|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Kolanko ja korzystam z tych garnków od roku, głównie z tych bo mam jeszcze takie zwyklejsze ze stali ale te są gorsze i rzadko z nich korzystam. Tak więc
kropki od środka się porobiły, ale nie są to czarne kropki tylko takie jakby refleksy od wody. Ale one są naprawdę super. Nadają się do każdego rodzaju kuchni, jak już się coś przypali to wystarczy ciepłą woda na chwilę zalać i się super czyści (jakieś 10-15min) no i super jest ta podziałka w środku. Zawsze wiem ile mleka wlałam do garnuszka, czy ile mam użyć kostek do zupy
|
|
#1022 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Treść usunięta
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
cwaniara
jeszcze się zapytam : płytki byscie kładły w całej łazience do wyskosci np. 1,40 cm, czy tylko w okolicach prysznic, kibelek, umywalka, a dalej farba?? ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Tylko najgorzej, ze tam jest pokazany wycinek łazienki, wszystko ładnie oswietlone a nie wiadomo jak to będzie wyglądało w zamkniętym pomieszczeniu.
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
papa kochana
miłego dnia ![]() Cytat:
Jak już gadamy w chamski sposób to czemu mam sobie darować takie teksty?
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Scio wszystkiego najlepszego, spełnienia najskrytszych marzeń i szczęścia, szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia
Madzia ja mam u siebie do samej góry kafelki, ale u mamy jest do wysokości głowy (okolice 160cm) i tam gdzie prysznic jest ponad 2 metry. W ten sposób jest tylko w okolicy natrysku wyżej kafelek. Wyobraź sobie łazienkę i kafle tak jak mówisz, takimi schodami...nisko umywalka nisko kibelek nisko prysznic
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
madzia moja mama ma tak: na podłodze kafle ciemny brąz z bezowymi piskami na ścianach do wysokości prawie końcA DRZWI czyli jakieś 1,80 ma jasny beż kafle z czekoladowymi piskami a reszte sciany i sufit biały i kafle ma na około całej łazienki ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
eh skonczmy juz tę rozmowę bo to nie ma wiekszego sensu
|
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wyobraziłam ją sobie i chyba lepiej dac kafle dookoła ale tylko do pewnej wyskosci. i Luksfery czerwone
|
||
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
madzia w calej lazience taka sama wysokosc.
a w prysznicu i tak masz wyzej :]
|
|
|
|
#1031 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuje Wam wszytskim za pamięć ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Martcha dzięki za linki. Obejrzałam i bardziej mi się podoba ten x-lander.
|
||||
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wooow jaka awantura... ja się w to nie mieszam , co prawda nadrobiłam chyba z 15 stron i mam swoje zdanie na ten temat ... ale ... daruje je sobie. Wydaje mi się, że nie powinnyśmy tu używać tak mocnych słów i przekleństw bo nie każdy ma ochotę takie brzydkie słowa czytać... Wczoraj byłam u koleżanki a potem ona przyjechała z moim kolega i ich 3 miesięczną córunią do mnie do domku... Słodzinka z tej małej cały czas się śmiała i była naprawdę super ![]() Jeżeli chodzi o remonty to mój skończył się niedawno i też czekał mnie wybór płytek do kuchni i do łazienki. Najpierw chcieliśmy kuchnię zieloną taką ostrzejszą z jakimś kontrastem i wiecie co mam ecrue z orzechem i dębem i czekoladą. Dużo jasnego ciemne tylko dodatki, meble orzechowe. Powiem Wam z moijego pounktu widzenia, że nie ma co się rzucać na mocne kolory typu pomarańcz+ czekolada albo zielony +pomarańcz czy coś w tym stylu. Przekonała mnie do tego znajoma i miała rację. Ona ma właśnie kuchnie w mocnych i kontrastowych kolorach i remont robiła z 2 lata temu a dziś nie może patrzeć na tą kuchnie i jak do niej wchodzi to aż jej słabo. Fajnie wyglądają takie aranżancje ale jak widzimy je w klepie czy katalogu , idziemy do domu i zapominamy o tym. Mieszknaie w takim mocnym wnętrzu niestety z biegiem czasu bywa bardzo męczące... To moje zdanie na ten temat
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo mi pomygłyście Musze teraz swoją wizje męzowi przedstawić, ale wydaje mi się, że mu sie spodoba. ![]() Scio ja tez ci składałam życzenia
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaa... zapomniałam dodać .... uważam że pomysł z kładzeniem płytek nie do końca ściany to świetny pomysł. Ten kawałek ściany nie pokryty kafelkami można sobie później przemalowywać jak się kolor znudzi. Ale sama nie wiem czy kładłabym je wszędzie do pewnej wysokości czy tylko w miejscach narażonych na wodę.
upchać miłość tam w każdy kąt ... Edytowane przez klion78 Czas edycji: 2010-06-23 o 10:23 |
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy o kolorach scian tez wczoraj myslelismy i dzięki za to co napisałaś. BO własnie gdybamy czy stawiać na mocne kolory czy lepiej jakies neutralne a dac mocniejsze akcenty, czy np. jedną scianę mocnejszą. Boje się, że przy całych mocnych ścianach ten pokój będzie krzykliwy i zamiast sobie odpocząć będzie nas rozpraszał.
