocniejszy peeling enzymatyczny, bo ten z Ziaji Nuno już nie działa na mnie tak fajnie jak kiedyś

P.S. - ja także potrzebuję czekolady aby normalnie funkcjonować
Stary 2010-06-22, 09:22   #1177
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalaaga Pokaż wiadomość
zgadzam sie z Toba marynna !! Pierwszy raz widze zeby koles az tak starsznie dbal o cere, diete, zeby robil jakies testy, albo mesieczny spis co jadl!! Albo masz az tak duzo okropnych pryszczy
Właśnie mówił że ma mało.
A ja dalej walczę z konsekwencjami swojego wysypu po produktach mlecznych. Skurczybyki nie chcą się poddać żadnemu kremowi, jakby w ogóle go nie było! I mam je nawet na czole, a tam już od dawien dawna nic mi nie wyskakiwało...

Cytat:
Napisane przez Ewuska_90 Pokaż wiadomość
IMO nie mozna przesadzic, bo ja w pewnym okresie swojego zycia, kiedy pryszcze skutecznie mi je zatruwały, zaczełam z nimi taka 'walke' od kilku frontów ze myslalam tylko o tym, tylko o zdrowym zarciu, przed kazdą moją decyzją/wyjazdem automatycznie w mózgu pojawiało sie zdanie 'czy to mi nie zaszkodzi na skóre' i t p
Moje zycie zaczynało przypomniac 'Dzien świra'. Teraz zaczynam zauwazac ile straciłam przez to ze trądzik przesłaniał mi wszystko. Po prostu inna wersja pustej blondynki ;p
Prawda, pomijając już jakie pieniądze w amoku walki przeciwtrądzikowej można wydać! Mi wyszła - w ciągu ostatnich 8 miesięcy zwłaszcza - gigantyczna suma...

Cytat:
Napisane przez Tomaan Pokaż wiadomość
Tobie również mogę wysłać Ci linka do mojej Fan Page na Facebooku. Kolesiem nazywaj swojego chłopaka a nie mnie. Podejrzewam, że mam najlepszą cerę z wszystkich tutaj w tym wątku no ale tak jak pisałem - perfekcjonizm
Nie wiem, to wcale nie wyglądało na cynizm i szczerze mówiąc ja się poczułam dziwnie i dość urażenie, jak taka kretynka co to nie umie nic zrobić porządnie i przez to z problemami skórnymi będzie się użerać do końca życia...

Cytat:
Wszystkie laski w Krakowie są takie nieinteligentne?
Wrrrrrrrrrrr.

Cytat:
Podrzuciłem im pomysł o spisie pod kątem diety to mnie pojechały, wiem, że Excel jest dla wielu dziewczyn czarną magią no ale zawsze mogą sobie pisać ołówkiem.. Excel? O tym też w Wikipedii.
Makabra, jaki płytki tekst... Też miałam o Tomaanie lepsze zdanie.
Cytat:
pomijając temat naszego super kolegi, czy któraś z was stosowała mikrodermabrazję z Dax Cosmetics?
No, już do tematu - ja nie z Daxu (ogólnie od pewnego czasu nie mam o tej firmie najlepszego zdania), tylko z Body Shopu akurat, ale nie sądzę, żeby to była większa różnica. Prawdę mówiąc, żeby efekty były jakieś superporażającofajne, to nie zauważyłam. Nie różni się to zbytnio od normalnego peelingu.

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
o widzę że wywołałam wojnę 'świrem roku'..nie no nie miałam takich intencji to było pół żartem pół serio dla mnie to niech ktoś robi spisy, fotorelacje może nawet stanu cery i pije te hektolitry wody jak chce, po prostu ja bym tak nie dała rady, ja muszę dostarczać organizmowi czekoladę(gdyż jest ona absolutnie niezbędna do mojego własnego szczęścia), poza tym siły bym nie miała na takie pierdoły
Tomaan: brak konta na facebooku, no i troszkę się jednak w paru postach zagalopowałeś

boże dziewczyny módlcie się razem ze mną żeby mi żadne głupie nic nie wyskoczyło w nocy i rano bo mam jutro randkę(tfu wypluj to słowo:spotkanie czysto koleżeńskie) więc wolałabym być jednak czysta

visionAM: kurcze a ja Cie uważam za inteligentną według rad które udzielasz tu i na dermatologii ale złuszczanie to raczej w okresie jesienno zimowym!
Trzymam kciuki za 'spotkanie czysto koleżeńskie'.
Co do słodyczy - sama prawda, aczkolwiek zauważyłam u siebie ostatnio odrzut od nich. Gorsze jest to, że jak ja już mam od czegoś odrzut, to zazwyczaj dlatego, że mi szkodzi! Ale w takim układzie to chyba powinnam zostać weganką, a jeszcze lepiej to odżywiać się samą energią kosmiczną.

A właśnie, co z tym złuszczaniem? Chodzi tylko o stosowanie kosmetyków z kwasami bądź takich głębokich zabiegów u kosmetyczki, czy również dotyczy to na przykład stosowanie różnych innych środków w warunkach domowych?

Edytowane przez Lirriel
Czas edycji: 2010-06-22 o 09:30
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 12:01   #1178
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
maryanna - wiem przecież, że teraz w lecie nie można się złuszczać
ale czasem natknęłam się na opinie jakiś niecierpliwych dziewczyn, które się nawet w lipcu złuszczały, potem siedziały tydzień w domu albo unikały słońca. No i filtr był obowiązkowy

Ja jestem niecierpliwa, ale z tym jednak poczekam do jesieni. Jakoś się wymęczę, póki co Acne Derm mi wystarcza (plus filtr oczywiście). Ewentualnie zaopatrzę się w mocniejszy peeling enzymatyczny, bo ten z Ziaji Nuno już nie działa na mnie tak fajnie jak kiedyś

P.S. - ja także potrzebuję czekolady aby normalnie funkcjonować
Ja się teraz złuszczam Ale z domu praktycznie nie wychodzę, bo choruję
A i z dwojga złego wolę kryć się do jesieni (i tak mam uczulenie na słońce, więc dla mnie żadna różnica), niż nawet w lustrze widzieć zniekształconą twarz i potem na jesień musieć wytaczać ciężką artylerię i wtedy nie móc wychodzić z domu

Ja z czekolady też nie mogę zrezygnować

Stary 2010-06-22, 12:50   #1179
merila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
oo będę się modlić za to "spotkanie";p a raczej, żeby żaden mały "potwór" Ci go nie zepsuł. .
ja w piątek mam mały wypad ze znajomymi i chciałabym do tego czasu uporać się z twarzą

a właśnie może macie jakiś sposób, żeby szybko podleczyć twarz, znaczy powiedzmy "zneutralizować" kilka wyprysków? Wciąż działam olejem rycynowym, ale jakoś nie przynosi efektu, chociaż zawsze był niezawodny, maść cynkowa w moim wypadku odpada, bo jeszcze nigdy się nie sprawdziła..

Edytowane przez merila
Czas edycji: 2010-06-22 o 13:20
merila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:39   #1180
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

a może Davercin?

A ja mam jakiś wysyp-masaaakra

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:05   #1181
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez merila Pokaż wiadomość
oo będę się modlić za to "spotkanie";p a raczej, żeby żaden mały "potwór" Ci go nie zepsuł. .
ja w piątek mam mały wypad ze znajomymi i chciałabym do tego czasu uporać się z twarzą

a właśnie może macie jakiś sposób, żeby szybko podleczyć twarz, znaczy powiedzmy "zneutralizować" kilka wyprysków? Wciąż działam olejem rycynowym, ale jakoś nie przynosi efektu, chociaż zawsze był niezawodny, maść cynkowa w moim wypadku odpada, bo jeszcze nigdy się nie sprawdziła..
Najszybciej chyba działa aloes, ale uwaga, bo może wyciągnąć niektórych nieprzyjaciół
Kiedyś jeszcze przykładałam wacik z sodą rozpuszczoną w wodzie i też szybko pomagało, ale to jest naprawdę awaryjne wyjście, bo soda ma odczyn zasadowy.
Chyba lepiej przyłożyć wacik namoczony w naparze z szałwii i pochodzić tak, szałwia działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie.

Stary 2010-06-22, 16:09   #1182
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Tobie również mogę wysłać Ci linka do mojej Fan Page na Facebooku. Kolesiem nazywaj swojego chłopaka a nie mnie. Podejrzewam, że mam najlepszą cerę z wszystkich tutaj w tym wątku no ale tak jak pisałem - perfekcjonizm

Nie wiem dlaczego Was tak dziwi to, że spisuję co jem, to zajmuje 30 sekund dziennie.

Co do "skłonności maniactwa natręctw" to muszę przyznać, że nie była to inteligentna wypowiedź

@visionAM, nie ufam informacjom w sieci tylko poradom doświadczonych kobiet, Twoich porad akurat nie stosuję

Idę kupić ten balsam

Ostatni raz wypowiem sie na temat Tomaana:
jezeli mialbys kilka wypryskow( sporadycznie) tak jak nam tu mowisz to nie musilabys używać diet, testów, żyłbyś jak każdy normalny facet w twoim wieku ( znam wielu facetów dbających bardzo o siebie ale żaden tak nie przesadza) itp. Jednego czy dwa pryszcze w miesicu posmarowałbyś maścią z antybiotykiem i było by ok..heh lecz widocznie masz ich więcej..Szczerze watpie w fakt iz masz najlepszą tutaj cere. Ja od dawna nie mam pryszczy.. slady mi juz prawie calkowice poznikały, na forum jest jeszcze kilka dziewczyn które tez maja znacznie poprawiona cerę jak np googela. I jakoś żadna z nas nie wchodzi w taka paranoje jak TY. Może jesteś aż tak niedowartościowany?? Odkąd się pojawiłeś piszesz ciągle o tym jaki to jesteś cudowny, studiujesz, masz firmę... eh czy którąś z nas to obchodzi?? mnie szczerze nie... Jedyne co mnie obchodziło to stan twojej cery.. Jeszcze Twoje ataki o inteligencji dziewczyn z forum ... darowałbyś sobie.. Nie znasz ani jednej z nas, nie wiesz z kim masz do czynienia a wydajesz opinie...Dołączyłeś do forum i taki zamęt wprowadziłeś ŻENADA nie potrafisz się nawet zachować.. ktoś Ci zwróci uwagę a TY zaraz zachowujesz się jak obrażony 5 letni chłopczyk.. Po twoich wypowiedziach dałabym ci co najwyżej 15-16 lat a nie 20 parę jak mówisz...
Doczepiłeś się do mojego chłopaka a raczej faceta ( jest dojrzały w przeciwieństwie do ciebie) a czy ja sie czepiam Twojej dziewczyny?? A zapomniałam ty nawet nie masz drugiej połówki ( a przecież jesteś taki fajny jak to możliwe??)

Ehh ciśnienie mi sie podniosło!! Ja już nie zamierzam si kłócić i odpowiadać na jakiekolwiek niesympatyczne wypowiedzi ze strony Pana Tomaana

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Acne Derm rzeczywiście dobrze rozjaśnia
Myślę, że teraz spokojnie można się kwasić, o ile będzie się używać filtra 50+ i chować przed słońcem.
hmmm moja znajoma rzeczywiście się kwasiła w wakacje i nic jej nie było. Jednak ona nie wychodziła w ogóle z domu w dzień.. dlatego zastanowiłabym się bardzo czy warto przesiedzieć wakacje w zaciemnieniu.. Ja złuszczałam twarz zima... tak mnie skora później bolała ze nie wyobrażam sobie wyjść w takim stanie na słońce choćby w najwyższym filtrze. Trzeba rowniez pamietac ze nawet w pochmurny dzień promieniowanie możne nam zaszkodzić.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

hmm a możesz powiedzieć coś bliżej jakich wyprysków chcesz się pozbyć??
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 16:52   #1183
merila
Raczkowanie

Cytat:
hmm a możesz powiedzieć coś bliżej jakich wyprysków chcesz się pozbyć??
będzie ciężko, bo nie wiem czy zdołam to zrobić tak, żebyś zrozumiała no, ale;p dwa to takie zwykłe pryszcze, które od tygodnia nie chcą zejść i nie reagują na nic
kilka mam takich małych, mam wrażenie, że powstały jakby z zaskórników.. i są na czole (a już od długiego czasu miałam spokój z czołem) i w okolicy żuchwy...

Cytat:
Najszybciej chyba działa aloes, ale uwaga, bo może wyciągnąć niektórych nieprzyjaciół
Kiedyś jeszcze przykładałam wacik z sodą rozpuszczoną w wodzie i też szybko pomagało, ale to jest naprawdę awaryjne wyjście, bo soda ma odczyn zasadowy.
Chyba lepiej przyłożyć wacik namoczony w naparze z szałwii i pochodzić tak, szałwia działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie.
aloes odpada, bo w domu nie mam, a jakiekolwiek wydatki teraz odpadają.. może spróbuję z tą sodą lub szałwią

Edytowane przez merila
Czas edycji: 2010-06-22 o 16:56
merila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 17:24   #1184
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Ostatni raz wypowiem sie na temat Tomaana
i nie wiem po co wróciłaś do tematu skoro wszyscy już dawno o nim zapomnieli i pisali o czym innym. Zaczęłaś wszystko swoim chamskim tekstem i teraz mnie jeszcze oskarżasz i to po tylu postach już na inny temat.. współczuję Ci wszystkiego

Ps. "Żenada" to chyba na Ciebie wołają w zawodówce.

Pozdrawiam dziewczyny

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-06-22 o 17:27
Tomaan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 17:36   #1185
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
będzie ciężko, bo nie wiem czy zdołam to zrobić tak, żebyś zrozumiała no, ale;p dwa to takie zwykłe pryszcze, które od tygodnia nie chcą zejść i nie reagują na nic
kilka mam takich małych, mam wrażenie, że powstały jakby z zaskórników.. i są na czole (a już od długiego czasu miałam spokój z czołem) i w okolicy żuchwy...

aloes odpada, bo w domu nie mam, a jakiekolwiek wydatki teraz odpadają.. może spróbuję z tą sodą lub szałwią
hmm nie reagują na nic?? A wyciskasz je?? booo heh w ekstremalnych sytuacjach jak chcialam sie szybo pozbyc paskudztwa to bralam cieniutka igielke ( jednorazowa z apteki) rekawiczki chirugicze w kolo pryszcza samrowalam skore antybateryjnym kremem, zelem. Nakłuwałam pryszcza dość głęboko, wystarczy delikatnie go nacisnąć a wszystko wyjdzie.później przecierałam woda utelniona lub jakims płynem aptecznym antybateryjnym na koniec zasypac saczaca sie ranke takim zoltym aptecznym proszkiem na gojenie sie ran lub zielona glinka. Na drugi dzień syf był dużo mniej widoczny, a czasmai juz go nie bylo... Ja tak robilam ) i sladow nie bylo .. gorzej bylo jak czekalam 2 tyg zeby sam zszedl wtedy zazwyczaj zostawała dziurka..
Stary 2010-06-22, 17:38   #1186
gogela
Raczkowanie

co to tego acne dermu ja przez cale wakacje( w tamtym roku) uzywalam jego drozszego odpowiednika skinorenu i nic mi nie bylo a smarowalam rano i wieczorem opalalam sie
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 17:42   #1187
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:

Hmm chłopczyku jak będziesz miał tyle lat co ja i takie osiągnięcia to się zgłoś.. Aktualnie dla mnie jesteś niedowartościowanym dzieciaczkiem wiec takie teksty zachowaj sobie dla siebie...
Stary 2010-06-22, 17:44   #1188
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm moja znajoma rzeczywiście się kwasiła w wakacje i nic jej nie było. Jednak ona nie wychodziła w ogóle z domu w dzień.. dlatego zastanowiłabym się bardzo czy warto przesiedzieć wakacje w zaciemnieniu.. Ja złuszczałam twarz zima... tak mnie skora później bolała ze nie wyobrażam sobie wyjść w takim stanie na słońce choćby w najwyższym filtrze. Trzeba rowniez pamietac ze nawet w pochmurny dzień promieniowanie możne nam zaszkodzić.
po Acne Dermie ja się wcale nie łuszczę, a stosuję go już od około 3 miesięcy... on działa na innej zasadzie niż typowe zabiegi kwasami. Jednak filtru używam, mimo że ostatnio ze względu na sesję więcej czasu spędzam w domu, a wychodzę tylko do pracy i dosłownie 20minut jestem na dworze

Cytat:
i nie wiem po co wróciłaś do tematu skoro wszyscy już dawno o nim zapomnieli i pisali o czym innym. Zaczęłaś wszystko swoim chamskim tekstem i teraz mnie jeszcze oskarżasz i to po tylu postach już na inny temat.. współczuję Ci wszystkiego

Pozdrawiam dziewczyny
wszyscy zmienili temat, bo nie warto komentować Ciebie i Twoich wypowiedzi. Jesteś tym typem, który zawsze ma rację Poza tym używasz tak ciętych ripost, że nikt nie ma już nic do powiedzenia Przydałoby Ci się trochę więcej pokory
Stary 2010-06-22, 17:44   #1189
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Hmm chłopczyku jak będziesz miał tyle lat co ja i takie osiągnięcia to się zgłoś.. Aktualnie dla mnie jesteś niedowartościowanym dzieciaczkiem wiec takie teksty zachowaj sobie dla siebie...
i dalej.. ciągnij to dalej dalej i dalej odpisuj. Masz tyle lat ale co z tego? No co z tego skoro wszyscy widzą jak się zachowujesz? Masz osiągnięcia.. no no, to rzeczywiście ja się chwalę Gratuluję osiągnięć, są na pewno powalające Całuję ciepło!

Ja się zamykam a Ty odpisz znowu

Cytat:
wszyscy zmienili temat, bo nie warto komentować Ciebie i Twoich wypowiedzi. Jesteś tym typem, który zawsze ma rację Poza tym używasz tak ciętych ripost, że nikt nie ma już nic do powiedzenia Przydałoby Ci się trochę więcej pokory
o jest i ona! Czekałem na Twoje wsparcie.

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-06-22 o 17:46
Tomaan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 17:46   #1190
visionAM
Zakorzenienie

Od słowa Tomaan do tuman jak widać krótka droga.... Amen
Stary 2010-06-22, 17:56   #1191
God Of War 20
Zakorzenienie

Tomaan po pierwsze nikt nie zapomnial, tylko zajełyśmy sie tym co w temacie
Poza tym jesteś strasznie nieprzyjemnym gościem, mówisz na kogoś a sam nie potrafisz sie powstrzymać zeby nie odpisać
Żadna z nas nie popiera twojego zachowania więc nie wiem kogo tu pozdrawiasz

Daj sobie wreszcie spokój.
Stary 2010-06-22, 18:04   #1192
Tomaan
Raczkowanie

Wygrałyście, z tyloma najazdami plujących jadem lasek nie wygram choćbym nie wiem jak się starał i jak był niewinny

Laski górą!
Stary 2010-06-22, 18:06   #1193
merila
Raczkowanie

Cytat:
hmm nie reagują na nic?? A wyciskasz je?? booo heh w ekstremalnych sytuacjach jak chcialam sie szybo pozbyc paskudztwa to bralam cieniutka igielke ( jednorazowa z apteki) rekawiczki chirugicze w kolo pryszcza samrowalam skore antybateryjnym kremem, zelem. Nakłuwałam pryszcza dość głęboko, wystarczy delikatnie go nacisnąć a wszystko wyjdzie.później przecierałam woda utelniona lub jakims płynem aptecznym antybateryjnym na koniec zasypac saczaca sie ranke takim zoltym aptecznym proszkiem na gojenie sie ran lub zielona glinka. Na drugi dzień syf był dużo mniej widoczny, a czasmai juz go nie bylo... Ja tak robilam ) i sladow nie bylo .. gorzej bylo jak czekalam 2 tyg zeby sam zszedl wtedy zazwyczaj zostawała dziurka..
no właśnie na początku wycisnęłam, bo nie potrafiłam się opanować i teraz się z nimi męczę może spróbuję tym Twoim sposobem, a nuż zadziała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 18:07   #1194
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
i dalej.. ciągnij to dalej dalej i dalej odpisuj. Masz tyle lat ale co z tego? No co z tego skoro wszyscy widzą jak się zachowujesz? Masz osiągnięcia.. no no, to rzeczywiście ja się chwalę Gratuluję osiągnięć, są na pewno powalające Całuję ciepło!

Ja się zamykam a Ty odpisz znowu

o jest i ona! Czekałem na Twoje wsparcie.
Daj już spokój, jedno ostrzeżenie dostałeś. Moderatorzy nie są ślepi.
Nie jesteś niewinny, bo to ty tutaj obrażasz Wizażanki.

Stary 2010-06-22, 18:09   #1195
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Daj już spokój, jedno ostrzeżenie dostałeś. Moderatorzy nie są ślepi.
Nie jesteś niewinny, bo to ty tutaj obrażasz Wizażanki.
Nie no Ty też? Szok..

Bądź poważna, warna dostałem od Admina po tym jak któraś z Was mu zgłosiła.

Skończcie już i piszcie na temat wątku.

Narka.
Stary 2010-06-22, 18:10   #1196
visionAM
Zakorzenienie

Moim zdaniem to on już powinien być tymczasowo zablokowany za taką dawkę epitetów i tekstów rodem z gimnazjum
Stary 2010-06-22, 18:12   #1197
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Nie no Ty też? Szok..

Bądź poważna, warna dostałem od Admina po tym jak któraś z Was mu zgłosiła.

Skończcie już i piszcie na temat wątku.

Narka.
Ostrzeżenie dostałeś, bo były do tego podstawy. Uwierz mi, zdarza się, że po zgłoszeniu nic się nie dzieje, jeśli nie ma powodu

Stary 2010-06-22, 18:15   #1198
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem to on już powinien być tymczasowo zablokowany za taką dawkę epitetów i tekstów rodem z gimnazjum
Pisałem już, że Twoje zdanie się nie liczy.

Cytat:
Ostrzeżenie dostałeś, bo były do tego podstawy. Uwierz mi, zdarza się, że po zgłoszeniu nic się nie dzieje, jeśli nie ma powodu
na warna zasłużyłem (musiałem się bronić waszą bronią) ale w żadnym wypadku nie jako jedyny. Pisałem z adminem i mam już po jego odpowiedzi wyrobione zdanie na jego temat.. Nie będę tu niczego cytował.

Skończycie już?
Stary 2010-06-22, 18:23   #1199
God Of War 20
Zakorzenienie

Oczywiście, że skończymy zajmijmy sie tematem bo nie warto tego ciagnąć
Stary 2010-06-22, 18:24   #1200
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

O rany Ale się kłótnie wywiązały... Uważam, że wina leży po obu stronach, w każdym razie jedna z was źle zrozumiała wypowiedź maryanny i tak to poleciało... Jak w babskim gronie: jak już się kłócić to na całego
Tomaan, ty się fajnie kłócisz, ożeń się ze mną

Kończąc off topa. Jakie dermokosmetyki polecacie? Po roku używania LPR zaczynam stwierdzać, że chyba to za mało...
Ale plecki coraz ładniejsze

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości