Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 11:55   #3331
mircia14
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

U (wiem, miałam nie planować, ale jak już to zrobiłam to przynajmniej wkleję, może trzeba coś zmienić )
Śniadanie - owsianka na mleku 1,5%(4ł. płatków, 2ł. otrębów truskawkowych, 2 morele, małe jabłko)
IIśniadanie - 2 kromki chleba cebulowego jako kanapka z masłem, sałatą, szynką i pomidorem ; pół małego kubeczka jogo owoce leśne (wylałam resztę ) z 1/3 fitelli bananowej ; parę cukierków rozdawanych przez Akademię Ekonomiczną
Obiad - kawałek mięsa z indyka, 50g makaronu razowego ze szpinakiem
za jakąś godzinkę: ok. 200g truskawek z 3łyżkami jogurtu nat. i 2ł. otrębów truskawkowych
Podwieczorek - jakieś lody (z koleżanką na miasto idę )
Kolacja - 2kromki chleba cebulowego z masłem, serem żółtym i odrobiną keczupu, jajko na twardo, herbatka
do meczu - trochę orzeszków (mogę, czy to już będzie za dużo?)

Proszę o ocenę.
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:29   #3332
izadm
Raczkowanie

chciałam dodac jadłospis do poprzedniego posta ale komp się zawiesil i coś nie wyszło więc jeszcze raz
moje wczorajsze RRRRRRRR
na początku muszę powiedzieć,że pracuję od 10.00 do 18.00 i nie mam możliwości zjeść ciepłego obiadku z prawdziwego zdarzenia
1. 9.00-jajeczniczka z 3 jaj na łyżce oliwy z oliwek,2 kromki chlebka pełnoziarnistego,pomidor, kiszone ogórki,papryka
2. 11.30-125 g twarogu półtłustego,sok wielowarzywny,pół kilo truskawek(nigdy nie wiem kiedy ,w jakim połączeniu najlepiej jeść owoce:/)
3.14.00-150 g wędliny z piersi indyka ,sałatka z papryki,pomidora i sałaty delikatnie skropiona oliwą z oliwek,garść migdałów
4.16.30-sałatka z 1/3 kostki fety light z warzywami (papryka,sałata,pomidory) garść prażonego słonecznika
5.19.00-makrela wędzona,kiszone ogórki,sórówka z kapusty pekińskiej i marchewki
20.00- tu zawsze jest rower stacjonarny ale wczoraj totalnie mi się nie chciało
22.00.-125g twarogu półtłustego
to tyle
może macie pomysły czym zastąpić wędlinkę z kurczaka lub indyka-w końcu zawiera ona konserwanty i nie można jej jeść bez ograniczeń-tylko musi to być coś co można zjeść w pracy na zimno(nie mam tu możliwości podgrzewania posiłków)
poproszę pięknie o ocenkę i instrukcje jak jeść jeszcze zdrowiej i chudnąć
izadm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:45   #3333
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
U (wiem, miałam nie planować, ale jak już to zrobiłam to przynajmniej wkleję, może trzeba coś zmienić )
Śniadanie - owsianka na mleku 1,5%(4ł. płatków, 2ł. otrębów truskawkowych, 2 morele, małe jabłko) milk 3,2% i będzie super
IIśniadanie - 2 kromki chleba cebulowego jako kanapka z masłem, sałatą, szynką i pomidorem ; pół małego kubeczka jogo owoce leśne (wylałam resztę ) z 1/3 fitelli bananowej ; parę cukierków rozdawanych przez Akademię Ekonomiczną no ok, szkoła ŻE SIĘ WYLAŁ (oczywiście sam )
Obiad - kawałek mięsa z indyka, 50g makaronu razowego ze szpinakiem powinien być kawał mięsa, jakiś sosik i suróweczka, ale doceniam szpinak jako fanka szpinaku
za jakąś godzinkę: ok. 200g truskawek z 3łyżkami jogurtu nat. i 2ł. otrębów truskawkowych fajno
Podwieczorek - jakieś lody (z koleżanką na miasto idę ) oby były pyszne
Kolacja - 2kromki chleba cebulowego z masłem, serem żółtym i odrobiną keczupu, jajko na twardo, herbatka ładna kolacyjka
do meczu - trochę orzeszków (mogę, czy to już będzie za dużo?) pewnie że niech będą, wcale nie będzie za dużo

Proszę o ocenę.
mi się podoba, ale dorzuć coś do obiadku
Stary 2010-06-22, 12:52   #3334
mircia14
Zakorzenienie

no sam się wylał, przecież to nie ja
do obiadu był jednak duży kawał mięsa również kocham szpinak
no to w takim razie zjem orzeszki (lepiej się ogląda mecz )
dziękuję za ocenę

zapomniałam dopisać ruch - był rower

Edytowane przez mircia14
Czas edycji: 2010-06-22 o 12:56
Stary 2010-06-22, 14:33   #3335
ar22
Raczkowanie

więc moje U:

śniadanie ( 7:30) owsianka [ skład standardowy+ kokos] jabłko, kawa zbożowa z mlekiem

malowanie płotka

śniadanie II( 11:00) 2 kromki chleba razowego w tosterze z pomidorem, ogórkiem i polędwicą drobiową+ ketchup / 2 ciasteczka z siemieniem/2 z cynamonem+ jabłko, herbata zielona

koszenie trawnika/ hula hopa 30 min

obiad ( 15:00)
filet z morszczuka+ mega ilość białych szparagów zapieczonych z białym serem Turek ze szczypiorkiem

hula hop 40 min

podwieczorek ( 17:30)
jogurt grecki 300g z truskawkami+ jaśki czeko i tofii, wkruszone ciastko cynamonowe+ ZB/ jabłko

kolacyja ( 19:30) serek wiejski 150g z warzywami różnymi+ jajko na twardo+ herbata zielona

i jak???ocenka
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:56   #3336
julijaa
Raczkowanie