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w łazience i w kuchni. Jedne chyba z Końskich (z mojego regionu ) a drugie nie wiem czyba Paradyż Madzia a jeżeli chodzi i pokój to mamy fiolet + zieleń i to dość mocne oba. Ale w pokoju to trochę inaczej sytuacja się przedstawia bo mamy bardzo widny dojdzie do tego firanka i meble więc myślę, że to rozwiązanie , które wybraliśmy będzie w miarę dobre. Farby mam z dekoralu : tajemniczy ogród i zielone wzgórze. 3 ściany fioletowe i jedna zielona.
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2010-06-23 o 10:25 |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to prawda, ze w castoramie sa takie takie te produkty?? Pytam, bo nigdy nie byłam, a tak już słuszałam
|
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam strasznie dużo rzeczy w Castoramie. Mają duży wybór i naprawdę atrakcyjne ceny, w Castoramie był największy wybór płytek. |
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia wiem, nie wiem czemu mi nie zacytowało
![]() Dzięki Ano mam uśmiałam się Dzięki kochana |
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia no to ok, bo ja zrozumiałam jak ty pisałaś że przy umywalce i reszcie kafle będą wyżej i dlatego napisałam o tych schodkach. Ja dalej uważam że jak to mieszkanie to tylko rozwiązanie na krótko to nie ma co się pchać w takie koszta jak meble na wymiar czy luksfery w łazience
A jako dodatek to ja widziałam w Castoramie kafelki na metry sprzedawane na taśmie. Taśma szerokości ok 50cm i na niej takie malutki kafeleczki 1,5x1,5cm i były chyba trzy zestawy kolorów, piękne to było
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
czasem w kastoramie sa tanie produkty, ale jest nizsza klasa jakosci. Ale jest to napisane ze to drugi gatunek. Wtedy np kafle moga miec skazy
etc.w castoramie mozna zwracac plyty garton gipsowe juz pociete i zwracaja kase za kawalki |
|
|
|
#1042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dokaldnie tak ale to takie dziwne dla mnie bylo, bo kumpela rodzila w tym szpitala w ktorym ja bede - i ona rodzila w grudniu i jeszcze mowili jej o spirytusiku.. a przepis wszedl w marcu i teraz zalecala (nie nakazuja ale zalecaja cos innego) fajnie się czegos nowego nauczyc![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kliwia wyslalm ci wszytko na gg - tylko ty jestes chyba teraz w pracy - zapiszesz to sobie czy wolisz zeby ci wyslac jeszcze raz jak bedziesz w domu? Gucia masz info na pw
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ja oczywiscie zartowałam, z tym, ze mnie pominełaś Jeszcze raz wszystkiego najlepszego i wiesz... życzę ci jednego (wiesz czego ) Cytat:
Z tymi luksferami tak gdybamy, bo wtedy tez i koszty płytek w tych miejscach nam odejdą. Zobaczymy poprostu co się będzie badziej opłacało. Luksfery czy płytki z obu stron ściany. |
||
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
martus dziekuje, ja pracuje na swim laptopie wiec wszytsko pod kontrola
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy na swoim lapku?? |
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia a gdzie ty chcesz te luksfery??? jeden luksfer kosztuje koło 10zł (są też droższe) a średnio są wielkości 19x19.
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w Castoramie jest ogłoszenie nad działem z płytkami : Towar tylko w I GATUNKU. Mnie pękły w sumie 3 dekory i bez problemu mi wymienili.
A nie miałam pojęcia , że można zwrócić kawałki gips kartonu??? Jejku po co im to??? Idę dziewczyny bo dziś ... tadam tadam przyszły mi pieniądze z ZUSU ale ile nie wiem bo listonosz zostawił mi w pracy i koleżanka mi odebrała po telefonicznym uzgodnieniu ze mną i listonoszem. Nawaisem mówiąc mamy zarąbistego listonosza. Poczłapię do pracy wezmę te pięniądze mam nadzieje, że chociaż te będa ca cały miesiąc i coś co mnie przeraża... muszę jechać do gazowni ze stanem licznika z tego mieszkania co wynajmowaliśmy i muszę iść do babki , która wystawia faktury ... Wiecie przeraża mnie rachunek bo te z Was co pamiętają moją sytuację widzą , że brat Tz kąpał się u nas przz 3 miesiące w pełnej wanie gorącej wody... Aż mam mega wielką kulkę w gardle ze stresu jaki wyjdzie ten rachunek, niby Tż mówił matce , że ma się dołożyć do niego ale nie wiem jak będzie ... Umieram ze strachu... |
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
między kibelkiem a prysznicem. Będzie to tym samym jedna ściana prysznica. Bo aby zrobic prysznic, to trzeba zostawic kawałek scianki w tym miejscu i wymysliałam z TZ aby ją zburzyć (tę co jest teraz) i wstawić tam kawałek z luksferów (tyle co na prysznic jest potrzebna)
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
ahaaa.....to czyi nie będziecie mieli kabiny tylko tą ściankę i coś w przejściu, tak? Mam nadzieję że rozumiesz co mam na myśli
|
|
#1050 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

kropki od środka się porobiły, ale nie są to czarne kropki tylko takie jakby refleksy od wody. Ale one są naprawdę super. Nadają się do każdego rodzaju kuchni, jak już się coś przypali to wystarczy ciepłą woda na chwilę zalać i się super czyści (jakieś 10-15min) no i super jest ta podziałka w środku. Zawsze wiem ile mleka wlałam do garnuszka, czy ile mam użyć kostek do zupy 

elektryka zajmie sie już mój tata, wiec problem z głowy. Aby zrobić tę łazienkę bo inne rzeczy to już sami z TZ możemy robić.

a w prysznicu i tak masz wyzej :]

[COLOR="Silver"]
etc.