Rrrrrr

I 9.40 owsianka 3 łychy płatków, szkl. mleka 2 % starte jabłko, łyżeczka cukru wanili. cynamon
kawa mleko 2 %

II 12.50 4 maluśkie kromki chleba pszennego z ziarnami (własny wypiek xd)
2 plasterki polędwicy z indyka, 2 liście sałaty, 2 plastry pomidora, 50 g twarożku famerskiego, kiwi czerwona herbata

III 15.10 makaron razowy lubella (ze 100 g jak nie więcej ), kawałki piersi z kurczaka (50 g), sos słodko-kwaśny łowicz [ za dużo zjadłam mam wzdęcie ]
czerwona herbata

1 h rower
nadal mam wzdęcie o co chodzi ? ;(

IV 19.00 z 50 g słonecznika łuskanego, czerwona herbata

V 21.00
pół kostki twarogu, troche jogurtu naturalnego, plasterek poledwicy, kawałek pomidora, czerwona herbata

I jak ? Prosze o ocenkę ;*

Biologia - PR
Chemia- PR
J.Angielski- PP/PR
Fizyka- PP

STOMATOLOGIA <3

Edytowane przez julijaa
Czas edycji: 2010-06-22 o 18:14
julijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:45   #3337
sansimila
Raczkowanie

chwiejne R
śniadanie: kubek siemienia lnianego, owsianka (5 łyżek płatków, łycha otrębów, siemienie lniane niemielone łycha, jałbko, 10 migdałów, 200 ml mleka sojowego)
II śniadanie: pół awokado, 2 plastry ananasa, kurczak wędzony, kromka chleba pełnoziarnistego
obiad: pierś z kurczaka smażona na teflonie, dwa pomidory, młoda cebulka, łyżka oliwy, 2 pszenne bułki z masłem
kolacja: pół puszki tuńczyka, ogórek

ocena?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 16:35   #3338
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
więc moje U:

śniadanie ( 7:30) owsianka [ skład standardowy+ kokos] jabłko, kawa zbożowa z mlekiem nie pamietam jaki to standard, ale jeśli syta, conajmniej 4 łychy płatków i mleczko 3,2 to ok

malowanie płotka

śniadanie II( 11:00) 2 kromki chleba razowego w tosterze z pomidorem, ogórkiem i polędwicą drobiową+ ketchup / 2 ciasteczka z siemieniem/2 z cynamonem+ jabłko, herbata zielona ok, a masełko oczywiście było>

koszenie trawnika/ hula hopa 30 min

obiad ( 15:00)
filet z morszczuka+ mega ilość białych szparagów zapieczonych z białym serem Turek ze szczypiorkiem troszku mało, rozumiem, że mogło nie być 2 dań, ale coś jeszcze do tego

hula hop 40 min

podwieczorek ( 17:30)
jogurt grecki 300g z truskawkami+ jaśki czeko i tofii, wkruszone ciastko cynamonowe+ ZB/ jabłko tu fajnie chociaż orzeszków brak

kolacyja ( 19:30) serek wiejski 150g z warzywami różnymi+ jajko na twardo+ herbata zielona
[COLOR="#ff0000"erką troche zawiało, jakiś chlebek, albo bułeczka jeszcze z masełkiem i szyneczką np?[/COLOR]

i jak???ocenka
mało nnkt i ogólnie mało się wydaje, ale jeśli jesteś po tym najedzona to ok
Stary 2010-06-22, 17:30   #3339
carmel_
Rozeznanie

http://www.schulstad.pl/index.php?cat=467&produkt=68
Co myślicie o tym chlebie?
carmel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:16   #3340
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
chciałam dodac jadłospis do poprzedniego posta ale komp się zawiesil i coś nie wyszło więc jeszcze raz
moje wczorajsze RRRRRRRR
na początku muszę powiedzieć,że pracuję od 10.00 do 18.00 i nie mam możliwości zjeść ciepłego obiadku z prawdziwego zdarzenia
1. 9.00-jajeczniczka z 3 jaj na łyżce oliwy z oliwek,2 kromki chlebka pełnoziarnistego,pomidor, kiszone ogórki,papryka bardzo dobre śniadanie!
2. 11.30-125 g twarogu półtłustego,sok wielowarzywny,pół kilo truskawek(nigdy nie wiem kiedy ,w jakim połączeniu najlepiej jeść owoce:/) sok bym tu odpuściła, owoce możesz jeść z białkiem czyli twarogiem, homo naturalnym, jajkami, mięsiwem i rybami co polecam bo sałatki z truskawkami są modne ostatnio
3.14.00-150 g wędliny z piersi indyka ,sałatka z papryki,pomidora i sałaty delikatnie skropiona oliwą z oliwek,garść migdałów też ładnie
4.16.30-sałatka z 1/3 kostki fety light z warzywami produkty light są be(papryka,sałata,pomidory) garść prażonego słonecznika
5.19.00-makrela wędzona,kiszone ogórki,sórówka z kapusty pekińskiej i marchewki makreli Ci nie żałuje, jak lubisz ale uważaj jest dość tłusta.
20.00- tu zawsze jest rower stacjonarny ale wczoraj totalnie mi się nie chciało
22.00.-125g twarogu półtłustego ok
to tyle
może macie pomysły czym zastąpić wędlinkę z kurczaka lub indyka-w końcu zawiera ona konserwanty i nie można jej jeść bez ograniczeń-tylko musi to być coś co można zjeść w pracy na zimno(nie mam tu możliwości podgrzewania posiłków)
poproszę pięknie o ocenkę i instrukcje jak jeść jeszcze zdrowiej i chudnąć
zamiast wędliny możesz sobie ugotować kawałek mięska, rybki, albo usmażyć i wrzucić zimne do pojemniczka, albo do sałatki, jajeczko też pasuje

jesz tylko węgle złożone do śniadania, fajnie by było gdyby się znalazły w obiadku, na samej sałacie i białku daleko nie zajedziesz i mogą się pojawić zaparcia.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:16   #3341
warrior_mortal
Rozeznanie

U:

I: owsianeczka z 2 łych płatków górskich i łyżeczki otrąb na szkl. mleczka 2%; bułeczka pszenna-obie połówki z masłem, szynką dr., pomidorem i pekinka + herbata zielona

II: kanapka z 2 kr. razowego z masłem, serem wędzonym, rzodkiewką i sałatą + jabłko

III: mała miseczka zupki marchewkowej + mniej niż 1/2 woreczka kaszy gryczanej, żołądki gotowane, kilka różyczek brokuła gotowanego + herbata zielona

IV: duży bakuś biszkoptowy (140g.)

V: 2 małe kromeczki wieloziarnistego, posmarowane masłem roślinnym z łososiem wędzonym, cebulką, sałatą;papryką, sałatą + herbata zielona

i proszę o ocenę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 18:42   #3342
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
U:

I: owsianeczka z 2 łych płatków górskich i łyżeczki otrąb na szkl. mleczka 2%; bułeczka pszenna-obie połówki z masłem, szynką dr., pomidorem i pekinka + herbata zielona

II: kanapka z 2 kr. razowego z masłem, serem wędzonym, rzodkiewką i sałatą + jabłko

III: mała miseczka zupki marchewkowej + mniej niż 1/2 woreczka kaszy gryczanej, żołądki gotowane, kilka różyczek brokuła gotowanego + herbata zielona

V: 2 małe kromeczki wieloziarnistego, posmarowane masłem roślinnym z łososiem wędzonym, cebulką, sałatą;papryką, sałatą + herbata zielona

i proszę o ocenę
coraz mniej

P

I. makaron z musem truskawkowym (szklanka suchego, jogurt, śmietana, miód truskawki-blender) posypane dwoma garściami pestek dyni takie różowe kluchy w zielone kropki

II.budyń bourbon wanilia ze sklepu ekologicznego na zimno (pół porcji, tata), miska czereśni, pół mieszanki jumbo

III.dwa gołąbki, dużo sosu pomidorowo śmietanowego, sałatka z żółtym serem, ogórem, papryką, groszkiem, jabłkiem z oliwą (u nas się je gołębie bez dodatków wychodzi z 0,5 kg mielonego, 2 torebek ryżu ok. 7,8 sztuk)
miska truskawek z jogurtem i cukrem cynamonowym

IV. reszta jumbo, homo naturalny z kalarepką i rodzynkami mniam!

V. jajecznica z 2 jaj z brokułem, majo i szczypiorem, bułka z masłem, wędzoną rybą (nie wiem jeszcze z którą bo mam w lodówce 3 różne) musztardą, ogórem małosolnym

maślanka, zrobiłam koreczki z żółtego sera, truskawek, ogóreczków, papryki, rodzynek, każdy inny
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2010-06-22, 19:06   #3343
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
zamiast wędliny możesz sobie ugotować kawałek mięska, rybki, albo usmażyć i wrzucić zimne do pojemniczka, albo do sałatki, jajeczko też pasuje

jesz tylko węgle złożone do śniadania, fajnie by było gdyby się znalazły w obiadku, na samej sałacie i białku daleko nie zajedziesz i mogą się pojawić zaparcia.

a ja nie rozumiem - wiadomo, że na r feta light (czyli np favita 12% )jest lepsza od pełnostłustej,to jest tłuszcz zwierzecy - niezdrowy...pluis dodtakowe kalorie, i pocojej to, jak ona chce schudnąć ??...pozatym feta lekka mam np wpania wicej...
czasami nie rozumiem ocen na tym watku,...aldlatego chyba nie zamieszczam swoich jadlospisów...podczytuje, bo czasami nawinie sie jakis pomysł na ciekawy obiad czy posiłek, przy okazji zdrowy..
p.s. przepraszam, zacytowałam 9wkleiłam nieodpowiednia cześc twojego tekstu cóż )
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:20   #3344
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
a ja nie rozumiem - wiadomo, że na r feta light (czyli np favita 12% )jest lepsza od pełnostłustej,to jest tłuszcz zwierzecy - niezdrowy...pluis dodtakowe kalorie, i pocojej to, jak ona chce schudnąć ??...pozatym feta lekka mam np wpania wicej...
czasami nie rozumiem ocen na tym watku,...aldlatego chyba nie zamieszczam swoich jadlospisów...podczytuje, bo czasami nawinie sie jakis pomysł na ciekawy obiad czy posiłek, przy okazji zdrowy..
p.s. przepraszam, zacytowałam 9wkleiłam nieodpowiednia cześc twojego tekstu cóż )
okej zgadzam się, ale light kojarzy mi się z chemią, a coś odtłuszczone to zupełnie co innego. W Niemczech są produkty dla diabetyków, sa lighty, sa kalorienarmy, i naprawde pod względem składu każdy jest inny, a light wypada najgorzej, bo tłuszcz zastąpiony został albo skrobią albo chemią.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2010-06-22, 19:59   #3345
muzzle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muzzle Pokaż wiadomość
Rrrr

1) omlety owsiane (wyszły 2) : 3 wiejskie jajca, pół szklanki pł.owsianych, 2 średnie pomidory, duuużo ziół i pietruchy, kubas zielonej z dużą ilością soku z cytryny

2)ogromne jabłucho, kanapka złożona z 2 kromek razowca z plastrem piersi kuraka (gotowanej), pomidorem i ogórasem
kawa z mlekiem

3) ok. 200g gotowanej indyczej piersi w kawałkach, 3 czubate łychy na sucho kaszy jaglanej, sałatka z pekinki, pomidorów, czerwonej papryki, zioła

4) 'sałatka' : pucha tuńczyka, kilka liści sałaty, sporo rzodkiewek, łycha pestek słonecznika, łyżeczka oliwy

5) wieśniak 200g z czubatą łychą mielonych migdałów i cynamonem

przed snem ze 2 plastry twarogu półtłustego

podbijam wczorajsze i dodaje dzisiejsze R:

1) tak jak wczoraj, uwielbiam te omlety!
plus kawa z mlekiem 2% x2

2) 3 gotowane sznycle z indyka, pół woreczka kaszy jęczmiennej, sałatka z sałaty, pomidorów, rzodkiewek z ziołami i oliwą

3) jogurt naturalny (wiem, wiem, że nie bardzo ale miałam ochotę) z cynamonem, łychą pestek dyni, łychą płatków migdałowych, kilka rzodkiewek, trochę sałaty, pół papryki czerwonej

4) wieśniak 200g z cynamonem i łychą mielonych migdałów

może być?

muzzle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 20:16   #3346
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
U:

i proszę o ocenę

Cytat:
coraz mniej
Dodaj może jakies orzechy, bo jak trafnie zauważyła Dekas - trochę za mało... Z ciekawości policzyłam Ci kcal i wyszło niecałe 1500...
Stary 2010-06-22, 20:25   #3347
PaniMucha
Raczkowanie

Czołem drogie wizażanki! przygotowałam parę jadłospisów na R i prosiłabym o ocenę, bo nie wiem czy się nadają. Chciałabym przez wakacje pozbyć się trochę ciałka i przy okazji trochę pokucharzyć a więc, a więc:

1)
śniadanie: jogurt naturalny+ łyżka płatków owsianych+starte małe jabłko+cynamon+parę migdałów
II śniadanie: bułka pełnoziarnista+plaster polędwicy z indyka+plaster pomidora
Obiad: mintaj pieczony w folii z ziółkami+pół torebki ryżu brązowego+brokuła
Kolacja: sałatka (serek wiejski+pokrojony ogórek, pomidor+zioła)

I mam pytanie, czy np. na podwieczorek można zjeść garść orzechów, pestek dyni lub czegoś podobnego? Czy nie jest to traktowane jako posiłek?

2)

śniadanie: jajecznica z 2 jaj z cebulką, szczypiorkiem, pomidorem
II śniadanie: bułka pełnoziarnista lub kromka razowca+liść sałaty+plaster polędwicy indyczej. Banan.
Obiad: sałatka (sałata, pierś z kurczaka ugotowana na parze lub upieczona w piekarniku+papryka+jabłko +marchew+cebula+migdały+p ieprz, zioła)
Kolacja: Jajo na twardo+ dokończenie sałatki z obiadu

3)

śniadanie: w szklance- na dno idą otręby, później jogo naturalny i na wierzch jakiś owoc. Parę orzechów.
II śniadanie: serek wiejski+ pokrojony pomidor+zioła
Obiad: pierś z kurczaka pieczona w folii + pół torebki kaszy gryczanej +sałatka(marchewka lekko obgotowana pokrojona w plasterki+posiekany szczypior i to polane jogurtem naturalnym
Kolacja: twarożekz warzywami(rzodkiewka, ogórek, szczypior)

4)
śniadanie: owsianka na mleku+kilka rodzynek+kilka orzechów+cynamon
II śniadanie: razowiec z chudym twarogiem+jakieś warzywka(ogórek, szczypior) Jabłko
Obiad: bulion warzywny

Kolacja: Sałatka(tuńczyk w sosie własnym + pokrojony pomidor+sałata+oliwa)

5)

śniadanko: wieśniak, do niego dodajemy rodzynki uprzednio zalane wrzątkiem+powidła śliwkowe np+cynamon+kilka orzechów
II śniadanie: kromka razowca z polędwicą indyczą + liść sałaty+ogórek
Obiad: mintaj pieczony w folii+pół torebki kaszy gryczanej+ surówka(kapusta pekinska, papryka, marchewka, ogorek kiszony, por, oliwa)
Kolacja: wieśniak ze szczypiorkiem, rzodkiewką i ziołami

No to tyle narazie, mam jeszcze 3 w zanadrzu staralam się..
PaniMucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 20:40   #3348
orzeszek01
Zakorzenienie

U.

I: grahamka podluzna z maslem,150g twarozek domowy piatnicy,3plasterki wedliny wieprzowej,jajko na twardo,plasterki pomidora,slim coffe, zen-szen do picia
II: jog nat 0% 400g,miszeczka truskawek(spora),slim coffe
III:piers z kury nadziewana chudym twarogiem,fasolka szparagowa,duszone pieczarki,cebula na lyzeczce oliwy z oliwek,zalane pomidorami w puszce,
IV: activia z ziarnami zboz,jablko posypane cynamonem
30min roweru,20min abs,pompki
V:pstrag wedzony 65g,3lyzki wiejskiego,pomidor.

+butelka wody mineralnej, 2herbaty z dzika roza,malinka i granatem,j
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 20:42   #3349
carmen4400
Zadomowienie

to może teraz moje U/P

śn. dwa serdelki (duże, naprawdę tak dużych serdelków nie widziałam, zawsze myslałam że serdelki to małe grube parówki, a te były długie ), 2 kromy chleba pasterskiego z masłem, sałatą, serem, pomidorem i bazylią
banan

IIśn. 2 kromki chleba jw z maslem, salata szynką.
coś a'la knoppers (hanuta dokładniej ); bułeczka drożdżowa z serem oblana lukrem

ob. miseczka kapuśniaczku z młodej; pół talerza kaszy jęczmiennej, gulasz mięsny z tymiankiem, dużo tego wyszło; kopiec buraczków
sporo pistacji

P: 3 gałki lodów: truskawkowo-smietankowych i czekoladowych, polanych sosem malinowym, posypane słonecznikiem i do tego andruty
jabłko

K: 2 kromki chleba ciemnego, z masłem sałatą, serem, szynką pomidorem i bazylią; kilka łyżek wieśniaka z miodem

popcorn do meczyku, kilka łyków piwka; pistacje

no i tyle...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 21:59   #3350
sylwia123567
Przyczajenie

Moje U
I twaróg z jogurtem naturalnym i cukrem, 2 tosty graham, pół jabłka, 2 morele
II 2 kromki chleba pełnoziarnistego, pół plastra szynki, trochę pomidora, trochę sera żółtego, sos włoski
III smażony na oliwie morszczuk z ziemniakami, groszkiem i marchewką
kostka (taki rządek mały) gorzkiej czekolady
IV pół jabłka, kilka orzechów ziemnych i budyń śmietankowy
V 5 placuszków z otrębami, kawałek wędzonego pstrąga, trochę pomidora i ogórka

Proszę o ocenę
Stary 2010-06-23, 07:58   #3351
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PaniMucha Pokaż wiadomość
Czołem drogie wizażanki! przygotowałam parę jadłospisów na R i prosiłabym o ocenę, bo nie wiem czy się nadają. Chciałabym przez wakacje pozbyć się trochę ciałka i przy okazji trochę pokucharzyć a więc, a więc:

1)
śniadanie: jogurt naturalny+ łyżka płatków owsianych+starte małe jabłko+cynamon+parę migdałów
II śniadanie: bułka pełnoziarnista+plaster polędwicy z indyka+plaster pomidora
Obiad: mintaj pieczony w folii z ziółkami+pół torebki ryżu brązowego+brokuła
Kolacja: sałatka (serek wiejski+pokrojony ogórek, pomidor+zioła)

I mam pytanie, czy np. na podwieczorek można zjeść garść orzechów, pestek dyni lub czegoś podobnego? Czy nie jest to traktowane jako posiłek?

2)

śniadanie: jajecznica z 2 jaj z cebulką, szczypiorkiem, pomidorem
II śniadanie: bułka pełnoziarnista lub kromka razowca+liść sałaty+plaster polędwicy indyczej. Banan.
Obiad: sałatka (sałata, pierś z kurczaka ugotowana na parze lub upieczona w piekarniku+papryka+jabłko +marchew+cebula+migdały+p ieprz, zioła)
Kolacja: Jajo na twardo+ dokończenie sałatki z obiadu

3)

śniadanie: w szklance- na dno idą otręby, później jogo naturalny i na wierzch jakiś owoc. Parę orzechów.
II śniadanie: serek wiejski+ pokrojony pomidor+zioła
Obiad: pierś z kurczaka pieczona w folii + pół torebki kaszy gryczanej +sałatka(marchewka lekko obgotowana pokrojona w plasterki+posiekany szczypior i to polane jogurtem naturalnym
Kolacja: twarożekz warzywami(rzodkiewka, ogórek, szczypior)

4)
śniadanie: owsianka na mleku+kilka rodzynek+kilka orzechów+cynamon
II śniadanie: razowiec z chudym twarogiem+jakieś warzywka(ogórek, szczypior) Jabłko
Obiad: bulion warzywny

Kolacja: Sałatka(tuńczyk w sosie własnym + pokrojony pomidor+sałata+oliwa)

5)

śniadanko: wieśniak, do niego dodajemy rodzynki uprzednio zalane wrzątkiem+powidła śliwkowe np+cynamon+kilka orzechów
II śniadanie: kromka razowca z polędwicą indyczą + liść sałaty+ogórek
Obiad: mintaj pieczony w folii+pół torebki kaszy gryczanej+ surówka(kapusta pekinska, papryka, marchewka, ogorek kiszony, por, oliwa)
Kolacja: wieśniak ze szczypiorkiem, rzodkiewką i ziołami

No to tyle narazie, mam jeszcze 3 w zanadrzu staralam się..

ogolnie bardzo fajne jadłospisy-przemyslane, nie pilnuj az tak ilosci i spokojnie mozesz dorzucic wszedzie podwieczorek-przekaske z orzechow np czy koktail (mleko+owoc) i czasem na obiad możesz wrzucic chude czerwone mięso (np. zmielic i zrobic sobie bolonskie z pomidorami z puchy i ziolami)

Edytowane przez Panna Mia
Czas edycji: 2010-06-23 o 08:00
Panna Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 08:22   #3352
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia123567 Pokaż wiadomość
Moje U
I twaróg z jogurtem naturalnym i cukrem, 2 tosty graham, pół jabłka, 2 morele mmm tosty na slodo
II 2 kromki chleba pełnoziarnistego, pół plastra szynki, trochę pomidora, trochę sera żółtego, sos włoski dlaczego pol plastka szynki? caly walnij
III smażony na oliwie morszczuk z ziemniakami, groszkiem i marchewką nie lubie ryb ale ok
IV pół jabłka, kilka orzechów ziemnych i budyń śmietankowy całe jablko
V 5 placuszków z otrębami, kawałek wędzonego pstrąga, trochę pomidora i ogórka ładnie

Proszę o ocenę
jest super ale dlaczego tak obcinasz?

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
to może teraz moje U/P

śn. dwa serdelki (duże, naprawdę tak dużych serdelków nie widziałam, zawsze myslałam że serdelki to małe grube parówki, a te były długie ), 2 kromy chleba pasterskiego z masłem, sałatą, serem, pomidorem i bazylią
banan no i jest dobrze

IIśn. 2 kromki chleba jw z maslem, salata szynką.
coś a'la knoppers (hanuta dokładniej ); bułeczka drożdżowa z serem oblana lukrem mniam

ob. miseczka kapuśniaczku z młodej; pół talerza kaszy jęczmiennej, gulasz mięsny z tymiankiem, dużo tego wyszło; kopiec buraczków
sporo pistacji jak duzo to supeeeer

P: 3 gałki lodów: truskawkowo-smietankowych i czekoladowych, polanych sosem malinowym, posypane słonecznikiem i do tego andruty
jabłko poezja ja dzisiaj bede robila lody mniam

K: 2 kromki chleba ciemnego, z masłem sałatą, serem, szynką pomidorem i bazylią; kilka łyżek wieśniaka z miodem ok

popcorn do meczyku, kilka łyków piwka; pistacje fajnie ze wpadlo cos podczas meczu

no i tyle...
no i elegancko
Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
U.

I: grahamka podluzna z maslem,150g twarozek domowy piatnicy,3plasterki wedliny wieprzowej,jajko na twardo,plasterki pomidora,slim coffe, zen-szen do picia śliczne sniadanie
II: jog nat 0% 400g,miszeczka truskawek(spora),slim coffe ok
III:piers z kury nadziewana chudym twarogiem,fasolka szparagowa,duszone pieczarki,cebula na lyzeczce oliwy z oliwek,zalane pomidorami w puszce, super
IV: activia z ziarnami zboz,jablko posypane cynamonem ok
V:pstrag wedzony 65g,3lyzki wiejskiego,pomidor. ok

mi sie baardzo podoba

i moje P:

1. 2 kromalki chleba zytniego na cieplo, kazda z maslem, majonezem, keczupem, kukurydza, salata, pomidorem, mielonka prasowana wpieprzowa,serem zoltym i szczypiorkiem; garsc mieszanki studenckiej (troche takiej oszukanej, wiec troche zurawiny i slonecznika, kawa z mlekiem 3,2

2. 200g jogurtu brzoskwiniowego (Ale owoc) z musli, mieszanka studencka, jabłko

3. 3 mlode ziemniaczki z maslem i kopekiem, 2 kielbaski grillowe meksykanskie smazone na smalcu , mizeria, talerz szmat (barszcz z botwinki), paczka drazy kokosowych

4. kasza manna ze smazonymi truskawkami z cukrem, rodzynki, zurawina, arbuzzzzzz

5. omlet z kukurydza, szynka, parmezanem, pomidorem, szczypiorkiem smazony na prawdziwym wiejskim masełku, kroma chleba z maslem, sałatą, keczup

po: micha lodów (baaardzo kaloryczne, robione przeze mnie wg przepisu babci - magia)

+ 3x gainer na mleku 3,2 (a wlasciwie 4x bo zwiekszylam dawke)
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 08:59   #3353
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
i moje P:

1. 2 kromalki chleba zytniego na cieplo, kazda z maslem, majonezem, keczupem, kukurydza, salata, pomidorem, mielonka prasowana wpieprzowa,serem zoltym i szczypiorkiem; garsc mieszanki studenckiej (troche takiej oszukanej, wiec troche zurawiny i slonecznika, kawa z mlekiem 3,2 no kanapki full wypas

2. 200g jogurtu brzoskwiniowego (Ale owoc) z musli, mieszanka studencka, jabłko ok

3. 3 mlode ziemniaczki z maslem i kopekiem, 2 kielbaski grillowe meksykanskie smazone na smalcu , mizeria, talerz szmat (barszcz z botwinki), paczka drazy kokosowych ładnie o ile ziemniaczki nie jak orzeszki

4. kasza manna ze smazonymi truskawkami z cukrem, rodzynki, zurawina, arbuzzzzzz mniammmmm

5. omlet z kukurydza, szynka, parmezanem, pomidorem, szczypiorkiem smazony na prawdziwym wiejskim masełku, kroma chleba z maslem, sałatą, keczup pyyyyysznie

po: micha lodów (baaardzo kaloryczne, robione przeze mnie wg przepisu babci - magia) i dobrze niech Ci idzie na zdrówko

+ 3x gainer na mleku 3,2 (a wlasciwie 4x bo zwiekszylam dawke)
jak dla mnie baaaardzo ładnie
Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
U.

I: grahamka podluzna z maslem,150g twarozek domowy piatnicy,3plasterki wedliny wieprzowej,jajko na twardo,plasterki pomidora,slim coffe, zen-szen do picia bardzo ładnie
II: jog nat 0% 400g,miszeczka truskawek(spora),slim coffe mhm, ale dlaczego jogo 0% skoro to U?
III:piers z kury nadziewana chudym twarogiem,fasolka szparagowa,duszone pieczarki,cebula na lyzeczce oliwy z oliwek,zalane pomidorami w puszce, jakaś kasza/ryż itp? ale baaaaardzo smacznie
to chyba danie wykonywane kiedyś razem z Patką?
IV: activia z ziarnami zboz,jablko posypane cynamonem jakieś orzeszki bym dorzuciła
V:pstrag wedzony 65g,3lyzki wiejskiego,pomidor. ok, ale nie nudzi Cię taka sama rybka wędzona bez pieczywa?

jw

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 09:24   #3354
flybird
BAN stały

Cytat:
Napisane przez carmel_ Pokaż wiadomość
jest smaczny, ale go nie kupuję, bo ma ekstrakty słodowe i spulchniacze, czego nie lubię :P

dzisiaj jadłam dziwnie: 5 wafli ryżowych Kupiec (nie bylo moich ukochanych Sante z soją), kefir mały Robico z vegetą do kefiru i garść czereśni.
no i z samego rana kawa z mlekiem (to już rytuał )
flybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 09:51   #3355
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flybird Pokaż wiadomość
jest smaczny, ale go nie kupuję, bo ma ekstrakty słodowe i spulchniacze, czego nie lubię :P

dzisiaj jadłam dziwnie: 5 wafli ryżowych Kupiec (nie bylo moich ukochanych Sante z soją), kefir mały Robico z vegetą do kefiru i garść czereśni.
no i z samego rana kawa z mlekiem (to już rytuał )
wklejamy całe jadłospisy.

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 10:03   #3356
mircia14
Zakorzenienie

U
Śniadanie - 3 kromki chleba (1 razowego, 2 zwykłego) z plastrem twarogu i łyżeczką dżemu każda ; szklanka jogo owoce leśne
rowerem do szkoły
IIśn - 2 kromki chleba jako kanapka z masłem, szynką, serem i pomidorem ; jabłko
rowerem do domu
2 małe kawałki ciasta drożdżowego z truskawkami
ćwiczenia
Obiad - kawałek schabu, ziemniaczki i duużo szpinaku
Podwieczorek - ciasto drożdżowe z truskawkami, parę ciasteczek owsianych (sama piekłam ), herbatka (Dzień Ojca )
Kolacja - placek tuńczykowy (1/2p. tuńczyka, jajko, otręby) z pomidorem
po kolacji, do meczu - orzeszki (i tu pytanie: ile mogę zjeść ? )

Proszę o ocenę
Stary 2010-06-23, 10:45   #3357
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
moje U:

I: owsianka-4ł. płatków górskich na szkl. mleczka 2% z suszonymi śliwkami (ok. 3) łychą słonecznika, łychą skórki pomarańczowej, łyżeczką otrąb i połową op. serka wiejskiego (tego zwykłego 200g.)+ herbata zielonado tego owoc i może więcej suszek (co to są 3 śliweczki, dożuć żurawinę, rodzynki, morele, takie miksy są najlepsze )

II: kanapka z 2 krom ciemnego chlebka słonecznikowego z masłem szynką tzw. "golonka z kurczaka" (jakieś takie zmielone mięsko w galaretce) rzodkiewką i sałatą lodowąkromki duże rozumiem, jeśli to ok, ale mam nadzieję, że nie dla tego że ma naj,mniej kalorii, ale dlatego że lubisz żółty rerek jadasz?

w między czasie: spore jabłkook

III: ziemniaki (ok.2 gałki takie od lodów) sznycel z indyka gotowany (taki a'la gulaszyk wyszedł) i jak zwykle dużooo kapusty kiszonej + herbata zielonaporcja spora to ok, choć zastanawiam się gotowany indyk... na pewnolubisz, a może byś cuś smażonego czasem zjadła, na przykłąd roladkę z indyka z żółtym serem panierowaną w sezamie pyszne, gotowane też jest dobre, ale urozmaicenie

IV: bułka żytnia-pół z drugą połówką serka wiejskiego i szczypiorkiem; pół z masłem roślinnym, szynką drobiową, pomidorkiem i sałatą lodową + herbata zielonaok

no i oczywiście ślicznie proszę o ocenkę
ładnie , ale nie bój się tych kalorycznych produktów, dodaj ciut więcej suszek doowsinki i może orzeszków, troszkę serka żółtego czy czasem jakieś smażone/duszone/pieczone miąsko nie tylko gotowane

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

Ed zdmuchnie niedługo 6 świeczek
No to możemy podać sobie ręce, to tak jak u mnie...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
U:

I: owsianeczka z 2 łych płatków górskich i łyżeczki otrąb na szkl. mleczka 2%; bułeczka pszenna-obie połówki z masłem, szynką dr., pomidorem i pekinka + herbata zielonadodaj do owsianki owoca, orzechy, pestki, suszki

II: kanapka z 2 kr. razowego z masłem, serem wędzonym, rzodkiewką i sałatą + jabłkook

III: mała miseczka zupki marchewkowej + mniej niż 1/2 woreczka kaszy gryczanej, żołądki gotowane, kilka różyczek brokuła gotowanego + herbata zielonadlaczego znów gotowane, zacznij jeść wszystko! smażone też, pora się przełamać

IV: duży bakuś biszkoptowy (140g.)do tego garść orzechó i świerze owoce np. truskawki

V: 2 małe kromeczki wieloziarnistego, posmarowane masłem roślinnym z łososiem wędzonym, cebulką, sałatą;papryką, sałatą + herbata zielonaa czemu małe? normalne!!

i proszę o ocenę
j.w. dlaczego nie jesz sezonowych owoców? truskawek/czereśni/brzoskwiń, zjedz więsej orzechó i pestek a także chcę w końcu zobaczyć coś smażonego!

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
coraz mniej

P

I. makaron z musem truskawkowym (szklanka suchego, jogurt, śmietana, miód truskawki-blender) posypane dwoma garściami pestek dyni takie różowe kluchy w zielone kropkiślicznie

II.budyń bourbon wanilia ze sklepu ekologicznego na zimno (pół porcji, tata), miska czereśni, pół mieszanki jumboteż mam tę wanilię

III.dwa gołąbki, dużo sosu pomidorowo śmietanowego, sałatka z żółtym serem, ogórem, papryką, groszkiem, jabłkiem z oliwą (u nas się je gołębie bez dodatków wychodzi z 0,5 kg mielonego, 2 torebek ryżu ok. 7,8 sztuk)
miska truskawek z jogurtem i cukrem cynamonowympięknie

IV. reszta jumbo, homo naturalny z kalarepką i rodzynkami mniam!ciekawe połączenie

V. jajecznica z 2 jaj z brokułem, majo i szczypiorem, bułka z masłem, wędzoną rybą (nie wiem jeszcze z którą bo mam w lodówce 3 różne) musztardą, ogórem małosolnymok

maślanka, zrobiłam koreczki z żółtego sera, truskawek, ogóreczków, papryki, rodzynek, każdy inny
pięknie

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia123567 Pokaż wiadomość
Moje U
I twaróg z jogurtem naturalnym i cukrem, 2 tosty graham, pół jabłka, 2 morele
II 2 kromki chleba pełnoziarnistego, pół plastra szynki, trochę pomidora, trochę sera żółtego, sos włoski
III smażony na oliwie morszczuk z ziemniakami, groszkiem i marchewką
IV pół jabłka, kilka orzechów ziemnych i budyń śmietankowy
V 5 placuszków z otrębami, kawałek wędzonego pstrąga, trochę pomidora i ogórka

Proszę o ocenę
no powiem ci, że bardzo mi się podoba jadłospis

I moje wczorejsze Utrzymanie

Śn: owsiana : 4 kopiaste łychy owsianych, łyżeczka otrąb na szklance mleka 2% z brzoskwinią, czereśniami, 5 suszonymi morelami, miodem, cynamonem, łychą pestek dyni i łychą orzechów włoskich (wyszła pyszna i dziś byłą powtórka )

Ob: kotlet mielony (z drobiowego miąska) z cebulą i pieczarkami, panierowany w otrębach i usmażony na oliwie, 3 ziemniaki młode z koprem, buraczki zasmażane, 2 ogóry małosolne

wycieczka rowerowa

Pod: blok bakaliowy, micha truskawek (300-400g), kubek kakao (kubek mleka + łyżka kakao naturalnego wedla + łyżka miodu)

Kol: grahamka (ok. 90g) z masłem, sałatą, ogórkiem, tuńczykiem wsw, cambertem, ketchupem, musztardą i szczypiorkiem --> zapieczona w piekarniku, sałatka: duży malinowy pomidor, szczypiorek, łyżka jogurtu, 2 ogóry małosolne

i sprzątania po remącie ciąg dalszy

i proszę o ocenkę
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 11:42   #3358
izadm
Raczkowanie

DEKAS dzięki za ocenę a co do produktów light to raczej w mojej diecie nie goszczą-poza fetą właśnie-która też gości u mnie baaardzo rzadko,wolę twatożki półtłuste i wieśniaki
W wolnej chwili podrzucę kolejny jadłospis i poproszę o ocenkę
izadm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 12:31   #3359
Joelle
Raczkowanie

Wczorajsze UTRZYMANIE

ŚNIADANIE : dwie kromki chleba pełnoziarnistego : jedna z Almette śmietankowym,sałatą i pomidorem, druga z Tartare orzechowym + Jogobella poziomkowa (150g) + herbata bc

OBIAD pt "Mama się buntuje i każe mi jeść obiady jak człowiek" : 6 pierogów z truskawkami + wieeeeeeeelkie wyrzuty sumienia

PODWIECZOREK : Acticia (125g) brzoskwinia z musli

KOLACJA : bułka z ziarnami (ok 60 g) z polędwicą drobiową, pomidorem i sałatą, druga połówka z Almette z ziołami i tymi samymi dodatkami.

Proszę o ocenkę
Joelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:22   #3360
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joelle Pokaż wiadomość
Wczorajsze UTRZYMANIE

ŚNIADANIE : dwie kromki chleba pełnoziarnistego : jedna z Almette śmietankowym,sałatą i pomidorem, druga z Tartare orzechowym + Jogobella poziomkowa (150g) + herbata bc
na chlebek maselko, do jogurtu orzeszki a tak to ok

a II śn? i owoc
OBIAD pt "Mama się buntuje i każe mi jeść obiady jak człowiek" : 6 pierogów z truskawkami + wieeeeeeeelkie wyrzuty sumienia wyrzuty won, a taki pyszny obiadek to mmm... to i tak mało, powinno być więcej, zupki brakuje, mogło być wiecej pierożków i to polanych śmietaną, albo jogurtem z cukrem...

PODWIECZOREK : Acticia (125g) brzoskwinia z musli malutko... jakaś bułeczka do tego, ciasto

KOLACJA : bułka z ziarnami (ok 60 g) z polędwicą drobiową, pomidorem i sałatą, druga połówka z Almette z ziołami i tymi samymi dodatkami. ok, ale jeszcze maselko o ile nie było

Proszę o ocenkę
no mało... brak owoców, poza tymi w pierożkach i nnkt też nie ma...

jw

Cytat:
Cytat:
I moje wczorejsze Utrzymanie

Śn: owsiana : 4 kopiaste łychy owsianych, łyżeczka otrąb na szklance mleka 2% z brzoskwinią, czereśniami, 5 suszonymi morelami, miodem, cynamonem, łychą pestek dyni i łychą orzechów włoskich (wyszła pyszna i dziś byłą powtórka ) osobiście preferuję owsiankę na słono, ale tu jest wszystko co potrzeba i cudnie

a II śn?

Ob: kotlet mielony (z drobiowego miąska) z cebulą i pieczarkami, panierowany w otrębach i usmażony na oliwie, 3 ziemniaki młode z koprem, buraczki zasmażane, 2 ogóry małosolne łaaaadnie, dawaj ogórasy

wycieczka rowerowa

Pod: blok bakaliowy, micha truskawek (300-400g), kubek kakao (kubek mleka + łyżka kakao naturalnego wedla + łyżka miodu) coś konkretniejszego też mogło tu wpaść, jakaś bułeczka, ale jest ok

Kol: grahamka (ok. 90g) z masłem, sałatą, ogórkiem, tuńczykiem wsw, cambertem, ketchupem, musztardą i szczypiorkiem --> zapieczona w piekarniku, sałatka: duży malinowy pomidor, szczypiorek, łyżka jogurtu, 2 ogóry małosolne ślicznie

i sprzątania po remącie ciąg dalszy

i proszę o ocenkę
podoba mi się

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości